نبایدهای موبایلی

مشعل: تلفن همراه، يکي از الزام هاي زندگي روزمره شده و اين روزها همه ما در هر موقعيت اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي، به يک يا چند تلفن همراه وابسته هستيم. تلفن همراه در بسياري از موارد، نشان دهنده موقعيت شغلي، اجتماعي، سليقه و يا نوع نگاه فرد به شرايط اقتصادي و حتي نوع نگاه او به زندگي خود است. بسياري از افراد را ديده ايد که وضع مالي و کاري خوبي دارند؛ اما به شبکه اجتماعي بي علاقه هستند و تنها يک تلفن همراه ساده دارند و در مقابل برخي ديگر، مشغله خاص و مهمي ندارند؛ اما با چند تلفن همراه، خود را فردي پرمشغله نشان مي دهند. به هر روي، گوشي موبايل به عنوان وسيله اي که حالا ديگر همراه هميشگي افراد است، بايدها و نبايدهاي زيادي دارد که در اين متن، برخي از نبايدهاي مرتبط با آن را يادآوري مي کنيم:

*انتخاب تلفن همراه، به سليقه و نياز کاري فرد بستگي دارد؛ اما مهم است که تلفن تخت، تاشو يا کيبورد دار و تاچ را در چه اندازه اي انتخاب کنيد. به عنوان مثال، بهتر است اندازه تلفن همراه، با دست هاي کاربر تناسب داشته باشد؛ چرا که گوشي هاي پلاس براي دست هاي کوچک، کمي بزرگ به نظر مي رسد و اين افراد مجبور هستند با دو دست کارکنند.

*در بيشتر مواقع، براي شارژ کردن تلفن همراه که يکي از اتفاق هاي هر روز است، زمان مناسب را انتخاب و از شارژ نيمه کاره اجتناب کنيد.

*شب يا در زمان خواب، تلفن همراه را نزديک تخت يا محل خواب خود قرار ندهيد.

*تلفن همراه را در زاويه اي از صورت و چشم ها قرار دهيد که لازم نباشد کمر و گردن خود را خم کنيد. در بسياري از موارد، قوز کردن و حتي فرم نگه داشتن گردن و تايپ کردن با تلفن همراه، باعث دردهاي مزمن براي کاربر مي شود. از آنجا که اين مشکل در طولاني مدت رخ مي دهد، افراد متوجه اين آسيب نمي شوند.

*استفاده از تلفن همراه در حين رانندگي، تخلف و کاري پرخطر است؛ البته خوشبختانه امروزه بسياري از تلفن هاي همراه هوشمند، با پيغام يا برنامه اي مشخص، استفاده از تلفن در حين رانندگي را متوقف مي کنند.

* از«هندزفري»استفاده کنيد. اگر هندزفري نداشتيد، از بلندگوي داخل تلفن همراه بهره بگيريد تا امواج کمتري به بدن شما برسد. ضمن اينکه با اين کار، به اطرافيان خود نيز احترام مي گذاريد.

*ولتاژ پيش بيني شده براي شارژ هر تلفن همراه، متناسب با ويژگي هايش متفاوت است. تا مي توانيد از شارژ تلفن همراه با شارژرهاي متفرقه، استفاده از پاوربانک يا شارژ در خودرو پرهيز کنيد تا باتري تلفن همراهتان عمر بيشتري داشته باشد.

*درست است که صحبت و کار با تلفن همراه در هر شرايطي مطلوب است؛ اما بهتر است از صحبت و کار با آن در زير باران يا جايي که احتمال خيس شدن گوشي وجود دارد، اجتناب کنيد. 

*در حين غذا خوردن و همراهي با خانواده و دوستان، از تلفن همراه استفاده نکنيد. جدا از بحث احترام متقابل، به اين فکر کنيد که طرف مقابل تان هم به اندازه شما مشغله دارد؛ اما آن زمان خاص را به شما اختصاص داده است. پس بايد همانند او رفتار کنيد.

