گفت وگو با یکی از کارکنان خانواده نفت در خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه جنوب شرق:

روابط عمومی با چاشنی مداحی

مشعل     در ميان مناسبت هاي ارديبهشتي، يکي از آخرين روزها، نسبتي نزديک با ما رسانه اي ها دارد. 27 ارديبهشت روز روابط عمومي است؛ مجموعه اي که حالا سال هاست بخشي مهم و جدايي ناپذير از هر سازمان و شرکت دولتي و خصوصي است و بسياري از رفتارها و اقدام هاي مهم آن مجموعه با تلاش روابط عمومي ها معرفي و شناخته مي شود. به همين مناسبت با يکي از روابط عموميهاي فعال که علاوه بر شغل خود، ويژگي هاي بارز ديگري هم دارد، گفت وگو کرديم. شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران در منطقه جنوب شرق، يکي از مجموعه هاي فعال در شرکت خطوط لوله و مخابرات است وعليرضا سنگکي زاده، سرپرست روابط عمومي شرکت خطوط لوله مخابرات نفت منطقه جنوب شرق است. او در اين سال ها علاوه بر فعاليت در حراست منطقه، مسئوليت روابط عمومي را نيز به عهده داشته اما در کنار اين شغل، استعدادي براي مداحي و ذکر و ثناي اهل بيت(ع) دارد. مشروح اين گفت وگو را در ادامه مي خوانيد.

پيشينه مختصري   از سوابق شغلي و تحصيلات خود برايمان بگوييد؟

عليرضا سنگکي زاده، متولد 1354 شهر اصفهان و از خانواده اي مذهبي هستم و پدرم از خادمان دستگاه سيد الشهدا (ع) و مادرم از ذريه حضرت زهرا(ع) و جزء سادات هستند. فعلا در حال تحصيل کارشناسي ارشد رشته جامعه شناسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد کرمان هستم و کارشناسي خود را در رشته علوم اجتماعي در رفسنجان اخذ کردم.

 شروع همکاريتان با منطقه با چه مسئوليتي بود؟ و روند کاري خود را توضيح دهيد؟

نقطه عطف زندگي من خدمت مقدس سربازي بود، حدفاصل سال هاي 74 تا 76 افتخار داشتم در بيت آيت الله مظاهري به عنوان محافظ مشغول به خدمت شوم. موارد اخلاقي و نکات ديني را از محضر ايشان به صورت حضوري کسب کردم، سپس در سال 78 در زندان مرکزي اصفهان به عنوان کارمند واحد فرهنگي و مسؤول آموزش زندان مشغول به کار شدم که به نوبه خود تجربه ارزشمندي بود و توانستم از آن در ادامه زندگي استفاده بهينه اي را ببرم. بعد در سال 79 در شرکت گاز استان اصفهان در قالب نيروي پيمانکار در حراست مشغول به انجام وظيفه شدم و نهايتاً در سال 90 به استخدام شرکت خطوط لوله نفت درآمدم و از همان ابتدا در منطقه جنوب شرق قسمت حراست مرکز انتقال نفت رفسنجان مشغول فعاليت شدم.

  شما چه مدت به عنوان رئيس روابط عمومي مشغول کار بوديد و کار در آن قسمت را چگونه يافتيد؟

در سال 92 آقاي مهندس کديور، مدير وقت منطقه با آقاي سالمي، مسؤول سابق روابط عمومي ستاد رايزني کردند و بنده به مدت بيش از دو سال در سمت سرپرست روابط عمومي انتخاب شدم که خدا را شکر هم مديران و هم کارمندان در آن زمان از خدمات اين حقير احساس رضايت داشتند.

  از تجربه کاري خود در روابط عمومي بگوييد و شيريني و سختي اين دوران را در چه مواردي مي دانيد؟

دنياي روابط عمومي را دوست دارم و مطالعاتي در زمينه روابط عمومي و حوزه ارتباطات داشتم و اين مطالعات کمک کرد طي دوران مسؤوليتم در بين مناطق دوازده گانه خدمات شايسته اي را به مجموعه عرضه کنم. يکي از بزرگترين کارهاي انجام شده در آن دو سال، برگزاري بيست و دومين مرحله نيم نهايي قرآني شرکت پالايش و پخش فرآورده به ميزباني منطقه بود که به نحو احسن آن را برگزار کرديم و از قاري بين المللي حسن دانش به عنوان داور استفاده کرديم، بعدها اين قاري عزيز به همراه «حسني کارگر» و «باوي» از قاريان بين المللي در فاجعه منا به شهادت رسيدند که از چهره هاي ماندگار حوزه قرآن بودند. آن سال مسابقه اي در خور شأن برگزار شد؛ هتل صفائيه يزد را اجاره کرده و توانستيم خدمات مطلوب در حد عالي براي شرکت کنندگان عرضه کنيم و اين از خاطرات شيرين دوران مسؤوليت بنده در روابط عمومي است و حادثه تلخ آن دوران، تصادف آقاي غلام کديور- رئيس وقت واحد خوردگي بود که به فوت همسرشان انجاميد. مرحومه طاهره زاهديان از چهره هاي قرآني و اهل نماز جماعت بودند و روابط عمومي منطقه مراسم تشييع، تدفين و ختم وي را در شهر طسوج شيراز به نحو مطلوب و شايسته اجرا کرد.

