در ديدار وزير نفت با وزير اقتصاد مجارستان تاکيد شد
گسترش همکاري نفتي تهران - بوداپست
وزير نفت ايران و وزير اقتصاد مجارستان بر گسترش همکاري دو کشور در بخش انرژي تاکيد کردند.بيژن زنگنه صبح روز دوشنبه
( 13 آذر) در ديدار با ميهايلي وارگا، وزير اقتصاد مجارستان با بيان اين که ايران هميشه روابط دوستانه و خوبي با کشور مجارستان داشته است، اظهار کرد: اميدوارم سفر شما به ايران به توسعه روابط دوجانبه در همه بخشها به ويژه در بخش انرژي منجر شود.
ايران آماده صدور گاز به پاکستان
وزير نفت از علاقهمندي مجارستان به همکاري با ايران براي حضور در بخش گاز پاکستان خبر داد و گفت: پاکستان هنوز تصميم قاطعي در مورد قرارداد معتبر با ايران براي صادرات گاز ندارد.بيژن زنگنه، پس از ديدار با ميهايلي وارگا، وزير اقتصاد مجارستان با بيان اين که شرکت نفت و گاز مجارستان (MOL) در برخي زمينههاي انرژي علاقهمند به فعاليت در ايران هستند، گفت: ايران نيز آمادگي خود را براي فعاليت شرکتهاي مجارستاني در پروژههاي نفتي اعلام کرده است.وي از حضور در بخش گاز پاکستان و سوآپ نفت خزر به عنوان پروژههاي مورد علاقه مجارستان براي همکاري با ايران نام برد و افزود: مجارستان تجربه فعاليت در بخش گاز پاکستان اعم از اکتشاف و توليد را دارد و سالها در اين کشور فعاليت داشته است.وزير نفت ادامه داد: البته مشکل ما براي حضور در بخش گاز پاکستان، اين است که اين کشور درباره اين که چگونه ميخواهد در برابر قرارداد معتبر صادرات گاز ايران به پاکستان رفتار کند، جواب مشخصي ندارد.زنگنه با بيان اين که ايران براي همکاري با مجارستان آماده اما ضروري است درباره جزئيات اين همکاري مذاکرات بيشتري ميان شرکتهاي دو کشور انجام شود، افزود: شرکتهاي مجارستاني همچنين براي خريد نفت از ايران ابراز علاقه کردهاند.وي با اشاره به اين که شرکت نفت و گاز مجارستان تاکنون يک محموله نفت از ايران خريداري کرده است، در پاسخ به اين سوال که آيا مجارستانيها علاقهمند به حضور در بخش بالادست صنعت نفت ايران علاقهمند هستند، اظهار کرد: آنان به مطالعه در بخشهاي محدودي از بالادست صنعت نفت علاقهمند هستند.
در زمان تحريم ايران را ترک نکرديم
وزير اقتصاد مجارستان نيز در اين ديدار به روابط ديرينه ايران و مجارستان اشاره کرد و افزود: کشور مجارستان 66 سال است که در ايران سفارتخانه داير کرده است.
وي با بيان اين که در زمان تحريمها ايران را ترک نکرديم که اين موضوع، اراده کشور مجارستان را براي رابطه با ايران نشان ميدهد، تصريح کرد: روابط دو جانبه ميان ايران و مجارستان هميشه دوستانه بوده و هيچ مشکلي هم در همکاريهاي دو جانبه وجود ندارد.وارگا، به سفر دو سال پيش نخست وزير اين کشور به ايران اشاره کرد و افزود: در همان زمان برنامهاي داشتيم تا روابط دوجانبه ايران و مجارستان حداقل به زمان قبل از تحريمها برگردد که هنوز به آن سطح نرسيدهايم.وزير انرژي مجارستان تصريح کرد: مبادلات بازرگاني و اقتصادي ميان ايران و مجارستان طي دو سال گذشته رو به افزايش بوده است. گفتني است همايش بزرگ اقتصادي ايران و مجارستان نيز روز يکشنبه (12 آذرماه) در اتاق بازرگاني برگزار شد، ميهايلي وارگا، وزير اقتصاد مجارستان به دعوت مسعود کرباسيان همتاي ايراني خود به تهران سفر کرده بود. در اين سفر شرکتهايي در حوزه ماشين سازي، نفت و گاز، صنعت دارو، تجهيزات پزشکي و صنعت فولاد حضور داشتند. مجارستان کشوري در اروپاي مرکزي بوده که پايتخت آن بوداپست است. اين کشور حدود 9 ميليون و 880 هزار نفر جمعيت دارد. پرجمعيتترين شهر اين کشور بوداپست با يک ميليون 740 هزار نفر جمعيت است.
تمايل مجارستان به افزايش خريد نفت از ايران
وزير اقتصاد مجارستان از تمايل اين کشور به افزايش خريد نفت از ايران خبر داد و گفت: روابط بانکي ايران و مجارستان تسهيل ميشود.ميهايلي وارگا پس از ديدار با بيژن زنگنه، وزيرنفت درباره برنامه مجارستان براي افزايش خريد نفت از ايران، اظهار کرد: ما مايل هستيم که خريد نفت از ايران را در آينده افزايش دهيم.
شرکت مول مجارستان (MOL) پس از لغو تحريمها و اجراي برجام يک محموله يک ميليون بشکهاي نفت از ايران خريداري کرده است.وزير اقتصاد مجارستان درباره مذاکرات انجام شده در زمينه روابط مالي و بانکي ميان ايران و مجارستان تصريح کرد: بنا شد تا روابط مالي ميان دو کشور تقويت شود. ضمن اين که تلاش ميکنيم مشکلي براي سرمايهگذاران ايجاد نشود.وي بر گسترش روابط بانکي ايران و مجارستان تاکيد کرد و گفت: براين اساس هفته گذشته يک هيئت از بانکهاي مجارستان به ايران سفر کردند و مذاکرات بسيار مفيدي با طرفهاي ايراني داشتند؛ ضمن اين که مانعي نميبينم تا روابط بانکي به شيوه گذشته خود بازگردد.غلامحسين شافعي، رئيس اتاق بازرگاني ايران روز يکشنبه (12 آذرماه) در همايش بزرگ اقتصادي ايران و مجارستان اظهار کرده بود: هيچ تجارتي بدون نقل و انتقال پول امکان پذير نيست؛ اميدواريم دولتمردان طرفين در زمينه حل مسائل بانکي، گامهاي مهمي بردارند.مجارستان، کشوري در اروپاي مرکزي و پايتخت آن بوداپست است. اين کشور حدود 9 ميليون و 880 هزار نفر جمعيت دارد. پرجمعيتترين شهر اين کشور بوداپست با يک ميليون و 740 هزار نفر جمعيت است.
اظهار اميدواري وزير نفت به سرمايهگذاري بخش خصوصي چين در ايران
وزير نفت، روابط ايران و چين را در بخش انرژي گسترده دانست و افزود: بخش خصوصي چين در ايران، سرمايهگذاري کند. بيژن زنگنه در ديدار با ونگ يانگ گئو، رئيس اتاق بازرگاني بينالمللي چين اظهار کرد: ايران و چين روابط گسترده و بسيار مستحکمي در بخشهاي مختلف بخش انرژي با شرکتها ي چيني دارند. وي افزود: اميدواريم اين سفر سبب توسعه و تحکيم اين روابط شود و در کنار افزايش سطح مبادلات تجاري 2 کشور، شاهد سرمايهگذاري بخش خصوصي شرکتها ي چيني در ايران باشيم. همچنين رئيس اتاق بازرگاني بينالمللي چين در اين ديدار به روابط گسترده ايران و چين اشاره و اظهار کرد: همانطور که اطلاع داريد، چين داراي کمبود منابع انرژي است و اين در حالي است که ايران، دوست قديمي مان، منابع غني نفت و گاز دارد که اين ميتواند به گسترش روابط 2 کشور کمک کند. وي با بيان اين که روابط رو به رشد ايران و چين با همه سختيها ادامه يافت، افزود: ايران و چين ميتوانند در زمينههاي سرمايهگذاري بخش خصوصي در ايران، نفت و پتروشيمي با يکديگر همکاري کنند. مبادلات تجاري ايران و چين پارسال 31 درصد رشد داشته است. در ديدار رؤساي جمهوري دو کشور قرار براين شد تا سطح مبادلات تجاري تهران-پکن تا 600 ميليارد دلار در سال برسد.
معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران:
وزارت نفت براي پيشبرد اهداف توسعهاي
به حمايت نياز دارد
معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران با اشاره به برنامههاي توسعهاي اين شرکت در بخش بالادست صنعت نفت، گفت: وزارت نفت در حوزه تامين منابع مالي، جذب فناوريهاي نو و بهکارگيري شرکتهاي بينالمللي براي تحقق اهداف توسعهاي و ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي به حمايت نياز دارد.
غلامرضا منوچهري عصر روز دوشنبه (20 آذرماه) در هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميدانهاي مشترک نفتي غرب کارون» در اين سازمان برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: توسعه در غرب کارون طي 10 سال آينده، نيازمند بيش از 50 ميليارد دلار سرمايهگذاري است و چنين حجم وسيعي از کار، به حمايت بيشتر دستگاههاي اجرايي استاني نياز دارد تا وزارت نفت بتواند با همکاري شرکتهاي توانمند و جذب سرمايه و فناوري، اهداف توسعهاي را در اين منطقه دنبال و به طور موازي، نسبت به ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي و خدمات عمراني نيز اقدام کند. وي با بيان اينکه نبايد از فرآيند سرمايهگذاري غافل شد، ادامه داد: اگرچه فرآيند توسعه در قراردادهاي جديد نفتي 20 ساله در نظر گرفته شده است، اما با توجه به عمر مخزن که حداقل 50 سال است، مسير طولاني و حجم وسيعي از کار در غرب کارون دهههاي آينده پيش رو قرار دارد.
منوچهري با اشاره به خودکفايي کشور در ساخت تاسيسات روسطحي و فرآيندي، تاکيد کرد: فعاليتهاي توسعهاي در غرب کارون و همکاري با شرکتهاي صاحب فناوري، ميتواند فرصت مناسبي براي بوميسازي افزايش ضريب بازيافت در ميدانها باشد. معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران بر ضرورت ايجاد تحول در صنعت حفاري کشور و حرکت بيشتر به سمت فعاليتهاي دانش بنيان هم تاکيد کرد و گفت: به اين منظور در فرآيند توسعه هر ميدان، دانشگاه يا مرکزي تحقيقاتي نيز همکاري خواهد داشت. وي از سازمان برنامه و بودجه کشور به دليل حمايت مستمر از فعاليتهاي توسعهاي شرکت ملي نفت ايران قدرداني و ابراز اميدواري کرد که با تداوم اين حمايتها، فرآيند توسعه در صنعت نفت کشور شتاب يابد.
بر اساس اين گزارش، هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميدانهاي مشترک نفتي غرب کارون»، عصر دوشنبه (20 آذرماه) با حضور حميد پورمحمدي، معاون سازمان برنامه و بودجه کشور، احمد کفاشي، رئيس امور انرژي سازمان برنامه و بودجه، محمدمهدي رحمتي، معاون برنامهريزي وزارت نفت، غلامرضا منوچهري، معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران، کريم زبيدي، مدير برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران، نورالدينشهنازيزاده، مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) و جمعي از مجريان پروژههاي توسعهاي غرب کارون در اين شرکت در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
برداشت 715 ميليون بشکه نفت از ميدانهاي مشترک و غيرمشترک غرب کارون
مدير برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران اعلام کرد: از مجموع حدود 87 ميليارد بشکه ذخيره نفت درجاي منطقه غرب کارون، تاکنون 715 ميليون بشکه نفت برداشت شده است. کريم زبيدي عصر دوشنبه (20 آذرماه) در هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميادين مشترک نفتي غرب کارون» در اين سازمان برگزار شد، عنوان کرد: ذخاير نفت درجاي منطقه غرب کارون (مشتمل بر ميدانهاي مشترک و غيرمشترک) حدود 87 ميليارد بشکه برآورد ميشود که با احتساب ميانگين ضريب بازيافت 15 درصد، بالغ بر 13 ميليارد بشکه نفت اين منطقه قابل استحصال است. وي افزود: از اين ميان، تاکنون 715 ميليون بشکه نفت (کمتر از يک ميليارد بشکه) برداشت شده است. زبيدي، روند پيشرفت طرحهاي توسعهاي ميدانهاي مشترک غرب کارون را با توجه به مشکلات و محدوديتهاي بسيار صنعت نفت در تامين سرمايه و فناوري، مطلوب برشمرد و گفت: به عنوان نمونه، هزينه سرمايهگذاري توليد هر بشکه نفت خام در آزادگان شمالي حدود 34 هزار دلار شد و ضريب بازيافت شرکت چيني در اين ميدان حدود پنج درصد بوده است. بديهي است هزينه تمام شده و ضريب بازيافت نميتواند در اين شرايط قابل قبول باشد.
وي با يادآوري اينکه شرکتهاي خارجي ديگر ميتوانستند با هزينههاي کمتر چنين طرحهايي را به سرانجام برسانند، گفت: شرکت ايراني تدبير انرژي هم در توسعه ياران شمالي توانست با هزينهاي نسبتا معقول يعني کمتر از 20 هزار دلار براي هر بشکه، طرح را به پايان برساند.
توسعه در غرب کارون، مصداق اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي
مديرعامل شرکت متن، حفظ و افزايش توليد نفت در ميدانهاي مشترک، اشتغالزايي و استفاده بيشتر از ظرفيت شرکتهاي داخلي را از جمله دستاوردهاي حاصل از انجام فعاليتهاي توسعهاي در منطقه غرب کارون و از مصاديق اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي عنوان کرد.
نورالدين شهنازيزاده عصر دوشنبه (20 آذرماه) در هفتمين نشست بررسي عملکرد پروژههاي اقتصاد مقاومتي سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع «توسعه ميدانهاي مشترک نفتي غرب کارون» در اين سازمان برگزار شد، به تشريح آخرين وضع توسعه اين ميدانها پرداخت و گفت: با توجه به افزايش ظرفيت توليد نفت در ميدانهاي مشترک غرب کارون طي سالهاي اخير، هماکنون ايران در توليد نفت از اين ميدانها نسبت به عراق پيشتاز است. وي ظرفيت نفتخام درجاي ميدانهاي مشترک منطقه غرب کارون مشتمل بر آزادگان جنوبي، آزادگان شمالي، يادآوران، ياران شمالي و ياران جنوبي را در مجموع حدود 67 ميليارد بشکه عنوان کرد و با تاکيد بر ضرورت افزايش ضريب بازيافت نفت در اين منطقه از کشور، افزود: با توجه به اين ميزان ذخيره درجا، تنها يک درصد افزايش ضريب بازيافت نفت در غرب کارون، 5/33 ميليارد دلار درآمدزايي براي کشور به همراه دارد؛ حال آنکه ضريب بازيافت نفت در لايه سروک پنج تا هفت درصد است و انتظار ميرود با اجراي روشهاي EOR و IOR به 20 تا 25 درصد برسد و ضريب بازيافت لايه فهليان هم 12 تا 14 درصد است که پيشبيني ميشود با اجراي روشهاي ازدياد برداشت به 35 تا 40 درصد افزايش يابد. اين مقام مسئول يادآور شد: موضوع افزايش ضريب بازيافت در قراردادهاي جديد نفتي لحاظ شده است. مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت در ادامه، اهداف توسعه در هر يک از ميدانهاي مشترک غرب کارون را تشريح کرد و گفت: طبق برنامه بايد ظرفيت توليد نفت اين ميدانها تا پايان سال به 350 هزار بشکه در روز برسد که اين هدف محقق خواهد شد. شهنازيزاده استفاده از ظرفيتهاي ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابتپذير را در توسعه ميدانهاي آزادگان جنوبي و ياران جنوبي به دست متخصصان داخلي راهگشا دانست و گفت: هم اکنون ظرفيت توليد نفت در اين دو ميدان به ترتيب به 110 و 10 هزار بشکه در روز رسيده است.
رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر:
افزايش ظرفيت پذيرش انتقاد در مديران، سلامت سازمان را ارتقا ميدهد
معاون مديرعامل در امور عمليات غيرصنعتي و رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر شرکت ملي نفت گفت: اصل هشتم قانون اساسي، يکي از اصول مهم در نظام اسلامي است که سازمانهاي اداري و مسئولان براي احياي آن بايد تلاش جدي انجام دهند.
رضا خليلي در نخستين گردهمايي شوراي امر به معروف و نهي از منکر شرکت ملي نفت که صبح روز دوشنبه (20 آذرماه) در باشگاه شماره يک صنعت نفت برگزار شد، اظهار کرد: نظام جمهوري اسلامي، متأثر از مباني دين اسلام و مکتب اهل بيت است و به احياي اين فريضه توجه ويژه دارد و يکي از اصول قانون اساسي نظام اسلامي نيز به اين فريضه مهم اختصاص دارد.
وي افزود: شوراي امر به معروف در سازمان وظيفه دارد تا مصاديق معروفها و منکرهاي آن سازمان و نهاد اداري را مشخص کند و طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب برنامه ريزي دقيق و درستي براي اجراي اين مهم داشته باشد.
معاون مديرعامل در امور عمليات غيرصنعتي به موارد منفور در جامعه اسلامي اشاره کرد و گفت: تهمت، غيبت، دروغ و افترا از بدترين صفاتي است که جامعه اسلامي بايد از آن گريزان باشد و نياز امروز سازمانهاي اداري، زدودن اين صفات ناپسند و ضد دين است و تمام آمرين معروف در سازمانهاي اداري بايد به آن اهتمام بورزند.
خليلي ضمن برشمردن انواع معروفها در ادارات از توسعه اخلاق قرآني و سيره و روش پيامبر اکرم (ص) به عنوان يک معروف بزرگ در نظام اداري ياد کرد و گفت: کارکنان حداقل بايد با قرآن و سيره رسول خدا (ص) و ائمه اطهار (ع) آشنايي داشته باشد، به گونه اي که معارف قرآني در رفتار و اخلاق آنان تاثير داشته باشد، ولي در برخي سازمانها چنين آموزشهايي ديده نميشود.
وي افزود: بعضي از مصاديق معروف و منکر در واقع همان زيربناهايي است که بايد با امر به معروف در رفتار و گفتار گسترش يابد و گسترش چنين معروفهايي در ادارات، نيازمند يک متولي به نام شوراي امر به معروف است.
رئيس شوراي امر به معروف و نهي از منکر تصريح کرد:افزايش ظرفيت پذيرش انتقاد در مديران و کارمندان، سلامت سازمان را ارتقا ميدهد و شوراي امر به معروف و نهي از منکر بايد به طور مستمر فعاليتهاي انجام شده را رصد کند تا حرکت در مسير درستي ادامه يايد.
وي با اشاره به اين که در چارچوب هر سازماني بايد رفتار سازماني اسلامي مناسب آن مجموعه تعريف و اجرا شود، اظهار کرد: در قرآن کريم ابتدا بر امر به معروف تاکيد شده و هيچ گاه ابتدا نهي از منکر در اولويت قرار نگرفته است.
ایران به مطلوبش د ر نفت رسید
درنشست 173 چه گذشت؟
مشعل یکصد و هفتاد و سومین نشست اوپک (پنجشنبه، 9 آذرماه) د ر مقر د ائمی این سازمان د ر وین برگزار شد . اعضای سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) د ر نشست 30 نوامبر 2016 (10 آذرماه 95) تصمیم گرفتند میزان تولید خود را به سطح 32میلیون و 500 هزار بشکه د ر روز برسانند و این به معنای کاستن روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه از تولید است. 10 روز پس از نشست وزیران نفت و انرژی اوپک، تولید کنند گان عضو اوپک و غیراوپک د ر وین گرد هم آمد ند و بر سر کاهش حد ود 600 هزار بشکه ای از سوی کشورهای غیرعضو اوپک نیز توافق شد . روسیه با تعهد کاهش روزانه 300 هزار بشکه ای، بزرگترین تولید کنند ه غیرعضو اوپک است. توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از ژانویه 2017 اجرایی شد و د ر نشست 172 این سازمان، وزیران نفت و انرژی اوپک بار د یگر تصمیم گرفتند توافق اوپک تا مارس 2018 تمد ید شود و پس از آن کشورهای غیرعضو اوپک ر نشستی مشترک با اعضای این سازمان د وباره متعهد به مشارکت د ر برنامه جهانی کاهش عرضه شد ند .
وزیر نفت قیمت ۶۰ د لار برای هر بشکه نفت را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: نخستین محموله نفت خام ایران به مقصد روسیه صاد ر شد ه است. بیژن زنگنه (صبح پنجشنبه، ۹ آذرماه) پیش از آغاز یکصد و هفتاد و سومین نشست عاد ی وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) د ر وین د ر جمع خبرنگاران د ر پاسخ به پرسشی مبنی بر این که اگر پس از تصمیم امروز اوپک، قیمت ها بیش از حد انتظار افزایش یابد ، آیا احتمال د ارد که اعضا پیش از ماه ژوئن (نشست عاد ی ۱۷۴ اوپک)، نشست فوق العاد ه تشکیل د هند و د ر توافق خود بازنگری کنند ؟ گفت: هر اتفاقی ممکن است. به گفته وی، اوپک هر زمان احساس کند ، می تواند نشست فوق العاد ه برگزار کند ، البته تا کنون هیچ پیشنهاد ی د ر این باره ارائه نشد ه است. وزیر نفت د رباره علاقه مند ی شرکت روسنفت برای توسعه برخی مید ان های نفتی ایران گفت: روسنفت چند تفاهم نامه (برای مطالعه طرح توسعه مید ان های آب تیمور و منصوری) با ایران امضا کرد ه و قرار است برنامه جامع توسعه را د ر اختیار شرکت ملی نفت بگذارد که د ر صورت توافق، به امضای قرارد اد نهایی می انجامد . زنگنه د رباره سوآپ نفت خام د ر د ریای خزر با اشاره به این که هم اکنون روزانه حد ود ۲۰ هزار بشکه د ر این منطقه سوآپ می شود ، تصریح کرد : ظرفیت افزایش رقم سوآپ به بیش از ۱۰۰ هزار بشکه د ر روز وجود د ارد . وی د رباره زمان عملیاتی شد ن سوآپ روزانه ۳۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت مید ان های استان کرکوک عراق به ایران پاسخ د اد : احتمال می رود هفته آیند ه یک هیئت عراقی برای نهایی کرد ن این توافق به ایران سفر کند .
غرب کارون، اولویت نخست برای توسعه مید ان های نفتی ایران
زنگنه د ر پاسخ به پرسشی د ر باره این که آیا فروش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران به روسیه به مرحله عملیاتی رسید ؟ تصریح کرد : نخستین محموله نفت صاد راتی ایران د ر ماه نوامبر به روسیه صاد ر شد . وی د رباره این که آیا توسعه مید ان های خزر اولویت ایران است، پاسخ منفی د اد و افزود : هم اکنون نخستین اولویت ما توسعه مید ان های مشترک د ر غرب کشور است. توسعه مید ان های خزر د ر اولویت بعد ی است. وزیر نفت د رباره این که انتظار ایران برای تولید نفت از خزر چه میزان است، تصریح کرد : آغاز تولید از این مید ان، د ر د رجه نخست و پس از آن مقد ارش برای ما مهم است.
صاد رات بیش از 5/2 میلیون بشکه نفت
زنگنه د رباره قیمت مناسب برای هر بشکه نفت هم اظهار کرد : قیمت ۶۰ د لار برای هر بشکه، قیمت مناسبی است. وی د ر پاسخ به پرسشی د رباره آخرین میزان تولید نفت خام و میعانات گازی و صاد رات نفت خام و میعانات گازی هم اظهار کرد : ایران هم اکنون روزانه سه میلیون و ۸۰۰ تا سه میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه نفت خام تولید می کند . میزان تولید میعانات گازی ایران روزانه بیش از ۴۰۰ هزار بشکه است. ایران هم اکنون روزانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی صاد ر می کند . وزیر نفت د رباره این که کد امیک از قرارد اد های نفتی ایران با شرکت های خارجی به مرحله امضا نزد یک شد ه است، افزود : مذاکرات برای امضای چند قرارد اد د ر حال انجام است. مذاکرات مید ان منصوری بسیار خوب جلو می رود ، مذاکرات طرح توسعه لایه های نفتی پارس جنوبی، مید ان آذر، مید ان آزاد گان، مید ان آب تیمور و مید ان چنگوله نیز خوب پیش می رود .
یکپارچگی اوپک
زنگنه تمد ید توافق کاهش عرضه نفت اوپک را نشانه اتحاد و همبستگی اعضای این سازمان و همکاری با کشورهای غیر عضو اوپک د انست و د رباره مازاد عرضه هم اظهار کرد : د ر یک سال اخیر حد ود ۱۸۰ میلیون بشکه از سطح ذخیره سازی های نفت کاهش یافته و د ر اد امه هم کاهش خواهد یافت. وزیر نفت گفت: اعضای اوپک نمی خواهند برای مصرف کنند گان نفت مشکل ایجاد کنند ، اما نوسان های قیمت نفت، نه به نفع تولید کنند گان و نه به نفع مصرف کنند گان است.
سیاست عربستان تاثیری بر سیاست های د اخلی ایران ند ارد
همچنین وزیر نفت د ر حاشیه نشست اوپک د ر گفت و گو با شبکه خبری سی ان ان د رباره این که آیا شما موافق تمد ید توافق کاهش عرضه اوپک تا پایان سال ۲۰۱۸ هستید ، اظهار کرد : هیچ مشکلی با تمد ید توافق اوپک ند اریم و ترجیح می د هیم این توافق تمد ید شود . زنگنه از تمد ید توافق اوپک حمایت کرد و گفت: سیاستهای عربستان سعود ی، هیچ تاثیری بر سیاست های د اخلی ایران ند ارد . وی د رباره این که آیا تولید نفت ایران تنها به د لیل توافق اوپک زیر چهار میلیون بشکه د ر روز باقی ماند ه است یا این که برنامه د ارید تولید را از این هم بیشتر کنید ، پاسخ د اد : ما به تصمیم های اوپک پایبند هستیم؛ البته این موضوع را هم د ر نظر د اشته باشید که ظرفیت تولید ، یک موضوع است و ظرفیت عرضه به بازار موضوعی د یگر. این د و موضوع با یکد یگر متفاوت هستند . وزیر نفت د ر پاسخ به این سوال که آیا توافق بین ایالات متحد ه آمریکا با عربستان سعود ی سبب شد ه است که سرمایه گذاری ها د ر کشور شما کاهش یابد یا متوقف شود ، پاسخ د اد : عربستان سعی د ارد که برای سرمایه گذاری د ر ایران خلل ایجاد کند ، اما هم اکنون شرایط به خوبی پیش می رود ، اما امید وارم برنامه برای محد ود کرد ن ایران د ر آیند ه ند اشته باشند .
می د انیم چگونه با تحریم های یکجانبه آمریکا کنار بیاییم
وزیر نفت د ر حاشیه نشست 173 اوپک اعلام کرد : توافق جهانی کاهش تولید نفت، تضاد ی با برنامه های افزایش تولید ایران ند ارد . بیژن زنگنه گفت: توافق (کاهش تولید نفت) اوپک کوتاه است و قرارد اد های ما پیش از سه سال آیند ه به تولید نمی رسند و این د و مورد با هم تضاد ی ند ارند . وی همچنین د رباره تأثیر احتمال افزایش تحریم های آمریکا ضد ایران گفت: برای ما تحریم های شورای امنیت اهمیت د ارند نه تحریم های آمریکا؛ ما و د یگر کشورهای جهان می د انیم که چطور با تحریم های یکجانبه آمریکا ضد ایران کنار بیاییم. وزیر نفت افزود : این تحریم ها منافع شرکت های آمریکایی را تهد ید می کنند و نمی توانم د رک کنم چرا شرکت های نفتی آمریکایی نمی توانند وارد بازار ایران شوند . زنگنه با اشاره به این که تحریم های آمریکایی بیشتر ضد شرکت های نفتی این کشور هستند ، گفت: آنها نمی توانند د ر بزرگترین پروژه های نفتی جهان د ر ایران د ر غرب کارون، آزاد گان، آب تیمور، منصوری و یاد آوران، مشارکت د اشته باشند ؛ ما به میلیارد ها د لار سرمایه و فناوری نیاز د اریم و هیچ مشکلی برای حضور شرکت های آمریکایی د ر پروژه های صنعت نفت ایران ند اریم.
وی همچنین با اشاره به مذاکره ایران با چند شرکت نفتی بین المللی ابراز امید واری کرد که تا پایان امسال، قرارد اد هایی با این شرکت ها امضا شود .
همکاری تولید کنند گان نفت به ثمرد هی نزد یک شد ه است
رئیس د وره ای اوپک د ر سخنرانی افتتاحیه نشست 173 این سازمان اعلام کرد : به د لیل تلاش های مشترک تولید کنند گان نفت عضو و غیر عضو اوپک، زمان د ستیابی به اهد اف توافق جهانی کاهش تولید نفت نزد یک شد ه است. خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان و رئیس د وره ای نشست اوپک گفت: د ر نشست پیشین ما د ر ماه مه امسال، مشخص بود که تلاش بیشتری لازم است و د ر نتیجه، توافق جهانی کاهش تولید نفت 9 ماه د یگر تمد ید شد .وی افزود : تحولات بازار از آن زمان تاکنون نشان د اد که تصمیم به تمد ید توافق، د رست بود ه است؛ آمارها نشان د هند ه واکنش مثبت بازار بود ه اند .به گفته الفالح، سطح ذخیره سازی مازاد نفت د ر کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری های اقتصاد ی (او ای سی د ی) د ر ماه مه 280 میلیون بشکه بود ، اما اکنون با 50 د رصد کاهش، 140 میلیون بشکه است. وی همچنین اعلام کرد : برآورد ها نشان می د هد که سطح ذخیره سازی شناور نفت از ماه ژوئن امسال تا کنون 50 د رصد کاهش یافته و سطح ذخیره سازی فرآورد ه های نفتی نیز به میانگین پنج ساله خود بازگشته است.وزیر انرژی عربستان گفت: د ر بازارهای آتی نفت خام بر هر د و شاخص برنت و د بلیو تی آی، برای نخستین بار از سال 2014 میلاد ی تا کنون، شرایط وارونگی حاکم است که نشان می د هد بازار بتد ریج به سوی وضعی متوازن تر حرکت می کند .الفالح اد امه د اد : د ر مجموع ثبات بازار بهبود یافته و جو روانی حاکم بر بازار بهتر شد ه و روند بازگشت توازن شتاب یافته است و ذخیره سازی ها روند کلی کاهشی د ارند . وی افزود : این نتایج مطلوب، نتیجه پایبند ی بیش از 100 د رصد ی مجموع 12 عضو اوپک است که توافق کاهش تولید را امضا کرد ه بود ند . الفالح گفت: د ر میان مد ت و کوتاه مد ت، شرایط آیند ه بازار امید وارکنند ه به نظر می رسد ، به ویژه با توجه به این که بازسازی اقتصاد ی جهان شتاب می یابد . وزیر انرژی عربستان افزود : ما همچنان شاهد نشانه های بیشتر از تقویت تقاضای نفت هستیم. د ر ماه های اخیر برآورد های تقاضای نفت افزایش یافته و اکنون پیش بینی رشد تقاضای نفت د ر هر یک از سال های 2017 و 2018 میلاد ی یک میلیون و 500 هزار بشکه د ر روز است.الفالح با بیان اینکه د ستیابی به هد ف مطلوب اوپک، نیازمند تلاش های بیشتری است، گفت: تاریخ به ما می گوید که وقتی به تحقق اهد اف نزد یک می شویم، ممکن است پایبند ی به آن متزلزل شود . بنابراین برای د ستیابی به هد ف مان به طور پاید ار، باید به تلاش اد امه د هیم و هر یک از کشورهای عضو، مسئولیت کامل را به سهم خود به عهد ه بگیرد و منتظر د یگران نباشد . وی افزود : باید به تقویت بازاری با ثبات د ر مسیر منافع تولید کنند گان و مصرف کنند گان اد امه د هیم. برای حفظ منافع بلند مد ت مصرف کنند گان، باید د ر ظرفیت تولید خود سرمایه گذاری کنیم و برای این کار، تریلیون ها د لار باید برای ایجاد ظرفیت اضافی تولید نفت و زیرساخت ها سرمایه گذاری شود . این سرمایه گذاری چشمگیر، بد ون اطمینان کافی از آیند ه بازار محقق نخواهد شد . وزیر انرژی عربستان یاد آور شد : سرمایه گذاری های کنونی، بیشتر شامل سرمایه گذاری های کوتاه مد ت می شوند و همچنان سرمایه گذاری های بلند مد ت د ر تعلیق هستند .الفالح گفت: ایجاد محیطی مناسب برای سرمایه گذاری لازم و حفظ ثبات بازار، مسئولیتی مشترک است. به نوبه خود ، ما باید همکاری میان اوپک و غیر اوپک را بیشتر تقویت کنیم و تعامل با نهاد های انرژی بین المللی، به ویژه نهاد های نمایند ه مصرف کنند گان را افزایش د هیم.
امید واری نیجریه به همراهی روسیه
همچنین وزیر نفت نیجریه تأکید کرد : اعضای سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) و روسیه د ر زمینه تمد ید توافق جهانی کاهش تولید نفت توافق د ارند . کاچیکوو د ر واکنش به برخی گمانه زنی ها د رباره مخالفت روسیه با تمد ید توافق کاهش تولید نفت گفت: نه، گمان می کنم ما نسبتاً همسو هستیم. روشن است که فرد ا باید نهاد های مهم تر را گرد هم آوریم تا پیشنهاد ما را بررسی کنند و سپس راه را از آنجا اد امه د هیم. وی همچنین د رباره احتمال تمد ید سه ماهه توافق (به جای 9 ماه) گفت: د ر واقع تنها یک گزینه وجود د ارد ، حتی اگر تصمیم به تمد ید یک ساله گرفته شود ، لازم است آن را با توجه به شرایط بازار بازبینی کنید . بنابراین این د و گزینه تفاوتی ند ارند .
پایبند ی 116 د رصد ی به توافق کاهش عرضه نفت اوپک و غیراوپک
کمیته وزارتی نظارت بر توافق جهانی کاهش عرضه و بازار نفت اعلام کرد که پایبند ی به توافق جهانی کاهش تولید نفت، به 116 د رصد رسید ه است. عصام المرزوق، وزیر نفت کویت و رئیس کمیته وزارتی نظارت بر بازار که پایبند ی به توافق جهانی کاهش تولید نفت را ارزیابی می کند ، از افزایش پایبند ی به این توافق د ر ماه اکتبر امسال خبر د اد .وی اعلام کرد : این کمیته وزارتی همچنین گزارشی د رباره عملکرد بازار جهانی نفت د ر د وره گذشته صاد ر خواهد کرد . المزروق پیش بینی کرد که توافق جهانی کاهش تولید نفت تا پایان سال 2018 میلاد ی تمد ید خواهد شد . وزیر نفت اوپک با اشاره به اعتماد اوپک به فرایند های عرضه و تقاضای نفت د ر بازار گفت: ما باید تولید خود را کاهش د هیم تا به سطح مطلوب ثبات د ر بازار نفت د ست یابیم.
تمد ید توافق کاهش عرضه اوپک
۱۴ عضو اوپک د ر یکصد و هفتاد و سومین نشست عاد ی این سازمان بار د یگر توافق نوامبر ۲۰۱۶ را برای 9 ماه د یگر تمد ید کرد ند و د ر پایان براساس تصمیم اعضا مقرر شد ، تولید نفت لیبی و نیجریه نباید از سقف تولید سال 2017 فراتر رود . وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو سازمان کشورهای صاد رکنند ه نفت (اوپک) د ر نشست پشت د رهای بسته بر سر تمد ید توافق ماه نوامبر این سازمان مبنی بر کاهش یک میلیون و 200 هزار بشکه ای تولید نفت د ر بازه زمانی 9 ماهه تا پایان سال ۲۰۱۸ به اجماع رسید ند .
توسعه گازرسانی د ر ۱۰۰ روز آغاز د ولت د وازد هم
مد یرعامل شرکت ملی گاز گفت: د ر ۱۰۰ روز نخست د ولت د وازد هم، به ۸۵۰ روستا و ۱۱ شهر گازرسانی شد ه است. حمید رضا عراقی د رباره گازرسانی به شهرها و روستاها گفت: د ر ۱۰۰ روز نخست د ولت د وازد هم بیش از ۸۵۰ روستا و ۱۱ شهر گازرسانی شد ه اند ، بر این اساس د ر نیمه نخست امسال به طور میانگین روزانه نزد یک به هفت روستا گازرسانی شد ه و د ر مجموع یک هزار و ۲۰۰ روستا و ۱۴ شهر جد ید از نعمت گاز بهره مند شد ه اند . وی افزود : د ر این بازه زمانی، حد ود ۲۳ هزار واحد و بیش از ۲۵ هزار مشترک شهری و روستایی گازرسانی شد ه اند .
عراقی با بیان این که برنامه ریزی برای تکمیل گازرسانی به شهرهای سیستان و بلوچستان و آغاز عملیات احد اث خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار نیز وارد مرحله اجرایی شد ه است، اد امه د اد : با رشد گازرسانی به شهرها و روستاها و استفاد ه بیشتر از گاز طبیعی، سهم سوخت مایع د ر سبد سوخت مصرفی نیروگاه ها نیز به کمتر از ۱۰ د رصد رسید ه است. مد یرعامل شرکت ملی گاز تصریح کرد : خط لوله گازی ۴۲ اینچ د امغان، کیاسر، نکا به طول ۱۷۰ کیلومتر د ر روزهای پایانی د ولت یازد هم و نخستین روزهای د ولت د وازد هم، با هد ف تامین پاید ار و مد اوم گاز استان های شمالی و شمال شرقی، به ویژه گلستان و مازند ران، راه اند ازی شد و توانست یکی از د غد غه های اصلی استان های شمالی کشور را برطرف کند . معاون وزیر نفت د ر امور گاز با اشاره به این که این خط انتقال گاز از حوالی قوشه د امغان آغاز می شود و پس از عبور از شهرهای کیاسر، ساری و نکا، ضمن تقویت سامانه انتقال گاز از جنوب به شمال کشور، سبب پاید اری شبکه گازرسانی و کاهش مخاطره های اقتصاد ی، سیاسی و اجتماعی ناشی از کمبود گاز د ر استان های شمالی کشور خواهد شد ، اظهار کرد : با احد اث این خط، ظرفیت تولید مید ان پارس جنوبی نیز به حد اقل ۵۷۵ میلیون مترمکعب د ر روز رسید ه است.
د ریافت آبونمان قبض ها علی الحساب است
مد یرعامل شرکت ملی گاز گفت: مطابق حکم د یوان عد الت اد اری موظف هستیم نحوه و فرمول د ریافت آبونمان را اصلاح کنیم؛ به طوری که شرایط د ریافت آبونمان به پیش از آغاز قانون هد فمند ی یارانه ها بازگرد د .
حمید رضا عراقی د رباره حکم د یوان عد الت اد اری برای ابطال بخشنامه د بیر ستاد هد فمند کرد ن یارانه ها مبنی بر نحوه کنونی محاسبه آبونمان ثابت ماهانه برای مشترکان گاز طبیعی د ر ۱۴ آذر ماه امسال اظهار کرد : د ر د ولت د هم و پس از اجرای هد فمند ی یارانه ها رد یف آبونمان گاز د ر قبوض مصرفی حذف و پس از ۲ سال با تغییر نحوه محاسبه این رد یف د وباره د ر قبوض لحاظ شد و اکنون د یوان عد الت اد اری حکم د اد ه است که مسئولان آن د ولت اجازه ابطال و احیای آبونمان گاز را ند اشته اند و د ولت د وازد هم موظف به اصلاح این رد یف بر اساس شرایط پیش از هد فمند ی یارانه هاست.
وی یاد آور شد : تا پیش از اجرای قانون هد فمند ی یارانه ها د ر آذرماه ۸۹ هزینه آبونمان د ر قبوض گاز لحاظ می شد و این مبلغ همواره د ر سال ها تابعی از قیمت گاز بود ه و با فرمولی مشخص د ر قبوض مصرفی محاسبه شد ه است. عراقی افزود : از آنجا که اعمال آبونمان تابعی از قیمت گاز است، با افزایش قیمت د ر پی اجرای هد فمند ی یارانه ها این مبلغ افزایش قابل توجهی پید ا می کرد ؛ از این رو سازمان هد فمند ی یارانه ها تصمیم به قطع موقت محاسبه آبونمان گاز گرفت و پس از مد تی از یکم مهر ماه ۹۱ محاسبه آبونمان با فرمولی جد ید تصویب و به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ شد . وی اد امه د اد : بر این اساس فرمول پیشین محاسبه آبونمان که به صورت «ظرفیت کنتور ضرب د ر میانگین قیمت گاز ضرب د رضریب ثابت ۹ یا ۱۲ (بسته به میزان ظرفیت کنتور) بود با تبد یل به یک سوم مقد ار قبلی به صورت «ظرفیت کنتور ضرب د ر میانگین قیمت گاز ضرب د ر ضریب ثابت ۳» تبد یل شد . به گفته معاون وزیر نفت د ر امور گاز، اکنون نحوه اجرای این حکم د ر اختیار د ولت است، اما اگر بخواهیم مطابق حکم د یوان عد الت اد اری فرمول محاسبه آبونمان را اصلاح کنیم و به پیش از اجرای هد فمند ی یارانه ها باز گرد انیم، بد ون شک به مرد م فشار اقتصاد ی وارد خواهد شد ، بنابراین به د نبال راهکاری هستیم که منطقی و به نفع مرد م نیز باشد . عراقی اد امه د اد : به همین سبب، مبلغ د رج شد ه د ر رد یف آبونمان برای یک ماه آیند ه علی الحساب خواهد بود و پس از تصمیم گیری د ر د ولت، نرخ قطعی آن مشخص خواهد شد ؛ اگر رقم آبونمان از عد د کنونی کمتر شود مازاد این هزینه از زمان ابلاغ حکم د یوان عد الت اد اری به مصرف کنند گان پرد اخت می شود ، همچنین اگر بیشتر شود ، د ر قبوض مشترکان مازاد هزینه د رج خواهد شد و د ر صورت تغییر نکرد ن نیز، جزئیات را به مرد م اطلاع می د هیم.
وی د ر پایان اعلام کرد : امروزه گسترد گی شبکه گاز رسانی د ر سراسر کشور نیازمند صرف هزینه های حفظ، تعمیر و نگهد اری شبکه و تاسیسات، همچنین بهسازی خطوط انتقال و امد اد رسانی است که تامین این هزینه از محل آبونمان پیش بینی شد ه است.
عراقی تصریح کرد : د رحقیقت مشترکان گاز طبیعی با پرد اخت آبونمان از طریق قبوض خود د ر تامین هزینه ای مشارکت می کنند که نتیجه آن گازرسانی مطلوب تر به خود شان است. به بیان د یگر، اگر این سرمایه برای بهسازی خطوط انتقال تامین نشود ، شاهد کاهش بهره وری خطوط انتقال گاز و شبکه گازرسانی و د ر نتیجه افزایش هد ر رفت گاز د ر فاصله بین پالایشگاه های گاز و منازل مسکونی خواهیم بود که کمترین اثر این مسئله، از د ست د اد ن عمد ه منابع ملی و افت فشار گاز د ر خانه ها خواهد بود
پیوند حوزه و صنعت
نخستین همایش آشنایی فرهیختگان حوزوی با صنعت نفت، روز پنجشنبه
(9 آذرماه) با حضور جمعی از مد یران صنعت نفت و فرهیختگان حوزه های علمیه از سراسر کشور، د ر پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد .
د ر این همایش ابتد ا احمد مجید ی، د بیر همایش به معرفی د فتر ارتباطات حوزوی صنعت نفت پرد اخت، سپس جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز به معرفی پژوهشگاه و لزوم توجه به آموزش و پژوهش د ر حوزه صنعت نفت اشاره کرد .د ر اد امه این همایش علی کارد ر، مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران، به ساختار صنعت نفت و اهمیت اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و غلامرضا منوچهری، معاون مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز به بیان لزوم توسعه نفت و اجرای قرارد اد های سرمایه گذاری د ر نفت و گاز پرد اخت.د ر این همایش همچنین سید اصغر هند ی، عضو هیئت مد یره شرکت ملی نفت به بحث شناخت مفاسد د ر صنعت نفت و اقد ام ها برای مقابله با آن پرد اخت.د ر حاشیه این همایش جمعی از فرهیختگان حوزوی از پژوهشگاه صنعت نفت بازد ید کرد ند .
ایجاد قرارگاه های فرهنگی و د فاتر رابطین فرهنگی مناطق د ه گانه
مجید ی د ر تشریح فعالیتهای فرهنگی ستاد اقامه نماز وزارت نفت گفت : یکی از اقد ام های اساسی د ر ساماند هی وضعیت روحانیون همکار صنعت نفت ، تاسیس د فتر ارتباطات حوزوی د ر قم بود ه است که از سال ۹۴ تاکنون به تشکیل پروند ه برای حد ود هزار نفر از روحانیون و مصاحبه های علمی - تبلیغی اقد ام و نزد یک به ۲۰۰۰ نفر از مبلغان حوزه های علمیه نیز شناسایی ود ر طول این مد ت به مراکز مختلف صنعت نفت اعزام شد ه اند .
تعامل با حوزه علمیه قم، د فاتر مراجع عظام تقلید و مراکز مهم پژوهشی حوزه از د ستاورد های مهم این د فتر بود ه است. وی گفت: یکی از اقد ام های اساسی د ر د ولت یازد هم د ر ستاد اقامه نماز وزارت نفت تشکیل سه قرارگاه فرهنگی د ر استان های خوزستان، بوشهر با مرکزیت منطقه ویژه اقتصاد ی پارس و خارک بود ه که ضرورت تشکیل این قرارگاه ها تمرکز شرکت های مختلف صنعت نفت و تعامل آنها با بد نه جامعه بود ه است . وی همچنین به ایجاد د فاتر رابطین فرهنگی مناطق د ه گانه کشوری اشاره کرد که هر یک از این مناطق شامل چند استان کشور ومسئولیت هر منطقه به یکی از روحانیون فاضل د ارای تحصیلات عالیه حوزوی ود انشگاهی واگذار شد ه است .
چرخه معیوب مصرف گرایی د ر کشور نیازمند اصلاح است
مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: حوزه انرژی برای خروج از چرخه معیوب مصرف گرایی نیازمند جراحی بزرگی است.
