اقدامهای صنعت نفت برای مقابله با کرونا ستودنی است
مذاکرات زنگنه با رئیس اوپک و وزیران نفت و انرژی کویت و روسیه
حفظ توليد در کنار حفط سلامت مردم
پتروشیمی پشتیبان مبارزه با کرونا
شکست کرونا با پروتکل های بهداشتی
300 ميليارد ريال هزينه کرد براي مبارزه با کرونا
نوسازي مخزن 500 هزار بشکهاي درخارک
چمدان ها را ببندید و راهی شوید
هنر ماندگار از نیشابور تا زابل
با نفت آبادان بهترین نتیجه را گرفتیم
تارتار: سلامت مردم و جامعه از فوتبال مهم تر است
خــبر و نظـــر
رویــداد
نفت
پتروشیمی
بهداشت و درمان
قرنطینه خانگی
گردشگری
آشپزی
فرهنگ و هنر
معرفت
ورزش
نفت و زندگی
خانواده گاز
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اقدام های شرکت های تابع وزارت نفت برای مقابله با ویروس کرونا را ستودنی خواند و گفت: وزارت نفت در عین حال که به وظیفه ذاتی خود عمل می کند تا مردم در بخش سوخت با مشکل روبه رو نشوند، اقدام های مثبتی نیز برای مقابله با ویروس کرونا انجام داده است.
حسین امیری خامکانی با بیان اینکه شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت افزون بر اقدام های پیشگیرانه برای مقابله با کرونا، خدمات رسانی بهداشتی به مردم مناطق عملیاتی نیز داشته اند، گفت: وزارت نفت و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران، اقدام های پیشگیرانه خود را آغاز کرد.
وی با تأکید بر اینکه وزارت نفت در هر شرایطی مسوولیت های اجتماعی خود را به نحو احسن انجام داده است، افزود: کارنامه این وزارتخانه در بخش مسوولیت های اجتماعی و بحران هایی همانند سیل، زلزله و... به خوبی نمایان است، امروز نیز صنعت نفت و کارکنان آن افزون بر فعالیت های ذاتی خود، اقدام های مثبتی نیز برای مقابله با ویروس کرونا انجام داده اند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: تامین انرژی برای کشور در چنین شرایطی نتیجه تلاش کارکنان صنعت نفت و گاز است که در بحران کرونا نیز بدون توقف تداوم داشته است، همچنین شرکت های پتروشیمی در هفته های گذشته اقدام های بسیار مطلوبی در تأمین نیازهای کشور به ویژه برای تولید مواد ضدعفونی کننده انجام داده اند که این موضوع نیز ستودنی است.
امیری خامکانی در ادامه با اشاره به نام گذاری سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید گفت: جهش تولید، شاه کلید خروج از اقتصاد نفتی و حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی است. مقام معظم رهبری سال گذشته بر رونق تولید تأکید داشتند، اما امسال را جهش تولید نام گذاری کردند، زیرا رونق تولید کافی نبوده و نیاز است همه نهادها تمامی توان خود را برای حرکت جهنده به سوی بهبود وضع تولید به کار گیرند که صنعت نفت نیز نقش بزرگی در این مهم دارد.
وی اظهار کرد: اگرچه در قانون بودجه سال ۹۹ درآمدهایی از فروش نفت پیش بینی شده است، کشور نمی تواند اقتصاد بدون نفت را تجربه کند، مگر اینکه توجه ویژه ای به تولید شود. جهش تولید از یک سو می تواند به اشتغال زایی بینجامد و از سوی دیگر سبب بهبود وضع معیشتی مردم شود.
رینگ بین الملل بورس انرژی ایران، روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) شاهد عرضه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع فرآورده هیدروکربوری خواهد بود.
به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) شاهد عرضه کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، برش سنگین شرکت پتروشیمی امیرکبیر، ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا، میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی و نرمال هگزان پالایش نفت شازند است و بنزین اکتان ۸۷ و بنزین اکتان ۸۷ (محموله دریایی) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا، گاز مایع، نفتای سبک و نفتای سنگین پالایش نفت آبادان، گاز مایع پالایش نفت بندرعباس و نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوکس شرکت ملی نفت ایران در رینگ بین الملل عرضه می شود.
روز سه شنبه (۱۹ فروردین ماه) کالاهای برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز، سی او پالایش نفت آبادان، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز، متانول شرکت متانول کاوه و میعانات گازی پالایش گاز خانگیران در رینگ داخلی و بنزین اکتان ۸۷، بنزین اکتان ۹۱ (محموله دریایی) و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و حلال ۴۰۲ عمده پالایش نفت کرمانشاه در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.
در این روز بیش از ۱۵۱.۹۵۷ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۷.۵۱۴ میلیارد و ۶۰۱ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.
نماینده ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پی شیوع ویروس کرونا، شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی پس از تشکیل نشست های کارشناسی برای مقابله با این ویروس فعالیت های خود را آغاز کرد، گفت: شرکت های پتروشیمی در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند.
علی گلمرادی به بعضی از فعالیت های منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در زمینه مبارزه با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: خوشبختانه از همان ابتدا مجموعه اقدام های لازم به منظور مقابله با این ویروس، با تشکیل نشست های متعدد و حضور اچ اس ای شرکت های منطقه به همراه دیگر دست درکاران بخش بهداشت و درمان ماهشهر و کمیته شرایط اضطراری به تصویب رسید و به فوریت نیز وارد فاز اجرا شد.
وی افزود: در تعطیلات نوروز بازدیدی میدانی از سطح منطقه ویژه اقتصادی داشتم و با برخی مدیران و مسوولان ستادی صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه دیدار کردم. خوشبختانه این صنعت ظرفیت های بالایی برای مقابله با ویروس کرونا دارد که از آن به نحو شایسته استفاده کرده است.
نماینده ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرکت های پتروشیمی نقش مهمی در تامین مواد ضدعفونی کننده دارند، تصریح کرد: شرکت های پتروشیمی از تمام توان خود برای کمک به مقابله با ویروس کرونا استفاده خواهند کرد، همچنین ضدعفونی کردن معابر عمومی منطقه ماهشهر با کمک شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه در حال انجام است و مواد ضدعفونی کننده نیز به مردم منطقه اهدا شده است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر همکاری همگان در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، عنوان کرد: فعالان اقتصادی به ویژه شرکت های پتروشیمی و نفتی و واحدهای تولیدی در مبارزه با ویروس کرونا همکاری مستمری دارند که خدمات آنها ستودنی است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از راهکارهایی که سبب جهش تولید در صنعت نفت می شود، افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی است که باید به آن توجه شود.
جلال میرزایی با تاکید بر اینکه می توان با فروش فرآورده های نفتی سبب تحقق نام گذاری سال شد، گفت: می توان با تبدیل مواد خام به محصولات، نه تنها در تولید جهش ایجاد کرد، بلکه این موضوع سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش اشتغال نیز می شود، همچنین آسیب پذیری کشور را در زمان تحریم تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.
وی افزود: در حوزه انرژی جهش تولید بیشتر در بحث تولید محصولات اهمیت دارد و با توجه به اینکه اکنون در فروش نفت با مشکلاتی روبه رو هستیم، اما در فروش محصولات مشکل خاصی وجود ندارد که لازم است به این مهم توجه شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در گذشته نیز کم و بیش برای فروش محصولات مشکلی وجود نداشت، تصریح کرد: به همین دلیل هرچه بتوانیم تولید فرآورده های نفتی و پتروشیمی را افزایش دهیم، در واقع به نوعی تحریم ها را بی اثر و ثروت بیشتری را نصیب کشور کرده ایم.
میرزایی با تأکید بر اینکه بدون شک فرآورده های نفتی ارزش بسیار بالاتری دارند، اظهار کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده و حتی بخش های دیگر همچون گاز و پتروشیمی بسیار قابل توجه و موضوعی است که می توان در تحقق نام سال (جهش تولید) به آن اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی می تواند منافع زیادی برای کشور داشته باشد، عنوان کرد: این مهم باید در دستور کار قرار گیرد که تحقق آن منافع زیادی خوبی برای کشور دارد.
دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: جهش تولید در صنعت پتروشیمی با تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع تکمیلی محقق خواهد شد.
مجتبی اسلامی با اشاره به مزین شدن سال ۹۹ با شعار جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: یکی از اقدام های ضروری برای تحقق جهش تولید در صنعت پتروشیمی، تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.
وی افزود: هم اکنون بخش بالادستی صنعت پتروشیمی اشتغال زایی مطلوبی ایجاد کرده است. این در حالی است که بنگاه های زیادی در بخش پایین دست پتروشیمی در کشور فعال اند. این مجموعه بنگاه ها چند میلیون تن در سال خوراک از پتروشیمی ها دریافت می کنند که این مقدار خوراک به اشتغال هزاران نفر منجر شده است.
دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه در مناطقی از کشور امکان ایجاد خوشه های صنعتی مبتنی بر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی وجود دارد که این واحدها عموما سرمایه گذاری اندکی نیاز دارند، ادامه داد: اگر این واحدها به خوبی طراحی شوند، می توانند صادرات محور هم باشند. با مهیا شدن زیرساخت ها بخش خصوصی تمایل وافری به سرمایه گذاری در واحدهای پایین دستی پتروشیمی دارد.
اسلامی با تاکید بر اینکه سازندگان ایرانی آماده هرگونه همکاری با خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی ایران هستند، گفت: اکنون ۸۵ درصد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را می توانیم در داخل با قدرت بسازیم.
بین الملل
قیمت شاخص نفت خام برنت در ساعت ۶ و ۱۶ دقیقه امروز (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ماه) به ۳۲ دلار و ۶۲ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا به ۲۴ دلار و ۹۳ سنت رسید.
قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت در روز سه شنبه (۱۹ فروردین ماه) ۳۱ دلار و ۸۷ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا ۲۳ دلار و ۶۳ سنت بود.
افزایش امید به اینکه برگزاری نشست فوق العاده سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) و متحدانشان در روز پنجشنبه (۲۱ فروردین ماه) و در بحبوحه بحران ویروس کرونا، سبب کاهش تولید نفت خام می شود، سبب شد قیمت نفت افزایش یابد.
کیم کووانگ، تحلیلگر شرکت سامسونگ فیوچرز گفت: در حالی که فعلا تمرکز بازار بر نشست اوپک پلاس است، این مساله که آیا ایالات متحده به توافق کاهش تولید خواهد پیوست نیز بررسی می شود.
وی اظهار کرد: در حالی که بازار در حال انتظار و بررسی شرایط است، قیمت نفت نیز وضع بی ثباتی دارد.
وزیر نفت نیجریه از آمادگی این کشور برای گفت وگو درباره کاهش تولید نفت در قالب مذاکرات نشست فوق العاده اوپک پلاس خبرداد.
به گزارش خبرگزاری نیشن، تیمیپره سیلوا، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ماه) اعلام کرد که کشورش آماده شرکت در مذاکرات کاهش تولید نفت در نشست فوق العاده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس» در روز پنجشنبه (۲۱ فروردین ماه) است.
وی در بیانیه ای اعلام کرد: دولت نیجریه به جامعه های بین المللی و مردم این کشور اطمینان می دهد که با جدیت تحولات صنعت نفت و گاز و به طور خاص نقش عربستان و اوپک در آن را پیگیری می کند و نیجریه از عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک بسیار سپاسگزار است.
وزیر نفت نیجریه افزود: به عنوان وزیر امور خارجه نیجریه برای منابع نفتی کشورم، همچنان به بررسی تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد نیجریه و جهان ادامه خواهم داد.
وزیر نفت نیجریه در ادامه گفت: در رایزنی های نشست اوپک پلاس در روز پنجشنبه، دولت نیجریه موضعی اتخاذ خواهد کرد که به نفع اقتصادی کوتاه مدت و بلندمدت کشور باشد.
سیلوا افزود: مثل همیشه، نیروی محرکه سیاست اوپک در درجه اول ثبات اقتصاد ملی ما و ثبات اقتصاد جهانی است که به شدت وابسته به اوپک و شرکای راهبردی آن است.
وی گفت: نیجریه نیز مانند دیگر نقاط جهان تحت تاثیر همه گیر شدن ویروس کرونا قرار دارد و آماده است تا در اقدام های مورد نیاز برای تثبیت بازار نفت خام، به دیگر کشورهای جهان بپیوندد و از سقوط اقتصادی دنیا جلوگیری کند.
اوپک، روسیه و ۹ متحد دیگر آنها قرار است روز پنجشنبه (۲۱ فروردین ماه) نشستی فوق العاده را از طریق وبینار برگزار کردند تا درباره توافق کاهش تولید و برقراری آتش بس جنگ قیمتی ریاض و مسکو مذاکره کنند.
تنش ها بین ریاض و مسکو در روزهای اخیر زیاد بوده است. روز جمعه (۱۵ اردیبهشت ماه) ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، عربستان سعودی را به افزایش تولید خود برای کاهش سهم بازار شرکت های آمریکایی تولیدکننده نفت شیل متهم کرد - اتهامی که عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان با واکنشی شدید آن را رد کرد.
ائتلاف اوپک پلاس امیدوار است که همکاری آمریکا، کانادا، نروژ و سایر تولیدکنندگان را نیز برای کاهش تولید نفت جلب کند، اگرچه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که شرکت های نفتی آمریکایی درگیر این مساله نخواهند شد.
وزیر نفت در دو روز گذشته با محمد عرقاب، رئیس دوره ای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و وزیر انرژی و معادن الجزایر، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه و خالد الفاضل، وزیر نفت کویت مذاکره کرد.
بیژن زنگنه عصر روز سه شنبه (۱۹ فروردین ماه) در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «مذاکراتی با رئیس کنفرانس اوپک، وزیر محترم نفت الجزایر- داشتم و دیروز عصر نیز تماس های تلفنی با وزرای محترم نفت روسیه و کویت در مورد نحوه تصمیم سازی در اجلاس آتی بین اعضای اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت برای بازگرداندن ثبات به بازار نفت برقرار کردم.
در این مذاکرات تاکید شد که باید تولیدکنندگان دیگر کشورها از جمله آمریکا و کانادا هم در این موضوع مشارکت داشته باشند و قبل از برگزاری هر اجلاسی بین اوپک و غیراوپک باید در خصوص ارقام پایه تولید هرکشور که الزاما مبنای کاهش تولید قرار می گیرد، توافق شود.»
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از نصب جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی اوایل امسال در آب های خلیج فارس خبر داد و گفت: ظرفیت برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی پارسال به بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسید.
محمد مشکین فام با اشاره به اینکه بخش دریایی میدان مشترک پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ سال ۹۸ به پایان رسید، اظهار کرد: شش سکوی فازهای ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی سال گذشته نصب شد و چهار سکو از این تعداد عملیاتی شده است.
وی درباره راه اندازی دو سکوی باقی مانده هم با یادآوری اینکه حداکثر زمان برای راه اندازی سکوها دو هفته است و شرکت نفت و گاز پارس در این زمینه رکورددار است، افزود: راه اندازی دو سکوی باقی مانده (A , C۱۳) به دلیل شیوع ویروس کرونا با کمی تاخیر انجام می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تأکید بر اینکه سلامت کارکنان برای این شرکت حائز اهمیت است و تجمع تعداد زیادی از افراد روی شناور به صلاح نیست، گفت: تلاشمان این است با حداقل افراد این سکوها راه اندازی شود که این موضوع سبب طولانی شدن کار خواهد شد.
مشکین فام درباره پالایشگاه فاز ۱۴ هم توضیح داد: بخش دریایی این فاز پارسال تکمیل شد و همه تلاشمان این است ردیف نخست شیرین سازی پالایشگاه این فاز تا پایان امسال عملیاتی شود.
وی درباره آخرین وضع فاز ۱۱ هم با اشاره به اینکه جکت این فاز اوایل امسال در موقعیت خود در آب های خلیج فارس قرار می گیرد، گفت: پس از نصب جکت، عملیات حفاری این فاز آغاز می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره اینکه پیش از این پایان سال ۹۸ برای نصب این جکت عنوان شده بود، گفت: شیوع ویروس کرونا مهم ترین دلیل تاخیر در نصب این جکت در روزهای پایانی پارسال بوده است.
وی درباره میدان مشترک گازی فرزاد هم اظهار کرد: شرکت پتروپارس قرار است برنامه های خود را برای توسعه این میدان ارائه دهد.
مشکین فام درباره مهم ترین اولویت های شرکت نفت و گاز در سال ۹۹ هم توضیح داد: این شرکت برای اجرا و تکمیل فعالیت های باقی مانده پارس جنوبی که در قالب ۲۲ پروژه از سوی آقای وزیر تعیین شده، برنامه ریزی کرده است.
به گفته وی، این شرکت افزون بر این فعالیت ها، ۱۵ پروژه دیگر را نیز در دست اجرا دارد که با فعالیت های تعیین شده، مجموع آن به ۳۷ پروژه می رسد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل بندر صادراتی تنبک به عنوان یکی از پروژه های این شرکت در سال ۹۹ نام برد و اظهار کرد: این بندر شامل تاسیسات انبارش و ترمینال صادراتی گوگرد، اسکله صادراتی ال پی جی و... باید تکمیل شود.
نفت کوره شرکت ملی نفت ایران، بیستم فروردین ماه در رینگ بین الملل بورس انرژی عرضه می شود.
۳۵ هزار تن نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوک، روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) در رینگ بین الملل بورس انرژی عرضه می شود.
خریداران علاقه مند به شرکت در معامله در روز عرضه، باید تا قبل از شروع عرضه نسبت به واریز ۱۰ درصد ارزش معامله بر اساس قیمت پایه منفی ۳۸ دلار در هر تن به صورت ریالی به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی یا تامین اعتبار نزد شرکت ملی نفت ایران اقدام کنند.
با وجود محدودیت های ناشی از کرونا و بارندگیهای سیل آسا
فعالیت های اجرایی بخش زودهنگام طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک با رعایت دستورعمل های بهداشتی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا به صورت شبانه روزی دنبال میشود و با وجود محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا و بارندگیهای سیل آسا، متوقف نشده است.
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، ضمن اشاره به شیوع ویروس کرونا و موانع ایجادشده ناشی از این ویروس در پیشرفت طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک گفت: با برگزاری نشست های متعدد با مسوولان منطقه ای و استانی در مسیر عملیات طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک توانستیم مانع از توقف عملیات اجرایی طرح شویم و با به کارگیری حداقلی نیروها به صورت دو شیفت در ایام تعطیلات، شاهد پیشرفت خوبی در گستره های مختلف این طرح به ویژه قطعه دوم از گستره ۴ در بخش زودهنگام هستیم.
وی افزود: از ۲۶ اسفند ماه تاکنون حدود یک میلیون مترمکعب عملیات خاکبرداری، حدود ۲۵ کیلومتر مسیرسازی، حدود ۱۵ کیلومتر عملیات ریسه لوله و بالغ بر ۱۵ کیلومتر جوشکاری لوله انجام شده است.
مدیرعامل شرکت متن اظهار کرد: به منظور عمل به دستورعمل های ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا و حفظ سلامتی مردم در این مناطق، کمپ های اسکان ارکان پروژه به صورت ضربتی از محل شهرها و روستاها به مجاورت دفاتر اداری و محل فعالیت های اجرایی طرح منتقل و متمرکز شد که موافقت مسئولان منطقه برای ادامه فعالیت ها در طرح را به دنبال داشت.
دهقانی به بارندگی های سیل آسای اخیر در استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: بارندگی های اخیر سبب قطع جاده های دسترسی و راه های ارتباطی و نیز کندی روند فعالیت های اجرایی طرح شده است.
وی گفت: با نظارت کامل و بازدیدهای مستمر امیدواریم با همکاری همه نهادها و مردم شریف منطقه، فعالیت ها سرعت بیشتری به خود بگیرد و تاخیر ناشی از سیل و شیوع ویروس کرونا جبران شود تا بتوانیم تعهدهای خود در این طرح ملی را در زمان تعیین شده به انجام برسانیم.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، گازبها براساس قیمت فصل سرد محاسبه می شود که تفاوت خیره کننده ای در پرداخت هزینه مشترکان خواهد داشت.
غلامرضا مشایخی گفت: به پیشنهاد شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت و با تصویب هیئت دولت، به منظور تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، امسال به طور استثنا پایان دوره فصل سرد همه اقلیم ها و استفاده مشترکان خانگی از گازبهای فصل سرد تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۹ تمدید شد.
وی افزود: بر اساس مصوبه هیئت دولت، محاسبه قبوض گاز مصرفی مشترکان خانگی در کل، به دو بخش فصل سرد و گرم تقسیم می شود. یعنی از ۱۵ فروردین تا ۱۵ آبان ماه هر سال، فصل گرم و از ۱۵ آبان تا ۱۵ فروردین سال بعد، فصل سرد به شمار می آید و محاسبه قبوض گاز بر این اساس انجام می شود.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: بر این اساس، قبوض گاز مشترکان خانگی تا زمان گفته شده و با توجه به شرایط پیش آمده به دلیل شیوع ویروس کرونا، بر اساس نرخ فصل سرد و جداول پلکانی که برای هر اقلیم متفاوت است، محاسبه می شود که تفاوت خیره کننده ای در هزینه پرداخت مشترکان خواهد داشت.
به گفته مشایخی، این موضوع به این مفهوم است که هیچ تغییری در گازبها و نحوه محاسبه آن به وجود نیامده و تنها بر اساس این مصوبه، به جای ۱۵ فروردین از ۱۵ اردیبهشت ماه قبوض مشترکان گاز بدون هیچ گونه افزایش دوباره ای، بر اساس روال پیشین و جداول پلکانی محاسبه می شود.
وی با بیان اینکه این مصوبه و اجرای فصل سرد و گرم برای همه مشترکان خانگی ۳۱ استان لازم الاجراست، اظهار کرد: طریقه محاسبه قبوض نیز بر اساس همان جداول پلکانی ۱۲ پله ای است که هر پله قیمت خاص خود را در فصل سرد سال دارد و به هر حال به دلیل مصرف بیشتر، ارزان تر محاسبه می شود.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در پایان گفت: تفاوت این طریق محاسبه و اضافه کردن یک ماه به فصل سرد با روش معمول همیشگی، رقم قابل توجهی است، زیرا هم اکنون استان های بسیاری هستند که هنوز هوای گرم ندارند و مردم از بخاری و شوفاژ استفاده می کنند و از آنجا که هنوز گاز مصرفی آنها با همان قیمت پایین فصل سرد محاسبه می شود، در شرایط کنونی که مردم تحت فشارند، کمک بسیار مناسبی به آنان خواهد شد.
شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای افزایش بودجه به منظور مبارزه با شیوع ویروس کرونا اعلام آمادگی کرد.
چهارمین نشست کارگروه شرایط اضطراری این منطقه در سال ۹۹ با حضور مدیران عامل شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه و فرماندار ماهشهر برگزار شد.
محسن بیرانوند، فرماندار شهرستان بندرماهشهر در این نشست گفت: سیل فروردین ماه پارسال، در ماهشهر نیامد، اما هر کجا نیاز به کمک بود، شهرستان ماهشهر به عنوان معین وارد شد و خدمات شایانی ارائه کرد. این شهرستان با کمک تمامی ارکان خود به خصوص صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه، فعال ترین شهرستان در بحران سیل بود.
وی درگیری با کرونا را سخت ترین بحران دانست و افزود: در بحران های دیگر، هدف و موضوع مشخص بود، اما در کرونا ما با ویروسی طرف هستیم که ویژگی ها، آثار و رفتار آن ناشناخته و بسیار فراگیر است.
بیرانوند تصریح کرد: از روز نخست مبارزه با کرونا بر دو موضوع تأکید شد؛ نخست اینکه زنجیره ابتلا پیدا شود تا به کنترل درآید و دیگری کاهش تعداد فوت شدگان و محافظت از جان انسان ها بود.
وی با اشاره به اینکه درصد فوتی ها به مبتلایان در ماهشهر در مقایسه با دیگر شهرهای استان خوزستان کمتر است، اظهار کرد: در سه روز گذشته در شهرستان بندرماهشهر آمار مبتلایان صفر بوده، اما این به آن معنا نیست که خطر رفع شده، بلکه باید دقت داشت کار را رها نکنیم، زیرا این ویروس ناشناخته ممکن است به طرق مختلف موج جدیدی از ابتلا را به دنبال داشته باشد.
فرماندار شهرستان بندرماهشهر تصریح کرد: ماهشهر، پس از اهواز، بیشترین تردد روزانه افراد را با بیرون شهرستان دارد. این شهرستان از مراکز مهم ترانزیت کشور است، از این بابت، شرایط ماهشهر با هیچ شهرستانی قابل مقایسه نیست، اما به لطف خدا و کمک مجموعه ارگان ها، به ویژه صنایع پتروشیمی، این اپیدمی از کنترل خارج نشده است و تاکنون روند خوبی داشته ایم.
وی با قدردانی از مجموعه صنعت پتروشیمی که کمک های شایانی در ارائه خدمات به این شهرستان داشته اند، گفت: فاصله گذاری اجتماعی تا آخر فروردین ماه، ادامه خواهد داشت.
در ادامه نشست کارگروه شرایط اضطراری منطقه، مقرر شد افزون بر هزینه هایی که تاکنون شده، شورای راهبردی صنعت پتروشیمی در صورت نیاز بودجه بیشتری برای مبارزه با این ویروس اختصاص دهد.
نیروهای آتش نشان سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ۶ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی را ضدعفونی و گندزدایی کردند.
۶ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی مشتمل بر پالایشگاه های اول، سوم، چهارم، پنجم، هفتم و هشتم با حضور تیم های آتش نشانی به منظور مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا ضدعفونی و گندزدایی شده است و گندزدایی سایر پالایشگاه ها نیز در دستور کار قرار دارد.
در عملیات اخیر ضدعفونی و گندزدایی در پالایشگاه های اول، پنجم و هفتم، با استفاده از ۶ لیتر آب ژاول و هزار و ۲۲۰ لیتر آب، ۱۶ هزار و ۷۰۰ مترمربع از فضا و اماکن این سه پالایشگاه ضدعفونی و گندزدایی شد. در مجموع نیز تاکنون ۳۵ هزار مترمربع از ساختمان ها و اماکن اداری پالایشگاه ها ضدعفونی و گندزدایی شده است.
همچنین دومین مرحله ضدعفونی اماکن عمومی شهرهای نخل تقی و عسلویه با همکاری اچ اس ای سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و شهرداری عسلویه انجام شد.
مشعل: اگر روايت کارکنان صنعت نفت در اين ايام را کمتر خوانده و شنيده ايد، بايد بدانيد در اين حوزه با وجود شيوع ويروس کرونا، همزمان با فعاليت بي وقفه براي حفظ توليد و صيانت از اين صنعت راهبردي، اقدام هاي ويژه اي نيز براي حفظ سلامت مردم در مقابله با اين ويروس جريان دارد.
کارکنان صنعت نفت در نقاط مختلف عملياتي با رعايت پروتکل هاي بهداشتي پاي کار ايستاده اند و در حال فعاليت هستند تا چرخ اين صنعت بخوبي بچرخد و بخش هاي نفت، گاز، پتروشيمي، پالايش و پخش و فرآورده هاي نفتي، آيينه اي تمام نما از جنس تلاش و ايستادگي به خود بگيرند.
وزير نفت از همان ابتدا با توجه به اهميت سلامت کارکنان صنعت نفت و همچنين براي جلوگيري از بروز اختلال در توليد نفت، گاز و عملکرد پالايشگاه ها و پتروشيمي هاي کشور، نشستي با معاونان خود و مديران شرکت هاي عملياتي برگزار کرد و پس از بررسي راهکارهاي پيشگيري از تشديد شيوع ويروس کرونا در مناطق عملياتي مختلف صنعت، تمهيدات لازم انديشيده شد.
مرور فعاليت حوزه هاي مختلف، نمايانگر فعاليت هاي صنعت نفت در تشکيل ستاد شرايط اضطراري و تمهيدات لازم براي ارتقاي سطح ايمني محيط کار و مناطق عملياتي با حفظ سلامت کارکنان، توليد پايدار، توسعه ظرفيت هاي اقتصادي کشور و عمل به مسووليت اجتماعي است که در بخش هاي مختلف از جمله نفت، پالايشگاه ها، خطوط انتقال گاز و پتروشيمي ها اعمال شده است تا با افتخار بتوان اعلام کرد که کرونا حريف چاه هاي نفت، پالايشگاه ها و مجتمع هاي پتروشيمي و گازي نشده و نمونه بارز فعاليت هاي مرتبط با زندگي و رفاه مردم، توليد 725 ميليون مترمکعب گاز طبيعي در 15 روز نخست سال 99 بود. افزون بر آن پروژه هاي در حال انجام اين صنعت با قدرت در حال پيگيري است؛ به گونه اي که فعاليت هاي اجرايي احداث بخش زودهنگام طرح مهم انتقال نفت خام گوره- جاسک به طور شبانه روزي ادامه دارد. از سوي ديگر، عمليات حفر و تکميل چاه هاي نفت هم در گستره مناطق نفت خيز کشور به انجام رسيد و تعميرات خطوط لوله و ايستگاه هاي انتقال گاز نيز در حال انجام است.
در حوزه عمل به مسووليت اجتماعي، صنعت نفت در اين دوره نيز خود را از محيط پيرامون جدا نديد و ضمن کمک به مراکز بهداشتي براي مقابله با کرونا و اهداي بسته هاي بهداشتي به مردم، به گندزدايي روستاها، محله ها و... اقدام کرد. به اين موارد بايد فعاليت گسترده و مهم مجتمع هاي پتروشيمي و پالايشگاهي را هم افزود که از ظرفيت خود براي توليد و تامين آب ژاول، مواد ضدعفوني کننده و... استفاده کردند. طبق دستور وزير نفت همسو با انجام مسووليت اجتماعي اين صنعت، تنها در پارس جنوبي تاکنون نزديک به 300 ميليارد ريال براي مقابله با کرونا در استان بوشهر به شکل نقدي و غيرنقدي هزينه شده است.
