معاون ورزشي باشگاه صنعت نفت آبادان:

اسکوچیچ می ماند و کرونا نبود سهمیه می گرفتیم

تيم فوتبال صنعت نفت آبادان ليگ نوزدهم را با کسب مقام هفتم به پايان رساند؛ نتيجه اي که براي اين تيم با توجه به شرايطي که داشت مي توان گفت خوب بود. البته صنعت نفت آبادان اين شانس را داشت که بتواند حتي براي نخستين بار سهميه آسيايي کسب کند اما اين تيم بعد از شروع دوباره مسابقات درپسا کرونا نتوانست نتايج قابل توجهي بگيرد و براي همين اين شانس را از دست داد. صنعت نفت آبادان بااينکه سهميه آسيايي را از دست داد ولي بيشتري امتياز خود در طول حضورش در ليگ برتر را کسب کرد.  به همين منظور و کسب مقام هفتمي صنعت نفت آبادان در ليگ و ارزيابي مربيان و بازيکنان ونيز برنامه هاي اين تيم براي فصل بعد با مسعود رضائيان، معاون ورزشي باشگاه صنعت نفت آبادان گفت وگويي داشتيم که باهم مي خوانيم

  عملکرد تيم فوتبال صنعت نفت آبادان را در ليگ برتر نوزدهم چگونه ارزيابي مي کنيد؟

ابتدا بايد به همه کساني که درراه برگزاري مسابقات تلاش کردند، همچنين بازيکنان، کادر فني، مديران باشگاه ها، رسانه ها و هواداران خسته نباشيد بگويم که با همکاري هم يک ليگ فرسايشي را به اتمام رساندند. بحث کرونا هم خستگي ناشي از مسابقات را مضاعف کرد. همان گونه که مي دانيد صنعت نفت براي اولين بار در ليگ برتر به 41 امتياز رسيد و رکورد خود را که 40 امتياز بود، ارتقا داد. اين موضوع نکته مثبتي است اما افسوس که هيچ کسي به جز نتيجه نمي تواند شاخص هاي بهره وري را محاسبه کند. ازنظر من شاخص بهره وري باشگاه ميزان خروجي يعني همان امتياز نسبت به ورودي هايش است که بودجه و پول باشگاه را شامل مي شود که خوب بود.

 در مورد بهره وري بيشتر توضيح مي دهيد؟

ادعا مي کنم صنعت نفت صرف نظر از امتيازات کسب کرده در ليگ نوزدهم که با فراز و نشيب زياد و سختي هاي زياد حاصل نشد، نسبت به هزينه اي که براي جذب بازيکن و مربي انجام داد شاخص بهره وري اش به 41 درصد مي رسد. يعني ما 10 ميليارد هزينه کرديم و 41 امتياز به دست آورديم. اگر ميزان هزينه ها را تقسيم بر امتيازمان کنيد، به 41 درصد مي رسيد و اين رقم بالاترين شاخص بهره وري بين تمام باشگاه هاي ليگ برتري است. امکان دارد باشگاهي 60 تا 67 امتياز هم به دست آورده باشد اما هزينه هاي اين باشگاه بسيار سنگين بوده و شاخص بهره وري صنعت نفت شايد از قهرمان ليگ برتر هم بالاتر باشد.  يک عامل بسيار مهمي بايد در نظر گرفته شود. يعني ورودي هايي که به سيستم تيم مي دهيم و آن را تقويت مي کنيم در کسب نتايج بسيار تأثيرگذار است. 