علی کارد ر د ر نخستین همایش آشنایی فرهیختگان حوزوی با صنعت نفت که د ر محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد ، به موضوع توسعه و چالش های شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد و گفت: مسئله کنونی ما د ر بخش نفت، توسعه است، بد ون توسعه نمی توان به اهد اف مورد نظر د ر صنعت نفت د ست یافت.
وی با بیان این که صنعت نفت کشور به همراهی فرهیختگان حوزوی نیازمند است، افزود : با همراهی فرهیختگان حوزوی می توانیم بخشی از مشکلات و چالش های توسعه ای را حل و فصل کنیم.
کارد ر د ر اد امه به موضوع افزایش تولید و صاد رات نفت ایران پس از برنامه جامع اقد ام مشترک (برجام) اشاره و تصریح کرد : با اجرای برجام و لغو تحریم های اقتصاد ی بیش از یک میلیون بشکه د ر روز به صاد رات نفت ما افزود ه شد و پول صاد رات نفت خود را کاملا د ریافت می کنیم.
مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران اد امه د اد : هرچند تقاضای جهانی برای خرید نفت خام د ر آیند ه به ویژه د ر کشورهای اروپایی به د لیل صرفه جویی د ر مصرف سوخت های فسیلی کاهش خواهد یافت، اما پیش بینی می شود تقاضا برای خرید نفت خام د ر کشورهایی همانند چین و هند افزایش یابد .
وی با اشاره به این که باید به تولید نفت خام خود اضافه کنیم، گفت: اگر شد ت مصرف انرژی را د ر کشور کاهش د هیم و کمتر و د رست از این منابع استفاد ه کنیم بد ون ترد ید به تولید و صاد رات نفت ما افزود ه خواهد شد . امروز برخی کشورهای همسایه همچون عراق و عربستان د ر تولید نفت از ما سبقت گرفته اند که ما نیز باید سهم خود را د ر این بازار جهانی حفظ کنیم.
کارد ر تصریح کرد : صنعت نفت نیازمند فناوری های جد ید و جذب سرمایه خارجی است، د ر صورت جذب چنین سرمایه هایی، ظرفیت تولید نفت خام کشور را می توانیم تا 8 میلیون بشکه د ر روز افزایش د هیم.
مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران به تامین نیازهای مالی صنعت نفت اشاره و عنوان کرد : د ر پنج سال آیند ه نیازمند ۱۰۰ میلیارد د لار جذب سرمایه د ر صنعت نفت هستیم و عمد ه منابع ما باید از طریق جذب سرمایه خارجی محقق شود .
وی افزود : شد ت مصرف انرژی د ر کشور باید کاهش یابد ، همچنین حوزه انرژی برای خروج از چرخه معیوب مصرف گرایی نیازمند جراحی بزرگی است.
نیروی متخصص، بزرگترین مزیت پژوهشگاه صنعت نفت است
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این که حد ود ۱۶۰۰ نفر د ر پژوهشگاه صنعت نفت مشغول فعالیت هستند ، گفت: بزرگترین مزیت این پژوهشگاه وجود نیروهای متعهد و متخصص د ر حوزه صنعت نفت است.
جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، روز پنجشنبه (نهم آذر) د ر نخستین همایش آشنایی فرهیختگان حوزوی با صنعت نفت به معرفی اجمالی این پژوهشگاه پرد اخت و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت از بزرگترین پژوهشگاه های کشور، خاورمیانه و حتی جهان محسوب می شود .
وی با بیان این که وجود نیروهای متخصص بزرگترین مزیت پژوهشگاه صنعت نفت است، افزود : تولید د انش، حل مشکلات و آسیب شناسی بخش نفت و گاز، برخی اهد اف این پژوهشگاه است.
توفیقی با اشاره به این که پژوهشگاه صنعت نفت یکی از اجزای حوزه نفت و گاز به شمار می آید ، تصریح کرد : این پژوهشگاه د ر همه حوزه های صنعت نفت فعالیت می کند و د ر بخش های پایین د ست صنعت نفت فعالیت های ارزشمند ی انجام د اد ه است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت عنوان کرد : این پژوهشگاه روابط بین المللی وسیعی د ارد و معتقد م پژوهش ، فعالیتی بین المللی است.
د ر ابتد ای این همایش نیز، احمد مجید ی، د بیر همایش و د بیر شورای فرهنگی و ستاد اقامه نماز وزارت نفت گزارشی از عملکرد د فتر ارتباطات حوزوی وزارت نفت ارائه کرد .
صنعت نفت بزرگترین نقش را د ر عمل به اهد اف اقتصاد مقاومتی د ارد
معاون مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این که صنعت نفت نیازمند همکاری های بین المللی است، گفت: صنعت نفت، نقش بزرگی د ر بخش اقتصاد مقاومتی د ارد .
غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهند سی شرکت ملی نفت ایران، روز پنجشنبه (9 آذرماه) د ر نخستین همایش آشنایی فرهیختگان حوزوی با صنعت نفت، به موضوع چالش ها و فرصت های پیش روی این صنعت اشاره و عنوان کرد : امروزه صنعت نفت نیازمند همکاری های بین المللی است و باید هرچه بیشتر از فرصت جذب سرمایه و توسعه زیرساخت های صنعت نفت استفاد ه کرد .
وی به افزایش مصرف انرژی د ر بخش های خانگی، صنعتی، نیروگاهی و حتی کشاورزی طی چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: د ر گذشته تنها ۱۰ د رصد سبد انرژی کشور به سوخت گاز اختصاص د اشت، اما امروز، گاز ۷۰ د رصد سبد انرژی کشور را به خود اختصاص د اد ه است که البته ارزانتر از هرجای د نیا به د ست مصرف کنند ه می رسد .
منوچهری با بیان این که چالش عمد ه امروز ما جذب سرمایه د ر صنعت نفت است، تصریح کرد : اگر نتوانیم از مید ان های مشترک نفت و گاز برد اشت کنیم، کشورهای د یگر د ر این بخش از ما پیشی خواهند گرفت.
معاون مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران د ر امور توسعه و مهند سی گفت: نفت پیشران و قد رت اقتصاد ی ما محسوب می شود ، باید از این نعمت خد اد اد ی به د رستی استفاد ه و به جذب سرمایه اقد ام کنیم.
وی با اشاره به این که توان ما د ر تولید و صاد رات نفت بیش از شرایط کنونی است، تاکید کرد : تلاش کرد یم صنعت نفت را توسعه د هیم، این صنعت امروز پیشرفت های زیاد ی د اشته، باید سعی کنیم د رگیر مسائل بیرونی نشویم و تمرکز خود را روی توسعه این صنعت قرار د هیم.
منوچهری گفت: باید بتوانیم هرچه بیشتر ذخایر و تولید نفت و گاز خود را افزایش د هیم، این کار سبب افزایش د رآمد ها می شود و به نوعی د فاع از منافع ملی به شمار می آید .
معاون مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران به الگوی مطلوب قرارد اد های نفتی اشاره کرد و افزود : الگوی جد ید قرارد اد های نفتی بد ون ترد ید به ایجاد توسعه و اشتغال، امنیت و ثبات، حضور شرکت های بین المللی، انتقال فناوری، ارتقای کیفیت بهره برد اری، رشد فعالیت های تحقیقاتی، حمایت از ساخت د اخل، جذب سرمایه خارجی، رشد شرکت های ایرانی، افزایش تولید مید ان های مشترک و برد اشت سریع تر از مید ان مشترک کمک خواهد کرد .
هد ف تحریم های اقتصاد ی توقف تولید و صاد رات نفت ایران بود
عضو هیئت مد یره شرکت ملی نفت ایران با بیان این که توقف تولید و صاد رات نفت ایران و از د ست د اد ن بازار جهانی نفت از اهد اف تحریم های اقتصاد ی بود ، گفت: امروز با د رایت وزیر نفت ایران سهم خود را د ر بازار جهانی نفت پس گرفته است.
سید اصغر هند ی، عضو هیئت مد یره شرکت ملی نفت ایران، روز پنجشنبه (نهم آذرماه) د ر نخستین همایش آشنایی فرهیختگان حوزوی با صنعت نفت، با بیان این که د ر زمان تحریم، فروش نفت ایران با مشکلاتی روبه رو شد ه بود و قاد ر به د ریافت پول محموله های صاد رات نفت نبود یم، گفت: با تشد ید تحریم ها صاد رات و وارد ات نفت کاهش یافت، به طوری که د ر گذشته تصمیم گرفتند برای جبران کاهش وارد ات بنزین، سوخت تولید ی پتروشیمی ها را جایگزین آن کنند که یکی از د لایل آلود گی هوا همین نوع سوخت بود .
وی افزود : کاهش جذب سرمایه، محد ود یت های بانکی، کاهش د رآمد های کشور، تحریم خرید نفت و گاز از ایران، از د ست د اد ن بازارهای جهانی نفت، بروز ضعف های مالی، بیمه ای و حمل و نقل بین المللی و افزایش رانت و قاچاق از اهد اف تحریم ها د ر ایران بود .
هند ی به موضوع پروند ه بابک زنجانی و د کل گمشد ه نفتی اشاره و عنوان کرد : متاسفانه بابک زنجانی با جعل اسناد و مد ارک، تاسیس بانک و شرکت های جعلی و باز کرد ن سوئیفت های جعلی، اموال بیشماری از بیت المال را هد ر د اد .
شد ت مصرف انرژی به ویژه د ر مصرف گازخانگی فاجعه بار است
د کتر شاد رخ راد ، قائم مقام سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، د یگر سخنران این همایش بود که با ارائه جد اول آماری مصرف سوخت د ر کشور ایران و مقایسه آن با کشورهای د یگر ، شد ت مصرف انرژی د ر کشور را به ویژه د ر مصرف گاز خانگی فاجعه بار د انست .وی همچنین به ظرفیت های موجود د رصرفه جویی مصرف انرژی را یاد آوری واز حاضران د ر همایش خواست د راین مسیر به مد د صنعت نفت بیایند .
مد یرعامل شرکت ملی گاز تاکید کرد :
خط انتقال گاز ششم سراسری د ی ماه راه اند ازی می شود
مد یرعامل شرکت ملی گاز گفت: د ر آخرین بازد ید از روند پیشرفت پروژه خط ششم سراسری مشخص شد که این طرح مراحل پایانی خود را می گذراند و هفته نخست د ی ماه به بهره برد اری می رسد . حمید رضا عراقی د رباره راه اند ازی خط لوله انتقال گاز ششم سراسری به خبرنگار شانا گفت: خط انتقال گاز ششم سراسری، یکی از راهبرد ی ترین خطوط انتقال گاز د ر کشور است که اکنون روند پیشرفت آن، آخرین مراحل خود را طی می کند و هفته نخست د ی ماه به بهره برد اری می رسد .
وی افزود : خط ششم سراسری که همسو با اهد اف برنامه پنجم توسعه تعریف شد ه است، یکی از راهبرد ی ترین خطوط انتقال گاز کشور به طول یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر با قطر ۵۶ اینچ است که وظیفه انتقال گازهای تولید ی عسلویه به ظرفیت روزانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب را به استان های غرب و شمال غرب به عهد ه د ارد و امکان سهولت د ر صاد رات گاز به عراق را از مسیرهای شلمچه و نفت شهر فراهم می کند . طول خط انتقال گاز ششم سراسری از اهواز تا د هگلان ۶۰۰ کیلومتر است که د ر مسیر خود به تقاطع رود خانه پرآب کارون می رسد . برای عبور خط لوله از رود خانه، ترانشه ای به طول ۲۲۰ و ارتفاع ۸۰ متر ایجاد شد ه که حجم ترانشه برد اشته شد ه به یک میلیون متر مکعب می رسد و هم اکنون نیز تجهیزات و ماشین آلات د ر مرحله لوله گذاری است. عرشه فلزی پل ۱۸۰ متر طول د ارد که ۱۰۰ متر آن به صورت عرشه فلزی اجرا شد ه و بقیه آن روی شمع و ستون قرار گرفته، ضمن آن که تناژ کل عرشه فلزی حد ود ۵۴۰ تن بود ه و حجم عظیمی از آن روی پایه ها و شمع ها قرار د ارد .
قرار بود مسیر لوله به صورت HDD از بستر کارون عبور کند اما به د لیل سنگی بود ن بستر کارون، این برنامه اجرایی نشد ؛ بنابراین تصمیم گرفته شد خط به صورت هوایی از روی پل عبور د اد ه شود که خوشبختانه با وجود حجم عظیم آب د ر رود کارون این کار عملیاتی شد ؛ به گونه ای که د و خط لوله ۵۶ اینچ (خطوط ششم و د ر آیند ه نهم) از روی عرشه عبور می کنند و این د ستاورد ی کم نظیر د ر د نیاست. خط لوله انتقال گاز ششم سراسری پس از گذر از استان خوزستان، وظیفه انتقال گازهای تولید ی د ر عسلویه به ظرفیت روزانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب را به استان های غرب و شمال غرب برای مصارف خانگی، تجاری، صنعتی و غیره به عهد ه د ارد ، ضمن آن که این خط از مسیر های شلمچه و نفت شهر هم، امکان صاد رات گاز به عراق را د ر شرایط مناسب تری مهیا می کند .
مد یرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی اعلام کرد :
ثبت نام ۸۶ شرکت د ر طرح ایجاد شرکت ها ی زنجیره ای توزیع سوخت
مد یرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی با اعلام این که ۸۶ شرکت د ر طرح ایجاد شرکت ها ی زنجیره ای توزیع سوخت شرکت کرد ه اند ، گفت: هیچ الزامی مبنی بر حضور جایگاه د اران د ر این طرح وجود ند ارد .
علیرضا صاد ق آباد ی با بیان این که تاکنون ۸۶ شرکت به منظور طرح ایجاد شرکت ها ی زنجیره ای توزیع سوخت ثبت نام کرد ه اند و ۲۵ شرکت اکنون فعال هستند ، تاکید کرد : افراد ی که د ر قالب این طرح فعالیت می کنند ، نباید برای افراد ی که خارج از این طرح فعالیت می کنند و برعکس، مشکلی ایجاد کنند .
وی با بیان اینکه اجباری وجود ند ارد و ما میان شرکتی که هزار جایگاه عرضه سوخت را زیر پوشش قرار د اد ه و شخصی که یک جایگاه د ارد ، تفاوتی قائل نخواهیم شد ، افزود : اگر جایگاه د اری صرفه و صلاح خود را د ر این می د اند که د ر زیرمجموعه یک شرکت زنجیره ای عرضه سوخت (برند ) قرار گیرد ، می تواند به این کار اقد ام کند ؛ د ر غیر این صورت هیچ اجباری نیست.
صاد ق آباد ی اظهار کرد : اگر این طرح اجباری می شد و قرار بود به آن د سته از جایگاه هایی که د ر این قالب فعالیت نمی کنند ، سوخت تحویل د اد ه نشود ، باید نگرانی ایجاد می شد ، اما اکنون جای هیچ نگرانی وجود ند ارد .به گفته وی، ما نمی گوییم طرحی که تد وین شد ه مشکل ند ارد ، اما این طرح باید بازخورد های خود را د ر مرحله اجرا کسب کند .
معاون وزیر نفت د ر امور پالایش و پخش، با بیان اینکه صبح روز یکشنبه (۱۹ آذرماه) با جایگاه د ارانی که د ر قالب برند فعالیت می کنند و جایگاه د ارانی که خارج از طرح توزیع سوخت ازطریق شرکت ها ی زنجیره ای فعالیت د ارند ، نشستی تشکیل شد ، افزود : این آزاد ی وجود د ارد که جایگاه د اران بتوانند د ر قالب این طرح باشند یا نباشند و این بد ان معناست که منافع شان به خطر نمی افتد و همه خد مات به آنها ارائه می شود .
وی با بیان اینکه بر اساس آیین نامه تد وین شد ه، افراد ی که توانایی مالی و اجرایی د اشتند ، بررسی شد ه اند ، اد امه د اد : افراد ی که شرکت های زنجیره ای عرضه سوخت را تشکیل د اد ه اند همه جایگاه د ار بود ه و شخصی اقد ام نکرد ه اند ، اما تصمیم گرفته اند کسب و کار خود را توسعه د هند و از این فرصت استفاد ه کنند .
مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران: با تمام توان از جان مرد م حفاظت کنیم
زنگ خطر مرگ خاموش به صد ا د ر آمد
مشعل نشست «هم اند یشی و تصمیم گیری د ر راستای مقابله و پیشگیری از نشت CO» با حضور نمایند گان بیش از 15 وزارتخانه و سازمان؛ همچنین نمایند گان د اد ستانی کل کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد که مشروح سخنان حاضران به ترتیب د ر اد امه می آید .
رئیس کارگروه کشوری پیشگیری از مرگ های خاموش د ر این هم اند یشی که هشتم آذرماه برگزار شد ، گفت: سالانه 80 هزار نفر بر اثر استنشاق گاز CO مسموم می شوند و یک د رصد آنان فوت می کنند . جواد نوفرستی افزود : سال گذشته 836 نفر بر اثر استنشاق گاز CO فوت کرد ه اند که 250 نفر این تعد اد ، از مشترکان گاز طبیعی بود ه اند . وی با بیان اینکه احتراق ناقص هر نوع سوخت شامل گاز، زغال، چوب و... منجر به ایجاد گاز CO می شود ، یاد آور شد : به عنوان شهروند ، از فعالیت های گسترد ه شرکت ملی گاز ایران د ر حوزه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرگ خاموش، قد رد انی ویژه می کنم.
به گفته رئیس کارگروه کشوری، با پیشگیری سال گذشته شاهد افزایش بی سابقه آمار مرگ خاموش بود ه ایم.
افزایش اطلاع رسانی د ر ماه های سرد سال و کاهش آمار مرگ خاموش، رابطه مستقیمی با یکد یگر د ارند و این روند باید د ر ماه های باقیماند ه سال به صورت مد اوم تکرار شود .
مد یرعامل انجمن جامعه ایمن تاکید کرد : زنگ خطر مرگ خاموش به صد ا د ر آمد ه و مهرماه امسال نسبت به مد ت مشابه پارسال شاهد افزایش 33 د رصد ی آن بود ه ایم.
به گفته وی، همه مسئول هستیم و باید از گذشته برای آیند ه تجربه کسب کنیم.
نوفرستی اظهار کرد : د ر سال های 93 و 94 با ثبت 626 مورد فوت، این آمار به پایین ترین میزان د ر 12 سال گذشته رسید ه که موفقیت خوبی بود ه است. رئیس کارگروه کشوری پیشگیری از مرگ های خاموش اد امه د اد : سال گذشته این آمار رشد د اشته که با همد لی، هم افزایی و مشارکت باید د ر مسیر کاهش آن تلاش کنیم.وی یاد آور شد : 21 قانون ناظر بر زمان ساخت ساختمان بود ه و این د ر حالی است که بر اساس مبحث 22 مقررات ملی ساختمان کشور، هرسال باید د ود کش های ساختمان بازبینی شود و با اجرای آن بیش از 50 د رصد از حواد ث کاهش می یابد نوفرستی با بیان اینکه امید وارم این جلسه آغازی برای حرکتی ملی شود تا شاهد کاهش مرگ های خاموش باشیم، اظهار کرد : باید ترویج راهکارهای ایمن برای صرفه جویی گاز به طور ویژه د ر د ستور کار نهاد ها و سازمان قرار گیرد . وی با اشاره به د لایل رخ د اد ن مرگ خاموش گفت: د ر کشور د ود کش استاند ارد وجود ند ارد و باید استاند ارد د ود کش ها نوشته شود که با اجرایی شد ن آن شاهد کاهش چشمگیر حواد ث خواهیم بود .
فرهنگ سازی نیازمند تکرار و نهاد ینه شد ن
د ر اد امه، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران عنوان کرد : این شرکت بیش از 30 سال د ر حوزه مسئولیت های اجتماعی و مصرف ایمن و بهینه گاز فعالیت می کند .
مجید بوجارزاد ه با بیان اینکه این فعالیت ها همزمان با توسعه صنعت گاز انجام شد ، افزود : با وجود اینکه وظیفه سازمانی د ر خصوص فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرگ خاموش ند اریم، د ر کنار توسعه صنعت گاز، فعالیت های گسترد ه ای د ر زمینه مسئولیت های اجتماعی د اشته ایم. وی اعلام کرد : شرکت های تابعه نیز به صورت د ائم د ر حوزه مصرف بهینه و ایمن گاز فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کرد ه اند . سخنگوی شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد : فرهنگ سازی، موضوعی د ائمی است و به تکرار و نهاد ینه شد ن نیاز د ارد .به گفته بوجارزاد ه، برای فرهنگ سازی، یک صد ا اثر زیاد ی ند ارد و با حضور بخش های مختلف و استفاد ه از امکانات، می توانیم به صورت جمعی د ر این مسیر گام برد اریم.وی با اشاره به فعالیت های شرکت ملی گاز ایران د ر حوزه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مصرف ایمن گاز گفت: هماهنگی با سازمان صد ا و سیما به صورت ملی و استانی و ساخت انیمیشن، یکی از بزرگ ترین فعالیت های این شرکت به شمار می آید . سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به افزایش تعرفه صد ا و سیما گفت: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی د ر حوزه مصرف ایمن به هیچ وجه تبلیغات نیست و د ر د و سال گذشته به د لیل اینکه هزینه های پخش بالا رفته با مشکلاتی رو به رو شد ه ایم.بوجارزاد ه یاد آور شد : به صورت مستقیم د ر ساخت فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» حضور د اشته ایم و د ر قالب آن مسائل ایمنی را به کود کان آموزش د اد ه ایم.وی با اشاره به تولید سریال «مثل یک کابوس» گفت: علاوه بر ساخت سریال، برنامه های متعد د ی نیز د ر حوزه کارشناسی تولید و نمایش د اد ه شد ه است.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران افزود : ارتباط خوبی با وزارت آموزش و پرورش د اشته ایم که منجر به گنجاند ن سرفصل های انرژی د ر مقاطع ابتد ایی، راهنمایی و متوسطه شد ه است.به گفته وی، برای نهاد ینه شد ن فرهنگ مصرف ایمن و بهینه باید تلاش بیشتری از سوی همه سازمان ها و نهاد ها صورت گیرد .بوجارزاد ه اظهار کرد : د ر حوزه تهیه و تولید بازی های رایانه نیز فعالیت های خوبی انجام شد ه و از طریق شبکه های اجتماعی د ر اختیار مشترکان قرار گرفته است. سخنگوی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد : هر مشترک جد ید که به شبکه متصل می شود ، علاوه بر آموزش های کلی، بسته ای آموزشی د ر خصوص مصرف ایمن و بهینه گاز د ریافت می کند .به گفته وی، با همه بخش ها، سازمان ها و وزارتخانه هایی که با سلامت مرد م سروکار د ارند ، ارتباط خوبی د اریم.سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه افزایش اطلاع رسانی و کاهش آمار حواد ث ارتباط مستقیمی با یکد یگر د ارند ، گفت: باید د ست به د ست هم د هیم تا گامی بلند برای کاهش حواد ث برد اریم.
ارسال 770 پیامک توصیه ایمنی به شهروند ان کرمانشاهی
د ر اد امه، رئیس بهد اشت، ایمنی و مـحیط زیـست شـرکت مـلی گاز ایران گفت: با اینکه از سـال 82 مسئولیتی د ر حوزه لوله کشی د اخلی ند اریم، د ر زمینه فرهنگ سازی مصرف بهینه و ایمن فعالیت گسترد ه ای د اشته ایم.محمد رضا یوسفی پور افزود : از سال 88 کتاب «تجزیه و تحلیل حواد ث مشترکان خانگی گاز طبیعی با تکیه بر موضوعات مهم پیشگیرانه و نکات عبرت آموز» تهیه و از سوی وزیر نفت برای وزیران راه و شهرسازی، بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی و رئیس صد ا و سیما و از سوی مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران برای 31 استاند ار، سازمان نظام مهند سی، اورژانس، سازمان آتش نشانی و خد مات ایمنی استان تهران ارسال می شود .وی با اشاره به آمار حواد ث مرگ خاموش، یاد آور شد : سال 95 نسبت به سال 94 شاهد 34 د رصد رشد حواد ث مرگ خاموش بود ه ایم.رئیس بهد اشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران اد امه د اد : تعد اد حواد ث ناشی از انفجار و آتش سوزی نیز 8 د هم د رصد افزایش یافته است. افزایش حواد ث حکایت از آن د ارد که سازمان هایی که وظیفه فرهنگ سازی و ارتقای معلومات ایمنی را به عهد ه د ارند ، از جمله سازمان نظام مهند سی، صد ا و سیما و رسانه ها باید بیشتر فعالیت کنند .
یوسفی پور با بیان اینکه پارسال 343 نفر د ر بخش گاز CO وسایل گازسوز فوتی د اشته ایم، اعلام کرد : د ود کش ها با 43/71 د رصد ، نواقص وسایل گازسوز با 53/16، نبود تهویه مناسب 68/8 و استفاد ه از وسایل پخت و پز برای گرم کرد ن محیط 36/3 د رصد به ترتیب از عوامل موثر د ر تولید و انتشار گاز مونوکسید کربن د ر سال گذشته به شمار می آیند . به گفته وی، وجود د ود کش به عنوان عامل تولید و انتشار گاز مونوکسید کربن د ر سال 94 حد ود 84/67 بود ه که این میزان پارسال به 43/71 د رصد رسید ه است.یوسفی پور تاکید کرد : پس از زلزله کرمانشاه، خوشبختانه شاهد حاد ثه انفجار و اشتعال نبود ه ایم و این موضوع به د لیل برگزاری رزمایش های شرکت گاز استان کرمانشاه و استان های معین بود ه است.رئیس بهد اشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد : پس از زلزله، هفت پیامک حاوی نکات ایمنی برای 110 هزار شهروند کرمانشاهی ارسال شد .
با تمام توان از جان مرد م حفاظت کنیم
د ر اد امه، معاون وزیر نفت د ر امور گاز گفـت: هـر مـیـزان تـوانمند ی جـامعـه افـزایـش یـافـت، مسئولیت ما د ر قبال انجام فعالیت های توسعه ای صنعت گاز کمتر و شرایط برای واگذاری امور به بخش خصوصی فراهم شد .
حمید رضا عراقی افزود : پیش از این، شبکه شهری از سوی کارکنان صنعت گاز طراحی، اجرا و نظارت می شد و این د ر حالی است که هم اکنون این فعالیت ها را واگذار کرد ه ایم و تنها نظارت عالیه د اریم.به گفته مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران، هم اکنون د ر حال برنامه ریزی برای برون سپاری بهره برد اری از شبکه گاز شهرها و روستاها هستیم.وی تاکید کرد : د ر د ولت یازد هم، 9 هزار روستا به شبکه گاز متصل شد و انرژی خود را د ر مسیر ایجاد رفاه برای مرد م و کاهش آلود گی صرف کرد یم.معاون وزیر نفت د ر امور گاز تاکید کرد : وظیفه سازمانی شرکت ملی گاز ایران د ر حال تغییر بود ه و باید به سمت برون سپاری حرکت کنیم. عراقی افزود : اگر می خواهیم آیند ه بهتری د اشته باشیم، باید همه کمک کنیم. به گفته وی، رسالت شرکت ملی گاز ایران جایگزینی گاز با سوخت های میان تقطیر است که علاوه بر حفظ محیط زیست، باعث ایجاد ارزآوری برای کشور می شود .مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد : صد ا و سیما، آتش نشانی، آموزش و پرورش، سازمان های مرد م نهاد و... به اند ازه شرکت ملی گاز ایران مسئولیت اجتماعی د ارند .
عراقی با بیان اینکه همه د ر قبال حفظ جان مرد م وظیفه د اریم، گفت: انتظار د اریم همه نهاد های کشور د ر قبال مصرف ایمن و حفظ جان مرد م احساس مسئولیت کنند .معاون وزیر نفت اد امه د اد : براین اساس، وزارت صنعت، معد ن و تجارت و سازمان استاند ارد اجازه تولید وسایل غیر استاند ارد و با بهره وری کم را ند هد .به گفته وی، همه باید تکلیفمان را انجام د هیم و با تمام توان از مال و جان مرد م حفاظت کنیم.عراقی با بیان اینکه برای د سته بند ی مصرف بهینه و ایمن گاز، باید چهار عامل قانون، فرهنگ، فناوری و قیمت را د ر نظر بگیریم، اظهار کرد : با تقسیم بند ی این حوزه ها می توان موانع پیش رو را بررسی کرد و د ر مسیر مصرف بهینه و ایمن گاز گام برد اشت.
مبحث 22 مقررات ملی ساختمان اجرایی شود
د ر اد امه، نمایند ه ســازمـان نـظـام مهند سی ساختمان کشور گفت: باید از د وران سنتی عبور کنـیم.مــحمــد مصطفوی با بیان اینکه از سال 82 تاکنون، با امضای تفاهمنامه، بخشی از مسئولیت های گاز به سازمان نظام مهند سی کشور واگذار شد ، افزود : د ر این مسیر چالش های زیاد ی را پشت سر گذاشته و با بهره گیری از 10 هزار مهند س د ر سراسر کشور آموزش های خوبی ارائه شد . وی با اشاره به چالش های پیش روی سازمان نظام مهند سی گفت: امکان بازد ید رایگان از تجهیزات گرمایشی منازل را د اریم ولی بد ون اجازه مالک نمی توانیم به ملک آنها وارد شویم.به گفته نمایند ه سازمان نظام مهند سی، لوله های د اخل منازل فرسود ه و پوسید ه شد ه اند .
وی با بیان اینکه عمر مفید این شبکه ها پایان یافته است، اظهار کرد : با این شرایط، از سال های بعد امکان افزایش مسمومیت و مرگ خاموش وجود د ارد .مصطفوی اد امه د اد : آموزش ها به جامعه سنتی کافی نیست و باید بیشتر به این زمینه توجه د اشته باشیم. نمایند ه سازمان نظام مهند سی تاکید کرد : بخشی از محصولات گرمایشی استاند ارد نیست و باید د ر این زمینه گام هایی برد اشته شود و شرایطی به وجود آوریم که مبحث 22 مقررات ملی ساختمان را بتوانیم اجرایی کنیم.
د انش آموزان؛ معلم های خوبی برای خانواد ه هستند
د ر اد امه، نمایند ه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گــفت: مـکـانیزم اصلاح قیمت د ر حوزه مصرف بهینه گاز تاثیرگذار بود ه و سبب کاهش مصرف می شود .
حسین طاهری افزود : پس از اصلاح قیمت، اطلاع رسانی و ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف؛ موضوع ایمنی مطرح می شود . همه باید د ست به د ست هم د هیم که این معضل برطرف شود و باید برگزاری این برنامه ها تد اوم د اشته باشد .وی تاکید کرد : تا زمانی که د ستگاه های مربوطه از جمله وزارت آموزش و پرورش، صد ا و سیما، سازمان نظام مهند سی، قوه قضاییه و د یگر د ستگاه ها د ر کنار هم برای اجرای طرحی ملی حضور ند اشته باشند ، امکان تحقق برنامه ها وجود ند ارد .
به گفته طاهری، بخش زیاد ی از مشکلات ایمنی و مرگ خاموش به د لیل نبود اطلاعات بود ه که رفع این چالش مستلزم فعالیت همگانی است.نمایند ه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت یاد آور شد : د انش آموزان، معلمان خوبی برای خانواد ه هستند .
موفق عمل نکرد ه ایم
د ر اد امه، نمایند ه سازمان آتش نشانی و خد مات ایمنی تهران با قد رد انی از شرکت ملی گاز ایران برای برگزاری این جلسه گفت: باید مسمومیت با گاز CO به صورت مید انی بررسی شود و گام هایی برای کاهش حواد ث آن برد اریم.وی تاکید کرد : سالانه مسمومیت و حواد ث ناشی از CO افزایش می یابد که این موضوع نشان می د هد موفق عمل نکرد ه ایم.نمایند ه سازمان آتش نشانی و خد مات ایمنی تهران اعلام کرد : گزارش ها نشان می د هد حواد ث مرگ خاموش د ر همه مناطق 22 گانه استان تهران رخ می د هد و مهمترین د لیل آن ناآگاهی است.
به گفته وی، بیشترین حواد ث CO به د لیل نصب نشد ن صحیح د ود کش و آشنا نبود ن با سیستم کلاهک H است. د ر زمان حواد ث ناشی از مسمومیت، شماره تماس 125 د ر اختیار شهروند ان قرار د ارد و به صورت تلفنی مشاوره ارائه می د هیم و چنانچه نیاز به حضور نیرو باشد ، اقد ام می کنیم.
نمایند ه سازمان آتش نشانی و خد مات ایمنی تهران یاد آور شد : بازد ید خانه به خانه از جمله برنامه های سال گذشته این سازمان بود که با اجازه صاحب ملک سیستم های گرمایشی را بازد ید می کرد یم و یک د تكتور CO به آنها هد یه می د اد یم.
وی افزود : پیشنهاد می کنم هفته اول آذر هر سال را با عنوان «مقابله با گاز CO» نام گذاری کنیم و همه سازمان ها طی یک هفته، اقد ام به فعالیت های فرهنگ سازی و آموزش کنند تا شاهد اطلاع رسانی گسترد ه باشیم.
150 شبکه تلویزیونی و راد یویی د ر مسیر فرهنگ سازی
د ر اد امه، نمایند ه سازمان صد ا و سیما گفت: زمانی د ر مورد فـــرهنگ سازی و تغییر رفتار صحبت می شود ، د ستگاه ها مطالباتی د ارند که طرف مقابل آن صد اوسیما است.وی افزود : صد ا و سیما، واسطه ای میان مد یران، د ستگاه ها و مرد م است، ضمن آنکه این وظیفه را قبول کرد ه ایم و تلاش می کنیم آن را به د رستی ایفا کنیم.نمایند ه صد ا و سیما یاد آور شد : می د انیم که اگر بخواهیم رفتاری را تقویت کنیم و تغییر د هیم، پیش از آن باید نظر، نگرش، ارزش ها و باورهای افراد را د ر نظر بگیریم. وی اد امه د اد : حد ود 150 شبکه تلویزیونی و راد یویی د ر اختیار د اریم که بستر خوبی برای فرهنگ سازی د ر میان مخاطبان است. یکهزار و 600 عنوان برنامه د ر شبکه ها وجود د ارد و برای اطلاع رسانی د ر حوزه مرگ خاموش باید از تمام ساختارهای برنامه سازی استفاد ه کنیم. نمایند ه سازمان صد ا و سیما تاکید کرد : موضع سلامت را به عنوان یکی از موضوعات بسیار جد ی سرلوحه کارهای خود قرار د اد ه ایم و شبکه های تلویزیونی و راد یویی سلامت د ر حال ارائه برنامه هستند . د ر این شبکه ها، برنامه های سلامت محور و رفتارهای معطوف به رفتارهای این حوزه ارائه می شود .وی افزود : باید موضوع مرگ خاموش را برجسته کنیم و د ر یک هزار و 600 عنوان برنامه به آن بپرد ازیم. د ر حوزه خبر و اطلاع رسانی نیز می توانیم فعالیت کنیم. د ر صورتی که خبرهای منفی د ر حوزه مرگ خاموش رخ د هد می توانیم آن را برجسته کنیم تا به مرد م تلنگر وارد شود .
ظرفیت 15 هزار نفری مسئولان ایمنی کارگاه برای کاهش مرگ خاموش
د ر اد امه، نمایند ه اد اره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیش از 60 آیین نامه د ر حوزه ایمنی کار د ر کارگاه ها تد وین شد ه است. د ر بخشی از این آیین نامه ها به تهویه محیط های کاری اشاره شد ه است. وی افزود : براساس مصوبات شورای حفاظت فنی و بهد اشت کار، استفاد ه از مسئولان ایمنی د ر کارگاه های الزامی است و می توانیم از ظرفیت 15هزار نفری این مسئولان ایمنی د ر حوزه مرگ خاموش استفاد ه کنیم.
معاون وزیر نفت:
از توسعه پژوهش در صنعت پتروشیمی حمایت می کنیم
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از توسعه پژوهش و فناوری در صنعت پتروشیمی با هدف دستیابی به فناوری های روزآمد دنیا حمایت می کند.
رضا نوروززاده روز دوشنبه (۲۰ آذرماه) پس از بازدید «شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران» اظهار کرد: این شرکت با بررسی تولید و نیاز صنعت، باید کارهای تحقیقاتی را در همه مراکز رهبری کند که این موضوع، سبب بالندگی شرکت می شود و به توسعه صنعت کمک می کند. وی با بیان این که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با نقش حاکمیتی در کنار محقق و بهره بردار، فرآیند توسعه را آسان کرده و برای همکاری های بیشتر ایجاد انگیزه می کند، افزود: این مسیر به روند اشتغالزایی کمک می کند. معاون وزیر نفت از شرکت پژوهش و فناوری خواست تا جدا از وظیفه خلق دانش و سند ثبت اختراع (Patent) با شرکت ها ی تولیدی ارتباط برقرار کند، افزود: این موضوع سبب می شود شرکت ها ی تولیدی ضمن آشنایی با دستاوردهای این شرکت به جای خرید دانش فنی یا کاتالیست از شرکت ها ی خارجی از نمونه بومی آن استفاده کنند.
نوروززاده با تاکید بر این که شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران دارای ظرفیت تولید علم است، تاکید کرد: وظیفه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، قرار گرفتن در کنار شماست تا بیشتر منابع درآمدی در واحد های تولیدی استفاده شود.
وی با اشاره به این که شرکت پژوهش و فناوری پل ارتباطی دانشگاه و صنعت است، تصریح کرد: مسیر تبیین شده میان دانشگاه، صاحبان تجربه و شرکت ها ی تولید کننده مسیر خوبی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از زحمات گذشتگان در به ثمر رساندن این شرکت قدردانی کرد و گفت: این مرکز مایه امید صنعت و جوانان و سبب خدمت رسانی به صنعت پتروشیمی کشور است.
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی صبح امروز به همراه هیئت مدیره این شرکت از «شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز تهران» بازدید کرد و در جریان تازه ترین دستاوردهای پژوهشگران این شرکت قرار گرفت.
عملکرد تولید ۸ ماهه مجتمع های پتروشیمی کشور اعلام شد
تولید مجتمع های پتروشیمی ایران از ابتدای سال تا پایان آبان ماه در مجموع به بیش از ۳۵ میلیون و ۶۱۷ هزار تن رسید.عملکرد تولید ۲۱ مجتمع پتروشیمی مستقر در منطقه ماهشهر از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه ۱۳ میلیون و ۱۹۵ هزار تن بوده است؛ تولید امسال مجتمع های پتروشیمی این منطقه ۲۱ میلیون تن برآورد شده است.عملکرد تولید ۱۶ مجتمع پتروشیمی منطقه عسلویه نشان می دهد، تولید واقعی مجتمع های این منطقه از ابتدای سال تا پایان آبان ماه در حدود ۱۵ میلیون و یکصد هزار تن بوده است؛ تولید امسال مجتمع های پتروشیمی این منطقه در حدود ۲۶,۵ میلیون تن برآورد شده است.تولید واقعی ۲۱ مجتمع پتروشیمی مستقر در دیگر مناطق داخلی کشور در مدت زمان یادشده در حدود ۷ میلیون و ۳۲۸ هزار تن بوده است؛ براساس برنامه، تولید امسال مجتمع های دیگر مناطق ۱۱,۴ میلیون تن برآورد شده است.مجموع کل تولید صنعت پتروشیمی کشور در آبان ماه امسال حدود ۴,۵۲ میلیون تن و عملکرد تولید از ابتدای سال تا پایان این ماه حدود ۳۵ میلیون و ۶۱۷ هزار تن بوده است.میزان فروش داخلی محصولات پتروشیمی کشور از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه بالغ بر ۱۱ میلیون تن به ارزش بیش از ۲۳۴ هزار میلیارد رالا و حجم صادرات این محصولات نیز بیش از ۱۴ میلیون تن با ارزشی بالغ بر هفت میلیارد دلار بوده است. بالاترین عملکرد تولید در آبان ماه امسال را مجتمع های پتروشیمی شیمی بافت، رجال، کربن ایران، مهر، تبریز، لاله، خراسان، خارک، شیراز و آریاساسول به خود اختصاص دادند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد:
کاهش وابستگی بودجه ۹۷ به درآمدهای نفتی
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان این که وابستگی بودجه سال ۹۷ به درآمدهای نفتی کاهش یافته است، گفت: دولت در لایحه بودجه ۹۷، اقدام مناسبی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی انجام داده است. محمدرضا تابش با اشاره به بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ در مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت برای تدوین لایحه بودجه ۹۷ به صورت عملیاتی عزمی جدی دارد و ما از این اقدام دولت قدردانی می کنیم. این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که کاهش وابستگی بودجه سال ۹۷ نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است، افزود: دولت در لایحه بودجه ۹۷، اقدام مناسبی برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی انجام داده است. وی یکی از آثار مثبت کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را شکوفایی اقتصادی و رونق تولید دانست و تصریح کرد: کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی سبب گردش چرخ صنعت و تولید می شود.
تابش عنوان کرد: می توانیم در سال های آینده با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را قطع کنیم، حتی می توان با یک برنامه فشرده طی ۲ سال به این هدف رسید. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: معتقدم وابستگی بودجه های سالانه به درآمدهای نفتی باید با اتخاذ تدابیر درست، کاهش یابد.
مد یرکل د فتر پایش و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست
سوخت توزیعی د ر کلان شهرها کیفیت مطلوبی د ارد
مد یرکل د فتر پایش و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وجود بنزن و آروماتیک ها د ر سوخت به حد استاند ارد رسید ه است و د ر مقایسه با سال ۹۰ که وجود بنزن د ر سوخت ها ۶ برابر وضع کنونی و آروماتیک ها نیز سه برابر بود ، اکنون سوخت کیفیت مطلوبی د ارد .
شینا انصاری با بیان این که د ر بخش پایش سوخت، سازمان حفاظت محیط زیست تنها جایگاه حکومتی و نظارتی د ارد و بحث استاند ارد سوخت به سازمان استاند ارد بازمی گرد د ، گفت: طبق مصوبه ای که سازمان حفاظت محیط زیست د ر ارد یبهشت سال ۹۳ به مرحله اجرا د رآورد ه، پایش کیفی سوخت کلان شهرهای کشور آغاز شد ه است و د ر پایش های انجام شد ه به وضع مطلوبی رسید ه ایم. مد یرکل د فتر پایش و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست افزود : د ر چهار کلان شهر زیرساخت های پایش فصلی سوخت آماد ه شد ه و د ر استان تهران و البرز پایش فصلی سوخت د ر حال انجام است. انصاری تصریح کرد : طبق گزارش هایی که به مراجع ذیربط ارسال کرد ه ایم، وجود بنزن و آروماتیک ها د ر سوخت به حد استاند ارد رسید ه است و د ر مقایسه با سال ۹۰ که وجود بنزن د ر سوخت ها ۶ برابر وضع کنونی و آروماتیک ها نیز سه برابر بود ، اما هم اکنون سوخت کیفیت مطلوبی د ارد . وی عنوان کرد : د ر گذشته هر سه ماه یک بار و به صورت فصلی پایش سوخت کشور انجام می شد ، اما هم اکنون هفته ای یک بار پایش ها به صورت سرزد ه اطراف جایگاه های عرضه بنزین صورت می گیرد که ما افزون بر بنزن و آروماتیک، سنجش گوگرد را نیز اضافه کرد ه ایم.
در قالب طرح های کلان انتقال و توسعه فناوری اجرا می شود
طرح ازدیاد برداشت از 20 میدان
نفتی و گازی با همکاری مراکز دانشگاهی
پروژه بهبود و ازدیاد برداشت در 20 میدان نفتی و گازی (52 مخزن) از طریق امضای قرارداد با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایرانی اجرا می شود.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری روز چهارشنبه، (22 آذرماه) در حاشیه هجدهمین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار ملی ایران» و در «نخستین نشست سالانه مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور» با تبریک هفته پژوهش، گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، به عنوان مراکز تولید علم جایگاهی خاص در کشور دارند.
حبیب الله بیطرف افزود: در قالب طرح های کلان انتقال و توسعه فناوری وزارت نفت، پروژه بهبود و ازدیاد برداشت در 20 میدان نفتی و گازی (52 مخزن) از طریق امضای قرارداد با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایرانی اجرا می شود.
وی ادامه داد: زمینه سازی انتقال فناوری از طریق پیوست فناوری در قراردادهای جدید نفتی با شرکت های بین الملل و انتقال و توسعه فناوری های کلیدی و تکرار پذیر بخش پایین دست از طریق انعقاد 12 قرارداد همکاری علمی- تحقیقاتی با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایرانی از دیگر برنامه وزارت نفت در حوزه طرح های کلان انتقال و توسعه فناوری وزارت نفت به شمار می آیند.
هفته پژوهش از 21 تا 27 آذر با شعار پژوهش تقاضامحور و تجاری سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال همراه با برپایی هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار برگزار می شود.
روزهای این هفته با عناوین روز پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه، پژوهش، فناوری و صنعت، پژوهش فناوری ایده و خلاقیت، پژوهش، فناوری اقتصاد مقاومتی، پژوهش، فناوری و سرمایه ملی، پژوهش فناوری، مهارت و کارآفرینی و پژوهش فناوری، حوزه و دانشگاه نامگذاری شده اند.
مشروح سخنان حبیب الله بیطرف، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در شماره بعد هفته نامه مشعل (859) منتشر می شود.
حضور فعال وزارت نفت د ر جشنواره کشوری پژوهش و فناوری
د ستاورد های علمی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت هم زمان با هفته پژوهش د ر جشنواره کشوری پژوهش و فناوری معرفی شد. د ر این جشنواره «هجد همین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوری برگزید ه کشور» و همچنین «هجد همین نمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری و فن بازار ملی ایران » برگزار شد که د ر هر ۲ بخش از این جشنواره وزارت نفت حضوری فعال و اثر گذار داشت.
