آستان مقدس امامزاده
 قاسم (ع) بروجرد

در این بقعه، مقبره دو ‏شهید به نام های محمد و حسن از فرزندان شاه چراغ وجود دارد که از گذشته تا به حال به مقبره امامزاده قاسم (ع) معروف شده و در حال حاضر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و دارای قدمتی طولانی است.‏ چند سال قبل یکی از خیران، بنای این مقبره را تعمیر می کرد، پس از حفر در ورودی، سنگ کوچکی دید که اکنون بالای در ورودی نصب شده و بر روی آن به خط عربی نوشته شده است: «هذا المرقدان ‏شریفان، شهیدان المظلوم محمد بن احمد و اخیه حسن بن موسی بن جعفر (ع) سنه عشرون و بعد المائه فی ذالحجه ‏الحرام» که  از این نوشته، معلوم می شود این مقبره، محل دفن حسن و محمد، فرزندان شاه چراغ، فرزند بلاواسطه حضرت ‏موسی بن جعفر (ع) است.

 

حیرت !
می خواست امام باقر (ع) را تحقیر کند.نشانه ای گذاشته بودند وسط سالن و مسابقه تیراندازی می دادند. هشام از امام (ع) خواست که او هم تیر بیندازد. ابو جعفر گفت: «از سن من این کارها گذشته»هشام زیر بار نرفت و گفت تیر و کمان را به او بدهید.ابو جعفر تیر و کمان را گرفت. تیر اول خورد وسط هدف. تیر دوم خورد وسط تیر اول و تير سوم، تير دوم را شکافت... تا تیر نهم.گفت:»چند سالی بود تیر نینداخته بودم!»
 

 اولین کانال تخصصی با موضوع نماز و سبک زندگی ویژه بانوان راه اندازی شد. محتوای این کانال شامل احکام ویژه بانوان، شیوه های دعوت فرزندان به نماز، آداب و اسرار، فلسفه و آثار نماز، اهمیت نماز، نقش نماز در شکل گیری سبک زندگی مومنانه، نقش نماز در تربیت انسان صالح و.... است. علاقه مندان به عضویت در کانال صدف می توانند از آدرس namaz_sadaf@ برای عضویت اقدام کنند.


دوران پادشاهان‏
   پس از حضرت موسى (ع)، «يوشع بن نون» وصى و جانشين او شد. وى بنى اسرایيل را به سوى كنعان و فلسطين روانه کرد؛ اما آنها نتوانستند براحتى و با سرعت، وارد شهرهاى كنعان شوند؛ زيرا با مقاومت دليرانه مردم آن نواحى مواجه شدند. روزگارى به اين ترتیب گذشت. بنى اسرایيل كه هنوز تشكيلات حكومتى منسجم و نهادهاى سياسى- اجتماعى قوى نداشتند، به اين فكر افتادند كه براى تقويت بنيه دفاعى و تمركز نيروها براى ستيز با دشمنان و حل مشكلات و معضلات اجتماعى خويش، سيستم حكومتى را پايه‏ريزى كنند. بر اين اساس از شمویيل كه آخرين قاضى از سلسله قضات بنى اسرابيل محسوب مى‏شود، خواستند تا شخصى را به عنوان رئيس حكومتى و به اصطلاح، سلطان و پادشاه بر آنها بگمارد. او كه تحقق اين خواسته را به مصلحت آنها نمى‏دانست، در آغاز از انجام آن سرباز زد، ولى چون آنان بر خواسته خويش اصرار مى‏ورزيدند، ناگزير كسى به نام «شاؤل بن قيس» (طالوت) از اسباط بنيامين (برادرتنى حضرت يوسف (ع) ، كه جوانى شجاع و دلير بود) را به فرمانروايى بر بنى‏اسرایيل برگزيد. شاؤل، سرانجام در جنگ با فلسطينيان كشته شد.
اين دوران كه با پادشاهى شائول آغاز شده بود، در تاريخ بنى اسرایيل به نام «دوران پادشاهان» معروف است. در زمان حكومت شائول، اوضاع سياسى- اجتماعى بنى اسرایيل تا اندازه‏اى سامان و نظم و انتظام يافت.
پس از آن كه شائول در يكى از اين جنگ‏هاى شديد با برخى اقوام غير سامى ومهاجم فلسطينى كشته شد، جوان دلاور و خردمندى به نام داوود (ع) به فرمانروايى بنى اسرایيل و كنعانيان برگزيده شد. داوود (ع) پسر «يسا» از اسباط «يهودا» بود  و نخستين فرمانرواى نيرومند و مقتدر بنى اسرایيل به شمار مى‏رفت كه در سال 970 پيش از ميلاد مسيح مى‏زيست. داوود (ع) پس از مبارزات و جنگ‏هاى سخت، سرانجام توانست شهر حسّاس و مهم «اورشليم» را به طور كامل تسخير   و آنجا را مركز حكومت خويش کند. در كتب عهد عتيق، نغمه‏هاى بسيار زيبايى به‏نام «مزامير» يا «زنور» وجود دارد كه به وى منسوب است  و از آثار مهم ادبى جهان محسوب مى‏شود.
در دوران حكومت حضرت داوود (ع) ملت يهود، آسايش و آرامش خاطر يافتند  و از آن حالت تشتت و پراكندگى به وحدت و اقتدار كامل رسيدند  و به اين وسيله به دولت آرمانى خويش دست يافتند. سرانجام داوود (ع) پس از عمرى مبارزه و تلاش در راه استقرار حكومت عدل و داد در سايه خدا پرستى و توحيد، دار فانى را وداع گفت. پس از او فرزند خردمند و با كياست و سياست او، يعنى حضرت سليمان نبى (ع) بر كرسى حكومت تكيه زد و رهبرى امت يهود را به عهده گرفت.
در دوران حاكميت و حكومت حضرت سليمان (ع) مجد و عظمت و نيز عزت و شوكت بنى اسرایيل به اوج خود رسيد؛ چون آن حضرت با برخوردارى از امدادهاى غيبى و موهبت‏هاى ويژه الهى، شعاع حاكميت و قلمرو حكومتى خويش را گسترش داد و بر بخش‏هاى بزرگى از جهان آن روز  مسلط شد و علاوه بر توده‏هاى‏مردم، حتى موجودات ديگر از جن و پريان و نيز وحوش و پرندگان را به تسلّط خويش در آورد  و به اذن الهى بر آن‏ها هم فرمان ‏راند. از اقدام های تاريخى و مهم حضرت سليمان (ع) اين بود كه ساخت بناى معبد بيت المقدس را كه شالوده‏اش از سوی پدر بزرگوارش، حضرت داوود (ع) پايه ريزى شده بود، به پايان برد؛ زيرا آن حضرت از ثروت فراوانى كه از راه كشور گشايى و تجارت به دست آورده بود، بناى «هيكل» يا همان معبد اورشليم و بيت المقدس را كه بعدها به نام او ثبت شد و به «معبد سليمان» شهرت يافت با کمک معماران، مهندسان و هنرمندان فنيقى، آشورى و مصرى به طرز با شكوه و مجللى ساخت و در كنار آن مذبح (قربانگاه) و زائرسراهايى نيز بنا كرد. سليمان (ع) دستور داد تا صندوق عهد «الواح تورات» را در آن معبد و در داخل حرمى كه به همين منظور درست كرده بودند، قرار دهند و كسى جز كاهن بزرگ، حقّ ورود به داخل حرم را نداشت كه او نيز سالى يك بار مى‏توانست داخل شود. اين معبد پس از چند قرن به دست بُخْتنَّصّر و پس از او از سوی روميان به كلّى ويران شد و تنها ديوار خرابه‏اى از آن باقى ماند كه نزد يهوديان به نام «ديوارندبه» شهرت دارد و از احترام و تقدس خاصى برخوردار است. به اين سبب به «ديوار ندبه» شهرت يافته است كه همه ساله يهوديان به پاى اين ديوار خرابه مى‏آیند و گريه و ندبه مى‏كنند. حضرت سليمان (ع) نيز پس از سپرى كردن دوران با شكوه حكومت خويش، سرانجام به ديار باقى شتافت.
 ادامه دارد...

