بانوي عملياتي از حضورش در صنعت گاز مي گويد؛

همه سختي ها تجربه اي خوب است

مشعل   همچون بسياري از بانوان صنعت نفت و گاز در مسير پيشرفت اين صنعت گام برداشته و همه محدوديت هاي پيش رو را کنار زده و دراين مسير افزون بر حوزه کاري، توانسته است محيط خانه را نيز بخوبي مديريت کند. سال 1375 ازدواج کرده که ماحصل آن يك فرزند پسر به نام سيناست. نسترن انوشه، داراي مدرك مهندسي مكانيك و كارشناسي ارشد مديريت NBI است و از سال 1383 با آزمون استخدامي نفت وارد شركت ملي گاز ايران و منطقه 6 عمليات انتقال گاز شده و هم اكنون نيز با سمت مهندس ارشد ساختمان خطوط لوله در معاونت مهندسي و خدمات فني اين منطقه مشغول به فعاليت است.

نسترن انديشه در گفت و گو با مشعل درباره دليل انتخاب رشته مهندسي و حضور در صنعت گاز مي گويد: در زمان انتخاب رشته دانشگاه با توجه به علاقه مندي به فعاليت هاي عملياتي و با آگاهي از اينكه بايد با رشته فني در يكي از شركت هاي عملياتي - صنعتي مشغول به فعاليت باشم، رشته مكانيك را انتخاب كردم و هم اكنون نيز بسيار خوشحالم كه حدود 15 سال سابقه كار فني دارم. پيش از ورود به منطقه 6 عمليات انتقال گاز، 2 سال نيز در شركت پالايش نفت بندرعباس کار کردم.

به گفته مهندس ارشد ساختمان خطوط لوله در معاونت مهندسي و خدمات فني منطقه 6 عمليات انتقال گاز، از همان روز اول با يك سمت كاملا مردانه مشغول به كار شده و واقعا برايش فرقي نداشته كه محيط عملياتي مردانه باشد يا زنانه. با تلاش و مشخص بودن هدف، از تمامي سختي ها و اتفاق هاي كاري كه برايش تاكنون پيش آمده به عنوان يك تجربه خوب بهره برداري و ثابت كرده كه مي توان بدون كوچكترين حاشيه، همانند آقايان در فعاليت هاي عملياتي حضور داشت.

مشورت بانوان براي حضور در حوزه فني _ عملياتي

خانم انوشه درباره مشورت بانوان (دوستان و بستگان) از وي براي حضور در رشته هاي فني مي گويد: بسياري از آشناياني كه در رشته هاي فني تحصيل كرده اند، شرايط كار عملياتي را از من جويا مي شوند و من نيز صادقانه به آنها مي گويم كه بايد براي حضور در محيط هاي عملياتي و فني روحيه خاص و عملياتي داشته باشند و روحيات لطيف زنانه را از مسائل كاري تفكيك کنند.

وي درباره چالش هاي فعاليت بانوان در حوزه فني و عملياتي يادآور مي شود: با اينکه در سمتي كار مي كنم كه كاملا مردانه بوده و ممكن است برخي آقايان نيز پذيرش اين سمت را براي يك خانم نداشته باشند، اما سعي كرده ام در هر لحظه از زندگي كه كار و ماموريتي برايم پيش مي آيد، همراه با آقايان حضور پيدا کنم كه اين موضوع را نيز مديون همسرم هستم، ايشان هميشه با من همكاري داشته و به عبارتي شرايط كاري من را نيز درك كرده است.

 احساس مي كنم در بحث هاي مديريتي هنوز اعتماد به يك خانم فني و تصميم گيرنده كه حدود 15 سال سابقه كاري دارد، وجود ندارد؛ اما من به عنوان يك خانم نسبت به آقاياني كه داراي امتيازات و تسهيلات خدماتي و رفاهي هستند، با علم بر همه اين مسائل، كاملا دلسوزانه براي سازمان مشغول به فعاليت هستم و در طول اين سال ها، هيچگاه حتي واحد خود را تغيير نداده ام و انتظار مي رود سازمان نيز به مسائل و مشكلات در حوزه كاري بانوان توجه داشته باشد.