د ر هجد همین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوری برگزید ه کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی مراسمی از برگزید گان عرصه پژوهش و فناوری د ستگاه های اجرایی و د انشگاه های کشورتجلیل به عمل آمد که وزارت نفت نیز د ر سه بخش برگزید گان خود را معرفی کرد ه است. وزارت نفت برای حضور د ر این جشنواره چند ی پیش فراخوانی از سوی معاونت امور مهند سی، پژوهش و فناوری د ر سطح صنعت نفت منتشر کرد که بر اساس آن، شرکت ها ، مراکز تحقیقاتی و د انشگاهی وابسته به وزارت نفت مشخصات برگزید گان خود را د ر سه حوزه مشتمل بر پژوهشگران، فناوران و پروژه پژوهشی برتر به اد اره کل امور پژوهش وزارت نفت ارسال کرد ند . بر این اساس، سه پژوهشگر، ۶ فناور و یک پروژه پژوهشی با تائید حبیب الله بیطرف، معاون مهند سی، پژوهش و فناوری وزیر نفت به این جشنواره معرفی شد ند که اعلام برگزید گان نهایی منوط به نتایج ارزیابی مراتب د ر هیئت د اوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد بود . د ر این د وره از برگزاری جشنواره کشوری پژوهش و فناوری همچنین «هجد همین نمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری و فن بازار ملی ایران» برگزار شد که وزارت نفت برای اولین بارد راین د وره به منظور هم افزایی و اثر بخشی بیشتر و همچنین صرفه جویی د ر هزینه ها و جلوگیری از اتلاف منابع، شرکت ها و مراکز تحقیقاتی و د انشگاهی وابسته به صنعت نفت برای معرفی د ستاورد های علمی، پژوهشی و فناوری خود د ر فضایی مشترک با مساحت ۱۵۰ مترمربع و د ر سالن شماره ۱۰ و د ر مجاورت یکد یگر د ر نمایشگاه مزبور مشارکت و حضوری فعال د اشته است. جشنواره کشوری پژوهش و فناوری ۲۲ تا ۲۶ آذرماه امسال د ر محل د ائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود .
حوزه مرگ خاموش، آسیب شناسی شود
د ر اد امه، نمایند ه وزارت صنعت، معد ن و تجارت گفت: افزایش آمار مرگ خاموش نشان می د هد اقد امات ما اثربخش نبود ه است.
وی افزود : باید د ر این زمینه آسیب شناسی انجام شود و بررسی کنیم به چه د لیل انتظارات ما برآورد ه نشد ه است.نمایند ه وزارت صنعت، معد ن و تجارت اظهار کرد : بخشی از مرگ های خاموش به د لیل نبود تهویه مناسب د ر منازل بود ه و ارتباطی با نشت گاز CO ند ارد .به گفته وی، د فتر کل اچ اس ای وزارت صنعت، معد ن و تجارت، هر ساله اقد ام به تهیه راهنمای پیشگیری و رویارویی با گاز مونوکسید کربن کرد ه و به 38 سازمان زیرمجموعه ارائه می کند . د ر بحث پیشگیری از حواد ث، سیستم مد یریت حواد ث شغلی نیز وجود د ارد که اقد ام به «د رس آموزی» می کند . تاکنون د و جلد کتاب با سه هزار نسخه تیراژ برای فرهنگ سازی تهیه و به صورت رایگان د ر نمایشگاه های محیط زیست و اچ اس ای پخش شد ه است.نمایند ه وزارت صنعت، معد ن و تجارت تاکید کرد : د ر قالب پروژه ای پژوهشی باید بررسی کنیم که چه فاکتورهایی برای کاهش مرگ خاموش اثرگذار است. برنامه بلند مد ت د ر قالب طرح پژوهشی بررسی کند چه فاکتورهای تاثیرگذاری وجود د ارد که فعالیت های ما اثربخشی لازم را ند اشته است.
از تجربه همیار پلیس بهره بگیریم
د ر اد امه، نمایند ه سازمان اورژانس کشور گفت: نقش اصلی سازمان اورژانس پس از وقوع حاد ثه است. از ابتد ای سال 96 تاکنون، شیراز، ارومیه، کرج، قزوین و یاسوج، از جمله شهرهایی به شمار می آیند که بیشترین حاد ثه د ر آنها رخ د اد ه است.وی اد امه د اد : 95 د رصد از ماموریت های اورژانس منجر به بهبود و 5 د رصد نیز منجر به فوت شد ه است. نمایند ه سازمان اورژانس کشور اظهار کرد : باید آموزش به عنوان اصلی ترین فاکتور د ر کاهش مرگ خاموش د ید ه شود و می توانیم از تجربه همیار پلیس بهره بگیریم. وی با بیان اینکه باید با همکاری وزارت آموزش و پرورش، طرح آموزش مرگ خاموش را به طور گسترد ه اجرایی کنیم، اظهار کرد : تنها نباید به ارائه هشد ارها بسند ه کرد و ارائه آموزش های لازم و صحیح نیز باید د ر د ستور کار قرار گیرد .
فرهنگ سازی و آموزش ها تجمیع شوند
د ر اد امه، نمایند ه وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی گفت: از طریق د انشگاه های علوم پزشکی، امکان تبلیغات و فرهنگ سازی وجود د ارد و همکاری صد ا و سیما، شهرد اری و د یگر سازمان ها نیز تاثیرگذار خواهد بود . وی افزود : تمام سازمان ها و نهاد هایی که د ر این جمع حضور د ارند ، به صورت مجزا اقد ام به ارائه آموزش می کنند که تجمیع این فعالیت ها به صورت هماهنگ می تواند تاثیر بیشتری د اشته باشد .به گفته نمایند ه وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی، تاکنون بیش از 300 تیزر آموزشی د ر حوزه های بهد اشتی و سلامت تهیه شد ه است.
بازی های رایانه ای ظرفیت مناسبی برای فرهنگ سازی د ارند
د ر اد امه، نمایند ه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: مشکلی د ر حوزه قانون ند اریم بلکه د ر حوزه اجرا با مشکل روبه رو هستیم. وی افزود : اگر فعالیت این گروه منجر به پیشگیری از فوت یک نفر نیز شود ، قطعا ارزشمند است. اقد ام ها اورژانسی است و باید برای آن برنامه ریزی کرد . به گفته نمایند ه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، تنها با مشارکت همگانی و تغییر رفتار مصرف کنند ه می توانیم شاهد کاهش مرگ خاموش باشیم و د ر این مسیر باید نقش، جایگاه و سهم مرد م نیز مشخص کنیم. د ر حوزه فرهنگ سازی، کمپین های رسانه ای می تواند راهگشا باشد .نمایند ه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد : 19 میلیون نفر د ر کشور به طور میانگین روزانه چهار ساعت بازی رایانه ای انجام می د هند و می توان از این ظرفیت برای آموزش و فرهنگ سازی استفاد ه کرد .برپایه گزارش سازمان پزشکی قانون، پارسال، بیش از 800 نفر بر اثر مرگ خاموش فوت کرد ه اند که این میزان، 34 د رصد نسبت به سال 94 افزایش د اشته و 256 مورد آن د ر بخش وسایل گازسوز بود ه است. حضور نمایند گان بیش از 15 وزارتخانه و سازمان د ر «هم اند یشی و تصمیم گیری د ر راستای مقابله و پیشگیری از نشت CO» نشان د هند ه عزم این بخش ها برای کاهش مرگ خاموش است و با تلاش همه جانبه این د ستگاه ها و تد اوم برگزاری این نوع جلسه های کارشناسی، شاهد کاهش آمار مربوط به مرگ خاموش د ر سال های آیند ه خواهیم بود .
گزارش «مشعل» از فعالیت های پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت
از نانو سنسور تا پتروگرافی آلی
مشعل نانو سنسورهاي تشخيص گاز هاي آلايند ه با استفاد ه از فناوری های جد ید و پیشرفته از سوی پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت طراحي شد و به بهره برد اري رسيد ؛ موفقيت د ر ساخت اين حسگرها مي تواند تاييد كنند ه حركت محققان اين مجموعه در مسیر تحقق اهد اف اقتصاد مقاومتي باشد .
د ر د هههای گذشته آلود گی د ر محیط هاي د اخلی، یکی از مهمترین مسائل اقتصاد د ر حال توسعه بود ه و بسياري از آلایند ههای د اخلی به بیماریهای زیاد ی از جمله آسم، سرطان خون و تنوع کروموزومی منجر شد ه است.
آمار ها نشان مید هد که د ر د نیا حد ود 111 هزار نفر هر ساله از آلود گی محیط زیست د اخل ساختمان جان خود را از د ست مي د هند ؛ از اين رو تلاش برای تشخیص آلود گی د ر مکان سرپوشید ه د ر حال تبد یل به یک نیاز خاص است.
بر اين اساس محققان پژوهشگاه صنعت نفت، با ايجاد زير ساخت هاي لازم برای ساخت حسگرهاي تشخيص انواع آلايند ه هاي نفتي و محيط زيست به طراحي و ساخت حسگرهاي مختلف تشخيص و اند ازه گيري غلظت آلايند ه هاي موجود د ر هوا پرد اخته اند .
اين گزارش مي افزايد : اين حسگرها با فناوري نانو توانمند شد ه و د ر مقايسه با نمونه تجاري و خارجي، حساسيت و د قت بيشتري د ارند ؛ همچنين اين حسگرها با قابليت نصب روی سيستم الكترونيكي ساخته شد ه د ر پژوهشگاه قابل حمل بود ه و د ر مناطق مختلف عملياتي مي توانند مورد استفاد ه و بهره برد ار ي قرار گيرند .
طراحي و ساخت واحد بازيافت بخارات هيد روكربني
طراحي و ساخت پايلوت بازيافت بخارات هيد روكربني با استفاد ه از جاذب نانو ساختار براي جايگاه هاي پمپ بنزين با ظرفيت 200 ليتر د ر روز د ر يكي از ايستگاه هاي پمپ بنزين د ر شهر تهران د ر د ستور كار محققان پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته است.
از مخازن سوخت جايگاه هاي پمپ بنزين، هنگام بارگيري، بخشي از تركيبات فرار هيد روكربني وارد اتمسفر مي شود كه آلود گي محيط زيست را د ر پي خواهد د اشت و از اثرات زيست محيطي تركيبات هيد روكربني مي توان به اثر آنها د ر توليد گاز هاي گلخانه اي، همچنين توليد گاز ازن اشاره كرد . بر همين اساس به منظور كاهش اثرات تخريبي زيست محيطي تركيبات ياد شد ه، به كار برد ن روش هاي موثر براي كاهش ورود مواد هيد روكربني به اتمسفر و بازيافت آنها بسيار ضروري است.
اين گزارش مي افزايد: تمامي پايلوت هاي بازيافت بخارات بنزين نصب شد ه د ر جايگاه هاي پمپ بنزين توسط شركت ملي پخش فرآورد ه هاي نفتي، به روش تبريد و از خارج از كشور وارد و نصب شد ه اند .
د ر اين پروژه بازيافت بخارات به روش جذب انجام شد ه كه كارآيي آن نسبت به روش تبريد حد ود 25 د رصد افزايش مي يابد . با بومي سازي د انش فني طراحي و ساخت پايلوت بازيافت بخارات د ر جايگاه هاي پمپ بنزين كشور از خروج ارز د ر حد ود 120 ميليون يورو جلوگيري خواهد شد .
اجراي موفقيت آميز اين پروژه، توانايي پژوهشگاه صنعت نفت د ر ساخت واحد هاي بازيافت تركيبات فرار د ر انبارهاي نفت را نيز به اثبات خواهد رساند . علاوه بر اين، پژوهشگاه صنعت نفت، توانايي انجام خد ماتي نظير ارائه د انش فني ساخت پايلوت بازيافت بخارات هيد روكربني د ر جايگاه پمپ بنزين، طراحي پايه واحد ، ساخت تجهيزات مكانيك واحد ، ساخت و تهيه ماد ه جاذب، رفع اشكال واحد و ساخت و نصب پايلوت بازيافت بخارات بنزين را به صنعت خواهد د اشت.
اين طرح با حمايت مالي مد يريت پژوهش و فناوري شركت ملي پخش فراورد ه هاي نفتي ايران انجام مي شود و طراحي اين پايلوت مورد تاييد كارفرما قرار گرفته است و به زود ي د ر يكي از جايگاه هاي شهر تهران نصب و راه اند ازي خواهد شد .
عمليات حفاري تا تست ميد اني
پژوهشگاه صنعت نفت به منظور به كارگيري فناوري هاي نوين د ر صنعت حفاري، با استفاد ه از نتايج مطالعات اوليه و نقشه راه فناوري نانو د ر بخش بالاد ستي و انجام چند ين پروژه تحقيقاتي- آزمايشگاهي و عملياتي، توانسته است براي اولين بار د ر كشور، با د ستيابي به د انش فني تهيه و به كارگيري نانو افزايه ها موارد بسياري را د ر شرايط مختلف عمليات حفاري تا مرحله تست ميد اني با موفقيت به پايان برساند .
امروزه به كارگيري فناوري هاي نوين د ر بخش هاي مختلف صنايع بالاد ستي نفت از موضوع ها و اقد ام های اساسي د ر جهان به شمار مي رود و مخازن هيد روكربني ايران، د ر ميان كشورهاي عمد ه نفت خيز، با د اشتن شرايط خاص نيازمند استفاد ه از فناوري هاي مختلف و راهكارهاي مناسب براي كاهش آسيب سازند صيانت از مخزن است.
با توجه به گسترش سريع فناوري و بروز تحولات ود گرگوني هاي بنياد ين د ر تنوع افزايه هاي حفاري و افزايش عمق د سترسي به ذخاير هيد روكربني، ايجاب مي كند تا مخازن هيد روكربني بيشتر كشف شد و توسعه يابند كه لازمه آن به كارگيري فناوري نوين د ر بخش عمليات حفاري است.
اين گزارش مي افزايد : از آنجا كه سيالات پايه آبي از اركان اصلي و پرهزينه د ر عمليات حفاري چاه ها است بايد ازخواص رئولوژيكي، چگالي، انتقال حرارت مطلوب، فشار هيد رواستاتيكي مناسب و همچنين ظرفیت آسيب رساني و اثرات زيست محيطي حد اقل برخورد ار بود ه تا وظايف خود را به طور مناسبي انجام د هند از اين رو استفاد ه از علم نانو د ر بهبود خواص سيالات حفاري به سبب بازد ه بالا، پايد اري قابل توجه و روش هاي متنوع اعمال روي چاه، يكي از مهم ترين جنبه هاي مورد بررسي بود ه
است.
بر همين اساس به منظور استفاد ه و بهره مند ي بهينه از فناور هاي به كارگيري افزايه ها د ر مقياس نانو د ر بخش بالاد ستي حفاري، پژوهشگاه صنعت نفت با اجراي پروژه هاي تحقيقاتي قد م هاي اساسي برد اشته شد ه و د ستاورد هاي فراواني براي اولين بار د ر تهيه و به كارگيري نانو افزايه ها با هد ف رفع چالش ها و مشكلات اساسي د ر حفاري چاه هاي نفت و گاز حاصل شد ه است.
بر پايه اين گزارش، با د ستيابي محققان پژوهشگاه به د انش فني تهيه و به كارگيري نانو افزايه ها، بررسي عملكرد فناوري نانو د ر بهينه سازي خواص رئولوژيكي سيالات حفاري د رشرايط يكي از مياد ين هد ف، د انش فني تهيه و طراحي نانو سيالات حفاري به منظور كاهش تورم و جذب آب و جلوگيري از ريزش لايه هاي شيلي سازند هاي هد ف با عملكرد بالاي 80 د رصد نسبت به نوع بازد ارند ه متعارف د ر سيالات حفاري سنگين لايه گچساران، بخش مخزني و Top holeو د انش فني تهيه و طراحي نانو سيالات حفاري براي كاهش اصطكاك و افزايش روان سازي با عملكرد بالاي 85 د رصد نسبت به پايه روغني د ر سيستم هاي سيالات حفاري نيمه سنگين، بنتونيتي، گلايكولي، سنگين و امولسيوني ميسر مي شود .
بومي سازي نانو افزايه ها، طراحي نانو سيالات حفاري با خواص رئولوژيكي بهبود يافته و با پايد اري حرارتي زياد ، تعد يل فشار هيد رواستاتيكي، سبك سازي، انتقال حرارت سريع و افزایش راند مان عملیات حفاری با توجه به خصوصيات منطقه، کاهش صد مات وارد ه به مخزن و محيط زيست را مي توان از د ستاورد ها و مزيت هاي اين تحقيقات د انست.با به كارگيرى اين فناورى، قابليت توليد محصولات جد يد براساس نياز و رفع مشكلات بسيارصنعت نفت بويژه بخش حفارى و تكميل چاه، باعث عد م نياز به محصولات خارجى را نيز فراهم مى آورد که اقد ام و د ستاورد ی قابل توجه است.
توسعه انرژی های تجد ید پذیر د ر پژوهشگاه
با توجه به گسترش استفاد ه از کلکتورها و آب گرمکن های خورشید ی د ر کشور، با هد ف انجام آزمون هاي فني و عملكرد بر روي سيستم هاي حرارتي خورشيد ي اعم از كلكتورهاي حرارتي، مخازن ذخيره و آبگرمكن هاي خورشيد ي به منظور د ريافت نشان استاند ارد د اخلي، پژوهشكد ه توسعه و بهينه سازي فناوري هاي انرژي پژوهشگاه صنعت نفت با حمايت ستاد توسعه فناوري هاي انرژي هاي تجد يد پذير وابسته به معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اقد ام به احد اث اولین آزمایشگاه مرجع کشور د ر زمینه آزمون عملکرد حرارتي کلکتورها و آب گرمکن های خورشید ی كرد ه است.
د كتر محمد ايمان غياثي، مسئول طرح آزمايشگاه آزمون تجهيزات خورشيد ي- حرارتي پژوهشگاه صنعت نفت، با تاكيد بر اين كه امروزه مصرف روز افزون انرژی د ر جهان و نگرانی از رو به اتمام بود ن منابع فسیلی د ر کنار آلود گی های ناشی از به کار گیری سوخت های فسیلی، استفاد ه از منابع انرژی تجد ید پذیر از جمله انرژی خورشید ی را ضروری ساخته است، گفت: از جمله کاربرد های مرسوم انرژی خورشید ی می توان به آب گرمکن های خورشید ی اشاره کرد که بهره گیری از آنها از سال ها پیش د ر ایران سابقه د اشته است.
وي تصريح كرد : از پروژه هایی که د ر این زمينه انجام شد ه، می توان به نصب و راه اند ازي آب گرمكن هاي خانگي د ر اماكن عمومي که با حمایت شركت هاي مختلف از جمله شركت بهينه سازي مصرف سوخت كشور اجرا شد ه اند ، اشاره کرد .
وي به جنبه هاي نوآوري اين طرح نيز اشاره كرد و افزود : نبود نمونه د اخلی طراحی شد ه، تلفیق عملکرد چند نمونه خارجی د ر یک محصول و طراحی بومی نرم افزار تست، از مهم ترين موضوعاتي است كه د ر اين طرح د ر نظر گرفته شد ه است و علیرغم نیازمند ی های بالای کشور به این محصول، تا کنون اقد امی برای رفع این نیاز صورت نگرفته بود و این طرح برای اولین بار اجرا شد ه است و بنابر بررسی های انجام شد ه، د ر کشورهای خاورمیانه نمونه مشابهی از این طرح وجود ند ارد .
غياثي اثر گذاري بر اقتصاد كشور را از مزاياي اين طرح بزرگ خواند و تصريح كرد : افزايش نرخ صاد رات، اشتغال زايي، كاهش اثرات تحريم، افزايش خود كفايي ملي و تقويت اقتصاد د انش بنيان، از موارد ي كه بر اقتصاد كشور بسيار تاثير گذار است.
وي افزود : با جلوگیری از ورود محصولات بی کیفیت خارجی، زمینه افزایش تولید شرکت های د اخلی فراهم و موجب به کارگیری نیروی انسانی د ر کشور می شود و بی شک این محصول جزء موارد ی است که به راحتی از سوی کشورهای صاحب فناوری د ر اختیار ما قرار نمی گرفت و اکنون حتی قاد ر به اخذ سفارشات خارجی برای ساخت این محصول هستیم و این محصول تقریبا 40د رصد قیمت نمونه های مشابه خارجی بود ه و بیانگر ارزش افزود ه ایجاد شد ه به واسطه د انش بومی کشور است.
مسئول طرح اين پروژه، با بيان اين كه استاند ارد هاي ملي آزمون كلكتور ها و آب گرمكن هاي خورشيد ي از سال ها پيش تد وين شد ه است، گفت: تا كنون آزمايشگاه مرجعي براي آزمون اين تجهيزات وجود ند اشته است ولي هم اكنون با همكاري متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت اين مهم محقق و بستر آزمون احد اث شد ه با استفاد ه از آخرین تکنولوژی های موجود د ر جهان جهت تحقق شرايط استاند ارد هاي مورد نظر طراحی و ساخته شد ه است و د ر نهايت کلکتورها و آب گرمکن های خورشید ی ساخته شد ه یا وارد شد ه طبق استاند ارد های معتبر آزمون خواهند شد .
غياثي به موارد قابل اجرا د ر اين آزمايشگاه اشاره كرد و گفت: تعيين عملكرد سيستم و پيش بيني عملكرد سالانه سيستم هاي صرفاً خورشيد ي، تعيين عملكرد روزانه سيستم، تعيين د رجه آميختگي د ر مخزن ذخيره طي د ريافت آب، تعيين تلفات گرمايي مخزن ذخيره و استخراج نمود ار ورود ي – خروجي تجهيز از نمونه فعاليت هايي است كه د ر اين آزمايشگاه قابل اجراست.
وي افزود : مرز د انش این طرح د ر مقایسه با موارد بین المللی، تقریبا از موقعیت یکسانی بر خورد ار بود ه و این طرح بر پایه جد ید ترین فناوری های د نیا پایه ریزی شد ه است.
كارگاه تخصصي پتروگرافي آلي
د وره آموزشي با عنوان «كارگاه تخصصي پتروگرافي آلي» از تاريخ ٦ آبان ماه به مد ت 5روز د ر آزمايشگاه پتروگرافي آلي گروه پژوهش ژئوشيمي كه يكي از بخش هاي اصلي پژوهشكد ه علوم زمين د ر پرد يس بالاد ستي است، برگزار شد .
اسد الهي، رييس آموزش پژوهشگاه صنعت نفت د ر اين باره گفت: با توجه به اين كه اين بخش به پيشرفته ترين تجهيزات ميكروسكوپي (نور انعكاسي، عبوري و فلورسانس) مجهز و تنها مركزي است كه د ر ايران به انجام اين فعاليت علمي مي پرد ازد ، ضروري ترين د ليل براي برگزاري اين د وره، ارتقای سطح د انش کارکنان مرتبط با اين بخش است.
برهمين اساس پروفسور والتر مد رس اين د وره كه د ر زمينه پتروگرافي آلي يكي از اساتيد د رجه يك بين المللي است، از كشور استراليا براي برگزاري اين كارگاه آموزشي به مد ت 5 روز د ر پژوهشگاه صنعت نفت حضور د اشته اند .
هد ف نهايي از برگزاري اين كارگاه آموزشي، بررسي، كنترل كيفي و به ويژه ارتقا و بهبود سطح د انش كارشناسان و پژوهشگران شاغل د ر اين بخش به موازات سطوح بين المللي است؛ به طوري كه آنان پس از پايان د وره بتوانند علاوه بر ارتقای سطح كاري خود ، براي علاقمند ان د ر صنعت نفت نيز د وره هاي آموزشي مربوط به پتروگرافي آلي را برگزاركنند .
مخاطبان اين د وره به طور خاص كارشناسان شاغل د ر بخش پتروگرافي آلي واحد ژئوشيمي پژوهشكد ه علوم زمين هستند ، اما به طورعام مي تواند علاقه مند ان به علم ژئوشيمي آلي را د ر بر گيرد ، زیرا پتروگرافي آلي با تعيين نوع ماد ه آلي، د رجه پختگي و محيط ته نشست مواد آلي، همواره يكي از اساسي ترين فعاليت ها د ر مد لسازي سيستم هاي هيد روكربوري بود ه است و ارتقای اين بخش با توجه به منحصر به فرد بود ن اين آزمايشگاه د ر ايران نهايتا مي تواند به بهبود اين قبيل مطالعات د ر صنعت نفت منتهي شود .
اين د وره با هماهنگي خانم مير شاهاني، مد ير پروژه ژئوشيمي آلي و حمايت و موافقت روساي مربوطه د ر پرد يس پژوهش و توسعه صنايع بالاد ستي برگزار شد .
گام بلند مناطق نفت خیز جنوب برای تجاری سازی پروژه های پژوهشی
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ایجاد تحول د ر حوزه مد یریت و راهبری پروژه های پژوهشی د ر این شرکت را گام بلند ی برای تجاری سازی پروژه های پژوهشی د انست.
باقر پورقاسم د ر این باره گفت: تجاری سازی پروژه های حوزه ازد یاد برد اشت و ساخت تجهیزات که د ر مرحله اجرا قرار د ارند یا به زود ی اجرایی می شوند ، تاثیر شگرفی بر افزایش ضریب بازیافت از مخازن و بهبود فرآیند تولید ، خواهد د اشت.
وی افزود : فعالیت های پژوهشی را به حوزه های ازیاد برد اشت و بهبود تولید ازمخزن(EOR/IOR)، ساخت تجهیزات و ماشین آلات فرآیند ی، استفاد ه از علوم جد ید د ر صنعت نفت، HSE و منابع انسانی تقسیم بند ی کرد یم که هر کد ام از این حوزه ها از اهمیت بالایی برخورد ار هستند .
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مهمترین رسالت مناطق نفت خیز جنوب را موضوع ازد یاد برد اشت د انست و تصریح کرد : هم اکنون میانگین ضریب بازیافت اولیه مخازن ۲۳ تا ۲۴ د رصد است، بد ان معنا که به طور میانگین از هر ۱۰۰ بشکه نفتی که د ر زیر زمین د اریم ۲۳ تا ۲۴ بشکه نفت می توانیم تولید کنیم که با استفاد ه از روش های معمولی و موجود سرانجام امکان افزایش د و د رصد ی برد اشت وجود د ارد .
وی هد ف از انجام پژوهش د ر حوزه ازد یاد برد اشت را تد وین روش هایی د انست که د رصد نفت قابل استحصال د ر مخازن را بالا ببرد و اظهار کرد : هرچند همه مخازن، ضریب بازیافت یکسانی ند ارند ، اما اهمیت حوزه ازد یاد برد اشت برای ما بسیار زیاد است و بزرگترین محور اساسی فعالیت های شرکت محسوب می شود . پور قاسم افزود : جهت د هی پروژه های پژوهشی به سمتی است که با توسعه روش های EOR و IOR به بهبود تولید کمک کند و د ر شرایط موجود ، تعد اد پروژه های جاری حوزه ازد یاد برد اشت هشت پروژه با مبلغ 6/39 میلیارد تومان است که از نظر تعد اد 1/47 د رصد از کل پروژه های پژوهشی را به خود اختصاص د اد ه است. وی گفت: از ابتد ای سال ۹۳ تاکنون د ر این حوزه پنج پروژه پایان یافته است و این میزان ۵۶ د رصد از تعد اد کل پروژه های خاتمه یافته را شامل می شود ، د ر این حوزه هم اکنون چهار پروژه مصوب د اریم که به زود ی قرارد اد هایش امضا می شود و این پروژه ها حد ود ۴۰ د رصد تعد اد پروژه های مصوب هستند . رئیس پژوهش و فناوری این شرکت تصریح کرد : پروژه موفق ما د ر زمینه ساخت، توربین سولار سنتار بود که طی د و سال و نیم این پروژه پایان یافت و به محض پایان پروژه، توربین ساخته شد ه د ر یکی از واحد های عملیاتی استفاد ه شد و تاکنون ۱۰۰۰ ساعت کارکرد مفید د اشته است.
نگاهی به آخرین تلاش های
مهارگران آتش چاه شماره 147 جد ال با آتش 900 د رجه درگام آخر
مشعل جد ال شبانه روزی با آتش 900 د رجه ای چاه شماره 147 رگ سفید ، سختکوشان مهار را د ر سخت ترین شرایط و در عین حال درگام آخر قرار د اد ه است. تیم عملیاتی مهار آتش چاه متشکل از کارکنان بخش های مختلف صنعت نفت د ر د مای بسیار بالا، صوت گوشخراش ناشی از فوران چاه، شبانه روزی و ایثارگرانه د ر شرایطی جهنم گونه با آتش چاه مقابله می کنند ؛ د کل حفاری ۹۵ فتح شرکت ملی حفاری ایران مستقر روی چاه شماره ۱۴۷ مید ان رگ سفید روز یکشنبه (هفتم آبان ماه)، بر اثر فوران گاز چاه ۱۴۷ رگ سفید د چار حریق شد و متاسفانه د ر این حاد ثه، ۲ تن از کارکنان شرکت ملی حفاری جان باختند . نزد یک به 40 روز است که زبانه ها شعله می کشند و شراره ها شرر می بارند ؛ آتش چاه شعله می کشد ، اما عملیات مهار د ر آتش جهنم رگ سفید جهاد گونه اد امه می یابد ؛ د ر گزارش پیش رو آخرین اقد ام ها د ر مهار چاه شماره 147 واقع د ر مید ان نفتی رگ سفید را مرور کرد ه ایم.معاون مد یرعامل شرکت ملی نفت ایران د ر امور تولید روز د وشنبه (13 آذر) گفت: «فشار سرچاه حد ود ۲ هزار و ۴۰۰ پیاسآی، د ما د ر قسمتهای تحتانی فوران د ر د هانه چاه حد ود ۹۰۰ د رجه و گراد یان د ما 8 د رجه است؛ به این معنا که به ازای هر متر د وری از آتش، د مای محیط 8 د رجه کاهش مییابد ؛ همکارانی که د ر جریان عملیات مهار آتش به جلو میروند ، د ر معرض د مایی حد ود ۶۰۰ د رجه قرار میگیرند و صوت گوشخراشی افزون بر ۱۸۰ د سیبل را تحمل میکنند .»محسن پاک نژاد گفت: «برای د رک شد ت فشار ۲ هزار و ۴۰۰ پیاسآی که د ر فوران چاه ۱۴۷ رگسفید با آن مواجهیم، کافی است فشار ناشی از ترکید ن لاستیک ماشین ۱۰ پیاسآی است و یا د ر آتشسوزی نفتشهر که د ر نوع خود بیسابقه بود ، با فشار کمتر از هزار پیاسآی مواجه بود یم؛ د ر عین حال که عملیات مهار از سطح (Top Kill) با قوت د نبال میشود ، حفاری چاهها به ویژه د ر لوکیشن C به منظور اقد ام به عملیات مهار از عمق (Bottom Kill) نیز از پیشرفت مطلوبی برخورد ار است و از هیچ تلاشی برای خاموشی آتش چاه ۱۴۷ رگسفید د ریغ نمیشود ؛ د قت عمل د ر رعایت الزامات ایمنی د ر تمام فرایند های عملیاتی مد نظر قرار د ارد .»وی با قد رد انی از مهارگران، تلاش بیوقفه آنان د ر مسیر مهار آتش چاه ۱۴۷ رگسفید را با وجود شرایط بسیار سختی که بر منطقه حاکم است، ستود نی خواند و ابراز امید واری کرد که این تلاشها هرچه زود تر به ثمر بنشیند و آتش مهار شود .
1670 متر حفاری د ر نخستین حلقه چاه
مد یرعامل شرکت ملی حفاری و رئیس ستاد راهبری مهار فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید د ر این شرکت، شب گذشته (۱۳ آذر ماه) د ر منطقه عملیاتی رگسفید اعلام کرد : حفارگران شرکت ملی حفاری، عمق یک هزار و ۶۷۰ متری را د ر نخستین حلقه چاه امد اد ی د ر منطقه عملیاتی رگسفید پشت سرگذاشتند .سپهر سپهری افزود : «عمق نهایی حفاری این چاه که به صورت عمود ی حفر می شود ، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ متر برآورد شد ه است؛ کارکنان تلاشگر این شرکت که پیش از این موفق شد ند کار نصب و برپایی د کل ۹۳ فتح را روی لوکیشن C حد ود پنج روز زود تر از عرف معمول کار انجام د هند ، هماکنون نیز از نظر جد ول زمانبند ی حفاری پنج روز نسبت به برنامه جلو هستند ؛ زمان پیش بینی شد ه برای حفر این چاه ۳۸ روز پیش بینی شد ه است که تاکنون ۱۲ روز آن سپری شد ه و د ر زمان حاضر د ر مرحله جد ار گذاری قرار د ارد ؛ حفاری د ومین حلقه چاه امد اد ی روی لوکیشن A د ر این موقعیت نیز د ر مد ت ۹ روز کار با متراژ ۹۱۶ متر و با کاربست د ستگاه حفاری ۹۴ فتح د ر د ست اجرا قرار د ارد .»وی با بیان اینکه حفاری چاه د وم به روش جهتد ار و تا عمق ۲ هزار و ۵۰۰ متری صورت گیرد ، گفت: «حفاری این چاهها با هد ف مهار فوران و کنترل چاه ۱۴۷ از عمق صورت می گیرد و به موازات این اقد ام ها، تیم های تخصصی، عملیاتی و پشتیبانی این شرکت و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بسیج امکانات و تجهیزات لازم و طراحی و برنامه ریزی مهند سی، عملیات مهار فوران چاه از سطح را نیز د نبال می کنند . این کار تخصصی، د ارای حساسیت و ویژگی های خاص است که مهارگران تلاش د ارند با رعایت استاند ارد های ایمنی و د ر سلامت کامل، آن را به سرانجام برسانند . کنترل فوران و بستن د هانه این چاه با توجه به فشار و د مای بالا و شرایط آن با استفاد ه از استینگر د ر حال اجراست و مهارگران، توان خود را روی این عملیات متمرکز کرد هاند که به نتیجه مطلوب د ست یابند .»
پیشرفت ۶۷ د رصد ی حفاری چاههای امد اد ی
مد یرعامل شرکت ملی حفاری ایران روز پنجشنبه (16 آذر) د ر گزارشی گفت: عمق حفاری ۲ حلقه چاه امد اد ی د ر موقعیت چاه ۱۴۷ رگ سفید ۲ با ۶۷ د رصد پیشرفت جمعی از مرز سه هزار و ۳۰۰ متر عبور کرد . عملکرد د ستگاه حفاری ۹۳ فتح د ر مد ت ۱۵ روز حفاری یک حلقه چاه عمود ی، یکهزار و ۶۷۰ متر بود ه و پنج روز نسبت به برنامه جلوتر است. د ستگاه حفاری ۹۴ فتح نیز که روی لوکیشن A مستقر است، د ر مد ت ۱۲ روز موفق به ثبت یکهزار و ۷۴۰ متر حفاری جهت د ار شد ه است که چهار روز جلوافتاد گی از برنامه پیش بینی شد ه د ارد . سپهر سپهری افزود : حفاری این چاه ها با اولویت د ستگاه حفاری ۹۳ فتح که روی لوکیشن C استقرار د ارد ، پرشتاب د نبال می شود و انتظار می رود د ر زمان مقرر به نتیجه مطلوب برسد . این د ر حالی است که عملیات مهار و کنترل فوران چاه ۱۴۷ از سطح نیز با بسیج امکانات فنی و تخصصی این شرکت و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب د ر جریان و تاکنون چند مرحله استینگر با ابعاد مختلف به کار گرفته شد ه است. با توجه به فشار، د ما و حجم بالای گاز فوران این چاه د ر نوع خود یکی از فوران های ناد ر د ر کشور به شمار می آید که مهارگران هر د و شرکت مصمم به کنترل و ایمن سازی آن د ر نهایت سلامت و ایمنی کار هستند .
هفتمین مرحله از عملیات مهار چگونه بود ؟
معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران د ر روز جمعه (17 آذر) د ر تشریح هفتمین مرحله از عملیات مهار از سطح فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید گفت: تکیه بر تجارب کسب شد ه از ۶ مرحله گذشته سبب شد که طراحی استینگر و زاویه نصب آن روی بوم اتیواگن به نحوی انجام شود که د ر همان د قایق اولیه، استینگر بتواند با کمک وزنههایی که از پیش تعبیه شد ه بود ، وارد د هانه چاه شود . پس از این اقد ام، پمپاژ گِل با فشار تعیین شد ه آغاز شد که متاسفانه به د لیل د مای زیاد آتش (افزون بر ۱۴۰۰ د رجه سانتیگراد ) بوم اتیواگن د چار مشکل و به اجبار عملیات متوقف شد . پاکنژاد رفع ابهام های موجود د ر باره شرایط د هانه ورود ی چاه ۱۴۷ رگ سفید را از جمله د ستاورد های هفتمین مرحله مهار آتش خواند و گفت: اد امه سناریوهای موجود برای مهار آتش از روز یکشنبه (۱۹ آذر) از سرگرفته خواهد شد تا با توکل بر خد ا و با همت ستود نی همکاران د ر شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بتوانیم فوران چاه را تحت کنترل د ر بیاوریم.
مهارش می کنیم؛ خاموشش می کنيم؛ بنویس خسته نمی شويم
آتش سرکش رگ سفید ۳۵ روز پیش وقتی شعله کشید و د و عزیز از خانواد ه صنعت نفت را از ما جد ا کرد فکرش را هم نمی کرد مرد ان سترگی از این سرزمین برای مهارش خواهند آمد . با مروری گذرا به چاه هاي نفتی که د ر سال های گذشته د چار فوران شد ه است باید پذیرفت رگ سفید وضعیتی کاملا متفاوت د ارد .
با مرور تاریخچه مهار د و چاه د یگر مید ان رگ سفید د ر د هه های گذشته د ر می یابیم که رگ رگ سفید د شواریاب تر از د یگر چاه هاست و از این نظر بی شباهت به بیماری نیست که پید ا کرد ن رگ آن سخت است. اما اینجا که می آیی بزرگ مرد اني از نفت چنان با روحیه و صلابت ایستاد ه اند که حتی کوچکترین ملالی از یاس را د ر چهره آنها نمی یابی.
از همان روزهای نخست که وزیر نفت، فرماند هی مید ان را به بیژن جنوبی ها می د هد ، زیر مجموعه او به خوبی د ر می یابد که کار سختی پیش رو د ارد و واژه های «می شود » و «می توانیم» تکیه کلام آنها می شود . تجربه سال ها اجرای پروژه د ر بخش های مختلف نفت و به خصوص مهند سی ساختمان، موجب شد ه است تا خستگی برای رئیس ستاد عملیات مهار بی معنا باشد و این را می توان از حضور هر روزه و نظارت مستمر و مد اوم او د ر رگ سفید د ریافت.
تصمیم ها گرفته و وظایف زیرمجموعه اش مشخص می شود .
ساخت چند لوکيش برای برپایی د کل؛ انتقال آب؛ پاکسازی محوطه؛ جاد ه سازي؛ ساخت چند استخر و...د ر جلسه عنوان می شود و هیچ کس اینجا د ر مقابل او نمی تواند بگويد «زمان می برد » یا «وقت می خواهیم» و با حالتی خاص به آنها مي گوید خود تان را برای کار شبانه روزی آماد ه کنید و اعلام زمان را از هیچ کس نمی پذیرد .
رامین آذرنیا د ر پشتیبانی حفاری که خود از شاگرد ان فرماند ه بود ه است، د ر این بین وظیفه سنگینی به عهد ه د ارد ، باید پروژه هایی را که هر کد ام د ر گذشته چند ماه زمان می برد ه، ظرف چند روز به اتمام برساند .باورش برای من خبرنگار نیز د شوار است؛ مگر می شود لوکیشن ها چند روزه ساخته شوند ؛ مگر می شود 250کيلومتر خط انتقال آب به این نقطه سخت گذر یک هفته ای به انجام برسد ؛ آن هم جاد ه ای که پیچ د ر پیچ بود نش رانند گان حرفه ای را د چار سرگیجه می کند ، چه برسد به لوله هایی که باید شاخه به شاخه به هم پیوسته و از پیچ های رگ سفید گذراند ه شوند .
بگذریم چند روز بعد از فوران آنچه ناممکن بود ! شد
گسیل بچه های ترابری گچساران د ر روز اول و د ر اد امه مد یریت ترابری مناطق نفت خیز جنوب د ر منطقه با خود روهای سنگینشان رگ سفید را برای مهار د ر احاطه گرفتند . اینجا رگ سفید است، جايي که خستگی بی معنا مي شود
هیچ کس خسته نمی شود نه بچه های مناطق نفت خیز جنوب و نه بچه های ملی حفاری و د وش به د وش هم کار و تلاش را اد امه می د هند .
خد ایا اینان عاشقند یا د یوانه؟ عاشقانی هستند که به رگ سفید زد ه اند ؛ نمی د انم چه کلمه و جمله ای بیابم که بتوانم عشق شان را تفسیر کنم.از مکالمات بیسیم حید ری و صفی خانی بگويم: بچه ها مراقب خود تان باشید که تجلی خاطرات د فاع مقد س را برای هر بینند ه ای زند ه می کنند .
از کد ام جبهه سخن بگويم که زحمات د یگر جبهه های کاری کم رنگ نشود ، خواه ناخواه د ر این مد ت هستند افراد ی که شاید کارهای بزرگی می کنند ، اما کمتر به چشم می آیند .
وقتی بولد وزر d9 به مشکل می خورد از پچ پچ ها می شنوم که کار سخت است و برای تعمیر باید به اهواز فرستاد ه شود و چند روزی زمان می برد ؛ این اتفاق برای بولد وزر d8 حفاری نیز اتفاق می افتد .
پیش خود می گویم خد ای من اگر خود روها بخواهند برای تعمیر اعزام شوند که عملیات عقب می افتد ؛ د ر همین فکر هستم که مراد کمالی که خود روزگاری از فرماند هان خط مقد م جبهه ها بود ه است وقتی می بیند مد ام از او سوال می کنم چه شد ؛ می گوید توکل بر خد ا کن د رست می شود ؛ ساعتی نمی گذرد و صد ایم می کند همین جا خود روها را تعمیر می کنیم و می گوید فقط د عا کنید .
باورش سخت اما پیرمرد ی است که می گویند از بچه های جبهه و جنگ است و خود جانباز است و بچه آباد ان ؛ نامش هليچي و به مراد کمالی گفته است همین جا و د ر محل موتور را پایین می آورم.
شب از نیمه می گذرد او و شاگرد انش هنوز مشغول کار بود ند و خستگی و سرمای شب د ر مقابلش کم آورد ه بود .
به من می گوید مهارش می کنیم و اد امه می د هد ما مرد ان روزهای سخت هستیم.
خود روها که آماد ه می شوند ، به معنای نصب اتی واگن ها و عملیات است.
پیش هر کد ام می روم، می گویند آقای خبرنگار، بنویس مهارش می کنیم.
آنهایی که تجربه د وران د فاع مقد س را د ارند ، این روزها به گونه ای به رگ سفید آمد ه اند که خاطرات آن د وران را زند ه کنند .
از مد یرعامل شرکت بهره برد اری نفت و گاز گچساران که می گوید همه چیز شبیه شب های عملیات است تا صفی خانی و کمالی و.....
اینجا رگ سفید است و تلاشی که به جرات باید اعتراف کرد قلم د ر برابرش کم آورد ه است. خسته نمی شوند ؛ یا علی(ع) از زبانشان نمی افتد و با گفتنش انرژی می گیرند .
جوانترها وقتی قد یمی ها را می بینند که چگونه به آتش زد ه اند ، شوق بیش از پیش می گیرند ؛ به راستی اینان عاشقند .
رگ سفید این روزها هر چه آتشش را بیشتر کند ، از آن سو مرد انی هم هستند که می گویند «مهارت می کنیم رگ سفید » ما خسته نمی شویم و این جملاتی است که بابا احمد ی و مسعود حید ری و صفی خانی و مکوند ی و صفری و لرکي می گویند و د ر این میان خد ا قوت های پاک نژاد و عالی پور و سپهری است که بچه ها را د ر آغوش می گیرد از رانند ه آتی واگن گرفته تا کارگرهای خد ماتی آشپزخانه.
د ر رگ سفید ، خستگی بی معنا می شود .
علی مراد کاظم پور
خبرنگار اعزامی روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب
سی و هفتمین روز عملیات مهار چاه147 رگ سفید
شب جوشکاران کد
یکی از ویژگی های حواد ث بزرگ و روید اد های خارق العاد ه این است که فرصتی برای بروز استعد اد ها و توانمند ی های افراد و د ر ابعاد ی بزرگ تر آشکار شد ن توان و ظرفیت سازمان ها فراهم می سازد . مهار فوران چاه رگ سفید با همه زیان ها و خسارت هایش، عرصه ای است برای آشکار شد ن این قابلیت ها و از آن مهم تر مجالی است برای سنجش ارزش برخی مشاغل و نیز پی برد ن به عیارآد م هایی که د ر شرایط عاد ی، بظاهر تفاوت چند انی با سایر مرد م ند ارند ، اما د ر عرصه عمل و هنگامه عملیات، چنان قابلیت هایی از خود بروز می د هند که شاهد ان و ناظران را به تحسین واد اشته و به حرفه خود نیز اعتبار د وچند ان می بخشند . د ر هفته های گذشته توفیق د اشته ام از نزد یک با مد یرانی آشنا و همراه شوم که با حسن خلق و کاربست مهارت های ارتباطی، کارکنان سطوح پایین و د ر اصطلاح کف سازمان را به خلق آثار و انجام کارهای بزرگ برانگیخته اند ، سرپرستانی که خواب را بر خویشتن حرام کرد ه و پس از هر گام از عملیات ترک کارگاه را به اتمام کار و خروج آخرین فرد زیرمجموعه از محوطه آتش منوط کرد ه یا کارگرانی که با د رک صحیح شرایط حساس، عهد ه د ار مسئولیت هایی خطیر شد ه اند ،... همه این موارد ، بیانگر این واقعیت است که هر کسی د ر هر جایگاه شغلی می تواند واجد وجوهی از نخبگی بود ه و نشانه ها و قراینی از قهرمانی را از خود ساطع کند . فقط کافی است بتواند افزون بر انجام وظایف عاد ی، به اقتضای موقعیت و د شواری شرایط پیش آمد ه، به انجام د رست کار د رست، فراتر از انتظار و خارج از قالب کار روزمره، جامه عمل بپوشاند .
د ر جریان عملیات مهار چاه ۱۴۷ رگ سفید چند ین گروه از نیروها د وش به د وش هم برای رسید ن به یک هد ف اصلی که مهار و کنترل فوران باشد ، فعالیت می کنند .
یکی از وظایف بسیار مهم و د قیق مرتبط با مهار فوران طراحی، ساخت و ترمیم ابزارهای ویژه مهار چاه است که د ستگاه اتی واگن و ابزار استینگر از آن جمله است و پس از هر بار حمله د چار آسیب هایی می شوند که بلافاصله بعد از عقب نشینی باید تعمیر و برای حمله بعد ی آماد ه شوند . افزون بر این پس از هر بار عملیات نیز، ایراد ها و اشکالات وارد ه به نحوه اتصال استینگر به اتی واگن، تغییر زاویه نصب، ترمیم و محکم کاری بخش های مختلف آن د ر د ستور کار قرار می گیرد . این بخش از کار که از قضا با قید فوریت باید انجام شود ، به عهد ه فیترها و جوشکارهای حرفه ای است. د ر روزهای گذشته این گروه از همکاران با کار بی وقفه خود رکورد تازه ای از کار شبانه روزی را به ثبت رساند ه اند که بی گمان هم آن شعله کشید ه و بی رحم آتش و هم آن چاه سرکش لجوج را به شگفتی واد اشته اند . جوشکاران کد مامور ترمیم اتی واگن ها د ر ۷۲ ساعت گذشته نمایشی ویژه از حمیت سازمانی، تعصب حرفه ای و عرق و علاقه به صنعت عظیم نفت و منافع کشور را به نمایش گذارد ند و خستگی را شرمسار اراد ه و پشتکار کرد ند ؛ یک خد اقوت همراه با احترام به فیترها و جوشکاران حرفه ای کد یت مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری.
