گفت وگو با يکي از قهرمانان ورزشي خانواده نفت

عاشق سرعت بودم

مشعل    جمع زيادي از خانواده نفت، ورزشکاراني هستند که سال ها در مسير قهرماني بوده اند و افتخاراتي ملي و بين المللي کسب کرده اند و حالا همين مسير را براي خانواده بزرگ نفت و فرزندان کارکنان فراهم مي کنند. داستان حضور هر کدام از اين قهرمانان در بخش هاي مختلف صنعت نفت متفاوت است؛ اما داستان حضور ايرج ايري نوجوان آن زمان، با آن جثه کوچک در گوشه اي از شمال شرقي کشورمان در ميان خانواده نفت متفاوت و شنيدني است. او حالا سرپرست ورزش قهرماني شرکت ملي نفت ايران است و تلاش مي کند قهرمانان بيشتري را به سکوهاي قهرماني برساند.

ايرج ايري، اهل گلستان و شهرستان گنبد کاووس است. او مقطع کارشناسي را در رشته مکانيک گذرانده؛ اما کارشناسي ارشد را وارد حيطه مورد علاقه خود يعني تربيت بدني شده و در همين رشته تحصيل کرده است. از سال 82 در شرکت ملي نفت ايران استخدام شده و در امور ورزش مسؤوليت هاي مختلف داشته و حالا سرپرست ورزش قهرماني شرکت ملي نفت ايران است. او در اين حوزه مسؤوليت نظارت و هماهنگي 127 تيم ورزشي را در حوزه قهرماني و در رده هاي مختلف سني و سطوح شهرستان، استان، ملي و بين المللي به عهده دارد.

او مي گويد: در اين سال ها تيم هاي زيادي از مجموعه نفت به سطوح قهرماني رسيده اند و افتخار آفرين شده اند که مي توان به مواردي مثل تيم نفت تهران اشاره کرد که از ليگ دو به ليگ برتر رفت و در ادامه از مجموعه نفت جدا شد. او افزود: در دووميداني نيز حدود 15 سال است که در ليگ برتر حضور داريم و تاکنون 12 عنوان قهرماني کسب کرده ايم. در مناطق ديگر هم اين قهرماني ها قابل توجه بوده و مي توان به قهرماني هاي متعدد ملي و بين المللي تيم هاي وزنه برداري شرکت مناطق نفت خيز جنوب، هندبال شرکت نفت گچساران و فوتسال و ووشو منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس و... اشاره کرد.

ايري يادآوري مي شود: از دوران کودکي به رشته هاي فني و دويدن علاقه مند بودم و در دانشگاه رشته مکانيک را انتخاب کردم، اما دووميداني بخشي از زندگي من شد و در اين حوزه پيش رفتم. او که اصالتا از خانواده اي ترکمن است، مي گويد: سرعت در خون و علاقه مندي ترکمن هاست و من هم سرعت را دوست داشتم. اين گرايش را مردم ترکمن در اسب دواني و واليبال هم دنبال مي کنند، اما من به دووميداني علاقه مند بودم و در اين رشته ورزشي با سختي زيادي روبه رو بودم. به دليل جثه کوچکي که داشتم، در مدرسه و آموزشگاه ها من را جزو تيم و انتخاب هاي دووميداني نمي گذاشتند و اهميتي به توانايي من داده نمي شد، تا اينکه يکبار پدرم را آوردم و او از آنها خواست تا من را در تيم بگذارند و در همان زمان مربيان توانايي من را ديدند و در ادامه در مسابقات مختلف استاني و ملي مقام آوردم و مراحل قهرماني را طي کردم و به سطوح ملي و بين المللي رسيدم.

به گفته او در آخرين مسابقاتي که حضور داشتيم، مسابقات آسيايي بود که پس از مدال آوري ورزشکاران، هيات وزيران در سال 82 مصوبه اي داشت تا از قهرمانان ورزشي حمايت شود و شرکت ملي نفت هم يکي از مجموعه هايي بود که براي جذب قهرمانان ورزشي شرايطي را فراهم کرد و به اين ترتيب من هم به همراه تعدادي ديگر از قهرمانان ورزشي در نفت استخدام شدم.  اين قهرمان ورزشي که حالا جزو خانواده نفت است، مي گويد: يک سال بعد از ورودم به مجموعه نفت و در سال 83 توانستيم براي اولين بار تيم نفت را در ليگ دووميداني وارد کنيم و در ادامه 12 بار قهرمان ليگ شويم.