تشويق همسرم براي پيگيري هدفم

وي با اشاره به همراهي همسر خود براي حضور و فعاليت در حوزه فني و عملياتي يادآور مي شود: همزمان با قبولي در دانشگاه، ازدواج كردم و از همان ابتدا همسرم من را تشويق مي كرد كه پس از پايان دوران تحصيل و با توجه به علاقه اي كه به كارهاي فني داشتم، در محيطي عملياتي و فني کار کنم.

 خدا را شكر، تاكنون كه پسرم 21 ساله شده، هيچگاه دغدغه و مشكلي در اين باره نداشته ام و هميشه همسرم، بخصوص مادر و مرحوم پدرم در كنار من بوده اند و توانستم با آرامش خاطر به كارم توجه بيشتري داشته باشم.

مهندس ارشد ساختمان خطوط لوله در معاونت مهندسي و خدمات فني منطقه درباره سپري کردن اوقات فراغت خود مي گويد: سعي مي كنم بعد از ساعت كاري (بجز ماموريت ها و شرايط اضطراري) در خدمت خانواده باشم. زماني را صرف موسيقي و ورزش مي کنم. سه تار و پيانو از جمله رشته هايي است كه به آن علاقه مندم، همچنين تيراندازي، بدنسازي و دوچرخه سواري نيز جزو برنامه هايي است كه در اوقات فراغت به آن مشغول هستم. غواصي و سوارکاري نيز از برنامه هاي آتي من و همسرم است.

مديون همسر و پسرم هستم

وي درباره عوامل موفقيت و تحقق برنامه هاي خود مي گويد: موفقيت يعني اينكه شما در خانواده اي زندگي كنيد كه تمام اعضاي آن پويا و با انگيزه باشند و خود نيز با انگيزه بيشتري به زندگي ادامه دهيد. همه موفقيت هاي خود را مديون همسر و پسرم هستم كه هميشه در كنار من بوده اند. هر روز مي خواهم نسبت به ديروز تغيير داشته باشم. حتي زماني كه سازمان امكان برگزاري رشته هاي ورزشي و آموزشي را ندارد.

 بارها دوره هاي آموزشي مرتبط، با كار را خارج از سازمان گذرانده ام. به عنوان مثال، دوره آموزشي مديريت پروژه كه مرتبط با كارم بوده و به آن علاقه مند هستم. حدود يك سال وقت گذاشتم و آزمون انگليسي دوره PNP را كه در خارج از كشور بود، با نمره بسيار عالي قبول شدم و فكر مي كنم در شركت انتقال گاز كمتر كسي چنين مدركي را داشته باشد.

انوشه در پاسخ به اينکه در حوزه فني، آقايان موفق ترهستند يا بانوان؟ اظهار مي کند: آقايان كلي نگرتر و خانم ها جزئي نگر هستند، از همين رو خطاي كاري بانوان كمتراست. خانم ها احساس مسؤوليت بيشتري دارند و مي توانند مدير موفقي هم باشند. در مجموع بايد گفت هم بانوان و هم آقايان مي توانند موفق باشند.

درک متقابل همه مشکلات را حل مي کند

در ادامه منصور بقايي، همسر نسترن انوشه با معرفي خود مي گويد: پزشك عمومي از دانشگاه شيراز هستم و با 25 سال سابقه كار حدود 13 سال در پست هاي مديريتي از جمله معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان و رئيس مركز بهداشت و مسؤول واحد ترك اعتياد استان هرمزگان كه زير نظر دانشگاه است حضور داشته ام. اوقاتي را نيز در مطب شخصي ام به درمان بيماران اختصاص داده ام.

وي درباره زندگي با بانويي که شغلي عملياتي دارد، اظهار مي کند: سال هاي اول زندگي به اندازه اي درگير مسائل كاري خودم بودم كه به جرات مي توانم بگويم مشغله و حجم كاري ام بيشتر از كار عملياتي همسرم بود.