ترابري مناطق نفت خیز جنوب د ر خط مقد م عمليات کنترل حواد ث صنعت نفت
پشتيباني شبانه روزي از عمليات مهار چاه 147 رگ سفيد
محمد شهبازي نژاد - حسين شيخ آزاد ي يكي از عوامل موثر د ر اجراي برنامه هاي توليد نفت و گاز د ر شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب، وجود مجموعه ترابري و ناوگان مجهز و حمل و نقل است تا د ر گستره عملياتي وسيع اين شركت با مساحت بيش از 400 هزار كيلومتر مربع و وجود مناطق سخت گذر و د ور افتاد ه بتوان بد ون اتلاف وقت به جابه جايي نيروي انساني، مواد و تجهيزات مصرفي و د كل ها اقد ام کرد . مجموعه اين فعاليت ها د ر مناطق نفت خيز جنوب به عهد ه مد يريت عمليات ترابري و پشتيباني توليد است كه د ر زمينه فعاليت هاي راهسازي و عمليات ويژه خطوط لوله نقشي مؤثر د ر نگهد اشت توان توليد د ارد . د ر کنترل حواد ث و بحران ها نيز، تجهيزات و کارکنان ترابري هستند که د ر خط مقد م عمليات ايفاي نقش مي کنند ؛ نمونه آن عمليات مهار چاه شماره 147 رگ سفيد بود ه که هم اکنون د ر جريان است. بر اين اساس و به مناسبت فرارسيد ن 26 آذرماه، روز ملي حمل و نقل، مراد كمالي، مد ير عمليات ترابري و پشتيباني توليد شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب د ر گفت و گويي، جزئيات بيشتري از ماموريت ها و د ستاورد هاي اين مد يريت از جمله عمليات مهار چاه شماره 147 را تشريح كرد :
با توجه به عمليات مهار چاه 147 رگ سفيد ، د رباره نقش ترابري د ر اين عمليات توضيح د هيد .
مد یریت عملیات ترابری و پشتیبانی تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نقش کلید ی د ر زمان بروز حواد ث صنعت نفت مانند فوران چاه ها، نشت نفت و آتش سوزي خطوط لوله و تاسيسات ايفا مي کند و با گسيل سريع نيروي انساني و تجهيزات خود از ساعت هاي اوليه وقوع حاد ثه د ر محل حاضر شد ه و تمام ماشین آلات مورد نياز عمليات مهار و کنترل را تامين مي کند و پس از اتمام عمليات نيز، آخرين گروهي است که محل را ترک مي کند . احد اث راه هاي د سترسي، پاکسازي، تسطيح زمين هاي ناهموار،آبرساني و جابه جايي مواد ، تجهيزات و نيروي انساني بخشي از فعاليت هايي است که اين مد يريت د ر جريان عمليات کنترل حواد ث انجام مي د هد و پس از عمليات نيز، با پاکسازي کامل محل و رفع مشکلات زیست محیطی و بازگرد اند ن اد وات و تجهيزات، ماموريت خود را تکميل مي کند . براي نمونه د ر سال هاي اخير د ر مهار چاه 104 مارون(1388)، ۲۴ نفت شهر(1389)، آتش سوزي خط لوله انتقال نفت قلعه نار به اهواز(1390) و نشت نفت د ر سه راه فرود گاه اهواز(1396) ترابري نقش بارز و ويژه اي د اشت. اين مد يريت د ر فوران چاه 147 رگ سفيد نيز که آبان ماه امسال به وقوع پيوست، ماشین آلات و خود روهای سنگین خود را به همراه کارشناسان و اپراتورهای کار آزمود ه به منطقه اعزام کرد ند .
این تجهیزات شامل هفت د ستگاه بلد وزر، یک د ستگاه ساید بوم برای انتقال اتی واگن و مهار آتش، یک د ستگاه بیل مکانیکی د ر کنار اتی واگن د ر کنار آتش و مهار آن، 30 د ستگاه تانکر آب 16 هزار لیتری و 2 د ستگاه تانکر آب 30 هزار لیتری، 2 د ستگاه بنز اتاقی برای جابه جایی محمولات مهار آتش، 27 د ستگاه تریلی برای جابه جایی وسایل مهار آتش، یک د ستگاه ولو کرن، یک د ستگاه جرثقیل 20 تن و 10 د ستگاه ماشین اسکورت است که به همراه انواع خود روهای سبک د ر محل ماموریت استقرار د ارند .
واحد خد مات و پشتیبانی مد یریت تعمیرات ترابری نیز با د ارا بود ن امکانات سوخت رسانی و سرویس و نگهد اری با به کار گیری 2 د ستگاه تانکر حمل سوخت 16 هزار لیتری، وظیفه سوخت رسانی به ماشین آلات راهسازی و خود روهای سنگین را انجام می د هند که روزانه بیش از هشت هزار لیتر گازوئیل د ر منطقه عملیاتی رگ سفید توزیع می شود .
همچنین سرویس و نگهد اری کلیه ماشین آلات د ر محل عملیات به صورت شبانه روزی انجام و باعث جلوگیری از وقفه د ر کار ماشین آلات شد ه است و تا پايان عمليات استمرار د ارد .
علاوه بر حضور د ر کنترل بحران ها، مهمترين وظيفه و رسالت مد يريت عمليات ترابري و پشتيباني توليد چيست؟
اين مد يريت به طور کلي تامين همه نيازهاي حمل و نقلي واحد هاي ستاد ي و عملياتي شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب را به عهد ه د ارد . از مهمترين وظايف اين مد يريت، جابه جايي د كل هاي حفاري تعميراتي، تامين سوخت مورد نياز، مواد شيميايي و لوله هاي مصرفي د كل هاي حفاري و د ستگاه هاي لوله مغزي سيار است كه با استفاد ه از 3 هزار د ستگاه انواع وسايل نقليه سبك و سنگين، ماشين آلات سيار ساختماني و د ستگاه هاي عمليات ويژه خطوط لوله، آنها را به انجام مي رساند .
د ر طول سال چه تعد اد ماموريت جابه جايي و حمل و نقل انجام مي شود ؟
د ر طول سال به طور ميانگين بيش از 200 ميليون ليتر سوخت «نفت گاز» به د كل هاي تعميراتي و توسعه اي، د كل هاي مد يريت تعمير و تكميل چاه و كارگاه شماره 5 شركت ملي حفاري ايران حمل و ارسال مي كنيم كه اين رقم د ر 6 ماه نخست امسال 125 ميليون و 228 هزار ليتر بود ه است. د ر طول سال حد ود 83 هزار تن لوله جد اري و بيش از 34 هزار تن مواد شيميايي به د كل هاي حفاري و د ستگاه هاي لوله مغزي سيار ارسال مي شود ؛ تامين و ارسال بيش از 700 ميليون ليتر آب آشاميد ني د كل هاي حفاري، د ستگاه هاي لوله مغزي سيار و تاسيسات شركت هاي نفت و گاز كارون و مارون د ر طول سال، از د يگر فعاليت هاي اين شركت محسوب مي شود . يكي از مهمترين ماموريت های ما جابه جايي د كل هاي حفاري است كه به طور ميانگين د ر طول سال حد ود 30 د كل حفاري تعميراتي جابه جا مي شود . د ر شش ماه نخست امسال 14 د كل تعميراتي جابه جا شد . جابه جايي هر د كل با به كارگيري چند د ستگاه كشند ه د ر قالب حد ود 70 محموله ترافيكي انجام مي شود . د ر زمينه جابه جايي كاركنان و خانواد ه ها روزانه 15 هزار نفر از كاركنان واحد هاي بهره برد ار ي و ستاد ي و خانواد ه هاي آنان د ر سطح مناطق نفت خیز جنوب جابه جا مي شوند .
علاوه بر حمل و نقل، آيا د ر بخش ماشين آلات سيار و راهسازي هم فعاليت د اريد ؟
بله، اين مد يريت علاوه بر حمل و نقل، د ر زمينه راهسازي و ارائه د ستگاه هاي بالابرند ه، كمپرسور هوا، موتور جوش و مولد برق به واحد هاي ستاد ي وشركت هاي بهره برد اري نفت و گاز مناطق نفت خیز جنوب فعاليت د ارد كه د ر طول سال از 4500 مورد فراتر مي رود . همچنين اين مد يريت واحد ي به نام عمليات ويژه خطوط لوله د ارد كه عمليات هات تپ(Hot Tap)، بورينگ(Boring) و لوله بُر را براي شركت هاي تابع شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب و حتي شركت هاي د يگري مانند شركت ملي پخش فرآورد ه هاي نفتي و شركت نفت مناطق مركزي ارائه مي كند . د ر اين بخش د ر طول سال بيش از 430 مورد عمليات انجام مي شود .
با توجه به تعد اد زياد وسايل نقليه اي كه د ر اختيار د اريد ، براي كاهش مصرف سوخت و ايمني چه تد ابيري اتخاذ مي كنيد ؟
رعايت مقررات ايمني و زيست محيطي، اولويت تمام برنامه هاي اين مد يريت است و براي تحقق آن د ر طول سال بيش از 68 هزار مورد بازرسي فني د وره اي خود روهاي سبك، سنگين، ميني بوس، اتوبوس و ماشين الات سيار ساختماني انجام مي شود كه اين رقم براي نيمه نخست امسال 30 هزار مورد بود ه است. بازرسي هاي ايمني، بهد اشت و محيط زيست نيز از سوي واحد اچ اس ای به طور مستمر انجام مي شود و بيش از 200 مورد د ر سال انجام مي شود . د ر زمينه بهينه سازي مصرف سوخت نيز كميته تد وين معيارهاي مصرف سوخت را تشكيل د اد ه ايم. همچنين مميزي انرژي و اصلاح و بهسازي ساختمان هاي مد يريت، مطالعه د ر زمينه جايگزيني گازوئيل مصرفي د ر چاه هاي حفاري و امكان سنجي استفاد ه از خود روهاي كم مصرف، از اقد ام هایی است كه براي كاهش مصرف سوخت انجام شد ه و د ر كاهش مصرف سوخت موثر بود ه است.
د ر زمينه ساخت د اخل و تامين تجهيزات و قطعات مورد نياز د ر د اخل چه اقد ام هایي انجام شد ه يا د ر د ست انجام است؟
به منظور اجراي فرمايشات مقام معظم رهبري و برای تقويت توليد كنند گان د اخلي و با پيگيري هاي مستمر واحد بازرگاني و همچنين امور فني و مهند سي حد ود 70 د رصد از نيازهاي اين مد يريت به لوازم مصرفي و قطعات يد كي خود رو از قبيل انواع روغن موتور- انواع فيلترهاي خود روهاي سبك و سنگين و ماشين آلات، انواع لاستيك از طريق توليد كنند گان د اخلي تهيه و تأمين مي شود .د ر بخش ماشين آلات راهسازي و بالابرند ه برای طراحي و ساخت چرخ استاكرهاي انبارد اري و همچنین برای تأمين باطري ها با ولتاژ متفاوت د ستگاه هاي مورد نظر از طريق توليد كنند گان د اخلي سفارش ساخت شد د ر اقد ام اخير د ر حال ساخت انواع برد هاي الكترونيكي د ستگاه هاي بالابرند ه و گريد رها هستیم كه اين اقد ام ها باعث صرفه جويي قابل ملاحظه اي د ر هزينه هاي شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب شد ه است.
د ر رگ سفید
قلم عاجز از وصف قهرمانان است!
هر چند که د ر علم روابط عمومی و رسانه می خوانیم قلم و تصویر هر کد ام قاد رند برای مخاطب، وضعیتی را ترسیم کنند که گویی خود د ر آن جا حضور د اشته اند . اما باید اعتراف کرد اینجا نه قلم ها و نه د وربین ها قاد ر نیستند ، رشاد ت هایی را توصیف کنند که هر روز د ر جد ال با آتش مهیب چاه ۱۴۷ رقم می خورد . اینجا صحنه ای است که نقش آفرینانش، فراموش کرد ه اند و چه بسا از اول واقف نبود ه اند ، که هر یک قهرمانی تمام عیارند . اینجا رگ سفید است؛ آتش زبانه می کشد و د ما به مرز ۱۰۰۰ می رسد و فشار د هانه چاه از 2400 عبور می کند . آری اینجا رگ سفید است جایی که د اعیه د اران صنعت حفاری د ر قبل از انقلاب، نتوانستند د و چاهی را که د ر این منطقه فوران کرد ه بود ، مهار کنند؛آری آمریکایی ها را می گویم.
با بررسی تاریخچه حفاری د ر مید ان رگ سفید د ر می یابیم که د ر سال ۱۹۶۶ و د ر اد امه د ر 20 اکتبر 1975 د و د کل شرکت آمریکایی RMB د ر حین حفاری د چار فوران شد ه و طعمه آتش می شوند و متخصصان د ر هر د و حاد ثه، به د لیل فشار بالا موفق به مهار از بالا نشد ند . و بناچار مجبور به حفر چاه انحرافی و کنترل از عمق شد ند .
آری این روزها آتش رگ سفید را قلم و تصویر نمی توانند بازگو کنند .
قلم باز می ایستد و تصویر د ر می ماند که اینان کيستند که اینگونه به مصاف آتش می روند .
شد ت حرارتش از د ورد ست می سوزاند و آنان که تجربه مهار چاه های مختلف را د ارند ، اذعان می کنند رگ سفید با د یگر چاه هايي که مهار شد ه، متفاوت است. اما این مرد ان مصمم به فتح چاه از سطح اند و اراد ه ای آمیخته با رنگ و بوی عشق د ر کار است تا یک بار د یگر لوای عزت و اعتلای وطن برافراخته شود و طنین ما می توانیم د ر کوهساران جنوب بپیچد . به این مرد ان خد اقوت بگویید و یقین د اشته باشید که د ست از تلاش بر نمی د ارند . مصمم اند آنگونه که اگر لازم باشد رود زهره را که سهل است شعبه ای از آبی آسمانگون خلیج فارس را د ر د هانه آتش زای رگ سفید ۱۴۷ فرو خواهند ریخت و گنجینه زمین را از چنگال اژد ها رها خواهند ساخت.
اینجا وقتی د ر کنارشان قرار می گیری نمی د انی از کد ام یک قلم بزنی که د یگری را از قلم نیند ازی.
از سید جوانی بگوئیم که رانند ه اتی واگن است و همراه بابا احمد ی به د ل آتش می زند تا استينگر را د ر د هانه هاي د ريل بگذارند یا از صفی خانی و شهباز صفری و بچه های ایمنی گچساران و آغاجاری و اهواز قلم بزنیم که گویی سال ها ست د ر کنار هم کار کرد ه اند و این روزها وظيفه خطیر خنک کرد ن آتی واگن و بچه های خط مقد م را د ارند . کد ام قلمی است که بتواند این روزها از رگ سفید حکایت کند و د ر برابر تلاش و مجاهد ت این مرد ان سر تعظیم فرود نیاورد . نمی د انی از مسعود حید ری و مهران مکوند ی و حقیقی و سپهری ود ريس و لرکي قلم بزنی یا مراد کمالی که نگران رانند ه های بلد وزرها و آتی واگن، مد ام د ر حال رفت و آمد است. آری قلم نمی تواند از نیروهای جوانی بگويد که عاشقانه به ميد ان رگ سفید آمد ه اند و امروز امید وارتر از د یروزشان آماد ه می شوند تا فرد ا د وباره به مصاف آتش رگ سفید بروند . و چه زیباست مهند س عالی پور به عنوان رئیس ستاد مهار چاه، پس از هر بار عملیات، تا کسب اطمینان از خروج آخرین نيرو از عرصه آتش، د ر مید ان می ماند و به فرماند هان و نیروهای نفت و حفاری خد اقوت می گوید ، بی آنکه بشود اثری از خستگی را د ر چهره اش مشاهد ه کرد او تا همین جای کار هم ثابت کرد که مرد روزهای د شوار است.
ما برای آن که ایران گوهری تابان شود
رنج د وران برد ه ایم...
علی مراد کاظمپور
خبرنگار اعزامی روابط عمومی نفت
روایت «مشعل» از روزهای پرکار شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران د ر سوخت رسانی به مناطق زلزله زد ه
آزمونی که مرد ود ی ند اشت
مشعل د یرزمانی از وقوع زلزله هولناک 3/7 ریشتری «ازگله» کرمانشاه نگذ شته بود که متاسفانه زلزله ای د یگر د رسویی د یگر از کشور د ر «هجد ک» استان کرمان رخ د اد ؛ خوشبختانه این زلزله 1/6 ریشتری که با مقیاس های کوچکترچند ین و چند بارتکرارشد ، همانند کرمانشاه نبود وتلفات جانی ند اشت؛ اما منازل شماری ازهموطنان این بخش ازکشور را تخریب کرد . با توجه به سوز وسرمای تازه از راه رسید ه وضرورت سوخت رسانی، به ویژه به زلزله زد گان این د واستان (کرمانشاه و کرمان)، شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی تلاش کرد ه تا د رهرد و جبهه نیازهموطنان را به سوخت کافی (نفت سفید ، بنزین و نفت گاز) به خصوص د راین شرایط که سرما تقریبا برهمه نقاط کشورحاکم شد ه، به نحوی مطلوب تامین کند تامشکلی برای افراد آسیب د ید ه از زلزله ایجاد نشود . آنچه می خوانید ، گزارشی از سلسله فعالیت هایی است که د رحوزه تامین وتوزیع سوخت د رمناطق زلزله زد ه استان های کرمانشاه وکرمان با راهبری ستاد شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران و از زبان مد یران و متولیان این مجموعه سختکوش و تلاشگر بیان شد ه است.
گام نخست، د عوت به آرامش د ر تامین سوخت
سید محمد رضا موسوی خواه، مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران که بتازگی مسئولیت د راین سمت را به عهد ه گرفته است، د ر فاصله کوتاهی د وحاد ثه مشابه را تجربه کرد .اگرچه سال های فعالیت او د رصنعت نفت، خود گنجینه ای با ارزش و مملو از تجربه است. موسوی خواه وهمکارانش د رستاد شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران، بنابرتجربه، د رگام نخست تلاش کرد ند تاآرامش را د رحوزه کاری خود (تامین وتوزیع سوخت ) به مرد م منطقه بازگرد انند ؛ به همین منظور ارسال محموله های اضافی سوخت د رد ستورکارقرارگرفت. وی با سفر به استان کرمان و تشکیل جلسه فوری باهمکاران خود د ر شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه کرمان، باتوجه به ظرفیت های ذخیره سازی سوخت د ر این منطقه عملیاتی و وجود سه انبار بزرگ انواع فرآورد ه های نفتی (بنزین، نفت سفید ، نفت گاز) د رآن، به مرد م اطمینان د اد که سوخت به اند ازه کافی وجود د ارد وجای هیچ نگرانی نیست. مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران برای آرامش بیشتر مرد م، چهارجایگاه سیارعرضه سوخت راد رمنطقه فعال کرد تا نگرانی از این بابت ازاذهان د ورشود . سرمای آذرماه آن هم د رمناطق کویری، آزار د هند ه است به ویژه آن هم د ر چنین شرایطی؛به همین منظور به د ستور موسوی خواه نفتکش های حامل نفت سفید ازهمان ساعت اولیه وقوع زلزله به مناطق اعزام شد تانگرانی مرد م ازاین بابت نیز بر طرف شود .
حضور آنی د رمناطق زلزله زد ه
باوقوع زلزله هجد ک کرمان، ستاد بحران این استان که یکی ازاعضای آن نیز مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه کرمان بود ، د ر روز جمعه (10 آذر) تشکیل و وظیفه هربخش مشخص شد . جعفرسالاری نسب، مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه کرمان وهمکاران وی پس ازجلسه ستاد بحران استان، د رهماهنگی باستاد تهران، ازهمان ساعات اولیه وقوع زلزله پای کارحاضرشد ند و تلاش کرد ند سوخت رسانی به مناطق آسیب د ید ه به گونه ای انجام گیرد که نگرانی مرد م ازاین بابت کاهش یابد . به گفته وی، باتلاش بد ون وقفه نیروهای ستاد ی وعملیاتی، توزیع سوخت د رمنطقه خیلی زود به روال عاد ی برگشت وشلوغی مجاری عرضه سوخت د رساعات اولیه وقوع زلزله هجد ک شهرستان رابر، با همیاری همه عوامل ستاد بحران، به سرعت برطرف شد .
تامین سوخت مناطق زلزله زد ه کرمانشاه همچنان یک اولویت است
باگذشت بیش ازسه هفته از زلزله «ازگله» کرمانشاه که 1900روستای این استان را تخریب کرد و متاسفانه تلفات جانی بسیاری هم د اشت، تا رسید ن نیروهای امد اد ی به محل حاد ثه وفراهم شد ن بسترلازم برای اسکان موقت زلزله زد گان، کارهای زیاد ی باید انجام می شد که تامین سوخت، به ویژه نفت سفید به عنوان یک نیازفوری، ازجمله همین کارهای مهم بود . باتوجه به عمق این حاد ثه هولناک، همه به صحنه آمد ه بود ند ؛ سپاه، بسیج ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر و... آنها آمد ه بود ند تاهرآنچه می توانند انجام د هند وبا بود نشان د رکنار مصیبت د ید گان، بارغم آنان را عزیزانشان را ازد ست د اد ه بود ند وسقفی برسر ند اشتند ، کاهش د هند . سازمان های خد مات رسانی د یگری هم مانند گاز، برق و مخابرات آمد ه بود ند تا آنها نیزد رحوزه های تخصصی خود کمک رسانی کنند . د راین میان شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران به عنوان یکی از بخش های خد مت رسان نیز تلاش کرد بنابر ماهیت مسئولیتی که به عهد ه د ارد ، نقش خود را د رحوزه مسئولیتی تامین و توزیع انواع فرآورد ه های نفتی ایفا کند .
تامین سوخت برای گرمایش
ازهمان ساعات اولیه وقوع این زلزله مهیب3/7ریشتری که بخش های گسترد ه ای ازاستان کرمانشاه ازجمله سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب به شد ت لرزید و شماری از هموطنان را زیرآوارمد فون ساخت، باتوجه به عمق حاد ثه وسرمای حاکم برمنطقه، د ر وهله نخست، مهم ترین کاری که باید انجام می شد ، تامین سوخت برای گرمایش هموطنان مصیب د ید ه بود . کاری که مسئولیت آن راشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران به عهد ه د اشت. فاطمه کاهی، رئیس روابط عمومی و سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران، د راین باره می گوید : پیرو د ستور و تاکید وزیر نفت مبنی برامد اد رسانی به مناطق زلزله زد ه استان کرمانشاه، این مجموعه نیزبا تشکیل ستاد بحران وتعیین مسئولیت ها، نیروها و امکانات خود را بسیج کرد تا د رکوتاه ترین زمان ممکن، سوخت مورد نیاز مناطق آسیب د ید ه تامین شود . کرد ستان، لرستان وهمد ان به د لیل نزد یک تربود ن به محل حاد ثه به عنوان مناطق معین برای تامین سوخت استان آسیب د ید ه کرمانشاه، تعیین و وارد عمل شد ند ؛ به گونه ای که د ر همان ساعات اولیه وقوع این حاد ثه هولناک، مقاد یر فراوانی سوخت، اعم از نفت سفید ، بنزین و نفت گاز به مناطق آسیب د ید ه از زلزله ارسال کرد ند . کاهی می گوید : با توجه به سرمای حاکم برمنطقه، ارسال نفت سفید به مناطق زلزله زد ه اولویت د اشت، به همین منظورعلاوه بر سوخت ارسالی ازانبارنفت منطقه کرمانشاه، نفتکش های متعد د ی نیز از سوی مناطق معین (کرد ستان، لرستان، همد ان) به بخش های آسیب د ید ه مناطق آسیب د ید ه از زلزله مانند سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب ارسال شد . سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورد های نفتی ایران اد امه می د هد : به د لیل سخت گذربود ن برخی مناطق آسیب د ید ه، گاه، نفت سفید به صورت مظروف وبا کمک بالگرد به زلزله زد گان می رسید . وی تامین سوخت بالگرد ها را برای کمک رسانی به مصد ومان حاد ثه یا انتقال مواد غذایی، د ارویی و البسه را یکی د یگر از فعالیت های شاخص بر می شمارد . کاهی د ر اد امه می افزاید : به فاصله هشت روز از این رخد اد تلخ، نزد یک به 30 میلیون لیتر انواع فرآورد ه نفتی به مناطق مختلف ارسال شد ، ضمن این که د رهمین مد ت 13هزارسیلند ر گاز11کیلویی وسیلند رپیک نیکی تهیه شد ه ازسوی کارکنان شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی د راختیار هموطنان کرمانشاهی قرار گرفت. مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه کرمانشاه نیز د رباره اقد ام های این مجموعه د رجریان زلزله اخیرمحل خد مت خود که بتازگی به آن وارد شد ه است، می گوید : از زمان رخد اد این حاد ثه تلخ، کارکنان این مجموعه د ر آماد ه باش کامل قرارگرفتند ؛ اگرچه به واسطه ماهیت فعالیتی که انجام می د هند ، همیشه آماد ه اند . وی افزود : بی د رنگ تانکرهای نفت سفید آماد ه وبه مناطق آسیب د ید ه اعزام شد . اعزام تیم های مهند سی ازسوی شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی به مناطق زلزله زد ه، فعالیت د یگری بود که حاصل مراد ی به آن اشاره کرد . مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه کرمانشاه برتامین بد ون وقفه سوخت این مناطق تاکید د ارد و می گوید : این روند اد امه خواهد یافت. البته ناگفته نماند که د راین میان برخی هم با انتشاراخباری کذب د رفضای رسانه، ازد ریافت پول به ازای عرضه سوخت خبر د اد ند که بی د رنگ به این خبر موهوم پاسخ د اد ه شد .
برگشت روند عاد ی د رسوخت رسانی
اگرچه فضای سنگینی از غم واند وه ناشی از جان باختن شماری ازهموطنان برمنطقه حاکم شد ه بود ، اما این موضوع مانع ازآن نشد که د رانجام مسئولیت ها خللی ایجاد شود . به فاصله کمتر از یک هفته باحجم انبوهی از فعالیت ها د ر کنارد یگر بخش های کمک رسان، توزیع سوخت به مناطق آسیب د ید ه از زلزله به روال عاد ی برگشت؛ به گونه ای که هم اکنون هیچ مشکلی د رهیچ نقطه ای مناطق زلزله زد ه وجود ند ارد . مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران می گوید : اوضاع د ر حوزه سوخت رسانی به طورکامل تحت کنترل است ومشکلی هم از این بابت وجود ند ارد . موسوی خواه اد امه می د هد : با توجه به د وحاد ثه تلخ د راستان های کرمانشاه و کرمان، کارکنان این مجموعه د ربخش های ستاد ی و عملیاتی آن تلاش کرد ند تا موضوع تامین سوخت وارسال آن به مناطق یاد شد ه با توجه به سرد شد ن هوا بد ون وقفه و با سرعت بیشتری انجام شود . به گفته وی، از وقوع زلزله تلخ استان کرمانشاه (جمعه 21 آبان) تا 12آذرماه بیش از 29میلیون لیتر انواع فرآورد ه نفتی شامل نفت بنزین، نفت سفید ، نفت گاز وسوخت هوایی(ا ت ک)به این منطقه ارسال شد ه که بیش از5/9 میلیون لیترآن بنزین، 11میلیون و300 هزار لیتر نفت سفید و بیش ازهشت میلیون لیتر نیز نفت گاز(گازوئیل)بود ه است. مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی، همچنین میزان سوخت هوایی ارسالی به این مناطق را به منظورتسهیل د رعملیات امد اد رسانی هوایی به وسیله بالگرهای سازمان های امد اد رسان د ربازه زمانی یاد شد ه، 990 هزار لیتر اعلام کرد . مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران د رباره سوخت رسانی به مناطق آسیب د ید ه استان کرمان نیزمی گوید : د راین منطقه نیز با توجه به انبارهای موجود ، کمبود ی مبنی برتامین سوخت وجود ند ارد و انواع فرآورد ه نفتی به اند ازه کافی د راختیار هموطنان قرارگرفته است. موسوی خواه با بیان این که از جمعه 10 آذرماه که زلزله «هجد ک راور» رخ د اد تا 12آذرماه بیش از9میلیون لیترانواع فرآورد ه نفتی شامل بنزین، نفت سفید ونفت گازبه مناطق آسیب د ید ه ارسال شد ه است، براین نکته نیزتاکید می کند که فعالیت های این مجموعه روز و شب نمی شناسد و کارکنان آن همچون سربازان گمنام د رهرشرایطی خد مت رسانی می کنند .
آزمونی بد ون مرد ود ی
زلزله های کرمانشاه وکرمان رامی توان آزمونی د انست که د رآن همه بخش ها به نوعی امتحان د اد ند . شاید نتوان گفت که چه بخش یا بخش هایی نمره بهتری گرفته اند ، اما به یقین آزمون سخت زلزله، تجد ید یا مرد ود ی ند اشته است.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز خبرداد
افزایش حجم صادرات گاز ایران در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم
مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز گفت: صادرات گاز ایران در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۴ درصد افزایش یافته و این روند در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. بهزاد بابازاده در تشریح اقدام های شرکت ملی گاز در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم اعلام کرد: صادرات روزانه گاز طبیعی به عراق طی ۱۰۰ روز گذشته از هفت میلیون مترمکعب به حدود ۱۴ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
وی افزود: شرکت ملی گاز ایران در سال نخست قرارداد صادرات گاز به عراق، متعهد به صادرات روزانه هفت میلیون مترمکعب بوده است، اما با توجه به نیاز و درخواست طرف عراقی، حجم صادرات را تا حدود ۱۴ میلیون مترمکعب در روز در اوج فصل گرم در عراق، افزایش داده ایم.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز اظهار کرد: حجم گاز صادراتی به عراق مطابق این قرارداد که به منظور تأمین سوخت نیروگاه های بغداد امضا شده، در فصل گرم سال تا ۳۵ میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد که این افزایش، با آغاز بهره بردار ی از خط لوله انقتال گاز ششم سراسری محقق خواهد شد.
به گفته بابازاده و بر اساس آخرین آمار اعلام شده، از ابتدای امسال تا اواخر مردادماه به طور میانگین روزانه حدود ۵۰ میلیون مترمکعب گاز صادر شده که این رقم رشد ۶۴ درصدی مجموع صادرات را نسبت به مدت مشابه پارسال نشان می دهد.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت های صادراتی، گفت: توسعه زیرساخت های صادراتی از جمله اجرای خط لوله انتقال گاز ششم سراسری و تاسیسات تقویت فشار گاز روی این خط، از برنامه های جدی ایران برای افزایش سهم خود در بازار تجاری گاز به ویژه کشورهای همسایه است که بر اساس برنامه ای مدون در این زمینه، در حال انجام است.
بابازاده در پایان تصریح کرد: بر اساس این آمار، صادرات گاز طبیعی در ۱۰۰ روز ابتدایی دولت دوازدهم با رشدی مناسب، به سه میلیارد و ۶۵۰ میلیون مترمکعب رسیده، ضمن این که راه اندازی طرح های جدید گازرسانی تا پایان امسال، می تواند در رشد بیشتر صادرات گاز مؤثر باشد.
آلمانی ها متقاضی خرید دانش فنی کاتالیست سنتز متانول از ایران شدند
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از تلاش شرکت بیاسف آلمان برای خرید دانش فنی تولید کاتالیست سنتز متانول از این شرکت خبر داد و گفت: با توجه به برنامه های راهبردی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در نظر داریم این محصول را تولید و به بازار عرضه کنیم.اسماعیل قنبری روز دوشنبه (۲۰ آذرماه) در حاشیه بازدید مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از مرکز تهران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اظهار کرد: بسیار خوشحال هستیم که توسعه صنعت پتروشیمی از طریق دانش بومی به عنوان یک رویکرد راهبردی در نظر گرفته شده است.وی در باره کاتالیست سنتز متانول که شرکت بیاسف آلمان (BASF) متقاضی خرید آن است، گفت: این محصول طی ۱۰ سال کار مداوم به دست آمده که کیفیت آن از محصول تولیدی بیاسف بالاتر است. گزارش کیفیت آن را نیز از همین شرکت دریافت کردیم و بر همین اساس، این شرکت سفارش ۱۸۰ تن کاتالیست سنتز متانول را داده است.قنبری با اشاره به این که شرکت بیاسف تلاش دارد دانش فنی تولید کاتالیست سنتز متانول را از ما خریداری کرده و در خارج از کشور تولید کند، افزود: با توجه به برنامه های راهبردی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در نظر داریم این محصول را تولید و به بازار عرضه کنیم. مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به برنامه تجاری سازی فناوری های این مجموعه که در اساسنامه شرکت آمده است، اشاره و تصریح کرد: ۱۹ قرارداد دانش فنی، ۱۸ تفاهم نامه پژوهشی، ۷ فروش نرم افزار، ۸ فروش محصولات و خدمات آزمایشگاهی، ۱۸ دانش فنی آماده واگذاری و برگزاری ۴۵ جلسه معرفی دستاوردهای شرکت به بخش صنعت با هدف بازاریابی فناوری از فعالیت های این شرکت است که امسال انجام شده است.قنبری برنامه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تا افق ۱۴۰۴ را در قالب ۷ محور آمونیاک، متانول، پروپیلن از متانول، الفین از متانول، الفین از شکست حرارتی، پلی پروپیلن و پلی اتیلن سنگین عنوان کرد و گفت: در این زمینه قراردادهایی با ۴ انستیتو تحقیقاتی در زمینه متانول، پلی الفین، الفین و پروپیلن با دانشگاه های مختلف مثل تربیت مدرس، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، دانشگاه شیراز، دانشگاه امیرکبیر، فردوسی مشهد و دانشگاه تهران امضا شده است.قنبری در پایان از آغاز مذاکرات شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با لورگی آلمان برای تولید پروپیلن از متانول خبر داد.
پاسخگویی به شکایات بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر کوتاه ترین زمان
رئیس امور بازرسی و رسید گی به شکایات سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت با اعلام خبر راه اند ازی سامانه د ریافت شکایات گفت: این سازمان از همه توان و امکانات برای پاسخگویی به شکایات د ر کوتاه ترین زمان استفاد ه می کند . قاسم طالع با اشاره به بارگذاری لینک سامانه د ریافت شکایات د ر سایت اصلی سازمان گفت: با توجه به رشد فناوری و امکانات به روز فضای مجازی، به د نبال گامی نو برای شتاب بخشید ن به پاسخگویی و رسید گی به شکایات ارجاع شد ه بود یم که خوشبختانه با همکاری واحد فناوری اطلاعات( IT ) شرکت ملی نفت ایران و روابط عمومی سازمان این فرصت فراهم شد . وی افزود : برای اهد اف سازمانی واحد بازرسی و رسید گی به شکایات تمام تلاش خود را برای استفاد ه از اهرم های مناسب به منظور پاسخگویی به شکایات ارجاعی جمعیت تحت پوشش به کار گرفتیم.
رئیس امور بازرسی و رسید گی به شکایات سازمان تصریح کرد : مخاطبان می توانند با مراجعه به لینک مورد نظر، شکایات خود را ثبت و پس از د ریافت کد رهگیری د ر کوتاه ترین زمان مراجعه و پاسخ خود را مشاهد ه کنند . طالع با اشاره به اهمیت روند پیگیری شکایات ارجاعی اظهار کرد : تا امروز با استفاد ه از همه توان و امکانات، پاسخگویی به شکایات را د ر حد اقل زمان ممکن د ر د ستور کار د اشتیم و خوشبختانه بر اساس مستند ات موجود د ر این مسیر، گام های موفقی برد اشتیم. وی گفت: هد ف ما افزون بر پاسخ مناسب و منطقی د ر کوتاه ترین زمان، صیانت از منافع همکاران و خانواد ه های آنان نیز است. طالع به راه اند ازی سامانه پاسخگویی وزارت نفت از سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از راه اند ازی این سامانه د ر وزارت نفت، شکایات مربوط به بهد اشت و د رمان صنعت نفت از سوی این مجموعه یا واحد بازرسی شرکت ملی نفت ایران د ریافت و برای بررسی به واحد بازرسی شکایات سازمان ارجاع د اد ه می شد ، سپس پاسخ ها آماد ه و به واحد مربوطه بازگرد اند ه می شد تا به د ست نگارند ه شکواییه برسد ، این روند باعث کاهش سرعت کار و عد م ارتباط با مخاطبان به صورت مستقیم با سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت شد ه بود . رئیس امور بازرسی و رسید گی به شکایات سازمان یاد آور شد : به همین د لیل د رصد د این برآمد یم تا به صورت اختصاصی برای افزایش سرعت پاسخگویی و ارتباط د و سویه با مخاطبان، سامانه رسید گی به شکایات را د ر سایت خود به صورت رسمی راه اند ازی کنیم که موجب افزایش میزان رضایتمند ی نیز می شود . وی با اشاره به اینکه شکواییه ها د ر ابتد ا به مجموعه های ذی ربط ارائه شود ، گفت: باید به این نکته توجه د اشت که هر شکواییه که از سوی مخاطبان به ما ارسال می شود ، د ر صورت اثبات حق و کافی بود ن مد ارک و مستند ات به سرعت د ر د ستور کار برای رفع مشکل و پاسخگویی قرار می گیرد . د کتر طالع د ر پایان ضمن قد رد انی از همکاران شاغل د ر مناطق سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر حوزه بازرسی و رسید گی به شکایات گفت: تلاش ما افزایش رضایتمند ی مراجعان و شتاب بخشید ن به روند رسید گی به مسائل آنان است.
به ارزش بیش از ۴۵ میلیارد ریال
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ۵ قرارد اد پژوهشی امضا کرد
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب پنج
قرارد اد پژوهشی د ر حوزه ازد یاد برد اشت و بهبود تولید از مخازن، با مراکز علمی و پژوهشی کشور امضا کرد .این قرارد اد ها شامل «بهبود روش های پرد ازشی د ر مناطق با رخنمون سطحی سازند گچساران»، «تعیین جهت و محاسبه مقد ار شیب لایه های زیرسطحی با استفاد ه از اطلاعات vsp»، «کاربرد ترکیبات نانو برای افزایش راند مان مواد تعلیق شکن جهت کاهش مصرف و هزینه ها»، «بررسی تاثیر تخلیه مخزن و د یگر عوامل موثر بر مچالگی لولههای جد اری د ر میاد ین مارون و کوپال و ارائه راهکار جهت رفع چالش» و «تعیین منشا و پیش بینی روند گسترش سولفید هید روژن د ر مخزن آسماری مید ان مارون و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع آن» است که با نمایند گان د انشگاه تهران، پارک علم و فناوری د انشگاه تهران و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد .
مراسم امضای این قرارد اد ها شامگاه شنبه (۱۱ آذرماه) د ر نمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری استان خوزستان و با حضور بیژن عالی پور، مد یرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، تعد اد ی از مد یران ارشد این شرکت، ابراهیم طالقانی، سرپرست مد یریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و نمایند گان طرف قرارد اد برگزار شد .
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اعتبار این قرارد اد ها را بیش از ۴۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود : حوزه ازد یاد برد اشت برای مناطق نفتخیز جنوب بسیار بااهمیت است و بزرگترین محور فعالیت های شرکت محسوب می شود و از این رو جهت د هی پروژه های پژوهشی به سمتی است که با توسعه روش های EOR و IOR به بهبود تولید کمک کند .
باقر پورقاسم د ر خصوص پروژه «بررسی تاثیر تخلیه مخزن و د یگر عوامل موثر بر مچالگی لوله های جد اری د ر میاد ین مارون و کوپال و ارائه راهکار جهت رفع چالش» توضیح د اد : مجری این پروژه پرد یس د انشکد ه های فنی د انشگاه تهران است و هد ف اصلی آن بررسی اثر تولید و تزریق گاز روی ناپاید اری چاه است که معمولاً به صورت مچالگی یا گسیختگی لوله جد اری نمایان می شود .
وی بررسی آماری تعد اد ، زمان و موقعیت مچالگی، برش و گسیختگی لوله های جد اری د ر میاد ین مورد مطالعه، بررسی ژئو مکانیکی سنگ مخزن آسماری و لایه های سازند گچساران، تهیه مد ل سه بعد ی ژئومکانیکی د ینامیک د ر میاد ین مورد مطالعه و محاسبه نشست و یا بالا آمد گی قابل انتظار متناظر با میزان تخلیه مخزن و یا تزریق گاز د ر لایه های مختلف زمین را برخی د یگر از اهد اف این پروژه برشمرد .
پورقاسم افزود : پروژه «تعیین منشا و پیش بینی روند گسترش سولفید هید روژن د ر مخزن آسماری مید ان مارون و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع آن» نیز طی سه فاز مجزا با هد ف شناسایی منبع آلود گی مخزن به هید روژن سولفوره، پیشبینی نحوه گسترش آن د ر مخزن و د ر نهایت ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از گسترش هید روژن سولفوره و شیرین سازی نفت و گاز تولید ی تعریف شد ه است.وی گفت: اجرای این پروژه که به د انشگاه تهران واگذار شد ه است برای پیش بینی تولید و انتشار سولفید هید روژن د ر مید ان نفتی مارون و ارائه راهکارهایی مناسب برای رفع آن به منظور مد یریت مخزن و تاسیسات سر چاهی ضروری است.
پورقاسم د رباره پروژه «بهبود روش های پرد ازشی د ر مناطق با رخنمون سطحی سازند گچساران» توضیح د اد : هد ف این پروژه، بهبود تفسیر مقاطع لرزه ای د ر مناطق با رخنمون گچساران است که پس از اجرای موفق آن پیش بینی می شود با به د ست آورد ن د اد ه های لرزه ای پرد ازش شد ه با کیفیت از حفاری های بی مورد جلوگیری شود .
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان این که این پروژه را پارک علم و فناوری د انشگاه تهران اجرا می کند ، افزود : این پروژه همچنین د ر تعیین نقاط مناسب برای حفاری های اکتشافی و توسعه ای و مطالعات مخازن به کارشناسان صنعت نفت کمک زیاد ی می کند .
پورقاسم د ر تشریح پروژه «تعیین جهت و محاسبه مقد ار شیب لایه های زیر سطحی با استفاد ه از اطلاعاتvsp» اظهار کرد : مجری این پروژه پارک علم و فناوری د انشگاه تهران است و هد ف از اجرای آن کاهش ریسک حفاری د ر لایه های ناشناخته زیرین است.
وی افزود : د ر شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و سایر شرکت های تابعه وزارت نفت د اد ههای VSP بسیاری د ر گذشته برد اشت شد ه که با استفاد ه از روش های معرفی شد ه د ر این طرح امکان استفاد ه بیشتر از این د اد ه ها فراهم می شود .
پورقاسم گفت: با توجه به هزینه بالای انجام شد ه برای برد اشت این د اد ه ها، استفاد ه بهینه از نتایج آن همواره از اهمیت زیاد ی برخورد ار بود ه است؛ از این رو بررسی و استفاد ه از روش های نوین پرد ازشی که هزینه د رحد ود یک تا پنج د رصد از برد اشت د اد ه را شامل می شود ، مورد توجه بود ه و از توجیه فنی و اقتصاد ی برخورد ار است.
وی تصریح کرد : نتایج بسیار با ارزشی که از پرد ازش اطلاعات لرزه نگاری د رون چاهی به د ست می آید ، به ما این امکان را می د هد تا بتوان تا حد زیاد ی ریسک حفاری د ر لایه های ناشناخته زیرین را کاهش د اد .
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب د رباره پروژه «کاربرد ترکیبات نانو برای افزایش راند مان مواد تعلیق شکن برای کاهش مصرف و هزینه ها» اظهار کرد : هد ف از اجرای این پروژه که مجری آن پژوهشگاه صنعت نفت است د ستیابی به ترکیبات نانوذره د ر راستای افزایش راند مان اثربخشی مواد تعلیق شکن موجود است.
وی گفت: از مواد تعلیق شکن برای جد اسازی آب نمک همراه نفت خام د ر واحد های بهره برد اری و نمکزد ایی استفاد ه می شود که با توجه به روند رو به رشد قیمت و میزان مصرف آنها، تحقیق د رباره به کارگیری ترکیبات با ابعاد نانو که باعث کاهش میزان مصرف و افزایش بهره وری اقتصاد ی این مواد شیمیایی شود ، ضروری است.
نمایشگاه د ستاورد های پژوهش و فناوری استان خوزستان د ر محل نمایشگاه بین المللی اهواز نهم آذرماه آغاز و روز یکشنبه
(۱۲ آذرماه) به کار خود پایان د اد .
مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی:
مرد م، برند ه اصلی طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت هستند
مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران گفت: برند ه اصلی اجرایی شد ن طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت مرد م خواهند بود . سید محمد رضا موسوی خواه د ر نشست هم اند یشی با نمایند گان جایگاه د اران عرضه سوخت کشور که با هد ف تبیین مسائل پیش روی طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت برگزار شد ، گفت: برند ه اصلی اجرای این طرح، مرد م خواهند بود .وی از مجاری عرضه و بخش حمل و نقل به عنوان د و بازوی توانمند شرکت ملی پخش یاد کرد و گفت: بی شک بد ون این د و بخش کار پیش نمی رود ، فعالیت این د و بخش می تواند نتیجه کار وزارت نفت را د ر اذهان عمومی مطلوب جلوه د هد .مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ضمن قد رد انی از خد مات و زحمات جایگاه د اران پس از وقوع زلزله کرمانشاه، گفت: سوخت رسانی د ر کمتر از د و ساعت با توجه به خرابی هایی که د ر برخی جایگاه های عرضه سوخت سرپل ذهاب وجود د اشت، آغاز شد .موسوی خواه به شرایط و بحران های متعد د پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد : د ر همه این موارد شما کسانی بود ید که آماد ه خد مت به مرد م شد ید و اجر و مزد شما پیش خد اوند متعال محفوظ است.موسوی خواه اد امه د اد : خوشبختانه د ر این سال ها کارنامه د رخشان و بسیار قابل قبولی د ر عرصه سوخت رسانی شاهد بود یم و د ر همه شرایط و لحظه های حساس، همراه و همد ل با همکاران شرکت ملی پخش وظیفه خطیر سوخت رسانی را به نحو مطلوب انجام د اد ید . این مقام مسئول د ر بخشی از سخنان خود به ۹۰ ساله شد ن شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی اشاره کرد و گفت: ۹۰ سال شما و بخش حمل و نقل یار ما بود ید و ۹۰ سال ما قد رد ان زحمات شما. وی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را د ر رونق بخشی اقتصاد ی و روان شد ن چرخ های توسعه بیان کرد و گفت: کوچک سازی د ولت راه را برای حضور بیش از پیش بخش خصوصی هموار خواهد کرد ؛ ضمن اینکه هد ف شرکت ملی پخش از اجرای طرح، منتفع شد ن مجاری عرضه و بخش حمل و نقل است. موسوی خواه اعلام کرد : د ولت یک وظیفه حاکمیتی به صورت رگلاتوری د ارد آن هم نظارت جامع و کامل د ر بخش کلان است. علیرضا صاد ق آباد ی، معاون وزیر و مد یرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی ایران، رئیس انجمن صنفی جایگاه د اران، رئیس کانون جایگاه د اران و نمایند گانی از سوی جایگاه د اران سراسر کشور د ر این نشست هم اند یشی شرکت کرد ند .د ر همین حال نشست تخصصی د رباره بیان مسائل و موارد د رباره اجرای طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت و تبیین سیاست های آیند ه شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی د ر باره عرضه فرآورد ه های نفتی تشکیل شد و د ر پایان مسئولان شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی پاسخ های لازم را د ر این باره ارائه د اد ند .
تشکیل کارگروه اجرای طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت
کارگروه تسهیل د ر اجرای طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت، همزمان با برگزاری نشست هم اند یشی با نمایند گان جایگاه د اران عرضه سوخت کشور تشکیل شد . با موافقت علیرضا صاد ق آباد ی، مد یرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی ایران د ر نشست هم اند یشی با نمایند گان جایگاه د اران عرضه سوخت کشور، محمد رضا موسوی خواه، مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی، مشاور معاون وزیر نفت و نمایند گان منتخب از سوی جایگاه د اران به عنوان اعضای این کارگروه تعیین شد ند . مد یرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی گفت: این کارگروه باید به راهکارهای مناسب برای هر چه بهتر اجرا شد ن طرح، یکپارچگی و یکسان سازی برد اشت ها برسد .صاد ق آباد ی همچنین د ر این نشست با اشاره به این که از محل کاهش هزینه ها می توان به سود آوری بیشتر رسید ، افزود : این الگو باید طوری تعریف شود که منتهی به سود آوری برای ذی نفعان شود .بر اساس این تصمیم، این کارگروه موظف است با عمل به وظایف واگذار شد ه از بروز هرگونه مانع برای کسب و کارهای موجود جلوگیری کند و به ایجاد راهکارهای مناسب برای هر چه بهتر شد ن کسب و کارها بپرد ازد .
تبیین اهد اف شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت
چگونگی اجرا و اهد اف طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت د ر نشستی با حضور معاون وزیر نفت د ر امور پالایش و مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی، تبیین و تشریح شد . سید محمد رضا موسوی خواه، مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران با بیان این که طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای، کسب و کار جد ید ی است که پیش از این د ر کشورهای پیشرفته د نیا نیز انجام شد ه است، گفت: اجرای این طرح تنها به منظور ارائه خد مات بهتر به مرد م است. وی با اشاره به این که طرح ایجاد شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت از اواخر سال ۹۳ د ر شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران کلید خورد ، عنوان کرد : از همان ابتد ا نمایند گان منتخب تعد اد زیاد ی از جایگاه د اران د ر جریان این اقد ام ها و همفکری ها قرار د اشته اند . مد یرعامل شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی با بیان این که هیچ فعالیتی از روز نخست کامل و جامع نیست، اما ما تلاش زیاد ی کرد ه ایم تا با کمترین اشکال روبه رو شویم، تصریح کرد : امید واریم با همفکری و ارائه راهکارهای مناسب و پیشنهاد های عملیاتی و قابل اجرای همه د وستان، این طرح را به بهترین شکل اجرایی کنیم. موسوی خواه با تاکید بر این که این کسب و کار جد ید ، محد ود یتی ایجاد نکرد ه است و مانع فعالیت د یگران نمی شود ، اظهار کرد : هد ف نهایی رفاه و رضایتمند ی مرد م است و بد ون ترد ید ، طرح موفقی خواهد شد . وی آگاه سازی مجاری قانونی برای اجرای این طرح و اطلاع رسانی د قیق د ر رسانه ها و جراید را د ر د ستور کار قرار د اد و گفت: انتظار د اریم د ر کنار مخالفت هایی که وجود د ارد ، راهکارها و اهمیت موضوع نیز، عنوان شود . مد یرعامل شرکت ملی پخش با بیان این که ایجاد تغییرات د ر هر برهه از زمان موافقت و مخالفت هایی را د ر پی د اشته است، تصریح کرد : وظیفه اصلی ما اطلاع رسانی د قیق و صحیح د رباره این موضوع است. موسوی خواه د ر بخشی از سخنان خود حضور فعال شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت د ر اطلاع رسانی و شفاف سازی اجرای طرح را بسیار موثر د انست و افزود : ارتباط موثر، مطمئن و قوی شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت با بخش حمل و نقل و پیمانکاران مربوطه (از جمله رانند گان) باید د ر د ستور کار قرار گیرد . وی همچنین با بیان اینکه ۹۰ سال مسئولیت حمل و نقل فرآورد ه های نفتی که یکی از ارکان اصلی د ر توزیع فرآورد ه است، د ر کنار عرضه سوخت جایگاه ها، به عهد ه شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی ایران بود ه است، اظهار کرد : امید واریم با اجرای این طرح، تنها نقش حاکمیتی شرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی افزایش یابد .
تحویل میعانات گازی به مشتریان د ر عسلویه شتاب گرفت
تحویل میعانات گازی به مشتریان با توان پهلود هی و بارگیری همزمان سه فروند نفتکش پهن پیکر د ر پایانه میعانات گازی عسلویه شتاب گرفت. غلامعباس حید ری، رئیس پایانه صاد رات میعانات گازی عسلویه با اشاره به این که گام های بسیار مهمی برای توسعه زیرساخت های عملیاتی پایانه صاد رات میعانات گازی عسلویه برد اشته شد ه است، تصریح کرد : توسعه زیرساخت ها، عملیات پهلود هی، بارگیری و تحویل میعانات گازی به مشتریان را شتاب بخشید . وی تصریح کرد : رکورد پهلود هی سه فروند نفتکش پهن پیکر د ر گوی های شناور شماره های ۱ تا ۳ پایانه میعانات گازی عسلویه، همچنین رکورد پهلود هی همزمان ۱۰ کشتی نفتکش د ر پایانه نفتی خارک نشان از همت عالی مد یریت و کارکنان این شرکت برای د ستیابی به اهد اف و ماموریت های مهم وزارت نفت است. به گفته رئيس پایانه میعانات گازی عسلویه، این موفقیت ها سبب شد ه است تا شرکت پایانه های نفتی ایران، استاند ارد های بین المللی را د ر حوزه های مختلف عملیاتی خود از شرکت های معتبر د ریافت کند .
مد یرعامل سازمان بناد ر و د ریانورد ی:
شرکت پایانههای نفتی
د ر خد مات د ریایی سرآمد است
مد یرعامل سازمان بناد ر و د ریانورد ی کشور، شرکت پایانههای نفتی ایران را د ر حوزه ارائه خد مات د ریایی به کشتیها و نفتکشهای پهنپیکر «سرآمد کشور» خواند .
محمد راستاد د ر نشستی مشترک با سید پیروز موسوی، مد یرعامل شرکت پایانههای نفتی گفت: روند تخصصی خد مات د رمانی د ر شرکت پایانههای نفتی میتواند الگویی مناسب برای د یگر بناد ر نفتی کشور باشد .
وی گفت: رعایت استاند ارد های بین المللی د ر عملیات د ریایی پایانههای نفتی ایران، نشان از وجود تخصص و تجربه بالای کاپیتانها و کارکنان عملیات د ریایی این شرکت است.
مد یرعامل شرکت پایانههای نفتی نیز د ر این نشست مشترک که با هد ف مذاکره د رباره زمینههای همکاری متقابل به منظور ارتقای ظرفیتهای عملیاتی برای کمک به عملیات صاد رات نفت خام، میعانات گازی و سوآپ نفت خام برگزار شد ، با اشاره به تعامل خوب و مثبت بناد ر استانهای خوزستان، بوشهر و مازند ران با مجموعه پایانههای نفتی، عنوان کرد : مشارکت د وسویه و همکاری مناسب، به روند صاد رات نفت خام و فرآورد ه های نفتی، میعانات گازی و سوآپ نفت خام کمک بیشتری می کند .
هفتمین کنفرانس بین المللی ایتک برگزار می شود
هفتمین کنفرانس بین المللی رویکرد های نوین د ر نگهد اشت انرژی (ایتک) ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه امسال برگزار می شود .
هد ف این کنفرانس هم افزایی همه بخش های ذی نفع د ر سیاست گذاری و بهینه سازی مد یریت انرژی کشور (د ولت، بخش خصوصی، د انشگاه ها، انجمن های علمی و صنفی) است که د ر سال ۱۳۸۹ د ر د انشگاه امیرکبیر بنیانگذاری شد .ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت نفت، انجمن های علمی و صنفی بخش خصوصی و د انشگاه های معتبر، حمایت خود را از این کنفرانس که هفت سال پیاپی برگزار می شود ، اعلام کرد ند .این کنفرانس از نظر بین المللی نیز د ر د وره های گذشته، افزون بر حضور مستمر سازمان هایی نظیر شبکه های جهانی توسعه ملل متحد (UNDP) سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) و سازمان همکاری اقتصاد ی (ECO) شاهد حضور هیئت ها و شخصیت های خارجی از تایلند ، ونزوئلا، سوئیس، ایتالیا، آذربایجان و قزاقستان بود ه است.
پیش بینی رشد ۳۰ د رصد ی تولید «اتان » د ر پارس جنوبی
مجتمع گاز پارس جنوبی سال گذشته نزد یک به ۶۴ د رصد گاز مورد نیاز کشور را تولید کرد ه که این میزان د ر سال جاری، به حد ود ۷۰ د رصد رسید ه است. مسعود حسنی، مد یر عامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: یکی از اصلی ترین وظایف این مجتمع، تولید محصولات با ارزش افزود ه از گاز طبیعی است که د ر سال های اخیر تولید این محصولات د ر پارس جنوبی افزایش د اشته است. وی پیش بینی کرد ه است تولید اتان د ر امسال به عنوان یکی از راهبرد ی ترین محصولات پالایشگاه های گاز پارس جنوبی، نسبت به سال ۹۵، نزد یک به ۳۰ د رصد رشد د اشته باشد . وی تصریح کرد : این میزان رشد برای سال ۹۷ د ر مقایسه با سال ۹۵ نیز نزد یک به ۳۷ د رصد پیش بینی می شود که تحولی عظیم د ر صنعت پتروشیمی ایجاد خواهد کرد . مد یرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: اتان تولید ی سال ۹۵ بیش از ۲ میلیون و ۳۱۵ هزار تن بود ه که پیش بینی می شود امسال به حد ود ۳ میلیون و ۳۰ هزار تن افزایش یابد . حسنی د ر اد امه با اشاره به اینکه این افزایش تولید با توجه به توسعه فازهای پارس جنوبی صورت گرفته، توضیح د اد : راه اند ازی فازهای جد ید د ر پارس جنوبی د لیل اصلی این افزایش تولید است اما این را نیز نباید فراموش کرد که با فعالیت های صورت گرفته د ر تعمیرات اساسی پالایشگاه و بهبود وضعیت و کیفیت تولید نیز، د رصد ی به تولید اتان مجتمع افزود ه شد ه است.
واحد آبگیر فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به بهره برد اری رسید
تولید آب و بخار مورد نیاز واحد های فرآورشی پالایشگاه های ۲ طرح د ر حال توسعه پارس جنوبی با بهره برد اری از واحد آبگیر پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی، آغاز شد .واحد آبگیر پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ افزون بر تامین آب این فازها، آب شیرین مورد نیاز سرویس های جانبی (utility) پالایشگاه فاز ۱۳ پارس جنوبی را فراهم می کند .این واحد با ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب د ر ساعت، وظیفه ارسال آب به واحد های جانبی، رینگ آتش نشانی و د یگر مصرف کنند گان پالایشگاه را به عهد ه د ارد و بهره برد اری از آن، گام مهمی د ر راه اند ازی تد ریجی واحد های فراورش گاز محسوب می شود .هم اکنون رینگ آتش نشانی، واحد های تولید هوای ابزار د قیق، بخار و نیتروژن از مجموع خد مات جانبی پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ راه اند ازی و همچنین به منظور آزمایش و آماد ه سازی مسیر اولیه تولید (FTP )، بخار و نیتروژن تولید ی د ر واحد های مختلف نخستین رد یف شیرین سازی این فازها توزیع شد ه است.با ورود گاز شیرین خط لوله ششم سراسری به پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی و راه اند ازی واحد تولید سوخت گاز پالایشگاه و روشن شد ن مشعل های HP و MP واحد ١٤٠ گامی مهم د ر راه اند ازی اولیه این فازها برد اشته شد .د ر فاز ۱۳ پارس جنوبی نیز علاوه بر به کارگرفتن مشعل های MP و HP، با د ریافت آب از واحد آب گیر فازهای ۲۲ تا ۲۴، هفته گذشته تولید بخار از نخستین بویلر واحد ۱۲۱ پالایشگاه این فاز آغاز شد ه بود . هم اکنون د ر این فاز واحد های تولید هوا، ازت، توزیع آب، توزیع گاز سوخت، فلر، شبکه آب آتش نشانی و تولید بخار د ر خط تولید قرار گرفته اند .
کنتورهای هوشمند گاز د ر راه است
مد یرگازرسانی شرکت ملی گاز گفت: با پایان یافتن طرح پایلوت کنتورهای هوشمند د ر ۴ استان کشور، این کنتورها با د رصد خطای بسیار پایین برای مشترکان مورد استفاد ه قرار می گیرند . سعید مومنی، مد یر گازرسانی شرکت ملی گاز د ر گفت و گو با شانا، د رباره نصب و استفاد ه از کنتورهای هوشمند برای مشترکان گاز گفت: طی فراخوانی که سال گذشته از سوی شرکت ملی گاز مطرح شد ، ۱۳ شرکت د اخلی و خارجی اعلام آماد گی کرد ند تا اجرایی شد ن استفاد ه از کنتورهای هوشمند گاز را مورد آزمایش و بــهره بـرد اری قرار د هند . وی افزود : طرح پایلوت به این صورت است که هر یک از این ۱۳ شرکت، ۵ هزار د ستگاه از کنتورهای هوشمند خود را د ر ۴ استان تهران، مشهد ، کرمانشاه و البرز آزمایش می کنند و نگهد اری از این کنتورها نیز به مد ت ۸ ماه به عهد ه خود شرکت ها است تا پس از پایان د وره آزمایشی مشخص شود کد ام کنتورها از لحاظ مسائل فنی و اقتصاد ی برای کشورمان مناسب تر است.
مومنی گفت: زمانی که کنتور مناسب برای مشترکان گاز انتخاب شود ، به صورت سفارشات گسترد ه آنها را د ر اختیار مرد م قرار می د هیم، البته هزینه خرید و نصب این کنتورها به سبب قابلیت هایی که د ارند ، نسبت به کنتورهای معمولی بالاتر است.
مد یر گازرسانی شرکت ملی گاز اد امــه د اد : اکــنون بـیـشتر مشترکان گاز از کنتورهای معمولی استفاد ه می کنند و تعد اد ی از کنتورها نیز د ر ۲ سال اخیر به کنتورهای ارتقا یافته تبد یل شد ه اند که د ر د اخل کشور تولید می شوند . وی د رباره کنتورهای هوشمند توضیح د اد : کنتورهای هوشمند گاز به وسیله تجهیزات د اخلی و سیستم های ارتباطی که د ارند ، می توانند از طریق الکترونیکی با مراکز اد ارات گاز د ر شهرها و مناطق خود ارتباط برقرار کنند که به این ترتیب، قرائت کنتور نیز، از راه د ور امکان پذیر می شود .
مومنی تصریح کرد : با نصب کنتورهای هوشمند ، د یگر امکان د ست کاری افراد متخلف وجود ند ارد ، همچنین د رصد خطای قرائت ها از لحاظ مثبت و منفی بسیار کاهش می یابد ، اما برای استفاد ه از این کنتورها باید صبر کنیم طرح پایلوت به پایان برسد تا بهترین کنتور برای مشترکان انتخاب شود . مد یر گازرسانی شرکت ملی گاز گفت: کنتورهای ارتقا یافته که اکنون برای برخی مشترکان استفاد ه می شوند نیز، مطابق آخرین استاند ارد های کشور هستند که بخشی از میزان خطای اند ازه گیری د ر آنها کاهش یافته است.
با به کارگیری ناوگان شرکت ملی حفاری:
۱۰۰حلقه چاه نفت و گاز حفاری و تکمیل شد
د ر هشت ماه نخست امسال با کاربست ناوگان شرکت ملی حفاری ایران، یکصد حلقه چاه نفت و گاز حفاری و تکمیل شد . حمید رضا خوشایند ، معاون عملیات مد یرعامل شرکت ملی حفاری ایران از حفر و تکمیل یکصد حلقه چاه نفت و گاز د ر هشت ماه ابتد ای امسال د ر مناطق خشکی و د ریایی کشور خبر د اد و گفت: از این تعد اد چاه، ۴۰ حلقه توسعهای و توصیفی، ۲ حلقه اکتشافی و ۵۸ حلقه تعمیری و تکمیلی بود ه است. وی افزود : از مجموع چاههای حفر شد ه، ۷۶ حلقه د ر گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، ۱۶ حلقه د ر پروژههای شرکت مهند سی و توسعه نفت (متن)، ۶ حلقه د ر حوزه فعالیت شرکت نفت فلات قاره و ۲ حلقه د ر مناطق مورد نظر مد یریت اکتشاف شرکت ملی نفت حفر و تکمیل شد ه است. خوشایند گفت: کارکنان سختکوش این شرکت از ابتد ای فرورد ین تا پایان آبان امسال موفق به انجام ۱۷۸ هزار و ۴۵۳ متر حفاری شد ند . معاون مد یرعامل شرکت ملی حفاری یاد آوری کرد : با تمهید ات به کار گرفته شد ه، د ر این بازه زمانی، حفاری ۱۷ حلقه چاه ۵۲۵ روز جلوتر از برنامه کارفرما به پایان رسید و برای بهرهبرد اری تحویل شرکتهای متقاضی شد . وی افزود : د ر این مد ت ۷۴ د ستگاه حفاری خشکی و د ریایی شرکت ملی حفاری، حفاری چاههای نفت و گاز د ر اقصی نقاط کشور را به عهد ه د اشت که د ستگاه ۹۵ فتح از اوایل آبان به علت حاد ثه فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید از مسیر عملیات خارج شد . خوشایند با اشاره به تلاشهای بهعمل آمد ه برای مهار و کنترل فوران این چاه نفتی، گفت: با استقرار ۲ د ستگاه حفاری سنگین ۹۳ و ۹۴ فتح، هم اکنون حفاری د و حلقه چاه امد اد ی د ر این موقعیت د ر د ست اجرا قرار د ارد .
مد یر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
کود اوره مورد نیاز کشاورزان تامین می شود
مد یر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: مجتمع های تولید کنند ه کود اوره، طبق برنامه ریزی های انجام شد ه د ر حال تولید هستند و پس از تامین نیازهای د اخلی، مازاد تولید ات صاد ر می شود . علی محمد بساق زاد ه اظهار کرد : تولید کود اوره از سوی مجتمع های پتروشیمی وضع مطلوبی د ارد و طبق برنامه ریزی ها د ر حال انجام است و باید بر این نکته تاکید کرد که نظم بسیار خوبی د ر بازار کود اوره حاکم است و وضع مناسبی نیز د ر واحد های پتروشیمی تولید کنند ه این محصول وجود د ارد . وی تصریح کرد : وزارت جهاد کشاورزی د ر آغاز سال نیاز ماهانه خود را اعلام کرد ه است و واحد های پتروشیمی همگام با تامین نیاز د اخل تولید می کنند و مازاد نیاز بر د اخل نیز صاد ر می شود .
عضو هئیت مد یره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که میان مجتمع های تولید کنند ه اوره و آمونیاک کشور همکاری وجود د ارد ، گفت: شرکت ها به د لیل خصوصی بود ن گاهی د ر برخی مسائل مانند سوآپ اختلاف نظرهایی د ارند ، اما باید به این نکته اشاره کرد که اولویت فعالیت این شرکت ها تامین کامل کود مورد نیاز کشاورزان کشور است.
تولید کنونی کود اوره کشور حد ود 5/5 میلیون تن است؛ مجتمع های بزرگ تولید کنند ه کود اوره کشور پتروشیمی های کرمانشاه، شیراز، خراسان و پرد یس هستند و کود اوره مورد استفاد ه د ر کشور حد ود 2/2 میلیون تن است.
اعلام آماد گی خطوط لوله و مخابرات نفت
برای سوآپ نفت خام کرکوک
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با ایجاد مرکز انتقال نفت خام و تاسیسات مربوط، آماد ه سواپ نفت خام عراق به ایران می شود . عباسعلی جعفری نسب، مد یرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به شانا گفت: با توجه به توافق اخیر وزیران نفت ایران و عراق د رباره سوآپ نفت خام، این شرکت آماد گی خود را برای انتقال آن اعلام می کند .
وی با بیان اینکه قرار است حد ود ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت خام کرکوک عراق به وسیله تانکرهای جاد ه پیما از عراق به ایران منتقل شود ، افزود : این میزان د ر «د ره شهر» د ریافت و د ر سه مخزنی که شرکت ملی پخش به این کار اختصاص د اد ه است، ذخیره می شود . جعفری نسب با اشاره به اینکه تخلیه و رسید د ر مخازن به عهد ه شرکت ملی پخش است، تصریح کرد : تغییر و جابه جایی نفت خام از این مرحله به بعد با ایجاد تاسیسات و تلمبه خانهای د ر د ره شهر، به عهد ه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت خواهد بود . جعفری نسب اد امه د اد : نفت خام سوآپ کرکوک عراق به ایران از د ره شهر به تنگ فنی منتقل و از آنجا به پالایشگاه های کرمانشاه، شازند ، تهران و تبریز ارسال می شود ؛ به همین منظور نیز سه د ستگاه توربین و توربو پمپ از تلمبه خانه چشمه شور به د ره شهر منتقل و نصب خواهد شد . به گفته وی، مسیر خط لوله تا تنگ فنی کوتاه (حد ود ۳۱ کیلومتر) و این خط لوله از ظرفیت خوبی نیز برخورد ار است.
جعفری نسب با بیان اینکه پیش بینی ما برای انجام این عملیات مد ت زمان ۴۵ روز است، افزود : با ساخت یک تلمبه خانه د ر دره شهر و تغییراتی که باید میان مخازن شرکت پخش و تاسیسات خط لوله (تغییر کاربری خط لوله از فرآورد ه به نفت خام) انجام شود ، شرایط برای انتقال نفت خام سوآپ عراق به کشور فراهم خواهد شد .
وی تصریح کرد : البته با توجه به توافقات انجام شد ه، جریان سوآپ ممکن است زود تر نیز آغاز شود ؛ زیرا د ر ابتد ا، بحث انتقال از طریق نفتکش و ذخیره د ر انبار شرکت ملی پخش مطرح است و سپس با همکاری شرکت خطوط لوله و مخابرات، انتقال انجام خواهد شد . مد یرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت د رباره سوآپ نفت خام از پایانه نکا به تهران نیز گفت: از زمان شروع سوآپ شمال (حد ود ۴ ماه و از تاریخ ۱۲ مرد اد امسال) تاکنون نزد یک به ۲ میلیون و ۴۰ هزار بشکه نفت خام د ر نکا تحویل و به تد ریج به پالایشگاه تهران منتقل شد ه است.وی افزود : روزانه تقریبا ۱۷ تا ۱۸ هزار بشکه نفت خام د ر نکا د ریافت می شود که به د لیل حجم کم آن هر چند روز یک بار خط لوله مربوطه به انتقال نفت خام سوآپ اقد ام می کند .
هشت ماه نخست امسال انجام شد
صاد رات ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به نخجوان
مد یرعامل شرکت انتقال گاز گفت: روزانه یک میلیون مترمکعب گاز به نخجوان صاد ر می شود که این رقم د ر ۸ ماه نخست امسال به ۲۵۰ میلیون متر مکعب رسید ه است.
سعید توکلی، مد یرعامل شرکت انتقال گاز د ر گفت وگو با شانا د رباره صاد رات گاز به جمهوری آذربایجان توضیح د اد : د ر گذشته یک قرارد اد سوآپ بین جمهوری آذربایجان و نخجوان د اشتیم که بر اساس آن یک مقد ار گاز را با حجم کمتر از یک میلیون متر مکعب د ر آستارا تحویل می گرفتیم و د ر شهرهای نزد یک آستارا استفاد ه می کرد یم. وی افزود : د ر مقابل این مقد ار گاز د ریافتی، مطابق همان حجم گاز را از طریق جلفا به نخجوان تحویل می د اد یم، د ر این مواقع به ازای هر انتقال گاز یک حق العمل یا هزینه ترانسفر گاز از کشورهای طرف قرارد اد د ریافت می شود ؛ بنابراین انجام این کار از یک سو برای ما صرفه اقتصاد ی د ارد و از سوی د یگر موجب می شود ما یک گاز د و طرفه د اشته باشیم.توکلی د ر این باره توضیح د اد : با انجام فرایند ذکر شد ه، اگر د ر حوزه آستارا و خط اول سراسری مشکلی پید ا می شد و خط نیاز به تعمیرات د اشت یک منبع از سمت آذربایجان گاز آن منطقه را تامین می کرد و هیچ اختلالی د ر روند گازرسانی به وجود نمی آمد ، همان طور که طی ۵ سال گذشته د ر سه مرحله خط اول را به عنوان قد یمی ترین خط انتقال پس از بررسی پیگرانی هوشمند تعمیر و متوقف می کرد یم ولی نگران تامین گاز آستارا نبود یم.وی تصریح کرد : وقتی گاز را از کشوری به عنوان سوآپ یا تهاتر می گیریم، تعهد ی ند اریم که همان گاز د ریافت شد ه را عینا به مقصد تحویل د هیم؛ مثل ترکمنستان گاز را از یک کشور می گیریم و د ر حوزه د اخلی مصرف می کنیم؛ ولی ما به ازای آن را به کشور د یگر تحویل می د هیم؛ از آذربایجان هم کمتر از یک میلیون مترمکعب گاز د ریافت می کرد یم و به نخجوان تحویل می د اد یم. مد یرعامل شرکت انتقال گاز اظهار کرد : اکنون نیز تحویل گاز به نخجوان پابرجاست؛ اما د یگر گازی را از آذربایجان نمی گیریم، زیرا یک شرکت سرمایه گذاری ایرانی گاز را از ترکمنستان می خرد و به آذربایجان می فروشد و ما این سوآپ را برایشان انجام می د هیم، به این ترتیب که روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان وارد شد ه و د ر محد ود ه خراسان مورد استفاد ه قرار می گیرد و د ر مقابل همین حجم گاز از خط اول سراسری به آذربایجان صاد ر می شود . شرکت انتقال گاز تنها عهد ه د ار منتقل کرد ن گاز د ر بخش های مختلف گازرسانی، تامین خوراک پالایشگاه ها و بخش های صاد راتی است اما از لحاظ فرآیند ارتباطی با کشورهای وارد کنند ه، سرمایه گذار و بازار هد ف د ر ارتباط مستقیم نیست. به گفته توکلی، د ر بخش ورود ی شبکه انتقال؛ پالایشگاه ها، مناطق نفت خیز، گازهای همراه و گازهای پالایشی د ریافتی از میاد ین گازی با شرکت انتقال گاز مرتبط هستند . د ر بخش خروجی نیز، شرکت های گاز استانی هستند که گاز را از شرکت انتقال گاز تحویل می گیرند و به نیروگاه ها، صنایع، بخش خانگی و بخش های مصرف کنند ه د ر شهر های خود تحویل می د هند .توکلی د ر این باره تصریح کرد : د ر بخش صاد رات، وارد ات و سوآپ، شرکت انتقال گاز با شرکت ملی گاز د ر ارتباط است، ما حجم گاز صاد راتی را اند ازه گیری می کنیم اما برای فروش و پول آن با شرکت ملی گاز طرف هستیم، د ر واقع گاز را به شرکت گاز می فروشیم.
بازد ید هیئت عراقی از مجتمع آموزش فنون نفت خیز جنوب
یک هیئت عراقی متشکل از مد یران و معاونان آموزشی وزارت نفت عراق از مجتمع آموزش فنون شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بازد ید کرد .
سید عبد اله موسوی، مد یر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به امضای تفاهم نامههای مختلف د ر حوزههای توسعه مید ان ها، خد مات فنی، ساخت و آموزش بین وزارتخانههای نفت ایران و عراق، گفت: ما د ر چارچوب تفاهم نامههای مذکور آماد ه ارائه تجربه، د انش فنی و آموزش های عمومی و تخصصی د ر حوزه صنعت نفت هستیم. وی ضمن اشاره به قد مت د یرینه آموزش د ر صنعت نفت افزود : آموزش های تخصصی از همان آغاز عملیات اکتشاف و بهره برد اری از مخازن هید روکربوری د ر بیش از ۱۰۰ سال پیش ارائه می شد و هم اکنون ما علاوه بر ارائه آموزش های مربوط به کلیه فرآیند های عملیاتی اعم از مطالعه مید ان ها، اکتشاف، حفاری، بهره برد اری، تولید و نگهد اری و تعمیرات، گواهینامه های بین المللی کنترل فوران چاه را از مرکز ADS، گواهینامه PMP برای مد یریت پروژه و CMRP را برای نگهد اری و تعمیرات تجهیزات و ماشین آلات فرآیند ی به همکارانمان ارائه می د هیم و این بسته های آموزشی را می توان برای کارکنان وزارت نفت عراق یا هر کشور د رخواست کنند ه د یگری برنامه ریزی و ارائه کرد .
امضای قرارد اد اید رو و یک شرکت اتریشی برای مطالعه سوسنگرد
شرکت توسعه صنایع نفت و گاز گسترش ایرانیان (زیرمجموعه اید رو) با شرکت اتریشی HOT ENG برای مطالعه مید ان نفتی سوسنگرد قرارد اد همکاری امضا کرد . اید رو پیش از این، تفاهمنامه همکاری با هد ف مطالعه مید ان سوسنگرد با شرکت ملی نفت ایران امضا کرد ه بود و د ر همین زمینه، قرارد اد همکاری با شرکتی اتریشی امضا کرد ه است. منصور معظمی، رئیس هیئت عامل اید رو د ر این زمینه گفت: این قرارد اد شامل تهیه و پشتیبانی فنی ( MDP )مید ان نفتی سوسنگرد است که ظرف مد ت ۶ماه انجام میشود . وی اد امه د اد : بهره برد اری از فضای پسابرجام د ر حوزه نفت و اجرا کرد ن قرار د اد های جد ید نفتی ضرورت د ارد . نصراله زارعی، مد یرعامل شرکت توسعه صنایع نفت و گاز گسترش ایرانیان هم د ر این باره عنوان کرد : استخد ام مشاور معتبر بین المللی از طریق مناقصه صورت گرفت و شرکت HOT ENGINEERING که صاحب تجربه، تخصص و اعتبار لازم د ر این حوزه بود ه انتخاب شد و بعد از تایید شرکت ملی نفت اطلاعات فنی برای تکمیل مطالعات و منظور کرد ن روشهای افزایش تولید د ر اختیار شرکت مشاور قرار د اد ه می شود .
گزارش تفصیلی «مشعل» از گرد همایی 800 نفره زنان نفتی د ر پنجمین المپیاد ورزشی بالای 26 سال
رقابت از نوع زنـانه
مشعل صنعت نفت د یگر تماماً مرد انه نیست؛ شاهد این مسئله تنها احکام، بخشنامه ها و پست های مد یریتی برای زنان نیست و گواه آن را حتی د ر روید اد های تفریحی و فرهنگی هم می توان به نظاره نشست؛ آنجا که جامعه آماری بالغ بر 800 نفری، برای حضور د ر رخد اد ی ورزشی گرد هم آمد ه تا نمایشی از رفع تبعیض جنسیتی را این بار د ر این عرصه به رخ بکشند . اینجا مجموعه فرهنگی ورزشی محمود آباد است و یکی از شلوغ ترین د وران خود را پشت سر می گذارد . ترافیک اتوبوس های حوالی این محل و رفت و آمد ها، حکایت از روید اد ی د ارد که بازیگران اصلی آن، زنان هستند . صف حضور زنان خبر از رخد اد ورزشی مهمی می د هد .
د ر بروشورهای ورود ی، عنوان پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان ۲۶ سال وزارت نفت خود نمایی می کند تا نام زنان د ر صنعت نفت این بار با یک روید اد مهم ورزشی گره بخورد ؛ روید اد ی که زنان بالای 26 سال را به مد ت یک هفته گرد هم آورد تا د ر رقابتی تنگاتنگ، برترین های خود را د ر حوزه ورزش شناسایی کنند . برای زنان صنعت نفت که همیشه این عرصه محل کار و خد مت آنان بود ، یک رخد اد ورزشی آن هم به شکل تخصصی، حکایت از آن د ارد که اگر د ر کشور، همچنان سخن از ایجاد موانع بر سر مشارکت اجتماعی، فرهنگی و ورزشی زنان و انتظارات متفاوت جامعه از زن و مرد می شود ، اینجا د ر صنعت نفت این موانع می رود که رخت ببند د . برای آغاز به کار این رقابت ها از روز یکشنبه 5 آذر ماه اعضای د بیرخانه د ر محمود آباد برای میزبانی آماد ه شد ند و اد اره کل سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی که متولی برگزاری همه المپیاد های سراسری وزارت نفت است، میزبانی این د وره را به شرکت ملی صنایع پتروشیمی سپرد ه است. این المپیاد با حضور ورزشکاران منتخب 4 شرکت نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی برگزار شد و ورزشکاران د ر 9 رشته شنا، تیراند ازی، آماد گی جسمانی، پینگ پنگ، شطرنج، تنیس، بد مینتون، بسکتبال و والیبال به مصاف حریفان شان رفتند .ورود ورزشکاران این رشته ها برای حضور د ر این د وره از رقابت ها د ر سه مرحله انجام شد .تیم های بسکتبال و والیبال از تیم های اولیه هستند که د ر نخستین روز شروع بازی ها به محل برگزاری رقابت ها رسید ند و پس از قرعه کشی از روز سه شنبه به مصاف هم رفتند و با این حال رقابت تیم های والیبال تا آخرین د قایق بازی ها تد اوم د اشت تا برترین ها مشخص شود .د ر سومین روز از رقابت ها، تیم های آماد گی جسمانی، تنیس خاکی، تنیس روی میز، شطرنج و بد مینتون و روز پنجشنبه هم بازیکنان تیراند ازی و شنا د ر محل بازی ها حاضر شد ند . از نکات قابل توجه د ر این د وره از المپیاد این است که مسئولان برگزاری، آن را یکی از شلوغ ترین المپیاد های زنان به د لیل حضور حد ود ۸۰۰ نفری حاضران اعلام کرد ند و مهم تر آنکه د ر این د وره، زنان خود برگزار کنند ه کامل بازی ها بود ند .
ایران کوچک د ر محمود آباد
اینجا می توان خانواد ه نفت را از سراسر ایران جست؛ از خانم خانه د اری که به د لیل شغل همسرش، از جنوبی ترین نقطه ایران، خود را به محمود آباد رساند ه و هد فش فقط قهرمانی است و به آن توفیق یافته و آن د یگری از کارکنان بهد اشت و د رمان صنعت نفت است که از د ل پایتخت، حضور ورزشی اش را د ر این حوزه به نمایش گذاشته است. یکی به واسطه شغل پد رش از پالایشگاه آباد ان آمد ه و آن د یگری هم د ر همسایگی محل همین رقابت ها زند گی می کند . جست وجوی آماری حاکی از آن است که بیشترین شرکت کنند گان از استان های خوزستان، بوشهر، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، خراسان رضوی، خراسان شمالی، تهران، مرکزی، اصفهان، چهارمحال بختیاری و.... هستند . آنچه د ر تحقیق مید انی «مشعل» به چشم می آید ، آن است که اگرهد فگذاری وزارت نفت پوشش د اد ن جامعه کارمند ، زنان خانه د ار و فرزند ان آنان د ر این روید اد ورزشی بود ه ، این مهم تحقق یافته است. پای صحبت شان که بنشینی، همه اتفاق نظر د ارند که المپیاد زنان، یک فرصت بی نظیر برای خانم هاست و حتما باید د ر آن حضور یافت. کبری مرهونیان، کارمند بازنشسته پتروشیمی بند ر امام که ریاست کمیته مسابقات را عهد ه د ار است، می گوید : ورزش برای همه خانواد ه صنعت نفت یک الزام است. زنان برای سلامت جامعه و سلامت خانواد ه خود نیازمند ورزش هستند و این یک اصل انکارناپذیر است که المپیاد ، این فرصت را به وجود آورد ه است. او خواستار توجه بیشتر به ورزش زنان د ر مناطق گرمسیر از جمله ماهشهر و خوزستان است و این نکته را یاد آوری می کند که با انگیزه ای که د ر زنان وجود د ارد ، می توان زمینه حضور د ر لیگ های کشور را فراهم کرد .
کارمند ان، پشت میزنشینی را رها کنند
توصیه زهرا امیری، مربی تیم بد مینتون پالایش و پخش (الف) هم با اشاره به تاثیر زیاد ورزش د ر بهبود کار و خانواد ه این است که زنان از پشت میز نشینی رها شوند و برای ورزش، وقت بگذارند و این موضوع مهم را پشت گوش نیند ازند .
مینا زرگر صالح نیز می گوید : از وزیر نفت تشکر می کنم که این مسابقات را تد ارک د ید ه اند . امید وارم تد اوم د اشته باشد و سایر وزارتخانه هم استقبال کنند و همین روند را اد امه د هند . بانوان کشورمان اگر ورزش کنند ، شاد اب تر می شوند و روحیه بهتری پید ا می کنند و د ر زند گی و کارشان هم موثرتر خواهند بود . یکی از ورزشکاران حاضر د ر رقابت ها می گوید : زنان به عنوان نیمی از یک جامعه، محور توسعه محسوب می شوند و سلامت جسمی، روحی و اجتماعی آنها یک اصل مهم است. توجه به سلامت جســمی و روحی زنان، ایجاد زیرساخت های مناسب برای افزایش قــد رت بد نــی از طریق توســعه ورزش و افزایــش امکان همگانــی و حرفــه ای از فاکتورهای مهم تلقی می شود .
رقابت د ر سطحی حرفه ای نه تصنعی!
برخی، سطح المپیاد زنان وزارت نفت را بیشتر از بعد تفریحی آن می بینند . با این حال وقتی پای رقابت های مختلف بنشینی و با ورزشکاران رشته های مختلف صحبت کنی، متوجه می شوی که رقابت حرف اول را می زند . آنجا که یک خانم مسجد سلیمانی، تنها برای قهرمانی با کمترین امکانات و با تمرین های فشرد ه، خود را به این رقابت ها رساند ه و با حد اقل امکانات هم د ر زمین بازی حاضر شد ه و عنوان قهرمانی را کسب کرد ه است؛ این خود یعنی اهمیت المپیاد برای خانواد ه صنعت نفت. این مسئله را د ر طول رقابت ها از هر شرکت کنند ه ای اعم از مربی، ورزشکار، سرپرست و.. که جویا می شوم، بر آن صحه گذاشته و از غیرتصنعی و حرفه ای بود ن بازی ها می گویند . مریم آوخ، مربی تیم بسکتبال نفت (ب) که تیمش عنوان قهرمانی این رشته را کسب کرد ه، د رباره کیفیت بازی ها می گوید : «د ر این د وره، نتیجه بازی ها اصلا قابل پیش بینی نبود . چون مسابقات انتخابی هم بسیار فشرد ه بود . تیم ها خیلی قد رتمند ظاهر شد ند . سطح بازی ها د ر سال های اخیر خیلی ارتقا یافته. قبلا حضور د ر این بازی ها تنها برای تفریح بود ، اما زنان الان برای کسب پیروزی و قهرمانی حضور می یابند .» مربی بسکتبال تیم گاز نیز د رباره این المپیاد و سطح بالای رقابت ها اشاره می کند : د ر رقابتی که کاملا برند ه بود ند ، د ر کوارتر آخر، بازی را باختند . سارا قریب ممبینی، مربی آماد گی جسمانی تیم نفت (ب) هم از کیفیت بالای مسابقات می گوید و تاکید د ارد که همه از بهترین ها بود ند . این تنها نظر تیم های حاضر نیست و مینا زرگر صالح، مسئول فنی مسابقات بسکتبال پنجمین د وره المپیاد هم به کیفیت بازی ها اشاره می کند که د ر برخی موارد ، د ر سطح مناسبی بود و د ر یک نمونه باعث شد ه مقام اولی که تا سال قبل د ر اختیار گاز بود ، به تیم نفت برسد . معلوم است که روی ورزش زنان کار شد ه و نیروهای بهتری جذب شد ه اند . بیشتر تیم ها د ارای مربیان خوبی هستند . د ر مسابقات زیر 26 سال نیز مقام های خوبی به د ست آمد ه که این گروه از ورزشکاران د ر سال های بعد به این المپیاد می آیند و شاهد ارتقای بیش از پیش المپیاد هم هستیم. کمتر شرکت کنند ه ای را می توان یافت که از اصل برگزاری این المپیاد ناراضی باشد . با این حال د رد و د ل هایی هم هست که نباید از آن غافل بود . از جمله رشته هایی همچون شنا، بد مینتون و آماد گی جسمانی که باید به محلی خارج از مجموعه تفریحی محمود آباد بروند و همین باعث اتلاف وقت و انرژی شان می شود . مشکلی که مسئولان هم به آن اشراف د اشته و از تلاش برای حل آن د ر د وره های آتی سخن می گویند . ناگفته نماند که جای بسیاری از رشته های ورزشی د ر این المپیاد خالی است؛ فوتسال، فوتبال، هند بال و بسیاری د یگر از رشته ها که گویا قرار است د ر د وره های بعد به تعد اد این رشته ها افزود ه شود . رقابت ها به قد ری جد ی است که شرکت کنند گان از تفریح غافل شد ه و تا چشم به هم می زنند ، موعد اعزام به شهرهای شان است.
یکی از شرکت کنند گان می گوید : از خوزستانی آمد یم که همیشه خاک است و گرد وغبار. از هوای اینجا هم استفاد ه نکرد یم و باید برویم. او از مسئولان برگزارکنند ه تشکر کرد ه و افزون بر آن می گوید : اگر زمان آن، اند کی بیشتر باشد ، برای ما بهتر است. آن د یگری هم می گوید : فرصت پید ا نکرد یم با کسی د وست شویم و با ذهنیت رقابت و رقیب باید از هم جد ا شویم. سوت پایان پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت به گوش می رسد ؛ از این نقطه، د یگر رقابت ها پایان یافته و کارمند ان به پشت میز باز می گرد ند ، زنان خانه د ار به خانه و فرزند انشان هم به محل تحصیل و کار.
با تغییر رویکرد د ر وزارت نفت محقق شد ؛
حضور 660 مد یر زن د ر حوزه میانی
مشعل مشاور وزیر نفت د ر امور زنان و خانواد ه د ر جمع ورزشکاران حاضر د ر آیین پایانی پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت سخنان مهمی را بیان کرد .
او تاکید کرد که صنعت نفت، د یگر مرد انه نیست. او از حق زنان گفت و ضرورت توجه به آنان. سلامت جامعه را د ر گرو سلامت زنان د انست و بر این مسئله تاکید کرد که اگر تعد اد زنان کم است؛ اما ارزش شان کم نیست. زنان نقش های چند گانه ای د ارند که باعث می شود ارزشمند تر شوند . خانم تند گویان اخبار خوبی هم برای زنان حاضر د ر المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال د اشت؛ سخنانی که بخش زیاد ی از آن با تشویق حاضران همراه شد و حتی پس از پایان مراسم اختتامیه، بسیاری از ورزشکاران را برای گفت وگو و د رد و د ل پیش او کشاند تا از د غد غه های خود بگویند و بتوانند مسیر حل مشکلات و رسید ن به مطالبات خود را تسهیل تر کنند .
فاطمه تند گویان د ر مراسم اختتامیه المپیاد اظهار د اشت: سال 1392 د ر بد و ورود م به وزارت نفت، د ر المپیاد ورزشی سراسری زنان حضور یافتم و فرصت مناسبی برای من فراهم شد تا د ر جریان د رخواست ها و مطالبات آنها و همچنین چالش های پیش رو د ر این حوزه قرار بگیرم.
وی افزود : مطالبات زنان د ر سطح ملی و سازمانی، مطالبات متراکمی است که قاعد تا د ر یک د وره نمی تواند محقق شود ؛ اما همین که گام د ر این مسیر برد اشته شود ، زمینه و بستر آن فراهم شد ه است. تند گویان د ر اد امه با برشمرد ن تحولات ایجاد شد ه د ر سال های اخیر د ر حوزه زنان نفت از جمله کاهش ساعت کار زنان د ارای شرایط خاص، بهره مند ی فرزند ان کارکنان زن متوفی از مستمری، سپرد ن پست های مد یریتی به زنان توانمند و... تاکید کرد : عضویت زنان د ر شورای مرکزی ورزش با حکم وزیر نفت، از جمله تحولات بنیاد ین د ر زمینه ورزش زنان بود .
به گفته او، این رویکرد باعث شد ه اکنون 660 مد یر زن د ر حوزه میانی د اشته باشیم و د ر حوزه های ارشد هم شاهد حضور خانم ها افخم زروانی، مرضیه شاهد ایی و فرناز علوی و د ر د یگر بخش ها از جمله شورای مرکزی ورزش هم بهرامی و سلحشور باشیم. مشاور وزیر نفت د ر امور زنان و خانواد ه خبر د اد : قرار شد ه ساختار ورزش چهار شرکت اصلی از وجود یک خانم به عنوان معاون و یا کارشناس ارشد بهره مند شود تا بتوانند فرصت مناسبی د ر حوزه سیاستگذاری، برای زنان فراهم کنند .وی ضمن اشاره به تلاش ها و فعالیت های انجام شد ه از جمله ارائه آموزش های لازم د ر جهت تغییر نگرش د ر حوزه زنان خاطرنشان کرد : امروز شاهد هستیم که زنان د ر صنعت نفت به رسمیت شناخته شد ه اند . د یگر به هیچ عنوان گفته نمی شود که صنعت نفت مرد انه است. صنعت از آن زنان و مرد ان است. تند گویان با ذکر این نکته که سلامت جامعه د ر گرو سلامت زنان جامعه است، گفت: د ر سال های اخیر به بحث سلامت زنان صنعت نفت توجه ویژه ای د اشتیم و نگاه عمیق مد یر کل سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به این مقوله د ر اجرای صحیح برنامه های مرتبط بسیار تاثیرگذار بود .
مشاور وزیر نفت د ر امور زنان و خانواد ه همچنین به ضرورت فعالیت مد یران زن د ر حوزه ورزش، به کارگیری مربیان حرفه ای و توانمند زن، چاره اند یشی برای جبران کمبود اعتبارات و منابع مناسب اشاره کرد .
وی با یاد آوری اینکه مسئله سلامت زنان، سلامت جامعه و خانواد ه است، د رغیراین صورت سلامت و شاد ابی خانواد ه مختل می شود ، افزود : ما نمی توانیم مسئله زنان را ناد ید ه گرفته و از آن غافل باشیم. از این روپارسال کارگاه های خود مراقبتی را د ر بیشتر شرکت های اصلی و فرعی برگزار کرد یم که محور اصلی آن توجه به ورزش بود ه است.تند گویان اد امه د اد : اگر تعد اد زنان کم است، اما ارزش شان کم نیست. زنان نقش های چند گانه ای د ارند که باعث می شود ارزشمند تر شوند ، نقش ماد ری، همسری، فرزند پروری، باروری و... از این رو باید به مسئله سلامت زنان اهمیت د هیم.
وی با اعتقاد به اینکه شاد ابی زند گی د ر گرو تند رستی است، افزود : اگر بتوانیم برای جامعه صنعت نفت اعم از زنان و مرد ان، فرصت های رفاهی و فرصت هایی را که منجر به شاد ابی روحی و روانی آنان می شود ، فراهم کنیم، رضایتمند ی آنان بالاتر خواهد رفت، حضورشان د ر سازمان جد ی تر خواهد شد و چون احساس ارزشمند ی می کنند ، نقش بالاتری هم د ر سازمان ایفا خواهند کرد .
تند گویان با این توضیحات تاکید کرد : بنابراین هزینه کرد ن برای نیروی انسانی، هیچ گاه هزینه نیست؛ بلکه افزایش سرمایه است و امید وارم د ست د ر کاران صنعت نفت د راین زمینه اهتمام بیشتری د اشته باشند .
وی د ر پایان یاد آور شد : اگر چه مد ال به برخی از شما تعلق می گیرد ؛ اما همه شما را برند ه می د انم.
د ر مراسم اختتامیه، کاپ و مد ال های بهترین ورزشکاران از سوی فاطمه تند گویان، مشاور وزیر نفت د ر امور زنان و خانواد ه، غلامرضا شاه کرمی، مد یر کل سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت، نوشین نجار، مشاور مد یرعامل شرکت ملی نفت د ر امور زنان و خانواد ه، فرزانه شهبازی، مشاور مد یرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی د ر امور زنان، بانوان عضو شورای مرکزی ورزش وزارت نفت، روسای امور ورزش 4 شرکت اصلی و د یگر مد یران حاضر د ر مراسم اهد ا شد .
اختصاص سه ساعت کاری به ورزش زنان
زنان، موتور محرکه طرح فرایند ی ورزش سلامت محور
مد یر کل سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت از زنان صنعت نفت به عنوان موتور محرکه طرح فرایند ی ورزش سلامت محور این وزارتخانه یاد کرد و به تشریح برنامه های ویژه برای آنان پرد اخت.
غلامرضا شاه کرمی که د ر پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی سراسری بانوان بالای 26 سال وزارت نفت د ر مجموعه فرهنگی ورزشی محمود آباد سخن می گفت، اظهار کرد : طرح های زیاد ی از سوی اد اره کل سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی د ر حال بررسی برای اجراست که از جمله می توان به بررسی و تصویب جامع طرح ورزش آزاد ، بررسی امکان پذیری و تعیین راهکارهای عملی به منظور اخذ مجوز برای استفاد ه زنان شاغل از اماکن ورزشی د ر ساعات اد اری اشاره کرد که به یاری خد اوند پس از بررسی و اخذ مجوزها د ر آیند ه ای نزد یک اجرایی خواهد شد . وی گفت: امروز خوشبختانه د ر سطح صنعت نفت، ورزش د ر بحث سلامت به عنوان یکی از ارکان مد یریت، ایفای نقش می کند و یک پله بالاتر از مسابقه حرکت کرد ه ایم.
شاه کرمی تاکید کرد : نحوه عملکرد بانوان ورزشکار صنعت نفت د ر حوزه همگانی و قهرمانی، می تواند الگوی مناسبی برای بانوان ورزشکار کشور باشد .
د بیر شورای مرکزی ورزش وزارت نفت افزود : خوشبختانه با ابلاغ راهبرد های ورزش صــنعت نفت از سوی وزیر، شاهد تحــولات بسیاری د ر ورزش هستیم که رفع تبعیض جنسیتی، یکی از این تحولات است.وی افزود : بانوان صنعت نفت ثابت کرد ند که د ر امر ورزش و فعالیت های سلامت محور پیشتاز هستند . المپیاد های سراسری بانوان وزارت نفت که نمونه مناسبی از فعالیت د ر حوزه ورزش همگانی است، اینک از سوی بانوان توانمند و د ر شرایط بسیار مطلوب برگزار می شود . او گفت: براساس آخرین آمار سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت بالغ بر 80 د رصد از زنان، کارکنان و خانواد ه ها د ر صنعت نفت بی تحرک هستند و از مجموع بالغ بر یک میلیون کارمند قرارد اد ی، رسمی و پیمانکاری فقط حد ود 20 د رصد ورزش می کنند که آن هم تنها د ر سبد مسابقه هستند . شاه کرمی از برنامه ریزی برای کاهش این فقر حرکتی با برنامه های مد ون ورزشی از سوی اد اره سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت خبر د اد و د ر این زمینه به د ر د ستور کار قرار گرفتن پیاد ه سازی طرح ورزش آزاد اشاره کرد . به گفته وی، اجرای طرح ورزش آزاد شامل د سترسی به اماکن ورزشی است که برای کارمند ان باید د ر نزد یک ترین نقطه به محل زند گی شان فراهم شود . شاه کرمی خبر خوش د یگری هم برای جامعه زنان صنعت نفت د اشت: د رصد د یم د ر هفته، سه ساعت از ساعات اد اری را به ورزش زنان شاغل اختصاص د هیم که امید وارم با رفع برخی موانع، این مهم محقق شود .
وی د ر بخش د یگری از سخنانش از تفکیک سنی رد ه بالای 26 سال زنان صنعت نفت خبر د اد که براساس آن بانوان، به ویژه شاغلین بالای 40 سال د ر یک شاخه برای ورزش و رقابت پذیری قرار گیرند .
شاه کرمی این مهم را مستلزم تعریف کلاس های تمرین و آموزش روسای ورزش براساس این گروه سنی د انست.
وی با تشکر از نقش پذیری زنان د ر پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت که مشارکت حد اکثری را به نمایش گذاشتند ، از میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم د ر برگزاری این د وره از مسابقات تقد یر کرد .
توانمند ی شگفت انگیز زنان ورزشکار نفت
منوچهر عبد الله نژاد * سالانه 4 المپیاد د ر وزارت نفت برگزار می شود که سال 96 میزبانی المپیاد بانوان بالای 26 سال وزارت نفت به شرکت ملی صنایع پتروشیمی محول شد . شرکت ملی صنایع پتروشیمی قبل از شروع مقد مات برای این میزبانی، از ابتد ای سال 96 جلسات متعد د ی را با نمایند گان چهار شرکت اصلی، اد اره کل سلامت تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی برگزار کرد که مقرر شد بهترین زمان بند ی و برنامه ریزی برای بانوان انجام شود .
د ر پنجمین المپیاد ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت، از نظر کمیت، وجود 9 رشته و حد ود 800 ورزشکار، موضوع مهمی د ر ورزش همگانی است که ما بتوانیم این تعد اد را که از منتخبان هستند ، د ر قالب 9 رشته به محیط های ورزشی جذب کنیم.
ورزشکاران حاضر د ر پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال، خروجی مسابقات انتخابی چهار شرکت اصلی هستند . براین اساس معتقد م که ما توانستیم حد اقل 4 تا 5 هزار نفر را د ر مسابقات انتخابی د اشته باشیم که خروجی آن 800 نفر از بهترین ها هستند و این اقد ام بسیار بزرگی است که د ر وزارت نفت انجام می شود و د ر واقع، تبلور آن ورزش همگانی است که اینجا بروز پید ا می کند و از این اقد ام خرسند هستیم. از نظر فنی و کیفی نیز د ر این د وره از المپیاد ، نمایند گانی از فد راسیون ها حضور یافتند که از سطح فنی ورزشکاران ابراز رضایت د اشتند و بسیاری از ورزشکاران را د ر سطح استاند ارد های تیم ملی و باشگاهی د انستند . چند نفر از ناظران فنی با من صحبت کرد ند که این قابلیت وجود د ارد که د ر لیگ های کشوری، تیم هایی د ر مقطع بانوان و زنان د اشته باشیم که از آنها خواستیم به شکل مکتوب این موارد را اعلام کنند تا د ر جلسات شورای ورزش و اد اره کل، آن ها را پی گیر باشیم. این خواسته ورزشکاران ما هم است که د ر برخی رشته های د ارای ظرفیت، بتوانیم تیم های باشگاهی د اشته باشیم. چون سقف بازیکنان بیشتر از این است که سالی یک یا د و بار د ر مسابقات وزارتی شرکت کنند . پیام مهند س زنگنه هم برای این المپیاد ، این نوید را د اد که جایگاه ورزش زنان از آنچه هست هم بتواند ارتقا یابد و من بسیار امید وار هستم. این پیام، بیانگر نقش مهم بانوان د ر جامعه و صنعت نفت است. د ر بعد سلامت روان هم وقتی یک خانم د ر محیط کار و یا خانواد ه خود با روحیه و سالم کار می کند ، قطعا آن مجموعه با بهره وری بیشتری به کار اد امه می د هد . چه د ر بحث خانه د اری وچه د ر بحث کار و حتی تربیت فرزند ان.
رئیس امور ورزش و تربیت بد نی شرکت ملی صنایع پتروشیمی
المپیاد ورزشی زنان، ویترین تمام عیار ورزش همگانی
فاطمه نعمتی نیا* پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت و سایر المپیاد های برگزار شد ه د ر سطح وزارتخانه، ویترین تمام عیار ورزش همگانی است. براساس راهبرد های ابلاغی وزارت نفت، برگزاری المپیاد ها به ویژه د ر بخش بانوان، نقش مهمی د ر توسعه فعالیت های ورزشی، سلامت خانواد ه و جلوگیری از بسیاری از بیماری ها ی جسمی و روانی د ارد و افزون بر آن باعث بالا رفتن انگیزه د ر سایر افراد خانواد ه می شود . د ر این المپیاد که بالغ بر 800 ورزشکار، مربی، سرپرست و د اور حضور د اشتند ، شاهد حضور کارکنان، همسران و فرزند ان ورزشکاری بود یم که ضمن رقابت د ر مید ان های ورزشی، رقابت های بزرگ تری را هم رقم زد ند . آنچه د ر راس این رقابت ها قرار د ارد و اد اره کل سلامت، تربیت بد نی و مسئولیت اجتماعی وزارت نفت و همچنین امور ورزش های چهار شرکت اصلی به د نبال آن است، مشارکت حد اکثری این افراد ، نهاد ینه کرد ن امر ورزش د ر سطح خانواد ه و ایجاد سلامت، شاد ابی و بالا برد ن روحیه ورزشکاری د ر بین افراد است. آنچه د ر پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال حائز اهمیت بود ، آنکه برگزاری آن به د ست زنان توانمند بود و د ر حوزه تربیت بد نی، برنامه ریزی و اجرا از سرپرستان فنی استفاد ه شد که د ر سطح کشور حرف اول را د ر رشته های خود می زنند .
* مسئول ورزش بانوان شرکت ملی صنایع پتروشیمی
کاپ قهرمانی المپیاد زنان د ر د ستان نفتی ها
پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت با حضور ورزشکاران منتخب 4 شرکت نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی برگزار شد و ورزشکاران د ر 9 رشته شنا، تیراند ازی، آماد گی جسمانی، پینگ پنگ، شطرنج، تنیس، بد مینتون، بسکتبال و والیبال به مصاف حریفان شان رفتند . د ر پایان این رقابت های فشرد ه از مجموع بازی ها و مد ال های کسب شد ه، نفتی ها توانستند عنوان قهرمانی این د وره از رقابت ها را از آن خود کنند و پس از تیم نفت (الف)، پالایش و پخش (الف) د ر جایگاه د وم ایستاد و پتروشیمی هم عنوان سومی را از آن خود کرد .
والیبال
مسابقات والیبال المپیاد زنان شاهد حضور 90 ورزشکار بود که د ر قالب 6 تیم، رقابتی تنگاتنگ و فشرد ه را به نمایش گذاشتند و تا د قایق پایانی المپیاد ، هنوز قهرمانان این رشته قابل پیش بینی نبود ند . د ر پایان این بازی ها، تیم والیبال پتروشیمی توانست عنوان قهرمانی را از آن خود کند و تیم گاز هم رتبه بعد ی را تصاحب کرد و نفت (الف) بر جایگاه سوم ایستاد .
تنیس روی میز
مسابقات تنیس روی میز با حضور 42 ورزشکار د ر قالب 6 تیم برگزار شد که د ر پایان رقابت ها تیم پالایش و پخش (الف) عنوان قهرمانی را به خود اختصاص د اد و تیم های نفت (الف) و پتروشیمی رتبه های د وم و سوم را کسب کرد ند .
آماد گی جسمانی
د ر مسابقات آماد گی جسمانی که د ر محلی خارج از مجموعه تفریحی ورزشی محمود آباد د ر جریان بود ، 78 ورزشکار حضور د اشتند که از 6 تیم د ر این رخد اد ورزشی حاضر شد ه بود ند و د ر رقابتی فشرد ه نفت (الف) مد ال قهرمانی را به د ست گرفت و پتروشیمی نقره و تیم گاز هم توانست رتبه سوم را با مد ال برنز از آن خود کند .
بسکتبال
مسابقات بسکتبال که ورزشکاران آن از تیم های اولیه ورود ی به محل مسابقات بود ند ، د ر این د وره از المپیاد با حضور 90 ورزشکار د ر قالب 6 تیم حاضر شد ند که رقابت های جنگند ه ای را به نمایش گذاشتند و نفت (ب) توانست بر جایگاه قهرمانی بایستد و نفت (الف) و گاز به ترتیب د ر رتبه های بعد ی قرار گرفتند .
بد مینتون
ورزشکاران خانم بالای 26 سال د ر رشته بد مینتون با 42 منتخب د ر این د وره حاضر شد ند که رقابت های خود را د ر قالب 6 تیم به نمایش گذاشتند . د ر این رقابت تیم پالایش و پخش الف، نفت (ب) و گاز به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کرد ند .
تنیس خاکی
تنیس خاکی شاهد حضور 42 ورزشکار د ر این د وره از رقابت ها بود که 6 تیم د ر رقابت هایی فشرد ه توانستند این نتیجه را ثبت کنند که با قهرمانی پالایش و پخش (الف)، رتبه د ومی پتروشیمی و مد ال برنز نفت (الف) همراه بود .
شطرنج
شطرنج بازان زن صنعت نفت د ر این د وره از رقابت ها با 42 ورزشکار د ر این رقابت حضور د اشتند که د ر قالب 6 تیم، رقابت های خود را د ر پنجمین المپیاد زنان بالای 26 سال د نبال کرد ند و د ر نهایت این تیم نفت (الف) بود که توانست مد ال قهرمانی را از آن خود کند و تیم های پتروشیمی و گاز هم د ر رتبه های بعد ی ایستاد ند .
تیراند ازی
رقابت های تیراند ازی پنجمین د وره المپیاد سراسری زنان بالای 26 سال با حضور 48 ورزشکار همراه بود که د ر قالب 6 تیم د ر این عرصه ورزشی حاضر شد ند و پس از نمایش رقابت های سخت و فشرد ه، تیم گاز توانست بر سکوی قهرمانی بایستد و پالایش و پخش (الف) و نفت (الف) رتبه های بعد ی را د ر اختیار گرفتند .
شنا
د ر رقابت های شنای این د وره از المپیاد زنان که د ر خارج از مجموعه محمود آباد برگزار شد ، 162 ورزشکار از 6 تیم حضور د اشتند که د ر 4 رشته کرال پشت، کرال سینه، قورباغه و پروانه، رقابت های تنگاتنگی را برگزار کرد ند و د ر نهایت نفت (الف)، پالایش و پخش (الف) و گاز به ترتیب د ر جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند .
پای صحبت زنان قهرمان نفتی
نشریه «مشعل» د ر حاشیه پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت با قهرمانان برخی رشته های برتر به گفت وگو نشست که گزید ه ای از سخنان آنان را با هم می خوانیم. حرف های ورزشکاران زن خواند نی است و حال و هوای متفاوتی د ارد .
مد یران به کارمند ان اجازه ورزش نمی د هند
کریمه معمار،کاپیتان تیم والیبال پتروشیمی- ماهشهر: کارمند شرکت هستم. مد یرعامل ها هم به خاطر کار اجازه یک ساعت ورزش را نمی د هند . باید این مسئله حل شود و شرایط به شکلی باشد که د ر هفته سه جلسه یک ساعته به ورزش اختصاص یابد . ورزش بانوان نیازمند توجه است. اگر بانوان از نظر سلامت جسمی بالا نباشند ، خانواد ه سالمی هم نخواهند د اشت. کیفیت مسابقات امسال ارتقا یافت. پنجمین المپیاد است که د ر آن شرکت می کنم. والیبال را از سال 71 د ر شیراز شروع کرد م. به صورت حرفه ای د ر مسابقات لیگ برتر و د سته یک هر ساله رتبه های قهرمانی و نایب قهرمانی را کسب کرد م. اکنون د اور ملی والیبال و مربی د رجه یک هستم و نفرات را استعد اد یابی می کنیم. امسال بالاترین سطح مسابقات را شاهد بود یم.
آرزوی غیرنفتی ها، حضور د ر المپیاد نفت
مائد ه ناخد ا اصل، فرزند کارمند پتروشیمی بند ر امام: برای نخستین بار است که د ر رد ه بالای 26 سال المپیاد حضور یافتم. از 9 سالگی ورزش را با رشته کاراته شروع کرد م و بعد والیبال را از 16 سالگی د ر ماهشهر آغاز کرد م. با توجه به اینکه ماهشهر، منطقه ای محروم است و ما تفریحی ند اریم، بیشتر به سمت ورزش می رویم. فکر نمی کنم هیچ ارگان د ولتی وجود د اشته باشد که این میزان به ورزش بانوان اهمیت د هد . المپیاد نفت، آرزوی بسیاری از آن هایی است که د اخل نفت نیستند . ما انتظار حمایت بیشتر از زنان را د اریم که مسابقه ای د ر سطح بالاتر از این برای ایجاد انگیزه بالاتر برگزار شود .
نخبه های ورزشی را د ریابیم
الناز محرر ،بازیکن تیم پینگ پنگ پالایش و پخش (الف)-شیراز: از 6 سالگی همراه با ماد رم ( زهرا زارع) که یکی از قهرمانان تنیس روی میز است، د ر سالن حضور یافتم و به این رشته علاقه مند شد م. از 6 سالگی تاکنون به این رشته اد امه می د هم. د ر لیگ هم حضور د اشتم و سابقه شرکت د ر مسابقات آسیایی ژاپن د ر رد ه نوجوانان و مسابقات جوانان را د ارم. به این ورزش علاقه مند هستم. د وره های قبل د ر مسابقات زیر 26 سال حضور یافتم و مقام اول را کسب کرد م و امسال هم رتبه نخست را به د ست آورد م. تقاضا د ارم از نخبه هایی که باعث کسب رتبه و مقام برای تیم ها می شوند ، قد رد انی بهتری شود و به خواسته های آنها توجه بیشتری د اشته باشند .
همه برای قهرمانی می آیند
مونا عزیزان، بازیکن بسکتبال تیم نفت (ب) و فرزند بازنشسته شرکت نفت- تهران- سطح این د وره از مسابقات خوب بود . همه بازیکنان، جنگند ه بازی می کنند و برای قهرمانی می آیند و کسب رتبه برای همه مهم است. انگیزه همه بالاست و حتی رتبه بند ی قابل تمیز نیست. امتیازات همه پایاپای است. د ر بازی با تیم گاز تا کوارتر آخر عقب بود یم و با یک امتیاز برد یم. همه از شوق و هیجان گریه می کرد ند و این یک هیجان بزرگ است. د ر مسابقات د انشجویان جهان شرکت کرد م و خوب است زمینه حضور د ر رقابت های بین المللی هم فراهم شود ، چون این توانایی وجود د ارد .
هم رقابت است و هم تفریح
قهرمانی قابل پیش بینی نبود
مریم آوخ، مربی بسکتبال نفت (ب) است که د ر پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت، تیمش عنوان قهرمانی این رشته از رقابت ها را کسب کرد . با او د ر این زمینه به گفت وگو نشستیم.
خانم آوخ، قهرمانی برای تان قابل پیش بینی بود ؟
د ر این د وره هیچ چیز قابل پیش بینی نبود و پیش بینی قهرمانی سخت بود ؛ چون مسابقات انتخابی هم بسیار فشرد ه بود و ما اصلا فکر می کرد یم اول می شویم، تیم ها خیلی قد رتمند ظاهر شد ند . سطح بازی ها د ر سال های اخیر خیلی ارتقا یافته است. قبلا تیم ها و ورزشکاران برای تفریح د ر این بازی ها حاضر می شد ند ؛ اما الان برای کسب پیروزی و قهرمانی حضور می یابند . از طرفی باید گفت که چون ورزشکاران حاضر د ر رقابت ها، منتخب تیم ها هستند ، قهرمانی قابل پیش بینی نیست. ما تلاش خود را کرد یم و با جذب 3 بازیکن از اهواز و نیروهای خوب خود مان و تمرین مناسب قهرمان شد یم. یک هفته آمد یم سلامت روح و جسم د اشته باشیم. از همان روز اول و د وم مصد وم د اشتیم و این به د لیل جد ی بود ن رقابت ها بود .
سخت ترین رقیب تان کد ام تیم بود ؟
سخت ترین بازی با تیم گاز بود . فکر می کرد یم بازی سخت ما با مسجد سلیمان است و این تیم را با توجه به مهره های خوبی که د ارد ، رقیب اصلی مان می د انستیم؛ اما با تجربه بچه ها و غیرت و همد لی شان قهرمانی را کسب کرد یم.
المپیاد زنان را چقد ر موثر می د انید ؟
من سالیان سال است که د ر این رقابت ها حاضر می شوم. قبلا تفکیک سنی وجود ند اشت و همه د ر قالب یک تیم شرکت می کرد ند ؛ ولی پس از تفکیک سنی، بازد هی مناسب تری را شاهد بود یم و برای همه سنین فرصت ایجاد شد .
اقد ام وزارت نفت برای زنان را چطور ارزیابی می کنید ؟
این حرکت خیلی مناسب است و سایر ارگان ها هم باید این مهم را د ر د ستور کار قرار د هند . وزارت نفت با این کار، یک هفته باعث می شود محیط شاد ی برای خانم ها مهیا شود که هم رقابت سالم و هم تفریح خوب را توامان به همراه د ارد .
اگر ناگفته ای هست، بفرمایید .
بیشتر بچه های ما حرفه ای کار می کنند و موانع زیاد ی د اریم. یکی نبود اسپانسر است. شرکت نفت حمایت می کند ، اما د ر سطح قهرمانی واقعا مشکل د اریم و نبود اسپانسر معضل بزرگی است؛ چون جنبه تبلیغی ند ارد ، اسپانسرها استقبال نمی کنند . مسئله بعد و مشکل بزرگتر این است که بازیکن بالای 26 سال با تحصیلات جذب بازار کار می شود و بیمه تامین اجتماعی برایش رد می شود و عد م تکفل زد ه می شود ، من عاجزانه د رخواست د ارم تبصره ای بگذارند تا بازیکنان شاغل را از د ست ند هیم. د ر این د وره، چهار بازیکن خوب را به د لیل همین مسئله ند اشتیم و به طور کلی به خاطر این مشکلات مرتب ریزش د اریم. نکته د یگر اینکه اگر مشکل بود جه ند اشته باشند و رقابت ها هر ساله برگزار شود ، بهتر است؛ چون مشتاقان این المپیاد ها زیاد هستند .
برای شهرم مسجد سلیمان قهرمان شد م
د ختر ایل بختیاری رقیب ند ارد
کتایون کاشانی، ساکن مسجد سلیمان است و د ر پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی بانوان بالای 26 سال وزارت نفت د ر تمام آیتم های آماد گی جسمانی، رتبه اول را به د ست آورد ه و عنوان قهرمان قهرمانان را از آن خود کرد ه است. خانمی خانه د ار د ر رد ه سنی بالای 60 سال که همسرش از کارمند ان بازنشسته صنعت نفت است و او هم به این واسطه د ر این المپیاد حاضر شد ه و کسی نتوانسته رکورد او را بزند . صحبت از ورزش که می شود ، مرتب تکرار می کند که عاشق ورزش هستم و همه را به ورزش توصیه می کنم. می گوید د ختر ایل بختیاری رقیب ند ارد . هم تیمی هایش می گویند ، برای ایل بختیاری و حیثیتی بازی می کند و کسب قهرمانی برایش مهم است. متن گفت وگوی «مشعل» با او را می خوانیم:
خانم کاشانی، شما د ر این المپیاد همه جوانان را پشت سر گذاشتید و قهرمان شد ید . ابتد ا بفرمایید از چه زمانی سراغ ورزش رفتید ؟
د خترم ورزشکار بود و همیشه مقام کسب می کرد و موفق و پیروز بود و من هم از طریق د خترم وارد ورزش شد م.
چند سال است که ورزش می کنید ؟
نزد یک به 17 سال است که ورزش می کنم. بسیار خوشحالم که ورزش می کنم. خانواد ه ورزشکاری هستیم. همیشه عنوان قهرمانی استانی و وزارت نفت را د ر اختیار د اشتم و 5-4 مد ال طلا گرفتم. روحیه خوبی د ارم.
چه شد رشته آماد گی جسمانی را انتخاب کرد ید ؟
من به رشته شنا علاقه مند بود ه و هستم؛ اما د ر مسجد سلیمان برای زنان استخر ند اریم. استخر برای آقایان است و خانم ها برای شان اهمیتی ند ارند .
برای قهرمانی خیلی تمرین کرد ید ؟
از مد ت ها قبل برای این المپیاد تمرین کرد م و هر روز ظهر با تاکسی خود را به سالن ورزشی می رساند م و تمرین می کرد م. د ر باشگاه، وسیله سرمایشی ند اریم با این حال تمرین هایم را رها نمی کنم. بد ون سرد کن تمرین و فعالیت کرد م تا د ر بازی ها آماد ه باشم و قهرمان شوم که قهرمان هم شد م.امکانات ورزشی د ر مسجد سلیمان خیلی ضعیف است. من بد ون لباس ورزشی به این مسابقات آمد م و قهرمان شد م. من همیشه قهرمان قهرمانان هستم. د ر مسجد سلیمان برای تمرین، توپ پرتاب ند اشتم و د ر این مسابقات که توپ د اد ند ، کتفم آسیب د ید . با این حال برای شهرم قهرمان شد م.
من عاشق نفت هستم. قالیچه های مختلفی بافتم که آرم نفت روی آن است. هر جا آرم شرکت نفت را می بینم، لذت می برم.
سخت ترین رقیب تان د ر این د وره از چه استان و چه تیمی بود ؟
آنها خواهران عزیزم بود ند . من هیچ وقت نگفتم رقیب. می گویم خواهر و ماد رم.
از ابتد ا برای قهرمانی آمد ید ؟
هر چه خد ا بخواهد . از خد ا خواستم و د اخل زمین رفتم. فاطمه زهرا(س) د ر میاد ین ورزشی همیشه کنار من است. می گویم یا علی و د اخل زمین می روم.
شما یک خانم خانه د ار هستید . ورزش کرد ن چه تاثیری د ر زند گی شخصی شما د اشته است؟
ورزش د ر خانواد ه ما تاثیر د اشته و ما را با روحیه و صبور کرد ه است. ورزش ما را سرپا نگه د اشته است. هر کسی هم با غمی همراه می شود ، آنها را واد ار به ورزش می کنم. با ورزش قوی می شویم.
آیا سایر بانوان را هم به ورزش توصیه می کنید ؟
بله؛ قطعا. هر کسی را می بینم به ورزش توصیه می کنم. از شهرستان مسجد سلیمان 100 نفر را به ورزش تشویق کرد م و چند نفر از آنها به المپیاد نفت آمد ند .
چه خواسته ای د ارید ؟
اولین چاه نفت را د ر مسجد سلیمان زد ند . هنوز از زمین خانه های ما نفت و گاز بیرون می آید .
مسئولان به مسجد سلیمان نگاه بهتری د اشته باشند . از هما شهنی ، مربی خوبم تشکر و همیشه او را د عا می کنم.
کافی است اراد ه کنید
زنان، ورزش را فراموش نکنند
مرضیه صمیمی فر از کارکنان رسمی بهد اشت و د رمان صنعت نفت با مد رک کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، شاغل د ر آزمایشگاه بیمارستان صنعت نفت تهران است. او فرزند حسین صمیمی فر، یکی از بازنشسته های صنعت نفت، پتروشیمی و گاز است. نام مرضیه صمیمی فر د ر پنجمین د وره المپیاد ورزشی زنان بالای 26 سال وزارت نفت، به عنوان یکی از قهرمانان د رخشید که موفق به کسب سه مد ال طلا شد . او د ارای مد ارک مربیگری شنا، د اوری شنا، ناجی د رجه (یک)، ناجی بین الملل و غواصی است. د ر حاشیه مسابقات با او گفت وگویی د اشتیم که د ر اد امه می آید :
از چه زمانی ورزش شنا را آغاز کرد ید ؟
شنا را از سنین پایین کود کی و بد ون آموزش خاصی یاد گرفتم و بعد ها آموزش مقد ماتی را د ر ارد وهای نفت، مختص فرزند ان پشت سرگذاشتم و با تمرین، کسب مهارت کرد م.
چطور و از چه سالی وارد تیم نفت شد ید ؟
از طریق فراخوان سال 85 شرکت ملی نفت و کسب مقام اول د ر رشته کرال سینه به تیم نفت آمد م.
تاکنون چه رتبه هایی کسب کرد ه اید ؟
د ر تمامی مسابقات و المپیاد های شنا د ر رشته های مختلف کرال سینه، کرال پشت، پروانه و قورباغه شرکت و به یاری پرورد گار مقام اول را کسب کرد م که لازم می د انم از مربیانی که د ر طول این سال ها باعث پیشرفت من د ر این رشته شد ند ، از جمله فیروزه مکتبی و میترا رویایی تشکر کنم. د ر این د وره هم که مد یون تلاش و توصیه های فرحناز فرج الهی مربی سختکوشم هستم. همچنین از پد ر و ماد ر عزیزم که همواره باعث موفقیت من د ر تمام عرصه های زند گی ام بود ه اند تشکر می کنم و د ستشان را می بوسم که صبورانه سلامت، نشاط و موفقیت من را به حضور کمرنگ د ر کنارشان ترجیح می د اد ند .
سخت ترین رقیب شما د ر این د وره چه تیم و ورزشکارانی بود ند ؟
سخت ترین رقیب، همیشه خود م بود م که بتوانم بهتر از قبل د ر رقابت ها حاضر شوم. من همیشه قهرمان بود م و البته این کار سختی است و براحتی به د ست نمی آید و حاصل تمرین های متوالی د ر طول روزها، هفته و سال هاست.
کار و ورزش همزمان سخت است؟
به خاطر می آورم اوقاتی را که بسیار خسته از کار روزانه و د رد مند از حس د رد و رنج بیماران بستری د ر بیمارستان بود م، با سطح انرژی پایین راهی تمرین می شد م؛ اما د ر بازگشت بسیار شاد و با روحیه بود م، حتی روزهای بعد هم با توان و انرژی بالا می توانستم د ر بیمارستان خد مت کنم.
چه توصیه ای به کارمند ان زن و خانم های خانه د ار د ارید ؟
د ر طول این سال ها همواره علاقه مند بود م که همکارانم را به ورزش تشویق کنم. سایر زنان و حتی بیماران را که با آنها سروکار د ارم، به فعالیت ورزشی به ویژه شنا تشویق می کنم. باید بد انیم فعالیت های ورزشی د رست است که زمانی از زند گی ما را می گیرد ، اما انرژی و همچنین عملکرد مان را چند برابر افزایش می د هد . کافی است اراد ه کنیم و زمانی هر چند کوتاه از زند گی پرمشغله خود را به ورزش اختصاص د هیم، تا نتیجه آن را د ر کار و زند گی خود شاهد باشیم. وقتی صحبت از ورزش می شود ، حتما به آن معنا نیست که همه حرفه ای باشیم و د ر سطح قهرمانی ورزش کنیم، بلکه به این د لیل است که به سلامت روح و روان خود کمک کنیم. بد ون شک سلامت نسل های آیند ه، د ر گروه سلامت روح، جسم و روان ماد ران به ویژه شاغلان است.
پنجمین المپیاد ورزشی زنان بالای 26 را چطور ارزیابی می کنید ؟
از مسئولان برای برگزاری مسابقات که باعث ایجاد انگیزه و حرکت مثبت د ر مسیر ارتقای سلامت د ر خانواد ه نفت و د ر سطح بزرگتر آن یعنی جامعه می شود ، تشکر می کنم.
اکبر نعمت الهی:
ساختمان تاریخی راد یو نفت آباد ان را باید از تخریب نجات د اد
د ر حالی که وزارت نفت، حکم تخلیه ساختمان راد یو نفت آباد ان را از شورای حل اختلاف د فتر ریاست جمهوری گرفته و به مرکز صد ا و سیمای آباد ان ابلاغ کرد ه است، مسئولان صد ا و سیما از تحویل این بنای تاریخی خود د اری می کنند .
اکبر نعمت الهی، مد یر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت د ر گفت وگو با ایسنا، قد مت بنای راد یو نفت آباد ان را بیش از یک قرن عنوان کرد و گفت: این بنا جزو نخستین ساختمان های مد رنی است که همزمان با تأسیس شهرک مسکونی «بریم» از سوی شرکت نفت انگلیس و ایران د ر شهر آباد ان ساخته شد و مالکیت آن به شرکت ملی نفت ایران تعلق د ارد .
وی با اشاره به فعالیت انحصاری سازمان صد ا و سیما به عنوان نهاد حاکمیتی برحسب قانون اساسی افزود : پس از انقلاب اسلامی، مد یریت راد یو نفت آباد ان با حفظ مالکیت برای نفت، به سازمان صد ا و سیما منتقل شد و د ر د وران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، علاوه بر انعکاس اخبار د رون مرزی و برون مرزی مربوط به جنگ تحمیلی، برنامه هایی را برای فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصاد ی برگزار می کرد ، اما پس از مد تی تعطیل شد و سال های سال است که هیچ استفاد ه ای از این مکان نمی شود و بنایی متروکه شد ه است.
نعمت الهی به اقد امات حقوقی انجام شد ه به منظور بازپس گیری ملک راد یو نفت آباد ان نیز اشاره کرد و گفت: د ر پی تصمیم مد یریت موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت به منظور مرمت و بازسازی این بنای تاریخی د ر قالب موزه رسانه ای نفت، از سوی پالایشگاه آباد ان با سازمان صد ا و سیما مکاتباتی انجام شد و بعد از اینکه این سازمان از تحویل بنا خود د اری کرد ، شکایتی از سوی واحد حقوقی پالایشگاه تنظیم و به د فتر شورای حل اختلاف ریاست جمهوری ارسال شد .مد یر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت خاطرنشان کرد : کارشناسان این حوزه پس از بازد ید از این بنای میراثی و بلااستفاد ه که متأسفانه د ر حال تخریب و از بین رفتن است، حکم به بازگرد اند ن آن به مجموعه صنعت نفت و پالایشگاه آباد ان صاد ر کرد ند ، اما باز هم مسئولان صد ا و سیما از اجرای این حکم سر باز می زنند و مکاتبات مکرر واحد حقوقی پالایشگاه آباد ان را ناد ید ه می انگارند . این مقام مسئول د ر وزارت نفت با بیان اینکه راد یو نفت آباد ان، میراث قد یمی صد ساله ای است که خاطرات بسیاری از مرد م کشور، به خصوص شهروند ان آباد ان و استان خوزستان را به همراه د ارد ، از مسئولان سازمان صد ا و سیما خواست، نسبت به تحویل این بنای کهن که د ر حال تخریب است، اقد ام کنند و به مد یریت موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت، د ر بازسازی و مرمت این ساختمان یاری رسانند .
به گفته اکبر نعمت الهی، ساختمان ویلایی یک طبقه راد یو نفت آباد ان که به ثبت ملی رسید ه، د ر مرکز شهرک مسکونی بریم، متعلق به کارکنان پالایشگاه آباد ان بنا نهاد ه شد ه و مقرر است پس از بازسازی، با ایجاد مسیر عمومی به خارج از شهرک، د ر د سترس عموم علاقمند ان به تاریخ شهر آباد ان و تاریخ رسانه د ر کشور، به ویژه د انشجویان و د انش آموزان قرار گیرد . وی با ابراز امید واری نسبت به همکاری مسئولان صد ا و سیما برای باز پس د اد ن این بنای ملی به شرکت نفت بیان کرد : د ر غیر این صورت، ناگزیر به انجام اقد ام های موثرتری از طریق مراجع ذی صلاح خواهیم بود .
جانشین مد یر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت د ر جمع پیشکسوتان این صنعت خبر د اد :
برقراری ارتباط با بیش از 800 بازنشسته د ر موزه های نفت
ابراهیم رنجبرزاد ه، د ر مراسم شصتمین سالگرد تاسیس کانون بازنشستگان صنعت نفت از برقراری ارتباط با بیش از 800 بازنشسته از زمان شکل گیری مد یریت موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت د ر سه سال اخیر خبر د اد .جانشین مد یر موزه ها و مرکز اسناد صنعت نفت د ر این نشست، ضمن اعلام این خبر به مرور فعالیت ها و اقد ام های انجام شد ه برای شکل گیری این مد یریت پرد اخت و از بازنشستگان و پیشکسوتان حاضر خواست تا د ست یاری خود را از موزه های نفت د ریغ نکنند .مد یر برنامه ریزی موزه های نفت افزود : موزه های نفت اگر چه با تاخیر، اما سرانجام با د ستور وزیر نفت و با مد یریت د کتر نعمت الهی از سه سال قبل رسما کار خود را آغاز کرد و سال گذشته نخستین موزه نفت د ر محل پمپ بنزین قد یمی آباد ان راه اند ازی شد .
وی با اشاره به افتتاح سه موزه نفت د یگر د ر آیند ه نزد یک گفت: موزه کارآموزان د ر آباد ان، موزه بنزین خانه د روازه د ولت د ر تهران و باغ موزه نفت کرمان، سه موزه د یگری هستند که بزود ی به جمع موزه های نفت خواهند پیوست.
جمع آوری اسناد و مد ارک کانون بازنشستگان نفت
د ر این مراسم همچنین مهد ی فقاهتی، رئیس هیئت مد یره کانون و عضو هیئت رئیسه صند وق های بازنشستگی از تلاش های انجام شد ه از سوی اعضا، برای جمع آوری اسناد و مد ارک مربوط به تاسیس و راه اند ازی این تشکل خبر د اد و افزود : این مد ارک که تاریخ آنها به 60 سال قبل و زمان ثبت کانون بازنشستگان صنعت نفت بازمی گرد د ، د ر حال حاضر جمع آوری شد ه و د ر کانون نگهد اری می شود .وی همچنین از کانون بازنشستگان با عنوان تشکیلاتی بنیاد ین یاد کرد که کمک می کند جمع کثیر بازنشستگان این صنعت، مطالبات خود را بعد از بازنشستگی پیگیری کنند .
فند ك قد يمي شركت ملي نفت
د ر موزه نفت
نمونه اي از فند ك هايي قد يمي با آرم شركت ملي نفت كه د ر اوايل د هه 1350 خورشيد ي به طرف هاي خارجي د ر قرارد اد هاي نفتي اهد ا مي شد ، به موزه نفت رسيد .
به گزارش روابط عمومی موزه ها و مركز اسناد صنعت نفت، محمود مومن زاد ه، بازنشسته و پيشكسوت نفتي، با اهد اي اين فند ك به موزه نفت گفت: «فند ك، قاليچه، جاسوييچي و.. از جمله هد ايایي بود كه منوچهر اقبال، مد يرعامل اسبق شركت ملي نفت ايران، پيش از انقلاب اسلامي، د ر جلسات انعقاد قرارد اد هاي نفتي به طرف هاي خارجي اهد ا مي كرد .» وي كه د ر سال هاي د هه 1350 د ر سمت مسئول انبار روابط عمومي شركت ملي نفت فعاليت د اشته است، مي افزايد : آن زمان مسئوليت تامين و تجهيز گروه هاي سمعي و بصري كه براي تهيه گزارش به مناطق عملياتي اعزام مي شد ند ، با ما بود و د ر اين سفرها بود كه متوجه شد م صنعت نفت با چه زحمت و فد اكاري هايي اد اره مي شود .
مومن زاد ه كه از طريق نشريات و همكاران بازنشسته اش از شكل گيري موزه هاي نفت آگاه شد ه است، مي افزايد : «معتقد م كه موزه نفت مي تواند د ر شناساند ن اين صنعت كمك كند . مرد م مي آيند و د ر جايگاه ها بنزين مي زنند و مي روند ، اما نمي د انند كه اين بنزين با چه مشقاتي توليد و د ر پالايشگاه تصفيه مي شود .»
وي همچنين خاطراتي را از د وران كاري اش د ر پالايشگاه تهران د ر زمان جنگ تحميلي و بمباران اين پالايشگاه به خاطر مي آورد : «د ر اثر بمباران پالايشگاه تهران، تعد اد ي از همكاران ما جلوي چشم مان سوختند و به شهاد ت رسيد ند . يك بار هم موشكي بد ون اين كه منفجر شود ، به بد نه مخزني اصابت كرد و تيم هاي خنثي سازي آن را بيرون آورد ند .»
مومن زاد ه پس از بازنشستگي نيز به د ليل تجاربي كه د ر انبارگرد اني تجهيزات نفتي د اشته، مد تي با د و شركت خارجي چيود اي ژاپن و پروژتي ايتاليا، همكاري د اشته است. اين د و شركت د ر تجهيز پالايشگاه ستاره خليج فارس بند رعباس فعاليت مي كرد ند .
او تاكيد مي كند : «من خود را مد يون نفت مي د انم و با این که د ر فضاي پالايشگاه، آسيب هاي جسماني زياد ي به من وارد شد ه؛ اما اگر كاري از من خواسته شود ، آماد ه ام براي اين صنعت انجام د هم.»
جعبه قد يمي حمل نمونه هاي سوخت به موزه نفت اهد ا شد
جواد بهرام عليان، كارمند اسبق سوخت رساني فرود گاه مهرآباد تهران، جعبه فلزي قد يمي حمل نمونه هاي سوخت را به موزه نفت اهد ا كرد .
به گزارش روابط عمومی موزه ها و مركز اسناد صنعت نفت، اين جعبه فلزي كه شيشه هاي محتوي سوخت هاي مختلف، براي ارسال به آزمايشگاه د ر آن جاي مي گرفته، ساخت انگلستان است و قد مت آن به بيش از 50 سال مي رسد .به گفته عليان كه از سال 1356 د ر شركت نفت استخد ام و د ر سوخت رساني فرود گاه مهرآباد مشغول به كار شد ه است، اين جعبه د ر اواسط د هه 1360 از رد ه خارج شد ه و وي آن را تا كنون نگه د اشته است.اين كارمند بازنشسته شركت نفت، د ر مورد كاربرد جعبه مزبور توضيح مي د هد : برخي مواقع، سوخت هايي كه از پالايشگاه براي استفاد ه د ر هواپيماها به انبارها مي رسيد ، مد تي مي ماند و زمان استفاد ه بايد آنها را به آزمايشگاه مي فرستاد ند تا از كيفيت آن اطمينان حاصل شود . عليان كه به همراه اين جعبه، يك قطعه كارت پرسنلي ترد د د ر پاركينگ هواپيماها و كارت باشگاه نفت را نيز به موزه اهد ا كرد ه است، د ر مورد انگيزه خود از اين اقد ام مي گويد : وقتي از طريق همكاران بازنشسته و رسانه هاي صنعت نفت خبرد ار شد م كه تشكيلاتي به عنوان موزه براي حفظ اسناد و مد ارك اين صنعت د ر حال شكل گيري است، به اين نتيجه رسيد م اين اشيايي را كه از د وران خد مت به ياد گار د ارم و مي تواند به شناخت تاريخ نفت كمك كند ، به موزه اهد ا كنم.
گام بلند وزارت نفت براي عمل به مسئوليت هاي اجتماعي
اكبر نعمت الهي- وقتي وزير نفت د ر كنار مسئوليت هاي عمومي، صنعتي و اقتصاد ي اين وزارتخانه، بحث موزه هاي صنعت نفت را كليد زد ، شايد براي بسياري سئوال بود كه وزارت نفت چه مسئوليتي د ر قبال ايجاد موزه هاي صنعت نفت د ارد .
غافل از اين كه اين مسئوليت، د ر واقع بخش اصلي د ر ايفاي تعهد ات اجتماعي و مسئوليت هاي فرهنگي وزارت نفت محسوب مي شود .
تاريخ از جايي شروع مي شود كه امروز به پايان مي رسد . براي خيلي از ما، گذشته يكي از چالش برانگيزترين مباحث زند گي مان است؛ زيرا عاد ت ند اريم د يگران را د ر تجربه خود شريك بد انيم و از آنجا كه امروز خيلي به ما نزد يك است، ضرورت آن را د رك نمي كنيم كه بايد با ثبت و ضبط وقايع و رويد اد ها، حقيقت را براي اهل آن به ياد گار بگذاريم. يا اسير ملاحظات امنيتي مي شويم و بر رويد اد ها مهر غير قابل انتشار مي زنيم يا اصولا ضرورت آن را د رك نمي كنيم.
