گفت وگو با رتبه اول کنکور کارشناسی ارشد سال 99 که از خانواده نفت است

رویای دانشگاه نفت را داشتم

مشعل   بسياري از خانواده نفت نسل در نسل ريشه در نفت داشته اند و اين علاقه به نفت از پدر به فرزندان بارها و بارها منتقل شده است. علاقه اي که بين فرزندان آنها شکل گرفته و آنها براي رسيدن به اهداف و آرزوهايشان تلاش زيادي کرده اند. عبدالمهدي کعبي پور، رئيس تعميرات برق واحد تعميرات دريايي پايانه هاي نفتي است که با بيش از 34 سال سابقه فعاليت، چشم اميدي به آينده فرزندش دارد. او از جمله کارکنان خوزستاني اقماري نفت است که سال ها در شهرهاي مختلف از جمله خارک زندگي کرده اند و حالا عليرضا کعبي پور، پسرش، علاقه زيادي به نفت دارد و همين علاقه و توجه به نفت او را در اين رشته تحصيلي پيش برده و حالا رتبه اول در کنکور ارشد سال 99 شده است. فرصتي داشتيم تا با عليرضا کعبي پور، رتبه اول کارشناسي ارشد سال 99 به گفت وگو بنشينيم که در ادامه آن را مي خوانيد.

عليرضا، دوره کارشناسي را در دانشگاه آزاد خميني شهر با گرايش مهندسي مخزن خوانده و دانشگاه را در شش ترم تمام و همه ترم ها را با رتبه اول تمام کرده است. او با معدل الف (18.99) از دانشگاه فارغ التحصيل شده و در ادامه به دنبال کارشناسي ارشد رفته است. حالا عليرضا از ابتداي سال به عنوان دانشجوي مهندسي نفت و گرايش اکتشاف در دانشگاه صنعت نفت اهواز يعني همان جايي که از کودکي آرزويش را داشته، مشغول به تحصيل است.

اما داستان اين انتخاب و تلاش عليرضا به همين سادگي تعريف نمي شود. او مي گويد: از چند نسل خانواده پدري او در صنعت نفت بوده اند و نفت ريشه اي جدا نشدني با خانواده و زندگي او دارد. کعبي پور مي افزايد: بجز پدرم، عموها و پدربزرگم هم در صنعت نفت بوده اند و شايد بيش از 90 سال است که چند نسل از خانواده ما با صنعت نفت عجين بوده است. علاوه بر اين ما حدود 6 سال در جزيره خارک زندگي مي کرديم و اين زندگي از فاصله نزديک با محيط صنعتي، ارتباط ما را با اين صنعت زياد کرد.

او ادامه مي دهد: در کودکي وقتي به عادت قديم از بچه ها مي پرسيدند که مي خواهي در بزرگسالي چه کاره شوي، او در پاسخ به اين سوال مي گفته که دوست دارد «شرکت نفتي» شود. براي دوره کارشناسي، رشته الکترونيک و مخابرات دريايي را در دانشگاه علوم و فنون دريايي قبول شدم؛ اما بنا بر شرايط و همان علاقه اي که داشتم، نفت را انتخاب کردم و براي هر ترم هم واحدهاي زياد انتخاب مي کردم و بسختي درس مي خواندم.

کعبي پور مي گويد: در دوره کارشناسي همزمان با درس خواندن کار هم مي کردم تا کمک خرجي براي پدرم باشم. همزمان در آرايشگاه دوستم شروع به کار کردم تا هم مهارتي ياد بگيرم و هم درآمدي داشته باشم. در آن زمان روزها تا عصر دانشگاه بودم و بعد در آرايشگاه کار مي کردم و شب هم وقتي به خانه مي رسيدم، تا پاسي از شب شروع به درس خواندن مي کردم. خدا را شکر هميشه شاگرد اول بودم و تخفيف هاي تحصيلي خوبي براي شاگرد اول بودن داشتم.

او ادامه مي دهد: در دو ترم پاياني واحد زيادي گرفتم و شرايط کار و درس خواندن بسختي مي گذشت و بايد گفت که در اين دوران خانواده همراهي خوبي داشتند وشرايط خانه را براي من آماده مي کردند. اودر اين مدت از هيچ آموزشگاه و کتاب هاي آموزشي و کمک آمورشي استفاده نکرده و علاوه بر کتاب هاي درسي تنها کتابي که کمک زيادي به او کرده، کتاب طبقه بندي 5 سال کنکور نفت بوده و توانسته تنها با اين کتاب به اين موفقيت برسد.

اين فرزند خانواده نفت ادامه مي دهد: کنکور سال 98 همزمان با سيل و آبگرفتگي ابتداي سال و مشکلات ناشي از آن بود. بنابراين زمان کنکور به تاخير افتاد؛ اما من باز هم مجبور بودم همراه با درس سر کار بروم و بعضي شب ها فقط مي توانستم دو ساعت بخوابم.

کعبي پور مي گويد: در کودکي وقتي از کنار دانشگاه صنعت نفت اهواز مي گذشتيم و برج ساعت آن را مي ديدم، از پدرم درباره آن سوال مي کردم و پدرم مي گفت آدم بزرگ هاي نفت همه در اين دانشگاه درس خوانده اند و اگر مي خواهي وارد آن شوي، بايد تلاش زيادي کني. او مي افزايد: در واقع از پنج سالگي من با روياي ورود به اين دانشگاه درس خواندم.

کعبي پور به سهميه 5 درصدي حضور پدرش در جنگ تحميلي که مشمول آن شده اشاره مي کند و مي افزايد: اين سهميه در واقع تاثير زيادي روي عملکرد و رتبه من نداشت، بلکه بيشترين تاثير مربوط به معدل کل دوره و ترم آخر بود.

او در اين سال ها زبان انگليسي را هم ياد گرفته و امکان تدريس هم دارد. به همين دليل در اين مقطع تحصيلي که نياز به زبان انگليسي دارند، از شرايط خوبي برخوردار است. کعبي پور مي گويد: دانشجويان در دانشگاه نفت اهواز بايد بسختي درس بخوانند تا به مرحله اي که دوست دارند، برسند و من اميدوارم که از دانشجويان دانشگاه اهواز در موقعيت هاي مختلف بهره گرفته شود.

 

شرح عکس

زمين لرزه اي به بزرگي 5.7 ريشتر صبح روز در ساعت 9:22 دقيقه در بخش قطور از توابع شهرستان خوي در استان آذربايجان غربي به وقوع پيوست که بر اثر آن خسارات 10 تا 100 درصدي در روستاهاي منطقه گزارش شده است. خسارات از ترک خوردگي جزئي تا تخريب کامل در منازل روستايي خوي و سلماس را شامل مي شود.

عکس: سهيل فرجي - ايسنا

 

 

 

معرفی اپلیکیشن

Viva video pro

عکسبرداري و فيلمبرداري، جزو يکي از پرکاربردترين قابليت هاي يک گوشي هوشمند به حساب مي آيد. از اين رو کاربران تمايل دارند تا پس از فيلمبرداري، ويديوهاي ضبط شده را با استفاده از گوشي خود ويرايش کنند. از بهترين برنامه هاي اندرويد براي ويرايش ويديو مي توان به اپليکيشن ويوا ويديو (VivaVideo) اشاره کرد. اين اپليکيشن از سوي بسياري از کاربران در سراسر دنيا مورد استفاده قرار مي گيرد و قابليت هاي بسياري را در اختيار کاربران خود قرار مي دهد.

Adobe Photoshop Express

ادوبي فتوشاپ اکسپرس، يکي ديگر از قدرتمندترين و بهترين برنامه هاي اندرويد براي ويرايش تصوير مخصوص سيستم عامل اندرويد است که تجربه اي متفاوت از ويرايش سريع عکس ها و اشتراک گذاري آنها را در تبلت يا اسمارت فون شما به ارمغان مي اورد. Adobe Photoshop Express ابزارهاي ويرايشي و فيلترهاي پيشرفته زيادي براي ويرايش تصاوير دارد. اين اپليکيشن، به ابزارهايي مانند برش، صاف کردن، چرخاندن، قرينه سازي، رنگ، تصحيح قرمزي چشم و تراز سفيدي مجهز است. خلاصه اينکه مي توانيد با اين نرم افزار، از يک برنامه ويرايش عکس بسيار حرفه اي استفاده کنيد.

Cinema- FV5

از يک تلفن هوشمند هم مي توان خروجي هايي در سطح يک دوربين حرفه اي گرفت، به شرط آنکه بدانيد چه اپليکيشني را به کار بگيريد. Cinema FV-5 مثل يک دوربين فيلمبرداري حرفه اي اجازه دسترسي به تنظيمات دستي را به کاربر مي دهد. تنظيماتي فراتر از اپليکيشن پيش فرض دوربين را به شما ارائه مي دهد تا بتوانيد فيلم هاي حرفه اي تري ضبط کنيد. تنظيم دستي ISO، قفل فوکوس، تعيين فرمت و رزولوشن خروجي، تنظيم بيت ريت ويديو و مانيتورينگ صدا از جمله اين امکانات حرفه اي هستند. حتي مي توانيد با وصل يک ميکرفن حرفه اي به موبايل مثل حرفه اي ها روي فيلم هايتان صداگذاري کنيد.