منطقه 7 عمليات انتقال گاز داراي بالاترين  نرخ رشد و توسعه

انتقال 25 میلیارد مترمکعب گاز

 

 

مشعلمنطقه اي راهبردي که با پوشش مناطق سردسير کشور از جمله استان هاي مركزي، لرستان، كردستان، كرمانشاه، ايلام و همدان و بخشي از استان هاي آذربايجان غربي و قزوين سهم قابل توجهي در انتقال پايدار گاز به ويژه در مناطق سردسير کشور و گرمابخشي به منازل هموطنان به عهده دارد.افزون بر موارد ياد شده، اين منطقه يکي از مجاري صادرات گاز به عراق است که اين وظيفه سنگين را با بهره گيري از نيروي انساني و ظرفيت تاسيسات اندازه گيري نفت شهر به بهترين شکل ممکن اجرايي کرده و در آينده نزديک نيز يک تاسيسات اندازه گيري ديگر در شهر قصرشيرين به ناوگان عمليات اين منطقه افزوده خواهد شد.منطقه 7 عمليات انتقال گاز، با دارا بودن 4 هزار و 821 کيلومتر خط لوله در اندازه هاي 2 تا 56 (اينچ) بيش از 13 درصد از خطوط لوله در حال بهره برداري­ كشور را تحت پوشش دارد که اين متراژ با اتمام پروژه هاي خطوط لوله 56 اينچ در حال احداث، به 5 هزار و 500 کيلومتر مي رسد. اين منطقه به عنوان يکي از مناطق راهبردي شرکت انتقال گاز ايران داراي بالاترين نرخ رشد و توسعه است. گستردگي خطوط در مساحت 150 هزار كيلومترمربع همراه با انتقال گاز به بيشترين تعداد ايستگاه هاي CGS کشور بين مناطق ده گانه، از ويژگي هاي مهم منطقه 7 عمليات انتقال گاز به شمار مي رود. همچنين 9 تاسيسات تقويت فشار گاز به صورت دوگانه روي خطوط ششم و نهم سراسري در حال احداث است.در ادامه گفت وگو با امين عبادي، مدير منطقه7 عمليات انتقال گاز را درباره فعاليت هاي اين منطقه عملياتي مي خوانيم.

 لطفا خودتان را معرفي کنيد و كوتاه درباره پيشينه كاريتان توضيح دهيد.

امين عبادي هستم، متولد سال 48، فوق ليسانس مهندسي مکانيک و فارغ التحصيل ممتاز از دانشکده نفت داراي مدرک مديريتMBA از دانشگاه تهران. از سال 74 به استخدام شرکت ملي گاز ايران درآمدم و در سمت هاي رييس مرکز بهره برداري، مسوول پژوهش، رييس برنامه ريزي و تحليل سيستم ها، رييس خدمات مهندسي، رييس عمليات ساختماني خطوط لوله، رييس بازرسي فني، معاون عمليات خطوط لوله انجام وظيفه کرده ام و در حال حاضر مدير منطقه 7 عمليات انتقال گاز هستم.

در طول سال هاي گذشته شاهد توسعه قابل ملاحظه اي در شبكه انتقال گاز استان هاي تحت پوشش منطقه بوده ايم و اين روند همچنان تداوم خواهد داشت. براي اين تغيير و تحولات برنامه ريزي كلان داشته ايد؟

راه اندازي مراكز بهره برداري خطوط لوله خرم آباد- سنندج – كوهدشت و ايلام و تجهيز اين مراكز به ماشين آلات مورد نياز از جمله اقدامات سال هاي اخير منطقه است.

در طول 9 ماه امسال چند ميليارد مترمکعب گاز از سوي منطقه منتقل و در اين مدت چند کيلومتر از خطوط لوله منطقه پيگ راني و نشت يابي شده است؟

در 9 ماه امسال بيش از 25 ميليارد مترمکعب گاز از اين منطقه منتقل و حدود 3 هزار و 850 کيلومتر پيگ راني و 2 هزار و 300 کيلومتر نشت يابي نيز انجام شده است.

به چه برنامه هايي براي توسعه همكاري با شركت هاي داخلي به منظور تامين اقلام و تجهيزات نياز داشته ايد؟

اين منطقه عملياتي همواره در برگزاري مزايده هاي مستقل در بين مناطق ده گانه پيشگام و پيشرو بوده است. در اين زمينه، فعاليت هاي زيادي از جمله برگزاري جلسات حضوري در محل كارخانه يا واحد تداركات و عمليات كالاي منطقه جهت شناسايي توانمندي هاي شركت هاي توليدكننده داخلي، دريافت رزومه كاري و قرار دادن شركت هاي توليدكننده داخلي در وندورليست، معرفي شركت هاي توليدكننده داخلي دانش بنيان به واحدهاي مهندسي و بهره بردار جهت تبادل اطلاعات و انتقال دانش، اولويت دادن به شركت هاي توليدكننده داخلي جهت ارسال استعلام و سفارش خريد، توزيع فرم هاي نظرسنجي بين شركت هاي داخلي و جمع آوري نظرات و پيشنهادات آنها و شناسايي شركت هاي توليدكننده داخلي تازه تاسيس و گمنام و برگزاري جلسه پرزنت انجام شده است.