پيام کارکنان به مردم: پاي کار ايستاده ايم، در خانه بمانيد
مشعل: ما پاي کار ايستاده ايم. شما در خانه بمانيد. اين پيام کارکنان صنعت نفت ايران به مردم ايران است که براي در چرخه بودن انرژي کشور با وجود سختي شرايط موجود، کار را تداوم داده و بي وقفه مشغول فعاليت هستند. يکي از مديران شاغل در سکوي نفتي سلمان با ارسال فيلمي براي نشريه «مشعل» مصرانه از مردم مي خواهد که در خانه بمانند و مي گويد که متخصصان و کارشناسان صنعت نفت با حداکثر تلاش شبانه روزي، براي توليد نفت و رفاه حال شما در محيط کار حضور دارند، عاجزانه از شما استدعا داريم که در خانه بمانيد.اين پيام همه کارکنان اين عرصه در جاي جاي ايران است. کارکناني که به هر سختي دست رد زده و اقتصاد کشور را ايستا و پويا نگه داشته اند تا توليد نفت بدون وقفه جريان داشته باشد. بايد اشاره داشت که با شيوع ويروس کرونا در سراسر جهان از جمله کشور ما، شرايط متفاوتي بر نحوه عادي زندگي و کار و فعاليت حاکم شده است. کارکنان صنعت نفت هم در اين ايام با انجام تست هاي مختلف به مناطق عملياتي در رفت و آمد هستند. فيلم هاي ارسالي براي «مشعل» از انجام سنجش تب و ساير اقدام هاي مورد نياز براي اطمينان از صحت و سلامت کارکنان حکايت دارد. مي توان گفت اولويت اين روزهاي صنعت نفت تداوم چرخه توليد، صحت و سلامت کارکنان و توجه به مردم پيرامون اين حوزه است. موضوعي که از همان زمان شروع ويروس کرونا در ايران باعث شد تدابير لازم براي پيشگيري از ويروس کرونا در مناطق عملياني صنعت نفت با حضور وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي نفت و ساير مديران مربوطه اتخاذ و بر آن تاکيد شود. بيژن زنگنه (دوشنبه، 19 اسفندماه) در نشستي که به صورت ويدئوکنفرانس با معاونان خود و مديران شرکت هاي عملياتي به منظور بررسي راهکارهاي پيشگيري از تشديد شيوع ويروس کرونا در مناطق عملياتي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي برگزار شد، اظهار کرد: اين نشست با توجه به اهميت سلامت کارکنان صنعت نفت و همچنين جلوگيري از بروز اختلال در توليد نفت و گاز و عملکرد پالايشگاه ها و پتروشيمي هاي کشور برگزار شد. ورود و خروج به مناطق عملياتي صنعت نفت بايد کنترل شود، ورود به مناطق عملياتي بايد بشدت محدود شود، اين کار به عهده حراست صنعت نفت است که با هماهنگي مردم بومي منطقه به منظور حفظ سلامت آنها انجام مي شود.
وزير نفت بر پيگيري اقدام هاي لازم به منظور محدود کردن حضور کارگران پيمانکار پارس جنوبي و پتروشيمي ها در منطقه با هدف پيشگيري از ويروس کرونا تاکيد کرد.
اين نشست با حضور مسعود کرباسيان، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي نفت ايران؛ فرزين مينو، معاون وزير نفت در توسعه مديريت و سرمايه انساني؛ جعفر ربيعي، مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس و به صورت ارتباط ويدئوکنفرانسي با بهزاد محمدي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ؛ حسن منتظرتربتي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي گاز ايران؛ عليرضا صادق آبادي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران؛ محمد مشکين فام، مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس؛ عليرضا سلمان زاده، مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران و سيدپيروز موسوي، مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس برگزار شد و آنان گزارشي از اقدام هاي انجام شده در زمينه پيشگيري از شيوع ويروس کرونا در حوزه مسووليتي خود ارائه کردند. همزمان با اين تلاش ها زنگنه در ابلاغيه اي بر ضرورت حضور مديران عملياتي در محل کار خود تا زمان مهار ويروس کرونا تاکيد و يادآوري کرد در شرايط کنوني، مردم از ما به عنوان کساني که بار مسووليت اداره امور خود را به آنها سپرده اند، بحق انتظار دارند. وزير نفت همچنين دستورعمل دورکاري در شرايط ويژه کارکنان را ابلاغ و تأکيد کرد: هدف از موافقت با دورکاري در شرايط ويژه کنوني، اعمال نوعي قرنطينه خانگي و کاهش تماس هاست.
در همين زمينه، شرکت هاي زيرمجموعه با تشکيل جلسات ويژه کميته بحران به طور منظم و مستمر و در چارچوب سياست ها و بخشنامه هاي ابلاغي وزارت نفت سعي کرده، اقدام هاي اجرايي در اين مسير شکل بگيرد.
از جمله در شرکت ملي نفت ايران از ابتداي شيوع ويروس کرونا، در شرکت هاي تابعه شرکت ملي نفت ايران کميته تخصصي با حضور مسوولان مرتبط تشکيل شده و تمامي فعاليت ها به صورت دائمي در حال بررسي، پايش و پيگيري است. نکته مهم در توضيحات فرخ عليخاني، جانشين رئيس کميته مديريت شرايط اضطراري سطح 3 شرکت ملي نفت ايران اشاره به اين مساله بود که نفت در بحران ها هيچگاه خود را از محيط پيراموني جدا نمي بيند و تلاش بر گرفتن تصميمات جمعي دارد. موضوعي که در گزارش هاي ارائه شده از سوي مديران مختلف نفتي بر آن صحه گذاشته شد. در همين زمينه شاهد اقدام هاي مختلفي در راستاي توجه به مسووليت اجتماعي در بخش هاي مختلف نفت بوديم. گندزدايي نقاط مختلف، آگاه سازي و اقدام هاي آموزشي، توزيع بسته هاي بهداشتي از جمله توزيع وسايل گندزدايي و اقلام حفاظت فردي همچون ماسک، دستکش، لباس حفاظتي براي کادر بهداشت و پاسداران سلامت شهرستان هاي اهواز، آبادان، خرمشهر و دشت آزادگان به ارزش تقريبي يک ميلياد ريال، مشارکت شرکت بهره برداري نفت و گاز شرق در طرح گندزدايي و ضدعفوني معابر روستايي سرخس، عمليات ضدعفوني شهرهاي نخل تقي و عسلويه با مجهزترين امکانات و ماشين آلات اجرايي بخشي از اين همکاري ها به شمار مي رود. در همين ايام نخستين خودروي فرماندهي عمليات و ارتباطات مديريت بحران وزارت نفت و همچنين نخستين اتوبوس اورژانس پارس جنوبي رونمايي شد؛ خودرويي که به عنوان بيمارستاني صحرايي در شرايط بحران استفاده مي شود و داراي سه بخش، چهار تخت با امکانات اورژانس پيشرفته، اتاق احيا، ژنراتور، تجهيزات دفع فاضلاب بيمارستاني، وسايل کمپين پرستاران و پزشکان و آسانسور حمل بيمار به داخل است. همچنين با توجه به درخواست بيمارستان هاي استان خوزستان براي تامين ونتيلاتور (دستگاه تهويه مکانيکي) از سوي شرکت ملي نفت، با پيگيري شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و تصويب هيات مديره سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت 20 دستگاه ونتيلانور تهيه و در اختيار بيمارستان هاي شهر اهواز قرار گرفت. افزون بر آن نقاهتگاه 100 تختخوابي سردار شهيد سليماني 13فروردين با حضور مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، فرمانده سپاه حضرت ولي عصر(عج)، سرپرست دانشگاه علوم پزشکي اهواز، رئيس بهداشت و درمان صنعت نفت جنوب و برخي مسوولان استاني و نفتي در سالن ورزشي حوزه مقاومت شهيد تندگويان افتتاح شد.
طبق اعلام شرکت ملي نفت ايران و به نقل از فرخ عليخاني، جانشين رئيس کميته مديريت شرايط اضطراري سطح 3 شرکت ملي نفت ايران، اين کميته در هفت نشست برگزار شده تاکنون، ساماندهي هاي لازم براي پيشگيري حداکثري و مقابله با انتشار ويروس کرونا را در سه بخش اصلي شامل مراکز درماني، شرکت هاي عملياتي و واحدهاي ستادي انجام داده و تصميم هاي مقتضي را گرفته است و در راستاي اجراي ابلاغيه هاي صادره از مراجع بالاتر، از همان روزهاي نخست و بنابر اهميت موضوع، جلسات متعدد تشکيل و وضعيت به صورت روزانه پايش مي شود. بر اين اساس مسائل هر بخش بررسي و درباره راه حل ها تصميم گيري و ابلاغ و پيگيري مي شود. با تلاش اعضاي ستاد مديريت بحران شرکت ملي نفت ايران و فرمانده صحنه، مدل تخصصي براي مديريت بحران بيماري هاي واگيردار طراحي کرديم.
وي تصريح کرد: تمامي کارکنان رسمي ، پيماني، قراردادي و پيمانکاري در سه گروه عملياتي، کادر درماني و ستادي تقسيم بندي و در 15 موقعيت جغرافيايي مختلف قرار مي گيرند که ما با در نظر گرفتن هر دو آيتم گروه کاري و جفرافيايي سعي مي کنيم براي تمام کارکنان بهترين تصميم را بگيريم.
عليخاني ضمن تقسيم بندي اقدام هاي انجام شده در خصوص مقابله با ويروس کوويد 19 گفت: تمامي اقدام ها در سه دسته تهيه مدل کنترلي، عمل بر اساس مدل کنترلي و اجراي اقدامات کنترلي و بررسي اثربخشي تقسيم مي شوند. طبيعتا روزهاي نخست نيازها نسبت به اقلام مورد نياز براي ضدعفوني و ماسک شديدتر بود؛ چون موجودي بازار کشش اين حجم نياز فوري را نداشت؛ اما خوشبختانه به مرور اوضاع کنترل شد.
وي تاکيد کرد: نقطه عطف اين بحران، ابتلا به ويروس کوويد 19 است. براساس بررسي ها و در مدل کنترلي تنظيم شده قبل از ابتلا، مساله مديريت منابع انساني و بهداشت فردي و عمومي و پس از ابتلا مهم ترين مساله تشخيص و تجهيزات بيمارستاني است. پس ابتدا بايد تمرکز بالايي روي مديريت منابع انساني و بهداشت داشته باشيم تا از ابتلا جلوگيري شود. در مديريت منابع انساني بايد تعداد افراد موجود کاسته شود، به طور مثال در عسلويه که بالاترين تنوع قوميتي را دارد، تعداد نفرات موجود در منطقه کاسته شد. برهمين اساس تصميم گرفته شد تا در مناطق عملياتي فقط کارکنان بخش بهره برداري حضور داشته باشند و پروژه ها تا 22 فروردين تعطيل شوند. عليخاني با بيان اينکه مديريت منابع انساني با نتايج آزمايش هاي طب صنعتي و اطلاعات موجود، کارکنان مستعد ابتلا را شناسايي و تلاش کردند با استفاده از ظرفيت هاي دورکاري يا مرخصي، آنان را از محيط کار دور کنند، افزود: در بخش ارتقاي بهداشت فردي و عمومي مساله تهيه مواد ضدعفوني کننده سطح و دست و ماسک مطرح بود. با رايزني و تلاش هاي صورت گرفته مشکلات موجود در تامين مواد ضدعفوني کننده تقريبا رفع شده و در تامين ماسک هنوز با کمبودهايي رو به رو هستيم؛ اما سعي مي کنيم ظرفيت موجود را به طور منطقي و براساس ضرورت بين شرکت ها و مديريت ها توزيع کنيم. عليخاني با تاکيد بر ضرورت وجود آمادگي قبلي براي مقابله با بحران ها در شرکت ملي نفت ايران گفت: در شرکت ملي نفت، واحدي به نام مديريت بحران وجود دارد. در سال 98 پس از وقوع سيل در ابتداي سال، اقدامات صورت گرفته در زمينه سيل، از طريق اين واحد مورد بررسي قرار گرفت و براساس اين بررسي ها ضرورت پيشگيري و پيش آمادگي براي مواجهه با بحران ها مطرح شد. در اين راستا ماتريس اثر متقابلي از بحران هاي احتمالي با منشا طبيعي و انسان ساخت و دارايي هاي شرکت ملي نفت ايران (کارکنان،تاسيسات، داده ها) تهيه و تاثير هر بحران روي دارايي هاي شرکت ملي نفت ايران بررسي شد و براين اساس در هر بخشي که دستورعمل هاي مورد نياز وجود ندارد، در حال تهيه دستورعمل مناسب هستيم. بخشي از گزارش هاي ارائه شده از سوي مديران نفتي در ادامه مي آيد:
توليد بي وقفه ادامه دارد
احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب: سلامت استان هاي نفت خيز جنوب و جنوب غرب کشور بويژه استان خوزستان در مقابله با ويروس کرونا در قالب مسووليت هاي اجتماعي، اولويت هاي اصلي اين شرکت در زمان مديريت بحران کرونا در کشور است. شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب در کنار پايش مستمر چاه ها، تاسيسات و کارخانجات صنعتي در گستره اين شرکت براي حفظ پايداري توليد، از ابتداي بحران کرونا اقدام هايي را براي پيشگيري از شيوع اين ويروس در دستور کار خود قرار داده است که تشکيل ستاد پيشگيري از انتشار ويروس کرونا در ستاد و شرکت هاي بهره برداري تابع، پيگيري خريد 20 دستگاه ونتيلاتور براي بيمارستان هاي استان خوزستان با هماهنگي بهداشت و درمان صنعت نفت و موافقت شرکت ملي نفت ايران، ضدعفوني کردن مستمر اماکن اداري، مجتمع هاي صنعتي، مناطق عملياتي و مسکوني تحت مديريت خود، توزيع ماسک و مواد ضدعفوني کننده و ضدعفوني کردن بيش از 150 محله از محلات و مناطق محروم اهواز و شهرستان هاي محل استقرار ستاد پنج شرکت بهره برداري تابع به همراه توزيع چند هزار بسته معيشتي و پيشگيري از انتشار ويروس کرونا از جمله اين اقدام ها بوده است. تداوم توليد پايدار و بي وقفه نفت و توسعه ظرفيت هاي اقتصادي کشور و همراهي با مدافعان همچنين با بهره گيري از ظرفيت هاي موجود، تلاش شبانه روزي همکاران اين شرکت و همکاري بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز و حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان، نقاهتگاهي با ظرفيت 100 تخت در شهر اهواز با هدف قطع زنجيره انتقال اين ويروس آماده، تجهيز و به شبکه بهداشت و درمان استان خوزستان تقديم شد. اين نقاهتگاه حدود 5 هزار مترمربع مساحت دارد و به تجهيزات درماني، بهداشتي و کادر درماني و مراقبتي مجهز است و تا زماني که نياز باشد، براي بيماراني که امکان قرنطينه خانگي آنها ميسر نيست، داير و آماده خدمت رساني است. ماموريت اين شرکت توليد و توزيع نفت خام، گاز و مايعات گازي است، تامين انرژي و ارزآوري براي کشور، تامين خوراک پالايشگاه ها و پتروشيمي ها مرهون تلاش و کوشش شبانه روزي و تعطيل ناپذيري کارکنان عملياتي اين شرکت است که در بحران کرونا نيز بدون لحظه اي توقف، مشغول فعاليت هستند. تمام مديران و کارکنان عملياتي در مناطق تحت مسووليت خود در تمامي اين ايام مشغول خدمت بوده و هستند و بر اساس دستورعمل ستاد ملي مبارزه با کرونا، حضور نيروهاي ستادي اين شرکت و شرکت هاي تابع به نحوي که خللي در فرايند توليد، پشتيباني توليد و کارهاي روزانه ايجاد نشود، کاهش يافته است.
جهانگير پورهنگ، مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان: همه دستورعمل هاي پيشگيرانه و بهداشتي در سطح شرکت نفت و گاز اروندان اعم از طرح هاي غربالگري و ضدعفوني روزانه و... اجرايي شده است. پيرو طرح ملي فاصله گذاري اجتماعي، ابلاغيه هاي وزارت نفت و استانداري خوزستان، دستور به حداقل رساندن حضور کارکنان ستادي شرکت، مطابق برنامه ريزي مديران و روساي واحد مربوطه داده شده است. در خصوص مشارکت هاي اين شرکت در راستاي مسووليت هاي اجتماعي از نخستين روزهاي شروع اين بحران و شيوع بيماري کوويد-19 در اسفند 98، شرکت نفت و گاز اروندان با فرمانداري ها و کميته هاي سلامت شهرستان هاي همجوار تاسيسات نفتي در منطقه غرب کارون به منظور تامين لجستيک و ملزومات بهداشتي و ايمني در حد توان خود اقدام کرده است. توزيع وسايل گندزدايي و اقلام حفاظت فردي همچون ماسک، دستکش، لباس حفاظتي براي کادر بهداشت و پاسداران سلامت شهرستان هاي اهواز، آبادان، خرمشهر و دشت آزادگان به ارزش تقريبي يک ميليارد ريال از جمله اين همکاري ها بوده است. تيم هاي جهادي پايگاه مقاومت بسيج اين شرکت از اواسط اسفندماه به شکل شبانه و مستمر در حال انجام عمليات گندزدايي و ضدعفوني معابر و مکان هاي عمومي شهر خرمشهر هستند و تاکنون بيش از 360 نفر/ روز خدمت رساني عمومي داشته اند.
تورج دهقاني، مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت: نوبت کاري ها در مناطق عملياتي متن از دو هفته به يک ماه تغيير يافت. بر اساس دستورعمل جديد، کارکناني که در مناطق عملياتي حضور دارند، به جاي دو هفته، يک ماه در محل سايت مي مانند و کارکنان جايگزين نيز ديرتر اعزام مي شوند. در ضمن بعد از اعزام هم در يک دوره زماني که از چند روز تا يک هفته متغير است، در يک اتاق ايزوله قرار مي گيرند و بعد از انجام تست از سوي پزشک هايي که در اين مدت آموزش هاي خاص ديده اند، جايگزين مي شوند. پزشکان مستقر در مناطق عملياتي آموزش هاي خاص ديده اند، اتاق هاي ايزوله مهيا کرده اند و تمام تلاششان را مي کنند تا نيروها و کارکناني که مستقيم و غيرمستقيم با مجموعه شرکت مهندسي و توسعه نفت همکاري مي کنند، شرايط بهداشتي و سلامت کامل را داشته باشند. در مورد فعاليت هاي مقابله اي با ويروس کرونا در شهرها و روستاهاي همجوار با مناطق عملياتي شرکت متن بيان کرد: به حسب تاکيدات موجود در حوزه مسووليت هاي اجتماعي، شرکت متن در اين مناطق اقدام به توزيع بسته هاي بهداشتي و سلامت شامل دستکش، ماسک پوششي، مواد شوينده و ضدعفوني در قالب بيش از 7 هزار بسته کرده است. اين بسته هاي بهداشتي بويژه در روستاهاي همجوار با طرح ملي انتقال نفت خام از گوره به جاسک که از پهنه سه استان مي گذرد، توزيع شده است.
سيدعبدالله موسوي، مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران: سلامت و ايمني کارکنان در اولويت است و فعاليت روي دکلهاي حفاري با توجه به دستورعمل هاي بهداشتي استمرار دارد. تلاش مديران و مسوولان اين شرکت در نگاه نخست، رعايت دستورعمل هاي سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، حفظ سلامت کارکنان و افزايش سطح خدمات بهداشتي به منظور پيشگيري از شيوع اين بيماري و مقابله با آن است. تلاش مضاعف براي پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت در انجام بموقع عمليات حفاري چاه هاي نفت و گاز و ارائه خدمات جانبي صنعت حفاري در راستاي حفظ و نگهداشت توليد ضروري است. با توجه به نقش اين شرکت در فرايند توليد نفت و گاز، کار روي دکل هاي حفاري بي وقفه استمرار دارد، کما اينکه در دوران هشت سال دفاع مقدس، لحظه اي توليد نفت متوقف نشد و در شرايط امروز هم کارکنان سختکوش اين شرکت با توجه جدي به رعايت مسائل و دستورعمل هاي بهداشتي در سلامت و صلابت کامل، انجام وظايف ذاتي خود را با جديت و پشتکار مثال زدني دنبال مي کنند. دستگاه هاي حفاري و اردوگاه هاي پشتيباني در مناطق عملياتي سال هاست که به درمانگاه، پزشک، تکنيسين و تجهيزات پزشکي مجهز هستند که با شيوع ويروس کرونا نسبت به تقويت و تامين نيازهاي مناطق عملياتي از نظر امکانات بهداشتي و درماني و انجام تست هاي غربالگري و اطمينان از سلامت عمومي کارکنان هنگام ورود و خروج از محيط کار مبادرت مي کنند. مديران ستادي و عملياتي بايد با راهبري حوزه هاي تحت مسووليت خود به گونه اي برنامه ريزي کنند تا ضمن اجتناب از تجمعات غيرضروري با به کارگيري حداقل نيروها نسبت به انجام وظايف سازماني اقدام کنند.
رامين حاتمي ، مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران: کميته شرايط اضطراري اين شرکت به صورت مستمر تا پايان بحران و کنترل ويروس کرونا به رصد موضوع و انجام اقدام هاي لازم عملياتي با هدف پيشگيري و مهار اين بيماري مي پردازد. برنامه هاي متعددي براي آموزش همکاران اجرايي شده است، ورود و خروج کارکنان اين شرکت در 10 استان و بخش هاي درگير پايش شده و در اين مسير اقلامي مانند ماسک و مواد ضدعفوني کننده به تعداد مورد نياز تهيه و در بين همکاران توزيع شده است و به صورت دائمي در حال بررسي و تامين است. افزون بر آن تمامي نشست ها و همايش ها لغو شده و تاکنون مورد نگران کننده اي در اين حوزه نداشتيم و توليد گاز با تمام توان در حال انجام است. با همکاري ادارات اچ اس اي، منابع انساني، خدمات و روابط عمومي مباحث آموزشي و اطلاع رساني در دستور کار قرار دارد. در اقدام هاي انجام شده در زمينه مقابله با ويروس کرونا در شرکت هاي تابعه بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي، غرب و شرق و مناطق عملياتي آنها، در اين مناطق نيز فعاليت هايي مانند اندازه گيري دماي بدن کارکنان و ساير مراجعان در بدو ورود با استفاده از دستگاه پيشرفته اندازه گيري درجه تب و توزيع روزانه دستکش و ماسک ميان کارکنان، ضدعفوني و گندزدايي محوطه و ساختمان هاي اداري و عملياتي، تعطيلي رستوران ها، باشگاه ها و مسابقات ورزشي، مراسم مختلف، برگزاري جلسات به صورت ويدئوکنفرانس و به شکل غيرحضوري (دورکاري)، ضدعفوني کردن تمامي خودروهاي استيجاري و شرکتي به صورت مستمر، حذف سيستم حضور و غياب با اثر انگشت و استفاده از سيستم تشخيص چهره، در دسترس قرار دادن محلول ضدعفوني کننده در ساختمان هاي اداري و عملياتي همراه با نظارت دقيق بر خريد مواد مصرفي، برگزاري کلاس هاي آموزشي، تهيه پوسترهاي آموزشي و رعايت دستورعمل هاي بهداشتي، تنظيف سطوح محل تماس کارکنان به صورت مکرر و هماهنگي کامل مناطق عملياتي با سازمان هاي مرتبط و طرح پايش وضعيت سلامت همکاران طرح اقماري انجام مي شود.
پيروز موسوي، مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس: بر اساس دستور وزير نفت و توجه به حوزه پيراموني، اين سازمان اقداماتي را در منطقه براي مقابله با کرونا انجام داده است. سلامت کارکنان و مردم ساکن را به صورت مستمر کنترل مي کند و با توجه به اهميت امر آموزش در پيشگيري از ابتلا به ويروس کوويد- 19 آموزش هاي لازم در خصوص بهداشت فردي و عمومي به کارکنان شاغل و جامعه محلي داده شده است. در بدو ورود، افراد به منطقه پارس، با استقرار يک دستگاه اسکن حرارتي و تب سنج کنترل سلامت صورت مي گيرد و در صورت نياز شرايط ايجاد قرنطينه براي 300 نفر فراهم است. برگزاري هرگونه مراسم عمومي لغو و تمام مراکز ورزشي، سالن هاي اجتماعات تعطيل و فعاليت رستوران هاي فعال نيز محدود شده است. با پيگيري و تأمين تجهيزات لازم براي حفاظت فردي، توزيع اين تجهيزات ميان کارکنان شاغل و جامعه محلي صورت گرفت. با استقرار دو کانکس در ورودي شهرهاي نخل تقي و عسلويه و تجهيز اين کانکس ها به تب سنج، پايش سلامت افراد در هنگام ورود به اين شهرها نيز صورت مي گيرد. با شناسايي افراد مستعد ابتلا به ويروس کرونا آنها را از حضور در محل کار معاف کرديم. همچنين با جلوگيري از ورود افراد از شهرهاي پرخطر به منطقه پارس به کارکنان ساکن اين شهرها مرخصي داده شد. شرکت نفت و گاز پارس نيز دوره هاي آموزشي به صورت ويدئوکنفرانس براي افراد حاضر در سکوهاي دريايي برگزار مي کند. همچنين اين شرکت با تجهيز يکي از شناورهاي خود به کانکسي حاوي تجهيزات پزشکي از آن براي شرايط اضطراري استفاده مي کند. تيم هاي واکنش سريع در تمامي شرکت هاي فعال صنعت نفت در منطقه ويژه پارس سازماندهي شده است. افزون بر اين موارد، شهرهاي عسلويه و نخل تقي همزمان با مراکز صنعتي پارس جنوبي از سوي سازمان منطقه ويژه پارس با همت گردان جنگ نوين منطقه چهارم دريايي سپاه پاسداران و همکاري فرمانداري شهرستان عسلويه ضدعفوني مي شوند. از آنجا که مناطق شهري با توجه به تراکم و رفت و آمد بالا بيشترين خطر براي انتشار ويروس محسوب مي شود، از اين رو ضدعفوني چند باره اين مناطق مورد تأکيد و در دست اقدام است. به همت و پشتيباني کامل سازمان منطقه ويژه پارس با همکاري يگان جنگ نوين پايگاه چهارم دريايي سپاه پاسداران و همراهي فرمانداري شهرستان عسلويه بزودي عمليات ضدعفوني شهرهاي نخل تقي و عسلويه با مجهزترين امکانات و ماشين آلات اجرايي خواهد شد. عمليات در مرحله نخست در شهرهاي نخل تقي و عسلويه همزمان با مناطق صنعتي پارس جنوبي آغاز مي شود و سپس در مرحله دوم در ديگر شهرها و روستاهاي محيط پيراموني به صورت مداوم و مستمر ادامه خواهد يافت. ما خواستار توجه جدي شرکت هاي نفتي به اجراي دستورعمل هاي وزير نفت براي مقابله با شيوع ويروس کرونا در پارس جنوبي هستيم. حضور کارکنان از استان هاي قرمز در زمينه شيوع کرونا به منطقه ويژه پارس ممنوع است و در اين بين نبايد شرکت ها براي حضور کارکنانشان در منطقه از پرواز ديگر شهرها استفاده کنند. شيوع ويروس کرونا در منطقه آمار پاييني دارد و شرکت ها نبايد با رعايت نکردن دستورعمل ها زحماتي که تاکنون کشيده شده را بي اثر کنند.
محمد مشکين فام، مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس: با توجه به وضعيت حساس سکوهاي پارس جنوبي به لحاظ تعهد تامين قريب به 70 درصد از گاز کشورو با توجه به اينکه کارکنان ما از شهرهاي مختلف وارد منطقه و مستقر مي شوند، تدابير ويژه و سختگيرانه اي در خصوص جلوگيري از انتشار ويروس کرونا در منطقه اتخاذ شده است؛ زيرا چنانچه تنها يک فرد روي سکو مبتلا شود، ساير نفرات را نيز درگير خواهد کرد و در نهايت منجر به از مدار خارج شدن سکو خواهد شد. تاکنون مورد ابتلا به اين ويروس در مجموعه پارس جنوبي گزارش نشده است. در زمينه اقدامات پيشگيرانه، فرم هايي تهيه و ميان افراد توزيع شده و در چارچوب آن پيش از حرکت به منطقه خوداظهاري صورت مي پذيرد، همچنين در بدو ورود افراد از سوي پزشک مورد معاينه و تب سنجي قرار مي گيرند تا با اطلاعات فرم هاي پرشده همخواني داشته باشد.
در بخش خشکي نيز تدابير مجدانه بهداشتي و اقدامات سلامت سنجي و پايش روزانه بويژه در مراکز تجمع نظير رستوران ها صورت مي پذيرد، افراد پس از احراز سلامت به محل کار خود اعزام مي شوند و در طول مدت 14 روز کاري، به صورت مستمر مورد پايش قرار مي گيرند و محيط حضور آنها نيز به طور مستمر گندزدايي مي شود.
بر اساس دستوري که در جلسه مقابله با کرونا ابلاغ شد، افراد فعال در بخش توسعه را به حداقل تعداد ممکن رسانده ايم، به طوري که حضور حدود 15 هزار نفر از افراد فعال را به 3 هزار نفر رسانده ايم که از اين تعداد، 2 هزار نفر در بخش عمليات بهره برداري و پالايشگاه فاز هاي 13، 22 و 24 مشغول هستند و کاهش بيش از اين تعداد ناممکن است؛ زيرا در اين صورت فعاليت پالايشگاه متوقف خواهد شد. اقدام هاي پايش مستمر منطقه و بويژه کمپ ها و نيز تب سنجي هم در فاز توسعه و هم در فاز عمليات به طور مداوم در مجموعه پارس جنوبي صورت مي گيرد.
عليرضا سلمان زاده، مديرعامل شرکت نفت فلات قاره: از ابتداي شيوع ويروس کرونا در کشور، با تشکيل ستاد پيشگيرى و مقابله با اين ويروس، اقدامات فوري و اثربخشي براي مقابله با اين بيماري در حال انجام است. از ابتداي بحران تلاش شد تا با تهيه و ارسال پيام هاي بهداشتي و فيلم هاي آموزشي در سيستم اتوماسيون داخلي و با تهيه پوسترهاي بهداشتي و توزيع آنان در سطح شرکت، سطح آگاهي کارکنان ارتقا يابد. با توجه به اهميت مساله پيشگيري، براي جلوگيري از ورود ويروس به مناطق عملياتي تدابيري انديشيده شد. در اين زمينه وضع سلامت افراد عازم به مناطق عملياتي در مبادي پروازي طي دو مرحله در ابتداي مسير کنترل مي شود. در بدو ورود به ساختمان هاي ستادي نيز سلامت افراد پايش مي شود. ورود کارکنان از استان هاي پرخطر به مناطق عملياتي بسيار محدود شده است و ليست استان هاي پرخطر به صورت ديناميک به روز مي شود. همچنين تعويض شيفت اتباع خارجي شاغل در شناورها تا اطلاع ثانوي لغو شده است. مناطق عملياتي شرکت نفت فلات قاره تقريبا ايزوله شده اند و خوشبختانه با اين اقدامات تاکنون هيچ موردي از ابتلا به ويروس کرونا در اين مناطق گزارش نشده است. تاکيد ما بر پيروي از تصميمات ستاد مبارزه با کرونا و رعايت همه دستورعمل هاي بهداشتي براي دستيابي به نتيجه مناسب است. حفظ سلامت همکاران و خانواده ها، مهمترين اولويت مديران شرکت است و براي رسيدن به اين هدف همه بايد همکاري کنند.
