دنیای جذاب کافه ها را دریابید

مشعل کافه ها از شکل يکسان و يکنواخت گذشته به شرايط و تنوعي غيرقابل شمارش در شهرهاي امروزي درآمده اند و ديگر فضايي خاص براي گروه هايي خاص نيستند و در عوض هر گروه، قشر و صنفي براي خودش مي تواند کافه اي داشته باشد که حال و هواي مخصوص به همان گروه هم در آن طراحي شده است. امروزه کافه ها براي همه گروه هاي سني و همه سليقه ها طراحي مي شوند و دکوراسيون هايي متناسب با سليقه هاي قديمي و جديد طراحي مي کنند.  بسياري از اين کافه ها به فضاهاي دورهمي براي جوانان و نوجوانان تبديل شده اند، برخي از آنها براي همه گروه ها، بعضي بيشتر براي خانواده ها طراحي شده اند و برخي محيطي آرام براي مطالعه دارند که به منظور انجام بازي هاي گروهي و چند نفره برنامه ريزي مي شوند. اين کارکردها در هر شهر و هر منطقه از شمال يا جنوب يا مرکز شهر متفاوت است. به عنوان مثال بسياري از کافه ها ممکن است به دليل طراحي لوکس، مناسب بلند صحبت کردن يا بازي هاي گروهي نباشند؛ اما کافه هايي که در مرکز شهر هستند و بيشتر مورد استقبال دانشجويان قرار دارندبراي دورهمي هاي دوستانه طراحي شده اند.  در عين حال کافه ها، کافي شاپ ها، شيريني سراها يا رستوران هايي که فضايي را به عنوان کافه خود در نظر گرفته اند، تفاوت هايي با هم دارند. کافه ها عموما محصولاتي را که مربوط به انواع قهوه است، سرو مي کنند و کافي شاپ ها علاوه بر انواع قهوه، انواع نوشيدني سرد و چند مورد از غذاهاي سبک و ساندويچ هاي کوچک يا به قولي غذاهاي سبک و انواع سالادها را عرضه مي کنند. در مورد رستوران ها و شيريني سراها هم وضعيت اينگونه است که محصول اصلي خود يعني شيريني يا غذا را سرو مي کنند؛ اما متناسب با موقعيت يا فضايي که در اختيار دارند، بخشي را به عرضه انواع قهوه اختصاص مي دهند. اگر در تهران هستيد، حتما شيريني فروشي قديمي «فرانسه» در خيابان انقلاب را مي شناسيد يا فروشگاه هاي «کلانه» نمونه اي از فروشگاه هايي هستند که درکنار فروش محصولات خود، فضاي کافه را هم ايجاد کرده اند.  اما يکي از جذابيت ها و دلايل اصلي که بسياري از افراد بخصوص جوانان به کافه مي روند و اين فضا را براي دورهمي و همراهي با دوستانشان يا گپ زدن انتخاب مي کنند، اين است که در کافه ها شرايط براي بازي و سرگرمي چند نفره يا گروهي فراهم است. بيشتر کافه دارها يک يا چند جعبه بازي انفرادي يا گروهي را در بخشي از کافه قرار مي دهند تا افراد چه در زمان انتظار و چه زماني که قرار است در کافه بگذرانند، با اين وسايل بازي سرگرم شوند. بسياري از اين وسايل، جنبه سرگرمي و فکري دارند که سروصدايي ايجاد نمي کنند؛ اما شهرت برخي ديگر از کافه هابه دليل وجود همين بازي هاست که در اصطلاح به آنها کافه بازي مي گويند و فضاي کافه براي انواع بازي هاي دورهمي طراحي شده و هرچه تعداد افراد بيشتر باشد، جذابيت و هيجان بازي بيشتر مي شود.  کافه هايي که براي سرگرمي و بازي طراحي شده اند، دکور، ميز، صندلي و شرايط پذيرايي از مشتريان در آنها به گونه اي است که جريان بازي هاي گروهي به هم نخورد. در بيشتر اين کافه ها براي حضور مشتريان در زمان بازي، زمان بندي اعلام مي شود تا مشتريان که همان همبازي ها هستند، بدانند براي چه ساعتي قرار است در کافه حاضر باشند.

برخي ديگر از کافه ها، اما محور برنامه هاي خود را بر دورهمي ها با موضوعات مختلف مي گذارند؛ دورهمي هايي که شايد به بهانه پخش مستقيم فوتبال باشد يا ديدن يک فيلم يا موضوعي فرهنگي - هنري همچون رونمايي از يک کتاب که نويسنده مي تواند در آن جمع، کتاب خود را معرفي کند و جشن امضا براي مخاطبانش داشته باشد. از اين منظر بسياري از شهر کتاب ها و فروشگاه هاي فرهنگي - هنري که محيط و شرايطي براي پذيرايي از مشتريان خود دارند، چنين دورهمي هايي را برگزار مي کنند و محيطي همچون کافه را براي پذيرايي در نظر مي گيرند. اين کافه ها را به دليل فضايي که در کنار کتاب و محيط فرهنگي و برگزاري دورهمي هاي جذاب فراهم مي شود، مي شناسند که مخاطبان خاص خود را هم دارد.  مورد ديگر از کافه هايي که در چند سال اخير طرفداران خاص خود را پيدا کرده اند، کافه هايي است که خود کافه و عوامل فعال در آن متفاوت از سايرين هستند. به عنوان نمونه کافه اي در تهران فعال شده که دختران و پسران مبتلا به سندروم داون در آن فعال هستند. آنها با آموزش هايي که از قبل ديده اند، مي توانند در تهيه مواد غذايي و پذيرايي در سالن مشغول به کار شوند. نمونه ديگر هم کافه اي است که دختران و پسران افغان در تهران آن را فعال کرده اند. اين کافه هم از زمان شروع به کار تا به امروز حسابي سرشان شلوغ بوده و با وجود غذاهاي محلي که عرضه مي کند، نظر بسياري از مخاطبان خود را جلب کرده است.

  

 

چه بخوانیم؟

نه دل آزرده، نه دلتنگ، نه دلسوخته ام

يعني از عمر گران هيچ نيندوخته ام

پاسخ ساده من سخت تر از پرسش توست

عشق درسي است که من نيز نياموخته ام

روسياه محک عشق شدن نزديک است

سکه قلب زياني است که نفروخته ام

برکه اي گفت به خود، ماه به من خيره شده است

ماه خنديد که من چشم به خود  دوخته ام

شده ام ابر که با گريه فرو بنشانم

آتش صاعقه اي را که خود افروخته ام

 فاضل نظري

 

امیر بی گزند

اين آلبوم محسن چاووشي با صداي اذان موذن زاده اردبيلي آغاز مي شود. فضا از همان ابتدا جدي است و شما را در انتظار مي گذارد. موسيقي ريتم مي گيرد و آواز با کلام مولوي آغاز مي شود. نام آلبوم هم براساس يکي از بيت هاي همين قطع نخست انتخاب شده است.

بخش هاي ديگر اين آلبوم به نام هاي «دل من»، «امير بي گزند»، «جنگ زده»، «شاه مقصود»، «شرمساري» و «آخرين اتوبوس» هستند که پرطرفدار شده اند. اين آلبوم تلفيقي از موسيقي پاپ و کلاسيک را در خود دارد و جزو آلبوم هاي پرفروش محسن چاووشي بوده است.

 

همه چیز به فنا رفته

زیر عنوان این کتاب نوشته شده است: «کتابی درباره امید». اگر به تغییر و دگرگونی فکر می کنید و در میان انبوه خبرهای تلخ، به منبعی برای الهام و شادی نیاز دارید، اگر به کمک فکری یا فلسفه ای برای بهتر زیستن نیاز مبرم دارید، همچنین اگر به دنبال کتابی هستید که بعد از اتمام خواندن آن تغییرات عمیقی در طرز تفکر و حالات روحی شما ایجاد شود، کتاب «همه چیز به فنا رفته - کتابی درباره امید»، همان کتابی است که به دنبال آن هستید. حسی که بعد از خواندن این کتاب به شما دست می دهد، شبیه حسی است که بعد از دیدن یک فیلم خوب، در شما ایجاد می شود و چون ساعاتی را که صرف خواندن این کتاب کرده اید، بیهوده تلف نشده، شادی و نشاط عمیقی را در وجودتان حس می کنید.  از جذابیت های مهم این کتاب، می توان به زبان طنز دلنشین آن اشاره کرد که در سراسر کتاب، با آن برخورد خواهید داشت و در مقابل، تراژدی ها و حوادث تلخ را با بیانی شاعرانه و عمیق، به تصویر می کشد و در خاتمه، پیش بینی تکان دهنده مارک منسون (نویسنده کتاب) را در آخرین فصل کتاب با عنوان «آیین نهایی» می خوانید. مارک منسون، خمیرمایه جهان بینی خود را با نبوغ و مهارت نویسندگی فوق العاده خود درهم آمیخت و دو کتاب ارزشمند او چنان توفان بی نظیری در دنیای نشر برپا کرد که نام او در فهرست پرفروش ترین نویسندگان تاریخ نشر، همچنان می درخشد. کتاب حاضر، ترجمه دومین کتاب اوست. علی اکبر متواضع، مترجم کتاب حاضر نیز یکی از مترجمان با سابقه کشور است که تاکنون بیش از 100 عنوان کتاب را در کارنامه کاری خود داشته و بدون شک می توان گفت که ارزش های درونی کتاب را با امانت کامل به خواننده فارسی زبان خود انتقال داده و ذره ای از جذابیت های کتاب نکاسته است.

 

خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری

گروهي ضدانقلاب به رياست دکتر مدني(فرهاد آييش) و زير نظر دونالد ترامپ، ماموريتي به فربد (حامد کميلي) در ايران به عنوان گروه فيلمبرداري مي دهند. در آنجا پژمان جمشيدي و سام درخشاني به عنوان بازيگران فيلم ارتش سري انتخاب مي شوند. فربد سعي در انجام عمليات دارد؛ اما پژمان و سام تقريبا همه چيز را به هم مي ريزند و... پيمان قاسم خاني کارگردان اين فيلم و محسن چگيني تهيه کننده آن است. اين فيلم در حال اکران در سينماهاي تهران و ساير شهرستان هاست.