  نفت قبل از کرونا در اوج بود ولي يکباره بعد از کرونا افت کرد، دليل اين موضوع چه بود؟

من عقيده دارم تيم صنعت نفت به  خاطر مشکلات مالي که خيلي از تيم ها با آن مواجه بودند، پس از شيوع کرونا نتوانست در يک منطقه خوش آب وهوا مانند کردان، سرعين، بروجن و بروجرد اردو برگزار کند. بي پولي و اردو برگزار نکردن سبب شد نتوانيم تمرينات خوبي برگزار کنيم. آب وهواي آبادان اجازه نمي دهد تيم ما زودتر از 9 شب تمرين کند. بهانه نمي گيرم اما اين مسائل هم در نتايج هفته هاي پاياني صنعت نفت تأثيرگذار بود. اگر مي توانستيم به يک منطقه خوش آب وهوا برويم و صبح و بعدازظهر تمرين کنيم هم ازلحاظ روحي و رواني شرايط بهتري داشتيم و هم ازلحاظ بدني و فني. نکته بعدي اين است اگر تيمي يک نيم فصل کامل را با سرمربي مانند دراگان اسکوچيچ در بهترين حالت ممکن پشت سر بگذارد، پس از دست دادن او ازلحاظ دروني دچار خلأ مي شود.

   آيا اگر اسکوچيچ مي ماند، نفت سهميه مي گرفت؟

وقتي تيم ما دراگان اسکوچيچ را از دست داد، بازيکنان براي آشنايي با شرايط و برنامه هاي سرمربي جديد زمان را از دست دادند و اين مسائل طبيعي است. در فوتبال چيزي به شکل 100 در صد وجود ندارد اما اگر جدايي اسکوچيچ از تيم ما رخ نمي داد، مطمئن باشيد تا هفته پاياني ليگ مدعي کسب سهميه آسيا بوديم و دست کم شانس ما بيشتر بود زيرا روند کاري صنعت نفت در زمان وي مثبت بود و ميانگين امتيازي ما در هر بازي بين 1. 9 تا 2 امتياز بود. تمام حرف هاي من مطابق آمار است. باوجود تمام احترامي که براي اسکوچيچ به عنوان فردي که امتيازهاي خوبي براي صنعت نفت کسب کرد و تيم خوبي را تشکيل داد قائل هستم، بايد بگويم جدايي وي ضربه جبران ناپذيري به صنعت نفت وارد کرد و نبايد چنين کاري مي کرد.

  بهنام سراج را در قواره سرمربي چطور ديديد؟

اول اينکه بايد بگويم انتخاب سراج از پيش تعيين شده نبود و با توجه به جدايي اسکوچيچ به شکل تصادفي رخ داد. ما نمي خواستيم مربي قبلي ما از صنعت نفت جدا شود اما خودمان سراج را انتخاب کرديم و اگر او نتيجه خوب يا بدي کسب کرد، مسئوليتش با باشگاه و ما بود. من فکر مي کنم اتفاقي که براي سراج رخ داد بهترين فرصت بود تا يک مربي جوان به بهترين شکل از فرصتي که به او داديم استفاده کند. دست کم اگر نمي توانست با تيم نتيجه بگيرد تجربه به دست مي آورد و همين امر نکته ارزشمندي است. تجربه کسب کردن هم هزينه دارد و هرکسي که روي نيمکت مي نشيند قرار نيست حتماً نتايج خوبي هم به دست آورد. هرکسي خواستار کسب تجربه است قرار نيست در يک قصر باشکوه بنشيند و فقط لذت ببرد بلکه بايد سختي ها را تحمل کند. بايد تن به سختي ها بدهد و ناملايمات را هم پشت سر بگذارد. قهر و آشتي بازيکنان، بي پولي باشگاه و ساير مسائل ميدان عملياتي خوبي بود تا سراج در صنعت نفت کسب تجربه کند.

  نتايج با مربي جديد بعد اسکوچيچ را چگونه ارزيابي مي کنيد بااينکه سهميه نگرفتيد؟

تيمي که امسال داشتيم ازنظر کيفيت و اخلاق بازيکنان خيلي عالي بود و بايد به آن ها افتخار کرد. در کل بايد بگويم با توجه به اينکه سراج اولين تجربه سرمربيگري اش در ليگ برتر را پشت سر مي گذاشت و فشار زيادي را روي خود حس مي کرد ناراضي نيستيم و همين که وي توانست تجربه به دست آورد براي ما خوب است هرچند نبايد قانع باشيم. ببينيد از طرفي نکته اميدوارکننده و مثبت براي سراج اين بود که تيم ما در معرض سقوط قرار نداشت و براي حضور وي روي نيمکت آسوده خيال تر هم بوديم. البته براي کسب سهميه روي تيم فشار بود و پس ازاينکه نتوانستيم اين سهميه را به دست آوريم در دو سه بازي پاياني بازيکنان و کادر فني ما راحت تر کارکردند زيرا در آن ديدارها براي کسب سهميه نمي جنگيدند و فشاري رويشان نبود. درمجموع نتايج را خوب ارزيابي مي کنيم.

