دریاچه ها جذاب ترین جاذبه های طبیعی جهان

شبنم اعماري     درياچه ها يکي از ديدني هاي طبيعي جهان هستند که از آنها به عنوان جذاب ترين جاذبه هاي گردشگري نام برده مي شود. تنوع و گستردگي درياچه ها، بسياري از نقاط جغرافياي کشورمان را آراسته است، به طوري که براي ديدن آنها گاهي بايد بوي نم باران، سرسبزي و عطر جنگل هاي شمال را استشمام کنيم و گاهي هم غرق در سکوت جادويي کوير شويم و سراغي از درياچه هاي صيقلي و رويايي آن بگيريم.

شورمست مسحورکننده

يکي از زيباترين درياچه هاي ايران که در 8 کيلومتري شهر پل سفيد و در مسير سوادکوه جا خوش کرده، درياچه شورمست است. اين درياچه مسحورکنند، در دل جنگلي انبوه از درختان توسکا قرار گرفته که براي رسيدن به آن بايد جاده پرپيچ و خم و هيجان انگيزي را پشت سر بگذاريد. به محض رسيدن به درياچه شورمست با منظره اي چشم نواز روبه رو مي شويد که نمي توانيد لحظه اي از آن چشم برداريد. آرامش اين درياچه به قدري خوشايند است که شايد ساعت ها غرق در رويا شويد و گذشت زمان را از دست بدهيد.

سوها، سرزمين بابونه ها

درياچه سوها که در شهرستان نمين واقع شده، طبيعتي منحصر به فرد دارد، به اندازه اي که هر طبيعت گردي شيفته زيبايي اش مي شود. جاذبه هاي سوها در آخرين روزهاي فصل بهار به اوج خود مي رسد، زماني که بهار مي رود و تابستان خود را نشان مي دهد، اطراف اين درياچه با دشت وسيعي از گل هاي بابونه، نمايي بهشتي به خود مي گيرد. گستره گل هاي بابونه گاهي با فضايي مه آلود روي درياچه همراه مي شود و تصويري خيره کننده از زيبايي هاي طبيعت را پيش رويتان به نمايش مي گذارد که در نوع خود بسيار بي نظير است.

حوض سلطان، آينه درياچه ها

درياچه نمک حوض سلطان قم مانند سرزميني افسانه اي است، به اندازه اي که گويي زمين و آسمان به هم رسيده اند، درياچه اي که  به واسطه انعکاس هاي رويايي که در آن ديده مي شود، در ميان ديگر درياچه ها به «آينه طبيعي» معروف است. به محض ورود به حوض سلطان، تصوير آبي رنگ آسمان و عبور آرام ابرها را مي توان در سطح صيقلي درياچه ديد، قرينه اي زيبا از آسمان و زمين که تصويري چشم نواز خلق کرده است.  اقليم اين منطقه باعث شده که زمستان سخت و تابستان طاقت فرسا داشته باشد، همچنين از اواخر بهار تا اوايل پاييز، گرمايي آزاردهنده بر حوض سلطان حاکم است. از اين رو پاييز مي تواند فصل مناسبي براي بازديد از آن باشد.

 

چشمه آبگرم قینرجه

روستاي گردشگري قينرجه از توابع بخش تخت سليمان تكاب است. اين منطقه به دليل داشتن آبشارهاي زيبا، مجموعه چشمه هاي آبگرم طبيعي زيادي را در خود جاي داده و در کنار طبيعت زيبا و بكري که دارد، چشم انداز غيرقابل وصفي را خلق کرده است؛ چشمه هاي آبگرم طبيعي اين روستا هر کدام خاصيت جداگانه خود را دارند.  چشمه آبگرم قينرجه که در 5 كيلومتري شمال روستاي قينرجه در شهرستان تکاب استان آذربايجان غربي جا خوش کرده، در ميان يک دره سنگي جريان دارد. ساکنان اين منطقه در محل جريان آبگرم؛ دو حوضچه ساخته اند تا با توجه به طبي و درماني بودن آن، در فصول گرم و هواي آزاد بتوان از آنها استفاده کرد. بخشي از آب آن هم با لوله کشي به حمام مرکزي روستا منتقل شده تا بدون استفاده از سوخت، براي استحمام اهالي روستا مورد استفاده قرار گيرد.  در پايين دست قينرجه هم آبگرمي به نام دربند وجود دارد که مي توان فوران آب با حباب هاي جوشان را از اعماق زمين در آن به تماشا نشست. دماي تقريبي آب در اين قسمت حدود 40 درجه سلسيوس است. استفاده از آبگرم دربند براي افرادي که شنا بلد نيستند، بسيار خطرناک است، چراکه عمق آب در اين قسمت خيلي زياد و نامشخص است. چشمه هاي آبگرم قينرجه املاح و مواد معدني زيادي دارند که براي درمان انواع دردهاي مفصلي مفيد هستند. از اين رو هر ساله گردشگران زيادي به اين منطقه مي آيند تا هم از خاصيت درماني اين آبگرم ها استفاده کنند و هم از طبيعت بکر و چشم نواز قينرجه لذت ببرند.

 

 

عمارت های تماشایی ایران

در بيشتر نقاط ايران، عمارت هاي مجلل و زيبايي از گذشته بجا مانده كه قدمت زيادي دارند. چهارديواري هاي مجلل و پرخاطره اي که با حضور در آنها ناخودآگاه به گذشته مي رويد و اندکي در آن غرق مي شويد. براي آشنايي بيشتر با اين عمارت ها در ادامه برخي از آنها را آورده ايم.

عمارت آقازاده (ابرکوه یزد)

عمارت آقازاده را که صاحب بزرگ ترين بادگير دو طبقه ايران است، بيشتر ما ايراني ها مي شناسيم. عمارتي قاجاري که در يکي از محله هاي اعيان نشين ابرکوه خودنمايي مي کند و هنوز هم در اطراف آن خانه هاي تاريخي زيادي ديده مي شود. حياط مرکزي عمارت آقازاده در سه جبهه ساختمان دارد که هر يک از اين سه جبهه در فصول مختلف سال و با توجه به زاويه تابش آفتاب مورد استفاده قرار مي گرفتند. بادگير(خنک کردن تالار) خانه هم که باعث شهرت آن شده، از کف حياط 18 متر ارتفاع دارد و در کنار آن نيز يک کلاه فرنگي (تامين روشنايي) تعبيه شده است. از تزيينات فاخر و سقف مقرنس کاري شده تالار اين خانه هم نمي توان گذشت.

خانه پرمهر (گیلان)

  خانه پرمهر که قدمت آن به 180 سال پيش برمي گردد، زيبايي هاي منحصر به فردي دارد که در نوع خود بسيار قابل توجه است. همانطور که مي دانيد استان گيلان اقليمي پربارش و جنگلي است، از اين رو خانه هاي تاريخي آن، چه از نظر مصالح به کار رفته در آنها و چه از نظر معماري با خانه هاي ساير نقاط کشور تفاوت هاي زيادي داشتند. خانه پرمهر که يکي از خانه هاي موزه روستايي گيلان به شمار مي رود، در سازه چوبي چند طبقه خود که 22 متر ارتفاع دارد، هيچ ميخ يا چسبي ديده نمي شود  و در تمام اين سال ها بدون هيچ گونه آسيبي همچنان پابرجا مانده و خودنمايي مي کند.

خانه کوزه کنانی (تبریز)

خانه کوزه کناني که به موزه مشروطه نيز معروف است، يکي ديگر از خانه هاي تاريخي و ديدني ايران محسوب مي شود. اين عمارت که قدمت آن به 150 سال پيش برمي گردد، يکي از پرافتخارترين خانه هاي شهر تبريز به شمار مي رود.   عمارت کوزه کناني يکي از مهم ترين مقرهاي تصميم گيري هاي تاريخي بوده که افرادي چون ستارخان، باقرخان، ثقه الاسلام، حاجي ميرزا آقا فرشي، حاج مهدي کوزه کناني و ساير مشروطه خواهان در آن جمع مي شدند. از ويژگي هاي جالب توجه اين خانه بايد به معماري زيباي آن اشاره کرد، به طوري که تمام پنجره هاي بيروني، ارسي هاي تمام قد با رنگ هاي قرمز، سبز و سفيد هستند، رنگي که اين پنجره ها به داخل منعکس مي کنند، بسيار تماشايي است.