باکتری های مفید بدن را بشناسید

وقتي صحبت از باکتري به ميان مي آيد تصور بيشتر ما اين است که ميکروب هايي مثل باکتري ها براي بدن مضر هستند، در حالي که هميشه اينطور نيست. در واقع باکتري هايي وجود دارند که نه تنها براي بدن مضر نيستند، بلکه وجود آنها در بدن براي تقويت سيستم ايمني و عملکرد بهتر مغز ضروري است. بسياري از باکتري هاي درون بدن انسان به اندازه اي مهم هستند که نبودشان مي تواند باعث بيماري شود. براي درک بهتر اين موضوع بهتر است اين مطلب را تا پايان بخوانيد تا هم به جواب سوالاتي که برايتان در اين خصوص پيش آمده برسيد و هم با باکتري هاي مفيد بدن آشنا شويد.

باکتری هایی که به هضم غذا کمک می کنند

درون روده تمام انسان ها باید ترکیب متنوعی از باکتری ها وجود داشته باشد. شاید به همین دلیل است که مواد غذایی پروبیوتیک مثل ماست چکیده این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است، مواد غذایی که می توانند باکتری های مفید روده را افزایش دهند. وجود این باکتری ها در روده نه تنها به هضم بهتر غذا کمک می کند، بلکه سلامت قلب را به دنبال داد. تحقیقات نشان داده که بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی از داشتن باکتری های مفید بدن محروم بودند که البته این افراد با مصرف پروبیوتیک ها می توانند مشکل خود را برطرف کنند.

 باکتری هایی که باعث بهبود زخم می شوند

میکروفلور ها، خزه های میکروسکوپی و قارچ ها، باکتری هایی هستند که محل زندگی شان روی پوست صورت است. این باکتری ها به جلوگیری از التهاب پوست بعد از صدمه دیدن آن کمک می کنند، همچنین باعث بهبود زخم های ایجاد شده می شوند. علاوه بر این، روی سطح پوست باکتری هایی به نام استافیلوکوک اپیدرمیدیس وجود دارد که یکی از باکتری های مفید محسوب می شود. این باکتری می تواند از سطح پوست در برابر میکروب های محیط اطراف محافظت کند و جلوی عفونت های باکتریایی را بگیرد.

باکتری هایی که ویتامین می سازند

ای. کولای نوعی باکتری است که در بیشتر مواقع آن را عنوان عامل اسهال و مسمومیت می شناسیم. با این حال برخی از گونه های آن خاصیت درمانی دارند و جزو باکتری های مفید دستگاه گوارش هستند. این باکتری ها می توانند به کنترل و دور نگه داشتن باکتری های خطرناک از بدن کمک کنند. همچنین این باکتری ها این توانایی را دارند که ویتامین های کا و ب کمپلکس تولید کنند.

باکتری هایی که باعث هضم سبزیجات می شوند

باکتری به نام باکترویدس تتایتامایکرون در مجرای روده ای و معده ای وجود دارد که وظیفه اش کمک به تجزیه مولکول های مواد غذایی گیاهی است. این باکتری نقشی مهمی در هضم سبزیجاتی دارد که در رژیم غذایی از آنها استفاده می کنیم. 

باکتری هایی که با عفونت های باکتریایی مقابله می کنند

 سودوموناس آئروژینوزا یک نوع باکتری است که هم می تواند خوب باشد، هم بد. این باکتری اگر وارد سیستم خون شود، باعث بیماری می شود و عفونت در استخوان ها، مفاصل و سیستم های روده ای، معده ای و تنفسی بدن را به دنبال خواهد داشت. با این حال می تواند مواد ضدمیکروبی مثل سودومونیک اسید تولید کند، موادی که با عفونت های باکتریایی مقابله می کنند و جلوی رشد انواع قارچ ها در بدن را می گیرد.

باکتری هایی که از حلق محافظت می کنند

استرپتوکوک ویریدانس نوعی باکتری است که درون حلق انسان زندگی می کند. این باکتری بی ضرر به راحتی می تواند به اندازه ای رشد کند که فرصت و فضای تکثیر باکتری های مضر را بگیرد.

باکتری هایی که وظیفه حفاظت از بینایی را به عهده دارند

اشک نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت چشم ها دارد. اشک چشم دارای مواد ضدمیکروبی است که کمک می کند سطح چشم ها از میکروب ها حفظ شود. جالب است بدانید که در اشک چشم ها فقط یک نوع میکروب ساکن وجود دارد که وظیفه حفاظت از بینایی را برعهده دارد.

باکتری هایی که روده ها را تسکین می دهند

باکتری ﺑﯿﻔﯿﺪوﺑﺎﮐﺘﺮﯾﻮم اﻧﯿﻤﺎﻟﯿﺲ موجود در روده، نقش بسزایی در بهبود گوارش دارد، به طوری که افرادی که با سندرم روده تحریک پذیر یا یبوست مزمن مواجهند، بیشتر مواقع مکمل های دارویی حاوی این باکتری را مصرف می کنند.

باکتری هایی که تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند

نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس روتری وجود دارد که در شیر مادر یافت می شود. این باکتری ضدگاز است، خاصیت ضدالتهابی دارد و جلوی بروز انواع درد را می گیرد، علاوه بر این به تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک می کند.