به طور خاص در سال 98 چه اقدام هايي براي تحقق شعار سال (رونق توليد) و حمايت از شركت هاي ايراني داشته ايد؟

خريد تمام اقلام و كالاهاي مورد نياز با منشا داخلي از توليدكنندگان داخلي و دانش بنيان از جمله قطعات يدكي توربوكمپرسورها، فيلترها و تجهيزات جانبي صورت گرفته است.

در حوزه روزآمد کردن تجهيزات و نرم افزارهاي کاربردي منطقه چه فعاليت هايي انجام شده است؟

در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات سعي شده از فناوري هاي روز دنيا در ايجاد زير ساخت مناسبICT استفاده شود و مركز داده و زيرساخت شبكه منطقه از به روزترين مراكز داده و شبكه در سطح شركت ملي گاز ايران است. همچنين از زيرساخت فرآيندساز (BPMS) به منظور ايجاد نرم افزارهاي كاربردي در منطقه استفاده شده است.

آيا به طور اختصاصي با شرکت هاي دانش بنيان و پارک هاي علم و فناوري همکاري داريد؟

بله، با مراکز علمي، پژوهشي برقرار کرده ايم، به ويژه در زمينه امور پژوهشي با پارک علم و فناوري همدان در ارتباط هستيم. با مراکز علمي مانند دانشگاه بوعلي سينا، دانشگاه صنعتي همدان، دانشگاه علوم پزشكي همدان و دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان ارتباطات علمي مناسبي داريم. همچنين در برنامه ريزي هاي انجام شده در آينده با دانشگاه علم و صنعت و شركت هاي دانش بنياني كه شركت انتقال گاز ايران با آنها همكاري داشته و از نتايج فعاليت آنها رضايت كامل دارد، تعاملات موثري صورت خواهد گرفت.

فصل جيدي از خودكفايي در شركت انتقال گاز ايران رقم خورده است. در منطقه 7 عمليات انتقال گاز شاهد بومي سازي و خودكفايي در چه بخش هايي هستيم؟

در اين منطقه عملياتي بومي سازي و خودكفايي بيشتر در بخش ساخت و بازسازي قطعات توربين MAN صورت گرفته است. تاكنون بيش از 600 قطعه از قطعات يدكي توربين ياد شده توسط شركت هاي دانش بنيان داخلي بومي سازي شده است. بيش از 100 قلم كالا نيز در ساير بخش ها خصوصا قطعات يدكي مورد نياز تاسيسات تقويت فشار و ايستگاه هاي اندازه گيري و صادرات گاز بومي سازي شده است. در اين زمينه اختراعات، ابتكارات و دستاوردهاي فني و خودكفايي همكاران متخصص، متعهد و خلاق منطقه در نمايشگاه دستاوردهاي 40 ساله بسيج استان همدان در معرض ديد متخصصان و علاقه مندان قرار گرفت كه نشان دهنده عظم جدي متخصصان منطقه در مقابله با تحريم ها و بروز توانمندي هاي فني آنان است.

پرونده تعميرات اساسي سال 98 بسته شده است؟ آيا در آرايش خطوط انتقال گاز نيز تغييراتي با هدف افزايش پايداري شبكه انتقال گاز انجام شده است؟

بله. تعميرات اساسي صورت گرفته است و از مهم ترين اين اقدام هاي مي توان به اورهال كمپرسورهاي گاز MAN واحدهاي A و C تاسيسات تقويت فشار گاز اراك، تعميرات DRY GAS SEAL دو مورد در تاسيسات تقويت فشار گاز فامنين و بيجار، ساخت قطعات COLD SEACTION توربين هاي گازي MAN و تعميرات GAS COOLAR هاي تاسيسات تقويت فشار گاز فامنين و بيجار اشاره کرد. همچنين به منظور افزايش پايداري شبكه انتقال گاز و تغيير در آرايش خطوط، با بهره برداري از خط 36 اينچ كوهدشت تامين حداكثري گاز استان هاي غرب كشور از خط ششم سراسري انجام شده است.

در پايان اگر نکته اي باقي مانده بيان بفرماييد.

منطقه 7 عمليات انتقال گاز داراي نيرو انساني کارآمدي است که عاشقانه در خدمت به هم ميهنان عزيز در تلاشند. همکاران بنده در واحدهاي عملياتي و پشتيباني با استفاده از تخصص و تجارب خود، متعهدانه مي کوشند تا در ماموريت خود يعني انتقال گاز پايدار به استان هاي غرب کشور سرافراز باشند. به منظور نمايش زحمات و سختي هاي کاري همکاران عملياتي که گاه در مناطق سخت گذر، کوهستاني و گاهي نيز در بستر رودخانه ها هستند، به ابتکار روابط عمومي منطقه و براي نخستين بار در سطح مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز جشنواره اي دائمي با عنوان «من و کار» طراحي شده و از همکاران پرتلاش عملياتي خطوط لوله و تاسيسات منطقه خواسته شده تصاوير انجام عمليات خود را با در نظر گرفتن جنبه هاي هنري به زيباترين شکل ممکن به تصوير بکشند که تاکنون بيش از 100 فريم عکس به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده که به ياري الهي با برگزاري برنامه اي از آثار ارسالي تقدير خواهد شد.