شش انداز خرما

غذاهای محلی بپزید

 همان اندازه که گذراندن تعطیلات نوروزی در شهرهای مختلف ایران لذت بخش است، پختن و خوردن غذاهای محلی هم می تواند گزینه خوبی برای سپری کردن تعطیلات در خانه باشد.  امسال، سالی است که با تمام سال هایی که پشت سر گذاشته ایم، فرق می کند. کشور درگیر مهمان ناخوانده ای شده که همه از خطرات آن آگاهیم، به همین دلیل برای حفظ سلامت خود، خانواده و دیگر افراد جامعه باید در تعطیلات عید، قید سفر را زد و در خانه ماند. می دانیم که خانه نشینی سخت است، اما با آشپزی این سرگرمی دلچسب و دوست داشتنی می توان تعطیلات خوبی را پشت سر گذاشت. پختن غذاهای محلی هم مطمئنا به اندازه سفر کردن لذت بخش است، پس فرصت را از دست ندهید و برنامه ای برای پختن غذاهای محلی برای گذراندن تعطیلاتتان بریزید.  همان طور که می دانید، هر منطقه از ایران برای مناسبت های مختلف روزهای پایانی سال غذاهای خاص خود را دارد. یکی از غذاهای سنتی که در چند منطقه از ایران تهیه می شود، شش انداز است. غذایی که در شهرهای مختلف و با مواد متفاوت آن را می پزند. این غذا که خوراک ویژه چهارشنبه سوری و عید نوروز است، در گیلان، شیراز و زنجان آن را تهیه و سرو می کنند، اما شش انداز گیلان با بادمجان، شش انداز زنجان با خرما و شش انداز شیراز نیز با هویج تهیه می شود که در ادامه، طرز تهیه شش انداز زنجان را برایتان آورده ایم.

مواد لازم

  نهال توفيقي

خرما: 400 گرم

کشمش: 400 گرم

پياز خلالي سرخ شده: 2 عدد بزرگ

تخم مرغ: 5 عدد

نمک، زردچوبه و زعفران: به ميزان لازم

روغن: به ميزان لازم

 

 طرز تهيه

ابتدا داخل يک تابه کمي روغن مي ريزيم، وقتي خوب داغ شد، کشمش را درون آن تفت مي دهيم. سپس خرما را اضافه مي کنيم و بعد از کمي تفت دادن، پيازهاي سرخ شده را همراه با کمي نمک و زردچوبه اضافه کرده و باز هم تفت مي دهيم. شعله گاز را خاموش مي کنيم و در تابه را مي گذاريم. دو، سه ساعت صبر مي کنيم تا موادمان نرم شود. سپس داخل تابه کمي جا باز مي کنيم تا بتوانيم تخم مرغ ها را درون آن بشکنيم. بعد از شکستن تخم مرغ ها، روي آنها کمي نمک و زعفران مي ريزيم و روي شعله ملايم مي گذاريم تا کم کم تخم مرغ ها بپزند. بعد از پخت کامل، شش انداز آماده را مي توانيد با گردو، زرشک، خلال پسته و بادام تزيين کنيد.

 

دسر عربی

آتینا عالی

مواد لازم

پودر کرم کارامل: 2 بسته

شير: 4 ليوان

پودر نسکافه يا قهوه فورى: 2 قاشق چايخوري

خامه: 100 گرم

بيسکويت پتى بور: يک بسته

شکر: 4 قاشق غذاخوري

طرز تهيه

پودر کرم کارامل را همراه با شکر در شير حل کرده و روى حرارت مي گذاريم تا بجوشد. سپس بيسکوييت ها را خرد و به شير اضافه مي کنيم تا با گرماى شير حل شود. وانيل و نسکافه را هم اضافه مي کنيم. وقتى موادمان خنک شد (اگر داغ باشد شيشه مخلوط کن مي شکند)، آن را در مخلوط کن مي ريزيم و خامه را اضافه مي کنيم. حالا مواد آماده را داخل قالب مورد نظرمان که به شکل گل است، مي ريزيم. آن را در يخچال قرار مي دهيم و در آخر هم با سس کارامل دسرمان را تزيين مي کنيم.

 

پنکیک

  رويا کاکاوند

مواد لازم

تخم مرغ: يک عدد

بيکينگ پودر: يک قاشق چايخوري

وانيل: نصف قاشق چايخوري

شکر: 3 قاشق غذاخوري

خامه صبحانه: دوسوم پيمانه

آرد: به ميزان لازم

روغن: به ميزان لازم

طرز تهيه

تخم مرغ را با همزن دو تا سه دقيقه مي زنيم تا کمي کف کند. به آن يک قاشق چايخوري بيکينگ پودر و نصف قاشق چايخوري وانيل و سه قاشق غذاخوري شکر اضافه و همه مواد را با هم مخلوط مي کنيم. دو سوم پيمانه خامه صبحانه را هم بايد اضافه کنيم و خوب هم بزنيم. در اين مرحله بايد آرد را به آن بيفزاييم. ميزان آرد بايد به اندازه اي باشد که حالت غلظت ماست را داشته باشد. حالا با همزن همه مواد را مخلوط مي کنيم. يک تابه برمي داريم و ته آن را خيلي کم چرب مي کنيم و از مواد آماده به اندازه يک ملاقه کوچک داخلش مي ريزيم. وقتي روي پنکيک ها حباب زد، آنها را بر مي گردانيم و از تابه خارج مي کنيم، همين طور ملاقه هاي بعدي را مي ريزيم تا مواد پنکيکي که درست کرده ايم، تمام شود. تا انتها نيازي به چرب کردن تابه نيست و همان يک بار کافي است. بعد از آماده شدن پنکيک ها مي توانيد از گاناش، سس شکلاتي، شيره انگور و خرما، عسل يا ميوه دلخواهتان براي خوشمزه تر شدن آنها استفاده کنيد.