تشكيل موزه ها براي آن نيست كه بر گوشه اي از تاريخ مهر افتخار بزنيم؛ بلكه هد ف شكل د اد ن امكاني براي ثبت و ضبط د قيق رويد اد هاست. تشكيل موزه ها براي آن است كه د يگران را د ر تصميم گيري ها و رفتار امروز خود كه مي تواند د ر فرد ا وجه د يگري پيد ا كند يا د رست د رك نشود ، سهيم كنيم.
تشكيل واحد هاي موزه اي د ر هر كشور، اولويتي است كه همه جهان به آن رسيد ه است. موزه يكي از الزام های توسعه است كه به وسيله آن د رست فكر كنيم و د رست تشخيص د هيم و پيشينه و هويت خود را معرفي كنيم.
موزه هاي تخصصي، امكان آن را فراهم مي كنند كه با عينك امروز به گذشته ننگريم؛ بلكه آن را با نگاه و شرایط ويژه خود زمان بسنجيم و قضاوتمان د ر مورد رويد اد ها د قيق تر باشد .امروز، آيند ه د يروز است و فرد ا آيند ه امروز. هرچه زمان از رويد اد ها مي گذرد ، پيد ا كرد ن سرنخ ها براي حل د شواري ها سخت تر مي شود . به عبارتي رد يك د وره تاريخي بر پيشاني زند گي د ر يك موضوع، مشمول مرور زمان مي شود .تاريخ، خود ماييم ضرب د ر گذشته، پس بايد آن را حفظ كنيم و بپرورانيم.
هر چيزي از گذشته، مي تواند براي قضاوت و تد بير براي آيند ه مفيد و موثر باشد . چنان كه مي بينيم د ر رهگذر آموزه هاي د يني، تاريخ به عنوان يك ابزار آموزشي، عبرت هاي خود را د ر قالب د استان برای ما روايت مي كند .
نفت، گذشته اي بيش از يك سد ه را د ر تاريخ معاصر ايران به خود اختصاص د اد ه است، به گونه اي كه هر حاد ثه اي د ر يك سد ه اخير زند گي مرد م ايران به گونه اي با تاريخ نفت عجين شد ه است.انقلاب ها و اعتراض ها همه و همه د ر تاريخ صد ساله اخير به نحوي با نفت حشر و نشر د اشته اند . بسياري از ويژگي هاي زند گي مرد م د ر مناطق نفت خيز و د ر مجاورت صنعت نفت به كلي تابع نظم و نسق صنعت نفت بود ه است. خيلي از الگوهاي مد يريتي، زيستي و مد ني را صنعت نفت د ر حاشيه خود به ارمغان آورد ه است. ما خود شاهد يم كه چگونه حركت هاي مرد مي براي بيرون كشاند ن صنعت نفت از سيطره بيگانگان شكل گرفته و قيام براي اعاد ه حقوق ملي را د ر قالبي د يگر د ر خود جا د اد ه است.
د ر كشورهاي نفت خيز جهان اين رابطه ميان زند گي مرد م و تاثير اقتصاد نفتي بر آن، همواره مورد نظر قرار گرفته است، به گونه اي كه كشور نروژ از روز اول تاريخ نفت اين كشور براي آن موزه اي تشكيل د اد ه و اسناد و مد ارك آن را حفظ و روزهاي سرد زند گي خود را گرم كرد ه است. اين كشور يكي از زيباترين ساختمان هاي موزه اي را با اين منظور شكل د اد ه است. د ر آمريكا لحظات گونه گون صنعت نفت كاملا ثبت شد ه و مد ارك و اشياي مربوط به آن حفظ و نگهد اري مي شود .
د ر انگلستان، كاناد ا و جاهاي نفتي د يگر شاهد پيوستگي د ر حفظ و نگهد اري تاريخ نفت هستيم. هيچ سند ارزشمند ي از اين تاريخ برباد نمي رود و همه از سوی متخصصان و كارشناسان جمع آوري و حفظ مي شود تا مشكلي براي شناخت تاريخ وجود ند اشته باشد .
د ر ايران نيز كه تاريخ نفت حد ود 110 ساله است، وزير نفت با نگاهي به اهميت مسئوليت هاي اجتماعي صنعت نفت، د ستور تشكيل موزه ها و مركز اسناد صنعت نفت را صاد ر كرد تا د ر شهرهايي كه به لحاظ تاريخي، گوشه اي از حيات صنعت نفت را د ر خود به ياد گار د ارند و د ر تاسيسات و مكان هاي تاريخي اين صنعت، موزه هايي تشكيل شود . شك نيست كه ضمن حفظ اين بناها و اشياي تاريخي به گونه اي د ر نگاشتن تاريخ د رست و د قيق صنعت نفت به تاريخ نگاران و پژوهشگران اين عرصه مد د خواهد رساند .اين امر به لحاظ شكلي، گرچه د ر زمره امور فرهنگي نفت قرار د ارد ؛ اما موضوعي كاملا د ر چارچوب مسئوليت هاي اجتماعي نفت است تا به اين وسيله اسناد و اشياي تاريخي د ر معرض د يد علاقه مند ان قرار گيرد .اكنون موزه نخست نفت د ر آباد ان با موفقيت به كار مشغول است و مي توان به علاقه مند ان نويد د اد كه بزود ي باغ موزه نفت د ر شرق كشور راه اند ازي خواهد شد و موزه هاي د يگر نيز د ر مناطق مختلف كشور شكل مي گيرد تا د انش آموزان، د انشجويان و د انش پژوهان بد ون د غد غه هزينه و مسائل د يگر براحتي از اين موزه ها د يد ن كنند و د ر جريان امور آموزشي قرار گيرند .
تشكيل موزه ها د ر سراسر جهان تاكيد ي است كه سازمان هاي بين المللي با هد ف حفظ هويت و شان ملت ها به آن توصيه مي كنند و بنابر اين، يگانه سرمايه گذاري است كه د ر ابعاد اجتماعي و فرهنگي، مسئوليت هاي سازمان را پاسخ مي گويد و د ر كنار آن از نابود ي خاطرات و مخاطرات زند گي نسل هاي پيشين جلوگيري مي كند .
از اين رو وظيفه اي همگاني است كه همراه با يكد يگر، به حفظ و تقويت اين مباني بپرد ازيم و فرزند ان خود را د ر اين تجربه بزرگ شريك كنيم.
کارکنان شرکت ملی گاز در محفل انس با قرآن
رشد 10 د رصد ی شرکت کنند گان د ر د همین د وره مسابقات «بهار د ر بهار» ویژه کارکنان و همسران
جعفر حید ر اصفهانی، رئیس شورای فرهنگی شرکت ملی گاز ایران، د رباره مرحله سراسری د همین د وره مسابقات «بهار د ر بهار» گفت: این مسابقات از روز چهارشنبه (اول آذر) به مد ت پنج روز د ر شهر بند رعباس و به میزبانی شرکت پالایش گاز سرخون و قشم، برگزار شد . مد یر توسعه منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد : د ر این د وره از مسابقات علاوه بر شرکت کنند گان ستاد شرکت ملی گاز ایران، شرکت کنند گانی از 51 شرکت تابعه این شرکت شامل شرکت های ستاد ی، پالایشی، گاز استانی و مناطق عملیات انتقال گاز نیز حضور د اشتند .این مقام مسئول گفت: این د وره از مسابقات با حضور 527 شرکت کنند ه برگزار شد که این تعد اد نسبت به د وره نهم 10 د رصد رشد د اشت. وی هد ف از برگزاری این مسابقات را ارتقای مهارت های قرآنی، انس و آشنایی بیشتر، همچنین بهره گیری معنوی از برکات این کتاب نورانی د ر امور زند گی و کار کارکنان برشمرد . د ر این د وره از مسابقات، شرکت کنند گان د ر 6 رشته مفاهیم قرآن کریم، نهج البلاغه، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ تخصصی (2، 3، 5، 7، 10، 15، 20، 25 جزء و کل قرآن کریم) و اذان با قضاوت د اوران مطرح کشوری به رقابت پرد اخت و د ر پایان، نفرات برتر مشخص و معرفی شد ند .
شرکت ملی گاز یکی از موفق ترین شرکت ها د ر عرصه قرآنی
رئیس ستاد برگزاری مسابقات مرحله سراسری د همین د وره مسابقات شرکت ملی گاز ایران ویژه کارکنان و همسران نیز گفت: این شرکت مفتخر است که برگزارکنند ه بیش از 20 د وره مسابقات قرآنی د ر سطح فرزند ان کارکنان و 10 د وره مسابقات قرآنی د ر سطح کارکنان و همسران کارکنان بود ه است. حسین ربیعیان با بیان این که شرکت ملی گاز ایران توانسته است د ر حوزه آموزش، تبلیغ، توسعه فرهنگ قرآنی و گسترش فضای قرآنی فعالیت های قابل توجهی را انجام د هد ، افزود : این شرکت به اذعان بسیاری از اساتید قرآنی، یکی از موفق ترین شرکت ها د ر عرصه قرآنی کشور بود ه است. وی با اشاره به این که هیچ گاه د ر آموزش های قرآنی از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد ه ایم و همواره نقش حمایت گرانه د اشته ایم، تصریح کرد : با سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان د ارالقرآن کریم، تفاهم نامه ای د ر خصوص ترویج فرهنگ و گسترش آموزش قرآنی امضا کرد یم. ربیعیان اظهار کرد : تاثیر برکات قرآن د ر شرکت و خانواد ه های کارکنان و همه ما بسیار نمایان بود ه است.
برنامه های قرآنی محور فعالیت های فرهنگی شرکت ملی گاز است
محمد رفیعی، د بیر شورای فرهنگی شرکت ملی ایران گفت: مسابقات قرآن کریم و نهج البلاغه شرکت ملی گاز ایران، یکی از کارهای مهم فرهنگی مجموعه شرکت است که علاوه بر تاثیراتی که بر کارکنان د ارد ، عامل حفظ نشاط و حس رقابت سالم بین کارکنان و باعث ایجاد انرژی جد ید می شود ، ما نباید تنها به مسائل کاری توجه کنیم، بلکه د ر کنار آن باید به مسائل معنوی نیز توجه کرد که هر سال شاهد رشد کمی و کیفی مسابقات هستیم. وی افزود : د ر وزارت نفت، توجه به مسائل فرهنگی به ویژه قرآنی د ر سطح بسیار خوبی قرار د ارد ؛ د ر واقع یک د ارالقرآن کریم د ر وزارتخانه د اریم که د ر سطح چهار شرکت اصلی هماهنگ و همسو د ر جهت نشر فرهنگ قرآنی برنامه ریزی می کند .
افتتاح مرحله سراسری د همین د وره مسابقات قرآن کریم و نهج البلاغه کارکنان و همسران شرکت ملی گاز ایران
مرحله سراسری د همین د وره مسابقات قرآن کریم و نهج البلاغه کارکنان و همسران شرکت ملی گاز ایران د ر هتل هرمز بند رعباس آغاز به کار کرد . نوروزی، مد یرعامل شرکت پالایش گاز سرخون و قشم ضمن تبریک ماه ربیع الاول و خیرمقد م به شرکت کنند گان برای حضور د ر بند رعباس، انس با قرآن را از الطاف الهی به بند گانش برشمرد و آن را مایه خیر وبرکت د انست.
نوروزی میزبانی این د وره از مسابقات را مایه افتخار شرکت پالایش گاز سرخون و قشم برشمرد . مد یرعامل پالایشگاه، حسن توجه و اهتمام ویژه معاون وزیر و مد یرعامل شرکت ملی گاز نسبت به معارف قرآنی را ستود و از متولیان این مسابقات تقد یر کرد . وی حافظان و قاریان قرآن را طلایه د اران طریق فرهنگ غنی اسلام خواند .
نوروزی گسترش فرهنگ غنی قرآنی را عامل ارتقای سطح جامعه خواند و برگزاری این گونه مسابقات را روش حاکم کرد ن فضای روحانی د ر سطح شرکت توصیف کرد ، سپس د کتر قاضی، متخصص د اخلی به تشریح نکات پزشکی و سلامت پرد اخت. وی قرآن را حاوی نسخه د رمان روحی و جسمی انسان معرفی و برای حفظ سلامت صوت و حنجره متسابقین موارد متعد د ی را بیان کرد . غلامعلی میرزایی، مسئول کمیته فرهنگی نیز، از برگزاری مسابقات کتابخوانی، عکس، د لنوشته، برنامه های ورزشی متعد د و سفر گرد شگری قشم خبر د اد .
توجه همزمان به سطح کیفی و رشد کمی مسابقات
د بیر اجرایی مرحله سراسری د همین د وره مسابقات شرکت ملی گاز ایران ویژه کارکنان و همسران اظهار کرد : ارتقای سطح آگاهی، ایجاد انگیزه بیشتر و تقوی بنیه علمی و معنوی کارکنان با استفاد ه از آیات نورانی و مفاهیم کاربرد ی و موضوعی با نگاه به آموزه های قرآنی را از اهد اف برگزاری این مسابقات برشمرد . سعید راد فر با اشاره به اینکه امسال سعی کرد یم علاوه بر افزایش سطح کیفی، به رشد کمی مسابقات نیز، توجه کنیم، افزود : تعد اد رشته های مسابقات را افزایش د اد یم تا شرکت کنند گان بیشتری بتوانند شرکت کنند .
قرآن رمز حیات، هد ایت، نور و قانون است
مسئول نظارت و ارزیابی مرحله سراسری د همین د وره مسابقات شرکت ملی گاز ایران ویژه کارکنان و همسران گفت: رویکرد قرآن، ظاهری نیست و باید با نگاهی عمیق، ریشه ای و ساختاری به آنها توجه کرد ؛ قرآن رمز حیات، هد ایت، نورو قانون است که نباید تنها د ر مساجد و محافل از آن بهره برد و باید به عمق و محتوای این کتاب مقد س توجه شود . جعفر سلیم زاد ه با بیان اینکه تمامی کمیته ها و مسائل و مشکلات د ر حین برگزاری مسابقات را رصد و د ر جهت بهبود آن اقد ام کرد یم، تصریح کرد : موارد ی که باید اصلاح شد . د ر روند فعالیت های این مسابقات با همکاری های مناسب د ر اسرع وقت اصلاح می شوند . سلیم زاد ه اضافه کرد : برگزاری مسابقات قرآنی سبب نفوذ فرهنگ قرآن و اند یشه اهل بیت(ع) د ر میان کارکنان و خانواد ه های آنان می شود و باید د ر مسیر هر چه بهتر برگزار شد ن اینچنین مسابقاتی پیش برویم.
مستند سازی وظیفه اصلی کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی است
مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی مسابقات، نقش اصلی این کمیته را پوشش تبلیغی و خبری مناسب برشمرد . وی ایجاد کانال تلگرامی، استقرار سیستم پیامکی، چاپ ویژه نامه ها، تبلیغات محیطی، د لنوشته ها، ارتباط با رسانه های جمعی از جمله خبرگزاری ها و شبکه های مختلف قرآنی و فرهنگی را از مهم ترین اقد ام های این کمیته خواند . پیشوایی بر مستند سازی برنامه ها تاکید و اظهار امید واری کرد که با تلاش های انجام شد ه، د ر خصوص گسترش فرهنگ قرآنی اقد ام های موثر انجام شود .
حضور قاریان و حافظان قرآنی مایه خیر و برکت است
رئیس روابط عمومی و د ارالقرآن شرکت پالایش گاز سرخون و قشم گفت: با توجه به برکات فراوان حضور قاریان و حافظان قرآنی د ر بند رعباس، تیمی متشکل از مسئولان واحد ها و با مد یریت مد یرعامل شرکت پالایش سرخون و قشم ایجاد شد تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن، میزبان مسابقات باشیم. وی اظهار کرد : از تجارب حضور همکاران د ر د وره های قبلی استفاد ه و چک لیستی برای هر چه بهتر برگزار شد ن مراسم تهیه شد ، همچنین وظایف تقسیم و روزانه فعالیت ها بررسی شد . شکیباییان گفت: هتل هرمز با توجه به امکانات آن برای برگزاری مسابقات پیش بینی شد که به لطف خد ا متسابقین عزیز د ر محل برگزاری حضور به هم رساند ند و با همکاری مستمر د ارالقرآن شرکت ملی گاز د ر خد مت همه شرکت کنند گان بود یم.
هد ف این مسابقات، آشناسازی اقشار مختلف شرکت با قرآن کریم است
مسئول کمیته فنی و د اوری گفت: یکی از ویژگی های انقلاب اسلامی ایران نسبت به سایر انقلاب ها، د ینی و مذهبی بود ن آن است. از سوی د یگر، بسیاری از مبانی این انقلاب بر پایه معارف قرآن کریم است. محمد باد پا افزود : با هماهنگی مسئولان د ارالقرآن به ویژه آقای ربیعیان، فعالیت هایی همچون د عوت از د اوران مجرب و بین المللی، طراحی و شیوه اجرا، برگزاری کارگاه های آموزشی، طراحی فرم ها و پرسش هایی د ر بخش کتبی شامل مفاهیم قرآن کریم و نهج البلاغه انجام شد . وی تصریح کرد : یکی از ویژگی های این مسابقات این بود که نسبت به د یگر مسابقات کشوری، از سطح بالاتری برخورد ار بود .
لزوم توجه به آموزش د ر مسابقات
استاد قره شیخلو گفت: مسابقات شرکت ملی گاز، پیشینه ای طولانی د ارد ، زیرا از سال ها پیش برگزار می شود و از نظر کیفیت نیز، رشد قابل قبولی د ارد . وی افزود : شایسته است د ر کنار مسابقات، به بحث آموزش نیز پرد اخته شود ، آموزش و ارتقا د ر مسابقات لازم و ملزوم یکد یگرند ، ضمن آنکه سطح مسابقات متنوع است و قاریان بسیار خوبی شرکت کرد ند . وی اظهار کرد : برخی استان ها نیاز به توجه بیشتر د ارند و انتظار از قاری هایی که حد اقل را رعایت کنند ، وجود د ارد .
به د نبال تد اوم آموزش های قرآنی و نهج البلاغه د ر شرکت گاز ایران هستیم
مسئول هماهنگی خواهران مرحله سراسری د همین د وره مسابقات شرکت ملی گاز ایران ویژه کارکنان و همسران گفت: استقبال و رشد شرکت کنند گان د ر مسابقات قرآن کریم و نهج البلاغه ویژه کارکنان و همسران شرکت ملی گاز ایران نسبت به سال های گذشته، یک فضای فرهنگی، معنوی را امروز ایجاد کرد که باید بهترین استفاد ه را از این فضا د اشته باشیم. مریم صفایی تصریح کرد : از روز نخست، مسابقات کتبی برگزار شد ، سپس شرکت کنند گان د ر نوبت بعد ازظهر به ارائه مقاله، قرائت، ترتیل و حفظ پرد اختند . وی با اشاره به اینکه تعد اد 250 شرکت کنند ه خانم د ر این مسابقات حضور د اشتند ، اضافه کرد : سطح د همین د وره مسابقات نسبت به د وره های گذشته، پیشرفت قابل توجهی د اشت و سطح بسیار بالایی بود .
راغبین به یاد گیری رشته های قرآنی افزایش می یابد
استاد هاشمی، د اور د همین د وره مسابقات سراسری قرآن کریم د ر رشته صوت و لحن گفت: با ایجاد فضای قرآنی د ر سطح شرکت گاز، راغبین به یاد گیری رشته های قرآنی افزایش می یابد . وی تاکید کرد : د ارالقرآن شرکت ملی گاز، زمینه د سترسی به د وره های کمک آموزشی رشته های قرآنی را فراهم می کند . نفر نخست مسابقات بین المللی جمهوری اسلامی د رباره اهمیت و نقش برگزاری مسابقات قرآنی گفت: با ایجاد فضای قرآنی، انس با کلام الهی بیشتر می شود و فرهنگ غنی آن گسترش پید ا می کند و این اقد امی ستود نی است.
برگزاری کارگاه آموزشی یکی از ویژگی های مثبت این د وره از مسابقات است
یکی از د اوران مسابقات که تاکنون توانسته است رتبه نخست چهار د وره از مسابقات کشوری را به خود اختصاص د هد ، همچنین از د اوران بین المللی کشور است، گفت: سطح کیفی مسابقات نسبت به سال های گذشته بالاتر و روند ی روبه رشد د اشته است. راضیه جمالی افزود : از آنجا که مسئول کمیته فنی و د اوران خود از اساتید برجسته قرآنی است، برنامه ریزی و نظم این مسابقات به لحاظ کمی، کیفی و رفاهی د ر سطح بالایی قرار د اشت؛ ما د ر اند ک مسابقاتی کارگاه آموزشی می بینیم، اما با د رایت ایشان این ویژگی نیز، به مسابقات اضافه شد .
تأثیر در زندگی
متولی طاهر: از شرکت گاز استان گلستان د ر رشته حفظ د و جزء د ر مسابقات حضور د ارم. د ومین سال است که د ر این برنامه هستم. برگزاری مسابقات انس با قرآن، د ر زند گی تاثیر فراوانی د ارد . من د ر تجوید تد ریس می کنم. کیفیت اجرای برنامه خوب بود . پیشنهاد می د هم علاوه براهد ای جایزه به اول تا سوم، به د لیل اینکه نمرات نزد یک است، به نفرات برتر نیز، لوح تقد یر اهد ا شود .
سید ه سمیه منیری:د ر شرکت پالایش فجرجم، د ارالقرآن ریحانه النبی وجود د ارد که د ر آن از اساتید د عوت می شود ، ضمن آنکه کلاس های آموزشی تجوید و صوت لحن و حفظ نیز برگزار می شود که قابل تقد یر است. کسب رتبه اول د ر سنند ج و رتبه د وم د ر یزد از افتخارهای بند ه د ر این مسابقات است.
عباس لطفی، د ر رشته قرائت تحقیق از استان خراسان رضوی د ر این مسابقه شرکت کرد . او د ر سال 87 و اولین د وره مسابقات د ر بند رانزلی حائز رتبه اول شد ه و د ر سطح استان نیز، د ارای مقام است. سال 93 د ر تبریز، رتبه اول مسابقات کارکنان را کسب کرد ه است. وی پیشنهاد کرد که واحد ی د ر شرکت به عنوان د ارالقرآن تشکیل شود و د ارای تشکیلات سازمانی باشد .
یاد گار کتابی، از استان کرد ستان د ر این مسابقه شرکت کرد . وی سومین سال است که د ر این برنامه حضور د ارد . کتابی د ر این د وره د ر رشته ترتیل حاضر شد ه است. وی ایجاد برنامه های نوین د ر فعالیت های جانبی مسابقات و حضور گروه های تواشیح را باعث رونق بیشتر خواند .
صاد ق حید ری یکی از شرکت کنند گان رشته قرائت و ترتیل مسابقات گفت: قرآن، اساس معرفت و برهان نبوت و راهنما و هد ایت کنند ه است، پس هر انسانی د ر مسیر قرآن قد م برد ارد ، نه تنها هد ایت می شود بلکه جان و د ل و روح و روان خود را نیز نور و صفا می بخشد . صاد ق حید ری با بیان اینکه برای نخستین بار د ر مسابقات شرکت کرد ه است، تصریح کرد : سطح مسابقات بسیار بالاست و تمامی رقبا با آماد گی کامل آمد ه اند . او گفت: تمام د اوران از قاریان برجسته و بین المللی کشور هستند که نشان د هند ه سطح بالای این مسابقات خواهد بود .
حسن مرد انی از شرکت کنند گان مسابقات گفت: معنویت و اخلاق می تواند بهره وری سازمان ها را بالا ببرد و به یقین قرآن و نهج البلاغه می تواند سبب بهره وری شغلی د ر سازمان ها و افزایش راند مان کاری شود و این موضوع د ر علم مد یریت به اثبات رسید ه است. حسن مرد انی تصریح کرد : تیم شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد همواره د ر طول سال های گذشته همواره حضور فعالی د ر مسابقات قرآنی د اشته است. مرد انی با اشاره به اینکه این مسابقات هر ساله رو به رشد است، اضافه کرد : هم از لحاظ کیفی، هم کیفی شاهد ارتقا هستیم و این، رقابت را برای شرکت کنند گان د شوار کرد ه است.
تجد ید میثاق با آرمان های شهد ا
شرکت کنند گان د ر مرحله سراسری د همین د وره مسابقات سراسری قرآن کریم و نهج البلاغه کارکنان و همسران کارکنان با حضور بر مزار شهد ای گمنام بند رعباس، ضمن اد ای احترام به روح ملکوتی آن ره یافتگان وصال بر اد امه مسیر پرافتخار آنان تاکید کرد ند و با آرمان های بلند شان عهد ی د وباره بستند .
حضور بر مزار امام زاد ه سید مظفر و برگزاری
مراسم محفل انس با قرآن
شرکت کنند گان د ر مسابقات قرآن کریم و نهج البلاغه کارکنان و همسران د ر امام زاد ه سید مظفر حضور یافتند و ضمن زیارت این مرقد مطهر، محفل انس با قرآن برگزار شد . د ر این مجلس نورانی، استاد هاشمی، نفر اول مسابقات بین المللی جمهوری اسلامی و قاری قرآن کریم نیز با صوت د لنشین، خود مستعمین را به فیض کامل رساند ند . محمد زاد ه، حافظ کل قرآن نیز به پرسش های حاضران پاسخ گفت: امامزاد ه سید مظفر واقع د ر محله نایبند شهر بند رعباس، یکی از اماکن مذهبی استان هرمزگان د ر جنوب ایران است. امامزاد ه سید مظفر که از نواد گان امام موسی ابن جعفر(ع) است، از سالیان د ور، مورد توجه عموم مرد م د ر استان هرمزگان بود ه و هر ساله پذیرای زائران بی شمار مشتاق خود است. البته اهل سنت بند رعباس اد عا د ارند سید مظفر از ساد ات اهل سنت و اصالت او به گود ه برمی گرد د که به سبب رفت و آمد اهل سنت بر سر مقبره محقر او بعد ها تصمیم گرفته شد آن را به امامزاد ه مبد ل کنند تا کانونی برای مراجعات مرد م معتقد بند رعباس و حومه باشد .
قرآن مجید ، معجزه جاوید ان پیامبر گرامی اسلام (ص) است، معجزه ای که تا روز رستاخیز به صد ق رسول اکرم (ص) گواهی می د هد . اعجاز قرآن د ر معارف بلند و انسان ساز آن است و د ر بیان اهمیت آن، همین بس که پیامبر اکرم (ص) فرمود ند : «برتری قرآن بر سایر سخنان، مانند برتری خد اوند است بر بند گانش»
طعم شیرین آوای جان
حمید رضا عراقی، معاون وزیر نفت و مد یرعامل شرکت ملی گاز ایران
نهج البلاغه، کلامی شگرف از قرآن ناطق، حضرت امیرالمومنین علی (ع) است که د قت د ر مضامین آن، جان های تشنه را حیات جاود ان می بخشد . به راستی رسالت قرآن، رشد ایمان و جهت د هی به حرکت رو به کمال انسان است و د ر کنار آن نهج البلاغه اصول زند گی، مد یریت و اد اره صحیح جامعه و جهان را به ما نشان می د هد ، پس بر حاملان کلام وحی و مونسان کلام مولاعلی(ع) لازم است که قد رموانست با این د و گوهر گرانبها را بد انند و هر روز سجد ه شکر به د رگاه حضرت حق بسایند ، زیرا «لئن شکرتم لازید نکم». بی شک چشاند ن طعم شیرین آوای جان افزای تلاوت قرآن کریم با غوطه ور شد ن د رد ریای بیکران مفاهیم وحی و غور کرد ن د ر د ستورات زند گی ساز نهج البلاغه، از مهم ترین عناصر ایجاد شاد ابی معنوی و طراوت روحی و تقویت اخلاق حرفه ای و روحیه کار و تلاش خد مت رسانی خالصانه است. اینجانب ضمن سپاس به د رگاه خد اوند متعال به خاطر افزون برگ زرین د یگر د ر عرصه فعالیت های قرآنی شرکت ملی گاز ایران، از زحمات مجموعه همکارانی که د ر راستای گسترش فرهنگ قرآنی و مضامین عالی اسلامی فعالیت می نمایند ، تقد یر و تشکر نمود ه و از د رگاه خد اوند پرورد گان منان توفیق عمل به فرآمین این د و منبع نورانی و فیاض را آرزومند م.
کلید ی برای گشایش راه زند گی
محمد حسین نوری، مد یرعامل
پیامبر اکرم (ص) می فرماید : هر کس بشارت ماه ربیع الاول را به من بد هد ، من هم بشارت بهشت را به او می د هم.
حلول ماه ربیع الاول، ماه جشن و سرور اهل بیت (علیهم السلام) و ماه شکفتن جوانه های تبسم د ر چهره د وستد اران امامت و ولایت بر تمامی مسلمانان جهان به ویژه شما همکاران پرتلاش شرکت ملی گاز ایران تبریک و تهنیت باد . ربیع الاول، چشمه جوشان وحد ت و آسمان پرفروغ همبستگی است. مشام هستی معطر به رایحه میلاد مسعود پیامبر اعظم (ص) است و تمامی لحظات این ماه پرفیض مزین به کرامت، اخلاقیت و انسانیت این یگانه تاریخ است. بی ترد ید این ایام فرخند ه، فرصت گرانقد ری برای ایجاد وحد ت و توسعه د وستی و مود ت میان مسلمانان سراسر جهان و پیروان این شریعت آسمانی است. امید که د ر آن این ماه عزیز د ر سایه تاسی سیره نبوی و شجره طیبه امامت و بهره مند ی از تعالیم ارزشمند د ین مبین اسلام، شاهد تقویت وحد ت و همد لی، پیروزی و سرافرازی مسلمانان و برقراری صلح و عد الت د ر گوشه و کنار جهان باشیم.
برگزاری برنامه ها و مسابقات قرآنی و کلام وحی توسط شرکت ملی گاز ایران برای کارکنان و کارگزاران و خانواد ه های آنان کلید ی برای گشایش راه زند گی و روشنی و ترویج معنویات الهی است که با عنوان بهار د ر بهار شکل گرفته است و د ر همین راستا د همین د وره مسابقات سراسری ویژه کارکنان و همسران کارکنان شرکت ملی گاز ایران از اول آذر ماه 96 مصاد ف با سوم ربیع الاول به مد ت 5 روز د ر این استان برگزار شد .
با یاری خد اوند متعال، افتخار میزبانی این د وره از مسابقات د ر استان هرمزگان، شهرستان بند رعباس نصیب شرکت پالایش گاز سرخون و قشم شد که بی شک رحمت و برکت فراوان و فرصت آموختن رهنمود های این کتاب الهی و مسیر قرآنی برای ما د ربرخواهد د اشت. بار د یگر این ایام فرخند ه را به تمامی همکاران ارجمند شرکت ملی گاز ایران به ویژه متسابقین حاضر د ر این د وره از مسابقات تبریک عرض نمود ه، از خد اوند منان برای شما و ملت شریف ایران اسلامی سربلند ی و موفقیت روزافزون مسئلت می نمایم.
معرفی فناوری H-OIL برای ارتقای نفت کوره
د رنشست توجیهی نمایند گان شرکت اکسنس فرانسه ومد یران شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی ایران، فناوری«اچ.اویل» معرفی شد . این نشست، با حضور آرمان مقد م، مد یر برنامه ریزی تلفیقی، جمعی از مد یران پالایشگاه های نفت کشور و نمایند گان شرکت «اکسنس» فرانسه برگزار و فناوری مزبور به منظورکاهش وارتقای نفت کوره تولید ی پالایشگاه های نفت، همچنین تبد یل آن به محصولات با ارزش افزود ه بیشتر معرفی شد . فناوری H-OIL که هید روکراکینگ ته ماند های سنگین است، این امکان را ایجاد می کند که با استفاد ه از راکتور غوطه ور (بسترسیال)، د رحضور هید روژن وکاتالیست مورد نظر، ته ماند های سنگین د رحد ود 77د رصد ، به فرآورد ه های سبک وبا ارزشی مانند سوخت جت، نفت گاز، بنزین و نفت سفید و ال.پی.جی تبد یل شود . افزون براین، با استفاد ه از این فناوری، کیفی سازی محصولات با کاهش میزان فلزات وگوگرد و نیتروژن امکان پذیر می شود . H-OIL برای پالایشگاه هایی که خوراک آن فلزات بیشتری د اشته باشد ، مناسب و استفاد ه از این فناوری برای پالایشگاه های آباد ان، بند رعباس و تبریز د ر د ست مطالعه است.
آموزش گذران د وران بازنشستگی
اد اره آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی ایران برای نخستین بار د وره آموزشی بهره گیری از توانمند ی های فرد ی د ر د وران بازنشستگی را برای کارکنان د ر آستانه بازنشستگی برگزار کرد . برمبنای قوانین موجود ، هرساله تعد اد ی ازکارکنان مجموعه ها بازنشسته و با آغاز این د وران ازمرحله میانسالی، وارد مرحله سالمند ی می شوند . ورود به مرحله سالمند ی، ویژگی های خاص خود را د ارد که از آن جمله می توان به افسرد گی، استرس، احساس بیهود گی ناشی از نرسید ن به اهد اف و آرزوها اشاره کرد . با توجه به موارد یاد شد ه، اد اره آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورد ه های نفتی ایران د وره آموزشی را با هد ف روشنگری بیشتر د ر د وران بازنشستگی و استفاد ه از توانمند ی های آنان د ر این د وران را برای کارکنان د ر آستانه بازنشستگی این مجموعه و شرکت های تابعه برگزار کرد ه است. این د وره آموزشی 60 ساعت و د ر قالب 10 جلسه کارگاه آموزشی د ر مرکز آموزش پسیان برگزار شد . محد ود يت هاي جسمي د وران ميانسالی، بهره وري نوين از عمر، هوش مالي و مد يريت هزينه ها، همچنین مزایای بازنشستگي و رفاهيات، از جمله موارد ی بود که د ر این د وره آموزشی مطرح و از آن استقبال شد .
استاند ارد سازی 75د رصد جایگاه های سی ان جی د ر لرستان
مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه لرستان گفت:75 د رصد جایگاه های عرضه گازطبیعی فشرد ه(سی ان جی)این منطقه عملیاتی استاند ارد سازی شد ه است. پیمان بهرامی د رنشست هم اند یشی بررسی چالش های جایگاه های سی ان جی که با حضور نمایند گان سازمان استاند ارد ، صنعت معد ن و تجارت و بهره برد اران جایگاه های سی ان جی، برگزارشد ، هد ف از این گرد همایی را هم افزایی میان مالکان، شرکت های تامین کنند ه تجهیزات و شرکت های تعمیر و نگهد اشت برشمرد .
وی رفع مشکلات موجود د رباره استاند ارد سازی تجهیزات جایگاه های عرضه سوخت منطقه لرستان به منظور جلوگیری از توقف های ناشی از خرابی، کاهش حواد ث، کاهش هزینه ها وافزایش ایمنی را د یگراهد اف این هم اند یشی برشمرد . بهرامی گفت: از مجموع 50 جایگاه عرضه سوخت استان لرستان، 35 باب آن گواهینامه استاند ارد سازی را از شرکت های بازرسی کیفیت و استاند ارد ایران د ریافت کرد ه اند و بقیه نیز د ر حال استاند ارد سازی تجهیزات هستند .
د ر این نشست هم اند یشی مد یرعامل شرکت «سپید صنعت» نیز بامعرفی سیستم «وی اس د ی» پیاد ه سازی آن را د ر جایگاه های
سی ان جی، عامل مهمی د ر کاهش نرخ استهلاک تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها، حذف شوک های الکتریکی و مکانیکی تجهیزات د ر زمان راه اند ازی کمپرسور و بهینه سازی مصرف انرژی د ر جایگاه های سوخت برشمرد .
د ر این نشست، د یگرحاضران نیزباطرح د ید گاه های خود بر رفع مشکلات نرم افزاری، افزایش ایمنی جایگاه ها، تعامل با شرکت های پشتیبان و تهیه قطعات مورد نیاز تاکید کرد ند .
کشف محموله سوخت از یک انبار زیرزمینی
مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه مرکزی ازکشف و ضبط یک محموله سوخت (نفت گاز)به میزان د وهزارلیتر و بازگشت آن به چرخه مصرف خبر د اد . عبد الله گیتی منش با تاکید بر لزوم سلامت زنجیره توزیع ومصرف سوخت افزود : این محموله سوختی از سوی حراست وکارکنان ناحیه د لیجان از یک مخزن زیرزمینی د راین شهرستان، کشف و ضبط شد ه است.
وی با اشاره به بازد ید های اد واری و گشت های مشترک با سازمان های ذی ربط تصریح کرد :محموله نفت گاز یاد شد ه نیز د رفرآیند گشت های مشترک و اد واری کارکنان وعوامل حراستی، کشف شد ه و به چرخه مجازمصرف سوخت بازگشته است.
مد یرشرکت ملی پخش فرآورد ه های نفتی منطقه مرکزی د رباره روند برگشت د وباره سوخت به چرخه مصرف یاد آور شد : محموله های کشف شد ه باتشکیل پروند ه برای افراد خاطی، پس ازطی مراحل قانونی با اطمینان ازکیفی بود ن آن د ر آزمایشگاه، به چرخه مصرف برمی گرد د . وی گفت: این کار پس از بررسی های اولیه وکشف، با حکم قطعی د اد ستان د لیجان وبا حضور حراست منطقه و هماهنگی فرماند هی انتظامی شهرستان صورت گرفت، سپس پروند ه برای اقد ام های بعد ی به تعزیرات تحویل شد .
فراهم شد ن امکان تعمیرات اساسی د ر شرایط عملیاتی
سرپرست مرکزانتقال نفت خام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران از فراهم شد ن امکان تعمیرات اساسی و استفاد ه از ظرفیت مخازن نفت خام د رشرایط عملیاتی خبر د اد .
محمد حقانی با بیان این که این مهم با ایجاد ارتباط میان مخازن تعاد لی امکان پذیر شد ه است، افزود : از این پس فعالیت به منظور انجام تعمیرات اساسی مخازن امکان پذیر و استفاد ه ازظرفیت مخزن ها نیز طبق نیاز، برنامه ریزی خواهد شد .
وی با بیان این که این مرکزانتقال نفت سه مخزن 40میلیون لیتری د ارد ، اظهارکرد : مخزن101این مجموعه به منظورخط 16اینچ ری- تبریز ومخازن 105و106 نیزبرای ذخیره سازی فرآوره های پالایشگاه استفاد ه می شد ، اما با انجام عملیات یاد شد ه، امکان برد اشت ازهریک ازمخازن از هریک ازخطوط فراهم شد ه است.
حقانی با تاکید براین که طرح مزبوربه د لیل استفاد ه بهینه ازظرفیت مخازن از اهمیت بالایی برخورد اراست، تصریح کرد : با برقراری ارتباط میان مخازن نفت خام می توان د ر مواقع مورد نیاز یا د ر زمان تعمیرات اساسی، محاسبه د قیقی از مقد ار نفت خام تحویلی به پالایشگاه تهران د اشت وآن را با میزان ثبت شد ه به وسیله اند ازه گیر(میتر)های موجود مقایسه کرد .
گازرسانی به روستاهای بیش از 20 خانوار د ر آیند ه نزد یک
مد یرعامل شرکت گازاستان ارد بیل از گازرسانی به روستاهای بیش از 20 خانوار این استان د رآیند ه نزد یک خبر د اد . فیروزخد ایی د رآیینی به مناسبت هفته بسیج با اشاره به این که مهم ترین و خطیرترین وظیفه خد مت به مرد م است وباید به این نکته توجه جد ی شود ، افزود : هم اکنون 94د رصد خانوارهای شهری و روستایی استان ارد بیل زیرپوشش گاز طبیعی قرار د ارند . وی با بیان این که شمارخانوارهای روستایی بهره مند از گازطبیعی د ر استان ارد بیل به101هزار مورد رسید ه است، تصریح کرد : عملیات گازرسانی به 410 روستای د یگر استان نیز د ر د ست اجراست. مد یرعامل شرکت گاز استان ارد بیل گفت: با تکمیل این پروژه ها شمار خانوارهای زیرپوشش گاز به 115 هزار مورد افزایش خواهد یافت. خد ایی همچنین با اشاره به شروع سرمای زود رس وضرورت تلاش بیشتر برای گازرسانی مطلوب د ر فصول سرد سال اظهارکرد : امسال نیز باید همانند سال های گذشته عزم بسیجی د اشت و به مرد م خد مت رسانی کرد . وی با تاکید براین نکته که بسیج د رد وران انقلاب اجازه ند اد حتی یک وجب از خاک میهن به د ست د شمن بیفتد ، تصریح کرد : هم اکنون نیز این روحیه د ربسیجیان با همان قد رت وجود د ارد .
خد ایی گفت: امروز نیز وظیفه مهم وخطیرکارکنان شرکت گاز استان ارد بیل ارائه خد مات گازرسانی مطلوب به مرد م با یک روحیه بسیجی است.
د راین مراسم سرهنگ د هقانی نیا، فرماند ه سپاه ناحیه ارد بیل نیزاظهار کرد : بسیجیان باید به این نکته مهم توجه کنند که با وجود شکست د اعش، تفکر آنها باقی است و بسیجیان همیشه د ر صحنه باید مراقب نیرنگ های د شمنان باشند .
هات تپ با شیرتوپی به طول 82 اینچ برای نخستین بار د ر کشور
مد یرمنطقه سه عملیات انتقال گازازانجام عملیات هات تپ 36 اینچ با استفاد ه از شیر توپی به طول 82 اینچ برای نخستین بارد رکشور خبر د اد .
صاد قپورافزود : این عملیات (هات تپ یا جوشکاری گرم) روی خط ششم 56 اینچ سراسری به منظور اتصال آن به خط پنجم سراسری انجام شد ه است.
وی هد ف عملیات هات تپ و اتصال د وخط لوله یاد شد ه را افزایش قد رت مانور عملیاتی و بهینه سازی د رانجام عملیات هات تپ برشمرد .
مد یرمنطقه سه عملیات انتقال گاز تصریح کرد : این عملیات بسیار مهم و حساس با محوریت کارکنان واحد عملیات ساختمانی این منطقه عملیاتی و به پیشنهاد فنی ستاد انتقال گاز مبنی برتغییرطول کاتر واستفاد ه از آد اپتورتخت انجام شد ه است. صاد قپوربا تاکید بر این که عملیات ساخت این تیغه کوتاه د رکمترین زمان ممکن د ر کارگاه عملیات ساختمانی منطقه سه انتقال گاز انجام شد ه است، تصریح کرد : این قطعه برای نخستین بار د رایران روی خط ششم سراسری (د رمحد ود ه اهواز- میانکوه) مورد استفاد ه قرار گرفته است.
وی صرفه جویی د رتامین شیرآلات و متعلقات وابسته را د ر اجرای این عملیات 3 میلیارد و 500 میلیون ریال اعلام کرد .
تجهیزمنطقه اصفهان به شبکه مخابراتی «آی پی»
مسئول تعمیرات و نگهد اری کابل و فیبرنوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان از راه اند ازی مراکزتلفن مبتنی برشبکه د ر این منطقه عملیاتی خبر د اد . عباسعلی نیکبختان با بیان این که مراکز تلفن قد یمی این حوزه عملیاتی 50 سال قد مت د اشته است، افزود : با هد ف بهینه سازی شبکه مخابراتی صنعت نفت، مراکز تلفن 40 شماره ای ان آی سی مد ل ان آ 40 به مراکز تلفن مبتنی برشبکه اریکسون مد ل ام ایکس - 1 تغییر یافته است. وی با بیان این که پیش از این تغییرمراکز انتقال نفت به فناوری قد یمی کراس بارمجهز وشماره ها به صورت آنالوگ تعریف شد ه بود ، افزود : د ر فناوری جد ید مبتنی بر شبکه، علاوه بر امنیت بالا، قابلیت افزایش ظرفیت نیز وجود د ارد . نیکبختان استفاد ه از تلفن های بی سیم، برگزاری کنفرانس، جا به جایی شماره تماس ها با استفاد ه از بستر شبکه، همچنین برگشت تماس، انتظار تماس و قرارد اد ن شماره های اختصاصی د ر یک گروه را ازد یگر قابلیت های فناوری مراکز مبتنی برشبکه برشمرد . مسئول تعمیرات و نگهد اری کابل و فیبرنوری تصریح کرد : مراکز انتقال نفت شماره 1 تا 6 مارون ـ اصفهان، ستاد شرکت پخش فرآورد ه های نفتی منطقه اصفهان وانبار نفت شهید محمد منتظری این شرکت با تلاش چهارماهه کارکنان واحد مخابرات به این سیستم جد ید مجهز شد ه اند .
آغازعملیات اجرایی احد اث160 واحد مسکونی
کلنگ آغازعملیات اجرایی احد اث 160واحد مسکونی ویژه کارکنان و 10 واحد مهمانسرا شرکت پالایش نفت لاوان به زمین خورد . محمد علی اخباری، مد یر عامل شرکت پالایش نفت لاوان د رآیینی که به همین مناسبت برگزارشد ، با اشاره به د ستاورد های د وساله این مجموعه پالایشی افزود : هیئت مد یره پالایشگاه نفت لاوان د ر کنار توسعه عملیاتی به توسعه امکانات رفاهی کارکنان خود نیز توجه ویژه د ارد . وی اظهارکرد : توسعه و نوسازی ناوگان خود روهای سبک، سنگین و خود روهای عمومی، بهبود وضع پروازهای چارتر به منظور رفت وآمد کارکنان، راه اند ازی باشگاه ومجموعه ورزشی-فرهنگی د رآیند ه نزد یک، همچنین شروع عملیات اجرایی برای ساخت 160واحد مسکونی و10 واحد مهامانسرا، پیرو توجه و اهمیت این شرکت به کارکنان است. عبد الهاد ی مطلق ، رئیس هیئت مد یره این مجموعه پالایشی نیز گفت: سیاست راهبرد ی شرکت پالایش نفت لاوان به منظورتوسعه زیرساخت ها د رکناربهبود فرآیند و توسعه عملیاتی، عمق بخشی به فعالیت های عمرانی و رفاهی د رحوزه های مختلف برای کارکنان است. وی با بیان این که یکی ازپایه های اصلی اقتصاد مقاومتی، عملکرد مناسب و بازد هی مطلوب، توزیع متوازن منابع وامکانات است، اظهار کرد :شرکت پالایش نفت لاوان د رجهت عمل به منویات رهبرمعظم انقلاب، ایجاد ، تجهیز، بازسازی واحد اث پروژه های عملیاتی، عمرانی و رفاهی را د رحوزه های مختلف پیگیری می کند . رئیس هیئت مد یره شرکت پالایش نفت لاوان تاکید کرد : د ر د و سال اخیر باهمکاری مد یران وکارکنان این مجموعه، وضع شرکت به نحو چشمگیری بهبود یافته است وامید واریم با اد امه این روند ، موفقیت های بیشتری د ر شرکت پالایش نفت لاوان رقم بخورد .
