رئيس جمهوري:

شرايط کشور در بخش انرژي، نفت و گاز مناسب است

رئيس جمهوري با بيان اينکه توليد بنزين بيش از دو برابر شده و در گازوييل به خودکفايي رسيده ايم، گفت: شرايط کشور در بخش انرژي، نفت و گاز مناسب است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، عصر يک شنبه (27 بهمن ماه) در نشستي با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و بين المللي، ضمن طرح مهم ترين مسائل کشور، مواضع جمهوري اسلامي ايران را درباره مسائل منطقه اي و بين المللي تشريح کرد و گفت: سالي که گذشت و رو به پايان آن هستيم همانند سال 97، سال پرماجرايي براي مردم ايران بود. در آغاز امسال با حادثه سيل بي سابقه در کشور که 25 استان را در برگرفت و همچنين حوادث طبيعي ديگر مواجه بوديم.

رئيس جمهوري افزود: با اينکه بدخواهان مي خواستند ما امسال با شرايط غيرقابل تحمل مواجه شويم، خوشبختانه مشکلات ما امسال کمتر از پارسال است و با اينکه شرايط در مجموع سخت تر است، اما همه شاخص ها از لحاظ اجتماعي، امنيتي و اقتصادي نشان مي دهد موضوع فشار حداکثري آمريکا را پشت سر گذاشته ايم.

وي تصريح کرد: وقتي آمار را با سال هاي گذشته مقايسه کنيم، مي بينيم باوجود تحريم و فشار، نخستين بار است در تاريخ ايران، اقتصاد بدون نفت را در سال 97 و 98 تجربه مي کنيم. هيچ زماني در ايران، هيچ دولتي اقتصاد بدون نفت را تجربه نکرده است، اما در سال 97 و به ويژه در سال 98 اقتصاد بدون نفت را تجربه کرديم و ديديم که کشور بدون نفت قابل اداره است.

روحاني ادامه داد: البته ممکن است پيشرفت هاي ما نسبت به اهدافي که دولت يازدهم و آغاز دولت دوازدهم ترسيم کرده بود کند شده باشد، اما وقتي آمار و ارقام را مقايسه مي کنيم، در بخش انرژي، نفت، گاز، برق، کشاورزي، گردشگري، شرکت هاي دانش بنيان، صنعت ومعدن، خدمات و آموزش و سلامت، شرايط نسبتاً مناسب است.

رئيس جمهوري با بيان اينکه بايد تلاش کنيم اعتماد را به مردم برگردانيم، عنوان کرد: به اعتقاد من در آبان ماه، غروب جمعه علامتي داده شد که علامت غلطي بود. روز جمعه که نرخ جديد بنزين به مردم اعلام شد و مردم هم خريد و فروش را انجام مي دادند، صبح، ظهر و عصر جمعه مشکلي نداشتيم. غروب جمعه حرکت هايي ابتدا در فضاي مجازي شروع شد و علامتش اين بود که در اين حرکت، توافق همگاني نيست.

وي افزود: شکاف حاکميتي را به نادرست القا کردند و بعضي از مردم هم فکر کردند که يک عده موافقند و يک عده مخالفند، حتي بعضي ها گفتند ما يک شنبه صبح اين را برمي گردانيم، طرح چندفوريتي مي دهيم و ذهن مردم را مغشوش کردند، در حالي که در موضوع آبان و حامل هاي انرژي، تنها تصميم دولت نبود، بلکه تصميم کل نظام بود.

روحاني گفت: اين تصميم در شوراي عالي هماهنگي اقتصادي سران قوا اتخاذ شده بود. هر سه قوه آنجا حضور داشتند، هر سه قوه رأي داده بودند و به اتفاق آرا تصويب شده بود، رهبري آن را تأييد کرده بودند، بنابراين چيزي نبود که تنها دولت باشد، همه با هم و کل نظام در اين زمينه يک تصميمي اتخاذ کرده بودند، اما تا صبح يک شنبه اين ترديد را مرتب نشر مي دادند که اختلاف است، چند طور نظر بود تا اينکه مقام معظم رهبري که در بياناتشان تصريح فرمودند، اين شبهه برطرف شد و کنار رفت.

