قهرمان نفتي و سرمربي تيم ملي وشوو در گفت وگو با «مشعل»:

کارکنان و فرزندان نفتی توانایی بالایی در وشوو  دارند

  کمي از خودتان بگوييد؟ 

حسين اوجاقي هستم، سال 1354به دنيا آمدم. بزرگ شده شهرري و متاهل هستم. دکتراي مديريت ورزش از دانشگاه تهران با تخصص آمايش سرزمين در رشته هاي پرمدال دارم.

  از چه زماني ورزش را شروع کرديد؟

از سن 8 سالگي با ژيمناستيك، آن هم به طور هفته اي سه جلسه. سپس در 12 سالگي (سال 1366) به رشته رزمي كان ذن ريو روي آوردم و نزد اولين استاد رزمي خودم، نيك روش، ورزش هاي رزمي را با هفته اي سه جلسه شروع کردم. پس از چند سال، با افتتاح كلاس كيك بوكس در منطقه شهر ري از سوي همان مربي، رشته هاي كيك بوكس را دنبال کردم تا سال 1372 که پس از آن با مرحوم فريدون مالكي (يكي از نام آوران رشته هاي رزمي ايران) آشنا شدم و در لباس شاگردي به تمرين پرداختم، شخصيت رزمي ام نزد ايشان شكل گرفت و احساس تكامل در هنر رزمي را به دست آوردم. از لحاظ تكنيك و مسائل مربوط به هنر رزمي، هر آنچه را دارم، مديون مرحوم مالكي هستم در كنار اينها بوكس را نزد حاج آقا محمدي باز هم در همان شهرري ادامه دادم و پس از چند سال نگاهم به ورزش حرفه اي جلب شد و با تمرين هاي لازم، از سال 76 عضو تيم ملي وشو شدم.

  چه شد که وشووکار شديد و اين رشته را انتخاب کرديد؟

رشته وشوو يک رشته رزمي  کامل است که هر فردي در هر رده سني چه نونهال، چه بزرگسال، چه ميانسال و چه کهنسال مي تواند آن را انجام دهد. اين رشته در دو قسمت اجراي فرم «حرکات نمايشي» و مبارزه انجام مي شود. در قسمت مبارزه که شامل ضربات دست «بوکس» و ضربات پا مثل کاراته، تکواندو و فنون درگيري مثل جودو و کشتي مي شود، رشته رزمي وشوو را تشکيل مي دهند. بنابراين بايد بگويم که يک رشته رزمي کامل است. براي همين جوانان زيادي علاقه مند به اين رشته جذاب  مي شوند. من هم به همين دليل اين رشته را انتخاب کردم. از سوي ديگر بايد بگويم اين رشته، ساختار و تشکيلات خوبي دارد که از آن يک رشته ايده آل ساخته است.

 چند سال وشوو را حرفه اي انجام داديد؟

 من به مدت 15 سال رشته رزمي وشوو را به صورت حرفه اي انجام دادم. فکر کنم از سال 76 تا 91 به عنوان يک مبارز در مسابقات داخلي و بين المللي حضور داشتم. بعد از آن هم به عنوان سرمربي تيم ملي مشغول به کار شدم.

 از دعوت به تيم ملي بگوييد. چه زماني دعوت شديد و چه مدت در تيم ملي بوديد؟ 

سال 76 قهرمان مسابقات قهرماني کشور و به دنبال آن به اردوي تيم ملي دعوت شدم که در مسابقات انتخابي تيم ملي، تمام رقبايم را شکست دادم و بلافاصله به مسابقات جهاني ايتاليا 1997 اعزام شدم و توانستم در همان اولين حضورم با شکست دادن 5 نفر از رقبايم که از بزرگان اين رشته هم بودند، مدال طلاي مسابقات را به دست آورم. بعد از آن همانطور که گفتم 15 سال به عنوان ورزشکار و مبارز و پس از آن به مدت 8 سال به عنوان سرمربي در خدمت تيم ملي بودم و هستم.

 چه عناوين و افتخاراتي در وشوو کسب کرده ايد؟

اگر اشتباه نکنم، نزديک به 30 مدال در مسابقات داخلي و بين المللي دارم. 6 مدال در مسابقات جهاني به دست آوردم. 5 مدال در مسابقات آسيايي کسب کردم. در 5 دوره مسابقات جام جهاني هم شرکت داشتم که 5 مدال گرفتم. يک مدال در المپيک و 15 مدال هم در تورنمنت هاي مختلف کسب کردم.