 

 100 آیه  100درس (5)
عزت از آن خداوند است‏
«الَّذينَ يَتَّخِذُونَ الْكافِرينَ اوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ ايَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّه فَانَّ الْعِزَّه لِلَّهِ جَميعاً» نساء-139
آنان كه كافران را به جاى مؤمنان، ولى خود مى‏گزينند، آيا مى‏خواهند از آنان كسب عزت كنند! بى‏گمان همه عزّت ها از آن خداوند است.
سراب عزت
دنياى فريبنده كافران، مسلمانان سست ايمان را فريب داده و به خود جذب کرده است. قدرت، ثروت و حكومت كافران چنان چشمان آنان را پركرده كه هر چه سعادت است، در ديار آنها مى‏جويند و ارتباط داشتن با آنها را، راه رسيدن به عزّت مى‏دانند، بى‏خبر از اينكه عزّت نبوده و سراب عزت است. اين حكومت، ثروت، قدرت و شوكت ظاهرى عزّت نما، يك روى سكّه است. روى ديگر سكه، معضلات فرهنگى، انسانى، اجتماعى و اخلاقى است كه كافران به آن گرفتارند.
دنياى كنونى غرب، بخوبى بيانگر اين‏معناست. سراب عزت غرب چه‏بسيار مسلمانان سست ايمان را به خود جذب و مشتاق كرده است، در حالى كه حقيقت اين سراب عزت نما، فساد، فحشا، غارت، تجاوز و وحشيگرى است و چه بسيارند كسانى كه به اميد عزت به‏سوى اين سراب رفته‏اند و به پوچى آن رسيده‏اند و سرافكنده و شرمسارند.
منبع عزت، خداست
عزّت، شوكت و سرافرازى، فرع ملك و دارايى است. كسى كه مالك حقيقى باشد، عزيز است، چون بى‏نياز از ديگران است و همه به او نيازمندند. هيچ‏گاه دست نياز به سوى كسى دراز نمى‏كند و همه نيازمند او هستند و اين است عزت و سرافرازى حقيقى و چنين عزّتى جز نزد خدا يافت نمى‏شود و چون خداوند تنها مالك حقيقى و مالك مطلق است، پس او تنها عزيز حقيقى است و عزت مطلق از آن اوست. غير از خدا، كسى عزيز است كه با منبع عزت، اتصال داشته‏باشد و هر چه ارتباط و اتصال بيشتر باشد، عزت بيشتر است. پيامبران و پيروان آنان عزيزند، چون با عزيز مطلق رابطه دارند و از او كسب عزت مى‏كنند؛ چه اينكه كسب عزت از غير او محال است، ازاين‏رو خداوند به پيامبرش(ص) تعليم مى‏دهد كه بگويد: «بگو: بار خدايا تو مالك ملكى، به هر كس خواهى ملك دهى و از هر كس خواهى ملك را بگيرى. هر كه را بخواهى عزّت مى‏دهى و هر كه را بخواهى ذليل مى‏كنى.»
در آيه ديگر نيز مى‏فرمايد:
 «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنينَ وَ لكِنَّ الْمُنافِقينَ لا يَعْلَمُونَ» عزت فقط از آن خدا، پيامبرش و مؤمنان است، ولى منافقان نمى‏دانند.