رئيس جمهوري با اشاره به اينکه در سال 95 بالاترين رشد اقتصادي دنيا را داشتيم، تصريح کرد: 12.5 درصد رشد اقتصادي ما در سال 95 بوده که در دنيا اول بوديم، به دليل اينکه شرايط، شرايطي بود که برجام اجرا شد و توانستيم روابط بانکي با دنيا برقرار کنيم، صادرات نفت ما از يک ميليون بشکه به 2 ميليون و 700 هزار بشکه در روز رسيد. اين روشن است وقتي چنين مي شود، زندگي مردم هم خوب مي شود، تورم تک رقمي است، رشد اقتصادي بالا مي رود و زندگي مردم بهتر مي شود.

وي با تاکيد بر اينکه در موضوع بنزين دولت يک ريال از پول آن را براي مخارج خود استفاده نمي کند و کل اضافه درآمد بنزين به مردم داده مي شود، افزود: در صنعت، پتروشيمي و گاز آمارها را مقايسه کنيد. اعلام شد که مصرف گاز در اين روزها در ايران 600 ميليون مترمکعب در روز است، قبل از اين دولت، کل توليد ما 620 ميليون مترمکعب بوده، اينکه آخر امسال توليد گاز  از حدود 620 ميليون مترمکعب به هزار ميليون مترمکعب مي رسد، يعني دولت ناکارآمد است يا کارآمد؟

روحاني گفت: اينکه توليد بنزين، بيش از 2 برابر شده است و در گازوييل اين خودکفايي هايي که حاصل شده و تحولاتي که در بحث سلامت، روستاها، در همه بخش ها ايجاد شده، اين کلمه ناکارآمدي که دوستان رقيب ما به کار مي برند، به اعتقاد من جمله دقيقي نيست، آنها بايد به ما کمک کنند. در شرايطي که در فشار آمريکا و بين المللي که مسبب آن آمريکايي ها هستند و به ما وارد مي شود، آنها بايد امروز بيشتر کمک و ما را ياري کنند، حتما دولت، مجلس و قوه قضاييه تنها، موفقيتش کم خواهد بود، هر سه بايد در کنار هم باشيم.

رئيس جمهوري اظهار کرد: زماني دولت را تحويل گرفتم که در تحريم بوديم، البته تحريم آن زمان کمي کمتر از شرايط امروز بود، زماني که ما دولت را تحويل گرفتيم، 900 هزار بشکه در روز نفت مي فروختيم و شرايطي بود که خيلي اميد نبود در مذاکرات موفق شويم. بعضي از دوستان ما هم اين را خوش بيني مي دانستند که ما با کشورهاي 1+5 و با 6 کشور بنشينيم، مذاکره کنيم و به نتيجه برسيم، اما ما با اميدواري کار را دنبال کرديم و به نتيجه رسيديم، مقداري ديرتر از آنچه پيش بيني مي کرديم، پيش بيني من اين بود که در سال 93 به نتيجه برسيم، اما به هر حال به آن نتيجه اي که مطلوب ما بود، رسيديم.

 

قيمت نفت يک گام ديگر عقب نشست

قيمت شاخص نفت خام برنت ساعت 7 و 18 دقيقه روز سه شنبه (29 بهمن ماه) به 57 دلار و 7 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا به 51 دلار و 67 سنت رسيد.قيمت نهايي شاخص نفت خام برنت در روز دوشنبه (28 بهمن ماه)، 57 دلار و 67 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا 52 دلار و 5 سنت بود.قيمت نفت روز سه شنبه کاهش يافت و از روند کاهشي در ديگر بازارهاي مالي پيروي کرد، زيرا نگراني ها درباره پيامدهاي اقتصادي ويروس کرونا و تاثير آن بر تقاضاي نفت، همچنان پابرجا هستند.ادوارد مويا، کارشناس موسسه اواندا گفت: قيمت نفت همچنان رو به پايين است، زيرا معامله گران انرژي احتمالا درباره تاثير ويروس کرونا و همچنين درباره اينکه اوپک و متحدانش در ماه مارس از کاهش شديدتري بر توليد خود اعمال مي کنند، بيش از حد خوش بين بوده اند.