عباس اسددوز، مديرعامل شرکت پايانه هاي نفتي ايران: اين شرکت ضمن عمل به دستورعمل هاي ويژه پيشگيري و مقابله با کرونا ويروس بر چهار گام پيشگيري، آمادگي و مقابله و همچنين بازيابي سلامت متمرکز است. با توجه به شيوع ويروس کرونا در کشور و با عنايت به شرايط خاص و حساس جزيره خارک و لزوم نظارت و کنترل دقيق وضعيت منطقه، ضمن استقرار اينجانب در منطقه، جلسه شرايط اضطراري با حضور روساي مناطق عملياتي شرکت هاي نفتي مستقر در جزيره، مقامات و مسوولان محلي و استان برگزار و تصميمات مقتضي مطابق با دستورعمل هاي صادره از کميته براي شرکت ملي نفت اتخاذ شده و خدا را شاکريم که تاکنون توانسته ايم شرايط را پايدار و سفيد نگه داريم. شرکت پايانه هاي نفتي با مرکز قرنطينه خارک و دانشگاه علوم پزشکي بوشهر براي اجراي اقدامات پيشگيرانه همکاري کرده است، برنامه ريزي هاي لازم را براي انجام فعاليت هاي فرهنگي و فرهنگ سازانه در منطقه انجام داده ايم؛ به طوري که در اين زمينه با نصب بنر، پوستر و برچسب روي در منازل مسکوني، تبليغات گسترده اي را در فضاي مجازي منطقه انجام و اقدام هاي پيشگيرانه اي را نيز با هدف روحيه بخشي و آمادگي رواني مردم در دستور کار قرار داده ايم. با کنترل دماي بدن و تب سنجي و بررسي علايم تنفسي افراد در تمامي مبادي ورودي جزيره اعم از فرودگاه و اسکله هاي مسافري و صادراتي، نسبت به تحقق اقدامات پيشگيرانه و در نتيجه وارد نشدن موارد مشکوک به ابتلا، تلاش مي کنيم و در گام هاي بعدي نيروهاي حراست در محل ادارات، اعم از ستاد و مناطق عملياتي دماي بدن همکاران را به طور منظم اندازه گيري مي کنند. يکي از مهمانسراهاي اين شرکت با ظرفيت 20 نفر را به عنوان محل قرنطينه به طور کامل تجهيز کرده ايم تا در صورت شناسايي افراد مشکوک نسبت به استقرار آنها در محل اقدام کنيم که خدا را شکر تاکنون مورد مشکوکي مشاهده نشده است. آموزش هاي لازم براي رويارويي با اين شرايط در اختيار افراد قرار مي گيرد و بر پايه ابلاغيه اي، مقرر شد تمام کارکنان شرکت هاي نفتي مستقر در جزيره که در استان هاي با پتانسيل خطر بالا همچون قم، گيلان و مازندران يا در شهرهاي پرخطر ساکن بوده اند تا اطلاع ثانوي از ورودشان ممانعت شود و کارکنان پيمانکاري پروژه اي اين شرکت نيز با هماهنگي ساير شرکت ها و تمام کارکنان پيمانکاري طرح هاي توسعه اي هم تا پايان شرايط اضطراري به همين ترتيب مرخص شوند. در دو مرحله نسبت به خريد ماسک، دستکش و مواد ضدعفوني کننده اقدام و ميان ادارات و حتي ارگان هاي غيرشرکتي در منطقه نيز توزيع شده است.
محدوديت ظرفيت پروازها را در دستور کار قرار داده ايم و تا به حال يک سوم پروازهاي شرکت پايانه ها و فلات قاره به جزيره را در روزهاي شنبه و چهارشنبه لغو کرده ايم.
سيدصالح هندي، مدير اکتشاف شرکت ملي نفت ايران: با تدابير ويژه براي مقابله با ويروس کرونا هم اکنون تمام قراردادهاي عملياتي ژئوفيزيکي و حفاري اکتشافي با وجود کاهش نفرات فعال در منطقه در حال انجام است. هشت پروژه عملياتي ژئوفيزيکي و ژئوشيميايي، هفت موقعيت حفاري در مرحله اجرا يا تجهيز کارگاه و سه مرکز ستاد هماهنگي و پشتيباني عمليات در تهران، ري و کوار شيراز در ايام تعطيلات عيد با حداقل حضور و جابه جايي کارکنان، فعال هستند. پراکندگي شديد جغرافيايي پروژه ها از سرخس و بندرگز تا ماهشهر و اروند کنار و بوستان آباد و جازموريان در دريا و خشکي و وسعت بالاي مناطق عملياتي بويژه عمليات ژئوفيزيک که داريم، مديريت کار را در وضعيت فعلي دشوار کرده است؛ اما با تدابير ويژه همه فعاليت ها در جريان است. مديريت اکتشاف با هدف هماهنگي با ستاد مقابله با ويروس کرونا در وزارت نفت، اقدام به تشکيل کميته اي با همين عنوان به منظور پيشگيري و مقابله با اين بيماري کرده است. به عنوان نخستين اقدام، نقاط حساس و عملياتي شناسايي و بسته هاي بهداشتي شامل مواد ضدعفوني کننده، الکل و ماسک به اين مناطق ارسال شد. همزمان در واحد ستادي مديريت اکتشاف نيز اقلام بهداشتي مورد نياز کارکنان تهيه و توزيع شد. همچنين طي برگزاري جلسه با مسوولان امر مقرر شد برنامه دورکاري بخش هايي که قابليت انجام دارد، اجرايي شود. تغيير سيستم ورود و خروج کارکنان از حالت لمسي به تشخيص چهره، حذف ماموريت هاي اداري غيرضروري، برگزاري مستمر جلسه هاي کميته پيشگيري و سلامت، اطلاع رساني هاي مستمر به کارکنان در زمينه راه هاي پيشگيري و مقابله با کرونا، افزايش زمان نوبت کاري ها و به حداقل رساندن جا به جايي و ترددها و... از ديگر اقدام هاي مديريت اکتشاف در زمينه مقابله با شيوع اين بيماري است. خوشبختانه تاکنون هيچ مورد ابتلايي در مجموعه مديريت اکتشاف به اين ويروس مشاهده نشده است.
عباس ممبيني، فرمانده حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان: با تشکيل گروه هاي جهادي ويژه مبارزه با ويروس کرونا در صنعت نفت از ابتداي شيوع بيماري کويد 19 حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان با تجميع امکانات پايگاه هاي تابع، برنامه منسجم و مستمر مقابله با شيوع کرونا را در دستور کار قرار داده است. يکي از اقدام هاي اين حوزه در روزهاي اخير، تشکيل گروه هاي خودرويي مجهز چهار نفره و گندزدايي و ضدعفوني 20 منطقه کم برخوردار مانند حصيرآباد، منبع آب، کمپاني، يوسفي، علي آباد بروال، کارون، طالقاني و مناطق روستايي واقع در کوت عبدالله، باوي، غيزانيه، مشرحات، رامهرمز و رامشير است. افزون بر اين محلات، ضدعفوني 20 جايگاه سوخت کلانشهر اهواز به همت بسيجيان اين حوزه با استفاده از يک اکيپ خودرويي مجهز به سيستم افشانه انجام مي شود که اين اقدام با استقبال جايگاه داران و قدرداني مردم و مراجعان همراه بوده است. همچنين يک گروه جهادي مبارزه با کرونا با عنوان «شفا» با انجام خدمات آموزشي و توجيهي به عنوان يکي از اولويت هاي ابلاغي از سوي ستاد ملي مبارزه با کرونا درحال فعاليت مستمر است. تهيه و توزيع رايگان بسته هاي بهداشتي مانند دستکش يکبار مصرف و مواد ضدعفوني کننده در مناطق محروم و قرار دادن بيش از هزار ليتر آب ژاول از طريق بسيج غيزانيه، سپاه ناحيه رامشير و رامهرمز در اختيار اهالي از ديگر فعاليت هاي انجام شده است. 11 هزار ليتر مواد ضدعفوني کننده براي گندزدايي و ضدعفوني معابر، توزيع 12 هزار دستکش يکبار مصرف در جايگاه هاي سوخت و مناطق کم برخوردار کلانشهر اهواز و توزيع 2 هزار و 500 بسته بهداشتي در مناطق محروم، منازل مسکوني، ناحيه صنعتي کارون و کوي نفت از ديگر اقدام هاي حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان به شمار مي آيد.
علي اصولي، مديرعامل شرکت نفت خزر: اولويت اصلي شرکت نفت خزر سلامت تمامي کارکنان ستادي و عملياتي است، در محيط ستاد و مناطق عملياتي مانند سکوي نيمه شناور اميرکبير و شناورهاي کاسپين اقدامات متعدد ضدعفوني قبل از ورود، در طول روز و پس از خروج افراد انجام مي شود. اقدامات پيشگيرانه و مقابله اي را در برابر شيوع ويروس کرونا، بلافاصله پس از اعلام رسمي وزارت بهداشت و ابلاغ کميته اضطراري شرکت ملي نفت در دستور کار قرار داديم و در اين راستا بدون فوت وقت ضمن تشکيل کميته مديريت بحران اقدامات لازم براي اجرا اعلام شد. از اقدامات پيشگيرانه شرکت نفت خزر مي توان به غربالگري کارکنان مشکوک با استفاده از دستگاه هاي تب سنج و سنجش ميزان دماي بدن تمامي كاركنان، برگزاري دوره آموزشي براي کارکنان خدمات و آبدارخانه، توزيع وسايل حفاظت فردي بويژه ماسک بين کارکنان، نصب پمپ هاي آنتي باکتريال در ورودي ساختمان ها، تهيه و ارسال پيام هاي آموزشي در ارتباط با ويروس کرونا و رعايت بهداشت فردي، ايجاد ممنوعيت استفاده از رستوران و سرو غذا به صورت يکبار مصرف، استقرار تيم پزشکي در اسکله نکا به منظور انجام معاينات و جلوگيري از ورود افراد مشکوک و مبتلا، به سکوي نيمه شناور اميرکبير، پايش و نظارت بيشتر بر عملکرد پيمانکاران در ارتباط با ويروس کرونا اشاره کرد.
جريان توليد همچون جريان زندگي در دوران کرونا ادامه دارد
مشعل: در چهل و اندي روزي که از ورود ويروس کرونا به کشور مي گذرد، بسياري از واحدهاي فعال توليدي و صنعتي کشور تعطيل يا نيمه تعطيل شده اند تا حداقل خطر براي حفظ جان مردم را داشته باشيم. در صنعت نفت نيز از روزهاي پاياني سال 98 بسياري از واحدها نوبت کاري را شروع کردند، اما يکي از زيرمجموعه هايي که با حداکثر توان به فعاليتشان ادامه دادند، پتروشيمي ها بودند؛ آن هم چند پتروشيمي که توليداتشان براي تامين نيازهاي کشور مقابله با کرونا لازم و حياتي بود. به عنوان نمونه مجموعه اي همچون پتروشيمي کارون که از همان روزهاي ابتدايي با حداکثر توان خود به توليد مواد شيميايي مورد نياز پرداخت تا نياز منطقه و کل کشور را تامين کنند.
علی گلمرادی نماینده ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پی شیوع ویروس کرونا، شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی پس از تشکیل نشست های کارشناسی برای مقابله با این ویروس فعالیت های خود را آغاز کرد، گفت: شرکت های پتروشیمی در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند و از همان ابتدا مجموعه اقدام های لازم به منظور مقابله با این ویروس، با تشکیل نشست های متعدد و حضور اچ اس ای شرکت های منطقه به همراه دیگر دست درکاران بخش بهداشت و درمان ماهشهر و کمیته شرایط اضطراری به تصویب رسید و به فوریت نیز وارد فاز اجرا شد.
وی افزود: در تعطیلات نوروز بازدیدی میدانی از سطح منطقه ویژه اقتصادی داشتم و با برخی مدیران و مسئولان ستادی صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه دیدار کردم. خوشبختانه این صنعت ظرفیت های بالایی برای مقابله با ویروس کرونا دارد که از آن به نحو شایسته استفاده کرده است.
نماینده ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرکت های پتروشیمی، نقش مهمی در تأمین مواد ضدعفونی کننده دارند، تصریح کرد: شرکت های پتروشیمی از تمام توان خود برای کمک به مقابله با ویروس کرونا استفاده خواهند کرد، همچنین ضدعفونی کردن معابر عمومی منطقه ماهشهر با کمک شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه در حال انجام است و موادضدعفونی کننده نیز به مردم منطقه اهدا شده است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر همکاری همگان در زمینه مبارزه با ویروس کرونا عنوان کرد: فعالان اقتصادی به ویژه شرکت های پتروشیمی و نفتی و واحدهای تولیدی در مبارزه با ویروس کرونا همکاری مستمری دارند که خدمات آنها ستودنی است.
سیدامید شهیدی نیا، مدیر ارشد شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفته است که در این مدت تولید محصولات شرکت های پتروشیمی این منطقه به صورت پایدار در جریان است و شیوع ویروس کرونا تأثیری بر روند تولید نداشته است.
او گفته است که از ابتدای شیوع این ویروس، اقدام های چندجانبه ای را دنبال کرده اند که تمامی آنها با همکاری کامل شرکت های تولیدی منطقه انجام شده است. او افزود: آموزش مستمر و آگاه سازی کارکنان، گندزدایی و ضدعفونی ادارات و فضاهای اداری، تریاژ پزشکی از طریق تب سنجی و اکسیومتری و غربالگری گروه های حساس، تغییر ساعات کار کارکنان منطقه برای کارکنان ستادی و روزکار و به حداقل رساندن آنها از طریق انجام امور به صورت دورکاری، کاهش تعداد نیروهای نوبتکار از طریق تغییر در نوع نوبتکاری ها، کنترل مبادی ورودی منطقه و ورودی مجتمع های پتروشیمی و تعلیق همه فعالیت های فرهنگی، ورزشی، مراکز تفریحی، از اقدام های مختلف انجام شده بوده است.
شهیدی نیا با بیان اینکه از ابتدای آغاز شیوع ویروس کرونا همه توان لجستیکی منطقه در اختیار عملیات ضدعفونی اماکن در سطح شهرستان و شهرک های اطراف قرار گرفته که این عملیات به طور مستمر انجام می شود، ادامه داد: تولید آب ژاول از سوی پتروشیمی کارون با توان تولید روزانه بیش از یکصد تن و توزیع رایگان آن در سطح شهرستان و سایر شهرهای استان بنا به درخواست ستاد مدیریت بحران استان، از دیگر اقدام های موثر صنعت بوده که حتی دامنه آن تا ۲۷ استان کشور نیز گسترش یافته است.
وی با اشاره به اینکه توجه به رفع نیاز سه بیمارستان شهرستان ماهشهر با هماهنگی شبکه بهداشت و درمان شهرستان از لحاظ تأمین تجهیزات و سایر نیازمندی های جاری برای تداوم عملیات مراقبت و درمان و نیز همراهی و همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اهواز در رفع نیازهای درمانی استان از جمله اقدام های حمایتی صنعت است، گفت: تأمین تجهیزات حفاظتی مانند ماسک، گان، دستکش و.... برای دستگاه های اجرایی شهرستان به ویژه نیروهای انتظامی و هلال احمر در حد مطلوب انجام شده است.
وی با اشاره به کمک به اعمال محدودیت ها و قرنطینه در سطح شهرستان و تأمین وسایل مورد نیاز از جمله دستگاه تب سنج و در اختیار گذاشتن کمک های لجستیک اظهار کرد: ۵ هزار بسته حمایتی شامل ارزاق عمومی و مواد بهداشتی به ارزش ۲۵ میلیارد ریال نیز برای خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تهیه و با کمک دستگاه های ذی ربط توزیع شد. مدیر ارشد شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با قدردانی از تلاش جهادگرانه کادر پزشکی و درمانی بیمارستان های شهرستان افزود: با توجه به اقدام های اساسی و موثر برای پیشگیری و کنترل شیوع ویروس کرونا در سطح شهرستان ماهشهر و براساس اظهارات مسئولان بهداشت و درمان، روند کنترل شیوع بیماری قابل قبول بوده است.
داوود عمادی، مدیر واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) و دبیر کمیته شرایط اضطراری شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفته است که تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده با هدف پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری کرونا با جدیت ادامه دارد و این فعالیت در ایام تعطیلات نوروز هم ادامه داشته است. در همین راستا نیز مجتمع پتروشیمی کارون با مشارکت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی اقدام به تولید محلول آنتی سپتیک و آب ژاول با هدف تامین بخشی از نیازهای کشور برای مواد ضدعفونی کننده کرده است. از سوی دیگر مهرزاد غیبی، دبیر کمیته شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اعلام کرده است که تولیدات پتروشیمی کارون افزون بر خوزستان، نیاز ۲۷ استان دیگر را هم برطرف می کند. وی از کمک به تجهیز بیمارستان های استان خوزستان و تهیه شش دستگاه ونتیلاتور بنا به درخواست دانشگاه علوم پزشکی و نیز تأمین پنج دستگاه برای بیمارستان های سطح شهرستان به انضمام یک دستگاه سونوگرافی پرتابل مجموعا به ارزش 31 میلیارد ریال که ازمحل اعتبارات شورای راهبردی شرکت های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تامین شده خبر داد و گفت: خرید و تحویل ۱۲ دستگاه تب سنج دیجیتالی پرتابل نیز برای عملیات کنترل مبادی ورودی شهر تحویل هلال احمرو دستگاه های اجرایی شهرستان شد. همچنین تهیه و تحویل ماسک ودستکش و مواد ضد عفونی کننده برای دستگاه های اجرایی شهرستان به ویژه نیروی انتظامی بصورت فعال انجام شده است. غیبی، به آمارگندزدایی و ضدعفونی مناطق مسکونی شهری و حومه شهرستان بندرماهشهر اشاره کرد و در این خصوص گفت: عملیات ضد عفونی و گندزدایی معابر شهری توسط آتش نشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این مدت به صورت مداوم در جریان است. هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نیز دستورعمل تولید آب ژاول تا رفع موج کرونا را به پتروشیمی کارون ابلاغ کرد. جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با تاکید بر اهمیت حفظ سلامت مردم به پتروشیمی کارون ابلاغ کرد که تا رفع مشکلات ایجاد شده ناشی از ویروس کرونا، تولید آب ژاول به عنوان ضدعفونی کننده سطوح و اماکن عمومی در اولویت تولید این مجتمع قرار گیرد. بر این اساس در کمیته مدیریت تولید در پتروشیمی کارون که با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد این مجتمع برگزار شد، مدیرعامل پتروشیمی کارون، ضمن ابلاغ دستورالعمل مهندس ربیعی تاکید کرد که تولید آب ژاول به عنوان یک اولویت برای رفع بحران کرونا ویروس با رعایت نکات ایمنی در این مجتمع در نظر گرفته شود.
شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد هم اعلام کرده است که در این مدت، به منظور تولید و توزیع گسترده ماسک در شهرها و روستاهای منطقه پارس جنوبی با توجه به شیوع ویروس کرونا، بیش از ۱۳ هزار متر مربع پارچه های ویژه اسپان باند در اختیار گروه های جهادی فعال در منطقه قرار گرفت . این مقدار اسپان باند قابلیت تولید حدود ۳۰۰ هزار ماسک را دارد. پیش از این نیز مقدار ۴۴ هزار لیتر «آب ژاول» که در ترکیب با آب بیش از ۴۴۰ هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده از آن استحصال می شود از سوی شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد در منطقه پارس جنوبی توزیع شده است. در عین حال شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و پاکسازی منطقه پارس و محیط پیرامونی آن، در مرحله دوم مقدار ۲۲ هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده آب ژاول غلیظ توزیع کرد که در ترکیب با آب بیش از ۲۲۰ هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده از آن تولید خواهد شد.
گزارش «مشعل» از اقدام هاي پيشگيرانه ويروس کرونا در پالايشگاه هاي کشور
سميه راهپيما - در شرايطي كه بيشتر مردم به دليل جلوگيري از گسترش ويروس كرونا در خانه مانده اند، سربازاني هم هستند كه براي سرپا نگه داشتن اقتصاد كشور و تامين به موقع انرژي و سوخت مورد نياز شهروندان، بي وقفه و بي منت مشغول كار و فعاليت شبانه روزي هستند. سربازان غيور ايران در پالايشگاه هاي کشور از جمله اين افراد هستند. از اين رو براي حفظ ايمني اين افراد و خانواده هاي آنها پالايشگاه هاي کشور دستورعمل هايي را در برنامه خود دارند تا با اجراي آنها بتوانند سوخت مورد نياز کشور را بدون تعطيلي و کم و کاستي در اختيار متقاضيان خود قرار دهند. در ادامه به برخي از فعاليت هاي انجام شده شرکت هاي پالايش نفت کشور پرداخته مي شود.
ارتقاي اقدام هاي حفاظتي براي مقابله با شيوع کرونا ميان کارکنان پالايشگاه هاي کشور از زمان شيوع اين ويروس تاکنون در حال انجام است و در اين زمينه محورهايي را در دستور کار خود قرار داده اند. برخي فعاليت هاي پالايشگاه ها براي پيشگيري از اين ويروس مشابه است، مانند؛ تعطيلي رستوران و تمامي اماکن فرهنگي، ورزشي و تفريحي، نصب پوستر شست وشوي صحيح دست ها در تمامي سرويس هاي بهداشتي، آبدارخانه ها و رستوران ها از اقدام هاي انجام شده در مقابله با اين ويروس است. از ديگر فعاليت هاي مشترک مي توان به برگزاري دوره هاي آموزشي براي تمامي کارکنان شاغل در رستوران ها، باشگاه هاي غذاخوري، آبدارخانه ها و کارگران نظافت چي و توجيه دستورعمل هاي ابلاغي، ضدعفوني کردن دفاتر ادارات و اماکن عمومي، استفاده از کارت ساعت زني به جاي ثبت اثر انگشت، تهيه ماسک و دستکش و پدهاي آنتي باکتريال اشاره کرد. پالايشگاه ها پيگيري براي خريد ماسک هاي سوپاپ دار N95، هماهنگي و پيگيري به منظور خريد الکل 96 درصد اتانول، بازديد مستمر کارشناسان بهداشت از ادارات و اماکن و نظارت بر عمليات ضدعفوني، اطلاع رساني به کارکنان با هدف آموزش و پيشگيري از بيماري ويروسي کرونا در فضاي مجازي، شناسايي و پيگيري کارکناني که دچار مشکلات تنفسي هستند و به عنوان افراد با ريسک بالا را نيز در دستور کار دارند. ضدعفوني کردن مدارس و اماکن آموزش و... از ديگر گام هاي برداشته شده از سوي شرکت هاي پالايشي است. براي کارکنان تنظيفات، آبدارخانه و آشپز خانه نيز دوره هاي آموزشي(مانند بهداشت فردي و...) برگزار شده است. اين در حالي است که براي ديگر کارکنان پيام آموزشي در قالب پيامک، فيلم، بنر، استند، تراکت هاي آموزشي از سوي کميته هاي سلامت پالايشگاه ها تهيه مي شود.
ضدعفوني کردن روزانه ساختمان ها و کارگاه ها از ديگر اقدام هاي مشترک ميان پالايشگاه هاي کشور همسو با کنترل شيوع ويروس کروناست. همکاران خانم باردار و همکاراني که داراي بيماري هاي خاص و زمينه اي هستند نيز مي توانند از مرخصي استعلاجي استفاده کنند.
همچنين ارائه تمامي خدمات دندانپزشکي غير از موارد کنترل عفونت و درد (اورژانسي) تا اطلاع ثانوي تعطيل است؛ البته علاوه بر مطالب اشاره شده، برخي پالايشگاه ها نيز گام هايي در زمينه مبارزه با ويروس کرونا برداشته اند.
کمک پالايشگاه آبادان به دانشکده علوم پزشکي
پالايشگاه آبادان علاوه بر اقدام هاي پيشگيرانه کارکنان و خانواده هاي خود، در مسير مسووليت اجتماعي نيز گام هايي برداشته است.
در اين زمينه عليرضا امين، مديرعامل اين پالايشگاه مي گويد: «پالايشگاه آبادان مبلغ 20 ميليارد ريال براي خريد 10 دستگاه تنفس مصنوعي به حساب دانشکده علوم پزشکي آبادان واريز کرده است. اين اقدام در زمينه مقابله با ويروس کرونا و انجام مسووليت هاي اجتماعي، از سوي شرکت پالايش نفت آبادان انجام شده است.»
به گفته او، «به منظور مقابله با انتشار و شيوع بيماري ويروس کرونا در منطقه، کار ضدعفوني کردن خيابان ها و معابر شهري از سوي نيروهاي بسيج و آتش نشاني شرکت پالايش نفت آبادان با استفاده از 5 دستگاه ماشين مجهز به مخازن هزار ليتري و همچنين پمپ هاي 10 ليتري سيار در حال انجام است.»
پالايشگاه تهران در زمينه مسووليت اجتماعي خود در کنار توليد فراورده هاي نفتي و سوخت کشور با توليد مواد ضدعفوني کننده، اين روزها به کمک ديگر جهادگران شتافته است.
اين شركت با توجه به شيوع ويروس كرونا در سطح كشور و مخاطرات ناشي از احتمال سرايت ويروس بين کارکنان، اجراي برنامه هاي بهداشتي، نظير ضدعفوني کردن منظم تمامي ساختمان، دفاتر كاري، مسيرهاي تردد و خودروهاي داخلي را با جديت و نظارت دنبال مي کند و به همين منظور براي تامين پايدار ماده ضدعفوني كننده با كيفيت، فرايند توليد آب ژاول را طراحي و پياده سازي کرده است.
اين محلول (آب ژاول) هنگام استفاده تا50 برابر آب مخلوط شده و استفاده مي شود. با اجراي اين طرح، پالايشگاه به قابليت توليد آب ژاول 5 درصد دست يافته و مي تواند در تامين نياز سازمان ها و شركت هاي همجوار به ماده ضدعفوني كننده آب ژاول مشاركت داشته باشد.
جذب انرژي هاي مثبت و رفع نگراني همکاران
شرکت پالايش نفت اصفهان نيز همانند پالايشگاه هاي ديگر روزانه درجه حرارت بدن تمامي کارکنان در زمان ورود به شرکت را اندازه گيري مي کند و افرادي که دماي بدن آنها بالاتر از 37.5 درجه سانتي گراد باشد، بر اساس پروتکل تعريف شده به کانکس مستقر در ابتداي پالايشگاه منتقل مي شوند.
پس از تأييد پزشکيار مبني برعلامت دار بودن فرد(تب و لرز، سرفه، آبريزش بيني، تنگي نفس) براي بررسي بيشتر به مرکز سلامت کار منتقل مي شود و به صلاحديد پزشک مرکز سلامت کار، اقدام هاي لازم از جمله استراحت در منزل يا انتقال به بيمارستان صورت مي گيرد.
شرکت پالايش نفت اصفهان به منظور جذب انرژي هاي مثبت و رفع نگراني همکاران، برنامه هاي صوتي مفرح آموزشي در سيستم اداري بارگذاري مي کند.
همچنين محمدصادق حاجيان، سخنگوي شرکت پالايش نفت اصفهان از اعطاي کمک مالي 9 ميليارد توماني اين شرکت براي مقابله با ويروس کرونا خبر مي دهد و مي گويد: «توليد و توزيع حدود 100 هزار ليتر ماده ضدعفوني کننده براي سازمان ها وادارات متقاضي اصفهان در دستور کار قرار گرفته و بسته هاي بهداشتي اعم از ماسک، ژل و اسپري ضدعفوني کننده نيز تهيه و ضمن توزيع در بين همکاران براي مراکز بهداشتي و بيمارستان ها ارسال شده است.»
شرکت پالايش نفت بندرعباس براي کنترل افراد مراجعه کننده و مهمانان پالايشگاه، بويژه رانندگان، فرم هايي براي کسب اطلاعات لازم در رابطه با مکان ها و شهرهايي که در آنجا سفر داشته اند يا با افراد مشکوک در تماس بوده اند، طراحي کرده که از طريق نيروهاي حراست و مصاحبه با مراجعه کنندگان تکميل مي شود و پس از کنترل علايم ظاهري افراد، نسبت به حضور و تردد آنان در پالايشگاه تصميم گيري مي شود.
تمام تمهيدات در راستاي حفظ سلامت حافظان امنيت سبد سوخت کشور در مقابل ويروس کرونا نيز در پالايشگاه ستاره خليج فارس انديشيده شده و در اين زمينه جلسات روزانه مديران پالايشگاه ستاره خليج فارس به صورت برخط و با هدف پرهيز حداکثري از حضور در فضايي مشترک برگزار مي شود،
چراکه ابتلاي هر کدام از مديران به معناي ايجاد خطر براي بخش عظيمي از پرسنل پالايشگاه است.
به گفته نرگس صداقت، مدير روابط عمومي و امور بين الملل پالايشگاه ستاره خليج فارس، «اين تصميم با هدف حفظ سرسختانه تر سلامت کارکنان و در راستاي اعمال سياست هاي صيانتي پالايشگاه ستاره خليج فارس از شيوع ويروس کرونا و بر پايه استفاده از فناوري هاي نوين و امن در بستر اينترنت داخلي شرکت اتخاذ شده است.»
تاکنون با اقدامات ابداعي، به کارگيري تجهيزات و اجراي روش هاي نوين صيانتي در حوزه بهداشت يکي از موفق ترين مراکز صنعتي کشور در پيشگيري از شيوع ويروس کرونا بوده است.
در پايان اميد است با رعايت نکات بهداشتي و اقدام هاي مراقبتي لازم و با کمک و احساس مسووليت همه، اين بيماري و اين شرايط را بخوبي و با موفقيت پشت سر بگذاريم.
مروري بر عملکرد شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در مقابله با ويروس کوويد 19
شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران، بخشي ازپيکره عظيم صنعت نفت کشوراست که تامين وتوزيع بدون وقفه و مستمرسوخت، مهم ترين و اصلي ترين وظيفه آن به شمار مي آيد. تامين وتوزيع روزانه بيش از200ميليون ليترانواع فراورده نفتي ازجمله بنزين، نفت گاز، نفت سفيد و...درنقاط مختلف کشوربااقليم هاي متفاوت، مسؤوليت سنگيني است که آن را در هرشرايطي انجام داده وپديده هاي طبيعي همچون سيل و زلزله نيزمانع از آن نشده که خللي دراين مهم ايجاد شود. امروز نيزکه کشورباشيوع ويروس کرونا روبه روست، شرکت ملي پخش فراور ده هاي نفتي ايران، همه تلاش و امکانات خود را به کارگرفته تا با عمل به مسؤوليت ذاتي وهميشگي خود (تامين بدون وقفه سوخت) گامي همسو در ريشه کن سازي اين ويروس مرگ آفرين بردارد. آنچه مي خوانيد، گزارشي است از فعاليت هاي اين حوزه هميشه پرکار در رويارويي باشرايط کنوني کشوربراي مقابله با کوويد-19يا ويروس کرونا.
سال نو وعيد نوروز، متفاوت ترازسال قبل وسال هاي پيش از آن شروع شد؛ تفاوتي محسوس که باوجودوحضورمهماني ناخوانده رقم خورد؛ مهماني خطرناک که به کوويد- 19يا ويروس کرونا معروف است و مانع از آن شد که آداب وسنن زيباي ايران و ايرانيان دراين ايام همچون گذشته برگزارشود؛ آدابي چون رفتن به ديداربزرگترها وعيدي گرفتن از آنها به رسم شگون و برکت. شيوع پردامنه وپرسرعت اين ويروس خطرناک بويژه دراستان هاي شمالي کشورکه مقصدي عادي براي سفر غالب مردم ايران محسوب مي شود، موجب شد ستادملي مبارزه باکرونا که در همان ابتداي شيوع با محوريت وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکي تشکيل شده بود، از آنها بخواهد که بابه سفرنرفتن، پرهيزاز ديد وبازديدهاي معمول ومرسوم بويژه درچنين ايامي (نوروز)وباماندن درخانه، به قطع زنجيره کرونا کمک کنند که هم سلامت خود راحفظ کرده وهم جان ديگران رابه خطر نيندازند. درچنين شرايطي که بسياري ازفعاليت هاي معمول متوقف شده، فعاليت بخش هاي خدمت رسان همچون شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران که تامين وتوزيع فراورده هاي نفتي ازجمله بنزين رابه عهده دارد، با تعريف پروتکل هاي خاص ازسوي ستاد ملي مبازره باکرونا و رعايت ملاحظات بهداشتي تنها بااين هدف که مشکلي براي مردم خانه نشين ايجاد نشود، بدون لحظه اي توقف ادامه يافت. اين شرکت به عنوان يکي ازبخش هاي خدمات رسان صنعت نفت با توجه به مسؤوليتي که درحوزه تامين و توزيع مستمر وبدون وقفه سوخت به عهده دارد، همواره اين توفيق را داشته که درشرايط مختلفي مانند زلزله، سيل و...کارنامه اي درخشان را ثبت و ارائه کند و امروز نيز با همان سختکوشي هميشگي، درصدد است باانجام به موقع وحتي پرشتاب تر ازقبل، درمبارزه با ويروس کرونا سهم داشته باشد.
مبارزه باويروس کرونا وجوه مختلفي دارد و دربخش هاي مختلف صنعت نفت ازجمله شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران که تامين و توزيع بدون وقفه سوخت را به عهده دارد، نيازمند برنامه ريزي بود، به همين منظور ستاد ملي مبارزه با کرونا، بنابرشرايط هردستگاه، پروتکل هاي کنترلي وپيشگيرانه را تعريف و هربخش ملزم به رعايت آن شد. باابلاغ اين پروتکل ازسوي ستاد مزبور به صنعت نفت وبه تبع آن شرکت هاي تابعه، شرکت ملي پالايش وپخش فراورده هاي نفتي ايران نيزاقدام هاي کنترلي وپيشگيرانه را در سه محورمديريتي، بهداشتي – آموزشي و آگاه سازي به شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران ابلاغ کرد. بنابر بخش نخست اين پروتکل، ماموريت هاي اداري بجزدرشرايط خاص واضطراري لغو، فعاليت کلاس هاي آموزشي، رستوران ها، ورزشگاه ها و نمازخانه ها تعطيل و برگزاري همايش ها نيزتااطلاع ثانوي متوقف شده است. خريد دستگاه تب سنج، حضورحداقلي کارکنان، حذف سامانه انگشت نگاري و جايگزيني آن باسيستم ثبت چهره به منظورثبت حضور وغياب کارکنان، تغيير ساعات کاري، برگزاري نشست ها با پيمانکاران طرح ها به منظور پياده سازي و پيگيري اقدام هاي پيشگيرانه وکنترلي مقابله باويروس کرونا از جمله مفاد دومين محور پروتکل(بهداشتي – آموزشي) اين شرکت است. انجام عمليات غربالگري تب سنجي در ورودي ساختمان هاي ستادي و عملياتي وجلوگيري ازحضورافراد مشکوک به ويروس کرونا، تهيه محلول ضدعفوني کننده، دستکش هاي يکبارمصرف لاتکس، دستمال هاي نانومختص هر ميز کار و نصب ديسپنسر مايع ضدعفوني کننده در آسانسورها، ديگر مواردي هستند که درپروتکل ابلاغي به شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي به عنوان اقدام هاي کنترلي وپيشگيرانه به آنها توجه شده واين شرکت باهدف جلوگيري ازابتلاي کارکنان خود به اين ويروس به آن مبادرت کرده است. الزام استفاده نيروهاي خدماتي ازدستکش وماسک يکبارمصرف و رعايت دقيق نکات بهداشتي به روش هاي مختلف، همچنين ضدعفوني و گندزدايي محوطه ها، پيگيري دريافت گزارش آماري روزانه درخصوص مبتلايان به ويروس و اطلاع ازآخرين وضعيت درماني آنها، جمع آوري لباس هاي کارکنان خدماتي به منظور شست وشو وضدعفوني روزانه ازديگر اقدام هاي پيشگيرانه و کنترلي پيش بيني شده مطابق با محور دوم در پروتکل ابلاغي به شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران است. ضدعفوني کردن پيوسته سرويس هاي اياب و ذهاب کارکنان، آمبولانس ها وديگرمحيط ها نيز موارد ديگري هستندکه دردستورعمل ابلاغي به شرکت ملي پخش آمده است و اين شرکت ملزم به رعايت دقيق آنها شده است. اطلاع از تازه ترين اطلاعات و اخبار ويروس کرونا و تهيه و ارسال اين اطلاعات در قالب فايل هاي آموزشي از طريق سيستم اتوماسيون اداري، تهيه بنر و استند و تراکت آموزشي، توزيع بروشور و ارسال پيام هاي آموزشي از طريق پيامک، بخشي از فعاليت هاي ستاد شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي و شرکت هاي تابع و پالايشي در زمينه آموزش و آگاه سازي است.
آموزش نيروهاي خدماتي وايجادمراکزمشاوره به منظوراطلاع ازموارد پيشگيرانه وچگونگي روندبيماري بااختصاص شماره تلفن مستقيم براي پاسخ گويي به سوالات خانواده کارکنان، همچنين راه اندازي پويش هاي خود جوش مانند«نه به دست دادن»ديگر موادري هستند که در حوزه بهداشت و آگاه سازي پروتکل ابلاغي به شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران به آن توجه شده است.
جايگاه هاي عرضه سوخت ازمحل هاي پرخطر براي انتشار ويروس کرونا تشخيص داده شده که در اين زمينه نيز افزون بر ابلاغ بخشنامه به جايگاه داران به منظور کنترل و پيشگيري از ابتلاي هموطنان به اين ويروس مانند سوختگيري خودروها از سوي اپراتور جايگاه، تهيه دستکش هاي يکبار مصرف و... به طور مکرر از راه هاي مختلف از جمله ساخت موشن، تهيه اينفوگراف، تهيه بنر، استند و تراکت تلاش هاي زيادي براي آگاهي بيشتر مراجعان به جايگاه ها در حال انجام است.
مبارزه با کرونا درشرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران و بخش هاي مرتبط با آن همانند ديگر بخش هاي صنعت نفت تنها به ابلاغ پروتکل و رعايت دقيق مفاد آن ختم نشده و به اقدام هاي ديگري نيز منجر شده است. دربرخي مناطق 37 گانه بويژه مناطق شمالي کشورازجمله مناطق پخش ساري وچالوس به منظور مبارزه با کرونا وهمکاري با کادر درماني، شرکت هاي زنجيره اي، بنزين رايگان دراختيارآمبولانس ها قرار دادند. درشرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي منطقه زنجان نيز کارکنان اين منطقه براي مقابله با ويروس کرونا، دست به کار شدند و دستگاه ضدعفوني نفتکش ها را طراحي کردند و ساختند. اين دستگاه با همکاري واحدهاي اچ اس اي ومهندسي منطقه زنجان ساخته وباهدف گندزدايي سطوح در ورودي انبار نفت شهيد تندگويان نصب شده است. در ديگر مناطق شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران نيز مبارزه با کرونا و جلوگيري ازشيوع آن به اشکال مختلف انجام مي شود و فعاليت بي وقفه جايگاه هاي عرضه سوخت با رعايت کامل پروتکل هاي بهداشتي مويد اين موضوع است. شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران که دررويارويي باشرايط مختلف، نقش آفرين ظاهرشده، اين بارنيز درمواجهه با کرونا، همه ظرفيت هاي خود را به کارگرفته است تابا تامين و توزيع بي وقفه سوخت، هرگونه التهاب رادراين حوزه ازجامعه دور سازد واين تلاش راتا شکست کرونا ادامه خواهد داد. بدون ترديد ويروس کرونا که سفربدشگون خود را از «ووهان» چين آغاز کرد و امروز نه تنها ايران، بلکه سراسر دنيا رادرنورديده و تاکنون شماري ازمردم جهان را به کام مرگ کشانده است، شکست خواهد خورد.
گفت و گوي «مشعل» با دبير کميته مديريت بحران کروناي سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت
سميه راهپيما شيوع ويروس کرونا از چين آغاز شده و به مرور زمان بيشتر کشورهاي جهان را درگير کرده است، به گونه اي که کادر بهداشت و درمان هر کشور بر اساس دستورعمل سازمان بهداشت جهاني و برنامه ريزي در کشورشان اقدام هاي لازم براي مقابله و کنترل اين ويروس را در راس فعاليت هاي خود قرار داده اند. اکنون کادر درمان به عنوان سربازان سفيدپوش، لباس رزم به تن کرده اند و در خط مقدم به کمک همنوعان خود شتافته اند. بيشتر پزشکان و پرستاراني که با بيماران کوويد 19 در ارتباط بوده اند، از زمان شيوع اين ويروس در کشور تاکنون براي ارائه خدمات درماني کنار خانواده هاي خود نبوده اند تا التيامي بر دردهاي هموطنان خود باشند. شايد درصد کشندگي اين ويروس نسبت به ديگر ويروس ها کمتر باشد، اما به دليل ميزان شيوع و انتشار آن به مساله اي اساسي در سطح جهان تبديل شده است، به گونه اي که بيشتر کشورها برخي شهرهاي خود را قرنطينه کامل کرده اند تا بتوانند جلوي انتشار اين ويروس مهلک را بگيرند؛ از آنجا که گسترش اين ويروس امکان اختلال در بخش هاي حساس کشور مانند صنعت نفت را دارد ، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از آغاز شيوع کوويد 19 در کشور، کميته مديريت بحران مقابله با کرونا را تشکيل داده و در اين زمينه گام هاي مهمي برداشته است تا صنعت نفت کشورمان بدون هيچ مشکلي در مدار توليد قرار داشته باشد، با پيمان فريدنيا، دبير کميته مديريت بحران کروناي سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به گفت و گو نشسته ايم که در ادامه مي خوانيد:
از پنجم اسفند 1398 هفته اي سه تا چهار جلسه با محور مديريت بحران کرونا تشکيل داده ايم. طي اين مدت نزديک به 30 عنوان دستورعمل صادر و به شرکت هاي صنعتي و مناطق 14 گانه بهداشت و درمان صنعت نفت ابلاغ شده است.
به دليل شرايط خاص مناطق عملياتي صنعت نفت سعي کرده ايم مراقبت و کنترل بيشتري نسبت به عموم جامعه داشته باشيم تا در سطح صنعت نفت کمتر دچار مشکل شويم.
بيشترين دغدغه فکري ما به مناطق اقماري و مناطقي بازمي گردد که زندگي تجمعي دارند. از اين رو دستورعمل هايي براي اين مناطق تهيه و ابلاغ شده است. تاکيد وزير نفت و اچ اس اي روي کنترل شيوع ويروس کروناست. به همين دليل، بخشي از تمرکز خود را روي اين مناطق گذاشته ايم تا فرايندهاي کليدي صنعت نفت دچار اختلال نشود.
در بخش خانواده ها نيز سعي کرده ايم با حداکثر امکانات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، سيستم پزشک خانواده و همکاراني که در مراکز سلامت خانواده فعال هستند، برنامه هاي آموزشي خود را براي پيشگيري از ويروس کرونا افزايش دهند.
فرايندي براي مناطق عملياتي تعريف کرده ايم که شامل سه مرحله مي شود. مرحله نخست اينکه کارکنان قبل از ورود به مناطق عملياتي بايد اظهارنامه اي پر کرده و در آن ذکر کنند که طي چند روز گذشته علايمي مشکوک به کوويد 19 نداشته اند، ضمن آنکه با فرد مبتلا تماس نداشته اند، همزمان با اين اظهارنامه، پزشک نيز آنها را معاينه مي کند و بعد از تاييد، اجازه ورود به مناطق عملياتي داده مي شود. اين روند مي تواند علاوه بر مناطق عملياتي در شهر محل سکونت کارکنان هم انجام شود.
مرحله دوم اين است که در 14 روزي که کارکنان در منطقه فعاليت دارند، روزانه کنترل علايم شبه آنفلوآنزا از سوي تيم آموزش ديده که شامل همکاران اچ اس اي، بهداشت و درمان يا حراست مي شود، از تمام افرادي که در سکو هستند يا در مناطق اقماري خشکي و دريا حضور دارند، صورت مي گيرد. در صورت بروز علايم شبه آنفلوآنزا که شروع آن مي تواند کوويد 19 باشد، افراد شناسايي و به قرنطينه فرستاده مي شوند تا اگر نياز شد به محل سکونت خود باز گردند يا اينکه به بيمارستان فرستاده شوند.
مرحله سوم، بعد از اينکه 14 روز کنترل شدند و مشکلي نبود و خواستند به خانه باز گردند، يکسري آموزش مي بينند و متعهد مي شوند 14 روزي که استراحت هستند، از فعاليت هاي پر خطر که باعث بروز اين بيماري مي شود، جلوگيري کنند و به خانواده خود آموزش دهند. از اين رو چهار شرکت اصلي و تابعه صنعت نفت بايد اين سه مرحله را انجام دهند و ما نيز روي آنها نظارت داريم.
9 بيمارستان در صنعت نفت داريم که تقريبا تمام آنها درگير بستري بيماران هستند؛ اما از ميان آنها بيمارستان هاي تهران، ماهشهر و اهواز تعداد بيشتري بيمار بستري کرده اند و به صورت فعال تري بخش هاي داخلي را تخليه کرده و اتاق هاي ايزوله در آنها طراحي شده است. آي سي يوها را نيز توسعه داده اند تا بتوانند خدمات را به صورت ويژه به بيماران صنعت نفت ارائه دهند.
بخش هاي زيادي از مراکز بهداشتي و درماني و بخش هايي از فعاليت هاي الکتيو (دستور بستري بيمار توسط پزشک) در بيمارستان ها مانند اتاق عمل ها و... کنسل شده و نيروهاي آن براي خدمات رساني در بيمارستان ها تجميع شده اند و در مراکز درمانگاهي نيز به همين صورت است.
نزديک به 300 درمانگاه سلامت کار و پزشک خانواده و مراکز پزشکياري داريم. مراکز سلامت کار، داخل فنس هاي عملياتي صنعت نفت هستند و پزشک خانواده نيز در شهرک هاي مسکوني حضور دارند. تمام اين مراکز درگير غربالگري و شناسي بموقع افراد هستند تا بتوانند افراد مبتلا را شناسايي و قرنطينه کنند.
مهم ترين نقش مرکز سلامت کار، انجام مراقبت هاي بهداشتي است که شامل نظارت بر رستوران ها، کمپ ها، گندزدايي و مداخلات حوزه سلامت مي شود. آموزش هايي براي جمعيت تحت پوشش دارند و بر اساس آمار و اطلاعاتي که دارند، تغييرات روند آماري را بررسي و شرايط آينده را پيش بيني مي کنند.
ضمن آنکه تب سنجي، اورژانس پيش بيمارستاني و جابه جايي افراد با آمبولانس از مراکز عملياتي به سمت بيمارستان ها و بحث پاسخگويي و کال سنتر يا مراکز تلفن را نيز به عهده دارند. اين تلفن براي بهداشت و درمان صنعت نفت تهران 1519 است و هر کدام از بهداري ها در مناطق نيز مرکز تلفن خاص خود را دارند تا با اين روش بتوانند جمعيت هاي نفتي را آموزش دهند.
اين سايت براي تمام صنعت نفت طراحي شده تا کارکنان قراردادي، رسمي و پيمانکاري با وارد کردن کد ملي و شماره پرسنلي بتوانند علايمي که دارند را وارد کنند و اگر آن علايم براي کوويد 19 باشد بلافاصله همکاران بهداشت و درمان با آنها تماس مي گيرند، در غير اين صورت توصيه پيامکي برايشان ارسال مي شود. در صورت تاييد و بعد از گرفتن درمان اگر فرد به قرنطينه خانگي نياز داشت، طي اين مدت روزانه با او تماس گرفته مي شود تا اگر علايم افزايشي داشت، به بيمارستان مراجعه کند. در اين ميان توصيه هاي لازم براي حفظ سلامت خانواده فرد بيمار داده مي شود که چگونه بيمار را به بيمارستان انتقال دهند.
مي خواهيم اين سايت را به سيستم منابع انساني متصل کنيم، با اين روش براي برخي گروه هاي شغلي محدوديت هاي تردد در نظر گرفته مي شود تا اگر کسي واقعا بيماري دارد و در منزل قرنطينه است، محل کار او نيز مطلع باشد.
يکي از قابليت هاي سيستم کنترل و غربالگري اين است که فايل صوتي آنها ضبط مي شود و از اين طريق کنترل مي کنيم که آيا همکاران ما وظيفه خود را بدرستي انجام داده اند يا خير؟
از طريق پزشک خانواده و طب صنعتي افراد با ريسک بالا مانند ديابتي ها، سرطاني ها و... شناسايي شده اند تا اين افراد به صورت دورکاري فعاليت داشته باشند. مبتلا شدن آنها به کوويد 19 مي تواند عوارض مرگباري براي آنها به همراه داشته باشد.
ضمن آنکه از طريق مرکز سلامت، گندزدايي را نيز دنبال مي کنيم. اکنون بسياري از خدمات سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت مانند معاينه هاي دوره اي، پايش رشد، دندانپزشکي و... را محدود کرده ايم تا روي کوويد 19 متمرکز شويم. با اين روش نيروهاي مجموعه بهداشت و درمان براي کنترل اين ويروس بيشتر فعال هستند.
دستورعمل طبخ و توزيع مواد غذايي را به رستوران ها و آشپزخانه ها ابلاغ کرده ايم. بر اين اساس بخش زيادي از رستوران ها تعطيل شده اند يا روش توزيع مواد غذايي را تغيير داده اند و به صورت پک توزيع مي شود تا افراد در کنار هم قرار نگيرند.
در صنعت نفت، کميته شرايط اضطراري سطح 3 داريم که بر اساس آن شرکت ها کميته هاي خود را فعال کرده اند و به عنوان بهداشت و درمان در اين کميته ها حضور داريم. مديرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به عنوان فرمانده صحنه در اين شرايط اضطراري نقشي کليدي دارد تا بتواند از منابع موجود در سطح وزارتخانه در حوزه هاي بهداشت و درمان، اچ اس اي، منابع انساني و... براي جلوگيري از انتشار اين ويروس استفاده کنند.
دکتر سميع تمام شبانه روز درگير است و روزانه با مديرعامل شرکت هاي اصلي و فرعي جلسه دارد تا بخشي از مشکلات مانند مواد ضدعفوني کننده، ماسک و... با وجود محدوديت هاي موجود خريداري و ميان شرکت ها توزيع شود و اکنون بخش زيادي تامين و در اختيار شرکت ها قرار گرفته است.
تقريبا 300 هزار نفر نيروي رسمي با خانواده هاي آنها را تحت پوشش داريم و با غيررسمي ها و کساني که در فنس هاي عملياتي هستند و بوميان منطقه، خدمات رساني به بيش از 500 هزار را نفر را به عهده داريم.
برخي از افراد تحث پوشش، دفترچه صنعت نفت ندارند؛ اما آنها را پذيرش مي کنيم؛ زيرا اين بيماري خانواده و غير خانواده، شاغل و غيرشاغل نمي شناسد و همه را بايد با يک چشم ديد و مديريت کرد.
در مناطقي مانند خارک، توحيد جم، عسلويه، گچساران، آغاجاري و... که تنها مرکز درماني منطقه است، بيش از 80 درصد ظرفيت بيمارستاني را بوميان منطقه استفاده مي کنند، انتشار ويروس بومي يا نفتي نمي شناسد، بر اين اساس وظيفه سازماني بهداشت و درمان را که خدمات رساني به بوميان مناطق دور افتاده است، در دستور کار داريم و اکنون با توجه به کوويد 19 بيش از گذشته به اين مساله پرداخته مي شود؛ اما در شهرهاي بزرگي مانند تهران، اصفهان و... که مراکز درماني متعددي دارند، پذيرش بيماران غيررسمي انجام نمي شود.
بيش از هزار پزشک رسمي و غيررسمي در صنعت نفت داريم که تمام آنها به صورت مستقيم يا غيرمستقيم با بيماران در ارتباط هستند. اکنون بيشتر فعاليت هاي سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت روي مراقبت هاي کوويد 19 است. به عنوان مثال طب صنعتي به دليل شرايط موجود نداريم؛ اما برگشت به کار بيماران مبتلا به کوويد 19 از طريق طب صنعتي انجام مي شود، يا اينکه روانپزشکان نيز در زمينه کاهش استرس و اضطراب ناشي از اين بيماري فعاليت مي کنند. بايد گفت که بهداشت و درمان صنعت نفت 7 تا 8 هزار کارمند و پزشک دارد و تمام آنها بسيج شده اند تا بتوانند گامي در مسير کنترل اين بيماري بردارند.
بسيج وزارت نفت تمام نيروهاي خود را در سطح صنعت نفت سازماندهي کرده تا بتوانند با همکاري سازمان بهداشت و درمان در زمينه پيشگيري کوويد 19 همکاري داشته باشند. در اين زمينه جلسه هايي با بسيج داشته ايم و به کارگروه هاي آموزش، کالا و مواد، سلامت روان و... تقسيم شده اند تا همراه بهداشت و درمان صنعت نفت باشند.
کوويد 19 سه سطح دارد که شامل مشکوک، محتمل و قطعي مي شود. موارد مشکوک افرادي هستند که علامت شبه آنفلوآنزا دارند و تماس با فرد مبتلا داشته اند، براي اين افراد کار زيادي صورت نمي گيرد و مسکن به آنها داده مي شود و توصيه مي کنيم در خانه استراحت کنند و اگر علايم بيشتر شد، به ما خبر دهند. کساني که بيماري آنها محتمل است، يعني در سي تي اسکن نشان مي دهد که فرد مبتلاست؛ اما آزمايش هاي او منفي است. در اين مرحله مي گوييم که احتمال دارد 80 تا 90 درصد مبتلا شده باشند.
قطعي ها نيز کساني هستند که جواب آزمايش آنها 100 درصد کوويد 19 است. به دليل اينکه کيت هاي آزمايشگاهي زياد نيست و نمي توان روي آنها نيز تکيه کرد؛ زيرا ممکن است يک نفر جواب منفي داشته باشد؛ اما مبتلا باشد. در اين زمينه بيمار را قرنطينه مي کنيم.
اينکه گاهي اوقات دو دارو را با هم قاطي مي کنند و روي سه بيمار موثر است؛ اما روي 50 بيمار ديگر تاثير نداشته باشد، نمي توان گفت که داروي اين بيماري کشف شده است. با توجه به اينکه اين بيماري نو پديد است و پيچيدگي هايي دارد، هيچ کس نمي داند رفتار اين ويروس چگونه است و آيا با گرم شدن هوا شيوع آن کم مي شود يا زياد؟
علايم تشخيص اين بيماري نيز متفاوت است و تصميم گرفته ايم کيس هاي خود را دوباره بررسي کنيم؛ زيرا علايمي که در ايران گزارش مي شود، با آنچه در چين گزارش شده، فرق دارد. مثلاً روي سر درد، درد عضلاني و درد کمر به عنوان تشخيص قطعي بيماري فکر نمي کرديم؛ اما برخي ها سرفه و تب ندارند، با درد عضلاني و کمردرد مراجعه مي کنند و جواب آنها مثبت است.
به همين دليل مي توان گفت که رفتار اين ويروس تغيير مي کند و وزارت بهداشت هر هفته داکيومنت هاي خود را عوض مي کند و ما نيز همسو با آن هر هفته مستندات و دستورعمل هاي خود را تغيير مي دهيم. تمام اينها به نو پديد بودن کوويد 19 باز مي گردد. کدهاي برخي ويروس ها کوتاه است و براحتي مي توان دارو و واکسن براي آن توليد کرد؛ اما ژنوم ويروس کرونا طولاني است و زمان زيادي براي کشف داروي مؤثر و قطعي نياز است.
مهم ترين و اصلي ترين کار اين است که فاصله اجتماعي رعايت شود و شست و شوي مرتب دست ها را داشته باشند و به هيچ عنوان دست خود را به سمت چشم، دهان، گوش و بيني نبرند. اگر فاصله اجتماعي و مديريت دست را رعايت کنيم، شايد 70 تا 80 درصد احتمال سرايت کاهش يابد.
همچنين افرادي که با کوچک ترين علائم سردرد، سرفه، گلو درد، تب، لرز، درد عضلاني و علايم سرماخودگي مواجه شدند، حتما موضوع را جدي بگيرند و ارتباط خود را با خانواده و همکاران خود کم و از ماسک استفاده کنند و در سايت پايش سلامت بهداشت و درمان نيز خوداظهاري کنند تا در صورت تشخيص از حضور آنها به محيط کار جلوگيري شود.
اين درست است که بيماري کرونا مرگ و مير پاييني دارد؛ اما يک بيماري نو پديد است و نمي دانيم در آينده چه مي شود. رفتارهاي اين ويروس واضح نيست. همچين قدرت سرايت فوق العاده بالايي دارد و اگر به مسائل بهداشتي کم توجه شويم، مي تواند تعداد زيادي کيس بيمار در جامعه و محيط کار ايجاد و حتي برخي فعاليت هاي صنعت نفت را با اختلال مواجه کند. از اين رو خواهش مي کنم، مديران شرکت ها و کارکنان، موضوعات پيشگيرانه را در اولويت کاري خود قرار دهند تا بتوانيم اين ويروس را کنترل کنيم و تبعات کمتري براي صنعت نفت داشته باشد و پيامدهاي آن کنترل شود.
قرنطینه و تاریخچه آن در جهان
شبنم اعماري قرنطينه، واژه اي فرانسوي و به معناي مسدود کردن تمام راه هاي احتمالي ورود بيماري است. اين کلمه در مفهوم وسيع تر و جامع تر به محدود كردن حركت و جابه جايي انسان و حيوانات سالم كه در معرض بيماري هاي واگيردار قرار گرفته اند و با خطر جدي مواجهند، گفته مي شود که هدف آن، جلوگيري از انتقال و سرايت بيشتر بيماري است .واژه قرنطينه که اين روزها زياد به گوشمان مي خورد، پيشينه اي بسيار طولاني داشته و اکنون نيز با ورود مهمان ناخوانده اي به نام کروناويروس و فراگير شدن آن در سراسر جهان، بار ديگر به عنوان يک سلاح کاربردي در بيشتر کشورهاي جهان و درگير با کرونا مورد استفاده قرار گرفته است. از زمان هاي گذشته تاکنون بيماري هاي ويروسي، تهديدي براي جان مردم جهان به شمار مي رفته و باعث ايجاد ترس و وحشت در جوامع مختلف، خانواده ها و مردم مي شده است. ظهور بيماري هاي ويروسي واگيردار جمعيت يک کشور را به دو دسته «پاک» و «آلوده» تقسيم مي کرد که با توجه به همين مساله، تلاش هاي زيادي براي ريشه کن شدن اين گونه بيماري ها صورت گرفته، اما همانطور که اين روزها مي بينيد و مي شنويد، هنوز اين اتفاق رخ نداده است.
در این روزها جهان با چالشی به نام کرونا درگیر است و برای بیرون راندن این ویروس سرسخت چاره ای جز جدا کردن افراد سالم(پاک) از افراد ناسالم(آلوده) ندارد. همانطور که می دانید قرنطینه فقط مختص به بیماران نیست. در واقع افرادی که سالم به نظر می رسند هم بدون اینکه بدانند، ممکن است ناقل بیماری باشند و آن را گسترش دهند؛ مساله ای که باعث می شود مسافران یا حتی افرادی که سالم به نظر می رسند نیز قرنطینه شوند. در حال حاضر بیشتر کشورها قرنطینه را به عنوان راهی برای جلوگیری از انتشار این ویروس برگزیده اند، راهکاری که شاید دانستن تاریخچه آن برایتان جالب باشد.
اولین قرنطینه در قرون وسطی و در اروپا رخ داد، به طوری که در قرن 14 میلادی شیوع چندباره طاعون باعث شد اولین قرنطینه تاریخ ثبت شود. به این ترتیب که کشتی ها در بنادر متوقف شدند و پس از آن نیز کم کم با گسترش طاعون، ورود افراد و کالاها از کشورهای درگیر این بیماری به دیگر شهرها و کشورها ممنوع شد. اولین جایی که سال 1423 از آن به عنوان قرنطینه استفاده شد، جزیره سانتا ماریا در ایتالیا بود. در آمریکای شمالی هم شیوع بیماری تب زرد و آبله در اوایل سال 1700 میلادی اتفاق افتاد، کشتی هایی را که پرچم زرد داشتند، مدتی در بندر نگه می داشتند. اتفاقی که بعد از این اقدام رخ داد شیوع بیماری تب زرد از طریق پشه ها بود. زمانی که وبا در قرن 19 گسترش پیدا کرد، به بیماری ترسناکی تبدیل شد، تا جایی که سیل عظیمی از مهاجران به کشورهای مختلف سرازیر شدند. بیماری همه گیری که سال 1832 در بریتانیا ظاهر شد و با وجود محدودیت های زیادی که اعمال می شد، جان بسیاری از مسافران را گرفت. علاوه بر این، سایه شوم طاعون هنوز از سر جهان کم نشده بود که سومین بیماری واگیردار هم در سال 1855 در چین ظهور یافت و تمام قاره را درگیر کرد. وقتی اولین چینی در سانفرانسیسکو بر اثر طاعون در سال 1900 جان باخت، مقامات دستور دادند محله چینی های این شهر قرنطینه شود، به طوری که به غیر از سفیدپوست ها که اجازه ترک محل را داشتند، هیچ فرد چینی اجازه نداشت از آنجا خارج شود. شیوع تیفوس در سال 1890 میلادی نیز باعث شد هزار و 200 یهودی روس که با کشتی به آمریکا مهاجرت کرده بودند، دستگیر و حبس شوند. آنفلوآنزای اسپانیایی هم در سال ۱۹۱۸ مرگبارترین بیماری همه گیر در طول تاریخ بود که مقامات بهداشتی ایالات متحده و اروپا را بر آن داشت تا پیشنهاد قرنطینه را مطرح کنند، چراکه می دانستند این بیماری از طریق سرفه و عطسه گسترش پیدا می کند. از این رو آنها مراکز دولتی و تمام مراکزی را که تجمعات در آنها برگزار می شد، تعطیل کردند و توانستند جلوی انتشار آنفلوآنزا را بگیرند. با یافتن راه های درمانی از جمله استفاده از دارو (درمانواکسن و آنتی بیوتیک) و انجام قرنطینه، کنترل برخی از این بیماری های واگیردار به نتیجه رسید و کاهش یافت. با این حال همچنان افراد مبتلا به بیماری های واگیردار را ایزوله می کردند که گاهی این اقدام با قوانین سختگیرانه ای نیز همراه بود.
از گذشته تاکنون قرنطینه ها راهکاری موثر در به حداقل رساندن شیوع بیماری بوده اند؛ البته همیشه نمی توان آن را بهترین راه حل دانست.
در سال ۲۰۰۳ میلادی با ظهور سندرم حاد تنفسی(سارس)، قرنطینه در بسیاری از کشورها اجرا شد و از شیوع بیماری جلوگیری کرد. به عنوان مثال کانادا برای هر مورد تایید شده سارس، حدود ۱۰۰ نفر را قرنطینه می کرد؛ تورنتو فقط ۲۵۰ مورد احتمالی داشت، اما ۳۰ هزار نفر در بیمارستان ها یا خانه هایشان قرنطینه شدند. این آمار تقریبا مشابه آمار پکن بود، در حالی که در کشور چین ۲۵۰۰ مورد ابتلا به سارس وجود داشت. در طول اپیدمی ابولا در لیبریا و سیرالئون در سال ۲۰۱۴ میلادی، کل محله ها قرنطینه شدند، به طوری که مردم اجازه خروج از خانه هایشان را نداشتند.
حالا اما در سال 2020، بیماری به نام کووید 19 که از ووهان چین ظهور کرده، بیشتر کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده و غلبه بر این ویروس، این روزها دغدغه تمام کشورهای دنیاست. اتفاقی که باعث شده کشورهای درگیر برای مهار کووید 19، دست به کار شوند و قرنطینه را بهترین راهکار بدانند و برای جلوگیری از انتشار آن راهی جز محدود کردن آزادی افراد نداشته باشند؛ اتفاقی که در طول تاریخ بارها رخ داده و ثابت کرده که همیشه رابطه ای بین پیشگیری از بیماری و محدود کردن آزادی افراد وجود داشته است.
بر این اساس، قرنطینه برای ریشه کنی بیماری مسری مانند کووید 19 نیز می تواند بسیار موثر باشد. به همین دلیل توصیه ما به خوانندگان عزیز این است؛ تا جایی که می توانند از خانه بیرون نیایند و در خانه بمانند. آن دسته از افرادی هم که به ناچار مجبور به خروج از خانه هستند، فراموش نکنند که تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
با عمل به توصیه های بهداشتی و اعمال قرنطینه خانگی خود و خانواده می توانیم سرعت گسترش و انتقال بیماری را کاهش دهیم و زنجیره انتشار آن را قطع کنیم. پس در خانه بمانید و در ریشه کنی این ویروس سهیم باشید.
منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس
فرمانده ارشد شرايط اضطرار منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس اعلام کرد: بنابردستوروزير نفت ودرجهت انجام مسؤوليت هاي اجتماعي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي مستقر درپارس جنوبي، تاکنون نزديک به 300 ميليارد ريال براي مقابله بابيماري کرونا دراستان بوشهربه صورت نقدي و غيرنقدي هزينه شده است.
پيروزموسوي گفت: از اين ميزان 100ميليارد ريال به صورت نقدي از سوي شرکت هاي پتروشيمي مستقر درپارس جنوبي براي تامين تجهيزات پزشکي، درماني و بهداشتي به دانشگاه علوم پزشکي بوشهر اختصاص يافته است.
به گفته وي، 200ميليارد ريال کمک هاي غيرنقدي نيز در قالب اقلام بهداشتي و پزشکي براي استقاده در اماکن و تاسيسات نفتي و کمک به شهرستان هاي همجوار با صنايع نفت، گازوپتروشيمي به شبکه هاي بهداشت و درمان و بيمارستان هاي آنها اختصاص يافته است.
مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس يادآورشد: با هدف مشارکت درضدعفوني و گندزدايي محيط زندگي مردم شريف و ساکنان شهرها و روستاهاي پيرامون تاسيسات صنايع نفت، گاز و پتروشيمي نيز حدود 50 شهر و روستا ضدعفوني و گندزدايي شده است.
موسوي بااشاره به ابلاغيه وزيرنفت درباره برنامه هاي مبارزه با ويروس کرونا درمناطق تابع تصريح کرد: با ابلاغيه وزير نفت، مسائل و مشکلات موجود مستمر و روزانه رصد و بررسي مي شود.
وي بااشاره به تهيه زيرساخت هاي لازم درصورت بروزشرايط اضطرار گفت: نقاهتگاه ها وتخت هاي قرنطينه مطابق ابلاغيه وزير نفت براي استفاده جامعه محلي و کارکنان فراهم شده است که در صورت بروز مشکل از آنها استفاده خواهد شد. موسوي افزود: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته درباره کاهش حضور نفرات، همچنين تعطيلي موقت کارگاه ها و پروژه هاي اجرايي، دراين منطقه طي يک ماه گذشته، شاهد کاهش 20 هزار نفري نيرو بوده ايم که اين مهم به سلامت بيشترکارکنان صنعت وجامعه محلي کمک کرده است. مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس کاهش پروازهاي ورودي و خروجي از طريق فرودگاه بين المللي خليج فارس، همچنين ممانعت ازحضور کارکنان ساکن دراستان هاي پرخطر را از ديگر برنامه هاي اجرا شده درسطح منطقه برشمرد و گفت: آمار ورودي و خروجي مسافر در فرودگاه عسلويه در يک ماه اخير در مقايسه با همين مدت در سال قبل، کاهش 75 درصدي مسافر را رقم زده است.
شرکت نفت و گاز پارس
مدير توليد و عمليات شرکت نفت و گاز پارس، روند برداشت گاز از سکوهاي در حال توليد اين شرکت را بسيار مطلوب عنوان و اظهار کرد: بازدهي سکوهاي گازي تحت راهبري اين مديريت با تحقق کامل برنامه مصوب وزارت نفت، به بيش از 100 درصد رسيد. عليرضا عبادي با اشاره به راهبري 26 سکوي طرح هاي گازي پارس جنوبي ازسوي مديريت توليد و عمليات گفت: بخشي از ظرفيت کنوني توليد گاز پارس جنوبي شامل برداشت گاز از اين سکوها و بخشي ديگر هم مربوط به 9سکوي طرح هاي توسعه بوده که مراحل واگذاري آنها به اين مديريت در حال انجام است. وي با بيان اين که برنامه توليد تکليفي گاز با ثبت بيش از 6 ميليون و 400 هزار نفر -ساعت کار عملياتي و پشتيباني از سوي کارکنان بخش خشکي و فراساحل محقق شده است، تصريح کرد: با توجه به شرايط ناشي از شيوع ويروس کرونا واهميت توليد ايمن وپايدار گاز از ميدان مشترک پارس جنوبي، توجه بيشتر به سلامت کارکنان به ويژه افراد مستقر روي سکوهاي گازي در دستور کار قرار گرفته است. مديرتوليد وعمليات شرکت نفت وگازپارس ازبرگزاري روزانه نشست هاي کميته سلامت به موازات پيگيري وحل مسائل پيش روي پايداري توليد خبر داد وافزود: همه فعاليت هاي مربوط به وضع سلامت کارکنان به صورت روزانه رصد و اقدام هاي لازم با حساسيت بسيار بالا و به صورت ضربتي اجرا مي شود. عبادي، اجراي ابلاغيه وزيرنفت در زمينه تأمين سلامت کارکنان را ضروري خواند و با تشريح عملکرد شرکت نفت و گاز پارس در مقابله با شيوع ويروس کرونا گفت: با توجه به امکانات موجود، توزيع و پيگيري استفاده از تجهيزات حفاظت فردي و مواد ضدعفوني کننده دست و سطوح روي سکوها، پيگيري اجراي دستورعمل هاي سلامت ابلاغي از سوي مبادي ذي ربط، برگزاري رزمايش هاي مختلف روي سکوها و سايت عسلويه براي مقابله با شيوع کرونا و تجهيز و آماده سازي يک فروند شناور تندرو به عنوان آمبولانس دريايي را از جمله اقدام هاي مقابله با کرونا عنوان کرد. وي کنترل رفت و آمد کارکنان به محل سکونت و برعکس، کاهش افراد حاضر درمحل کار با رويکرد جلوگيري از حضور کارکنان ساکن در استان يا شهرهاي با ظرفيت آلودگي بيشتر و هماهنگي حضور همکاران رسمي و پيمانکار ازشهرهاي محل تجمع به عسلويه را ازديگر اقدام هاي کنترلي براي مقابله با شيوع ويروس کرونا برشمرد.
بهداشت و درمان صنعت نفت
سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت سامانه خوداظهاري پايش، غربالگري و پيشگيري از شيوع بيماري کوويد 19را راه اندازي کرد.
اين سامانه به منظور ضرورت پايش، غربالگري و پيشگيري ازشيوع بيماري کوويد19درمحيط هاي کاري، همچنين پيگيري افراد نيازمند قرنطينه در منزل يا محل کار براي خوداظهاري، راه اندازي شده است. دسترسي به سامانه ازطريق وب سايت سازمان به آدرس https: //www.piho.ir/fa/corona براي استفاده کارکنان رسمي، قرارداد مدت معين، مدت موقت شاغل و بازنشسته و تحت تکفل ايشان فراهم شده است. نحوه ورود به سامانه از طريق شماره پرسنلي و کد ملي شاغل امکان پذير است.
پخش فراورده هاي نفتي منطقه اروميه
انبار نفت جديد اروميه با امکان ارسال و ذخيره سازي 118 ميليون ليتر فراورده به بهره برداري رسيد. با وجود محدوديت هاي بهداشتي و ترافيکي به دليل شيوع ويروس کرونا، انبار نفت جديد اروميه که مزين به نام سردار شهيد حاج قاسم سليماني شده است، تکميل و بهره برداري شد. خط لوله جديد انشعابي به طول 16 کيلومتر از خط لوله مياندوآب - اروميه به پايانه جديد اروميه، توسط شرکت ملي مهندسي و ساختمان نفت ايران احداث و ارسال نخستين محموله به مخازن اين انبار نفت نيز با همکاري شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ايران و شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران انجام شد. بهره برداري از انبار نفت جديد اروميه، امکان ارسال و ذخيره سازي سه فرآورده بنزين، نفت گاز ونفت سفيد را به ميزان 118ميليون ليترميسر کرده است.
شرکت نفت و گاز پارس
مدير توليد و عمليات شرکت نفت و گاز پارس، روند برداشت گاز از سکوهاي در حال توليد اين شرکت را بسيار مطلوب عنوان و اظهار کرد: بازدهي سکوهاي گازي تحت راهبري اين مديريت با تحقق کامل برنامه مصوب وزارت نفت، به بيش از 100 درصد رسيد. عليرضا عبادي با اشاره به راهبري 26 سکوي طرح هاي گازي پارس جنوبي ازسوي مديريت توليد و عمليات گفت: بخشي از ظرفيت کنوني توليد گاز پارس جنوبي شامل برداشت گاز از اين سکوها و بخشي ديگر هم مربوط به 9سکوي طرح هاي توسعه بوده که مراحل واگذاري آنها به اين مديريت در حال انجام است. وي با بيان اين که برنامه توليد تکليفي گاز با ثبت بيش از 6 ميليون و 400 هزار نفر -ساعت کار عملياتي و پشتيباني از سوي کارکنان بخش خشکي و فراساحل محقق شده است، تصريح کرد: با توجه به شرايط ناشي از شيوع ويروس کرونا واهميت توليد ايمن وپايدار گاز از ميدان مشترک پارس جنوبي، توجه بيشتر به سلامت کارکنان به ويژه افراد مستقر روي سکوهاي گازي در دستور کار قرار گرفته است. مديرتوليد وعمليات شرکت نفت وگازپارس ازبرگزاري روزانه نشست هاي کميته سلامت به موازات پيگيري وحل مسائل پيش روي پايداري توليد خبر داد وافزود: همه فعاليت هاي مربوط به وضع سلامت کارکنان به صورت روزانه رصد و اقدام هاي لازم با حساسيت بسيار بالا و به صورت ضربتي اجرا مي شود. عبادي، اجراي ابلاغيه وزيرنفت در زمينه تأمين سلامت کارکنان را ضروري خواند و با تشريح عملکرد شرکت نفت و گاز پارس در مقابله با شيوع ويروس کرونا گفت: با توجه به امکانات موجود، توزيع و پيگيري استفاده از تجهيزات حفاظت فردي و مواد ضدعفوني کننده دست و سطوح روي سکوها، پيگيري اجراي دستورعمل هاي سلامت ابلاغي از سوي مبادي ذي ربط، برگزاري رزمايش هاي مختلف روي سکوها و سايت عسلويه براي مقابله با شيوع کرونا و تجهيز و آماده سازي يک فروند شناور تندرو به عنوان آمبولانس دريايي را از جمله اقدام هاي مقابله با کرونا عنوان کرد. وي کنترل رفت و آمد کارکنان به محل سکونت و برعکس، کاهش افراد حاضر درمحل کار با رويکرد جلوگيري از حضور کارکنان ساکن در استان يا شهرهاي با ظرفيت آلودگي بيشتر و هماهنگي حضور همکاران رسمي و پيمانکار ازشهرهاي محل تجمع به عسلويه را ازديگر اقدام هاي کنترلي براي مقابله با شيوع ويروس کرونا برشمرد.
شرکت ملي حفاري ايران
عمليات حفر وتکميل 6 حلقه چاه نفت ازيکم تا 15فروردين ماه با کار بست دکل هاي شرکت ملي حفاري ايران در گستره مناطق نفت خيز جنوب پايان يافت. بابک زنگنه، مدير برنامه ريزي تلفيقي شرکت ملي حفاري ايران گفت: دوحلقه ازچاه هاي تکميل شده، توسعه اي و چهار حلقه نيز تعميري بوده است. وي با بيان اين که عمليات حفاري اين چاه ها در برنامه پارسال تعريف و اجرايي شده بود، اظهار کرد: 6 حلقه چاه مزبور با تلاش متخصصان و کارکنان سختکوش شرکت ملي حفاري ايران در روزهاي آغازين امسال تکميل شد و براي بهره برداري دراختيار شرکت هاي متقاضي قرار گرفت. مدير برنامه ريزي تلفيقي شرکت ملي حفاري ايران با بيان اين که در اين مدت چهار هزار و 880 مترحفر چاه ثبت شده است، اظهارکرد: دوحلقه چاه توسعه اي (جديد)بابه کارگيري دکل هاي سنگين خشکي 93 و 34 فتح در موقعيت ميدان هاي نفتي مارون و گچساران حفاري شده است. زنگنه گفت: دستگاه هاي حفاري 51، 85، 71 و 75 دربازه زماني يکم تا 15 فروردين ماه امسال تعمير شده اند وحفاري دو حلقه چاه در ميدان نفتي اهواز ودو حلقه درميدان هاي رگ سفيد و آغاجاري را تکميل کرده اند. وي با بيان اين که ناوگان اين شرکت هم اکنون 70دستگاه حفاري خشکي و دريايي ملکي در اختياردارد، افزود: باتوجه به وسعت مناطق عملياتي اين شرکت دراستان هاي نفت خيز کشور، جابه جايي 16 دستگاه حفاري در مراحل اجرا قرار دارد. زنگنه با تاکيد بر اين که به منظور تحقق برنامه هاي توليد شرکت ملي نفت ايران، حفاري چاه هاي نفت و گاز اعم از توسعه اي، توصيفي، تعميري و اکتشافي بدون وقفه استمرار دارد، گفت: کارکنان عملياتي اين شرکت درقالب طرح اقماري درهمه روزهاي سال و درهرشرايط اقليمي درچارچوب ضوابط و دستورعمل هاي ايمني، بهداشت و محيط زيست در حال انجام وظيفه هستند.
شرکت بهره برداري نفت و گاز اروندان
مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گازاروندان ازاستمرار اقدام هاي اين شرکت براي مقابله با کرونا در دو سطح شرکتي و مناطق و شهرهاي همجوار خبر داد. جهانگير پورهنگ با تشريح تمهيدات و اقدام هاي اين شرکت در مقابله با شيوع ويروس کرونا درحوزه استحفاظي وشهرستان هاي همجوار تاسيسات نفتي در منطقه غرب کارون اظهارکرد: پيرو طرح ملي فاصله گذاري اجتماعي، ابلاغيه هاي وزارت نفت و استانداري خوزستان، دستور به حداقل رساندن حضور کارکنان ستادي شرکت، مطابق برنامه ريزي مديران و رؤساي واحد مربوطه داده شده است. مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان درباره مشارکت اين شرکت براي تحقق اهداف و مسووليت هاي اجتماعي عنوان کرد: از نخستين روزهاي آغاز اين بحران و شيوع بيماري کوويد19، شرکت نفت و گاز اروندان با فرمانداري ها و کميته هاي سلامت شهرستان هاي همجوار تاسيسات نفتي در منطقه غرب کارون به منظور تامين لجستيک و ملزومات بهداشتي و ايمني، در حد توان خود اقدام کرده است. پورهنگ افزود: توزيع وسايل ضدعفوني و اقلام حفاظت فردي مانند ماسک، دستکش، لباس حفاظتي براي کادر بهداشت و پاسداران سلامت شهرستان هاي اهواز، آبادان، خرمشهر و دشت آزادگان به ارزش تقريبي يک ميلياد ريال از جمله اين همکاري ها بوده است. وي از گروه هاي جهادي پايگاه مقاومت بسيج شرکت نفت وگاز اروندان براي مقابله با ويروس کرونا قدرداني و اظهار کرد: گروه هاي جهادي پايگاه مقاومت بسيج اين شرکت از اواسط اسفندماه به شکل شبانه و مستمر در حال انجام عمليات ضدعفوني معابر و مکان هاي عمومي شهر خرمشهر هستند و تاکنون بيش از 360 نفر- روز خدمت رساني عمومي داشته اند.
شرکت نفت فلات قاره
با برگزاري نشست کميته راهبردي سلامت شرکت نفت فلات قاره ايران براستفاده حداکثري ازظرفيت هاي موجود تاکيد شد.
دراين نشست ويدئوکنفرانسي که باحضور عليرضا سلمان زاده، مديرعامل شرکت نفت فلات قاره و مسئولان 6منطقه عملياتي شرکت نفت فلات قاره ايران برگزارشد، آخرين شرايط و اقدام هاي مناطق وستاد پيشگيري و مقابله با ويروس کرونا بررسي و درباره آن تصميم گيري شد. سلمان زاده باتاکيد بر وحدت رويه براي مقابله با شيوع ويروس کرونا، از مديران وکارکنان بخش هاي مربوط خواست تا ازهمه ظرفيت هاي موجود براي تحقق اين هدف استفاده شود.
وي همچنين پيروي از تصميم هاي ستاد مبارزه با کرونا و رعايت همه دستورعمل هاي بهداشتي براي دستيابي به نتيجه مناسب را يک الزام خواند.
به گفته وي، حفظ سلامتي همکاران و خانواده ها، مهمترين اولويت مديران شرکت است و براي رسيدن به اين هدف همه بايد همکاري کنند.
دراين نشست، مديران و روساي ستادي مرتبط نيز، گزارشي از آخرين اقدام هاي انجام شده براي مبارزه با ويروس کرونا ارائه کردند. از ابتداي شيوع ويروس کرونا در کشور، ستاد پيشگيري و مقابله با اين ويروس در شرکت نفت فلات قاره ايران تشکيل شده و با تشکيل نشست هاي منظم، اقدام هاي فوري و اثربخشي براي مقابله با اين بيماري انجام شده است.
شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون
بسيجيان شرکت بهره برداري نفت وگازکارون درجهت انجام مسؤوليت هاي اجتماعي، اقدام هاي مؤثري براي مقابله با گسترش ويروس کرونا در برخي مناطق شهر اهواز و روستاهاي اطراف تأسيسات انجام داده اند.
فرمانده پايگاه مقاومت بسيج شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون گفت: ضدعفوني و گندزدايي اماکن و معابرعمومي مناطق مختلف شهر اهواز و روستاهاي همجوارتأسيسات، ازجمله اقدام هايي است که از اواخر اسفندماه پارسال آغاز شده است و هم اکنون نيز ادامه دارد.
فتح الله گشتاسبي افزود: دربازه زماني 25 اسفندماه پارسال تا 15فروردين امسال، چهارتيم جهادي اين شرکت بااستفاده از20هزارليترمواد ضد عفوني کننده، مناطقي از جمله حصيرآباد، منبع آب، 20 متري شهرداري، خيابان اصلي عامري به سمت پل کيانپارس، کوي فرهنگيان 1 و 2، کمپلو، خيابان اصلي 30 متري نيوسايد، خيابان اصلي 24 متري، همچنين حسينيه عاشقان ثارالله، بيمارستان امام خميني (ره) و کلينيک بيمارستان شهيد رجايي را ضدعفوني کردند.
به گفته وي، جايگاه هاي سوخت دروازه، سپيدار، خيابان آزادگان، کوي ملت ومجتمع آموزش و فنون واداره تهويه ملي راه نيزديگر مناطقي هستند که ضدعفوني آنها در بازه زماني يادشده انجام شده است. فرمانده پايگاه مقاومت بسيج شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون گفت: همچنين در اين مدت بسته هاي معيشتي شامل برنج، روغن، رب گوجه، سويا و ماکاروني ازسوي پايگاه بسيج شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون تهيه و بين خانواده هاي نيازمند 23 روستا و منطقه محروم اهواز توزيع شده است. گشتاسبي اعزام نيروهاي جهادي آرايشگر مردانه به روستاهاي همجوار تأسيسات را با هدف کمک به تردد کمتر وقطع زنجيره انتقال ويروس کرونا، بخش ديگري ازخدمات پايگاه مقاومت بسيج شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون برشمرد.
شرکت پايانه هاي نفتي ايران
مخزن ذخيره سازي نفت خام شماره 19 پايانه نفتي خارک با ظرفيت 500 هزار بشکه به بهره برداري رسيد.
اين مخزن در مسير حفظ و ارتقاي ظرفيت ذخيره سازي نفت خام به دست توانمند متخصصان داخلي بازسازي و نوسازي شده است.
عباس اسدروز، مديرعامل شرکت پايانه هاي نفتي ايران گفت: مخزن شماره19مطابق استانداردهاي مربوطه، باسپري کردن فرآيند تست ايستايي به منظور اطمينان از صحت عملکرد بدنه، کف و ديگر اجزاي مخزن به بهره برداري رسيده است.
وي تاکيد کرد: تعميرات اساسي مخازن و بهبود شرايط ذخيره سازي در مناطق عملياتي خارک وشمال کشور، همواره از اولويت هاي شرکت پايانه هاي نفتي ايران است.
مديرعامل شرکت پايانه هاي نفتي ايران از آغازعمليات هيدروتست مخازن در حال تعمير ذخيره سازي نفت خام پايانه خارک خبر داد.
عباس اسدروزاظهارکرد: تعميرات اساسي مخازن و بهبود شرايط ذخيره سازي در مناطق عملياتي خارک و شمال همواره از اولويت هاي شرکت بوده است و هم اکنون مخازن 19و 6 پايانه نفتي خارک با ظرفيت 500 هزار بشکه و 272 هزار بشکه در مراحل پاياني فرآيند تعميرات اساسي قرار دارند.
وي افزود: مخزن شماره 19 مطابق استانداردهاي مربوطه، فرآيند آزمون ايستايي به منظور اطمينان ازصحت عملکرد بدنه، کف و ديگر اجزاي مخزن پس ازانجام تعميرات را سپري کرده ودر مراحل پاياني بهره برداري است. به گفته اسدروز، مخزن شماره 6 نيزپس ازانجام فعاليت هاي عمده تعميراتي نظير تعويض کامل ورق هاي کف مخزن، تعويض سيستم نشت بند و رنگ آميزي بدنه در مرحله آزمون ايستايي است.
مديرعامل شرکت پايانه هاي نفتي ايران تاکيد کرد: با عملياتي شدن اين دو مخزن، توان ذخيره سازي پايانه نفتي خارک حدود 770 هزاربشکه افزايش مي يابد.
وي تصريح کرد: شرکت پايانه هاي نفتي ايران باماموريت دريافت، ذخيره سازي و بارگيري و صادرات نفت خام و ميعانات گازي در حوزه بالادستي صنعت نفت به عنوان آخرين حلقه از رنجيره توليد انرژي کشور است.
اسدروز گفت: حفظ و ارتقاي ظرفيت ذخيره سازي نفت خام به منظور بي اثر کردن شرايط تحريم در حوزه صادرات نفت، همچنين تقويت توان چانه زني در معاملات بين المللي، يکي از وظايف اصلي شرکت است.
شرکت ملي گاز ايران
مديرديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران از توليد روزانه 725 ميليون مترمکعب گاز طبيعي در 15 روز ابتداي سال 1399 خبر داد. مهدي جمشيدي دانا درباره مقدار مصرف روزانه گاز طبيعي گفت: مقدارمصرف گاز طبيعي خانگي، تجاري و صنايع غيرعمده 347 ميليون مترمکعب، مصرف صنايع عمده 124 ميليون مترمکعب و مصرف نيروگاه ها 134 ميليون مترمکعب در روز بوده است. وي همچنين با اشاره به مقدار توليد و مصرف گاز در سال 98 گفت: ازمجموع توليد گاز در سال گذشته 42 ميليارد مترمکعب مصرف صنايع عمده، 112 ميليارد مترمکعب مصرف تجاري، خانگي و صنايع غيرعمده و 60 ميليارد و 600 ميليون مترمکعب مصرف نيروگاه ها بوده است. مديرديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران در ادامه با اشاره به رکورد مصرف گاز در دي ماه پارسال گفت: پارسال با مصرف 625 ميليون مترمکعب گاز در يک روز، رکوردي جديد در مصرف ثبت شد، به همين دليل برنامه ريزي هايي از جمله افزايش توليد گاز در سال جديد در دست انجام است.
جمشيدي دانا تأکيد کرد که در سرماي شديد زمستان پارسال و وقوع سيل در برخي استان هاي کشور درتعطيلات نوروز، شبکه انتقال گاز کل کشور پايدار بوده است.
شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب
احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب گفت: تداوم توليد پايدار و بي وقفه نفت و توسعه ظرفيت هاي اقتصادي کشور و همراهي با مدافعان سلامت استان هاي نفت خيز جنوب وجنوب غرب کشور به ويژه استان خوزستان در مقابله با ويروس کرونا در قالب مسؤوليت هاي اجتماعي، اولويت هاي اصلي اين شرکت در زمان مديريت بحران کرونا در کشور است. وي افزود: شرکت ملي مناطق نفت خيزجنوب در کنارپايش مستمر چاه ها، تاسيسات و کارخانه هاي صنعتي در گستره اين شرکت براي حفظ پايداري توليد، از ابتداي بحران کرونا اقدام هايي را براي پيشگيري از شيوع اين ويروس در دستور کار قرار داده است که تشکيل ستاد پيشگيري از انتشار ويروس کرونا درستاد و شرکت هاي بهره برداري تابع، پيگيري خريد 20 دستگاه ونتيلاتور براي بيمارستان هاي استان خوزستان با هماهنگي بهداشت و درمان صنعت نفت وموافقت شرکت ملي نفت ايران، ضدعفوني کردن مستمر اماکن اداري، مجتمع هاي صنعتي، مناطق عملياتي و مسکوني تحت مديريت خود، توزيع ماسک و مواد ضدعفوني کننده و ضدعفوني کردن بيش از 150محله از محلات و مناطق محروم اهواز و شهرستان هاي محل استقرار ستاد پنج شرکت بهره برداري تابع به همراه توزيع چند هزاربسته معيشتي وپيشگيري از انتشار ويروس کرونا، از جمله اين اقدام ها بوده است.
محمدي گفت: همچنين بابهره گيري از ظرفيت هاي موجود، تلاش شبانه روزي همکاران اين شرکت و همکاري بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز و حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان، نقاهتگاهي باظرفيت 100تخت در شهر اهوازبا هدف قطع زنجيره انتقال اين ويروس آماده، تجهيز، افتتاح و به شبکه بهداشت و درمان استان خوزستان تحويل شد. به گفته وي، اين نقاهتگاه حدود پنج هزارمترمربع مساحت دارد وبا مجهزشدن به تجهيزات درماني، بهداشتي و کادر درماني ومراقبتي تا زماني که نيازباشد براي بيماراني که امکان قرنطينه خانگي آنها ميسر نيست، داير و آماده خدمت رساني است. مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب با بيان اين که مأموريت اين شرکت توليد و توزيع نفت خام، گاز و مايعات گازي است، گفت: تأمين انرژي وارزآوري براي کشور، تأمين خوراک پالايشگاه ها و پتروشيمي ها مرهون تلاش شبانه روزي و تعطيل ناپذير کارکنان عملياتي اين شرکت است که دربحران کرونا نيز بدون لحظه اي توقف، مشغول فعاليت هستند. به گفته وي، همه مديران و کارکنان عملياتي در مناطق تحت مسؤوليت خود درتمام اين ايام مشغول خدمت بوده وهستند و براساس دستورعمل ستاد ملي مبارزه با کرونا، حضورنيروهاي ستادي اين شرکت و شرکت هاي تابع به نحوي که خللي در فرآيند توليد، پشتيباني توليد و کارهاي روزانه ايجاد نشود، کاهش يافته است.
شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه تهران
رئيس مهندسي خوردگي شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه تهران از ايمن سازي و پوشش مجدد دو محور مهم در مسير شرق خبر داد.
محمدرضا شريفي پور با اشاره به اهميت اجراي اين پروژه گفت: در پي بارندگي هاي اخير و سيلابي شدن برخي نواحي خطوط لوله انتقال نفت و فراورده هاي نفتي، خطوط 16 اينچ ري– ورسک و 30 اينچ مغانک – ري به شکل خطرناکي دچار آب بردگي شد و پوشش اين لوله ها آسيب ديد.
وي افزود: پس از فروکش سيلاب، با اعزام گروهي به محل هاي مورد نظر به پوشش هر دو خط و خاکريزي موقتي آنها اقدام شد.
شريفي پور محدوده انجام اين عمليات يک روزه را قبل از شهر ايوانکي و بعد از شهرک صنعتي جنت آباد در داخل رودخانه اعلام کرد.
وي ضمن قدرداني از واحدهاي شرکت کننده در اين عمليات ازجمله واحد ترابري با بيان اين که در اين عمليات باانجام خاکبرداري محل هاي مورد نظرآماده وبه پوشش خطوط آنها اقدام شده است، تصريح کرد: بنابر شرايط ناشي از طغيان رودخانه، خاکريزي هاي کامل به پس از ترميم سد و موکول شده است.
رئيس مهندسي خوردگي شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران تأکيد کرد: با توجه به شرايط و موقعيت محل، ضرورت دارد در نخستين فرصت، سد احداثي ترميم و خاکريزي کامل، انجام شود.
