نکات مهم روزه داری

رعایت کنید و روزه بگیرید

 

شبنم اعماري- ماه مبارک رمضان ماه مهماني خداست، ماه پرخير و برکتي که امسال با روزهاي همه گيري ويروسي سرسخت، همراه شده است.  شيوع ويروس کرونا در ماه هاي اخير، کل دنيا را تحت تاثير قرار داده، به طوري که مردم سراسر جهان براي ريشه کني اين ويروس کشنده، جز رعايت موارد بهداشتي که بيش از هر زمان ديگري مورد توجه قرار گرفته، چاره ديگري ندارند. علاوه بر اين، تغذيه مناسب مي تواند در تقويت سيستم ايمني بدن، نقش تاثيرگذاري داشته باشد، به خصوص براي آن دسته از افرادي که در ماه مبارک رمضان روزه مي گيرند. روزه داران بايد به تغذيه خود و رعايت برخي نکات مهم در اين ماه توجه ويژه داشته باشند تا بدون هيچ مشکلي بتوانند روزه بگيرند و از ابتلا به کرونا جلوگيري کنند. با شروع ماه رمضان در اين شرايط خاص، توجه به توصيه هاي متخصصان بيش از گذشته اهميت پيدا کرده است. به همين بهانه در ادامه به برخي بايدها و نبايدهاي تغذيه اي در ماه مبارک رمضان اشاره کرده ايم که رعايت آنها مي تواند نقش موثري در حفظ سلامتتان در اين روزهاي کرونايي داشته باشد.

سحري سبک بخوريد

رعايت نکردن رژيم غذايي سالم، پرخوري، افراط در مصرف برخي غذاها و تحرک نداشتن مي تواند باعث ايجاد مشکلات گوارشي و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش شود. به همين دليل چيزي که بايد در اين ماه مبارک به آن توجه داشته باشيد، فاصله سحر تا اذان صبح است. در اين مدت کوتاه، مصرف غذاهاي پرحجم توصيه نمي شود، چراکه عوارضي مانند نفخ، تنگي نفس، مشکلات گوارشي و... براي فرد ايجاد مي کند؛ بنابراين صرف غذاي سبک در وعده سحري نکته مهمي است که بايد به آن توجه کرد. همچنين پس از خوردن غذا، مدتي بيدار بمانيد تا فرصتي براي هضم آنچه خورده ايد، داشته باشيد.

سرخ کردني نخوريد

مصرف سرخ کردني اسيد معده را افزايش مي دهد و موجب بروز دردهاي گوارشي، سوءهاضمه و سوزش معده مي شود؛ تا جايي که مي توانيد غذاهاي سرخ کردني را از وعده افطار حذف کنيد.

مايعات زياد بنوشيد

نوشيدن آب سرد هنگام افطار را فراموش کنيد و براي رفع تشنگي؛ آب گرم، چاي کمرنگ، آبميوه هاي طبيعي رقيق، دم کرده هاي گياهي، چاي سبز و گل گاوزبان ميل کنيد، به خصوص در فاصله ميان افطار تا زمان خواب.

غلات و حبوبات مصرف کنيد

در ترکيبات غذاي سحر مي توانيد به ميزان دلخواه غلات و حبوبات استفاده کنيد. استفاده از گوجه و خيار با کمي آبليمو و تا حد امکان بدون نمک توصيه شده است. هويج، جوانه گندم، عدس و ماش هم جزو مواد مغذي است که مي توانيد براي سحر از مخلوط آنها استفاده کنيد. مصرف اين نوع سالاد مي تواند به جلوگيري از تشنگي کمک کند. از مصرف کاهو هم غافل نشويد، چراکه بهترين سبزي براي وعده سحر است. کاهو آب و فيبر زيادي دارد و از تشنگي و ابتلا به يبوست جلوگيري مي کند.

با آب گرم افطار کنيد

 هنگام افطار هم مانند سحر غذاهاي سبک، کم حجم و پرکالري مصرف کنيد. توصيه مي شود براي شروع افطار از يک فنجان آب گرم همراه با تعدادي خرما يا کشمش استفاده شود. پس از آن مي توان غذاهاي کم حجمي مثل سوپ و آش خورد. البته به اين مورد توجه داشته باشيد که مصرف آش رشته با پياز و نعناع داغ در افطار باعث سوءهاضمه مي شود، بنابراين بهتر است آش بسيار رقيق و بدون روغن باشد.

هنگام افطار ماست نخوريد

پزشکان مصرف کمي ماست را هنگام سحر توصيه مي کنند، اما مخالف مصرف اين ماده در وعده افطار هستند، چراکه ممکن است بدن دچار افت فشارخون شود. از اين رو بهتر است دوغ و ماست از سفره افطار حذف شوند.

از مصرف بي رويه زولبيا و باميه بپرهيزيد

از خوردن غذاهاي پرانرژي مثل زولبيا و باميه و به طوري کلي شيريني هنگام افطار خودداري کنيد. استفاده از شيريني ها که مواد غذايي پرحجمي هم هستند، به اين دليل که معده ساعت هاي زيادي خالي بوده باعث ايجاد مشکلات گوارشي مي شود.

شام و افطار را يکي  نکنيد

يکي از نکات مهمي که در ماه مبارک رمضان بايد به آن توجه کنيد، مصرف شام و افطار به طور همزمان است. يکي کردن شام و افطار به معناي مصرف غذاي پرحجم است و اين اتفاق براي معده بسيار مضر خواهد بود. مي توانيد شام را نيم ساعت بعد از افطار ميل کنيد. با رعايت نکات تغذيه اي ماه مبارک رمضان، بدون هيچ مشکلي روزه بگيريد.