 

تعهد روسنفت براي سرمايه گذاري 5 ميليارد دلاري در پروژه هاي سبز

شرکت روسنفت روسيه متعهد مي شود در پنج سال آينده حدود 5 هزار دلار در پروژه هاي سازگار با محيط زيست سرمايه گذاري کند.روسنفت، بزرگ ترين شرکت توليدکننده نفت روسيه، روز دوشنبه (27 بهمن ماه) متعهد شده است در پنج سال آينده حدود 5 هزار دلار در پروژه هاي سازگار با محيط زيست سرمايه گذاري کند.اين طرح پس از اعلام تعهد شرکت بريتيش پتروليوم (BP)، دارنده 19.75 درصد سهام روسنفت، مبني بر کاهش انتشار کربن تا سال 2050 ميلادي، مطرح شد و يکي از بلندپروازانه ترين اهداف در صنعت نفت به شمار مي آيد.روسنفت اعلام کرد: اين سرمايه گذاري براي پروژه هايي همچون کاهش انتشار دي اکسيدکربن و استفاده از گازهاي همراه، محصول جانبي توليد نفت، استفاده مي شود. روسنفت در پنج سال گذشته 240 ميليارد روبل (3.8 ميليارد دلار) در پروژه هاي سازگار با محيط زيست سرمايه گذاري کرده است.اين شرکت همچنين اعلام کرده است قصد دارد انتشار گازهاي گلخانه اي را تا سال 2022، 8 ميليون تن کاهش دهد.طبق اعلام وزارت منابع طبيعي روسيه، اين کشور چهارمين انتشاردهنده گازهاي گلخانه اي جهان پس از چين، ايالات متحده و هند است.ولاديمير پوتين، رئيس جمهوري روسيه گفت: روسيه نيز - به عنوان بخشي از تلاش هاي جهاني -  به مقابله با تغييرات آب وهوايي خواهد پرداخت.

 

تشديد کسري بودجه عربستان به دليل افت قيمت نفت

يک موسسه اعتبارسنجي اعلام کرد که کسري بودجه عربستان در سال 2020 ميلادي به بيش از 7 درصد و در سال 2021 ميلادي بيش از 8 درصد مي رسد.موسسه اعتبارسنجي اس اندپي گلوبال روز دوشنبه (28 بهمن ماه) اعلام کرد که ممکن است کسري بودجه عربستان در سال جاري ميلادي به 7.4 و در سال 2021 ميلادي به 8.1 درصد برسد.زاهابيا گوپتا، تحليلگر موسسه اس ان پي در دوبي، اعلام کرد که به دليل پيش بيني افزايش هزينه ها و کاهش قيمت نفت، کسري بودجه کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس که عربستان را نيز دربر مي گيرد، سال آينده ميلادي افزايش مي يابد.

اين تحليلگر اعلام کرد که در سال جاري ميلادي، برآورد قيمت نفت 60 دلار و در سال 2021 ميلادي، اين رقم 55 دلار است.

 

با همکاري شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس صورت مي گيرد

بررسي ايجاد مرکز نوآوري در منطقه ماهشهر

معاون دفتر هماهنگي اقتصاد دانش بنيان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از بررسي ايجاد مرکز نوآوري در منطقه ماهشهر با همکاري شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس خبر داد.

مهرشاد جواهردشتي روز يک شنبه (27 بهمن ماه) در آيين آغاز به کار همايش و نمايشگاه تخصصي ساخت داخل در صنعت پتروشيمي اظهار کرد: با بررسي و ارزيابي 15 هزار شرکت دانش بنيان در کشور، 700 شرکت تاييد شدند.وي با اشاره به اينکه زايش دانش فني و انتقال فناوري به عنوان شاخص ارزيابي شرکت هاي دانش بنيان است، افزود: اين عامل بسيار اساسي براي کمک و حمايت از بومي سازي فناوري هاست.جواهردشتي به رويکرد جلوگيري از خام فروشي و توسعه اقتصاد دانش بنيان در معاونت رئيس جمهوري اشاره و تصريح کرد: بومي سازي فناوري هاي صنايع راهبردي، از جمله صنعت پتروشيمي اقدام هاي بسيار مهم و خوبي انجام شده است.وي ادامه داد: معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به عنوان يک نهاد تسهيل گر آمادگي کامل دارد که شرکت هاي دانش بنيان را به شرکت هاي بزرگ براي رفع گلوگاه هاي فناورانه متصل کند.