شرکت گاز استان کردستان
مشترکان شرکت گاز استان کردستان در سال گذشته با مصرف 3 ميليارد و 15 ميليون و 542 هزار مترمکعب گازطبيعي، قدم به سال نو گذاشتند. احمد فعله گري، مديرعامل شرکت گاز استان کردستان با بيان اين که مصرف گاز طبيعي هرسال با افزايش روبه رو بوده است، گفت: در سال 97، مشترکان شرکت گاز استان کردستان با احتساب مصرف نيروگاه تا پايان سال، دوميليارد و 949ميليون و 523 هزار و 961 مترمکعب گاز مصرف کردند که اين مصرف در سال گذشته 18.6 درصد افزايش داشت. وي به مصرف اسفندماه پارسال اشاره و تصريح کرد: مقدار مصرف گاز طبيعي در اسفند 98 در مقايسه با مدت مشابه آن درسال 97 با چهار درصد افزايش رو به رو بود. فعله گري در ادامه ضمن قدرداني از مردم فهيم و مرزداران غيور استان کردستان به دليل صرفه جويي مصرف گاز، اظهار اميدواري کرد که مردم اين استان با ادامه همکاري هاي خود در استفاده ايمن و بهينه گاز طبيعي، ضمن کمک به پايداري شبکه گاز، زمينه بهره مندي ديگر مناطق سردسير استان و کشور از اين نعمت الهي را فراهم کنند. وي توسعه هر گونه خدمت را مرهون همکاري و همراهي مردم و مشترکان دانست و از همراهي مردم شريف استان کردستان در مصرف بهينه گاز طبيعي در فصول سرد سال تشکر و قدرداني کرد. مديرعامل شرکت گاز استان کردستان همچنين با اشاره به شرايط جامعه و جلوگيري از شيوع ويروس کرونا و مراجعه حضوري کنتورخوان ها به درب منازل براي قرائت کنتور، از مشترکان گاز کردستان درخواست کرد که اعداد سياه رنگ کنتور خود را به سامانه پيامکي 10008194ارسال و با پرداخت به موقع قبوض گازبها اين شرکت را در ارائه خدمات مستمر و مداوم ياري کنند.
شرکت گاز خراسان رضوي
مديرمهندسي واجراي طرح هاي شرکت گازخراسان رضوي از عمليات ضربتي گازرساني به بيمارستان امام حسين (ع) تربت حيدريه خبر داد.
سيدمصطفي حيدري گفت: با هدف تقويت امکانات درماني جامعه پزشکي و ارتقاي سلامت عمومي شهروندان درمقابله باويروس کرونا، گازرساني به اين بيمارستان به جاي 45 روز تعيين شده پس از تعطيلات نوروزي در 15 روز نخست فروردين انجام شده است. وي با اشاره به شرايط کنوني جامعه و لزوم يکپارچگي و هماهنگي دستگاه هاي خدمات رسان براي افزايش سطح آمادگي جامعه درماني و پزشکي براي مقابله با ويروس کرونا، گفت: گازرساني به بيمارستان امام حسين(ع) تربت حيدريه در اقدامي جهادي و ايثارگونه به صورت فوري و خارج ازنوبت از روزهاي ابتدايي تعطيلات نوروزي امسال درچند شيفت کاري آغاز شد و در زمان يادشده پايان يافت. وي با قدرداني از همراهي دستگاه هاي ذي ربط براي صدورمجوزهاي لازم اين پروژه افزود: عمليات اجرايي گازرساني به اين بيمارستان با توجه به تعطيلات نوروزي، محدوديت هاي کاري ناشي از شيوع بيماري کرونا و بارندگي شديد در روزهاي اخير، با موانع زيادي روبه رو بوده است. مدير مهندسي و اجراي طرح هاي شرکت گاز خراسان رضوي اظهار کرد: در گازرساني به بيمارستان تربت حيدريه، اجراي بيش از2200متر شبکه تغذيه در قطرهاي 4 و 6 اينچ ونصب يک ايستگاه تقليل فشار پيش بيني شده است.
مدير مهندسي و اجراي طرح هاي شرکت گاز خراسان رضوي عنوان کرد: پزشکان و پرستاران کشور در هفته هاي اخير با ايثار و فداکاري ويژه سهم خود را در مبارزه با ويروس کرونا انجام داده و تلاش مي کنيم با تکميل و بهره برداري اين پروژه، ما هم سهمي در ارتقاي سلامت عمومي شهروندان داشته باشيم.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان
اقدام به موقع کارکنان عملياتي و نيروهاي انتظامي تلاش براي سرقت از خط لوله اهواز - سبزآب را ناکام گذاشت.
مديرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه خوزستان با اشاره به بهره گيري افرادسودجو ازشرايط قرنطينه وخلوتي مسيراظهار کرد: با اعلام گزارش سرقت به وسيله ايجاد سوراخ در بخشي از خط لوله ياد شده و حفر گودال توسط سارقان، اچ اس اي شرکت به محل اعزام و نشتي آن در کوتاه ترين زمان ممکن مهار شد.
حميد رضا کيهان پور با بيان اين که اين مهم در کيلومتر 20 خط لوله 16 اينچ سبزآب - اهواز در ورودي روستاي مراونه ازتوابع اهواز اتفاق افتاده است، انتشار خبرشکستگي اين خط لوله را تکذيب کرد.
شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران
ستاد، شرکت هاي تابع و پالايشي شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي، برنامه هاي پيشگيرانه و کنترلي خود در مقابله با ويروس کرونا را در سه محور اقدام هاي مديريتي، بهداشتي و آموزشي و آگاه سازي پيگيري مي کنند.
پيرو اين برنامه هاي پيشگيرانه، مديران ستاد، شرکت هاي تابع و پالايشي به منظور پيشگيري ازابتلاي همکاران خود به ويروس کرونا، مأموريت هاي اداري را به جز در شرايط عملياتي و اضطراري لغو کرده اند.
خريد دستگاه تب سنج، تعطيلي همايش ها، کلاس هاي آموزشي، نمازخانه ها، رستوران ها، ورزشگاه ها وبرنامه ريزي براي شيفت بندي و حضور حداقلي کارکنان در محل کار، از جمله تصميم هاي اين ستاد است.
حذف سامانه انگشت نگاري وجايگزيني آن با سيستم ثبت چهره به منظور ثبت حضور و غياب کارکنان، تغيير ساعات کاري در برخي شرکت ها، برگزاري نشست ها با پيمانکاران طرح ها به منظور پياده سازي و پيگيري اقدام هاي پيشگيرانه و کنترلي مقابله با ويروس کرونا از ديگر تصميم ها ستاد شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران است.
بنابردستور عمل ستاد مزبور، شرکت ها در بخش اقدام هاي بهداشتي با تهيه وابلاغ دستورعمل ها و راهنماهاي مرتبط، انجام عمليات غربالگري تب سنج در ورودي ساختمان هاي ستادي و عملياتي از حضور افراد مشکوک به بيماري جلوگيري مي کنند.
درهمين حال با تهيه محلول ضدعفوني کننده، دستکش هاي يکبار مصرف لاتکس، دستمال هاي نانو مختص هر ميز کار ونصب ديسپنسرمايع ضدعفوني کننده در آسانسورها از ابتلاي کارکنان به ويروس کرونا پيشگيري مي شود.
نيروهاي خدماتي نيز به استفاده از دستکش و ماسک يکبار مصرف ملزم شده اند و بر رعايت دقيق نکات بهداشتي به روش هاي مختلف تأکيد شده است. ضدعفوني و گندزدايي محوطه ها، پيگيري دريافت گزارش آماري روزانه در خصوص مبتلايان به ويروس در شرکت هاي تابع و ستاد و اطلاع از آخرين وضعيت درماني آنها، جمع آوري لباس هاي کارکنان خدماتي به منظور شست وشو وضدعفوني روزانه، از ديگر اقدام هاي بهداشتي در سطح شرکت هاست.
ضدعفوني کردن مستمر سرويس هاي اياب و ذهاب کارکنان، آمبولانس ها وساير محيط ها، ايزوله کردن اتاق هاي کنترل درشرکت هاي عملياتي و بازديد از کمپ هاي پيمانکاران طرح ها و پروژه ها به منظور اطمينان از رعايت مسائل بهداشتي و آمادگي هاي لازم، ديگر اقدام هاي عملي پيشگيرانه ستاد شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران در خصوص مبارزه با ويروس کروناو پيشگيري از شيوع آن است.
اطلاع از تازه ترين اطلاعات و اخبار ويروس کرونا و تهيه و ارسال اين اطلاعات در قالب فايل هاي آموزشي از طريق سيستم اتوماسيون اداري، تهيه بنر و استند و تراکت آموزشي، توزيع بروشور وارسال پيام هاي آموزشي از طريق پيامک، بخشي از فعاليت هاي ستاد شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي و شرکت هاي تابع و پالايشي در زمينه آموزش و آگاه سازي است.
راه اندازي پويش هاي خودجوش از جمله «نه به دست دادن»، اختصاص رايگان سوخت به آمبولانس ها در برخي مناطق پخش با حضور داوطلبانه صاحبان جايگاه ها و ترغيب همکاران به استفاده از ماسک و دستکش يکبار مصرف در محل هاي عمومي، از ديگر مواردي است که در حوزه بهداشت و آگاه سازي کارکنان مي توان به آن اشاره کرد.
گشت و گذارهای مجازی
شبنم اعماري- به روزهاي پاياني اولين ماه سال جديدنزديک مي شويم، ماهي که آغاز آن با سنتي ديرينه و دوست داشتني به نام نوروز همراه بود؛ آيين ديد و بازديدي که از ديرباز در ميان مردمان ايران زمين رايج بوده و تاکنون هم ادامه داشته است. در اين بين گشت و گذار و سفر هم جزئي جدايي ناپذير از نوروز باستاني ايرانيان است. با آغاز سال جديد و شروع تعطيلات عيد، مردم ايران خود را آماده سفر مي کردند تا با حضور در مناطق مختلف ايران کمي از دغدغه هاي روزمره زندگي شان را فراموش کنند، اما نوروز امسال با تمام سال هايي که گذشت، متفاوت بود.
قبل از آغاز سال 99 و عيد نوروز، کشورمان درگير مهمان ناخوانده اي شد که هنوز شرش از سرمان کم نشده است. در حال حاضر نه تنها ايران، بلکه کل جهان درگير ويروسي هستند که بيرون راندنش کار آساني نيست و همکاري تمام مردم را مي طلبد.
امسال و در عيد نوروز، مردم ايران در بهترين فصل سفر، چالشي به نام کروناويروس را پشت سر مي گذارند. اتفاقي که باعث شده با کنسل کردن مسافرت هاي نوروزي، قدمي در راه عدم انتشار اين ويروس واگيردار بردارند تا بتوانند در ريشه کني آن سهيم باشند.
مردم فهيم کشور با وجود اينکه سال سختي را سپري کردند و براي به در کردن خستگي يک سال کار و تلاش در انتظار رسيدن تعطيلات نوروز بودند، به خاطر مهمان ناخوانده اي که وارد ايران شده، مجبور به لغو سفرهايشان شده اند و خود را در خانه قرنطينه کرده اند.
در تعطيلات نوروز 99، نه تنها ايران، بلکه بسياري از کشورهاي درگير کرونا، مبارزه با اين ويروس را نوعي جنگ اعلام و توصيه کرده اند همانطور که به کسي در زمان جنگ اجازه سفر داده نمي شود، مردم نيز به سفر نروند و در خانه بمانند تا از اين طريق بتوانند سلامت خود و ديگران را تضمين کنند.
با فراگیری ویروس کرونا و لغو مسافرت در بیشتر کشورهای جهان، اتفاقات ناخوشایندی هم در صنعت گردشگری افتاده است؛ موزه ها تعطیل شده اند و در آنها به روی بازدیدکنندگان بسته است. مراکز گردشگری ایران و کل جهان هم تعطیل شده اند. تمام بلیت ها و تورهای فروخته شده، لغو و هتل ها در شهرها و کشورهای مختلف، هیچ مسافری را پذیرش نمی کنند. تمام رستوران ها بسته شده اند. هیچ کس اجازه حضور در پارک ها را ندارد و مراکز رفاهی شهرهای مسافرپذیر و توریستی تا نابودی کرونا تعطیل هستند. در این بین تمام مسوولان اجرایی کشور توصیه اکید دارند که مردم در خانه بمانند و با سفر نکردن جلوی انتقال و انتشار ویروس را بگیرند. میراث فرهنگی هم اعلام کرده مردم می توانند سنت دیرینه شان را در تعطیلات دیگری چون عید فطر و عید قربان بجا آورند.
با توجه به آنچه مسوولان عنوان کرده اند، نگرانی بابت از دست رفتن تعطیلات عید وجود نخواهد داشت. بنابراین مردم فهیم کشور با قرنطینه خانگی و پر کردن اوقات فراغت خود از طرق مختلف می توانند گامی بلند برای نابودی کرونا بردارند. امروزه و در عصر تکنولوژی، می توان مدل جدیدی از سفر یا گشت و گذار را تجربه کرد؛ یعنی از طریق فضای مجازی به موزه رفت یا به شهر و دیار مدنظر سفر کرد و در خصوص مقاصد گردشگری دوره پساکرونا، برنامه ریزی داشت. این روزها سایت های زیادی برای سفرهای مجازی راه اندازی شده اند که با یافتن آنها می توان در خانه، سفرهای هیجان انگیزی را تجربه کرد. سفری که شاید هیجان آن در دنیای مجازی بیش از دنیای واقعی برایتان لذت بخش باشد. بی شک این مهمان ناخوانده نیز دیر یا زود از شهر و دیارمان خواهد رفت، آن زمان است که می توان در آرامش و به دور از دغدغه های امروز، مقصدی برای سفر انتخاب کرد و چمدان ها را بست و راهی شد؛ البته به شرط آنکه همه برای ریشه کنی این ویروس منحوس دست در دست هم دهیم و با رعایت نکات بهداشتی و در خانه ماندن به بیرون راندن کروناویروس از شهر و دیارمان کمک کنیم.
Tehran.ir، نخستین سایت با پسوند ملی ایران است که از سوی شهرداری تهران اداره می شود و فرصت های گردشگری زیادی را در دسترس قرار می دهد. در این سایت می توانید تصاویر سه بعدی خاصی را از بخش های مختلف پایتخت ببینید و از دیدنش لذت ببرید.
Irantravels.ir، یکی از سایت های جدید صنعت گردشگری ایران است که سعی کرده فرصت های گردشگری زیادی را به زبان ساده در اختیار مخاطبان داخلی و خارجی قرار دهد. پس بازدید از این سایت را هم از دست ندهید.
ichto.ir، یکی از سایت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور است که ظرفیت های گردشگری سراسر ایران را به چند زبان مختلف در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
tourismiran.ir، برندی برای پرتال جامع گردشگری مجازی ایران محسوب می شود و با وجود اینکه اطلاعات تخصصی زیادی در اختیار مخاطب قرار نمی دهد، اما تا حدی توانسته پاسخگوی نیاز های کاربران و علاقه مندان به گردشگری در ایران باشد.
chn.ir، خبرگزاری میراث فرهنگی و گردشگری است که چند سالی از راه اندازی آن می گذرد. در این سایت می توان آخرین اطلاعات دنیای گردشگری ایران را مشاهده کرد.
دانش نامه گردشگری ایران در سایت iranpedia.ir بتازگی فعال شده و درباره مقاصد گردشگری ایران اطلاعات تخصصی در فضای اینترنت ارائه می دهد.
iranview.ir، یکی دیگر از سایت های گردشگری مجازی فعال است.
makanbin.com، شما را با مکان های مختلف گردشگری(کاخ ها، موزه ها، آب انبارها، مراکز باستانی و تاریخی) صدها شهر ایران آشنا می کند.
gardeshgarha.com، سایتی در دسترس است و امکانات گردشگری جذاب و جالبی از هتل ها و روستا های مختلف را می توان در آن دید.
iftga.ir کانون راهنمایان گردشگری ایران، از جمله مراکزی است که برای متخصصان گردشگری، فرصت های آموزشی مختلفی تدارک دیده؛ پس بازدید از سایت را هم فراموش نکنید.
iranvtn.ir، شبکه گردشگری مجازی ایران است که بازدید از آن در بین سایت های فعال گردشگری کشور خالی از لطف نخواهد بود.
donyayesafar.com، در این سایت خبری می توانید اطلاعاتی را که در زمینه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیاز دارید، به دست آورید.
دست به کار شوید
فراورده هاي گوشتي از جمله انواع سوسيس و کالباس، يکي از محبوب ترين و لذيذترين مواد غذايي هستند که طرفداران زيادي در سراسر دنيا و البته ايران دارند. اين مواد غذايي وسوسه انگيز همواره در انواع مختلف مثل سوسيس آلماني، سوسيس مرغ، سوسيس پنيري، هات داگ، کالباس خشک گوشت، کالباس مارتادلا، کالباس ليونر و... به بازار عرضه مي شوند؛ اما از آنجا که گفته مي شود به دليل استفاده از برخي مواد اوليه، سبک تهيه و افزودن مواد نگهدارنده ممکن است سلامت مصرف کننده را به خطر بيندازند، برخي خانواده ها ترجيح مي دهند به سراغ آنها نروند و خود را از خوردن اين مواد غذايي خوشمزه و دوست داشتني محروم کنند، در حالي که تهيه سوسيس و کالباس بهداشتي و سالم در خانه براحتي امکانپذير است. به همين بهانه در ادامه طرز تهيه يک نوع کالباس را برايتان آورده ايم تا براحتي بتوانيد امکان مصرف اين مواد غذايي سالم و خوشمزه را در خانه براي خود و اعضاي خانواده فراهم کنيد.
دريا يماوج
مواد لازم
مخلوط ران و سينه مرغ: 500 گرم
سير: 3 حبه
تخم مرغ: 2 عدد
آرد: يک پيمانه سرخالي
شيرخشک: 3 قاشق غذاخوري سرپر
گلوتن يا نشاسته ذرت: به ميزان لازم
روغن مايع: به ميزان لازم
قارچ خرد شده: 300 گرم
فلفل دلمه اي ساتوري شده: يک فنجان
هويج ريز شده: يک فنجان
نمک: 2 قاشق چايخوري
پودر سير: يک قاشق چايخوري
آويشن، فلفل و هل: يک دوم قاشق چايخوري
زنجبيل و جوز هندي: يک چهارم قاشق چايخوري
ميخک: يک هشتم قاشق چايخوري
ابتدا استخوان های ران و سینه مرغ را درمی آوریم و با سه حبه سیر دو بار چرخ می کنیم. سپس آرد الک شده را همراه با ادویه های لازم (نمک، فلفل، هل، آویشن، زنجبیل، میخک، پودرسیر و جوز هندی ساییده شده) به مرغ چرخ کرده اضافه می کنیم و مواد را برای مخلوط شدن با دست خوب ورز می دهیم. (می توان یک بار دیگر مواد را چرخ کرد) در این مرحله زرده تخم مرغ را همراه با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع و شیر خشک به دیگر موادمان اضافه کرده، مخلوط می کنیم و دوباره با دست ورز می دهیم تا خمیر یکدستی حاصل شود. اگر مواد کالباس شل بود، می توانیم برای منسجم شدن آن از آرد ذرت یا نشاسته ذرت استفاده کنیم. حالا نوبت اضافه کردن قارچ، هویج و فلفل دلمه ای ساتوری شده است. آنها را هم به بقیه موادمان اضافه می کنیم و خمیر را خوب ورز می دهیم. مواد آماده شده را روی یک سلفون پهن می کنیم و مثل شکلات داخل آن می پیچیم. بهتر است سلفون را چند دور بپیچیم تا زمان پخت، آب داخل مواد کالباس نفوذ نکند. (رول باید محکم پیچیده شود تا کالباس منسجم شود) در این مرحله یک قابلمه بزرگ را پر از آب می کنیم و روی گاز قرار می دهیم. زمانی که آب جوش آمد، حرارت را کم می کنیم و رول کالباس را در یک ظرف کوچک تر فلزی قرار می دهیم و داخل قابلمه به مدت 60 تا 80 دقیقه می گذاریم تا بخارپز شود. بعد از اتمام پخت، سلفون کالباس را در می آوریم و منتظر می مانیم تا کمی خنک شود،سپس داخل یخچال می گذاریم تا کاملا سرد شود. حالا کالباس مرغ خانگی آماده است، آن را برش بزنید و با خیال راحت میل کنید.
داوود اعماري
ماهي: يک عدد
تخم مرغ: 2 عدد
پودر کاري: يک پيمانه
زردچوبه: يک يا 2 قاشق سوپخوري
نمک، فلفل سياه، قزمز و آبليمو: به ميزان لازم
نان باگت خشک شده: يک عدد
سيب زميني خلالي خرد شده: يک عدد به دلخواه
ابتدا استخوان هاي ماهي را درمي آوريم و آن را به تکه هاي يک دوم مربعي خرد و ماهي را مزه دار مي کنيم. براي مزه دار کردن ماهي، ظرفي برمي داريم و در آن نمک، فلفل سياه و آبليمو مي ريزيم، سپس تکه هاي ماهي را درون آن مي گذاريم و هم مي زنيم تا خوب آغشته شود. حالا به مدت يک ساعت صبر مي کنيم تا تکه هاي ماهي درون اين سس بماند.
در اين مدت به سراغ تهيه پودر سوخاري مي رويم. نان باگت خشک شده را در غذاساز مي ريزيم تا کاملا پودر شود. نمک، فلفل قرمز و پودر کاري را اضافه مي کنيم. سپس مقداري زردچوبه براي تغيير رنگ پودر سوخاري به آن مي افزاييم. در اين مرحله به تکه هاي ماهي مزه دار شده تخم مرغ اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم. تکه هاي ماهي را به پودر سوخاري که درست کرده ايم، آغشته و بعد سرخ مي کنيم. حالا مي توانيد فيش اند چيپس آماده را در ظرف مورد نظرتان بچينيد و با سيب زميني خلالي يا هر طور که دوست داريد، تزيين کنيد.
نکته: براي تهيه اين غذا حتما بايد از ماهي بدون استخوان استفاده کنيد.
فلفل سياه هم باعث طعم دار شدن ماهي مي شود و هم تندي آن، اما فلفل قرمز فقط غذا را تند مي کند. بنابراين براساس ذائقه تان مي توانيد يکي از اين دو ادويه را استفاده کنيد.
آتینا عالی
آرد: 5/1 ليوان
تخم مرغ: 3 عدد
شکر: يک ليوان
شير ولرم: يک ليوان
روغن: سه چهارم ليوان
وانيل: نوک قاشق چايخوري
بيکينگ پودر: يک قاشق غذاخوري
پودر کرم کارامل: يک بسته
ابتدا شکر، شير و روغن را مخلوط کرده، دو دقيقه مي زنيم، سپس پودر کرم کارامل را اضافه مي کنيم و دوباره دو دقيقه ديگر هم مي زنيم.(يک ليوان از سس کارامل را کنار مي گذاريم)
تخم مرغ ها را يکي يکي به مواد اوليه اضافه مي کنيم. در اين مرحله وانيل را هم مي افزاييم و پنج دقيقه هم مي زنيم. در آخر آردي که سه بار الک شده را با بيکينگ پودر به موادمان اضافه و مخلوط مي کنيم. حالا مواد آماده شده را در قالبي که از قبل چرب کرده ايم و کف آن را آرد پاشيده ايم، مي ريزيم و به مدت 35 دقيقه در فري که از قبل گرم شده، با دماي 180 درجه مي گذاريم تا پخته شود. در پايان با خلال دندان چک مي کنيم که از پخته شدن کامل کيک مطمئن شويم. کيک پخته شده را از فر بيرون مي آوريم و اجازه مي دهيم که خنک شود. بعد از خنک شدن يک ليوان سس کارامل روي آن مي ريزيم، به طوري که به خورد کيک برود.
آشنايي کوتاه با آثار هنرمندان ايران
علي بهرامي علاقه ديرينه ايرانيان به هنر و هنرمندان موجب شده است تا تاريخ گواهي دهد که هنرمندان ايراني با چه ظرافت هايي در دوران مختلف هنر پيشامدرن، مدرن يا پسامدرن به کارهاي هنري اشتغال داشته اند. هنرمندان ايراني با ذوق و سليقه اي وصف ناشدني، نام خود را در ايران جاودانه کرده اند و بسياري از آنان چون ستاره اي درخشان در آسمان هنر جهان درخشيده اند. در اين سلسله مطالب مي کوشيم تا هر بار گوشه و شمه اي از هنرهاي ايراني را که عمدتا در حوزه هنرهاي تجسمي قرار مي گيرند، به شما معرفي کنيم.
اواخر دوران صفویه بود که کم کم نقاشی اروپایی وارد ایران شد و اثر خودش را بر مینیاتورهای ایرانی گذاشت. با آغاز دوران قاجار و بخصوص پس از ظهور کمال الملک، دیگر می شد از نقاشی غربیِ ایرانی شده نام برد. رئالیسم غربی، سبک مورد دلخواه ایرانیان بود و خود کمال الملک نیز بر همین سبک اصرار داشت؛ اما اگر به دهه های اخیر خورشیدی بازگردیم، نام یک نقاش ایرانی در سبک رئالیسم، بیش از همه می درخشد. کسی که بارها و بارها آثارش را دیده اید. روی تابلو فرش ها، در رستوران ها یا به صورت پوسترهای زیبا در کنار خیابان. عباس کاتوزیان، هنرمند فرهیخته و چیره دستی بود که یکی از بزرگترین نقاشان معاصر ایرانی در شیوه نقاشی رئال محسوب می شود. او آثار بسیار زیادی چون دختر کرد، ترمه فروش، استاد شهریار، نگاه رند و ...دارد. در میان آثار کاتوزیان، اثری دیده می شود به نام «پیر». سخت است درباره زیبایی های آثار این هنرمند معاصر سخنی گفت؛ اما پیشنهاد می کنیم حتما آثار او را از نزدیک ببینید و درک کنید که چگونه نقاشی های او در عین واقع گرایی، شما را به دنیای خیالی شگفت انگیز می کشاند. نقاشی «پیر» هم همینطور است؛ هر چند شاید در نگاه اول به نظر برسد که نقاشی رئال از خیال هنرمندانه تهی است؛ اما خوب که بنگریم زیبایی هایی را در نقاشی های کاتوزیان در می یابیم که در هیچ عکسی ظاهر نمی شود. کاتوزیان سال 1302 خورشیدی در تهران به دنیا آمد و سال 1387 نیز در همین شهر از دنیا رفت. او نمایشگاه های زیادی در ایران، آمریکا و اروپا برپا کرد و آثار نقاشی این هنرمند معاصر به اشکال مختلف باز نشر داده شده اند. کاتوزیان در گفت وگویی با رسانه ها درباره آثارش گفته است: «او درباره دلیل پرداختن به موضوعات بومی ایران در کارهایش گفته است: «عشق من؛ ایران و آیین ها و سنت های این سرزمین کهن است. تاریخ حفظ استقلال این سرزمین را سعی کرده ام عاشقانه بر بوم های نقاشی ام روایت کنم... تا آنجا که یاد دارم نقاشی کردم و نقاش بودم. همیشه در تار و پود طراحی تلاش کردم و غرق در رنگ بوده ام.»
نمی توانید ایرانی باشید و حداقل یکی از آثار مرحوم هوشنگ سیحون را ندیده باشید. حتما به ایرانگردی رفته اید و به شهرهایی چون نیشابور، مشهد مقدس، همدان و ... سفر کرده اید. در هر کدام از این شهرها آثاری می درخشند که سال هاست نمایندگی فرهنگی ایران را در جهان کنونی برعهده دارند. منظور از این آثار، معماری های مجسمه گونه ای است که مرحوم سیحون آنها را طراحی کرده و ساخته است. هنرمندی که سال 1299 خورشیدی در تهران متولد شد و در سال 1393 در شهر ونکوور کانادا از دنیا رفت. او که به مرد بناهای ماندگار شهرت دارد، ساخت آرامگاه مشاهیری چون خیام، کمال الملک، بوعلی سینا، نادرشاه افشار، کلنل محمدتقی خان پسیان و ده ها مقبره و آرامگاه دیگر و همچنین ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه تهران نیز از آثار اوست. یکی از آثار بسیار مشهور سیحون، ساخت و طراحی آرامگاه خیام در نیشابور است. به محض اینکه وارد فضای خاص این آرامگاه می شوید، حس عمیقی از آرامش همراه با ذوق ایرانی شما را فرا می گیرد. هوشنگ سیحون این اثر و فضای معماری را در سال 1341 خورشیدی طراحی کرده و ساخته است. کافی است به نیشابور بروید و در باغ ایرانی آرامگاه او قدمی بزنید و به سازه زیبای آرامگاه او نگاه کنید. حتما تجربه کنید؛ چون به احتمال زیاد شیفته نیشابور خواهید شد و به هنرِ هنرمندی چون سیحون در خلق اثری چون آرامگاه خیام، آفرین خواهید گفت.
تقریبا در بیشتر کتاب های تاریخ ایران، ذکر شده است که پس از دو قرن، نخستین کسی که تلاش کرد ایران را از دایره خلافت عباسیان بیرون آورد، یعقوب لیث صفاری بود، مردی که با خصلت هایی عجیب و با اراده ای پولادین سلسله ای به نام صفاریان را پایه گذاری کرد و شرح مذاکراتش با خلیفه وقت عباسی تقریبا همه گیر شده است. اما یعقوب از سیستان برخاست و شهر زابل مرکز این دیار است. امروز در ورودی میدان اصلی شهر زابل مجسمه ای از یعقوب لیث صفاری وجود دارد که برخی گمان می کنند مجسمه ای مربوط به رستم است. اما این اثر هنری را که شکوه و جلوه ویژه ای به شهر زابل داده، هنرمندی تبریزی به نام ابوالحسن صدیقی، مجسمه ساز برجسته ایرانی ساخته است. امکان ندارد وارد شهر زابل شوید و این مجسمه زیبا و دقیق را نبینید. شاید نخستین احساسی که از دیدن این اثر هنری ایرانی به شما دست می دهد، حس غرور توام با افتخار باشد؛ حسی که تا وارد شهر زابل نشوید، به نهایت درک نخواهد شد. صدیقی که از شاگردان مرحوم استاد کمال الملک بود، در سال 1273 خورشیدی در محله عودلاجان تهران متولد شد و سال 1374 در همین شهر از دنیا رفت. بجز مجسمه یعقوب لیث صفاری، آثار بسیار زیاد دیگری نیز از این هنرمند معاصر موجود است که از جمله آنها می توان به مجسمه فردوسی در میدان فردوسی تهران، نقش برجسته کمال الملک در نیشابور، مجسمه امیرکبیر و ... اشاره کرد.