او که حالا يک پسر 10 ساله و يک دختر 4 ساله دارد، مي گويد: در خانه هم تلاش براي داشتن محيطي ورزشي ادامه داشته، اما همسرم به دليل شرايط خانه و نگهداري فرزند کوچکمان زمان کمي براي ورزش دارد. پسرمان علاقه خوبي به دووميداني دارد و به اين ورزش هم مي پردازد؛ اما علاقه مندي اول او فوتبال است و مثل بسياري از پسربچه هاي همسن و سال خود حال و هواي فوتبال را بيشتر دوست دارد.

 

قرار    همدلی     ارتش      با     مرد  م

 

امسال ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالروز تاسیس خود به دلیل شیوع کرونا، رزمایشی برگزار نکرد، اما در واقع در این روزهای سخت شیوع کرونا هر روز در کنار مردم بوده است. روز دوشنبه، یکم اردیبهشت نیز رزمایش همدلی و کمک مومنانه را با آماده سازی و توزیع بیش از دو هزار بسته مواد غذایی و بهداشتی از سوی قرارگاه منطقه ای شمال شرق نزاجا در مشهد برگزار کرد.

عکس: رسول کارگر – مهر

هستا

 

اپليکيشن همراه سرويس هاي درماني (هستا) به منظور ارتقا و تسهيل ارائه خدمات به مراجعان سازمان تامين اجتماعي طراحي و پياده سازي شده است. اين اپليکيشن داراي قابليت هايي همچون امکان گرفتن نوبت ويزيت از مراکز درماني و پيگيري آن، گرفتن نوبت پارا کلينيک از مراکز درماني و پيگيري آن، پذيرش از کيوسک نوبت دهي، مشاهده سوابق پرونده بستري مراجعان به مراکز درماني، مشاهده سوابق پرونده سرپايي مراجعان به مراکز درماني، نظر سنجي از مراجعه کنندگان و قابليت هايي ديگر که براي پزشکان قابل دسترسي است. اين اپليکيشن را مي توانيد از بازار تهيه کنيد.

 

ماسک

اپليکيشن ماسک (mask.ir) بتازگي از سوي وزارت بهداشت اعلام و به مردم توصيه شده براي آگاهي از شيوع کرونا در محله خود و محافظت بهتر خود در برابر اين بيماري از آن استفاده کنند. نصب اپليکيشن با ديدن راهنمايي که در سايت Mask.ir وجود دارد براحتي براي دو سيستم عامل اندرويد و IOS قابل انجام است. نکته قابل توجه آن است که علاوه بر خدمات ذکر شده، اين اپليکيشن قابليت هاي ديگري نيز دارد. در يک نقشه اي از کوچه، محله و خياباني که در آن زندگي مي کنيد، مي توانيد اين اطلاع را کسب کنيد که آيا کساني در مجاورت شما به بيماري کرونا مبتلا شده اند يا خير. البته اين کار با حفظ حريم شخصي افراد و بدون ذکر آدرس دقيق صورت مي گيرد. همچنين افراد مي توانند مشکلات خود را به صفحه واتساپ برنامه به نشاني Mask_ application گزارش کنند.

 

Monster Guard

صليب سرخ برنامه اي را به نام Monster Guard توسعه داده که به کودکان آموزش مي دهد در زمان هاي اضطراري مانند آتش سوزي، توفان، سيل و ديگر بلاياي طبيعي آماده شوند تا ايمن بمانند. همچنين دستبند هوشمند Leapband يا Vivofit jr به هرچه فعال بودن کودک و نظارت بهداشت و سلامت کودک کمک مي کند. استفاده از برنامه هاي کاربردي مبتني بر بازي براي کودکان در زمينه پزشکي اهميت زيادي دارد. کودکان اهميت درمان ها و داروها را براي سلامت خود نمي دانند. براي حل مشکل عدم تمايل به خوردن دارو يا برخي موادغذايي مانند سبزيجات يا بستري شدن در بيمارستان کودکان، برنامه هايي مبتني بر بازي پيشنهاد مي شود تا کودک مراحل درمان را به آساني طي کند.