توصیه های تغذیه ای را جدی بگیرید

بهبود  وضع روحی و روانی

توجه کردن به توصيه هاي پزشکي مي تواند در بسياري از مواقع به کمکمان بيايد و شرايط روحي و رواني مان را بهبود ببخشد و در کاهش عصبانيت، فکر و خيال و... موثر باشد. همه ما در طول زندگي خود با مشکلاتي روبه رو مي شويم که ممکن است به روح و روانمان آسيب برساند. مشکلاتي که گاهي باعث ناراحتي هاي شديدي مي شوند که ممکن است در طولاني مدت سلامتمان را به خطر بيندازد.  تحقيقات علمي نشان مي دهد که مي توان وضعيت بهم ريخته روحي و رواني مان را با خوردن غذاهاي مغذي بهبود ببخشيم. از اين رو در ادامه به برخي توصيه هاي تغذيه اي اشاره کرده ايم که نقش تاثيرگذاري در بهبود مشکلات روحي و رواني مان دارند.

 مصرف فيتوکميکال ها

غذاهاي گياهي سرشار از فيتوکميکال ها تاثير زيادي روي عملکرد نرمال مغز و سلامت روان دارند. فيتوکميکال ها در مواد گياهي چون توت ها، مرکبات، چاي سبز و برخي چاشني ها پياز، زنجبيل، زردچوبه، پونه، رزماري و سير موجود است. گفته مي شود اين غذاها با اثرات آنتي اکسيداني و ضدالتهابي خود روي مغز تاثير مي گذارند و از ابتلا به آلزايمر جلوگيري مي کنند.

 دوري از استرس

براي اينکه دچار استرس نشويد، بهتر است در جست وجوي غذاهايي باشيد که منبع غني از ويتامين هاي گروه B هستند تا از اين طريق توليد سرتونين در مغزتان افزايش يابد. با استفاده از اين راهکار آرامش به سراغتان مي آيد و استرس از شما دور مي شود. براي دريافت ويتامين B12، بشقابتان را از قزل آلا يا ميگو پر کنيد يا اينکه يک کاسه بزرگ ماست کم چرب بخوريد.

تجديد قواي ذهني

تحقيقات انجام شده ثابت کرده ، مصرف مواد غذايي که اسيدهاي چرب امگا3 و ويتامين D زيادي دارند، مي تواند از ابتلا به افسردگي پيشگيري کند و باعث آرامش شود. استفاده از بذر کتان و ماهي هايي مانند قزل آلا گزينه خوبي براي تجديد قواي ذهني محسوب مي شوند. از منابع خوب ويتامين D نيز مي توان به شيرهاي غني شده با اين ويتامين و زرده تخم مرغ اشاره کرد. البته نور خورشيد هم منبع خوبي براي دريافت اين ويتامين است.

رفع افسردگي

کمبود روي ممکن است بر آلزايمر، افسردگي و از دست دادن عملکرد شناختي در اثر بالا رفتن سن تاثيرگذار باشد. علاوه بر اين روي مي تواند در تنظيم توليد دوپامين در مغز نيز نقش داشته باشد. از اين رو مواد غذايي چون عدس، گوشت گاو، تخم مرغ و... داراي روي هستند که مصرف آنها مي تواند روي مورد نياز بدن را تامين و باعث رفع افسردگي شود.

 

تجربه آرامش

براي بهبود مشکلات روحي و رواني و رسيدن به آرامش، به سراغ غذاهايي برويد که سرشار از ويتامين C هستند. اين ويتامين راديکال هاي آزاد را کاهش مي دهد و باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود. در واقع ويتامين C، يک آنتي اکسيدان قوي است که باعث ايجاد آرامش مي شود. زغال اخته، کلم بروکلي، فلفل سبز، کيوي، توت فرنگي و گوجه فرنگي گزينه هاي منبع غني از اين ويتامين هستند.

رفع عصبانيت

براي رفع عصبانيت بهترين راهکار استفاده از پتاسيم است. پتاسيم، الکتروليتي است که باعث کاهش فشار خون مي شود، در نتيجه عصبانيت نيز فروکش مي کند. موز، آواکادو، ذرت، سيب زميني و لوبيا سفيد منابع خوب اين ماده معدني هستند و مي توانند پتاسيم مورد نياز بدن را تامين کنند.

برطرف شدن بي خوابي

براي اينکه خوابي راحت و عمق داشته باشيد به سراغ غذاهاي غني از منيزيم مانند نخود، عدس، جو دوسر، تخم کدو و اسفناج برويد. اين ماده معدني به آرامش عضلات، رگ هاي خوني و لوله گوارش کمک مي کند تا سطح ماده شيميايي آرامبخش، يعني همان سرتونين در شما افزايش يابد. خواب راحت تاثير زيادي روي خلق و خو افراد دارد. 

نوشيدن آب و رفع عصبانيت

مصرف آب در روح و روان انسان تاثير زيادي دارد؛ افرادي که آب کمتري مصرف مي کنند، عصبي تر هستند و استرس آنها نيز بيشتر است. به گفته متخصصان تغذيه 45 تا 50 درصد از ترکيبات بدن را آب تشکيل مي دهد و سوخت و ساز و فعل و انفعالات بدن هم از طريق آب انجام مي شود. از اين رو توصيه شده که روزانه 8 تا 12 ليوان آب مصرف شود. به گفته متخصصان، افرادي که در طول روز به ميزان کافي آب مصرف مي کنند، در شرايط استرس زا عملکرد بهتري دارند.