دريافت مشوق هاي مناسب از سوي سرمايه گذاران طرح جامع توليد پروپيلن

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با تأکيد بر توسعه کيفي صنعت پتروشيمي گفت: مشوق هاي مناسبي در بخش هاي مختلف براي سرمايه گذاران طرح جامع توليد پروپيلن در نظر گرفته شده است.

بهزاد محمدي روز يکشنبه (29 تيرماه) پس از بازديد از مناطق پيشنهادي براي احداث واحدهاي توليد پروپيلن در منطقه اميرآباد اظهار کرد: تأثير صنعت پتروشيمي بر اقتصاد کلان کشور به عنوان صنعت نخست ايران انکارناپذير است و بر همين مبنا در ريل گذاري جهش سوم صنعت پتروشيمي ضمن رشد توليد، تأمين نياز داخل و صادرات بالا، به دنبال توسعه کيفي صنعت با افزايش تاب آوري و پايداري هستيم.

وي با بيان اينکه پروپيلن، خاويار صنعت پتروشيمي است، گفت: طرح جامع توليد پروپيلن با هدف ارتقاي ظرفيت توليد به سالانه 3 ميليون تن تهيه و برنامه ريزي شده است که اين طرح در سه منطقه جنوب، غرب و شمال کشور اجرا مي شود.

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي افزود: منطقه نخست عسلويه است که با توجه به مازاد متانول مي توان اقدام به توليد پروپيلن کرد، منطقه دوم در غرب کشور است که در اين منطقه طرح GTPP اسلام آباد غرب بر پايه دانش فني شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي ساخته خواهد شد و عمليات اجرايي آن نيز آغاز شده است. منطقه سوم هم استان هاي شمالي کشور است که با توجه به دسترسي به منابع آب، خطوط ريلي و جاده اي و نيز وجود خوراک گاز طبيعي که با خط لوله سراسري دريافت خواهد شد؛ منطقه اميرآباد با رعايت همه اصول زيست محيطي مي تواند گزينه خوبي براي اجراي اين طرح ها باشد.

وي ادامه داد: سرمايه گذاري مورد نياز براي اين طرح حدود 380 ميليون دلار برآورد شده و مشوق هاي مناسبي در بخش هاي مختلف براي جذابيت اقتصادي در نظر گرفته شده است.

محمدي با بيان اينکه خوراک مورد نياز از خط سراسري و دانش فني از دانش بومي سازي شده شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي تأمين خواهد شد، افزود: براي سرمايه گذاران هم مشوق هايي در نظر گرفته شده است.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي از حمايت هاي استاندار مازندران براي اجرايي شدن اين طرح قدرداني و نقش مقام هاي عالي استان را براي توسعه صنعت پتروشيمي در استان مازندران مهم ارزيابي کرد.

مذاکرات اوليه با سرمايه گذاران انجام شده است

احمد حسين زادگان، استاندار مازندران نيز در اين نشست با تأکيد بر وجود ظرفيت هاي مطلوب براي اجرايي شدن طرح توليد پروپيلن در اين استان گفت: با سرمايه گذاران علاقه مند مذاکره هاي اوليه انجام شده است.

وي با اشاره به آمادگي شرکت هاي آب و برق منطقه اي و همچنين محيط زيست براي همکاري و پيگيري هاي لازم افزود: براي تحقق اين مهم، استانداري مازندران همگام با وزارت نفت پيگيري هاي لازم براي اخذ مجوز شوراي اقتصاد و مشوق هاي اين طرح را دنبال خواهد کرد.

 

همکاري پژوهشگاه نفت با ستاد اجرايي فرمان امام(ره)

همکاري دوجانبه ميان پژوهشگاه صنعت نفت و گروه اقتصاد مفيد ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره) با هدف بهره مندي از ظرفيت هاي متقابل گسترش مي يابد.

عبادالله عبداللهي، مديرعامل گروه اقتصاد مفيد ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ه) با اشاره به حجم وسيعي از ظرفيت ها و توانمندي هاي موجود در اين پژوهشگاه گفت: از آنجا که پژوهشگاه صنعت نفت در زمينه امکانات پايلوتي و ارائه خدمات آزمايشگاهي در کشور از جايگاه بالايي برخوردار است، مقرر شد جلسه مشترکي ميان اين دو مجموعه برگزار شود.

وي از يک سو به توانمندي پژوهشگاه و از سوي ديگر به تحريم هاي حاکم بر کشور اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت در طول سال ها فعاليت خود در زمينه هاي متعدد توانسته است به کشور خدمات گسترده اي ارائه دهد و هم اکنون شاهد آن هستيم که در زمينه طراحي پالايشگاه ها و همچنين دانش فني کاتاليست ها از دانش بالايي برخوردار است و به خودکفايي دست يافته و اميدواريم با استفاده حداکثري از اين ظرفيت ها، بومي سازي تمامي فرآيندها در دستور کار قرار گيرد.

عبداللهي تصريح کرد: گروه اقتصاد مفيد همواره در انجام پروژه هاي بزرگ کشور به ويژه صنعت نفت اقدام هاي مؤثري انجام داده است، از اين رو اين گروه سعي دارد با هدف پيشرفت و توسعه کشور، همکاري خود را با پژوهشگاه صنعت نفت و ديگر مجموعه هاي مختلف گسترش دهد.

وي گفت: رئيس ستاد اجرايي فرمان امام همواره بر بومي سازي و استفاده از ظرفيت هاي داخل تأکيد داشته است، از اين رو اميدواريم با تکيه بر ظرفيت هاي داخل و با قطع وابستگي از کشورهاي خارجي و طراحي و ساخت تجهيزات توسط شرکت هاي داخلي نظير پژوهشگاه صنعت نفت، گام هاي مؤثري در راستاي پيشبرد اهداف کشور برداشته شود.

در ادامه اکبر زمانيان، رئيس پرديس صنايع پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت نيز به پروژه هاي تاثيرگذار و اثربخش پرديس پايين دستي در صنعت، نظير کاتاليست RCD، توليد کک سوزني در پالايشگاه بندرعباس و راه اندازي واحد مرکاپتان زدايي در پالايشگاه گاز بيدبلند اشاره کرد.

 

افزايش 19 درصدي توليد پتروشيمي پارس

مديرعامل پتروشيمي پارس از ثبت رکوردهاي متعدد در حوزه توليد و فروش محصولات اين مجتمع در سال 98 خبر داد و گفت: توليد سال 98 پارس نسبت به سال 97، 19 درصد افزايش داشته است.

مسعود حسني روز سه شنبه (31 تيرماه) در مجمع عمومي عادي سالانه اين شرکت در گزارشي به مجمع، با بيان اينکه در سال 98 اين مجتمع در مجموع 4 ميليون و 205 هزار تن محصول توليد کرده است، گفت: در اين مدت، توليد بوتان 20 درصد، اتيل بنزن 23 درصد، استايرن منومر 23 درصد و واحد استحصال اتان 17 درصد افزايش داشت.

وي ثبت رکورد توليد 5 درصد بالاتر از ظرفيت اسمي را از دستاوردهاي پتروشيمي پارس در حوزه توليد عنوان کرد و گفت: سال 98 نسبت به سال قبل از آن توليد اين دو واحد 23 درصد افزايش يافت و به طور کلي توليد سال 98 پارس نسبت به سال 97، 19 درصد افزايش داشته است.

حسني با استناد به گزارش هاي معتبر بين المللي درباره توليد واقعي به ظرفيت اسمي صنايع شيميايي، تصريح کرد: اين مقدار در صنايع شيميايي دنيا 83 درصد، در صنايع شيميايي آمريکا 76 درصد و در پتروشيمي پارس 100 درصد است که رکورد کم نظيري است.

وي افزايش 13 درصدي فروش محصولات شرکت از نظر حجمي را از ديگر دستاوردهاي پتروشيمي پارس در سال 98 عنوان کرد و گفت: فروش محصول سودآور استايرن مونومر در سال 98 از نظر مقدار 23 درصد رشد داشته است.