 رنگ و جنس مدال ها چه بود؟

در مسابقات جهاني که 6 مدال کسب کردم؛ 3 طلا، 2 نقره و يک برنز حاصل کارم بود. در مسابقات آسيايي 4 طلا و يک نقره به دست آوردم. در مسابقات جام جهاني 5 مدال طلا کسب کردم. در مسابقات المپيک 2008 پکن هم که وشوو براي نخستين حضور داشت، مدال نقره گرفتم.

  روش خاص حسين اوجاقي براي پيروزي در مسابقات چه بود؟

من بيشتر سعي مي كنم از تمام ضربات دست و پا استفاده كنم که فنون درگيري را هم داشته باشد؛ اما ضربه پا بالا (هاي كيك) چيز ديگري است و من آن را خيلي دوست دارم.

  تا الان به آنچه خواسته ايد، رسيده ايد يا نه؟

اعتقاد دارم هرگاه به آنچه مي خواهي برسي، درست همان زماني است كه انگيزه اصلي، يعني ادامه روند پيشرفت را از دست خواهي داد.

   بهترين بردي که در مسابقات وشوو داشتيد، کدام بود؟

بازي هاي آسيايي بوسان و كسب مدال طلاي اين دوره براي من شيرين بود؛ چراكه كشورم توانست با اين طلا چند پله در بين كشورهاي آسيايي صعود کند.

 از چه زماني وارد وزارت نفت شديد و چه پست هايي داشتيد؟

سال 1388 به صنعت نفت آمدم و در اداره کل ورزش مشغول به کار شدم. در ابتدا به عنوان کارشناس ارشد ورزش و الان هم به عنوان رئيس ارزيابي و عملکرد وزارت نفت مشغول به کار هستم.

 به عنوان يک وشووکار حرفه اي و ملي پوش و نيز مربي، تجربه خودتان را در اختيار نفتي ها قرار داده ايد؟

من در ليگ برتر به عنوان سرمربي و ورزشکار با نفت بودم و تجربياتم را در اختيار فرزندان نفتي و بومي ها و کارکنان مناطق نفتي مثل پارس جنوبي گذاشتم و سعي کردم باعث رشد و ارتقاي ورزش رزمي نفت شوم.

 از مربيگري بگوييد. کار در باشگاه سخت تر است يا تيم ملي؟

مربيگري کار خيلي سختي است. شما زماني که ورزشکار هستي، فقط مسابقه مي دهي و به قولي براي قهرماني کار مي کني، تنها مسوول کار خودت هستي و مي خواهي مدال بياوري و قهرمان شوي؛ اما وقتي مربي مي شوي، مسوول همه تيم هستي و به اندازه تمام نفرات روي شما فشار رواني وجود دارد. استرس داري و تلاش مي کني تيم مدال بگيرد. کار در تيم ملي يک سختي دارد و کار در باشگاه سختي ديگر. مسابقات تيم ملي بازتاب جهاني دارد و سخت تر است. بچه هاي تيم ملي، سطح فني بالايي دارند فقط بايد آنها را صيقل بدهيد، به نوعي آنها را مديريت و هماهنگ کنيد تا بهتر شوند. شما يک اردوي کوتاه مدت مي گذاريد و بعد راهي مسابقات مي شويد؛ اما در باشگاه با افراد مختلف با سطوح فني متفاوت سروکار داريد. سطح فني همه يکسان نيست. براي همين کار فني و آموزش سخت تر است . از سوي ديگر فشار رواني تيم ملي بيشتر است و در باشگاه فشار تکنيک و کار در ليگ که طولاني مدت مي شود، سخت تر است.

 چه مقام هايي در مربيگري به دست آورده ايد؟

من وقتي سرمربي تيم ملي شدم، ابتدا در سه دوره پي درپي نايب قهرمان جهان شدم. سپس در سال 2017 در روسيه قهرمان جهان شديم و در سال 2019 در چين هر 5 ساند کار تيم طلا گرفتيم تا مقتدرانه در سرزمين کشوري که مهد وشوو است، قهرمان جهان شويم. اين قهرماني کار خيلي بزرگي بود.

 توانايي کارکنان و فرزندان نفت در وشوو چقدر است؟

نفتي ها در کل توانايي بالايي در وشوو دارند. جالب است به شما بگويم در بخش کارکنان، بخصوص بانوان و مديران، رشته اي است به عنوان تايچي چيوان که از آن به عنوان ورزش همگاني بيشتر ياد مي شود که فضا و امکانات زيادي نمي خواهد. در تمام دنيا ميليون ها انسان به عنوان ورزش صبحگاهي و همگاني تايچي کار مي کنند. کساني که تايچي کار مي کنند اعتقاد دارند با اين ورزش، سلامت روح و جسم به دست مي آيد. من فکر مي کنم اين ظرفيت در نفت وجود دارد که در بخش ورزش همگاني استفاده شود و به قول معروف، پايه ورزش همگاني ميان کارکنان باشد؛ اما در بخش تالو اجراي فرم و قهرماني و مبارزه که خيلي مورد توجه فرزندان و خانواده هاست، کارهاي خوبي صورت گرفته و مي توان بيشتر از اين هم انجام داد تا بازهم مثل هميشه وشوو در نفت افتخار آفرين باشد.

حسين اوجاقي نايب رئيس فدراسيون ووشو شد

رئيس فدراسيون ووشو در حکمي، حسين اوجاقي را به عنوان نايب رئيس اين فدراسيون منصوب کرد. امير صديقي با قدرداني از تلاش هاي عليرضا محسني که پيش از اين سرپرست نايب رئيسي فدراسيون بود، در حکمي  اوجاقي را به سمت نايب رئيس اين فدراسيون منصوب کرد. اوجاقي از کارکنان اداره کل ورزش نفت و سرمربي تيم ملي ووشوي بزرگسالان ايران و مدير فني تيم هاي ملي است. در متن اين حکم خطاب به اوجاقي آمده است: «احتراما با توجه به تجارب، تعهد و تخصص جنابعالي، به اين وسيله به عنوان سرپرست نايب رئيسي اين فدراسيون منصوب مي شويد. اميد است با اتکا به خداوند متعال در امور محوله موفق و مويد باشد.»

 

سومی مناطق نفت خیز جنوب وملی حفاری درکاراته

تيم هاي کاراته مناطق نفت خيز جنوب و ملي حفاري اهواز مقام سوم مشترک سوپرليگ سبک آزاد باشگاه هاي کشور را کسب کردند.

جلسه هيات رئيسه سازمان ليگ و مسابقات براي تعيين تکليف تيم هاي حاضر در ليگ هاي کاراته کشور با حضور سيدحسن طباطبايي، رئيس فدراسيون و ديگر مسوولان فدراسيون و سازمان ليگ در محل فدراسيون برگزار شد و تيم هاي برتر از سوي سازمان ليگ و مسابقات معرفي شدند.

ابوالقاسم پايدار، رئيس سازمان ليگ و مسابقات کاراته کشور در پايان جلسه هيات رئيسه اين سازمان اظهار داشت: با توجه به شرايط حاکم بر جامعه و ضرورت حفظ سلامت مربيان و ورزشکاران، سازمان ليگ با معرفي تيم هاي برتر، پايان مسابقات کاراته را اعلام کرد. مبنا و معيار سازمان ليگ براي معرفي تيم هاي برتر نيز وحدت رويه در تصميم گيري براي انتخاب تيم هاي قهرمان در تمامي ليگ ها، انتخاب تيم هاي قهرمان با اولويت امتيازات تيمي، انفرادي و تکنيک کسب شده و همچنين انتخاب تنها يک تيم قهرمان هر ليگ بود.

بر اساس اعلام سازمان ليگ و مسابقات کاراته، رده بندي نهايي ليگ هاي کاراته کشور به شرح زير است:

سوپرليگ آقايان سبک هاي آزاد:

نيروي زميني ارتش به عنوان قهرمان معرفي شد ، تيم آسيا ماسه ساز به مقام دوم رسيد و تيم هاي مناطق نفت خيز جنوب و ملي حفاري هم به صورت مشترک در جايگاه سوم قرار گرفتند.