در گفت وگو با همتاي ترکيه اي:

ظريف خواستار ازسرگيري صادرات گاز ايران به ترکيه شد

وزير امور خارجه ايران در ديدار با همتاي ترکيه اي خود بر ضرورت تعمير بخش آسيب ديده خط لوله صادرات گاز ايران به ترکيه و ازسرگيري صادرات گاز تأکيد کرد.

به گزارش ايرنا، محمدجواد ظريف روز دوشنبه (26 خردادماه) که در راس هيأتي به ترکيه سفر کرده است، در ديدار با مولود چاووش اوغلو، همتاي ترکيه اي خود با ابراز همبستگي و حمايت در مبارزه با ويروس همه گير کرونا و تبعات آن، در زمينه بررسي راه هاي جبران کاهش تجارت ميان دو کشور در چهار ماه گذشته به دليل مقررات محدودکننده کرونا نيز با همتاي خود تبادل نظر کرد.

وزير امور خارجه همچنين در اين ديدار بر ضرورت از سرگيري صادرات گاز و تعمير و بازسازي بخش آسيب ديده خط لوله گاز تأکيد کرد.

توافق براي برگزاري نشست سران آستانه به صورت مجازي در هفته هاي پيش رو، برگزاري نشست حضوري در تهران در نخستين فرصت ممکن، مسائل سوريه، يمن، ليبي و مبارزه با تروريسم از ديگر مسائل مورد گفت وگوي وزيران امور خارجه ايران و ترکيه در دو دور گفت وگوي انجام شده بود.

 

سخنگوي دولت:

سئول هر چه سريع تر منابع حاصل از خريد نفت ايران را آزاد کند

سخنگوي دولت گفت: منابع مسدودشده ازسوي کره جنوبي مربوط به صادرات نفتي است که با مجوز و معافيت ارائه شده از سوي آمريکا به اين کشور انجام شده، بنابراين دلايل کره جنوبي براي مسدود کردن اين منابع توجيه پذير نيست. علي ربيعي، روز دوشنبه (26 خردادماه) در نشست خبري از تعلل کشور کره جنوبي در بازگرداندن پول هاي ايران انتقاد کرد و گفت: اين موضوع مربوط به بانک مرکزي و درآمد صادرات نفت و ميعانات گازي به کشور کره جنوبي بوده است. اين پول ها در حساب هاي بانک مرکزي در بانک هاي کره اي است. وي افزود: ما به دلايل نامعلومي احساس مي کنيم دولت کره جنوبي همکاري هاي لازم را انجام نمي دهد، بانک مرکزي از سال 97 تاکنون از طريق سياسي، حقوقي و نهادهاي مختلف و هماهنگي وزارت خارجه دائما اين موضوع را پيگيري مي کند و راهکارهاي مختلفي نيز در اين زمينه ارائه شده است. سخنگوي دولت تصريح کرد: اميدواريم دولت کره جنوبي هرچه سريع تر منابع را آزاد و مشکلاتي که ايجاد کرده را برطرف کند. جالب است که اين منابع مربوط به صادرات نفتي است که با مجوز و معافيت ارائه شده از سوي آمريکا به کره جنوبي انجام شده است، بنابراين از چند طريق دلايل اين کشور براي ما توجيه پذير نيست. ربيعي عنوان کرد: بدون شک اين رفتار براي همه ما غيرقابل قبول است و در چشم انداز روابط دوجانبه و همکاري هاي آينده ما نيز تأثير خواهد داشت. وي درباره خودکشي فردي در بخش هاي پيمانکاري نفت نيز گفت: به محض شنيدن اين خبر ناگوار بررسي ها آغاز شد. مسأله جان يک انسان به طور حتم براي ما مهم است. لازم مي دانم به خانواده اين فرد تسليت بگويم، نبايد در اين زمينه ها حتي با پيشداوري سوال را مطرح يا قضاوت کرد.