*صفحه نمايش بسياري از تلفن هاي همراه، بزرگ و با حساسيت بالاست و از آنجا که به طور مرتب در حال کار با آن هستيد و ممکن است روي زمين بيفتد، آن را بدون محافظ صفحه نمايش (گلس) نگذاريد. اين کار تا حد زيادي  باعث مي شود که به گوشي تلفن همراه شما، آسيب کمتري وارد شود.

*پليس بارها اعلام کرده که از در دست گرفتن گوشي در خيابان و اماکن شلوغ و پرتردد خودداري کنيد تا جلوي سرقت هاي متعدد گرفته شود.

*در برخي اماکن عمومي مثل ترمينال ها يا فرودگاه ها، باکس شارژ موبايل گذاشته شده است. بهتر است تمام مدتي که تلفن همراه خود را به شارژ زده ايد، در همان مکان بمانيد تا يک شارژ ساده، به قيمت سرقت موبايل تان تمام نشود.

* اين موضوع بارها از سوي پليس تذکر داده شده که در زمان شارژ تلفن همراه در کافي شاپ، رستوران، پاساژ يا حتي کتابخانه، اين امکان وجود دارد که با اتصال کابل شارژ، دسترسي به اطلاعات گوشي همراه شما هم فراهم شود. پس تا حد امکان، از شارژ کردن تلفن همراه خود در اماکن عمومي و غير قابل اعتماد، خودداري کنيد.

*همچنين توجه داشته باشيد، برنامه هايي را که روي تلفن همراه خود نصب مي کنيد، روي حافظه داخلي نصب نکنيد. همچنين بهتر است فايل هاي صوتي و تصويري را روي حافظه داخلي ذخيره نکرده و آن را خالي نگه داريد؛ زيرا اين نوع حافظه ها حجم کمي دارند و اگر بيش از حد اشغال شوند، گوشي شما کند مي شود.

*در شرايط عادي، تلفن همراه وسيله اي است که در طول روز و در همه جا، همانند جيب لباس يا درکيف قرار مي گيرد، بنابراين در معرض بيشترين آلودگي هاست. بهتر است در طول روز چند بار با يک پد الکلي، آن را تميز کنيد و مانع از دست زدن کودکان به آن شويد.

 

*در اين روزهاي کرونايي که شرايط حساس است، رعايت الزام هاي بهداشتي در مورد همه لوازم از جمله تلفن همراه بيشتر شده است. تلفن همراهي که با آن صحبت مي کنيد، وارد اينترنت مي شويد، تاکسي اينترنتي مي گيريد و ... در معرض آلودگي به ويروس کرونا قرار دارد. پس ضدعفوني کردن لحظه اي را جدي بگيريد و اگربا تلفن همراه خود کار کرده ايد، تا زماني که آن را  ضدعفوني نکرده ايد، به صورت خود و حتي لوازم ديگر دست نزنيد.

 

*الکل و آب ژاول، از مواد شيميايي به شمار مي روند. بنابراين توصيه شده که هنگام شارژ تلفن همراه يا تماس با آن، از ضدعفوني کردن آنها با اين مواد خودداري کنيد.

 

شعر

با عـزيـزان درنيـامـيـزد دل ديـوانـه ام

در ميـان آشـنـايانم ولـي بـيـگانــه ام

از سبک روحي گران آيـم به طبـع روزگار

در سـراي اهـل ماتـم خنده مسـتانـه ام

نيست در اين خاکـدانم آبـروي شبـنمي

گر چه بـحر مردمـي را گوهـر يکـدانـه ام

از چو من آزاده اي الفت بريدن سهل نيست

مي رود با چـشم گريان سـيل از ويـرانه ام

بار خاطر نيستم روشـندلان را چـون غبار

بر بـساط سـبزه و گـل سـايه پـروانـه ام

هم عنانم با صبا سرگـشته ام سرگشـته ام

همـزبـانم با پـري ديـوانـه ام ديـوانـه ام

مشـت خاکي چيست تا راه مرا بندد رهي؟

گـرد از گـردون بـرآرد هـمت مـردانه ام

*رهي معيري

 