آغاز بهره برد اری از واحد های تصفیه پساب های صنعتی
بهره برد اری از واحد های تصفیه پساب های صنعتی و گوگرد سازی شرکت پالایش نفت لاوان آغاز شد . رئیس هیئت مد یره شرکت پالایش نفت لاوان د ر آیین بهره برد اری از این طرح ها گفت: د ستیابی به د ستاورد هایی نظیر واحد های تصفیه پساب های صنعتی (واحد 5400) وگوگرد سازی ( واحد 1700) نتیجه تلاش و خود باوری متولیان این پروژه ها د ر جهت تحقق بخشی به اهد اف اقتصاد مقاومتی است. علی اخباری، مد یرعامل شرکت پالایش نفت لاوان نیزگفت: بهره برد اری ازاین واحد های عملیاتی افزون برکمک به رونق اقتصاد ی شرکت، گام مهمی د رجهت تحقق الزام های زیست محیطی به شمار می آید . با بهره برد اری از واحد های گوگرد سازی و تصفیه پساب های صنعتی شرکت پالایش نفت لاوان، روزانه 30 تن گوگرد به سبد تولید ات این پالایشگاه افزود ه و پساب های صنعتی نیز با ظرفیت 300 مترمکعب د ر ساعت تصفیه خواهد شد .
پارس جنوبی جم حالا پرچمد ار نفت د رفوتبال ایران است
نایـب قهـرمانیِ غـریب ِآشـنا
مشعل آرش جعفری بعد از افتخاراتی که نفت تهران به عنوان نمایند ه وزارت نفت د ر لیگ برتر فوتبال ایران با قهرمانی د ر جام حذفی، سومی لیگ برتر و حضور د ر جمع 4 تیم برتر آسیا کسب کرد ، حالا نوبت پارس جنوبی جم، د یگر نمایند ه نفت است که پرچم نفتی ها را د ر فوتبال ایران بالا نگه د ارد .
پارس جنوبی جم با هد ایت مهد ی تارتار د ر پایان نیم فصل نخست لیگ هفد هم حرفه ای باشگاه های ایران موفق شد د ر اولین حضور خود د ر سطح اول فوتبال ایران، بالاتر از تیم هایی چون استقلال، تراکتورسازی، سپاهان و حتی هم نام خود نفت آباد ان قرار بگیرد و نایب قهرمان نیم فصل نخست لیگ برتر باشد .
پارس جنوبی جم با پیروزی د ر هفته پایانی نیم فصل نخست د ر خانه، مقابل سیاه جامگان موفق شد نایب قهرمانی خود را جشن بگیرد . شاگرد ان مهد ی تارتار با نتیجه یک برصفر از سد سیاه جامگان مشهد گذشتند تا جمع امتیازات خود را به 29 برسانند . حالا پرچمد اران نفت د ر حال لذت برد ن از کسب امتیازات خود د ر لیگ هفد هم هستند و د یگر کمتر کسی از اتفاقی بود ن نتایج این غریب آشنا می گوید ؛ تیمی که پله های ترقی را یکی یکی بعد از قهرمانی د ر لیگ د و و سپس د ر لیگ یک و صعود به لیگ برتر بالا رفت و حالا توانایی قهرمانی د ر لیگ برتر را هم د ارد .
بازیگرد انی د ورتموند ی ها
یکی از ویژگی های منحصر به فرد پارس جنوبی جم، ارائه بازی روان و تسلط بر جریان بازی است. آنها بخوبی توپ را د ر زمین می گرد انند و هنگامی که توپ را د ر اختیار ند ارند ، با د وند گی های بی امان خود فضا را از حریف می گیرند . جنگند گی و روحیه برد طلبی بازیکنان بی اد عای پارس باعث شد ه تا آنها یکی از بهترین های لیگ هفد هم باشند . د ورتموند ی های لیگ برتر که از جمله تیم های د وند ه هستند ، بیش از نیمی از بازیکنانشان د ر هر بازی بالای 9 کیلومتر می د وند .
مرد ان کلید ی
د ر تیم تارتار هیچ بازیکنی برای حضور د ر ترکیب ثابت احساس امنیت نمی کند و آماد گی و کیفیت بالا معیار اصلی فیکس بود ن است. محسن فروزان با حضور د ر تمام بازی های تیمش رکورد د ار است و با 5 کلین شیت، عملکرد قابل قبولی از خود ارائه کرد ه است.
فرشاد محمد ی مهر مد افع راست جمی ها نیز که بیشترین پاس گل و تاثیرگذاری را د ر گل های به ثمر رسید ه تیمش د ارد ، با 12 حضور ثابت د ر تیمش، یکی از مرد ان مورد اعتماد تارتار نام گرفته است. مجتبی لطفی با 11 بازی فیکس و میثم نقی زاد ه و آلویس نانگ با 10 حضور د ر رتبه های بعد ی این رد ه بند ی قرار د ارند .پارس جنوبی جم که د ر بیشتر بازی ها با سیستم 2-4-4 به مید ان می رود ، بعد از محسن فروزان د ر قفس توری خود ، حامد نورمحمد ی و مجتبی لطفی را د ر قلب خط د فاعی به عنوان مهره ای قابل اتکا د ر اختیار د ارد . محمد ی مهر د ر راست و زبید ی د ر چپ، د و بال روند ه جمی ها به حساب می آیند ؛ اما پورامینی، هافبک د فاعی این تیم د ر بیشتر بازی ها بود ه و بخوبی توانسته میانه مید ان را برای تیمش جمع کند . نانگ، د شتی و سینگ نیز مثلث هجومی تیم شان را تشکیل د اد ه و جمعا 10 گل تاکنون به ثمر رساند ه اند . احسان تایید ی، مجید علیاری، فرشاد سالاروند و امیر ارسلان مطهری نیز ذخیره های طلایی تارتار د ر این 15 هفته بود ه اند .
آمار شگفت انگیز
د ر هفته 15 از لیگ برتر، شاگرد ان تارتار فقط د وباخت خفیف که سزاوار آن نبود ند ، د ر کارنامه د ارند . این رکورد اد امه د ارد و حالا خیلی ها برای شکست د اد ن پارس جم نقشه می کشند . تارتار د ر حالی معد ل نزد یک به 2 امتیاز برای هر د ید ار را تا پایان هفته 15 کسب کرد ه که با تلفیقی از بازیکنان بومی و ستاره های احیاء شد ه لیگ، تیمی یک د ست و همگن را ساخته است. تیمش با 23 گل زد ه، عنوان سومین خط حمله لیگ را به خود اختصاص د اد ه و با 11 گل خورد ه، سومین خط د فاعی برتر لیگ را د ر اختیار د ارد . آنها 6 گل د ر 15 د قیقه پایانی نیمه اول و 9 گل د ر 30 د قیقه پایانی بازی ها به ثمر رساند ند . از مجموع 11 گل خورد ه نیز 7 گل د ر نیمه د وم وارد د روازه جمی ها شد ه است. پارس جم، نانگ 4 گله و سینگ و د شتی 3 گله را د ر اختیار د ارد و این مثلث آتشین می تواند کابوس هر تیمی باشد . نکته جالب اینکه تیم مهد ی تارتار بجز این سه نفر، 10 بازیکن د یگر د ر ترکیب خود د ارد که طعم گلزنی د ر این فصل را چشید ه اند .
پارس جم، تنها یک بار و آن هم مقابل صنعت نفت، نیمه اول را بازند ه به رختکن رفت و د ر 4 د ید ار برابر گسترش فولاد ، سپاهان، صنعت نفت و سایپا توانست نتیجه بازی را برگرد اند و از باخت، تساوی یا برد بسازد . آنها با تفاضل 12+ رکورد د ار بهترین تفاضل گل بعد از پرسپولیس صد ر نشین هستند . برد 4 بر یک مقابل گسترش فولاد د ر تبریز و 3 بر صفر برابر ذوب آهن د ر اصفهان، بهترین نتیجه این تیم د ر خارج از خانه و برد 2 بر صفر استقلال و 3 بر یک سپید رود ، بهترین نتیجه خانگی پارس جنوبی جم است.
فکر قهرمانی
پارسی ها د ر آستانه خلق شگفتی قرار د اشتند که د وشکست د ور از انتظار بخصوص د ر بازی با پرسپولیس که یک پنالتی را از د ست د اد ند و نیز روی یک حاد ثه د ر ثانیه پایانی گل خورد ند ، باعث شد صد رنشینی را از د ست بد هند و به نایب قهرمانی اکتفا کنند . شگفتی جمی ها حالا به نیمه راه رسید ه و هم اکنون این تیم می تواند با تغییراتی کوچک، تیم خود را برای نیم فصل د وم آماد ه کند تا به قهرمانی د ر پایان فصل بیند یشد . شاگرد ان تارتار د ر پارس جم، د ر حالی رویای قهرمانی را د ر سر می پرورانند که تنها یک اتفاق توانسته کام همه بوشهری ها را زهر کند . آنها هیچ نمایند ه ای د ر فهرست کارلوس کی روش ند ارند و تیم ملی بد ون بازیکنی از پارس جم شکل گرفته است.
وست فالن جم
یکی از د لایلی که پارس جنوبی جم پله های ترقی را یکی یکی پیمود و از لیگ د سته د وم فوتبال ایران به لیگ برتر رسید ، حضور هواد اران پرشور جمی است.ورزشگاه تختی جم با گنجایش نزد یک به 15 هزار نفر، به جهنمی برای تیم های مهمان تبد یل شد ه، چراکه هواد اران پارس جنوبی جم هیچ گاه تیم شان را تنها نمی گذارند و با پرکرد ن سکوها همیشه از آنها حمایت می کنند .وقتی این ورزشگاه لب به لب پر می شود ، ورزشگاه وست فالن د ورتموند آلمان را به یاد می آورد و باتوجه به هم رنگ بود ن پیراهن های د وتیم و نیز شکل و شمایل تشویق ها و حتی شیوه بازی این تیم که بی شباهت به بازی د ورتموند هم نیست، باید گفت که جهنم وست فالن جم، حضور هر تیم و مقابله با پارس جنوبی جم را سخت می کند .
تارتار :
از رقابت کوتاه نمی آییم و می خواهیم بالای جد ول باشیم
پارس جنوبی جم که تمام نگاه ها را د ر لیگ برتر فوتبال ایران به خود خیره کرد ه، حالا د اعیه قهرمانی د ر سر د ارد ؛ هرچند که مربی این تیم می گوید از ابتد ا هد ف ما قهرمانی نبود ه؛ بلکه به د نبال حضوری آبرومند انه د ر لیگ بود یم.مهد ی تارتار، سرمربی تیم فوتبال پارس جنوبی جم د ر خصوص عملکرد تیمش د ر نیم فصل نخست می گوید :
هد ف ما از ابتد ا این بود که د ر لیگ بمانیم، خد ا را شکر تا به اینجا هم امتیازات خوبی جمع آوری کرد یم؛ البته الان وضعیت خوبی د اریم و د وست ند اریم از این رقابتی که د اریم، کوتاه بیاییم. ما از روز اول برای قهرمانی به مسابقات نیامد یم. د ور از ذهن است که د ر اولین سال براحتی حرف از قهرمانی بزنیم. بازیکنان ما تاکنون تلاش زیاد ی کرد ه اند . ما هیچ رقابتی با پرسپولیس، استقلال، ذوب آهن و... ند اریم؛ ولی د وست د اریم که بالای جد ول باشیم.من نمی گویم که د وست ند اریم قهرمان شویم، ولی با توجه به اینکه اولین حضور خود را د ر لیگ برتر تجربه می کنیم، نباید انتظار ها از ما زیاد باشد . حضور د ر رتبه د وم به صورت طبیعی توقع ها را بالا می برد .ما یک مجموعه خوب هستیم؛ از مد یریت گرفته تا سایر عوامل باشگاه و د ر انتها بازیکنان و کاد ر فنی که همگی د ست به د ست هم به د نبال این هستیم که پارس جنوبی جم، بهترین نتایج را بگیرد و د ر بالای جد ول قرار د اشته باشد .
البته باید بگویم ما توانایی قهرمانی د اریم؛ ولی کار خیلی سخت است و از این به بعد همه تیم ها می آیند که ما را متوقف کنند .
تارتار اشاره ای هم به هواد اران خونگرم جمی د ارد و می گوید : هواد اران جمی تا کنون برای ما سنگ تمام گذاشته اند ؛ چه د ر جم و چه بیرون از خانه همیشه همراه و یار ما بود ه اند . من و شاگرد انم قد رد ان آنها هستیم و امید وارم که با نتایج خوب، گوشه ای از محبت آنها را جبران کنیم. هواد اران یار د وازد هم و انرژی تیم ما هستند .وی د رباره تقویت تیم د ر نیم فصل د وم گفت: تیم خوبی د اریم و از شاگرد انم راضی هستم؛ ولی باید برای نیم فصل مشورت کنیم که د ر کد ام پست ها نیاز به بازیکن د اریم تا پرقد رتر رقابت ها را شروع کنیم.
محمد ی مهر:
جو ورزشگاه جم وحشتناک است!
مد افع تیم پارس جنوبی جم می گوید که بازی های آنها روی کارهای تاکتیکی بود ه که د ر طول هفته، روی آنها تمرین کرد ه اند . فرشاد محمد ی مهر، مد افع راست تیم پارس جنوبی جم د ر مورد نتایج خوب این تیم د ر طول نیم فصل اول می گوید : برنامه های تارتار طوری است که بازی به بازی پیش می رویم. هر بازی شرایط خاص خود را د ارد و خد ا را شکر تا حالا همه چیز خوب بود ه است. شاید د ر هفته های ابتد ایی عد ه ای می گفتند که نتایج ما شانسی است، اما حالا فهمید ند که نتایج تیم ما جرقه ای نیست. تیم ما از سال گذشته ثبات د ارد و از نظر مهره ای هم تیم خوبی د اریم، چون حتی اگر 3-2بازیکن هم به د لایل مختلف حضور ند اشته باشند ، جایگزین های خوبی د اریم.مد افع راست تیم پارس جنوبی جم د ر مورد د لیل اصلی موفقیت این تیم می گوید : شاکله اصلی تیم ما نسبت به فصل گذشته حفظ شد و بازیکنانی هم که اضافه شد ند ، براساس اید ه های تارتار بود ند و خیلی خوب هم جواب د اد ند . پارسال ما د ر بیشتر بازی ها اول سعی د اشتیم گل نخوریم و بعد گل بزنیم. با همین سیستم 23 هفته نباختیم و د ر بازی آخر که به باد ران باختیم، نتیجه برای مان مهم نبود ، چون صعود کرد ه بود یم و صد رنشین بود یم. حتی د ر تمرین ها هم که بازی د رون تیمی د اریم، هیچ کس د وست ند ارد بازند ه باشد .محمد ی مهر د ر مورد لیست تیم ملی و عد م د عوت از بازیکنان تیم نایب قهرمان نیم فصل افزود : من نمی توانم د ر این مورد نظری بد هم. تیم ملی است و کی روش هم سلیقه خود ش را د ارد . فکر می کنم حد اقل ما می توانستیم 3-2 بازیکن د ر تیم ملی د اشته باشیم، چون تیم هایی که پایین تر از ما هستند ، چند نمایند ه د ارند ؛ ولی امید وارم بازیکنان ما با اد امه همین روند د ید ه شوند و د ر ارد وهای بعد ی تیم ملی حضور د اشته باشند .
وی د ر پایان با حمایت از هواد اران جمی گفت: تیم ها وقتی برای بازی با ما به جم می آیند ، جو وحشتناکی را تجربه می کنند و تا می آیند به خود شان بیایند ، گل می خورند . فکر نمی کنم هیچ جای ایران چنین هواد اری د اشته باشد . از د قیقه 1 تا 90 تشویق می کنند و به تیم حریف هم کاری ند ارند و هر چقد ر از آنها تشکر کنیم، باز هم کم است.
قهـرمان با اقتد ار شروع کرد
هفته اول مسابقات ليگ برتر گلف كشور، با پيروزي قاطعانه نفت مسجد سليمان، قهرمان فصل گذشته اين رقابت ها آغاز شد . تيم گلف نفت مسجد سليمان د ر هفته نخست هفتمين د وره ليگ برتر گلف باشگاه های ایران د ر مجموعه ورزشي نقش جهان اصفهان، مهمان تيم هیئت گلف اين شهر بود كه توانست با نتيجه قاطع 6 بر 0 از سد تيم حريف عبور كند .د ر ساير د يد ارها، تيم ملي حفاري اهواز، د یگر تیم نفتی حاضر د ر این رقابت ها با نتیجه 5 بر 1 از سد تيم تار از مسجد سليمان عبور كرد . بازي تيم هاي آزاد گان مسجد سليمان و نمين سراميك ارد بيل 4 بر 1 به سود تيم ارد بيلي خاتمه يافت و تيم سورتمه اهواز 3 بر 2 هیئت گلف شاهين شهر را از پيش رو برد اشت. با اتمام مسابقات هفته نخست، تيم نفت مسجد سليمان با 3 امتياز صد رنشين شد و تيم هاي ملي حفاري و ارد بيل د ر رد ه هاي بعد ي جد ول رد ه بند ي اين گروه قرار د ارند .
مسابقات ورزشی سه گانه د رمنطقه خلیج فارس
به مناسبت هفته بسیج، یک د وره مسابقات ورزشی سه گانه د ر مرکز انتقال نفت قطب آباد شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران-منطقه خلیج فارس و د رسه رشته د ارت، د وومید انی و طناب کشی با حضورکارکنان رسمی و پیمانی این مرکز برگزار شد .د ر رشته د ارت موسی حسین زاد ه، یاسرخاد می و قاسم سلیمی به ترتیب مقام اول تا سوم را کسب کرد ند .
د ررشته د وومید انی هم مصطفی سخاوت، حسین پشت خمو و علی د انگاه به ترتیب د رجایگاه اول تا سوم ایستاد ند .
همچنین د ر رشته آماد گی جسمانی (طناب کشی) امین انجم شعاع، محمد زارعی و وحید ایران نژاد مقام اول تا سوم این د وره از مسابقات را کسب کرد ند .
یاد آورمی شود ، د ر پایان از نفرات برتر هر رشته تقد یرشد .
تد اوم صد رنشيني نفت مسجد سليمان
هفته د وم مسابقات لیگ وزنه برد اری نوجوانان خوزستان با قهرمانی باشگاه نفت و گاز مسجد سلیمان به پایان رسید .
این هفته از پیکارها د ر سالن شهد ای وزنه برد اری خوزستان و به میزبانی شرکت فولاد اکسین خوزستان برگزار شد که باشگاه نفت و گاز مسجد سلیمان با ۵۸۵ امتیاز، اند یکا با ۵۶۶ امتیاز و باشگاه پالایش نفت آباد ان با ۵۴۶ امتیاز به ترتیب د ر رد ه های اول تا سوم قرار گرفتند .
پس از رقابت وزنه برد اران تیم های شرکت کنند ه، طی هفته های اول و د وم، باشگاه نفت و گاز مسجد سلیمان با هزار و 152 امتیاز صد رنشین است، اند یکا با هزار و 133امتیاز د ر مکان د وم قرار د ارد و باشگاه پالایش نفت آباد ان با هزارو87 امتیاز د ر رد ه سوم جای گرفته است. د ر این مسابقات، یک تیم از استان لرستان نیز به عنوان مهمان حضور د اشت و د ر مجموع 90 وزنه برد ار د ر قالب ۱۳ تیم با یکد یگر به رقابت پرد اختند .
صد رنشینی نفت امید یه د ر بسکتبال امید ها
تیم نفت امید یه د ر پایان د ور رفت لیگ برتربسکتبال امید های باشگاه های ایران صد رنشین شد .هفته پنجم و پایانی این رقابت ها د ر گروه جنوب برگزار شد که تيم نفت امید یه با هد ایت رضا آلبوفتیله، مقابل پتروشیمی بند رامام به پیروزی رسید . این تیم د ر پایان د ور رفت بد ون شکست و با 5 پیروزی و کسب 10 امتیاز د ر صد ر جد ول قرار گرفت.ملی حفاری، سومین نمایند ه استان و د یگر تیم نفتی حاضر د ر این رقابت ها نیز د ر خانه پذیرای مقاومت میناب بود که موفق شد این تیم را از پیش رو برد ارد . این مسابقات د ر د و گروه شمال و جنوب برگزار می شود که د ور برگشت آن از این هفته آغاز خواهد شد .
مدال برنز وزنه برد ار مناطق نفتخيزجنوب د ر جهان
سيد ايوب موسوي وزنه برد ار تيم مناطق نفت خيزجنوب با مهار وزنه 385 کيلو گرمي مد ال برنز د سته 94 کيلو گرم مسابقات وزنه برد اري قهرماني جهان را به خود اختصاص د اد .
د ر مسابقات جهاني وزنه برد اري که د ر کشور آمريکا برگزار شد ، سيد ايوب موسوي وزنه برد ار د سته 94 کيلو گرم تيم ملي کشورمان د ر حرکت يک ضرب وزنه 171 کيلو گرمي را بالاي سر برد ، موسوي همچنين د ر حرکت د وضرب 214 کيلوگرم را مهار کرد و د ر مجموع نيز با بالاي سر برد ن وزنه 385 کيلو گرم، مد ال برنز اين د وره از رقابت ها را کسب کرد .
شايان ذکر است؛ د ر مسابقات اين وزن سهراب مراد ي از تيم ملي کشورمان د ر مجموع با مهار وزنه 417 کيلو گرم به مد ال طلا د ست يافت و آئوريماس د يد باليس از کشورليتواني با مهار وزنه 318 کيلوگرم مد ال نقره را از آن خود کرد .
د ر مناطق نفت خیز جنوب همه چیز حرفه ای است
موسوی: د ر مسابقات جهانی به فکر نقره بود م، اما برنز گرفتم
یکی از مد ال آوران ایران د ر مسابقات جهانی وزنه برد اری د ر آنهایم آمریکا که با قهرمانی تیم ملی وزنه برد اری کشورمان به پایان رسید ، سید ایوب موسوی، وزنه برد ار تیم مناطق نفت خیز جنوب د ر د سته ۹۴ کیلوگرم بود . موسوی د ر یک ضرب و اولین حرکت خود ، وزنه 166 کیلوگرم را اند اخت، اما د ر د ومین حرکت موفق به مهار این وزنه شد . او د ر سومین حرکت د رخواست وزنه 171 کیلوگرمی را د اد که به راحتی موفق به مهار آن شد و د ر نهایت به عنوان پنجم بسند ه کرد . موسوی د ر حرکت اول د وضرب خود نیز وزنه 208 کیلوگرمی را مهار کرد . او د ر د ومین حرکت نیز وزنه 214 کیلوگرمی را بالای سر برد ؛ اما د ر حرکت سوم نتوانست وزنه 218 کیلویی را بالای سر ببرد و د ر نهایت با مجموع 385 کیلوگرم به کارش پایان د اد و صاحب مد ال برنز حرکت د وضرب و مجموع شد . اولین حضور این وزنه برد ار آباد انی د ر مسابقات جهانی که با مد ال همراه بود ، باعث شد تا به سراغ او برویم. موسوی د ر گفت وگویی که با «مشعل» د اشت، از این که د ست خالی به ایران برنگشته، ابراز رضایت کرد .
از مسابقات جهانی برای مان بگو.
مسابقات خیلی خوبی بود که خوشبختانه به مقام قهرمانی جهان د ست یافتیم و خیلی خوشحالم که توانستیم د ل مرد م را شاد کنیم و به موفقیت برسیم.
د ر اولین حضور خود د ر مسابقات جهانی، توانستی به مد ال برنز برسی؟
خد ا را شکر می کنم که این اتفاق افتاد و توانستم مد ال بگیرم و د ست خالی از این مسابقات به کشورم برنگرد م.
فکر می کرد ی که به مد ال برسی؟
من خیلی به مد ال نقره فکر می کرد م، اما د ر نهایت به مد ال برنز رسید م. زورم را زد م؛ اما بد نم د ر شرایط اید ه آلی قرار ند اشت! خود م هم علتش را نمی د انم؛ ولی مثل همیشه نبود م!
نظر محسن بیرانوند ، سرمربی تیم ملی چه بود ؟
هم آقای بیرانوند ، هم آقای علی مراد ی و آقای ابراهیمی، از کار من راضی بود ند . به هر حال، من تلاش خود م را کرد م و قسمتم این بود که به مد ال برنز برسم.
د ر وزن تو، سهراب مراد ی د رخشش فوق العاد ه ای د اشت و رکورد جهان را پس از ۱۷ سال جا به جا کرد .
بله همین طور است. سهراب ماشاءا... خیلی خوب است. او وزنه های خیلی خوبی زد و توانست هم قهرمان جهان شود و هم رکورد را جا به جا کند . خد ا را شکر او از المپیک ریو به بعد روند بسیار خوبی را طی کرد ه است.
حالا با این مد الی که گرفته ای، امید وار به کسب مد ال د ر بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا هم هستی؟
من از هفته های بعد ، د وباره کارم را آغاز می کنم؛ اما معلوم نیست که د ر بازی های آسیایی حضور د اشته باشم یا نه؟ چرا که نمی د انم د ر بازی های آسیایی هم مثل مسابقات جهانی د ر هر وزن، د و نفر می توانند شرکت کنند یا نه و اگر یک نفر بخواهد برود ، آن وقت رقابت د ر تیم ملی هم خواهد بود .
د ر حال حاضر، به غیر از وزنه برد اری چه فعالیتی د اری؟
من د انشجوی رشته تربیت بد نی د ر آباد ان هستم.
از مناطق نفت خیز جنوب بگو.
من عضو تیم مناطق هستم و با این تیم، قهرمان آسیا شد یم. شرایط خوبی د اریم. به لحاظ منبع د رآمد م هم همان قرارد اد ی است که با تیم مناطق نفت خیز جنوب د ارم وخد ا را شکر همه چیز خوب است و به قهرمانی د ر لیگ برتر ایران هم فکر می کنیم. د ر مناطق نفت خیز جنوب همه چیز حرفه ای است و باید بگویم نظم خاصی برقرار است و مربیان خیلی خوبی هم د اریم.
5 اشتباه هنگام کاهش وزن
اگر تابه حال سعی کرد ه اید وزن کم کنید ؛ اما د ر نهایت هد ف تان را رها کرد ه اید ، ممکن است د لیلش این باشد که یکی از ۵ اشتباه رایج را که د ر این مقاله برای شما بیان می کنیم، مرتکب شد ه باشید . د ر حالی که هیچ برنامه یکسانی برای کاهش وزن و مناسب همگان وجود ند ارد ، اما اشتباه های رایجی هستند که بیشتر افراد د ر حین تلاش برای کاهش وزن مرتکب آن می شوند . بنابراین زمانی که شروع به کاهش وزن کرد ید ، مطمئن شوید که به د ام هیچ کد ام از ۵ اشتباه زیر نمی افتید ، د ر غیراین صورت بد انید که فقط وقت تان را هد ر د اد ه اید !
ند اشتن یک برنامه: بد ترین روش ممکن برای کاهش وزن، ند اشتن یک برنامه است. اگر تنها اید ه شما از د ست د اد ن مثلا ۲۰ کیلو وزن از هر راه ممکن است و برای این کار هیچ برنامه ای ند ارید ، به احتمال زیاد خیلی زود خسته می شوید و کم می آورید . تلاش برای د ستیابی به آن هد ف، بد ون د اشتن هیچ گونه د ستورعملی د ر مورد نحوه ورزش یا غذا خورد ن، معمولا نتیجه ای به د نبال نخواهد د اشت. شما نه تنها باید یک برنامه د اشته باشید ؛ بلکه باید یک برنامه د رازمد ت با اهد اف واقع بینانه برای خود تان تهیه کنید . کاهش وزن، چیزی است که باید بتد ریج و د ر طول یک د وره زمانی طولانی به د ست آید و د ر آیند ه حفظ شود . د ر غیراین صورت به احتمال زیاد موفق نخواهید شد .
بیش ازحد کم غذا خورد ن:ناسالم ترین و بیهود ه ترین اشتباهی که می توانید حین تلاش برای کاهش وزن انجام د هید ، آن است که بیش ازحد کم غذا بخورید . بسیاری از مرد م معتقد ند که اگر از وعد ه های غذایی صرف نظر کنند ، می توانند سریع تر وزن کم کنند یا کالری های شان را برای یک وعد ه غذایی سنگین ذخیره کنند .
با این حال، حذف وعد ه های غذایی یا غذا خورد ن کمتر از تعد اد کالری های مورد نیاز روزانه، فقط باعث کند شد ن متابولیسم تان خواهد شد و کاهش وزن را برای شما سخت تر می کند .
تکیه کرد ن بیش از حد به تمرین های کارد یو:هنگامی که زمان انتخاب یک برنامه ورزشی فرا می رسد ، بسیاری از افراد تصمیم می گیرند تمرین کارد یو ی شان را از طریق د وید ن انجام د هند ، چون برای این کار نیازی به عضویت د ر باشگاه ند ارند . با این حال اگر د وید ن، تنها ورزشی است که شما انجام می د هید ، بد ن تان د ر نهایت به آن عاد ت خواهد کرد و هربار کالری کمتری می سوزاند ، ضمن این که شما گرسنه تر خواهید شد و بد ون آنکه متوجه شوید ، غذای بیشتری می خورید و د ر نهایت کاهش وزن تان متوقف می شود . به جای آنکه فقط بد وید ، سعی کنید تمرین مقاومتی را به روال تمرینی تان اضافه کنید . تمرین مقاومتی به علت EPOC یا مصرف اکسیژن اضافی پس از تمرین، هم د ر طول تمرین و هم پس از تمام شد ن آن، کالری می سوزاند .
ند انستن آنکه چه زمانی باید از چیت میل (وعد ه غذایی تقلب) استفاد ه کنید :یکی د یگر از اشتباه های رایجی که بسیاری از مرد م مرتکب می شوند ، سخت گیری بیش ازحد د ر مورد رژیم غذایی شان است. بسیاری از مرد م د ر مورد رژیم شان د ید گاه همه یا هیچ را د ارند ، یعنی اگر یک روز نتوانند رژیم شان را رعایت کنند ، کل برنامه را رها می کنند .
بقیه معتقد ند که اگر د ر یک وعد ه غذایی، بیش ازحد غذا بخورند ، می توانند برای بقیه روز نیز تقلب کنند . به جای این کارها گاهی اوقات خود تان را به یک وعد ه غذایی تقلب مهمان کنید . این کار، هوس های غذایی شما را برطرف می کند و د ر عین حال شما را د ر مسیر د رست نگه می د ارد .
اعتماد کرد ن بیش ازحد به برچسب های مواد غذایی: یکی د یگر از اشتباه های متد اول د ر کاهش وزن، اعتماد کرد ن بیش ازحد به برچسب های مواد غذایی است. مواد غذایی بسیاری با برچسب های «کم چرب»، «بد ون شکر» و سایر عبارات این چنینی د ربازار وجود د ارند . با این حال، خورد ن مقد ار بسیار زیاد ی از این غذاها که به اد عای خود شان سالم هستند ، کالری زیاد ی وارد بد ن شما می کنند . به جای تمرکز کرد ن روی برچسب های غذاهای فرآوری شد ه، به مواد غذایی کامل و بد ون برچسب توجه کنید .
5مرحله اصلی اعتماد به نفس
خود را تشويق کنيد
به د لیل کارهاي خوبي که انجام مي د هيد ، خود را تشويق کنيد . برخي عاد ت کرد ه اند براي کارهاي بد و ناد رستي که مرتکب مي شوند ، هزاران بار خود را سرزنش کنند ؛ اما يک بار هم بابت کارهاي خوبشان تشويق نمي شوند . تشويق کرد ن خود ممکن است کاري ساد ه به نظر بيايد ؛ اما به رشد اعتماد به نفس شما کمک مي کند . هيچ کد ام از کارهاي مثبت خود را کوچک و بي اهميت تلقي نکنيد .
روی صند لی های رد یف جلو بنشینید
آيا تاکنون د قت کرد ه ايد د ر جلسات، کلاس د رس و د يگر نشست ها، چرا ابتد ا صند لي هاي عقب پر مي شوند ؟ بايد گفت بيشتر آد م ها مي خواهند د ر رد يف هاي آخر بنشينند تا کسي آنها را نبيند و یک د ليل اصلی اين کار، آن است که اعتماد به نفس ند ارند . تمرین کنید د ر جلسات و نشست ها روی صند لی های رد یف جلو بنشینید .
سريع تر راه برويد
اشخاصي که بشد ت ضربه خورد ه اند ، تلوتلو مي خورند و لِخ لِخ کنان راه مي روند . به همين د ليل بايد گفت که اعتماد به نفس آنها صفر است. آد م هاي معمولي نيز معمولي راه مي روند و سرعتشان معمولي است. د ر ضمن ظاهر آنها به همه مي گويد : «من د ر واقع خيلي هم به خود م افتخار نمي کنم!» گروه د يگري از افراد نيز اعتماد به نفسي عالي د ارند . آنها سريع تر از گروه متوسط راه مي روند و هنگام راه رفتن، انگار آهسته مي د وند . د ر ضمن طرز گام برد اشتن آنها به د نيا مي گويد : «من بايد جاي مهمي بروم و کار مهمي انجام بد هم، زيرا مطمئنم د ر کاري که از حالا تا پانزد ه د قيقه د يگر انجام مي د هم، موفق خواهم شد .» با تند تر راه رفتن، اعتماد به نفس خود را افزايش د هيد . شانه هاي خود را عقب ببريد ، سرتان را بالا بگيريد ، کمي تند تر حرکت کنيد و شاهد رشد اعتماد به نفس خود باشيد .
حرف خود را بزنيد
حرف خود را بزنيد و اين کار را براي خود يک اصل قرار د هيد . وقتي د ر جلسه اي حضور مي يابيد ، آزاد انه عقايد خود را بر زبان آوريد و د ر تمامي همايش هاي تجاري، جلسات خصوصي و انجمني که شرکت مي کنيد ، د اوطلبانه چيزي بگوييد . د ر اين ميان استثنايي قائل نشويد . اظهارنظر کنيد و پيشنهاد بد هيد . پرسش مطرح کنيد و آخرين نفري نباشيد که حرف مي زند . هيچ وقت از اينکه ناد ان به نظر برسيد ، نگران نباشيد ، زيرا بي شک اين گونه نيستيد . د ر ازاي هر فرد ي که با شما موافق نباشد ، شخص د يگري خواهد بود که با شما هم راي است. پس هيچ گاه از خود نپرسيد : «چرا جرات مي کنم حرف بزنم؟»
لبخند بزنيد
بيشتر افراد معتقد ند لبخند زد ن براستي مي تواند به بهبود روح و روان کمک کند . لبخند ، د ارويي عالي براي ضعف اعتماد به نفس است؛ ولي افراد بي شماري هنوز هم اين را باور نمي کنند ، زيرا هنگام احساس ترس، هرگز خند يد ن را امتحان نکرد ه اند . اين آزمون کوچک را انجام د هيد . بکوشيد همزمان با احساس شکست، لبخند بزنيد . لبخند ، ترس را مغلوب مي کند ، نگراني را از بين مي برد و غم را شکست مي د هد . لبخند واقعي، احساس مخالفت د يگران را فوراً از بين مي برد . از اين رو اگر بي ريا لبخند بزنيد ، شخص مقابل می فهمد و براستي نمي تواند از د ست شما عصباني شود .
افسون چای سفید
اگر بگويند يكي از بهترين د وستان تو كيست، من قطعا چاي را انتخاب مي كنم. يار هميشگي و د رد انه اي كه همد م تنهايي ها و فكر كرد ن هايم، معاشرت با د وستانم و كار كرد ن هاي طولاني من است؛ اما بر خلاف چيزي كه بين بيشتر مرد م جا افتاد ه، براي من چاي به يك نوشيد ني د اغ قرمز رنگ كه همان چاي سياه است، ختم نمي شود . من عاشق امتحان كرد ن انواع د منوش هاي جد يد و هرجور نوشيد ني خستگي د ر بَر و پر فايد ه اي هستم كه به بازار مي آيد . يكي از چاي هاي محبوب و د وست د اشتني براي من چاي سفيد است. چای سفید نیز مثل سایر انواع چای، از گیاه «کاملیا سینسیس» به د ست می آید ؛ اما برخلاف چاي هاي د يگر، پيش از آنكه برگ چای باز شود ، جوانه آن را که یک غلاف کرک د ار نقره ای د ارد ، می چینند . چای سفید نسبت به سایر چای های سنتی، کمیاب تر و گران تر و البته از مقد ار بسیار بیشتری آنتی اکسید ان برخورد ار است. د ر فرآیند تخمیر، تغییراتی د ر ترکیبات چای رخ می د هد كه به وسيله آن كافیين موجود د ر چای سبز و سفید به حد اقل ممکن و پلی فنول ها به حد اكثر ميزان خود د ر ميان انواع چاي مي رسد . بر خلاف انواع چای که با آب جوش د رست می شود ، پیشنهاد می شود چای سفید د ر آبی با د مای حد ود ۷۵ تا ۸۵ د رجه سانتی گراد تهیه شود . برای این کار باید ابتد ا آب را جوش آورد و بعد از یک د قیقه صبر کرد تا د مای آن کاهش یابد و سپس با آب ولرم چای سفید را د م کرد .
منبعی غنی از آنتي اكسيد ان است
این چای به خاطر ميزان حد اقل پرد ازش، يك نيروگاه آنتي اكسيد اني به حساب مي آيد كه نوشيد نش براي سلامتي بسيار مفيد است. همه می د انند كه آنتي اكسيد ان ها بد ن ما را د ر برابر راد يكال هاي آزاد محافظت مي كنند ، از انواع سرطان ها و بيماري هاي قلبي د ور مي سازند و پوستمان را سالم و جوان نگه مي د ارند .
سرشار از مواد ضد باكتري است
چای سفید ، د ارای مواد ضد باکتری و ضد ویروسی قابل توجهي است كه به وسيله آن می توانيد باکتری های بد ، ویروس ها و قارچ ها را غیر فعال کنید . د ر واقع چای سفید د ر خلع سلاح ویروس ها و باکتری ها حتی قوی تر از چای سبز عمل مي كند ! چای سفید همچنين باکتری هايي را که باعث پلاک، پوسید گی د ند ان و بوی بد د هان مي شوند ، می کُشد .
باعث كاهش وزن می شود
چای سفید ، د اراي مقد ار قابل توجهي کافیین است که يك عنصر خوب د ر كاهش وزن به حساب مي آيد و همانطور كه گفتيم، سطح بالایی از آنتی اکسید ان د ارد كه به افزایش متابولیسم بد ن كمك كرد ه و حتي اشتها را كنترل مي كند . تحقيقات نشان د اد ه است كه چای سفید می تواند از به وجود آمد ن سلول های چربی جد ید جلوگيري كرد ه و سلول های چربی موجود را به تجزيه تشويق كند .
د شمن پيري است
چای سفید از عوارض بالا رفتن سن مانند چین و چروک و از د ست د اد ن قابلیت ارتجاعی آن جلوگيري كرد ه و به شما يك پوست محكم، شفاف و زيبا هد يه مي كند . گذشت زمان، قرار گرفتن د ر معرض بیش از حد نور آفتاب، استرس و تغذیه ناد رست می توانند به پوست ما آسیب برسانند و باعث شوند كه پوست گاهی اوقات حتي زود تر از موعد مقرر شروع به پيري كند . آنتی اکسید ان هاي موجود د ر چای سفید ، با خواص ضد پیری خود ، از پوست د ر برابر استرس و صد مات د يگر محافظت مي كند و خيلي خوب است اگر آن را د ر راس محصولات مراقبت از پوست خود بگذاريد .
رشد شخصیت کود ک
1 اجازه د هید کود ک شما، تصمیم بگیرد . مسلما والد ین باید محد ود یت هایی را برای فرزند خود قائل شوند ، اما بعضی وقت ها بهتر است اجازه د هید که زمام کار د ر د ست کود ک باشد ، حتی اگر او تصمیم های عجیب و غریب بگیرد . مثلا اگر می خواهد که وسط تابستان، پالتو بپوشد ، به او اجازه د هید که این کار را بکند . پس از مد تی گرمش می شود و می فهمد که پوشید ن یک لباس نازک د ر این فصل، مناسب تر است. اگر شما اجازه د هید که او خود ش به این نتیجه برسد ، به او امکان یاد گیری و رشد د اد ه اید .
2نحوه انجام کار را به آرامی به او نشان بد هید و یک کار را به مراحل کوچک تر تقسیم کنید .
به عنوان مثال، نحوه تمیز کرد ن بخشی از میز غذاخوری را که به خود ش مربوط می شود ، مرحله به مرحله به او نشان بد هید . مثلا اول باز کرد ن پیش بند ، برد ن بشقاب و گذاشتن آن د اخل ظرفشویی و سپس برد ن لیوان. سپس می توانید ببینید که او این کار را خود ش انجام می د هد و البته بهتر است برای د لگرمی بیشتر، او را نوازش و تشویق کنید .
3 اجازه د هید او هم د ر کارهای شما شریک شود
هنگامی که کود ک می بیند شما یک کار جالب، اما پیچید ه و سخت مثل غذا پختن، تمیز کرد ن خانه یا مرتب کرد ن لباس ها را انجام می د هید ، می خواهد او هم وارد کار شد ه و به شما کمک کند .
د ر این حالت، بهتر است راهی پید ا کنید که کود ک شما هم بتواند د ر آن کار به شما کمک کند .
به عنوان مثال، او ممکن است نتواند ظروف را روی میز غذاخوری بچیند ، اما می توانید از او بخواهید که د ر آورد ن سبد لباس های کثیف و گذاشتن آنها د اخل ماشین لباسشویی به شما کمک کند .
4 وقتی او د ارد کاری را انجام می د هد ، شما د خالت نکنید .
اگر از کود ک خود خواسته اید کاری را انجام د هد ، بگذارید خود ش آن کار را تمام کند ، حتی اگر د ر مقایسه با مد ت زمانی که شما می توانید آن کار را انجام د هید ، به د وبرابر آن یا مقد ار بیشتری وقت نیاز د اشته باشد به عنوان مثال اگر جمع کرد ن لباس خواب برای او پنج د قیقه طول می کشد ، بگذارید که او خود ش این کار را انجام د هد ، مگر اینکه واقعا عجله د اشته باشید .
د ر این حالت، د ر مقایسه با زمانی که شما کار او را تمام کنید ، او احساس موفقیت بیشتری خواهد کرد .
5 بهتر است به جای اینکه د ائم د ور او بگرد ید و هر بار که می خواهد به یک چیز خطرناک د ست بزند ، با فریاد زد ن «نه»، مانع او بشوید ، بهتر است اشیای خطرناک را از د سترس او د ور کرد ه و اسباب بازی های شاد و بامزه را د ر اختیار او قرار د هید .
این کار موجب می شود که هم کود ک استقلال بیشتری د اشته باشد و هم شما آرامش خاطر بیشتری پید ا کنید .
فصل سرما ومرگ خاموش
از بخاری استاند ارد و سالم استفاد ه کنید . هرگز خود تان سیستم بخاری را د ستکاری یا تعمیر نکنید و آن را به شرکت د ارای صلاحیت بسپارید .
هرگز، هرگز و هرگز اجاق گاز را به عنوان وسیله گرمایشی به کار نبرید .
پیش از نصب بخاری، شلنگ گاز و لوله های بخاری را کاملا بررسی کنید . چنانچه آسیب یا فرسود گی د ر آن د ید ید ، با لوازم نو و استاند ارد جایگزین کنید .
ایمنی و حفظ جان شما از زیبایی خانه مهم تر است. هرگز لوله های آکارد ئونی را به عنوان لوله بخاری به کار نبرید .
پیش از نصب توجه د اشته باشید که مسیر د ود کش ساختمان تا بالا کاملا باز باشد . ممکن است پرند ه ای د ر آنجا لانه کرد ه یا اینکه چیزی راه خروجی د ود کش را بسته باشد .
توصیه اکید می شود که هرگز از پنجره، د ود کش بخاری را بیرون ند هید . اگر ناچار به انجام این کار هستید ، حتما از کارشناسان، مشاوره بگیرید . جهت وزش باد ، موقعیت ساختمان و ارتفاع لوله بخاری د ر انجام صحیح این کار تعیین کنند ه هستند . اصولا به ازای هر یک متر که لوله بخاری د ر عرض نصب می شود ، باید 3 متر به خروجی آن ارتفاع د اد . طول زیاد لوله افقی باعث کاهش فشار د ود می شود ، بنابراین باید از افزایش طول لوله های افقی کاسته و یا به صورت شیب رو به بالا (فشار مثبت) نصب شود .
د ر انتهای د ود کش پشت بام حتما، حتما و حتما باید کلاهک H شکل نصب باشد . پیش از راه اند اختن بخاری آن را کنترل کنید .
برای هر بخاری و مصرف کنند ه گازی باید یک د ود کش جد اگانه طراحی و ساخته شد ه باشد .
فراموش نکنید بخاری برای گرم کرد ن محیط و سوزاند ن گاز شهری به اکسیژن نیاز د ارد و مسیر تامین این اکسیژن از د ود کش نیست، بلکه باید حتما راهی برای ورود اکسیژن پیش بینی شود . توجه د اشته باشید که د ود کش تنها و تنها راه خروجی محصولات احتراق از بخاری به هوای بیرون است. بنابراین از د رزگیری زیر د رها و لای پنجره ها خود د اری کنید . مسیر کانال کولر را هم بهتر است مسد ود نکنید . اجازه د هید هوای تازه برای ورود به خانه شما راهی د اشته باشد .
پس از روشن کرد ن بخاری توجه د اشته باشید که لوله بخاری باید پس از چند د قیقه کاملا د اغ شود . اگر لوله بخاری سرد باشد ، نشانگر آن است که بخاری د رست کار نمی کند و محصولات احتراق و گاز منو کسید کربن د ر حال پخش د ر خانه شما هستند .
پیشنهاد اکید می شود حسگر ODS خرید اری و د ر خانه نصب کنید .
هرگز، هرگز و هرگز از بخاری بود ن د ود کش د ر محل های بسته مانند خانه استفاد ه نکنید . این بخاری ها تنها برای جاهایی که رفت و آمد زیاد است و د ر به طور پیوسته باز و بسته می شود ، می تواند مناسب باشد .
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات