در صورت رفع موانع و مشکلات

پالايشگاه فاز 14 تا خردادماه 1400 به بهره برداري مي رسد

مجري طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي در توضيح آخرين وضع پالايشگاه اين فاز اعلام کرد: برنامه ريزي ما اين است پالايشگاه فاز 14 پارس جنوبي خردادماه 1400 با ظرفيت کامل عملياتي شود. محمدمهدي توسلي پور درباره آخرين وضع پالايشگاه فاز 14 توضيح داد: پيشرفت EPC طرح (مهندسي، تأمين کالا و اجرا) پالايشگاه فاز 14 پارس جنوبي هم اکنون بيش از 83 درصد است.

وي مشکلات ناشي از ويروس کرونا و محدوديت منابع مالي را عمده ترين مسئله تکميل پالايشگاه فاز 14 پارس جنوبي در شرايط کنوني دانست و گفت: همه تلاشمان اين است که نخستين رديف اين پالايشگاه را در صورت رفع اين مشکلات تا پايان سال 99 عملياتي کنيم؛ رديف هاي ديگر نيز با فاصله معين تا خردادماه 1400 به بهره برداري مي رسند.

پالايشگاه فاز 14 پارس جنوبي با توجه به اينکه فاز 11 فاقد پالايشگاه است، آخرين پالايشگاه ميدان مشترک پارس جنوبي محسوب مي شود.

بخش دريايي با ظرفيت کامل در مدار

مجري طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي با اشاره به اينکه بخش دريايي اين فاز با ظرفيت کامل (56 ميليون مترمکعب در روز) هم اکنون عملياتي است، يادآوري کرد: آخرين سکوي طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي با ظرفيت برداشت روزانه 14.2 ميليون مترمکعب آخرين روز سال 98 عملياتي شد.

 وي تصريح کرد: با بهره برداري سکوي D به عنوان آخرين سکوي فاز 14، بخش دريايي اين فاز به پايان رسيد.

توسلي پور با بيان اينکه گاز ترش توليدي اين فاز براي شيرين سازي هم اکنون به پالايشگاه 12 و 19 ارسال مي شود، تصريح کرد: تلاشمان اين است که از ظرفيت آزاد پالايشگاه فاز 13 پارس جنوبي نيز براي شيرين سازي گاز توليدي فاز 14 استفاده کنيم.

بخش دريايي فاز 14 پارس جنوبي شامل چهار سکو (دو سکوي اصلي و دو سکوي اقماري) هرکدام با ظرفيت برداشت روزانه 14.2 ميليون مترمکعب گاز از مخزن پارس جنوبي است، دو سکوي D و B اين فاز سال 98 و دو سکوي A و C نيز سال 97 عملياتي شدند.

هدف از توسعه فاز 14 پارس جنوبي توليد روزانه 56.6 ميليون مترمکعب گاز غني، 75 هزار بشکه ميعانات گازي و 400 تن گوگرد و سالانه يک ميليون تن گاز مايع و يک ميليون تن اتان به منظور تامين خوراک پتروشيمي است.

 

 

 کيفيت گازوييل پالايشگاه اصفهان يورو 5 مي شود

مديرعامل شرکت پالايش نفت اصفهان گفت: با راه اندازي واحد تصفيه گازوئيل تا پايان امسال، استاندارد گازوئيل توليدي در اين پالايشگاه به يورو 5 مي رسد.

مرتضي ابراهيمي در بازديد مديرکل امور مالياتي استان و شهردار اصفهان از واحدهاي عملياتي و پروژه هاي در دست اجراي اين شرکت گفت: هم اکنون روزانه 12 ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو 5 در اين پالايشگاه توليد مي شود.

 وي افزود: اين شرکت روزانه 22 ميليون ليتر گازوئيل توليد مي کند که حدود 2 ميليون ليتر آن با استاندارد يورو توليد و به واحد اتوبوسراني اصفهان ارائه مي شود.

مديرعامل پالايشگاه اصفهان با بيان اينکه اين پالايشگاه در کنار پالايش روزانه حدود 370 هزار بشکه نفت خام و توليد فرآورده هاي نفتي، خوراک صنايع پايين دستي همچون شرکت هاي پتروشيمي اصفهان، پتروشيمي اراک، نفت سپاهان، پالايش نفت جي و صنايع شيميايي ايران را تأمين مي کند، گفت: پالايشگاه اصفهان توجه به محيط زيست را در اولويت برنامه هاي خود قرار داده و پروژه هاي کلان زيست محيطي فراواني اجرا کرده است يا در حال اجرا دارد. ابراهيمي تأکيد کرد: در حالي که استاندارد فضاي سبز براي پالايشگاه ها 20 درصد مساحت کل آنها تعيين شده، 114.5 هکتار از 340 هکتار وسعت اين پالايشگاه را به فضاي سبز اختصاص داديم که اين مقدار، 36 درصد فضاي پالايشگاه است. ابراهيمي به تعهدهاي اين شرکت همسو با مسئوليت هاي اجتماعي اشاره کرد و گفت: پالايشگاه اصفهان براي مبارزه با ويروس کرونا، طي برنامه ريزي هاي منظم، تاکنون 9 ميليارد تومان به شهرداري اصفهان و دانشگاه علوم پزشکي اصفهان کمک کرده است. وي ارسال بسته هاي بهداشتي (ماسک N95، دستکش لاتکس، ژل ضدعفوني کننده دست، محلول نيم ليتري ضدعفوني کننده و افشانک اسپري) به مراکز بهداشتي و توليد ماده ضدعفوني کننده و توزيع رايگان آن در اداره ها، سازمان ها و شرکت هاي متقاضي در سطح استان اصفهان را که تا به حال حدود 150 هزار ليتر بوده است و همچنان نيز ادامه دارد، از ديگر اقدام هاي اين شرکت عنوان کرد.

مديرعامل شرکت پالايش نفت اصفهان با اظهار اميدواري به قطع زنجيره سرايت اين ويروس با توجه به پروتکل هاي بهداشتي تأکيد کرد: به طور حتم با همراهي و همدلي هموطنان از اين بحران عبور خواهيم کرد.

مديرکل امور مالياتي استان نيز از اقدام هاي پالايشگاه اصفهان اظهار کرد: اين شرکت صنعتي يکي از بهترين موديان مالياتي محسوب مي شود و خوشبختانه هميشه با پرداخت هاي به موقع بسيار کمک رسان بوده است.

شهردار اصفهان نيز ضمن ارج نهادن به فعاليت هاي پالايشگاه در زمينه مسئوليت هاي اجتماعي گزارشي از اقدام هاي شهرداري اصفهان در جهت آباداني، رفاه و آرامش مردم اصفهان و ايجاد بسترهاي مناسب توسعه اي در سطح منطقه به عنوان مولفه هاي ايجاد شهري زيبا و مدرن ارائه و اظهار اميدواري کرد با همکاري سازمان ها و مردم، پروژه هاي شهرداري اصفهان در سال 99 به بهره برداري کامل برسد.

 

به دنبال افزايش مصرف

سطح توليد نفت و گاز شرق از برنامه تکليفي فراتر رفت

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز شرق با اشاره به افزايش مصرف گاز در زمستان سال گذشته و فروردين ماه امسال گفت: در اين مدت با توجه به افزايش مصرف، مقدار توليد گاز در اين شرکت فراتر از برنامه تکليفي بوده است.

ابوالحسن محمدي از توليد 15 ميليارد و 700 ميليون مترمکعب گاز در اين شرکت در سال 98 خبر داد و افزود: زمستان پارسال به دليل برودت هوا و افزايش گاز مصرفي در استان هاي شمال و شمال شرق کشور، گاز به بيش از 102 درصد برنامه تکليفي توليد شد.

وي به افزايش توليد گاز اين شرکت در فروردين ماه امسال هم اشاره کرد و گفت: از ابتداي امسال تاکنون به دليل ورود سامانه هاي بارشي و سردي هوا، مصرف گاز نسبت به مدت مشابه پارسال در بخش هاي مختلف افزايش يافته و توليد گاز در برخي از روزها حتي تا 30 درصد بيش از توليد تکليفي رسيده است.

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز شرق به افزايش بازتوليد بيش از 40 درصدي گاز از مخزن شوريجه هم اشاره کرد و اين ميزان افزايش بازتوليد را بي سابقه خواند.

محمدي با قدرداني از تلاش کارکنان شرکت بهره برداري نفت و گاز شرق در شرايط بحراني شيوع ويروس کرونا ادامه داد: اين مجموعه به عنوان تنها توليدکننده گاز طبيعي در شمال و شمال شرق کشور، با همه توان در مسير توليد پايدار گاز حرکت مي کند تا در تأمين گاز مصرفي هموطنان خللي ايجاد نشود.

به گفته وي، شرکت بهره برداري نفت و گاز شرق از ابتداي شيوع کرونا با عمل به الزامات و پروتکل هاي بهداشتي به منظور پيشگيري و کنترل اين ويروس، در سطح منطقه و همچنين شهرستان سرخس، سطح مخاطره را تا حدود زيادي کاهش داده و افزون بر پايش مستمر بخش هاي مختلف زيرمجموعه شرکت، با کمک به حوزه بهداشت و درمان شهرستان سرخس و روستاهاي همجوار، بخشي از اين رسالت مهم را اجرايي کرده است.

 

ايران به جمع سازندگان دستگاه آزمايش فشارسنج با وزنه پيوست

براي نخستين بار در ايران دستگاه آزمايش فشارسنج با وزنه (Deed Weight Tester) در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه فارس با هزينه حدود يک پنجم مشابه خارجي طراحي و توليد شد. سيدمحمد هاشمي راد، کارمند ابزار دقيق و طراح و سازنده اين دستگاه و پژوهشگر برتر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه فارس گفت: اين وسيله يا همان گيج تستر، وزنه اي به عنوان مرجع فشار براي چک کردن دقت و صحت قرائت يک فشارسنج است و در اين تجهيز براي اندازه گيري از وزنه هاي قابل رديابي براي اعمال فشار به يک سيال استفاده مي شود.

وي افزود: تستر وزن مرده (DWT) يک روش استاندارد کاليبراسيون است که سيلندر پيستوني با بار قرار داده شده روي آن سبب ايجاد تعادل با فشار اعمال شده زير پيستون مي شود.

هاشمي راد تأکيد کرد: از ترازوي فشار به عنوان استاندارد مرجع نيز ياد مي شود. به اين معنا که فشار اندازه گيري شده از طريق آن به روش مستقيم است و محاسبه فشار مطابق با فرمول P=F/A انجام مي شود. جرم وزنه ها، سطح مقطع پيستون، فشار اتمسفر و ساير مواردي که در اندازه گيري دقيق فشار دخيل هستند در اين روش تاثيرگذارند و شما را به مرجع واقعي با عدم قطعيت بسيار کوچک نزديک مي کنند.

وي با اشاره به اينکه ايران نهمين کشور دنياست که فناوري ساخت اين دستگاه را به دست آورده و توانسته است آن را با يک پنجم هزينه مشابه خارجي طراحي و توليد کند، گفت: به طور معمول دستگاه آزمايش فشارسنج با وزنه در آزمايشگاه هاي کاليبراسيون براي کاليبره کردن استانداردهاي ثانويه مانند آزمون گيج و کاليبراتورهاي الکترونيک کاربرد دارد.