وي ادامه داد: خودکشي علت و عوامل متعددي دارد، بدون مطالعه کافي و برسي علل مختلف نمي توان آن را به يک موضوع نسبت داد، خودکشي از علل اقتصادي تا علل روان شناختي مي تواند ناشي شود.

 

سخنگوي وزارت امور خارجه:

توقف صادرات گاز ايران به ترکيه دليل سياسي و اقتصادي ندارد

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره متوقف شدن صادرات گاز ايران به ترکيه گفت: دليل قطع صادرات گاز ما به ترکيه، اقدام تروريستي بود که در خاک اين کشور رخ داد و طرف مقابل بايد هر چه زودتر نسبت به تعمير خسارت و انفجار اقدام کند. سيدعباس موسوي، روز دوشنبه (26 خردادماه) در نشست خبري در اين باره گفت: موضوع متوقف شدن صادرات گاز ايران به ترکيه دليل سياسي و اقتصادي ندارد، پيگيري ها انجام شده و در سفر آقاي ظريف هم ممکن است پيگيري شود و اميدواريم اين مشکل رفع و بزودي شاهد ازسرگيري صادرات گاز به ترکيه باشيم. سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تهديد آلمان از سوي آمريکا درباره تحريم خط لوله نورث استريم افزود: ما سال هاست که اعلام کرده ايم و به جامعه جهاني هشدار مي داديم سکوت در برابر قلدري و يکجانبه گرايي روزي گريبان شما را مي گيرد، اما اکنون مي بينيد آمريکا براي منافع خود، دم از تحريم اين پروژه مي زند و صداي آلماني ها را هم درآورده است.

وي با بيان اينکه ما از واکنش آلمان مبني بر اينکه آمريکا امنيت انرژي اروپا را به خطر انداخته، استقبال مي کنيم، تصريح کرد: آمريکا نه تنها امنيت انرژي، بلکه امنيت سياسي و اقتصادي دنيا را به خطر انداخته و متأسفانه سکوت جامعه جهاني سبب شد اينها پا را فراتر بگذارند و کشورهاي دوستي مثل آلمان را هم تحريم کنند.

موسوي، گزارش جديد دبيرکل سازمان ملل عليه ايران مبني بر منشأ ايراني بودن پرتاب موشک به تأسيسات نفتي آرامکو را کاملاً همسو با سياست و نقشه جديد آمريکا عليه ايران دانست و گفت: اين ادعا بي پايه و اساس است و اتهام عنوان شده را بر مبناي فشارهاي آمريکا و رژيم عربستان ارزيابي مي کنيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه هيچ سندي دال بر منشأ ايراني بودن موشک ها مشاهده نشده است، افزود: دبيرکل سازمان ملل متحد از طريق برخي کشورهاي خاص زير فشار قرار مي گيرد و گزارشي قرائت مي کند که پايه و اساس خاصي ندارد. وي درباره مسدود شدن اموال ايران در کره جنوبي و دستور رئيس جمهوري به بانک مرکزي براي پيگيري اين موضوع عنوان کرد: مدت هاست پيگير مطالبات از کره جنوبي هستيم. متأسفانه اين کشور بيش از نيم قرن رابطه خوب و صميمي ما را دستخوش جرياناتي کرده که با دخالت کشورهاي ثالث دچار خدشه مي شود.

موسوي گفت: تحريم هاي آمريکا تصميم خودسرانه کشوري است که قلدرمابانه عليه کشور ما و ديگراني که با ما ارتباط دارند، اعمال فشار و زور مي کند. متعجب نيستيم که عده اي زير بار مي روند، اما حق ندارند اموال ملت ايران را براي مدت مديدي به اين بهانه بلوکه کنند. اينها بايد به اين فکر باشند و روابط ديرينه را خدشه دار نکنند.

سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار کرد: اين وزارتخانه با همکاري بانک مرکزي و ديگر دستگاه ها همه اقدام هاي حقوقي و ديپلماتيک را انجام داده و انجام مي دهد تا حقوق مردم ما تضمين شده و تضييع نشود.