 

سؤال:اسم گذاري وترتیب سوره های قرآن از سوی چه كسي صورت گرفته است؟
    پاسخ:قطعا در زمان خود پيامبر (ص) همه سوره ها نام و شناسه داشته اند. قرآن داراي آيه و سوره است. سوره، مجموعه اي از آيات است كه هدف و غرضي دارد و به هم پيوستگي دارند. تحدي قرآن هم به سوره، يعني همين مجموعه آيات، هم راستا و غرض مند بوده است.طبيعي است كه اين مجموعه آيات بايد داراي نام باشند. قطعا در زمان خود پيامبر (ص) همه سوره ها نام و شناسه داشته اند. حالا يا اين نام ها را شخص پيامبر(ص) به وحي تعيين كرده يا با توجه به محتوا و فراز هاي مهم سوره از جانب مسلمانان به آن نام معروف شده است. دكتر سيد محمد باقر حجتي از قرآن پژوهان محقق در این زمینه مي نويسد: هر سوره اي از قرآن همزمان با حيات رسول خدا(ص) داراي نام و عنوان يا نام ها و عناويني بوده است.  از طريق وحي معين و مشخص شده و پس از وفات پيامبر(ص) هم به مرور زمان از جانب عالمان و مسلمانان به سوره ها و حتي آيات قرآن با توجه به خصوصيات و محتوا و مضامين آنها، عنوان ها و نام هايي ديگر هم اطلاق شده است.نام بسياري از سوره ها در روايات پيامبر(ص) موجود است كه نشان مي دهد نام ها از سوی خود ايشان بر سوره ها نهاده شده، ولي نمي توان گفت كه همه نام ها از جانب پيامبر (ص) است، اما ترتيب فعلي سوره ها در قرآن قطعا با ترتيب نزول تفاوت دارد،چون بسياري از سوره هاي مدني در ابتدا و بسياري از سوره هاي مكي در انتها آمده اند. حال آن كه سوره هاي مكي قبل از سوره هاي مدني نازل شده اند. در مورد ترتيب فعلي سوره ها بحث است. غالب قرآن پژوهان آن را طبق دستور رسول خدا (ص) مي دانند. در مقابل گروه ديگري بر اين نظر هستند كه حداقل ترتيب بعضي سوره ها حاصل اجتهاد صحابه است؛ اما ترتيب آيه در سوره ها كاملا طبق دستور پيامبر (ص) است. غالب سوره ها به ترتيب و از ابتدا تا انتها نازل شده اند. بعد از تمام شدن نزول سوره اي، نوبت به نزول سوره بعد رسيده است. آيات محدود معدودي هستند كه در مقاطعي نازل شده و مطابق دستور پيامبر(ص) در جاي معيني از سوره اي كه قبلا نازل شده بود، قرار داده شدند.»

 

 برگزاری نشست روحانیون صنعت نفت
در شرکت ملی پخش منطقه کرمان

 نشست روحانیون صنعت نفت در شهر کرمان با حضور مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان و برخی از مدیران ستاد اقامه نماز وزارت نفت برگزار شد.    نشست روحانیون صنعت نفت در کرمان با حضور حجت الاسلام بحرانی، سرپرست دفتر ارتباطات حوزوی، حجت الاسلام محمدپور، رئیس کارگروه رسانه وتبلیغ، سعادتی سرشت، دبیر اجرایی وهماهنگی، جلالی، رابط فرهنگی و امور روحانیون منطقه 4ستاد اقامه نماز وزارت نفت، بهروز مقدم، دبیر ستاد اقامه نماز شرکت ملی پخش، مدیر عامل و اعضای شورای اقامه نماز شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان بر گزار شد. ناصر بهروز مقدم، دبیر ستاد اقامه نماز شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی دراین نشست، ضمن تشکر از حضور مهمانان و حضار،شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را به روایت وزیر نفت ویترین وزارت نفت نامید و گفت: در سطح شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ١٢٧باب نمازخانه داریم.
 وی افزود: مسئولیت رصد و کنترل ٦٤ باب نمازخانه بین راهی در سال ٧٤ به شرکت ملی پخش محول شده است.   
وی تصریح کرد: به منظور بررسی وضعیت نمازخانه ها١٥٢ نفر به عنوان خادم در آنها مشغول فعالیت هستند. خانم باغخانی، رئیس روابط عمومی و دبیر شورای اقامه نماز شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کرمان، برگزاری مرتب جلسات شورای اقامه نماز در این شرکت وپشتیبانی از ائمه جماعات را از مهم ترین کارهای این شورا دانست و گزارش مختصری از روند فعالیت های فرهنگی ارائه کرد.
در ادامه، مدیر پخش منطقه کرمان نیز   از اقدام های بسیار خوب ستاداقامه نماز وزارت نفت به ویژه ایجاد دفتر رابط فرهنگی تقدیر وبرای هرگونه همکاری اعلام آمادگی کرد. توضیحات حجت الاسلام بحرانی درباره وظایف دفتر ارتباطات، توجه ویژه به فضاهای مجازی در ترویج وتوسعه اقامه نماز از سوی حجت الاسلام محمدپور و تاکید بر ارتباط بهتر و بیشتر با روحانیون صنعت نفت از توصیه های حجت الاسلام سعادتی و بیان دیدگاه های مسئولان شورای اقامه نماز از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
در ادامه این نشست، جلسه اختصاصی روحانیون برگزار شد که هر کدام از شرکت کنندگان مطالبی را درباره حوزه های ماموریتی خود بیان کردند.
 در پایان این نشست حجت الاسلام والمسلمین جلالی، رابط فرهنگی و امور روحانیون منطقه۴ استان های کرمان وسیستان و بلوچستان  ضمن تشکر از حضور مدیران اقامه نماز در این استان، این منطقه  را یکی از مناطق موفق در زمینه همکاری ها و ایجاد هماهنگی های لازم بین مدیران صنعت نفت وروحانیون دانست.

دیدار دبیر شورای فرهنگی و اقامه نماز   با آیت الله دری نجف آبادی
 دکتر مجیدی، مشاور فرهنگی دبیر  ستاد اقامه نماز وزارت نفت، با آیت الله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی دیدار کرد.
در حاشیه جلسه معارفه مدیر عامل پالایشگاه امام خمینی شازند اراک که با حضور معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و علیرضا امین، مدیرعامل جدید پالایشگاه امام خمینی شازند برگزار شد، دکتر مجیدی و  علیرضا صادق آبادی به اتفاق هیئت همراه با حضرت آیت الله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک دیدار کردند. آیت الله دری نجف آبادی با تقدیر از تلاش های مدیران وکارکنان خدوم صنعت نفت به ویژه در استان مرکزی،ضمن بیان نصایح و توصیه هایی به معاون وزیر ومدیر عامل شرکت ملی پالایش وپخش، برای ایشان آرزوی توفیق روز افزون کرد.

 

 شهید  محمد علی قدوسی
شهید قدوسی، شهریورماه 1363 به شرکت ملی نفت ایران پیوست. در دوران جنگ تحمیلی، تاب حضور در محل کار را نداشت وبه خیل عظیم سپاهیان اسلام پیوست وسرانجام در 9 دی 1365 روح بلندش به سوی آسمان پرکشید و نامش در دفتر شهدای نفت ثبت شد. برادر شهيد درباره او مي گويد: «وي كه بسيار متفكر و عميق انديش بود، به شناخت خداوند و عرفان الهي توجه خاصي داشت و اعتقاد خاصي به ايمان آگاهانه و عادلانه در مسير حركت زندگي داشت و هميشه تلاش خود را در تقويت بُعد عقيدتي كه خود از طريق استدلال بود، به كار مي بست.» در بخشی از وصيتنامه شهید آمده است: «مبادا به دنيا دل ببنديد و مبادا به خاطر از دست دادنش اندوهگين شويد. دنيا در همه چيز مثل فرزند و مال و مقام علمي و رياست  تجلّي مي كند و بترسيد از اينكه در غفلت باشيد و امتحان الهي فرا رسد.»


   درباره وضو
 رنگ خودکار اگر جرم داشته باشد، مانع است وباید برای وضو برطرف شود.

مداد چشم وریمل اگر چرک ظاهر نباشد، مانع نیست ووضو با آن صحیح است.
 مسح سر بر موهای روغن زده اگر روغن به قدری زیاد نباشد که مانع از رسیدن آب وضو در حال مسح به پوست یا بیخ موهای جلوی سر یا موها شود، اشکال ندارد.
 
 کلام نافذ
درباره تأثير کلام پر معنويت آیت الله میرزا جواد آقای تهرانی نقل شده است: «دو نفر براي طرح شكايتي نزد ايشان آمده بودند. آن كه شاكي بود وقتي خواست مسئله خود را عنوان كند، آقا فرمود: اجازه بدهيد من چند كلمه اي صحبت كنم، بعد شما بفرمایيد و خود اينگونه آغاز فرمودند: بسم الله الرحمن الرحيم ولا تستوي الحسنه ولا السيئه ادفع بالتي هي احسن فاذا الذي بينك و بينه عداوه كانه ولي حميم: بدي و نيكي مساوي نيستند، بدي را به نيكي دفع كن. پس در اين هنگام آن كه دشمن توست، دوست صميمي تو خواهد شد. تا اين آيه به وسيله ايشان خوانده و ترجمه شد، يك مرتبه اشك از ديدگان آن دو نفر فرو ريخت، برخاستند و يكديگر را در آغوش كشيده و گفتند: ما ديگر با هم دشمن نيستيم، دوست و برادريم و شكايتي نداريم و رفتند.»

 

  رونمایی ازنخستین نرم افزار «تفسیر نمود ار نگار تولید »
نخستین نرم افزار»تفسیر نمود ارنگارتولید »(PLT) ساخت د اخل د رشرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب رونمایی شد . رئیس پژوهش وفناوری شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب د رآیین رونمایی ازاین نرم افزارکه باحضورغلامرضاشریعتی، استاند ار خوزستان، سید عبد الله موسوی، مد یربرنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب و شماری از پژوهشگران د انشگاه تهران د رنمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری استان خوزستان برگزارشد ، افزود : یکی از موارد مهم د رصنایع بالاد ستی نفت به ویژه د ر حوزه تولید ، آگاهی از میزان و نوع سیالات تولید ی ازچاه است.
باقرپورقاسم گفت: بومی سازی د انش فنی ساخت نرم افزارمزبور با حمایت این شرکت انجام شد ه است.
وی تفسیرد اد ه های به د ست آمد ه بااستفاد ه از نمود ارنگارتولید را یکی از راه های د ستیابی به اطلاعات میزان ونوع سیالات عنوان و اظهارکرد : خام بود ن د اد ه های اولیه حاصل ازابزار نمود ارگیری وضرورت پرد ازش وکنترل کیفی آنها ایجاب می کند ازنرم افزارهای تخصصی برای تفسیر این نمود ارها استفاد ه شود .
وی بابیان این که منشأ تامین این نرم افزار، خارجی وپرهزینه است، تصریح کرد :با توجه به این موارد ، ساخت نرم افزاری متناسب با نیازهای مهند سان  بهره برد اری که بتواند بانمونه های خارجی آن رقابت کند ، د ر د ستور کار قرار گرفت.
پورقاسم گفت:به منظوراستفاد ه ازتوان د اخلی وقطع وابستگی، پروژه تد وین د انش فنی و ساخت نرم افزار «تفسیر نمود ارنگارتولید »  تعریف و قرارد اد اجرایی آن با د انشگاه تهران امضا شد . رئیس پژوهش وفناوری شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب افزود : با اجرای این پروژه، علاوه بومی سازی د انش فنی نرم افزارتفسیر نمود ار نگارتولید ، اصل برنامه رایانه ای آن نیز با کمترین هزینه د راختیارشرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب قرارگرفته است. به گفته وی، بااستفاد ه از این نرم افزار، بهینه سازی مد ل براساس شرایط چاه ها فراهم خواهد شد . پورقاسم تاکید کرد : عملکرد وکارآیی این نرم افزار پس ازطراحی های پیچید ه وبررسی های بسیاربراساس د اد ه های چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب، مورد تأیید کارشناسان ذیربط قرارگرفته است. رئیس پژوهش وفناوری شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب گفت: این نرم افزار از نرم افزارهای اساسی صنعت نفت است وکاربرد فراوانی د ر مد یریت  بهره برد اری از چاه های نفت و گاز د ارد .
وی ارتقای د انش فنی توسعه نرم افزارهای تجاری حرفه ای مورد استفاد ه د ر صنعت نفت، ارتقای د انش فنی نمود ارگیری تولید و استفاد ه بهینه از نتایج آن، کاهش وابستگی به شرکت ها و کشورهای د ارای فناوری توسعه نرم افزار، همچنین توانمند سازی متخصصان د اخلی د ر زمینه توسعه نرم افزارهای بالاد ستی و صرفه جویی ارزی را مهم ترین نتایج این اجرای پروژه برشمرد .

 


 اجرای موفق طرح سامانه بارنامه برخط د ر 4 انبار نفت
مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه آذربایجان شرقی از اجرای موفق طرح سامانه بارنامه برخط د راین حوزه عملیاتی خبر د اد . ابوالفضل روح الهی د رسومین جلسه کارگروه پیشگیری ومقابله با قاچاق وعرضه خارج ازشبکه فرآورد ه های نفتی د رمنطقه آذربایجان شرقی افزود : طرح سامانه بارنامه برخط با هد ف رد یابی کالاازمباد ی بارگیری تا مقصد وپیشگیری از قاچاق فرآورد ه های نفتی به صورت آزمایشی د ر چهار انبار نفت این حوزه عملیاتی اجرا شد ه است. وی بابیان این که اجرای طرح مزبورد رانبارهای نفت شهد ای پخش تبریز، میانه، مراغه وسراب به صورت پایلوت آغاز شد ه است، جلوگیری ازبارگیری نامعتبر، حمل غیرمجازفرآورد ه های نفتی و صد وربارنامه برای فرآورد ه های یارانه ای تایید نشد ه ازسوی شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه آذربایجان شرقی را از نتایج اجرای طرح سامانه برخط برشمرد . مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه آذربایجان شرقی تصریح کرد :این طرح ازاول آذرماه امسال باهمکاری اد اره راهد اری وحمل و نقل جاد ه ای اجرایی شد ه است. وی همچنین با تاکید براهمیت همکاری سازمان های ذیربط د رپیشگیری و کاهش قاچاق به ویژه د رحوزه سوخت رسانی افزود : نشست اخیرنیزبه منظورهم اند یشی، بهره مند ی ازتجربیات وارائه راهکارهایی برای مبارزه با قاچاق فرآورد ه های نفتی برگزارشد ه است. مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه آذربایجان شرقی بازد ید های مشترک(طبق زمان بند ی اعلام شد ه) توجه ویژه به پروانه های  بهره برد اری توسط سازمان های ذیربط، همچنین شناسنامه د ارکرد ن اد اوات کشاورزی و ابطال کالابرگ نفت سفید خانوارهای  بهره مند ازگازطبیعی را مصوبات موثر این کارگروه د رپیشگیری و مقابله با قاچاق کالا برشمرد .

 

 تخلیه 125 هزار لیتر فرآورد ه نفتی مکشوفه د رانبارهای نفت زنجان
د رسه ماه سوم امسال بیش از125هزارو600 لیترانواع فرآورد ه نفتی مکشوفه جهت بازگشت به چرخه رسمی توزیع د رانبارهای نفت منطقه زنجان تخلیه شد ه است. باتلاش کارکنان شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه زنجان، همچنین همکاری وهمراهی نیروی انتظامی وپلیس مبارزه باقاچاق کالا و ارز، د ربازه زمانی یاد شد ه، 31هزار و 100لیتر نفت گاز و23هزار و 600 لیتر نفت کوره کشف و ضبط شد . فرآورد ه های نفتی مکشوفه پس ازطی مراحل قانونی و رفع توقیف آنها پس ازانجام آزمایش های کیفی به انبارهای نفت منطقه پخش فرآورد ه های نفتی منطقه زنجان برگشت شد ه است تاد رچرخه رسمی توزیع قرار گیرند . همچنین د راقد ام اخیرکارکنان شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه زنجان وپلیس مبارزه باقاچاق کالا وارز، یک د ستگاه کامیونت باری حمل تینرد ر آزاد راه زنجان – قزوین متوقف و محموله آن ضبط شد . رانند ه این کامیونت باری که 6 هزارلیترتینر رابه جای نفت سفید د رظرف یک و سه لیتری حمل می کرد ، برای   تعیین تکلیف به مراجع قضایی تحویل شد . محموله کشف شد ه از این کامیونت پس ازانجام آزمایش های کیفی به چرخه رسمی توزیع سوخت برگشت شد ه است. د راقد امی د یگرباهمکاری پلیس مبارزه باقاچاق کالا وارز د ر شهرستان خد ابند ه، ازیک د ستگاه وانت نفتکش 1800 لیترنفت گاز کشف و د رانبار نفت شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه زنجان تخلیه شد .


 آزاد سازی حریم خطوط انتقال فرآورد ه د ر زاوریان
رئیس واحد نگهد اری وتعمیرات خط شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران منطقه مرکزی ازآزاد سازی حریم خطوط لوله 10و 16اینچ د ر این حوزه عملیاتی خبر د اد . رضاکریمی نورعینی با اشاره به انجام امورکشاورزی وساختمانی د ر حریم خطوط لوله انتقال فرآورد ه نفتی مزبورد رروستای «زاواریان» تصریح کرد : د ر بازد ید کارشناسان حقوقی ستاد وکارشناسان تعمیرات خط، عملیات آزاد سازی حریم با جلب رضایت روستاییان د ر د ستور کار قرار گرفت. وی هد ف ازانجام این عملیات را ترمیم خطوط لوله انتقال فرآورد ه نفتی و ایمن سازی آن اعلام کرد .   رئیس واحد نگهد اری وتعمیرات خط شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران منطقه مرکزی گفت: آزاد سازی حریم خطوط لوله یاد شد ه د ر روستای مزبور د ر مد ت زمان د و ماه انجام شد ه است. نورعینی اظهارکرد :احیای گرد ه ماهی ومارکرگذاری به طول د وکیلومتر وعرض 13مترمجموعه فعالیت های انجام شد ه برای آزاد سازی حریم این خطوط بود ه است. شمس الد ین متشابهی، رئیس اچ اس ای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی نیز از انجام مانور آتش نشانی و واکنش د ر شرایط اضطرار د ر تاسیسات منطقه قم خبر د اد و افزود : این مانور با هد ف ارتقای آماد گی کارکنان  بهره برد اری، تعمیرات وحراست شاغل د ر تاسیسات قم، هنگام رویارویی باشرایط اضطرار(خاموش کرد ن آتش، نجات مصد وم) برگزارشد . به گفته متشابهی، د راین مانور، كاركنان تاسیسات قم با آشنایی ضرورت هاي ايمني د رمحل كار، چگونگی به کارگیری تجهیزات برای کاهش د امنه بحران و امد اد رسانی به مصد ومان رابه صورت عملی تمرین کرد ند .

 

 بهره مند ی حد ود 2 هزار روستا از گاز
مد یرعامل شرکت گازاستان مازند ران ازبهره مند ی یک هزار و932 روستا د ر حوزه مسئولیتی خود خبر د اد . جعفراحمد پور د رجلسه جایزه ملی تعالی سازمانی با بیان این که تاکنون بیش از18هزارکیلومترشبکه و652هزارانشعاب گازد راین استان اجرا و نصب شد ه است، افزود : استان مازند ران د ارای2907روستاست که حد ود د و هزارمورد آن زیرپوشش گازطبیعی قرارد ارند . احمد پور، شمارمشترکان گازاستان مازند ر ان را نیزیک میلیون و 270 هزار مورد اعلام و اظهار کرد : گازرسانی به825واحد صنعتی، 121 جایگاه عرضه گازطبیعی فشرد ه(سی ان جی) ونیروگاه نکا، از د یگراقد ام های این شرکت است. وی با بیان این که شرکت گاز استان مازند ران، یکی ازبرترین و پیشروترین شرکت ها د رحوزه تعالی سازمانی ونظام های مد یریتی شرکت ملی گاز ایران است، ارتقای کیفیت د ر خد مات رسانی را ازاولویت های مهم برشمرد و افزود : برای د ستیابی به این هد ف د ربخش استقرار استاند ارد های مختلف کیفیت، تلاش های خوبی انجام شد ه است. رئیس پژوهش وفناوری ومد یرتعالی سازمانی شرکت گازاستان مازند ران نیز به روند استقرارسیستم های کیفیت د رسال های گذشته و برخی موفقیت های این شرکت د رمسیرکیفیت وتعالی سازمانی اشاره وتصریح کرد : از سال 82 سامانه مد یریت یکپارچه و از سال87 نیز،به گفته نوروز کلباد ی نژاد استاند ارد های ایزو 10002 و ایزو 10015 د راین شرکت استقراریافته اند ؛ د ریافت تند یس بلورین جایزه ملی تعالی سازمانی نیز، از د یگر موفقیت های این شرکت است. وی  بهبود سیستم اطلاعات مشترکان، بازنگری فرآیند های سازمان براساس مد ل APQCبازنگری وبهبود نظرسنجی ازذینفعان و تحلیل نتایج، مکانیزه کرد ن سیستم پایش اهد اف وفرآیند ها، همچنین تد وین راهبرد وظیفه ای واحد های سازمان را د یگراقد ام های شرکت گاز استان مازند ران د ر مسیر تعالی سازمانی برشمرد .


 رشد 50 د رصد ی مشارکت د ر ارائه پیشنهاد ها
مد یرعامل شرکت گازاستان بوشهرگفت: مشارکت کارکنان این شرکت د ر ارائه پیشنهاد د رنیمه نخست امسال نسبت به مد ت مشابه سال گذشته 50 د رصد رشد د اشته است. غلامعباس حسینی، تحقق این مهم را گواه و تایید ی بر مسئولیت پذیری و علاقه مند ی کارکنان نسبت به بهبود مستمرامور عنوان و اظهارکرد : چنین مشارکتی می تواند نتایج و آثار ارزشمند ی به ارمغان آورد . وی تاکید کرد : برای د ستیابی به این هد ف مهم (ارتقای مشارکت کارکنان د رنظام پیشنهاد ها) کمیته نظام مشارکت گازاستان بوشهر، پیگیری روند فعالیت های مربوط به حلقه های کنترل کیفیت را با جد یت بیشتری د ر د ستورکارقرارد اد ه ونشست های متعد د ی را با هد ف اثر بخشی بیشتر د ر زمینه های آموزش وهماهنگی ارتقای کیفی پیشنهاد ها برگزارکرد ه است. مد یرعامل شرکت گازاستان بوشهرافزود :معرفی نفرات برتر د رهمه بخش ها اعم ازپیشنهاد د هند ه، ارزیاب، د بیران کمیته همیاری و...ازطریق خبرنامه د اخلی شرکت به صورت ماهانه، ازد یگراقد ام های قابل توجه برای ایجاد انگیزه د رکارکنان وارتقای سرانه پیشنهاد های د ریافتی بود ه است. حسینی با اشاره به راهکارهای انگیزشی برای افزایش مشارکت کارکنان، ارائه آموزش های لازم به د بیران کمیته های همیاری و عموم کارکنان را با هد ف آشنایی هرچه بیشتر آنها با فرآیند مسئله یابی، ارائه پیشنهاد و چگونگی کاربا سامانه جد ید ثبت پیشنهاد ها را مهم برشمرد وافزود : ارائه این آموزش ها نقش قابل توجهی د رآگاهی بخشی وتبیین ضرورت مشارکت کارکنان د ر نظام پیشنهاد ها د ارد .

 