در طول اين سال ها همسرم افزون بر فعاليت هاي کاري خود، مثل يك خانم خانه دار نيز به تمام امور منزل و خانواده رسيدگي كرده و با وجود شاغل بودن به فعاليت هاي خانه نيز توجه داشته است. زماني که پسرم خردسال بود و در زمان ماموريت هاي كاري همسرم، در بسياري از موارد از او نگهداري مي کردم و هيچگاه احساس نارضايتي از زندگي مشترك نداشته ام.

وي در پاسخ به اين پرسش که با توجه به شاغل بودن خودتان آن هم شغل پزشكي كه نوعي شغل عملياتي است، چگونه زمان و مسائل خانواده را مديريت مي‎كرديد؟ تاکيد مي کند: با توجه به دو شيفت كاري در طول شبانه روز و شاغل بودن همسرم، خوشبختانه با درك متقابل از محيط هاي كاري توانسته ايم شرايط زندگي شاد و با نشاطي را براي يكديگر فراهم كنيم؛ هر چند سختي هاي زيادي داشته؛ اما پذيرش و درك متقابل همه مشكلات را حل كرده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هر روز يک چالش جديد

در ادامه، سينا بقايي، فرزند خانم انوشه مي گويد: متولد ارديبهشت 1377 هستم و در مدرسه تيزهوشان تحصيل كرده ام و هم اكنون نيز سال چهارم رشته پزشكي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان هستم.

وي درباره علاقه مندي هاي خود مي گويد: هر روز يك چالش جديد براي خودم به وجود مي آورم و از لحظه لحظه زندگي خود نهايت استفاده را مي برم و از سكون و كم تحركي و يكنواختي به دور هستم. علاقه خاصي به موسيقي، كتابخواني، سفر، عكاسي، مديريت همايش ها و مجري گري دارم و در بخش هاي مختلف نيز فعاليت داشته و دوره هاي آموزشي را گذرانده ام، در همان زمان كودكي به كتاب خواني علاقه مند بودم، به طوري كه اكنون كتابخانه من بزرگتر از كتابخانه پدرم است.

سينا مي گويد: موسيقي و ساز پيانو را به صورت حرفه اي دنبال مي کنم و سه سال است كه پيانو را تدريس مي کنم و هنرجوهاي زيادي نيز داشته ام. براي نخستين بار كانون موسيقي علوم پزشكي هرمزگان را راه اندازي كرده ام و اجراهاي پيانو متعددي از جمله چهار اجرا به نفع بيماران سرطاني نيز داشته ام. از زمان كودكي به سه اسطوره پيانو علاقه مند بودم و هم اكنون خيلي خوشحالم كه با حمايت والدين خود توانسته ام به آرزوهاي موسيقايي خود دست يابم و با اسطوره هاي موسيقي در داخل و خارج از كشور ملاقات داشته و در نوازندگي و آهنگسازي از آنها مشورت بگيرم.

وي درباره اطلاع خود از صنعت گاز مي گويد: مناطق عملياتي گاز، چند منطقه در كشور هستند و گاز پالايش شده را از طريق خطوط لوله به مصرف كننده ها انتقال مي دهند و مهمترين وظيفه اين صنعت، انتقال گاز سالم و صحيح به مردم و صنايع است.

سينا درباره فعاليت کاري مادر خود در صنعت گاز تاکيد مي کند: من هيچگاه حاضر نيستم در چنين محيطي كار كنم و صبر و حوصله مادرم را ستايش مي كنم كه هم به كار منزل مشغول است و هم به كارهاي عملياتي و فني مي پردازد.

وي در پايان درباره سپري کردن اوقات فراغت خود مي گويد: به محيط خانه بسيار علاقه دارم و دوست دارم از گذر زمان استفاده كنم و مي دانم كه بهمن سال 1398 هيچگاه تكرار نخواهد شد و بايد در بهمن 99 تغيير داشته باشم. به همين دليل، اهدافي را در زندگي دنبال مي كنم ودر كنار علاقه ام، ديد و بازديد خانوادگي و گذراندن اوقات در كنار خانواده برايم لذت بخش است.