نیم نگاهی به نرم افزارهایی که شما را به دنیای فرهنگ و هنر می برند
چه خوشمان بيايد و چه نيايد، دنياي امروز، دنياي ديجيتالي شده است. اگر چه به برخي از مضرات اين «ديجيتالي شدن» آگاهيد و عموما در اين باره بيشتر سخن گفته ايم، اما اين بار مي خواهيم از منافع ديجيتالي شدن حرفي بزنيم، بخصوص در اين شرايطي که مي دانيد، ويروس کرونا چه احتياط هايي را الزام آور کرده است. اينکه بايد بيشتر از هر زمان ديگري تعطيلاتمان را در خانه بمانيم، احتمالا کمي کسل کننده است، اما تلفن همراه مي تواند اين حس را تا حد زيادي برطرف کند و ما را به دنياي هنر و فرهنگ ببرد. در اين نوشته کوشيده ايم تا با تحقيق و جستجو، بهترين نرم افزارهايي را که ميراث فرهنگي و آثار هنري ايران و جهان را به شما نشان مي دهد، معرفي کنيم. يادتان نرود به راحتي مي توانيم در ديدن اين آثار و ميراث با خانواده خود شريک شويم. خوبي دنياي ديجيتالي اين است که به راحتي مي تواند از حالت فردي به حالت جمعي تبديل شود. پس براي ورود به دنياي فرهنگ و هنر در بخش دوم اين مطلب با ما همراه شويد.
خیلی از ما، با خودمان زمزمه هایی داریم و بعضی وقت ها دوست داریم که بخوانیم. حالا شرایطی وجود دارد که با اپلیکیشن «موزیک استودیو» می توانیم هر نوع موسیقی را که دوست داریم، به صورت نیمه حرفه ای بخوانیم و از دنیای موسیقی لذت ببریم. با موزیک استودیو می توانید آهنگ بی کلام شده هر خواننده ای را که علاقه دارید، انتخاب کنید و شما به جای خواننده اصلی، آن را بخوانید. اپلیکیشن موزیک استودیو بقیه کارها را انجام می دهد. کارهایی مثل تنظیم صدا، میکس صدا و...
این اپلیکیشن، بیش از 300 موسیقی بی کلام رایگان متنوع از بهترین خواننده های ایرانی در سبک های مختلف سنتی و پاپ را در خود جای داده است.
در اپلیکیشن «ساخت موسیقی» ساز و ریتم مورد علاقه خود را انتخاب کنید، کلید ضبط صدا را فشار دهید و هرچه دوست دارید، بنوازید و با رقبای خود به اشتراک بگذارید. در این اپلیکیشن، می توانید نوازندگی کنید، آهنگ هایتان را بسازید و برای دوستانتان ارسال کنید. این اپلیکیشن، بیش از هزاران موسیقی نواخته شده برای تمرین دارد. 12 ساز مختلف (کمانچه، سنتور، سه تار، سرنا و...) برای نواختن دارد و نزدیک به 40 ریتم برای شما آماده می کند؛ البته کلی اطلاعات موسیقی هم در این اپلیکیشن دیده می شود که می تواند حسابی شما را سرگرم کند.
اگر دوست دارید که هم موزه های ایران را ببینید و هم سری به موزه های خارجی معتبر بزنید، نرم افزار «موزه ها» حتما شما را به این هدفتان می رساند. نرم افزاری که بیش از 30 موزه ایرانی و 10 موزه جهانی را جلوی چشمانتان می گذارد. از گردش در این فضاهای فرهنگی و هنری و البته تاریخی لذت ببرید.
اگر دوست داشته باشید خیلی تخصصی وارد وادی باستان شناسی و شناخت میراث و بناهای فرهنگی شوید، کافی است نرم افزار «دفینه» را که مجموعه نفیسی از اطلاعات مربوط به دفینه یابی است، روی گوشی همراه خود داشته باشید. این برنامه برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه باستان شناسی بسیار کاربردی است. البته اطلاعات بسیار ذی قیمتی در این نرم افزار به دست می آورید که با کلاس های حضوری برابری می کند.
همیشه و همه جا با سرودهای ملی کشورهای مختلف روبه رو می شویم. در برنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی، خواسته یا ناخواسته شنونده سرودملی کشورهای مختلف جهان هستیم. نرم افزار «سرود ملی» سرود کشورها به زبان خودشان را به همراه ترجمه فارسی آنها در اختیارتان می گذارد.
در اخبار و رسانه ها نام بسیاری از کاخ های دنیا را شنیده ایم از ورسای تا الیزه و از سارای تا شمس العماره، هر کدام از این کاخ ها، معماری خاص، سبک هنری ویژه، تاریخ منحصر به فرد و رازهای ناشنیده ای دارند که در نرم افزار «کاخ های جهان» با همه آنها آشنا می شوید.
نيمه شعبان و حرکت به سوي جامعه آرماني
يکي از رسالت هاي تربيتي خانواده هاي مهدوي، تربيت نسل مستعد و مهيا از نظر علمي و عملي براي ياوري و اجراي منويات امام زمان(عج) است. خانه هاي نوراني به نور ولايت و امامت، کانون تربيت سربازان امام زمان(عج) و عهده دار پرورش دادن ياوران جان برکف براي حضرت هستند که تربيت ديني آنان بر اساس قرآن و عشق پيامبر و آل پيامبر(ص) به انجام رسيده است.
پيامبر اکرم(ص) در روايتي مي فرمايند: «فرزندانتان را بر سه پايه و خصلت تربيت کنيد: محبت پيامبرتان، محبت اهل بيت او و قرآن.»
براي انجام اين رسالت بزرگ ما از سه الگو و روش استفاده مي کنيم:
1- تربيت فرزند بر اساس اصول تربيتي شرعي و عقلي
2- تربيت فرزند بر اساس توصيه هاي خاص اهل بيت(ع)، با گرايش ولايي و عاشق پروري و عارف پروري نسبت به اهل بيت(ع)
3- تربيت فرزندان بر اساس الگوي صفات ياوران حضرت مهدي(عج)
در مورد تربيت فرزند بر اساس اصول تربيتي کلي شرعي و عقلي، فهرستي از برخي مسووليت ها براي والدين را مرور مي کنيم:
- گزينش دقيق همسر
- انتخاب نام نيک و شايسته
- تغذيه پاک و حلال
- ملاطفت و بوسيدن فرزند
- آشناسازي فرزند با زمانه و آداب آن
- محبت و مهرباني به فرزندان
- تشويق به دانش پژوهي فرزندان تا رسيدن به مدارج عالي علمي
- حرفه آموزي و هنرآموزي به فرزندان و استقلال بخشي به آنان از نظر اقتصادي
- آموزش ورزش هاي سالم به فرزندان
- آموزش دين و سخنان پيشوايان دين
- تربيت فرزندان بر محور محبت محمد و آل محمد(ص) و قرائت قرآن
- همراهي و بازي با فرزندان
- آموزش بهداشت و نظافت
- رعايت عدالت بين فرزندان
- رعايت مسائل مهم دوره هاي تربيتي (کودکي، نوجواني و جواني)
- فراهم کردن شرايط ازدواج براي فرزندان
- رعايت عواطف بين فرزندان بويژه نسبت به دختران
- تمرين دادن کودکان به نيکي و خدمت به مردم و سخاوتمندي
- آموزش اشعار ارزشي
- تنظيم وصيت نامه عادلانه
- نامه نگاري تربيتي به فرزندان (به عنوان وصيت نامه اخلاقي)
در خصوص راهکار و شيوه دوم، يعني تربيت فرزند بر اساس توصيه هاي خاص اهل بيت(ع)، با گرايش ولايي، عاشق پروري و عارف پروري نسبت به اهل بيت(ع)، به «راهکارهاي علمي» و «راهکارهاي عملي» مي پردازيم.
راهکارهاي علمي و آموزشي
آموزش از طريق قصه گويي
در قرآن و در کتب تربيتي، بر قصه و آثار مثبت آن، تکيه زيادي شده است. قصه گويي و داستان گويي زبان مشترک بين همه تمدن ها و فرهنگ هاست و يکي از بهترين راه هاي نفوذ در افکار و شخصيت انسان ها به شمار مي رود.
زندگي اهل بيت(ع)، تاريخ زندگي پيامبر اکرم(ص)، حضرت علي(ع)، حضرت زهرا(س) و ساير امامان يکي از سالم ترين و بهترين منابع تاريخي بوده که البته مراد ما در اين بخش، صرفا تاريخ نقلي زندگي اهل بيت(ع) يعني نقل حکايت ها و اتفاقات زندگي آن بزرگواران است.
قرآن کريم در اين باره مي فرمايد:
(لَقَد کان لکم فيِ رسولِ اللهِ أسوهٌ حَسَنهٌ....)
«مسلما براي شما در زندگي رسول خدا (ص) الگويي نيکو است.»
يا حضرت مهدي(عج) در يکي از توقيعات خود مي فرمايند:
(و في ابنَهِ رسول الله(ص) لي اُسوُهٌ حَسَنَهٌ.)
«و در دختر رسول خدا(ص) براي من الگويي نيکو است.»
لذا اخلاق فردي، خانوادگي، اجتماعي اهل بيت(ع) و بويژه امام زمان(عج) در روزگار ظهور و يا سيره عبادي، مديريتي، سياسي و چگونگي برخورد آنان با دوست و دشمن براي نسل جوان بايد مورد بازخواني و مرور قرار گيرد و تشويق به الگوگيري از سيره مبارکه اين خاندان به عزمي همگاني تبديل شود.
يکي از راه هاي دل بستن به کسي، آشنا بودن با آثار و گفته هاي اوست؛ از اين رو اهل بيت(ع) که کلامشان نور است، مي تواند انسان ها را از تاريکي هاي دل و فکر نجات دهد. امام صادق(ع) مي فرمايند:
(بادِروا أحدائَکُم بالحديث....)
«با سرعت و جديّت نوجوانان خود را با احاديث آشنا کنيد.»
از اين رو در جهت تربيت نسل مهدوي بايد با آثار خطايي و کتبي اهل بيت(ع) همچون نهج البلاغه و صحيفه سجاديه اُنس گرفت و با آشنايي با ترنّم مناجات هاي باقي مانده از خاندان معصومين(ع)، ارادت و محبت و معرفت فرزندان را به اهل بيت(ع) بيشتر ساخت.
بر اساس آنچه محققان و پژوهشگران جمع آوري کرده اند، بيش از 200 آيه درباره امام زمان(عج) در قرآن وجود دارد. برخي آيات به طور مستقيم بر امام عصر و موضوعات مربوط به ايشان دلالت مي کند.
آشنايي با اين آيات مي تواند ما را با صفات و ويژگي هاي ياوران حضرت مهدي(عج) و خصوصيات حکومت امام(ع) و ديگر موارد و موضوعات مربوط به امام زمان (ع) و خصوصيات حکومت امام(ع) و ديگر موارد و موضوعات مربوط به امام زمان(عج)، مانوس کرده تا زمينه ظهور آن منجي بشريت زودتر تحقق يابد.
يکي از راه هاي آموزش محبت امام زمان(عج) و اهل بيت(ع) به فرزندان، آموزش از راه شعر، ادبيات، هنر و فرهنگ است. به عنوان نمونه امام صادق(ع) درحديثي مي فرمايند:
(يا مَعشَرَ الشِّيعه عَلَّمُوا أولادَکُم شِعرَ العَبديَّ فأنَّه عَلي دينِ الله.)
«اي گروه پيروان ما! به فرزندان خود اشعار عبدي را آموزش دهيد که او در طريق دين خداست.»
سفيان بن مصعب عبدي کوفي، يکي از شعراي اهل بيت(ع) و از ياران امام صادق(ع) بوده و اکثر اشعار او درباره مناقب اميرالمومنين(ع) و فرزندان گرانقدر ايشان است.
ذکر فضايل اخلاقي و کمالات شخصيتي و نمونه هاي تعالي روحي اهل بيت(ع)، در تعميق محبت ايشان در دل هاي فرزندان بسيار مؤثر است و عطش دوستي نسبت به آن بزرگواران را دوچندان مي کند. صفاتي همچون عدالت، سخاوت، شجاعت، حکمت، عبادات، مردم دوستي، تقوي، ايمان، عمل، زهد و قناعت و هزاران صفات پسنديده ديگر که آموزش اين زيبايي هاي اخلاقي و کرامات و شگفتي هاي شخصيت اهل بيت(ع) نقش بسزايي در تربيت نسل مهدوي دارد.
چهره هاي جذاب، روشن و با کمالي همچون ابوذر، سلمان، اويس قرني، مالک اشتر، عمار ياسر و اصحاب امام حسين(ع) که در مسير عشق ورزي به اهل بيت(ع) از تمام موجودي خود گذشتند و با پايداري کامل و به بهترين وجه ممکن، مرام عاشقي را به سينه تاريخ سپردند، الگوي مناسبي براي فرزندان محسوب مي شوند و آشنا کردن فرزندان با دوستان و دلدادگان خالص اهل بيت(ع) از اثرگذارترين راه هاي آموزش و علمي عشق اهل بيت(ع) است.
از آموزش هايي که نوجوانان و جوانان را در زمينه ايجاد عشق و عمق بخشي به محبت اهل بيت(ع) ياري مي دهد، معرفي دشمنان اهل بيت(ع) و شناساندن خباثت ها و رذالت هاي اين دشمنان است، چراکه اگر فرزندان بدانند در صورتي که پايگاه دل و عواطف خود را مصروف اشخاصي مقدس همچون حضرت مهدي(عج) و اهل بيت(ع) نکنند، ممکن است به مسيري باطل کشيده شوند و در دام شيادان و جاذبه فريبنده دشمنان اهل بيت(ع) قرار گيرند.
از آنجا که يکي از اصول دين، اصل امامت است، لازم است براي تربيت نسل مهدوي و امام زماني، فرزندان را با مجموعه عقايد ديني از جمله امامت آشنا ساخته و آنان را آموزش دهيم. قرآن کريم لقمان حکيم را به عنوان يک پدر الهي که به آموزش انديشه صحيح ديني فرزند خود همت مي گمارد، معرفي کرده و مي فرمايد: و اذ قال لقمانُ لابنه و هُوَ يَعِظُهُ يا بُنَيَّ لاتُشرِک بالله ِ إنَّ الشِّرکَ لَظلمٌ عظيم.
و زماني که لقمان، فرزندش را موعظه مي کرد و مي فرمود:
«اي فرزندم به خداوند شرک نورز، زيرا شرک، ظلمي بزرگ است.»
همچنين اميرالمومنين علي(ع) در نامه 31 نهج البلاغه در مقام آموزش و تربيت فرزند خويش، بخش هايي از نامه را ويژه پرداختن به تربيت ديني و آموزش انديشه ديني قرار داده و به طرح مباحث اعتقادي از توحيد تا معاد مي پردازد.
آموزش زيارات و ادعيه هاي اهل بيت(ع) مانند زيارت جامعه کبيره، زيارت عاشورا و يا دعاي عهد، دعاي ندبه و دعاي توسل و... از جمله راه هاي علمي جهت آموزش فرزندان بر محبت اهل بيت(ع) است. آموزش مناجات هايي که از ناحيه مقدس ائمه(ع) براي ارتباط با خدا وجود دارد، مانند: مناجات خمسه عشر، دعاي صحيفه سجاديه، دعاي کميل و... آموختن رعايت ادب هنگام برده شدن نام معصومين(ع) بويژه نام مبارک امام زمان(عج)، آموختن طريقه نوشتن نامه(عريضه) به پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) و بويژه امام مهدي(عج) و طريقه راز و نياز با ايشان و کسب معنويت و عنايت از ناحيه ي آنها، آموزش اعمال مستحبي به نيابت از اهل بيت(ع) و صدقه دادن براي امام زمان(عج)، همه و همه از راهکارهاي آموزشي ارتباط با اهل بيت(ع) محسوب مي شوند.
از بررسي روايات، نکات دقيق و ظريفي به عنوان وظيفه شيعه در عصر غيبت به دست مي آيد که به جاست فرزندان را با اين نکات آشنا کنيم؛ برخي از اين نکات عبارتند از:
* تسليم زور نشدن در عصر حاکميت ستمگران
* پرهيز از آلوده شدن به گناهان و انحراف، در زمان آلوده بودن جامعه
* مايوس نشدن از اصلاح گري در برهه اي که فساد فراگير است
* مقاومت در برابر مشکلات و صبر در راه دينداري و دفاع از حق
* زنده نگه داشتن حماسه انتظار و نام و ياد امام زمان(عج)
* ايجاد آمادگي در خويش براي ظهور امام زمان(عج)
* بر پا ايستادن، هنگام شنيدن لقب «قائم» به نشانه احترام و اعلام آمادگي قيام
* تمرين تقوا و پارسايي
* فراموش نکردن دو رکن مهم تبري از دشمنان و تولاي دوستان
* ترک نکردن امر به معروف و نهي از منکر
* ايجاد آمادگي نظامي در خويش براي ياري امام زمان(عج)
* مرزباني از دين در مقابل شبهات و بدعت ها
* تقويت ارتباطات عاطفي، ايثار و همدردي در ميان پيروان اهل بيت(ع)
* ايجاد زمينه فکري، روحي و اجتماعي ظهور در جامعه
يکي از هشدارهاي جدي تربيتي، مراقبت نسل جوان و فرزندان پاک از دسترسي و آلوده شدن به ويروس هاي فکري و مکاتب انحرافي است.
در موضوع مهدويت و امام زمان(عج)، دشمن با پنج شيوه: انکار، تخريب، تحريف، تضعيف و جانشين سازي در طول تاريخ سود برده و گروهي از طرفداران اهل بيت(ع) را به اين سو و آن سو کشانده است که در اين خصوص مکاتب گوناگون و تفکرات متعددي در طول تاريخ به وجود آمده است.
حضرت علي(ع) مي فرمايند:
(هَلَکَ فِيَّ رَجُلانِ: مُحبُّ غالٍ و مُبغِضٌ قالٍ.) «در باب من دو گروه به هلاکت افتادند: دوست افراطي و دشمن کينه توز.»
يا امام صادق(ع) مي فرمايند:
اِحذَرُوا علي شَبابِکُمُ الغُلاهَ لا يُفسِدونَهُم؛ فَإنَّ الغُلاهَ...
«به هوش باشيد که غلات جوانان شما را فاسد نکنند؛ زيرا غُلات بدترين خلق خدا هستند. عظمت خدا را پايين مي آورند و براي بندگان خدا ادعاي ربوبيت مي کنند. به خدا قسم که غلات از يهود و نصاري و مجوس و مشرکان بدترند.»
اميرالمومنين(ع) درباره فرقه منحرف مرجئه مي فرمايند:
«عَلِّموا صِبيانَکُم ما يَنفعُهُم به لا يَغلِبُ عَلَيهِمُ المُرجئَهُ بِرَأيها»
«کودکان و فرزندانتان را مطالبي بياموزيد که برايشان سودمند باشد، پيش از آنکه مرجئه، افکار خود را به آنان القا کنند.»
جهاني: حفظ سلامت و جان بازيکنان مهم تر از هر چيزي است
ميلاد جهاني، هافبک شمالي تيم فوتبال صنعت نفت آبادان در اين فصل با آنکه چند بازي هم به تشخيص اسکوچيچ روي نيمکت نشست، توانست تا پايان هفته بيست و يکم، آمار قابل قبول شش پاس گل و پنج گل را در کارنامه خود ثبت کند و در واقع او طي اين فصل نقش بارزي در موفقيت هاي صنعت نفت آبادان تاکنون ايفا کرده است.
با ميلاد جهاني درباره سال 98، کرونا و همچنين آرزوهاي فوتبالي او و ساير مسائل ديگر صحبت کرده ايم که با هم مي خوانيم.
ابتدا سال جديد را به تمام هموطنانم چه در داخل و چه در خارج ايران از صميم قلبم تبريک مي گويم؛ هرچند مي دانم که شروع خوبي نداشتيم؛ اما اميدوارم در ادامه روزهاي بهتري از راه برسد تا اين لحظات را فراموش کنيم. به هرحال من هم مثل بيشتر فوتباليست ها در قرنطينه به سر مي برم و سعي مي کنم تا آنجا که مي توانم، آمادگي بدني خودم را حفظ کنم؛ اما ما هر چقدر سعي کنيم از لحاظ شخصي از فرم ايده آل خارج نشويم، شرکت نکردن در تمرين هاي تاکتيکي و گروهي، باعث افت تيمي خواهد شد. انشاءالله هرچه زودتر اين ويروس مهلک ريشه کن شود تا دوباره مثل روزهاي قبل مردم بتوانند از کنار هم بودن لذت ببرند. همين جا تنها خواهشم به عنوان يک برادر کوچک تر از هموطنانم اين است تا آنجا که مي شود سعي کنند از منازلشان خارج نشوند؛ چراکه تبعات بسيار بدي به همراه خواهد داشت.
الان واقعا شرايط خيلي سخت شده و هر روز که ما از دست مي دهيم، برنامه ريزي براي 9 هفته باقيمانده سخت تر هم مي شود، ضمن اينکه شما ليگ يک را هم فراموش نکنيد. اگر قرار باشد ليگ يک هم به اتمام نرسد، بسياري از تيم هاي حاضر در اين ليگ با آن شرايط بد مالي ضررهاي هنگفتي خواهند کرد. از اين رو آرزو مي کنم به هر ترتيبي که هست، ليگ را به پايان برسانيم. با اينکه از همين حالا مي توان پيش بيني کرد که با شروع مسابقات و با توجه به اين حد از آمادگي بدني بازيکنان و فشردگي بازي ها، بيشتر تيم ها مصدومان زيادي خواهند داد
تصورش را هم نمي توانم بکنم. براي مثال بازي مقابل سايپا را مشاهده کرديد که چقدر فضا ساکت و بدون انرژي بود. انگار يک بازي محلي در حال جريان بود و بازيکنان در داخل زمين با همديگر در حين بازي خوش وبش و از برنامه هايشان در عيد صحبت مي کردند. علاوه بر اين باور کنيد ما در ديدارهاي خانگي از تماشاگرانمان انرژي زيادي مي گيريم. بارها براي خود من پيش آمده که چشمانم از خستگي در حال بسته شدن بود؛ اما با يک تشويق جانانه، انگار خون جديدي در ساق پاهايم تزريق مي شد و از دست دادن اين حجم از انرژي براي بسياري از تيم هاي حاضر در ليگ، بخصوص نفت آبادان بسيار سخت است.
ما دو فصل رويايي را در صنعت نفت تجربه کرديم که بهترين نتايج صنعت نفت در طول ساليان اخير بود. وجود مربيان و بازيکنان خوب و همچنين تماشاگران خونگرم همه دست به دست هم داد تا روزهاي خوبي را براي زرد طلايي رقم بزنيم که از اين بابت بسيار خوشحالم؛ اما از لحاظ مالي بخصوص در ليگ نوزدهم متاسفانه فشار بسيار زيادي به همه بچه ها وارد شد، به طوري که الان که تنها 9 بازي به پايان ليگ باقي مانده، ما تنها 30 درصد از حقوق خود را دريافت کرده ايم که من فکر مي کنم از تمام تيم هاي ليگ برتري عقب تر هستيم، در حالي که بهترين نتايج نفت را در طول تاريخ ليگ برتر به دست آورديم.
اسکوچيچ، مربي بسيار خوبي بود و من به عنوان يکي از بازيکنان صنعت نفت افتخار مي کنم که آنقدر خوب ظاهر شديم که توانستيم ايده هاي او را اجرا کنيم تا همه پي به درايت اين مربي کروات و دوست داشتني ببرند. به هرحال پيشنهاد قبول سرمربيگري در تيم ملي ايران را کمتر کسي از دست مي دهد و از اين بابت هيچ ايرادي نمي توان به او گرفت. آقاي سراج هم براي اينکه تيم را در اختيار بگيرد، به زمان احتياج داشت که خوشبختانه قبل از تعطيلي ليگ، او تا حد زيادي توانست به خواسته هاي خود برسد. اين را هم فراموش نکنيد که شرايط روحي رواني در نتايج تيمي تاثير بسيار زيادي دارد.
انصافا من پاس گل را بيشتر دوست دارم و فکر مي کنم طي دو فصل گذشته اين امر را ثابت کرده ام. بارها فرصت گلزني داشتم؛ اما ترجيح دادم بازيکني را که در موقعيت بهتري قرار دارد، صاحب توپ کنم؛ ولي درعين حال در اين فصل علاوه بر شش پاس گل، پنج گل را هم به ثمر رساندم و در کل فکر مي کنم از لحاظ فوتبالي فصل خوبي را تجربه مي کنم.
خداراشکر ما سه نفر به يک درک درست فوتبالي از هم رسيده ايم و شما اگر همين سوال را از آن دو نفر هم بپرسيد، اين حرف من را قبول دارند که اگر هرکدام از ما سه نفر در زمين نباشيم، روي کيفيت عملکرد فوتبالي هر دو نفر ديگر اثر منفي مي گذارد.
با توجه به اين موضوع که اختلاف امتيازها در نيمه بالاي جدول براي کسب سهميه بسيار کم است، اميدواريم که بتوانيم با کمک اين هواداران و کادر فني و اين بازيکنان خوب، يکي از سهميه هاي حضور در ليگ آسيا را به دست بياوريم که واقعا اين يکي از آرزوهاي فوتبالي من است. شما مطمئن باشيد اگر ما بتوانيم تمرکزمان را حفظ کنيم و تلاش بيشتري انجام دهيم و تيم را به جايگاه بالاي برسانيم، خودبه خود براي کل تيم از جمله من، به عنوان يک بازيکن تاثيرگذار اثر بسيار مثبتي دارد و همان طور که گفتيد، اسکو از بازي من شناخت خوبي دارد و اميدوارم اگر لياقتش را داشته باشم، به تيم ملي دعوت شوم.
سوال بسيار سختي است، اي کاش مي توانستم نام 10 نفر را بياورم؛ اما بدون هيچ تعصبي بايد بگويم از نگاه من عيسي آل کثير فصل بسيار خوبي را پشت سر گذاشت و من از نزديک شاهد تلاش هاي اين بازيکن هستم، ضمن آنکه مهدي ترابي هم فصل بي نظيري را سپري کرد؛ اما در ارتباط مربيان هم بايد بگويم به دليل احترامي که براي تمام استادان خود قائلم، فکر مي کنم اسکوچيچ بهترين مربي سال بود.
مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب به همراه مدير منابع انساني و مديرعامل باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب از روند احداث پارک ورزش و نشاط بازديد کردند.
احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب ضمن بازديد از پارک ورزش و نشاط مجموعه فرهنگي- ورزشي امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز گفت: خدمات عمومي بايد در تمامي مناطق نفتي ارائه شود، به همين منظور شرکت مناطق نفت خيز جنوب تا حد امکان به دنبال توسعه خدمات ورزشي و تفريحي در مکان هاي مختلف است.
احمد محمدي، هدف از بازديد ميداني از پروژه هاي ورزشي - تفريحي را اطلاع از ميزان پيشرفت برنامه هاي در دست اجرا عنوان کرد و ضمن رضايت مندي از عملکرد باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب و تاکيد بر حمايت همه جانبه از برنامه ورزشي گفت: رضايت کارکنان و خانواده هاي آنها در گرو تلا ش هاي خستگي ناپذير تمامي عوامل مديريت در به سرانجام رساندن پروژه ها و تکميل آنهاست. احيا و احداث پارک ورزش و نشاط با استفاده از توانمندي کارکنان باشگاه فرهنگي- ورزشي مناطق نفت خيز جنوب و مديريت عمليات غيرصنعتي و تماما از ظرفيت هاي داخلي در حال انجام است.
مهدي تارتار، سرمربي تيم فوتبال نفت مسجدسليمان معتقد است، با شيوع بيماري و ويروس کرونا هيچ کس نمي تواند نسبت به تعطيلي مسابقات ليگ معترض باشد؛ چون جان بازيکنان و تمام عوامل تيم ها در ميان است.
درباره تعطيلي مسابقات ليگ برتر و نامشخص بودن زمان شروع مسابقات مي گويد، اين موضوعي نيست که کسي نسبت به آن معترض باشد. بيماري کرونا پديده اي است که با سلامت جامعه ارتباط دارد و همکاري همه جانبه جامعه را طلب مي کند.
با سرمربي تيم فوتبال نفت مسجد سليمان در خصوص وضعيت اين تيم در روزهاي کرونايي گفت وگويي داشتيم که با هم مي خوانيم.
ما هم مثل ساير مردم درگير اين ويروس خطرناک هستيم . اميدوارم هرچه زودتر اين ويروس ريشه کن شود و مردم به زندگي عادي خود برگردند؛ البته به مردم توصيه مي کنم که در خانه بمانند و با رعايت اصول بهداشتي به از بين بردن هرچه زودتر اين بيماري سرعت ببخشند.
ما هم مثل ساير تيم ها و با توجه به شرايط، تمرين ها را تعطيل کرده ايم. متاسفانه اين بيماري و ويروس باعث شد مسابقات تعطيل شود و همه بلاتکليف باشيم. اميدوارم هرچه زودتر تکليف مشخص شود و به تيم ها خبر بدهند که چه مي خواهند بکنند و از چه زماني مسابقات آغاز خواهد شد.
بله درست است، بالاخره شرايط ايجاب مي کند که تمرين تيم ما هم مانند ساير تيم ها تعطيل باشد، چون سلامت و حفظ جان بازيکنان و نيز تمام عوامل تيم از کادر فني تا تدارکات همه و همه مهم است.
در اين وضعيت کسي نمي تواند معترض تعطيلي تمرين ها و ليگ باشد، اين يک ضرورت بوده و بايد منتظر باشيم و ببينيم که تکليف چه مي شود. من خودم هم وقتي با مسوولان صحبت مي کنم حرف آنها خارج از منطق نيست. آنها مي گويند آيا کسي مي داند کرونا چه زماني از کشور مي رود که ما بازي ها را شروع کنيم؟ به نظرم در اين وضعيت بايد صبر و حوصله داشته باشيم تا هر زماني مسوولان به اين نتيجه رسيدند که ويروس کرونا کنترل شده، تمرين ها را آغاز کنيم.
بالاخره تيم ها هزينه کرده اند و مي خواهد نتيجه بگيرند و براي خودشان برنامه و هدف دارند. در بالاي جدول چند تيم در کورس قهرماني هستند و در انتهاي جدول هم براي بقا مي جنگند. بنابراين بهترين حالت ادامه مسابقات است؛ اما در عين حال بايد شرايط را هم بسنجيم و بر اساس آن تصميم بگيريم.
به نظر من اصلا درست نيست. اينها موضوعاتي است که در اولويت هاي بعدي قرار دارد. در حال حاضر اولويت اصلي سلامت مردم و جامعه است. حالا اينکه اگر ويروس ادامه دار باشد چه تصميمي بايد براي ليگ گرفته شود، اولويت بعدي است؛ البته در اين خصوص بايد به قانون هم توجه کرد و تصميم فيفا را مدنظر قرار داد؛ چون ليگ هاي اروپايي هم تعطيل است و بايد ديد آنجا چه تصميمي مي گيرند؛ البته همانطور که گفتم، نمي شود خرده گرفت، بالاخره تيم ها هزينه کرده اند و زحمت کشيده اند.