   اتصال رینگ آتش نشانی د رمرکز انتقال نفت گچساران
رئیس واحد مکانیک شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه فارس از راه اند ازی پروژه رینگ شد ن مسیرآب آتش نشانی مرکزانتقال نفت گچساران به یونیت  بهره برد اری نفت و گازگچساران خبر د اد .
شهرام اسد ی افزود : عملیات اتصال رینگ آب آتش نشانی مرکزانتقال نفت گچساران با هد ف صیانت از تجهیزات وتاسیسات نفتی، همچنین افزایش پاید اری و ضریب ایمنی انجام شد ه است. وی بااشاره به فرایند اجرای این عملیات از سوی پیمانکار ونظارت بر آن ازسوی واحد مکانیک خطوط لوله ومخابرات منطقه فارس تصریح کرد : د ر عملیات اتصال رینگ آتش نشانی به یونیت شماره 2 نفت وگاز گچساران، لوله گذاری به صورت زیرزمینی و رو زمینی و د رمسیری به طول 300 متر انجام شد . اسد ی سند بلاست، رنگ آمیزی، ساپورت گذاری، پوشش با عایق را مجموعه فعالیت های انجام شد ه رو زمینی و زیرزمینی روی خط لوله 8 اینچ استفاد ه شد ه د رعملیات یاد شد ه برشمرد . رئیس مکانیک شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه فارس افزود : لوله گذاری با گذرازد و جاد ه عبوری واحد های  بهره برد اری یونیت د و و قرارگرفتن 30متر ازطول لوله د رکنار پل های روگذر خطوط انتقال نفت وگاز، ازجمله اقد ام های لازم برای مهاروایمن سازی د راین عملیات است. اسد ی گفت: افزایش ضریب ایمنی مرکز انتقال نفت گچساران را د ر صورت بروز آتش سوزی، همچنین افزایش سرعت عمل د رخاموش کرد ن آتش را از ویژگی های برجسته اجرای این پروژه برشمرد . وی تصریح کرد :این پروژه باهمکاری واحد های مکانیک، برق، ابزار د قیق، خورد گی و ساختمان بازرسی فنی منطقه د ر  50روز کاری با 3200 نفر ساعت کار انجام شد ه است.

 

 افتتاح د و طرح
 د ر پتروشیمی تبریز

 بهره برد اری ازمخزن نفتای سوم وعملیات اجرایی مخزن نفتای چهارم پتروشیمی تبریز آغاز شد .
مد یرعامل شرکت پتروشیمی تبریزد ر آیینی که به همین مناسبت با حضور آل هاشم، نمایند ه ولی فقیه وامام جمعه تبریز، خد ابخش، استاند ار آذربایجان شرقی وبرخی مسئولان محلی این استان برگزارشد ، با بیان این که مخزن نفتای سوم 16هزارمترمکعب است، افزود : این مخزن با صرف هزینه 81 میلیارد و 500 میلیون ریال د رمد ت زمان 15 ماه ساخته شد ه است. د رفشی اظهارکرد :ساخت مخزن نفتای چهارم نیز، یکی د یگرازطرح های مهم پتروشیمی تبریزبه شمار می رود که عملیات اجرایی ساخت آن همزمان با  بهره برد اری ازمخزن سوم کلید خورد ه است. وی د رتشریح برنامه های پتروشیمی تبریز برای افزایش تولید گفت:با انتقال اتیلن غرب به وسیله خط لوله، احد اث واحد جد ید پلیمری با توسعه زیرساخت های انبارش، همچنین ذخیره سازی خوراک و به روز رسانی سیستم های کنترل تولید ، ظرفیت اسمی این شرکت 300 هزار تن افزایش خواهد یافت. نمایند ه ولی فقیه وامام جمعه تبریز نیز با قد رد انی از تلاش کارکنان شرکت پتروشیمی تبریز، تخصیص یکصد هکتار ازفضای این مجتمع بزرگ را به فضای سبز، تلاش مهمی برای سالم سازی محیط زیست عنوان کرد . خد ابخش، استاند ارآذربایجان شرقی نیزجایگاه پتروشیمی را د ر ایجاد ارزش افزود ه برای صنعت نفت مهم برشمرد و برشتاب بخشی به اجرای پروژه هامطابق با فناوری های روز و استاند ارد های جهانی با هد ف بهره وری بیشتر تاّکید کرد .


اهد ای تند یس ویژه صاد رات غیر نفتی کشور
شرکت پتروشیمی تبریزباکسب عنوان «صاد رکنند ۀ نمونه استان»، تند یس ویژه بیست وسومین همایش ملی صاد رات غیرنفتی کشوررا به خود اختصاص د اد .
مد یرعامل شرکت پتروشیمی تبریز د ر این همایش که با حضور د کتر آل هاشم، نمایند ه ولی فقیه وامام جمعه تبریز، رحمانی، معاون وزیرصنعت، معد ن وتجارت، همچنین خد ابخش، استاند ارآذربایجان شرقی و رئیس سازمان صنعت، معد ن وتجارت آذربایجان شرقی برگزارشد ، گفت:این شرکت د رهشت ماه امسال 138هزار تن انواع فرآورد ه نفتی پلیمری به 33 کشورجهان صاد ر کرد ه است.
سیاوش د رفشی رشد صاد رات پلیمری پتروشیمی تبریز راد رهشت ماه امسال نسبت به مد ت مشابه سال قبل، 20 د رصد اعلام کرد . وی همچنین افزایش ظرفیت اسمی 300 هزارتن را ازاهد اف پتروشیمی تبریز د رسه سال آیند ه برشمرد . استاند ارآذربایجان شرقی با تاکید برنگاه مثبت و امید وارانه مد یریت این استان به صاد رات غیر نفتی، صاد رات را پیشران توسعه اقتصاد خواند . خد ابش افزود : استان آذربایجان شرقی د رهشت ماه امسال نسبت به مد ت مشابه سال گذشته، د رحوزه صاد رات غیرنفتی رشد 10د رصد ی د اشته است.