مديرعامل پتروشيمي پارس افزود: از نظر افزايش ريالي فروش شرکت در سال 98 نسبت به سال قبل از آن در مجموع 61 درصد افزايش داشتيم که در محصول استايرن مونومر 66 درصد، پنتان 75 درصد، بوتان 49 درصد و پروپان 41 درصد افزايش عملکرد فروش داشته ايم.

حسني تصريح کرد: سود ناخالص شرکت 28 درصد و سود عملياتي 5 درصد افزايش داشته و سود پايه هر سهم در سال 98، رشد 1.2 درصدي داشته است.

وي توسعه را از مهم ترين برنامه هاي پتروشيمي پارس در سال 98 عنوان و تصريح کرد: در صورتي که به سمت توسعه پيش نرويم سودهاي محقق شده در سال هاي آينده ممکن است به دست نيايد و در همين راستا رفع تنگناهاي استحصال اتان، رفع تنگناهاي توليد اتيل بنزن و برنامه افزايش ظرفيت واحد اتيلن بنزن و استايرن مونومر را در دستور کار داريم.

 

11 مرداد

زمان آزمون ارزيابي صلاحيت حرفه اي برگزاري مناقصات

آزمون اينترنتي برخط «صدور گواهينامه صلاحيت حرفه اي برگزاري مناقصات»، 11 مردادماه امسال برگزار مي شود.

بر اساس ماده هشت دستورعمل «صدور گواهينامه حرفه اي برگزاري مناقصات» همه مخاطبان بايد در آزمون دانشي مرتبط شرکت کنند، از اين رو با توجه به شرايط ويژه شيوع ويروس کرونا و به منظور صرفه جويي در زمان و هزينه هاي مترتب، آزمون صدور گواهينامه صلاحيت حرفه اي برگزاري مناقصات به صورت اينترنتي و برخط و تنها يکبار برگزار مي شود.

بر اساس اعلام مرکز توسعه مديريت صنعت نفت، هفتم مردادماه به عنوان زمان پيش ثبت نام آزمون مبتني بر درج اطلاعات و مشخصات فردي تعيين شده و نشاني الکترونيکي براي شرکت در آزمون http://cipmd.webazma.ir است. آزمون ساعت 11:00 روز يازدهم مردادماه برگزار مي شود و شماره تماس 22706828 و 22706529 (داخلي 164) نيز جهت ارائه اطلاعات بيشتر معرفي شده است.

مرکز توسعه مديريت صنعت نفت در اين زمينه، تاکنون 30 دوره 2روزه آموزشي براي بيش از 2 هزار و 228 نفر در تهران و 13 شهر ديگر برگزار کرده است و متقاضياني که در اين دوره آموزشي شرکت داشته اندT مي توانند با شماره شناسايي و شماره ملي خود در آزمون شرکت کنند.

بيژن زنگنه، وزير نفت 12 ارديبهشت ماه پارسال در ابلاغيه اي بر لزوم توان افزايي کارشناسان و مديران صنعت نفت در حوزه برگزاري مناقصات و صدور گواهي صلاحيت حرفه اي براي اعضاي کميسيون ها و کميته هاي مرتبط با اين حوزه تاکيد کرد.

 

احداث پروژه خط لوله دريايي کيش گرزه

پروژه احداث خط لوله دريايي کيش گرزه به عنوان بخشي از طرح انتقال گاز به نيروگاه هاي گازي کيش، فردا آغاز مي شود.

اين پروژه که با طولاني ترين عمليات کشش لوله از ساحل (Shore pulling) آغاز مي شود، به عنوان بخش دريايي طرح انتقال گاز به نيروگاه هاي کيش، از روز چهارشنبه (يکم مردادماه) اجرا خواهد شد.

در اين پروژه، يک رشته خط لوله 32 اينچ دريايي به طول 17.9 کيلومتر از کيش به گرزه (بندر آفتاب) احداث و با تکميل آن، زمينه ارسال گاز از خط هفتم سراسري به نيروگاه گازي کيش فراهم خواهد شد.