جواهردشتي با تاکيد بر توسعه زيست بوم اقتصاد دانش بنيان و نوآور گفت: اين معاونت به دنبال حمايت و کمک به صنايع پتروشيمي براي ايجاد صنعت دانش بنيان و نوآور است.وي با بيان اينکه عناصر زيست بوم نوآوري و اقتصاد دانش بنيان متنوع و نيازمند تامين مالي و پشتيباني هستند، افزود: اين معاونت عزم خود را در حمايت از ايجاد نهادهاي پشتيبان مانند صندوق هاي پژوهش و فناوري و مراکز نوآوري و شتاب دهنده ها جزم کرده است که به تازگي نيز با هلدينگ خليج فارس در حال بررسي ايجاد مرکز نوآوري در منطقه ماهشهر هستيم.نمايشگاه تخصصي ساخت داخل در صنعت پتروشيمي با تمرکز بر شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس به مدت سه روز از 27 تا 29 بهمن ماه در جزيره کيش داير بود.

 

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران:

بنزين توليدي در پالايشگاه هاي کشور آلايندگي ندارد

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران گفت: بررسي بنزين توليدي و مصرفي کشور در فصل سرد سال از سوي اين سازمان، تاکنون هيچ مشکلي از نظر آلايندگي نشان نداده است. به گزارش ايرنا، نيره پيروزبخت، روز دوشنبه (28 بهمن ماه) در نشست خبري گفت: از آغاز فصل سرد سال تاکنون، 132 نمونه از بنزين هاي توزيعي جايگاه هاي عرضه سوخت آزمايش شده که نتيجه بررسي 38 مورد آنها هيچ مشکلي را در موضوع آلايندگي نشان نداده است.

وي افزود: شاخص اکتان نمونه هاي ياد شده 91.5، آروماتيک ها 11.5، اولفين ها 4، بنزن  0.48 و گوگرد 32.8 بوده که همگي پايين تر از حد مجاز است.

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران تصريح کرد: ميانگين پارامترهاي 55 نمونه بنزين در فصل گرم سال نيز که پيشتر اعلام شده بود، وضع خوب بنزين هاي توليدي از نظر استاندارد را نشان مي دهد.

 

در رينگ داخلي رقم خورد

معامله يک ميليون تن فرآورده هيدروکربوري در بورس انرژي

بورس انرژي ايران، روز سه شنبه (29 بهمن) شاهد عرضه بيش از يک ميليون تن فرآورده هيدروکربوري بود.

 به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز سه شنبه شاهد عرضه کالاهاي ايزوريسايکل، ايزوفيد و ريفورميت پالايش نفت تبريز، ايزوريسايکل و نفتاي سبک پالايش نفت شيراز، برش سنگين، سوخت کوره سبک و نيتروژن مايع پتروشيمي تبريز، بنزول خام ذوب آهن اصفهان، پروپان مايع پتروشيمي آبادان، حلال 406 پالايش نفت اصفهان، متانول پتروشيمي زاگرس، متانول پتروشيمي شيراز، متانول پتروشيمي فن آوران و متانول شرکت متانول کاوه بود.

برش سنگين حاصل از پالايشگاه نفت و پتروشيمي به جز بنزين و گازوييل پتروشيمي بيستون، بنزين اکتان 87، بنزين اکتان 87 (محموله دريايي)، بنزين اکتان 91 و بنزين اکتان 91 (محموله دريايي) شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران، ته مانده تصفيه شده برج تقطير پالايش نفت شازند، حلال 402 عمده پالايش نفت کرمانشاه، نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران و نفتاي مياني شرکت نفت ستاره خليج فارس نيز در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران عرضه شد. روز دوشنبه (28 بهمن ماه) کالاهاي اکستراکت نفت سپاهان، ايزوريسايکل پالايش نفت اصفهان، ايزوريسايکل پالايش نفت شيراز، حلال 402 پالايش نفت تبريز، ميعانات گازي مجتمع گاز پارس جنوبي و نفتاي سبک پالايش نفت تهران در رينگ داخلي و حلال 402 پالايش نفت اصفهان و سوخت هوايي (اِي تي کي) و نفت سفيد شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.

در اين روز بيش از 16.877 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 942 ميليارد و 742 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران دادوستد شد.