گزارش «مشعل» از اقدام هاي پيشگيرانه ويروس کرونا در پالايشگاه هاي کشور

همدلی به سبک پالایش نفتی ها

سميه راهپيما - در شرايطي كه بيشتر مردم به دليل جلوگيري از گسترش ويروس كرونا در خانه مانده اند، سربازاني هم هستند كه براي سرپا نگه داشتن اقتصاد كشور و تامين به موقع انرژي و سوخت مورد نياز شهروندان، بي وقفه و بي منت مشغول كار و فعاليت شبانه روزي هستند. سربازان غيور ايران در پالايشگاه هاي کشور از جمله اين افراد هستند. از اين رو براي حفظ ايمني اين افراد و خانواده هاي آنها پالايشگاه هاي کشور دستورعمل هايي را در برنامه خود دارند تا با اجراي آنها بتوانند سوخت مورد نياز کشور را بدون تعطيلي و کم و کاستي در اختيار متقاضيان خود قرار دهند. در ادامه به برخي از فعاليت هاي انجام شده شرکت هاي پالايش نفت کشور پرداخته مي شود.

ارتقاي اقدام هاي حفاظتي براي مقابله با شيوع کرونا ميان کارکنان پالايشگاه هاي کشور از زمان شيوع اين ويروس تاکنون در حال انجام است و در اين زمينه محورهايي را در دستور کار خود قرار داده اند. برخي فعاليت هاي پالايشگاه ها براي پيشگيري از اين ويروس مشابه است، مانند؛ تعطيلي رستوران و تمامي اماکن فرهنگي، ورزشي و تفريحي، نصب پوستر شست وشوي صحيح دست ها در تمامي سرويس هاي بهداشتي، آبدارخانه ها و رستوران ها از اقدام هاي انجام شده در مقابله با اين ويروس است. از ديگر فعاليت هاي مشترک مي توان به برگزاري دوره هاي آموزشي براي تمامي کارکنان شاغل در رستوران ها، باشگاه هاي غذاخوري، آبدارخانه ها و کارگران نظافت چي و توجيه دستورعمل هاي ابلاغي، ضدعفوني کردن دفاتر ادارات و اماکن عمومي، استفاده از کارت ساعت زني به جاي ثبت اثر انگشت، تهيه ماسک و دستکش و پدهاي آنتي باکتريال اشاره کرد. پالايشگاه ها پيگيري براي خريد ماسک هاي سوپاپ دار N95، هماهنگي و پيگيري به منظور خريد الکل 96 درصد اتانول، بازديد مستمر کارشناسان بهداشت از ادارات و اماکن و نظارت بر عمليات ضدعفوني، اطلاع رساني به کارکنان با هدف آموزش و پيشگيري از بيماري ويروسي کرونا در فضاي مجازي، شناسايي و پيگيري کارکناني که دچار مشکلات تنفسي هستند و به عنوان افراد با ريسک بالا را نيز در دستور کار دارند. ضدعفوني کردن مدارس و اماکن آموزش و... از ديگر گام هاي برداشته شده از سوي شرکت هاي پالايشي است. براي کارکنان تنظيفات، آبدارخانه و آشپز خانه نيز دوره هاي آموزشي(مانند بهداشت فردي و...) برگزار شده است. اين در حالي است که براي ديگر کارکنان پيام آموزشي در قالب پيامک، فيلم، بنر، استند، تراکت هاي آموزشي از سوي کميته هاي سلامت پالايشگاه ها تهيه مي شود.

 ضدعفوني کردن روزانه ساختمان ها و کارگاه ها از ديگر اقدام هاي مشترک ميان پالايشگاه هاي کشور همسو با کنترل شيوع ويروس کروناست. همکاران خانم باردار و همکاراني که داراي بيماري هاي خاص و زمينه اي هستند نيز مي توانند از مرخصي استعلاجي استفاده کنند.

همچنين ارائه تمامي خدمات دندانپزشکي غير از موارد کنترل عفونت و درد (اورژانسي) تا اطلاع ثانوي تعطيل است؛ البته علاوه بر مطالب اشاره شده، برخي پالايشگاه ها نيز گام هايي در زمينه مبارزه با ويروس کرونا برداشته اند.

کمک پالايشگاه آبادان به دانشکده علوم پزشکي

پالايشگاه آبادان علاوه بر اقدام هاي پيشگيرانه کارکنان و خانواده هاي خود، در مسير مسووليت اجتماعي نيز گام هايي برداشته است.

 در اين زمينه عليرضا امين، مديرعامل اين پالايشگاه مي گويد: «پالايشگاه آبادان مبلغ 20 ميليارد ريال براي خريد 10 دستگاه تنفس مصنوعي به حساب دانشکده علوم پزشکي آبادان واريز کرده است. اين اقدام در زمينه مقابله با ويروس کرونا و انجام مسووليت هاي اجتماعي، از سوي شرکت پالايش نفت آبادان انجام شده است.»

به گفته او، «به منظور مقابله با انتشار و شيوع بيماري ويروس کرونا در منطقه، کار ضدعفوني کردن خيابان ها و معابر شهري از سوي نيروهاي بسيج و آتش نشاني شرکت پالايش نفت آبادان با استفاده از 5 دستگاه ماشين مجهز به مخازن هزار ليتري و همچنين پمپ هاي 10 ليتري سيار در حال انجام است.»

توليد آب ژاول در پالايشگاه تهران

پالايشگاه تهران در زمينه مسووليت اجتماعي خود در کنار توليد فراورده هاي نفتي و سوخت کشور با توليد مواد ضدعفوني کننده، اين روزها به کمک ديگر جهادگران شتافته است.

اين شركت با توجه به شيوع ويروس كرونا در سطح كشور و مخاطرات ناشي از احتمال سرايت ويروس بين کارکنان، اجراي برنامه هاي بهداشتي، نظير ضدعفوني کردن منظم تمامي ساختمان، دفاتر كاري، مسيرهاي تردد و خودروهاي داخلي را با جديت و نظارت دنبال مي کند و به همين منظور براي تامين پايدار ماده ضدعفوني كننده با كيفيت، فرايند توليد آب ژاول را طراحي و پياده سازي کرده است.

 اين محلول (آب ژاول) هنگام استفاده تا50 برابر آب مخلوط شده و استفاده مي شود. با اجراي اين طرح، پالايشگاه به قابليت توليد آب ژاول 5 درصد دست يافته و مي تواند در تامين نياز سازمان ها و شركت هاي همجوار به ماده ضدعفوني كننده آب ژاول مشاركت داشته باشد.

جذب انرژي هاي مثبت و رفع نگراني همکاران

شرکت پالايش نفت اصفهان نيز همانند پالايشگاه هاي ديگر روزانه درجه حرارت بدن تمامي کارکنان در زمان ورود به شرکت را اندازه گيري مي کند و افرادي که دماي بدن آنها بالاتر از 37.5 درجه سانتي گراد باشد، بر اساس پروتکل تعريف شده به کانکس مستقر در ابتداي پالايشگاه منتقل مي شوند.

 پس از تأييد پزشکيار مبني برعلامت دار بودن فرد(تب و لرز، سرفه، آبريزش بيني، تنگي نفس) براي بررسي بيشتر به مرکز سلامت کار منتقل مي شود و به صلاحديد پزشک مرکز سلامت کار، اقدام هاي لازم از جمله استراحت در منزل يا انتقال به بيمارستان صورت مي گيرد.

شرکت پالايش نفت اصفهان به منظور جذب انرژي هاي مثبت و رفع نگراني همکاران، برنامه هاي صوتي مفرح آموزشي در سيستم اداري بارگذاري مي کند.

 همچنين محمدصادق حاجيان، سخنگوي شرکت پالايش نفت اصفهان از اعطاي کمک مالي 9 ميليارد توماني اين شرکت براي مقابله با ويروس کرونا خبر مي دهد و مي گويد: «توليد و توزيع حدود 100 هزار ليتر ماده ضدعفوني کننده براي سازمان ها وادارات متقاضي اصفهان در دستور کار قرار گرفته و بسته هاي بهداشتي اعم از ماسک، ژل و اسپري ضدعفوني کننده نيز تهيه و ضمن توزيع در بين همکاران براي مراکز بهداشتي و بيمارستان ها ارسال شده است.»

کنترل رفت و آمد رانندگان

شرکت پالايش نفت بندرعباس براي کنترل افراد مراجعه کننده و مهمانان پالايشگاه، بويژه رانندگان، فرم هايي براي کسب اطلاعات لازم در رابطه با مکان ها و شهرهايي که در آنجا سفر داشته اند يا با افراد مشکوک در تماس بوده اند، طراحي کرده که از طريق نيروهاي حراست و مصاحبه با مراجعه کنندگان تکميل مي شود و پس از کنترل علايم ظاهري افراد، نسبت به حضور و تردد آنان در پالايشگاه تصميم گيري مي شود.

برخط شدن جلسات

تمام تمهيدات در راستاي حفظ سلامت حافظان امنيت سبد سوخت کشور در مقابل ويروس کرونا نيز در پالايشگاه ستاره خليج فارس انديشيده شده و در اين زمينه جلسات روزانه مديران پالايشگاه ستاره خليج فارس به صورت برخط و با هدف پرهيز حداکثري از حضور در فضايي مشترک برگزار مي شود،

 چراکه ابتلاي هر کدام از مديران به معناي ايجاد خطر براي بخش عظيمي از پرسنل پالايشگاه است.

به گفته نرگس صداقت، مدير روابط عمومي و امور بين الملل پالايشگاه ستاره خليج فارس، «اين تصميم با هدف حفظ سرسختانه تر سلامت کارکنان و در راستاي اعمال سياست هاي صيانتي پالايشگاه ستاره خليج فارس از شيوع ويروس کرونا و بر پايه استفاده از فناوري هاي نوين و امن در بستر اينترنت داخلي شرکت اتخاذ شده است.»

تاکنون با اقدامات ابداعي، به کارگيري تجهيزات و اجراي روش هاي نوين صيانتي در حوزه بهداشت يکي از موفق ترين مراکز صنعتي کشور در پيشگيري از شيوع ويروس کرونا بوده است.

در پايان اميد است با رعايت نکات بهداشتي و اقدام هاي مراقبتي لازم و با کمک و احساس مسووليت همه، اين بيماري و اين شرايط را بخوبي و با موفقيت پشت سر بگذاريم.