 

آرامکو عرضه نفت به خريداران آسيايي را کاهش مي دهد

برخي منابع اعلام کردند، عرضه نفت خام عربستان حداقل به پنج مشتري آسيايي براي بارگيري در ماه ژوئيه کاهش مي يابد. به گزارش خبرگزاري رويترز از سنگاپور، هفت منبع روز دوشنبه (25 خردادماه) اعلام کردند: شرکت دولتي نفت سعودي آرامکو، بزرگ ترين صادرکننده نفت جهان، حجم نفت خام صادراتي ماه ژوئيه حداقل پنج خريدار آسيايي را کاهش داده است. اين منابع آگاه افزودند: اين کاهش ها عمدتاً براي نفت خام متوسط و سنگين بوده و براي پالايشگاه هاي کشورهايي مانند چين در نظر گرفته شده است. چهار نفر از پالايشگران اعلام کردند، کاهش واردات ماه ژوئيه نسبت به ماه ژوئن کمتر بوده است. اين منابع به دليل حساسيت موضوع خواستند نامشان فاش نشود. اين اقدام آرامکو پس از توافق روز شنبه (17 خردادماه) سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» براي تمديد کاهش توليد اين ائتلاف صورت گرفت.  کاهش توليد روزانه 9 ميليون و 700 هزار بشکه اي ماه هاي مه و ژوئن اوپک پلاس که قرار بود به 7 ميليون و 700 هزار بشکه در روز برسد، براي يک ماه ديگر و تا پايان ماه ژوئيه تمديد شد. با اين تفاوت که مکزيک مشمول اين تمديد يک ماهه نيست و کاهش توليد ماه ژوئيه 9 ميليون و 600 هزار بشکه در روز خواهد بود. عربستان سعودي اعلام کرد که به علت مشاهده علائم بهبود تقاضاي جهاني، به تعميق کاهش توليد داوطلبانه خود پايان خواهد داد. يکي از اين منابع با اشاره به افزايش قيمت رسمي فروش نفت عربستان گفت: اين موضوع سبب شده است حداقل يک خريدار بزرگ آسيايي   از تقريباً يک سوم از حجم قرارداد خود براي ماه ژوئيه بکاهد.

 

 

عراق در ژوئن روزانه 2 ميليون و 800 هزار بشکه نفت صادر مي کند

وزير نفت عراق اعلام کرد، صادرات اين کشور در ماه ژوئن به طور ميانگين 2 ميليون و 800 هزار بشکه در روز خواهد بود.  به گزارش خبرگزاري رويترز از بغداد، احسان عبدالجبار اسماعيل که بتازگي مسؤوليت وزارت نفت عراق را به عهده گرفته است، در مصاحبه اي با تلويزيون الشرقيه عراق اعلام کرد صادرات کشورش در ماه ژوئن به طور متوسط 2 ميليون و 800 هزار بشکه در روز خواهد بود. وي افزود: به نفع عراق است که به توافق کاهش توليد سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» پايبند باشد. وزير نفت عراق همچنين گفت: از مقام هاي اقليم کردستان عراق خواسته ايم در ماه ژوئن حداکثر 370 هزار بشکه در روز صادر کنند تا به پايبندي اين کشور به سهميه اوپک پلاس کمک کند. اوپک، روسيه و متحدانشان روز شنبه (17 خردادماه) پس از برگزاري نشستي از طريق ويدئوکنفرانس، به توافق رسيدند کاهش توليد تاريخي نفت را به مدت يک ماه و تا پايان ماه ژوئيه تمديد کنند و با کاهش توليد 9 ميليون و 600 هزار بشکه ، حدود 10 درصد از عرضه جهاني نفت، از مازاد عرضه ناشي از همه گيري ويروس کرونا بکاهند.

 

رونق پتروشيمي ها اصلي ترين راه مقابله با تحريم هاست

نماينده شهرستان شوش در مجلس با بيان اينکه يکي از اصلي ترين راه هاي دور زدن تحريم ها رونق شرکت هاي پتروشيمي است، گفت: فعال کردن هرچه بيشتر صنايع پايين دستي پتروشيمي در شرايط کنوني ضروري است.