بله، مثل بيشتر تيم ها بازيکنان تيم ما هم در طول تعطيلات براي حفظ آمادگي بدني تمرين هاي اختصاصي داشتند. به اين ترتيب که ما هر روز صبح برنامه تمريني براي بازيکنانمان ارسال مي کنيم و آنها هم گزارش خود را از تمرين هايشان براي ما مي فرستند.
پيام مدافع ودروازه بان فوتبال بانوان پالايش گاز ايلام:
تيم فوتبال بانوان پالايش گاز ايلام درفصل 99-98 با کسب نتايج خوب توانست در جمع پنج تيم بالاي جدول باشد و اين شانس را دارد که در صورت ادامه مسابقات حتي در ميان سه تيم اول قراربگيرد. عاطفه ايماني، مدافع جسور و يکي از بهترين هاي ليگ برتر فوتبال بانوان کشور و فاطمه عزيزي، سنگربان شماره(يک) باشگاه پالايش گاز ايلام که در نتايج خوب اين تيم سهم بسزايي داشته اند، عقيده دارند فصل خوبي را در پيش داشتند که کرونا ترمز اين تيم را کشيد و نگذاشت درخشش آنها در ليگ برتر فوتبال بانوان ادامه داشته باشد. با مدافع و دروازه بان تيم بانوان پالايش گاز ايلام در خصوص وضعيت اين تيم در حال و هواي کرونايي اين روزهاي فوتبال ايران گفت وگويي داشتيم که با هم مي خوانيم.
ايماني: ما هم مثل ساير مردم درگير اين ويروس خطرناک هستيم. اميدوارم هرچه زودتر اين بيماري ريشه کن شود و مردم به زندگي عادي خود برگردند؛ البته به مردم توصيه مي کنم که در خانه بمانند و با رعايت اصول بهداشتي به از بين بردن هرچه زودتر اين بيماري سرعت بخشند.
عزيزي: متاسفانه اين روزها همه با کرونا درگير هستند و ما هم مثل بقيه مردم از اين موضوع مستثنا نيستيم. اميدوارم هرچه زودتر اين ويروس ريشه کن شود و مردم زندگي عادي خود را از سر بگيرند؛ البته به مردم توصيه مي کنم که در خانه بمانند و اصول بهداشتي را رعايت کنند.
ايماني: اگه توانايي اش را داشتم، قطعا سعي مي کردم با ايجاد تغييراتي باعث از بين رفتن اين ويروس شوم.
عزيزي: مطمئنا يک راه حل يا درماني براي آن پيدا مي کردم.
ايماني: سال 98، سالي با اتفاقات خوشايند فوتبالي و موفقيت هاي چشمگير در زمينه هاي مختلف براي من بود.
عزيزي: سال 98 در کل سال خوبي براي من بود و اتفاق هاي خيلي مهمي در زندگي ام رخ داد.
ايماني: به اهداف و کارهايي که از قبل مشخص کرده بودم، رسيدم و اين بهترين اتفاقي بود که مي توانست بيفتد.
عزيزي: امسال ليگ براي ما خيلي خوب بود و يکي از بهترين اتفاق هاي خوب براي من افتاد. در مجموع اتفاق خوب که زياد است و نمي دانم کدام را بگويم.
ايماني: با توجه به شرايط پيش آمده در منزل بودم؛ اما اين شرايط باعث نشد که از عيد نوروز لذت نبرم. به عقيده من، مي توانيم از اين روزهايي که در منزل هستيم، با کارهاي متفاوت مثل کتاب خواندن نهايت استفاده را ببريم.
عزيزي: کنار خانواده. فکر کنم براي ما خيلي خوب باشد که نوروز کنار خانواده باشيم؛ چون وقتي درگير ليگ هستيم، کمتر فرصت مي کنيم به آنها سر بزنيم.
ايماني: بله با هماهنگي با کادر فني تيم و برنامه اي که دريافت مي کرديم، در اين مدت تمرين ها را در خانه انجام داديم تا آمادگي بدني خود را حفظ کنيم.
عزيزي: با توجه به شرايط موجود که نمي توانيم در کنار تيم تمرين کنيم، مجبور بوديم براي حفظ آمادگي در خانه تمرين کنيم. براي همين از مربي تيم برنامه گرفتيم و در خانه با تمرين هاي ابتدايي فرم بدني خود را حفظ کرديم که دچار افت نشويم.
ايماني: در نيم فصل نخست به انزلي رفته بوديم و با تيم خوب ملوان بازي داشتيم که در بازي با اين تيم ما نيمه اول را صفربر يک واگذار کرديم؛ اما در نيمه دوم با ارائه يک بازي خوب موفق شديم شکست را جبران کنيم و با نتيجه 2 بر يک پيروز شويم و 3 امتياز باارزش کسب کنيم.
عزيزي: کانديدا شدن عليرضا بيرانوند براي بهترين بازيکن آسيا و جدايي استراماچوني سرمربي استقلال!
ايماني: موفقيت با تلاش مکرر و بي وقفه حاصل مي شود، حتي گام هاي کوچک، اما مداوم. به همين دليل بايد بگويم که تلاش هاي مکررو به نوعي پشتکار باعث پيشرفت و موفقيتم شدند.
عزيزي: تلاش، سخت کار کردن و تمرين، رمز موققيت هر بازيکني است و من هم مستثنا نيستم.
ايماني: در اين شرايط که حافظان سلامت ما در خط اصلي مبارزه با ويروس قرار دارند، شايسته مردم شريف ايران نيست که باعث خستگي و زحمت دوچندان اين عزيزان شوند. خواهش و تاکيد مي کنم براي حفظ سلامت خود و عزيزانتان در منزل بمانيد.
عزيزي: واقعا بيشتر افراد جامعه دارند رعايت مي کنند؛ اما آن دسته از کساني که رعايت نمي کنند، باعث مي شوند اين زنجيره انتقال قطع نشود. لطفا در خانه بمانند تا اين بيماري را شکست دهيم و جان ديگران را به خطر نيندازيم.
ايماني: جهان در مقابل زحمت و تلاش مبارزان خط اول درمان سر تعظيم فرود خواهد آورد و ايثار آنها فراموش شدني نخواهد بود.
عزيزي: واقعا کارشان سخت است و ما هم تنها کاري که مي توانيم براي آنها انجام دهيم، اين است که در خانه بمانيم.يکي از دوستان من پرستار است و مي گويد شرايطشان خيلي سخت است. لطفا همه مردم در خانه هايشان بمانند و بيشتر از اين کادر درماني را اذيت نکنند.
بازيکن تيم فوتبال نفت مسجدسليمان که سابقه بازي در تيم پارس جنوبي جم را هم دارد، با بنگال هند به توافقات اوليه رسيد. اميد سينگ، بازيکن تيم فوتبال نفت مسجدسليمان، سال گذشته از سوي ايگور استيماچ به تيم ملي فوتبال هند دعوت شد و نامش بر سر زبان ها افتاد. تيم فوتبال بنگال شرقي با اين بازيکن به توافق نهايي رسيده و انتظار مي رود، اين قرارداد بزودي رسمي شود و سينگ بتواند از ادامه اين فصل براي تيم جديد خود به ميدان برود. سينگ که به تيم ملي هند نيز دعوت شد، نتوانست براي اين تيم به ميدان برود، چراکه قانون کشور هند اجازه حضور بازيکنان دو تابعيتي را در اين تيم نمي دهد و سينگ بايد پاسپورت ايراني خود را تحويل دهد. مراحل اداري اين کار طولاني است و شايد 15 ماه به طول انجامد. اين بازيکن در 67 بازي در ليگ برتر فوتبال ايران موفق شده پنج گل به ثمر برساند و چهار پاس گل نيز ثبت کرده است. مسوولان تيم بنگال شرقي خيلي خوشحال هستند که اولين خريد خارجي خودشان را براي رقابت هاي فصل بعد معرفي کنند.
باغبان گر پنج روزي صحبت گل بايدش
بر جفاي خار هجران صبر بلبل بايدش
اي دل اندر بند زلفش از پريشاني منال
مرغ زيرک چون به دام افتد، تحمل بايدش
رند عالم سوز را با مصلحت بيني چه کار
کار ملک است آن که تدبير و تأمل بايدش
تکيه بر تقوي و دانش در طريقت کافريست
راهرو گر صد هنر دارد توکل بايدش
با چنين زلف و رخش بادا نظربازي حرام
هر که روي ياسمين و جعد سنبل بايدش
نازها زان نرگس مستانه اش بايد کشيد
اين دل شوريده تا آن جعد و کاکل بايدش
ساقيا در گردش ساغر تعلل تا به چند
دور چون با عاشقان افتد تسلسل بايدش
کيست حافظ تا ننوشد باده بي آواز رود
عاشق مسکين چرا چندين تجمل بايدش
*حافظ شيرازي
بهنام باني يکي از خوانندگان پرطرفدار موسيقي پاپ ايران است که از سال 92 کار خود را شروع کرده و با چندين تک آهنگ شاد و تيتراژ براي سريال هاي پرطرفدار توانسته است در ميان طرفداران موسيقي پاپ سهمي قابل توجه براي خود کسب کند. قرص قمر يکي از اين قطعه هاي شاد است که در دو شماره يک و دو آنها را منتشر کرده و قرص قمر دو جديدترين قطعه اين خواننده است. آهنگساز و تنظيم کننده اين دو قطعه و بسياري ديگر از آثار اين خواننده و حامد برادران است.
مشعل: بسياري از روابط خانوادگي و دوستانه، بسياري از روابط بين فرزندان و والدين و يا زوجها و دوستان و ... در اين دوره با وجود فاصله گذاريها و ارتباطات اجتماعي پايدار بودند و حالا در روزهايي که ويروس کرونا همه ما را مجبور کرده تا در محيط محدود خانه کنار هم بمانيم، تحمل يکديگر بسيار سخت است. به عبارتي اگر نسبت به همسر خود يا دختر و پسري نسبت به والدين خود در شرايط عادي مي توانست درزمان اوج اختلاف يا دعواي خانوادگي يا عدم تحمل يکديگر نزد دوستان و اعضاي ديگر خانواده و فاميل يا کنار دوستانش برود و يا اصلا برود در پارک يا فضاي تفريحي تا حال و هوايش تغيير کند، اما در اين روزها کرونا اين شرايط را از افراد گرفته و اين افراد که اختلاف هاي درون خانوادگي متاخر يا پنهان داشته اند، حالا به شکل جدي با اين اختلاف مواجه شده اند. چين به عنوان کشوري که در مواجهه و ابتلا به ويروس کرونا پيشتاز و شروع کننده بود، پس از دو ماه از شروع اين شرايط و ادامه قرنطينه در چند شهر با موضوع جدي و مهم تقاضا براي طلاق بين زوج ها مواجه شد. اين خبر را رسانه ها به شکل گسترده پوشش دادند و از اين جهت نگراني هاي زيادي را ايجاد کرد. بخشي از اين افزايش تقاضا مربوط به تعطيلي طولاني مدت مراکز حقوقي و مشاوره بود اما بخش قابل توجهي مربوط به درخواست هاي جديد زوجين بود که پس از يک دوره طولاني قرنطينه به اين نتيجه رسيده بودند که ديگر نمي توانند با هم زندگي کنند. واقعيت اين است که در دنياي قبل ازشيوع ويروس کرونا، اعتياد به فضاي مجازي و ارتباطات اجتماعي زندگي بسياري از ما را تصاحب کرده بود و بسياري از ما بدون آنکه بدانيم براي فرار از اختلاف ها و مشکلاتي که با همسر، والدين يا اعضاي خانواده داشتيم، به بيرون از خانه و سرگرمي هاي مختلف و به خصوص فضاي مجازي پناه مي برديم و در شرايط محدوديت هاي کرونايي ديگر نمي توانستيم خودمان را پشت همان نقاب قبلي پنهان کنيم و يا به پناهگاه هميشگي برويم. فضاي مجازي يا ساير سايت هاي نمايشي هم تا ساعاتي از روز يا چند روز مي تواند ما را آرام کند و بالاخره اين شرايط ما را به رويارويي با شرايطي که پيش رو داريم، مي کشاند. شايد بهتر باشد در همين شرايط اجباري در خانه ماندن به دنبال راهي براي پيدا کردن زبان مشترک و علاقه مندي هاي يکديگر باشيم و تلاش کنيم از بودن کنار اعضاي خانواده و همسر و والدينمان که ارزشمندترين دارايي هاي ما هستند، بيشتر لذت ببريم. در همين شرايط محدوديت هاي کرونايي که ممکن است بسياري احساس کسالت و بي حوصلگي و حتي از ماندن در خانه متنفر باشند، بسياري از افراد و اعضاي خانواده هم بودند که از اين فرصت به عنوان فرصتي طلايي براي بودن در کنار اعضاي خانواده و همسر و فرزندانشان استفاده کردند. افرادي که جريان تند زندگي در روزهاي عادي غير کرونايي اجازه نمي داد آنها بتوانند در طول روز فرزندانشان يا والدينشان را ببينند و تنها شب ها به خانه مي رسيدند. والديني که چند شيفت کار مي کردند و فرصت بازي مشترک يا صبحانه مشترک با فرزندشان را نداشتند و شايد نمي توانستند شاهد بزرگ شدن فرزندشان حتي براي چند روز پشت سر هم باشند. در همين روزها بسياري از افراد در فضاي مجازي تصاويري از مشق نوشتن يا نقاشي کردن با فرزندشان را در صبح و بازي کردن و نان پختن در روزي ديگر را منتشر مي کردند. اين شرايط براي آنها اگرچه همانند ساير شهروندان استرس آور و نگران کننده بود، اما آنها به جنبه مثبت اين محدوديت کرونايي يعني فرصت نزديکي به فرزندان و خانواده و همسرشان نگاه مي کردند و شاد بودند. بسياري ديگر از همين گروه شاغل هم از فرصت در خانه بودن بدون هيچ استرس و فشار کاري لذت مي بردند؛ لذت هاي ساده اي مثل زود از خواب بيدار نشدن، صبحانه مشترک با اعضاي خانواده، کتاب خواندن زير نور آفتاب، نان پختن در خانه و بسياري اتفاقات ساده که مدتها بود در جريان عادي زندگيشان وجود نداشت. در واقع اين ويروس اگرچه جان تعدادي نامعلوم از افراد تهديد کرده و مي کند و تا زماني که نمي دانيم، زندگي همه ما را با محدوديت به مخاطره انداخته است، اما شايد يک نکته مثبت داشته و آن هم نزديک کردن خانواده ها به هم بوده است.
-در کنار استراحت کردن، برنامه زماني سالمي داشته باشيد. خوابتان را تنظيم کنيد و بيش از حد نخوابيد، زيرا خواب زياد شما را کسل کرده و دچار رخوت مي شويد.
-هر روز ورزش هاي سبکي را که مي شود در محيط خانه انجام داد، تمرين کنيد و اگر اين کار را با اعضاي خانواده انجام دهيد، در ايجاد احساس نشاط و سرحالي به شما کمک مي کند.
-به انجام کارهاي هيجان انگيز از جمله باغباني، نقاشي يا هر کار ديگري که به آن علاقه داريد، بپردازيد و در اين کار همسر و فرزندان را هم شريک کنيد.
-شنيدن موسيقي مورد علاقه، خواندن کتاب هايي که زمان کافي براي خواندن آنها نداشتيم، تماشا کردن فيلم هاي آموزشي؛ سينمايي و تفريحي، ورزش در محيط خانه، سرگرمي هاي خانگي مانند بازي هاي اسم فاميل، شطرنج بازي،کلمه بازي مي تواند موثر باشد.
-در عين حال نزديک شدن بيشتر به خداوند جهت آرامش قلبي، اقدام به فراگيري آموزش هاي آنلاين، عدم تعقيب اخبار نااميدکننده و بدون منبع، مراقبت بيشتر از سالمندان و کودکان و صحبت کردن با زبان آنها بدون ايجاد رعب و وحشت توصيه مي شود.
-حمايت هاي بين فردي را حفظ کنيد. با اعضاي خانواده، دوستان و همکلاسي هاي خود در ارتباط تلفني يا از طريق فضاي مجازي باشيد و با آنها صحبت کنيد و از آن دسته از اطرافيان که تحت فشار هستند، حمايت عاطفي کنيد.
-در هر شرايطي مي توانيد به صورت آنلاين از روان شناس يا مشاور کمک بگيريد. همچنين بي احترامي و پرخاشگري را کنترل کنيد و اگر لازم است انتقاد مودبانه و سازنده داشته باشيد و به دنبال راه حل و پيشنهاد برويد.
چه بخوانيم؟
کتاب «خرده عادت ها» با عنوان انگليسي Atomic Habits اثري از جيمز کليير است که عنوان فرعي آن، محتواي درون کتاب را در اختيار مخاطب قرار مي دهد: راهي آسان و اثبات شده براي براي ايجاد عادت هاي خوب و از بين بردن عادت هاي بد؛ بنابراين اين کتاب که با عنوان «عادت هاي اتمي» نيز ترجمه شده، قرار است روي عادت هاي ما کار کند. روشي که نويسنده در کتابش به کار مي گيرد، تمرکز بر روي ايجاد عادت هاي مثبت است. در واقع نويسنده توجه چنداني بر عادت هاي منفي ندارد و از خواننده هم انتظاري براي از بين بردن اين عادت ها به شکل يکجا و ناگهاني ندارد. سيستم کتاب خرده عادت ها شبيه سيستم کتاب اثر مرکب و يا کتاب برتري خفيف است. در اين کتاب ها تمرکز بر گام هاي کوچکي است که در لحظه ممکن بي اهميت جلوه مي کنند اما در درازمدت باعث ايجاد تغييرات بزرگ مي شوند. نويسنده اين کتاب مانند همه کتاب هاي ديگر که تلاش دارند به خواننده کمک کنند در ابتدا از خود شروع مي کند و به خواننده نشان مي دهد که چطور در طول سال ها در زندگي اش عادت هايي مثبت ايجاد کرده و با انجام دادن همين عادت ها به موفقيت هاي چشمگير رسيده است. جيمز کليير داستان زندگي اش را از کودکي آغاز مي کند، زماني که بر اثر ضربه چوب بيس بال به سرش به شدت آسيب مي بيند و دوران سختي را طي مي کند. سپس از بازگشت به زندگي عادي و دوباره کشيده شدن به سمت بيس بال سخن مي گويد و در اين ميان از همان عادت هايي مي گويد که در طول چند سال باعث شد او به بدني سالم، وزن ايده آل و ورزش بيس بال برگردد. جيمز کليير در ابتداي کتاب خرده عادت ها قصد جواب دادن به يک پرسش را دارد. اينکه چرا تغييرات کوچک به تغييرات بزرگ منجر مي شوند؟ سوالي که احتمالا بارها جواب آن را از نويسنده ها و آدم هاي مختلف شنيده ايد.
چه ببينيم
کرگدن سريالي است که به صورت نسخه سريال خانگي هر هفته منتشر مي شود و تا قسمت نوزدهم منتشر شده است. در خلاصه داستان اين سريال آمده است که 5 جوان، به واسطه مهارت هايشان وارد چالش کرگدن مي شوند و اين سرآغاز رفاقت بين آنهاست، فارغ از اينکه چالش کرگدن از طرف يک مافياي بزرگ و پر قدرت طراحي شده است و ماجراهاي غير قابل پيش بيني را رقم مي زنند. مصطفي زماني، سارا بهرامي، هدي زين العابدين، کاظم سياحي، بانيپال شومون، مجيد آقاکريمي، ستاره پسياني، پانته آ پناهي ها، شراره دولت آبادي، پوريا رحيمي سام، نادر فلاح، معصومه قاسمي پور، الهام کردا و مهدي کوشکي در اين مجموعه ايفاي نقش مي کنند.اين سريال را از سايتهاي نمايش خانگي هم مي توانيد ببينيد.
بانوي عملياتي از حضورش در صنعت گاز مي گويد؛
مشعل همچون بسياري از بانوان صنعت نفت و گاز در مسير پيشرفت اين صنعت گام برداشته و همه محدوديت هاي پيش رو را کنار زده و دراين مسير افزون بر حوزه کاري، توانسته است محيط خانه را نيز بخوبي مديريت کند. سال 1375 ازدواج کرده که ماحصل آن يك فرزند پسر به نام سيناست. نسترن انوشه، داراي مدرك مهندسي مكانيك و كارشناسي ارشد مديريت NBI است و از سال 1383 با آزمون استخدامي نفت وارد شركت ملي گاز ايران و منطقه 6 عمليات انتقال گاز شده و هم اكنون نيز با سمت مهندس ارشد ساختمان خطوط لوله در معاونت مهندسي و خدمات فني اين منطقه مشغول به فعاليت است.
نسترن انديشه در گفت و گو با مشعل درباره دليل انتخاب رشته مهندسي و حضور در صنعت گاز مي گويد: در زمان انتخاب رشته دانشگاه با توجه به علاقه مندي به فعاليت هاي عملياتي و با آگاهي از اينكه بايد با رشته فني در يكي از شركت هاي عملياتي - صنعتي مشغول به فعاليت باشم، رشته مكانيك را انتخاب كردم و هم اكنون نيز بسيار خوشحالم كه حدود 15 سال سابقه كار فني دارم. پيش از ورود به منطقه 6 عمليات انتقال گاز، 2 سال نيز در شركت پالايش نفت بندرعباس کار کردم.
به گفته مهندس ارشد ساختمان خطوط لوله در معاونت مهندسي و خدمات فني منطقه 6 عمليات انتقال گاز، از همان روز اول با يك سمت كاملا مردانه مشغول به كار شده و واقعا برايش فرقي نداشته كه محيط عملياتي مردانه باشد يا زنانه. با تلاش و مشخص بودن هدف، از تمامي سختي ها و اتفاق هاي كاري كه برايش تاكنون پيش آمده به عنوان يك تجربه خوب بهره برداري و ثابت كرده كه مي توان بدون كوچكترين حاشيه، همانند آقايان در فعاليت هاي عملياتي حضور داشت.
خانم انوشه درباره مشورت بانوان (دوستان و بستگان) از وي براي حضور در رشته هاي فني مي گويد: بسياري از آشناياني كه در رشته هاي فني تحصيل كرده اند، شرايط كار عملياتي را از من جويا مي شوند و من نيز صادقانه به آنها مي گويم كه بايد براي حضور در محيط هاي عملياتي و فني روحيه خاص و عملياتي داشته باشند و روحيات لطيف زنانه را از مسائل كاري تفكيك کنند.
وي درباره چالش هاي فعاليت بانوان در حوزه فني و عملياتي يادآور مي شود: با اينکه در سمتي كار مي كنم كه كاملا مردانه بوده و ممكن است برخي آقايان نيز پذيرش اين سمت را براي يك خانم نداشته باشند، اما سعي كرده ام در هر لحظه از زندگي كه كار و ماموريتي برايم پيش مي آيد، همراه با آقايان حضور پيدا کنم كه اين موضوع را نيز مديون همسرم هستم، ايشان هميشه با من همكاري داشته و به عبارتي شرايط كاري من را نيز درك كرده است.
احساس مي كنم در بحث هاي مديريتي هنوز اعتماد به يك خانم فني و تصميم گيرنده كه حدود 15 سال سابقه كاري دارد، وجود ندارد؛ اما من به عنوان يك خانم نسبت به آقاياني كه داراي امتيازات و تسهيلات خدماتي و رفاهي هستند، با علم بر همه اين مسائل، كاملا دلسوزانه براي سازمان مشغول به فعاليت هستم و در طول اين سال ها، هيچگاه حتي واحد خود را تغيير نداده ام و انتظار مي رود سازمان نيز به مسائل و مشكلات در حوزه كاري بانوان توجه داشته باشد.
وي با اشاره به همراهي همسر خود براي حضور و فعاليت در حوزه فني و عملياتي يادآور مي شود: همزمان با قبولي در دانشگاه، ازدواج كردم و از همان ابتدا همسرم من را تشويق مي كرد كه پس از پايان دوران تحصيل و با توجه به علاقه اي كه به كارهاي فني داشتم، در محيطي عملياتي و فني کار کنم.
خدا را شكر، تاكنون كه پسرم 21 ساله شده، هيچگاه دغدغه و مشكلي در اين باره نداشته ام و هميشه همسرم، بخصوص مادر و مرحوم پدرم در كنار من بوده اند و توانستم با آرامش خاطر به كارم توجه بيشتري داشته باشم.
مهندس ارشد ساختمان خطوط لوله در معاونت مهندسي و خدمات فني منطقه درباره سپري کردن اوقات فراغت خود مي گويد: سعي مي كنم بعد از ساعت كاري (بجز ماموريت ها و شرايط اضطراري) در خدمت خانواده باشم. زماني را صرف موسيقي و ورزش مي کنم. سه تار و پيانو از جمله رشته هايي است كه به آن علاقه مندم، همچنين تيراندازي، بدنسازي و دوچرخه سواري نيز جزو برنامه هايي است كه در اوقات فراغت به آن مشغول هستم. غواصي و سوارکاري نيز از برنامه هاي آتي من و همسرم است.
وي درباره عوامل موفقيت و تحقق برنامه هاي خود مي گويد: موفقيت يعني اينكه شما در خانواده اي زندگي كنيد كه تمام اعضاي آن پويا و با انگيزه باشند و خود نيز با انگيزه بيشتري به زندگي ادامه دهيد. همه موفقيت هاي خود را مديون همسر و پسرم هستم كه هميشه در كنار من بوده اند. هر روز مي خواهم نسبت به ديروز تغيير داشته باشم. حتي زماني كه سازمان امكان برگزاري رشته هاي ورزشي و آموزشي را ندارد.
بارها دوره هاي آموزشي مرتبط، با كار را خارج از سازمان گذرانده ام. به عنوان مثال، دوره آموزشي مديريت پروژه كه مرتبط با كارم بوده و به آن علاقه مند هستم. حدود يك سال وقت گذاشتم و آزمون انگليسي دوره PNP را كه در خارج از كشور بود، با نمره بسيار عالي قبول شدم و فكر مي كنم در شركت انتقال گاز كمتر كسي چنين مدركي را داشته باشد.
انوشه در پاسخ به اينکه در حوزه فني، آقايان موفق ترهستند يا بانوان؟ اظهار مي کند: آقايان كلي نگرتر و خانم ها جزئي نگر هستند، از همين رو خطاي كاري بانوان كمتراست. خانم ها احساس مسؤوليت بيشتري دارند و مي توانند مدير موفقي هم باشند. در مجموع بايد گفت هم بانوان و هم آقايان مي توانند موفق باشند.
در ادامه منصور بقايي، همسر نسترن انوشه با معرفي خود مي گويد: پزشك عمومي از دانشگاه شيراز هستم و با 25 سال سابقه كار حدود 13 سال در پست هاي مديريتي از جمله معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان و رئيس مركز بهداشت و مسؤول واحد ترك اعتياد استان هرمزگان كه زير نظر دانشگاه است حضور داشته ام. اوقاتي را نيز در مطب شخصي ام به درمان بيماران اختصاص داده ام.
وي درباره زندگي با بانويي که شغلي عملياتي دارد، اظهار مي کند: سال هاي اول زندگي به اندازه اي درگير مسائل كاري خودم بودم كه به جرات مي توانم بگويم مشغله و حجم كاري ام بيشتر از كار عملياتي همسرم بود.
در طول اين سال ها همسرم افزون بر فعاليت هاي کاري خود، مثل يك خانم خانه دار نيز به تمام امور منزل و خانواده رسيدگي كرده و با وجود شاغل بودن به فعاليت هاي خانه نيز توجه داشته است. زماني که پسرم خردسال بود و در زمان ماموريت هاي كاري همسرم، در بسياري از موارد از او نگهداري مي کردم و هيچگاه احساس نارضايتي از زندگي مشترك نداشته ام.
وي در پاسخ به اين پرسش که با توجه به شاغل بودن خودتان آن هم شغل پزشكي كه نوعي شغل عملياتي است، چگونه زمان و مسائل خانواده را مديريت ميكرديد؟ تاکيد مي کند: با توجه به دو شيفت كاري در طول شبانه روز و شاغل بودن همسرم، خوشبختانه با درك متقابل از محيط هاي كاري توانسته ايم شرايط زندگي شاد و با نشاطي را براي يكديگر فراهم كنيم؛ هر چند سختي هاي زيادي داشته؛ اما پذيرش و درك متقابل همه مشكلات را حل كرده است.
هر روز يک چالش جديد
در ادامه، سينا بقايي، فرزند خانم انوشه مي گويد: متولد ارديبهشت 1377 هستم و در مدرسه تيزهوشان تحصيل كرده ام و هم اكنون نيز سال چهارم رشته پزشكي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان هستم.
وي درباره علاقه مندي هاي خود مي گويد: هر روز يك چالش جديد براي خودم به وجود مي آورم و از لحظه لحظه زندگي خود نهايت استفاده را مي برم و از سكون و كم تحركي و يكنواختي به دور هستم. علاقه خاصي به موسيقي، كتابخواني، سفر، عكاسي، مديريت همايش ها و مجري گري دارم و در بخش هاي مختلف نيز فعاليت داشته و دوره هاي آموزشي را گذرانده ام، در همان زمان كودكي به كتاب خواني علاقه مند بودم، به طوري كه اكنون كتابخانه من بزرگتر از كتابخانه پدرم است.
سينا مي گويد: موسيقي و ساز پيانو را به صورت حرفه اي دنبال مي کنم و سه سال است كه پيانو را تدريس مي کنم و هنرجوهاي زيادي نيز داشته ام. براي نخستين بار كانون موسيقي علوم پزشكي هرمزگان را راه اندازي كرده ام و اجراهاي پيانو متعددي از جمله چهار اجرا به نفع بيماران سرطاني نيز داشته ام. از زمان كودكي به سه اسطوره پيانو علاقه مند بودم و هم اكنون خيلي خوشحالم كه با حمايت والدين خود توانسته ام به آرزوهاي موسيقايي خود دست يابم و با اسطوره هاي موسيقي در داخل و خارج از كشور ملاقات داشته و در نوازندگي و آهنگسازي از آنها مشورت بگيرم.
وي درباره اطلاع خود از صنعت گاز مي گويد: مناطق عملياتي گاز، چند منطقه در كشور هستند و گاز پالايش شده را از طريق خطوط لوله به مصرف كننده ها انتقال مي دهند و مهمترين وظيفه اين صنعت، انتقال گاز سالم و صحيح به مردم و صنايع است.
سينا درباره فعاليت کاري مادر خود در صنعت گاز تاکيد مي کند: من هيچگاه حاضر نيستم در چنين محيطي كار كنم و صبر و حوصله مادرم را ستايش مي كنم كه هم به كار منزل مشغول است و هم به كارهاي عملياتي و فني مي پردازد.
وي در پايان درباره سپري کردن اوقات فراغت خود مي گويد: به محيط خانه بسيار علاقه دارم و دوست دارم از گذر زمان استفاده كنم و مي دانم كه بهمن سال 1398 هيچگاه تكرار نخواهد شد و بايد در بهمن 99 تغيير داشته باشم. به همين دليل، اهدافي را در زندگي دنبال مي كنم ودر كنار علاقه ام، ديد و بازديد خانوادگي و گذراندن اوقات در كنار خانواده برايم لذت بخش است.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات