غذاهايي که اشتهايتان را برمي انگيزد

لیموزین پلو

 

افرادي که به سلامتشان اهميت مي دهند، هميشه به دنبال خوراکي هاي مقوي و سالم هستند. پلوهاي خوش عطر و طعمي که از مخلوط مواد مغذي تهيه مي شوند هم مي توانند يکي از اين غذاهاي سالم باشند. ليموزين پلو يکي از اين غذاهاست؛ پلويي فرانسوي که مواد موجود در آن خواص زيادي دارند. نخود فرنگي و هويج استفاده شده در اين پلو، جدا از طعم و ارزش غذايي بالا، ترکيب رنگ جالبي به ليموزين پلو مي دهد و اشتهاي همگان را بر مي انگيزد. از ديگر مواد مغذي اين پلو مي توان به هل اشاره کرد؛ ادويه اي معطر که عطر و بوي بسيار خوبي به اين غذا مي دهد. هل در بيشتر خورش ها و پلو ها به صورت آسياب شده استفاده مي شود و خواص درماني زيادي دارد. شايد به همين دليل است که بيشتر افراد دوست دارند از هل به عنوان ادويه در انواع و اقسام غذاهاي خود استفاده کنند. توجه به مواد غذايي به کار رفته در وعده هاي روزانه مي تواند به حفظ سلامت و افزايش انرژي تان در طول روز کمک کند، نکته مهمي که نبايد آن را ناديده گرفت.

مواد لازم

مرغ: یک کیلوگرم

برنج: ۵ پیمانه

هویج خرد شده: ۳ عدد

نخود فرنگی پخته شده: یک پیمانه

کشمش پخته: یک پیمانه

پیاز: ۲ عدد

هل آسیاب شده: یک قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری

روغن: به میزان لازم

کره: ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهيه

 ابتدا مرغ را شسته و در ابعاد مناسب و به سليقه دلخواه خرد مي کنيم. سپس تکه هاي مرغ را در قابلمه اي مي ريزيم و با کره خوب تفت مي دهيم. بعد از گذشت 10 دقيقه، زماني که مرغ ها خوب تفت خوردند، يک يا دو پيمانه آب به آن اضافه مي کنيم و مي گذاريم روي حرارت ملايم تا پخته شوند.

تا پختن مرغ ها در يک تابه، پياز ها را سرخ مي کنيم وقتي طلايي شدند، نمک، فلفل و رب را به آن اضافه کرده، سپس نخودفرنگي پخته شده، هل و هويج را هم به ديگر مواد مي افزاييم و خوب هم مي زنيم و اجازه مي دهيم که با هم خوب تفت بخورند.

در اين مرحله بايد کشمش ها را تفت دهيم. (کشمش را اگر با کمي کره تفت دهيد، خوب پف مي کند و خوش طعم تر مي شود) بعد از تفت آنها را هم به ديگر موادمان اضافه مي کنيم.

حالا نوبت برنج است؛ بعد از آبکش کردن، يک لايه برنج در قابلمه مي ريزيم و لايه دوم را با موادي که آماده کرده ايم، مي پوشانيم. لايه سوم هم با مرغ پوشيده مي شود. اين کار را تا پايان مواد و برنج ادامه مي دهيم. حالا پلوي آماده را مي گذاريم تا دم بکشد. بعد از 40 تا 45 دقيقه ليموزين پلوي ما آماده است. اين غذا را مي توانيد با انواع خورش ميل کنيد و لذتش را ببريد.

 

دیگچه مشهدی(دسر)

   آتينا عالي

مواد لازم

 برنج نيم دانه: يک ليوان

شير: يک و نيم ليتر

شکر: يک و نيم ليتر

آب: يک پنجم ليوان

هل و زعفران: به ميزان لازم

کره: 50 گرم

گلاب: يک دوم ليوان

خامه(به دلخواه): 3 قاشق غذاخوري

طرز تهيه

برنج را دو ساعت قبل از طبخ، خيس مي کنيم. سپس با يک پنجم ليوان آب و با حرارت ملايم مي گذاريم تا بپزد. زماني که برنج نيم پز و آبش تبخير شد، مثل برنج کته کم کم شير را اضافه مي کنيم و هم مي زنيم و مي گذاريم با حرارت ملايم شير جوش بيايد و به خورد برنج برود. وقتي حجم شير کم شد، بقيه شير، کره و شکر را اضافه مي کنيم و با حرارت کم اجازه مي دهيم تا دوباره جوش بيايد. وقتي حجم شير کمتر شد، هل را اضافه کرده و بعد زعفران و در آخر هم گلاب و خامه را اضافه مي کنيم. مواد درون قابلمه را مرتب هم مي زنيم تا ته نگيرد. زماني که روي ديگچه مثل شله زرد حباب زد، دسرمان آماده دم کردن است. در اين مرحله حدود يک ساعت با شعله پخش کن آن را دم مي کنيم. وقتي آماده شد، در قابلمه را برمي داريم و صبر مي کنيم تا کاملا سرد شود و خودش را بگيرد. حالا در ظرف مورد نظر مي ريزيم. مي توانيد مثل مسقطي آن را برش بزنيد يا مثل شله زرد درون کاسه بريزيد و در آرامش ميل کنيد.

نکته: هرچه زمان پخت ديگچه بيشتر و حرارت کمتر باشد، دسر شما نرم تر و خامه اي تر مي شود.

* زمان پخت بايد مرتب هم زده شود تا ته نگيرد.

* بعد از پايان دم گذاشتن، ممکن است روي ديگچه شما حالتي آب مانند داشته باشد  و سفت نشده باشد. مشکلي نيست، وقتي خوب سرد شود و داخل يخچال بماند، کاملا مسنجم و سفت مي شود.

* اندازه شکر به سليقه شما بستگي دارد. اگر شيرين دوست داريد، مي توانيد شکرش را بيشتر بريزيد.

* براي قالبي درآوردن ديگچه هم بايد از پودر ژلاتين و قالب مخصوص دسر استفاده کنيد. يادتان نرود که ته قالب را با کره کمي چرب کنيد.

* اگر شير به نسبت آب بيشتر باشد، بهتر است، چون به صورت ژله اي درمي آيد.

 

چیپس خانگی

 

مواد لازم

 سيب زميني متوسط: 4 عدد

سرکه سفيد: 5 قاشق غذاخوري

بيکينگ پودر: يک قاشق غذاخوري

طرز تهيه

سيب زميني ها را پوست کنده و با پوست کن ورقه ورقه مي کنيم، مي شوييم و آبش را مي گيريم. يک کاسه برمي داريم و داخلش آب و يخ  مي ريزيم. سپس بيکينگ پودر و سرکه سفيد  را اضافه مي کنيم. حالا سيب زميني هاي آماده را داخل کاسه مي ريزيم، طوري که تمام قسمت هاي آن آغشته شود. سه ساعت صبر کرده و بعد از آن، سيب زميني ها را آبکش مي کنيم. در اين مرحله نبايد روي سيب زميني ها آب گرفت.

بعد از اينکه آبکش کرديم، منتظر مي مانيم تا کاملا خشک شود. حالا يک تابه برمي داريم و به اندازه کافي درون آن روغن مي ريزيم، سپس يکي يکي سيب زميني هاي ورقه شده را درون روغن شناور سرخ مي کنيم، طوري که به هم نچسبد. در زمان سرخ شدن به آنها به اندازه اي که دوست داريد، نمک اضافه کنيد.

نکته:

* اگر چيپس سرکه اي مي خواهيد، مي توانيد به جاي 5 قاشق سرکه، يک ليوان سرکه بريزيد.

*براي اينکه چيپس شما نرم نشود، داخل آب نمک نزنيد، با حرارت ملايم سرخ کنيد تا برشته شود. (حرارت زياد باعث سوختن و تلخ شدن مي شود)

* سيب زميني هاي سرخ شده را داخل سبد بگذاريد تا روغن اضافه اش گرفته شود. در ظرف را تا زماني که چيپس گرم است، نبنديد تا به خاطر بخار موجود، نرم نشود.