وزير نفت در ديدار با مشاوران زنان و خانواده زيرمجموعه هاي صنعت نفت:

  توقفی  نیست    با اعتماد به نفس جلو بروید

مشعل بيژن زنگنه روز شنبه (سوم اسفندماه) در نشستي که به مناسبت گراميداشت مقام زن و مادر و با حضور مشاوران امور زنان و خانواده برگزار شد، پس از استماع گزارشي از روند تازه ترين اقدام هاي انجام شده مربوط به امور زنان در وزارت نفت و تشريح برخي مشکلات اين امور از سوي مشاوران امور زنان شرکت هاي تابع وزارت نفت اظهار کرد: تلاش بانوان، نقش تعيين کننده اي در موفقيت آنها دارد و وظيفه ماست که زمينه رشد را براي بانوان فراهم کنيم.

وي با بيان اينکه در سال هاي اخير براي ارتقاي جايگاه بانوان در صنعت نفت تلاش زيادي شده است، افزود: صنعت نفت پيشرو در استفاده از بانوان در سمت هاي مديريتي است و همه تلاشم در سال هاي اخير اين بوده تا از بانوان شايسته در سمت هاي مديريتي استفاده شود.

وزير نفت ادامه داد: انتصاب قائم مقام وزير، عضو هيات مديره شرکت ملي نفت ايران (در تاريخ صنعت نفت بي سابقه بوده است)، عضو هيات مديره صندوق بازنشستگي و رئيس حسابرسي داخلي، برخي از سمت هاي بالاي مديريتي است که در سال هاي اخير به بانوان شايسته سپردم.

زنگنه با اشاره به اينکه در مقوله مسئوليت اجتماعي نيز، اهميت ويژه اي به زنان و بچه ها داده شده است، افزود: توانمندسازي بانوان بسيار با اهميت است، زيرا اگر خانم ها را همراه کنيم، آقايان نيز همراه خواهند شد.

وي ايجاد تبعيض را به دليل جنسيتي نادرست عنوان کرد و با تاکيد بر اينکه در سال هاي اخير تلاش شده است محدوديت حضور خانم ها در بسياري از بخش هاي صنعت نفت برداشته شود، تصريح کرد: البته در برخي مشاغل همانند کار کردن روي سکوها براي حضور بانوان محدوديت وجود دارد.

زنگنه با قدرداني از خانم هاي شاغل در صنعت نفت اظهار کرد: بررسي عملکرد بانوان در شغل هاي مشابه با مردان نشان مي دهد آنها در بيشتر موارد از آقايان بهتر و وظيفه شناس ترند و از سلامت مالي بيشتري برخوردارند.

وزير نفت، تعداد خانم هاي شاغل در صنعت نفت را محدود دانست و با بيان اينکه بيشتر بانوان در خدمات اداري و کادر درماني مشغول هستند، افزود: اميدواريم نسل جديد براي کار در بخش مديريت و مهندسي بيايند.

وي با بيان اينکه جريان مثبت استفاده از بانوان در مشاغل مديريتي به وجود آمده است، تصريح کرد: از هيچ تلاشي براي استفاده از بانوان شايسته در صنعت نفت دريغ نمي کنم.

زنگنه سخن پاياني خود را به اين نقل قول از امام خميني (ره) که «با هم بسازيم» اختصاص داد و گفت: زندگي سياسي يک کشور اين است که با هم بسازيم؛ با هم مخالف باشيم، اما با هم دشمن و از هم متنفر نباشيم، چون در اين شرايط جامعه ساخته نمي شود.

وزير نفت تصريح کرد: ديگر هيچ کس نمي تواند مقابل حضور اجتماعي بانوان به دليل سواد، تحصيلات و کارآمديشان در جامعه بايستد؛ بانوان با اعتماد به نفس جلو بروند.

 

 

تشکیل 11 درصد از کل خانواده صنعت نفت

در اين مراسم فاطمه تندگويان، مشاور وزير نفت در امور زنان و خانواده با اشاره به انديشه هاي امام خميني (ره) در مورد زنان گفت: امام به زنان حق دخالت و مشارکت مي داد، اما شاهديم که پس از چند دهه همچنان عدالت جنسيتي وجود ندارد. شخص وزير نفت حمايت هاي مجدانه اي از زنان داشته اند و اگر اين حمايت نبود، نمي توانستيم موفق شويم و حتي يک نفر هم نمي توانست ارتقا يابد و منفعل مي مانديم.

او با بيان اينکه با حمايت هاي ويژه وزير نفت در سال هاي گذشته ساختار دفتر امور زنان و خانواده در وزارت نفت و شرکت هاي زيرمجموعه شکل گرفت؛ در حالي که بسياري از شر کت ها و سازمان هاي دولتي اين زيرمجموعه را نداشتند، افزود: تحقق عدالت جنسيتي، شايسته سالاري، توان افزايي و ارتقاي جايگاه زنان و خانواده هر کدام به تنهايي براي ما معنا و کارکردهاي مشخصي دارد.

تندگويان با اعلام اينکه 8.8 درصد از کارکنان رسمي صنعت نفت را زنان تشکيل مي دهند و با احتساب نيروهاي پيمانکاري و ساير قراردادها اين تعداد به 11.6 درصد از کل جمعيت خانواده نفت مي رسد، گفت: اصلاح ساختار در سطح وزارت نفت، طراحي و تصويب دوره هاي آموزشي متنوع، تدوين سند راهبردي توسعه مشارکت زنان، مشارکت در تدوين برنامه ششم توسعه و تلاش براي ايجاد شبکه مشاورين زنان، از جمله اقدام ها و برنامه هاي مهم دفتر امور زنان و خانواده بوده است.

او افزود: شناسايي کارکنان زن با استعداد و کاهش شکاف بين توانمندي و نيازها بايد بيشتر شود و در همين زمينه يازده دوره آموزشي را در نظر گرفته ايم. همچنين براي اطلاع همکاران زن از اقدام ها و برنامه ريزي ها سايت امور زنان و خانواده و کانال اطلاع رساني راه اندازي شده است. علاوه بر اين در اين سال ها 12 پروژه پژوهشي انجام شد و بر اساس نتايج آن برنامه ريزي ها صورت گرفته است.

مشاور وزير نفت در امور زنان و خانواده با اشاره به اقدام هاي مفيد کارگروه تحول اداري و اصلاح مقررات سازماني گفت: بسياري از قوانين مصوب مجلس متوقف مانده بود و يا در صنعت نفت اجرا نمي شدند که پس از بررسي و ارزيابي توانستيم برخي از آنها را اجرايي کنيم؛ براي مثال برخي از اين تبعيض ها مثل ادامه خدمت تا 60 سال، اعزام مديران زن به خارج از کشور و... وجود داشت که برطرف شدند.

تندگويان همچنين به عملکرد کارگروه خوب سلامت زنان اشاره کرد و گفت: در مورد اين کارگروه هم بي اعتنايي زيادي وجود داشت و حتي خود زنان هم نسبت به اهميت معاينات دوره اي حساس نبودند، اما تلاش زيادي شد تا در چهار شرکت اصلي و زيرمجموعه آنها اين اقدامات پيگيري شود.

او با تاکيد بر اينکه هنوز نگاه سنتي و برخي کليشه ها در مورد زنان در صنعت نفت بازتوليد مي شوند، افزود: تلاش مي کنيم تا هر نوع تبعيض را حذف کنيم و اين موضوع را در همه جلسات و در ارتباط با همه مديران در نظر داريم.

مشاور وزير نفت در امور زنان و خانواده عملکرد کارگروه ورزش زنان را نيز داراي عملکرد مثبت ارزيابي کرد و گفت: بيشتر کارکنان زماني براي فعاليت ندارند و با توجه به وظايف داخل خانه دچار کم تحرکي، چاقي و انواع بيماري ها هستند و ما تلاش کرديم با 13 پروژه فرهنگي – ورزشي و آموزشي براي زنان اين اشکال را برطرف کنيم.

در اين جلسه تعدادي از مشاوران امور زنان و خانواده در شرکت هاي مختلف مواردي را براي پيگيري در حضور وزير نفت مطرح کردند. از جمله اينکه هنوز امکان استفاده از مرخصي 9 ماهه وجود ندارد و اين موضوع منوط به شکايت از سازمان و راي ديوان عدالت اداري است. در اين جلسه همچنين مواردي درباره طرح طبقه بندي مشاغل، نداشتن مرخصي استعلاجي براي نيروهاي ارکان ثالث، عدم دسترسي مشاوران زنان به اطلاعات سازماني، سکونت و رفت و آمد کارکنان زن در مناطق عملياتي و... مطرح شد. در اين آيين از 13 نفر از بانوان شاغل در صنعت نفت به پاس تلاششان قدرداني شد.