 

  يعني کسب مقام هفتمي براي نفت خوب بود؟

صنعت نفت جايگاه هفتمي خود را حفظ کرد و فکر مي کنم مقام خوبي براي ما بود. البته اين شانس را هم داشتيم سهميه آسيا به دست بياوريم. البته زشت و زيبا، خوبي و بدي، غم و شادي و بردوباخت در فوتبال وجود دارد. روزهايي از بازيکنان و کادر فني راضي بوديم و روزهايي هم ناراضي بوديم. بايد از هوادارانمان که در تمام طول فصل حامي صنعت نفت بودند و مانند ما از بردوباخت تيم خوشحال و ناراحت مي شدند، تشکر کنيم. يکي از وجوه تمايز صنعت نفت نسبت به باشگاه هاي ديگر همين حمايت هواداران از اين تيم است. درمجموع فکر مي کنم همه چيز خوب بود.

  برنامه باشگاه براي حضور بهتر در فصل بعد چيست؟

رقابت هاي ليگ برتر را با موفقيت هاي خوب و شکست هاي بد پشت سر گذاشتيم و اين مسائل طبيعي بود اما اکنون به دوران بلاتکليفي همه جانبه رسيده ايم. معلوم نيست کجا هستيم و قرار است کجا باشيم. فعلاً هيچ چيز مشخص نيست. زمان شروع ليگ مشخص نيست سازمان ليگ هيچ برنامه اي نداده و خود ماهم هنوز برنامه اي نداريم بايد صبر کنيم ببينيم چقدر بودجه داريم بعد ليگ چه زماني شروع مي شود و بعد بر اساس آن برنامه ريزي کنيم. همه از صنعت نفت انتظار دارند نسبت به فصل قبل بهتر نتيجه بگيرد و طبيعي است. بازيکنان هم از من و ساير مديران باشگاه مي پرسند که برنامه چيست اما فعلاً پاسخي نداريم که بدهيم.  تا چند روز آينده يا يکي دو هفته آينده، تصميم هاي مهمي گرفته مي شود. 

  با اين اوصاف آيا بهنام سراج مي ماند؟

حتي اين موضوع هم مشخص نيست. يک مربي از چيزي بايد جدا شود که وجود خارجي داشته باشد. گفتم ما هنوز برنامه مدوني نداريم ابتدا بايد هيات مديره براي فصل بعد به لحاظ مالي و ساختار تصميم بگيرد که چگونه مي خواهيم ادامه دهيم سپس بايد با سرمربي صحبت کنيم و در مورد آن تصميم بگيريم. از سوي ديگر بايد ببينيم خود سراج برنامه اي براي ماندن دارد يا نه. اين ها همه مستلزم زمان است و مهم تر اينکه سازمان ليگ بايد زمان شروع مسابقات را اعلام کند. براي مثال 10 مهر را به عنوان تاريخ شروع رقابت ها اعلام کنند بايد دست کم 5 تا 6 هفته براي آماده سازي به ما زمان بدهند. در اين حالت بايد تکليف مديريت، بودجه، کادر فني و بازيکنان زودتر مشخص شود تا ما بتوانيم تمرينات را شروع کنيم.

نقش تغذیه و رژیم غذایی ورزشکاران در مقابله با کرونا

تغذيه و رژيم غذايي ورزشکاران در مقابله با ابتلا به کرونا از اهميت ويژه اي برخوردار است و بايد به جاي حذف، حجم وعده غذايي را کم کرد.   ترس از اضافه وزن به خاطر شيوع کرونا و تعطيلي باشگاه هاي ورزشي باعث شده تا برخي ورزشکاران اقدام به حذف وعده هاي غذايي کنند و اين يک کار غلط است زيرا به جاي حذف، بايد حجم وعده غذايي کم شود.  نخستين راه پيشگيري از شيوع و گسترش ويروس کرونا رعايت اصول بهداشتي است، اما اين روش به تنهايي کافي نيست و ورزشکاران همانند ساير اقشار جامعه مي توانند با تغذيه مناسب و مصرف ويتامين ها ايمني بدن خود را بالا ببرند، پس براي پيشگيري از کرونا در کنار رعايت مسائل بهداشتي بايد تغذيه مناسب نيز در دستور کار قرار گيرد.  تغذيه ورزشکاران در اين دوران بستگي به مدت زمان ورزش دارد. با توجه به تعطيلي باشگاه ها احتمال دارد افراد دچار اضافه وزن شوند، بنابراين بايد رژيم غذايي متناسب با تمرين داشته باشند.

 وعده غذايي را حذف نکنيد!

در اين زمان برخي ورزشکاران ممکن است يک سري کارها را انجام داده که براي سلامتي آن ها مضر باشد، يکي از اين کارها حذف برخي از وعده هاي غذايي است که يک ايده غلط به شمار مي رود زيرا وعده هاي غذايي بايد به طور مرتب مصرف شود. اگر ورزشکاران در زمان تعطيلي تمرينات به دنبال پيشگيري از اضافه وزن به جاي حذف وعده غذايي بايد ميزان حجم غذا را کم کنند.  همچنين ورزشکاران اگر مي خواهند تغذيه سالم داشته باشند بهتر است که غذاي خانگي مصرف کنند و از مصرف غذاي بيرون و سرخ کردني ها بپرهيزند.

چگونه مقاومت بدن را افزايش دهيم؟

با توجه به اينکه ورزشکاران به علت تمرينات منظم و مکرر بيشتر در معرض آسيب هاي سلولي احتمالي قرار دارند، توصيه مي شود که از ترکيبات آنتي اکسيدان در برنامه غذايي روزانه خود بيشتر استفاده کنند؛ مصرف روزانه سبزي و سالاد با آب ليمو ترش و يا آب نارنج تازه، مصرف پياز و سير خام همراه با غذا به دليل داشتن ويتامين c و ساير ترکيبات فنولي باعث افزايش مقاومت بدن و افزايش سطح ايمني سلولي مي شود. از سوي ديگر ترکيباتي که حاوي ويتامين A و يا پيش سازهاي آن هستند مثل هويج و کدوحلوايي ايمني ورزشکاران را تقويت مي کند.   جايگاه مواد پروتئيني در رژيم ورزشکاران هميشه داراي اهميت ويژه بوده و بر عملکرد ورزشي آن ها بسيار تأثيرگذار است و از سوي ديگر مصرف پروتئين ضمن حفظ عضلات ورزشکاران باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود.

 لزوم مصرف روزانه پروتئين در ورزشکاران

به همين جهت توصيه مصرف روزانه پروتئين در ورزشکاران به ميزان کافي با توجه به سن، جنس و نوع فعاليت ورزشي بسيار مهم است و توصيه مي شود حتماً تمامي منابع پروتئيني مانند انواع گوشت ها، حبوبات و تخم مرغ کاملاً پخته مصرف شوند و از مصرف سفيده خام تخم مرغ و يا تخم مرغ عسلي و يا گوشت هاي کبابي که کاملاً پخته نشده اند و حرارت به قسمت هاي مياني گوشت به طور کامل نرسيده است، پرهيز کرد. در خصوص نحوه تهيه و مکان صرف غذا و ميان وعده در ورزشکاران، لازم است از مصرف غذا، مايعات و نوشيدني ها در مکان هاي نامطمئن خودداري شود و تمامي ظروف مورداستفاده به صورت شخصي و يا يک بارمصرف در نظر گرفته شود.