محمد کعب عمير با بيان اينکه ايران در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي حرف هاي بسياري براي گفتن دارد، اظهار کرد: بايد هرچه بيشتر از خام فروشي فاصله بگيريم، همچنين با عبور از خام فروشي و رونق صنايع پايين دستي، ميان دستي و تکميلي در حوزه نفت، ارزش افزوده ايجاد و زنجيره ارزش نيز تقويت خواهد شد. وي افزود: در شرايط کنوني مهم ترين اولويت سياست هاي راهبردي توسعه صنعت پتروشيمي کشور، افزايش ظرفيت توليد است. تحقق راهبردهاي اين صنعت و گسترش صنايع پايين دست پتروشيمي بايد در اولويت قرار گيرد و بويژه امسال که سال جهش توليد نامگذاري شده است، بايد به سمت بومي سازي صنايع و تجهيزات صنعت پتروشيمي حرکت و حتي به صادرات آنها فکر کنيم.

نماينده مجلس يازدهم، يکي از اصلي ترين راه هاي دور زدن تحريم ها را رونق شرکت هاي پتروشيمي دانست و ادامه داد: با توجه به اينکه خام فروشي به دليل تحريم کاهش داشته است، مي توان با فعال کردن صنايع پايين دستي پتروشيمي و پتروپالايشگاه ها به درآمد قابل قبولي رسيد.

کعب عمير، صنعت پتروشيمي را از جمله صنايع بزرگ و تأثيرگذار بازار سرمايه در ايران دانست و تصريح کرد: پتروشيمي، يکي از مهم ترين صنايع کشور است و سهم ارزش افزوده بالايي در اقتصاد دارد.

اين نماينده مجلس يازدهم عنوان کرد: تغييرات و تحولات صنعت پتروشيمي نقش مهمي در اقتصاد کشور دارد. اين صنعت از جمله صنايع اشتغالزا در ايران است که به عنوان تغذيه کننده ساير بخش هاي صنعت مي تواند موتور حرکت اقتصاد کشور باشد.

 

بورس انرژي ميزبان عرضه نفتاي سبک پالايشگاه بندرعباس

رينگ داخلي بورس انرژي ايران امروز شاهد عرضه نفتاي سبک پالايش نفت بندرعباس خواهد بود.

به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز سه شنبه (27 خردادماه) شاهد عرضه کالاهاي آيزوريسايکل، حلال 404 عمده، نفتاي سنگين تصفيه نشده عمده و نفتاي سبک پالايش نفت شيراز، پنتان پلاس پتروشيمي پارس، ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا، گاز پروپان صنعتي و گاز مايع صنعتي پتروشيمي بندر امام، ميعانات گازي پالايش گاز خانگيران، ميعانات گازي مجتمع گاز پارس جنوبي و نفتاي سبک پالايش نفت بندرعباس بود و بنزين اکتان 87، بنزين اکتان 87 (محموله دريايي)، بنزين اکتان 91، بنزين اکتان 91 (محموله دريايي)، بنزين اکتان 95 و گازوييل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران، ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا، نفت کوره 380 سانتي استوکس شرکت ملي نفت ايران و نفتاي مياني شرکت نفت ستاره خليج فارس در رينگ بين الملل عرضه شد.

روز دوشنبه (26 خردادماه) کالاهاي حلال 402 پالايش نفت اصفهان، برش سنگين و نيتروژن مايع پتروشيمي تبريز، آيزوريسايکل پالايش نفت تبريز، متانول پتروشيمي زاگرس، متانول پتروشيمي شيراز، متانول شرکت متانول کاوه و هگزان پتروشيمي بندر امام در رينگ داخلي و برش سنگين و گاز مايع شرکت نفت ستاره خليج فارس، نفت سفيد شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران و گاز مايع پالايش نفت آبادان در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.

در اين روز بيش از 39.644 تن فراورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 1.823 ميليارد و 911 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران دادوستد شد.