یکی هست

مرتضي پاشايي، خواننده، نوازنده، تنظيم کننده و آهنگساز پاپ ايراني بود که در سال 1393به دليل سرطان معده فوت کرد. از او که براي تيتراژ برنامه هاي تلويزيوني پر طرفدار هم آهنگي خوانده بود، تعداد زيادي تک آهنگ منتشر شده است.«يکي هست»، نخستين آلبوم رسمي مرتضي پاشايي بود که درسال 1391 منتشر شد؛ آهنگي که پاشايي را به شهرت رساند و تا زمان مرگ وي، تنها آلبومي بود که به طور رسمي از او منتشر شد. بعد از فوت مرتضي پاشايي، آلبوم «اسمش عشقه» هم منتشر شد که مجموعه اي از آثار منتشر نشده او بود.

 

بدن هرگز دروغ نمی گوید

کتاب "بدن هرگز دروغ نمی گوید" با عنوان انگلیسی The Body Never Lies و نیز با عنوان فرعی "اثرات پایدار تربیت خشن"، اثری از آلیس میلر، نویسنده سوییسی است که در آن به بررسی رنج های ما در کودکی و اثرات آن بر بزرگ شدن ما می پردازد. ممکن است در مواجهه با این کتاب، احساسات متفاوتی داشته باشیم؛ اما در هر صورت مباحث مطرح شده از سوی میلر، شایسته توجه هستند. آلیس میلر، روانکاو و نویسنده سوییسی متولد لهستان، کتاب های زیادی درباره علل و نتایج کودک آزاری و خشونت علیه کودکان نوشته است. او با نظریه های سنتی روانکاوی مخالف است و اعتقاد دارد تنبیه بدنی و دیگر روش های تحقیرآمیز تربیت کودک، آسیب جدی به مغز کودک وارد می کند. پشت جلد کتاب" بدن هرگز دروغ نمی گوید" چنین آمده است: آلیس میلر، روانشناسی که شهرت جهانی دارد، با تحلیل تجارب بیمارانش و سرگذشت شخصیت های سرشناس مثل ویرجینیا وولف و فرانتس کافکا و مارسل پروست، نشان می دهد که چطور تحقیر و سرخوردگی و خشم فروخورده در دوران کودکی، خود را در بزرگسالی بروز می دهد؛ با بیماری هایی مانند سرطان، سکته و دیگر ناخوشی ها." درجایی دیگر از این کتاب می خوانیم: «... ارتباط عاطفی اصیل، بدون دروغ، بدون «دغدغه های» غیرواقعی، بدون احساس گناه، بدون سرزنش، بدون ترس و بدون فرافکنی. این شکلی از ارتباط است که در حالت ایده آل، باید در مراحل اولیه زندگی بین مادر و فرزند وجود داشته باشد؛ زیرا هدف مادر از بچه دار شدن، داشتن چنین ارتباطی بوده است. » این کتاب با ترجمه امید سهرابی نیک از سوی« نشر نو» به چاپ رسیده است.

 

جایی برای فرشته ها نیست 

 

"جايي براي فرشته ها نيست"، يکي از فيلم هاي در حال اکران پرخبر اين روزهاست که آنلاين به نمايش درآمده است. سام کلانتري، کارگردان و محمد شکيبانيا و محسن شاه محمد ميراب، تهيه کنندگان اين فيلم هستند که در سال 1398تهيه شده است. اين فيلم درباره دختران تيم ملي “ اسکيت هاکي” ايران و مشکلات پيچيده آنها در راه مسابقات آسيايي کره است. فدراسيون، توانايي تامين هزينه تيم دختران را ندارد و اين اتفاق باعث شده تا تيم در شرايط روحي بحراني قرار بگيرد. با اضافه شدن پزشکي روانکاو که باور به متدي جديد در کار با دختران دارد، تعدادي از آنها کمپيني براي جمع آوري پول راه اندازي مي کنند و ...