  اکنون که در حراست مشغول کار هستيد، چالش هاي پيش رو و حساسيت هاي شغلي خود را بيان کنيد؟

برخي حراست را به عنوان واحدي تلقي مي کنند که در حال مچ گيري است و يا همانند قوه قهريه در خارج از شرکت به آن مي نگرند، در حالي که تعريف صحيح از حراست اين است که بايد آن را با توجه به آموزش ها و مأموريت هاي محوله به عنوان مشاوري درستکار براي مدير و کارگزاري امين براي همکاران محسوب کرد تا کارکنان را در برابر مشکلات قانوني و حقوقي محافظت کند؛ حفاظت پرسنلي، حفاظت اسناد، مدارک و گفتار در اين راستا تعريف مي شوند.

  اگر در يک مجموعه سازماني ديگري به غير از شرکت خطوط لوله کار مي کرديد؛ فکر مي کنيد با اينجا چه تفاوتي داشت و مزايا و معايب شغل خود را در چه مواردي مي دانيد؟

شرکت نفت به لحاظ کارکرد سازماني در حد عالي است، طب صنعتي، نيازهاي پزشکي و درماني کارکنان و خانواده از اهميت ويژه اي برخوردار است؛ مؤلفه هايي چون فرهنگ سازماني، سرمايه اجتماعي، اعتماد، مشارکت و انسجام در اين شرکت از کيفيت بالائي برخوردار است. اگر مديران ارشد فقط به فکر تعالي سازماني باشند، در حالي که به منابع انساني توجهي نداشته باشند، در آينده نزديک، شاهد کاهش بهره وري شرکت خواهيم بود.

  به نظر شما کمبودهاي شاخص منطقه جنوب شرق در چه حوزه هايي قرار دارد؟

به نظر من وجود يک مشاور جامعه شناس که رفتار کارکنان و فرهنگ سازماني منطقه را بررسي کند و ضمن مشاوره به مدير، با ارائه بهترين راهکارها موجب پويايي سازمان شود. فقدان اين کارشناس و مشاور جامعه شناس را احساس مي کنم.

 شما در زمينه ذکر و ثناي اهل بيت (ع) نيز مشغوليد. از کي متوجه شديد صداي خوبي داريد؟

در نوجواني عضو گروه سرود مسجد محله بودم و حس کردم صداي خوبي دارم و از همان دوران 15 سالگي به صورت حرفه اي به امر مداحي پرداختم. مداحي را به صورت حرفه اي تحت نظر استاد آموزش ديدم و مداحي هاي جديد را قبول ندارم. استادم به ما مي گفت؛ هيچگاه پشت به منبر مداحي نکنيد. حتماً هنگام مديحه سرائي کفش هاي خود را از پا درآوريد چرا که به ساحت مقدسي رهنمون مي شويد. با پوشش مناسب به مدح اهل بيت(ع) بپردازيد، زيرا مداحي خاندان عصمت و طهارت توفيقي است که نصيب هرکسي نخواهند شد و مقام اين خانواده مافوق دنيا قرار دارد، نبايد خداي ناکرده به مقامشان توهين شود. ما در زيارت عاشورا از امام حسين(ع) مي خواهيم که در دنيا وآخرت به ما آبرو ببخشد، بنده در زندگي به اين موضوع رسيده ايم و در بسياري از مواقع با توسل به اهل بيت(ع) مشکلات ما حل شده، هرچند اثر مدح اهل بيت(ع) ماهوي است در اعضا، جوارح و در بطن آدمي اثرگذار است. در تربيت فرزند و در انتخاب همسر خوب نيز تأثيرگذار است، من در مراسم خواستگاري از همسرم صحبت خود را با دعاي فرج شروع کردم که بعدها ايشان به من گفت؛ من به همين دليل به شما علاقه پيدا کردم.

   فعاليت ورزشي، هنري داريد و در کل اوقات فراغت خود را چگونه مي گذرانيد؟

با قلم ني خوش نويسي مي کنم و به صورت تحريري نيز در حد سطح خوش مي نويسم و نستعليق و شکسته هم کار مي کنم، در مسابقات قرآني و اذان داراي مقام هستم و در رشته تيراندازي با تپانچه بادي صاحب مقام سوم مسابقات ورزشي شرکت شدم و در حال حاضر هم در رشته تپانچه بادي به صورت حرفه اي فعاليت دارم.

  شما به عنوان فرد غيربومي در منطقه کار مي کنيد، دور بودن از خانواده چه تأثيري روي شما داشته است؟

دوري از خانواده بسيار سخت است، من سال 67 پدر خود را از دست دادم و 30 سال است از نعمت پدر محروم هستم، اصفهان که مي روم اولين جا سر قبر ايشان است و براي تأخيرم در سر زدن، از ايشان عذرخواهي هم مي کنم، شهر رفسنجان جاذبه ندارد و ما مجبوريم خودمان را به يک نحو مشغول کنيم، وگرنه خانواده ها افسردگي به سراغشان مي آيد. اين خيلي سخت است که دور از خانواده هستيم و مزاياي اين منطقه با منطقه اصفهان هم تفاوتي نداشته باشد.

 

 

بازگشايي مدارس

با وجود تصميم ستاد مقابله با کرونا مبني بر بازگشايي مدارس اما حضور دانش آموزان در مدارس اختياري است، دانش آموزان مي توانند به صورت مستمر يا براي رفع اشکال به مدارس مراجعه کنند اما حضور کادر اداري در مدرسه الزامي است.

عکس: فرهاد صفري - مهر