هیچ کس حق ورود ندارد

مکان های ممنوعه دنیا

 

شاید کمی عجیب باشد، اما در جهان مکان هایی وجود دارد که هر کسی نمی تواند وارد آنجا شود. نقاطی که از ممنوعه شدن آن سال های زیادی می گذرد و ورود به این مکان ها به دلایل امنیتی و دلایل دیگری که گاهی آشکارند و گاهی پنهان، محدودیت دارد. حالا اگر کنجکاو شدید که در خصوص مکان های ممنوعه دنیا بدانید، در ادامه با ما همراه شوید و این مطلب را تا پایان بخوانید.

جزیره نورث سنتینل

مردمانی معروف به «سنتینلی ها» در این جزیره زندگی می کنند که هیچ ارتباطی با دیگر مردمان و دنیای مدرن ندارند. گفته می شود دولت هند برای برقراری ارتباط با آنها تلاش زیادی کرد؛ اما به نتیجه ای نرسید و در نهایت از این تلاش دست کشید و مقرراتی را وضع کرد. براساس این مقررات ورود تا محدوده 3 کیلومتری این جزیره ممنوع است.

معبد ایسه

مقامات ژاپنی نه تنها به گردشگران اجازه نمی دهند که این معبد را تماشا کنند، بلکه از ورود آنها به داخل معبد نیز جلوگیری می کنند. ایسه، یکی از مقدس ترین مکان های ژاپن محسوب می شود که به آماتراسو (الهه خورشید) تقدیم شده است. تنها موبد اصلی معبد که از خاندان سلطنتی ژاپن است، می تواند وارد ایسه شود.

جزیره پاولیا

این جزیره کوچک که بین ونیز و لیدو قرار گرفته، زمانی محل یک موسسه روانپزشکی بود، جایی که در آن روی بیماران روانی آزمایش انجام می شد و این در شرایطی بود که آنها را شکنجه می کردند. به باور ایتالیایی ها، ارواح در این جزیره در رفت و آمد هستند، به همین دلیل دولت این کشور ورود مردم به این جزیره را ممنوع کرده است.

کليساي مري زيون

اين کليسا هم که در اتيوپي واقع شده، يکي ديگر از مکان هاي ممنوعه دنيا محسوب مي شود. مي گويند در مري زيون، بقاياي کشتي سليمان و کتاب مقدسي وجود دارد  که متعلق به آن دوران است. به همين دليل بشدت از آنها محافظت مي شود و ورود به کليسا ممنوع شده است.

 مترو مسکو

با اینکه مترو مسکو شبیه به تمام ایستگاه های عمومی مترو است؛ اما منطقه ای ممنوع به حساب می آید و از ورود به آن جلوگیری می شود. این مترو از زمان جنگ جهانی دوم و با هدف حفاظت از جان مردم ساخته شده بود، اما رفته رفته بسیاری از برنامه ریزی های نظامی و عملیات راهبردی نظامی روسیه نیز در این ایستگاه ها انجام می شد. از این رو به مرور زمان ورود مردم به این مکان ممنوع شد.

کتابخانه واتیکان

در این مکان، آرشیوی از برگه های مهم، اسرارآمیز، حساب های بانکی پاپ و بسیاری از اسناد دیگر نگهداری می شود که رمز و رازهای زیادی دارند. شاید به همین دلیل قرن هاست که کلیسا از دسترس مردم دور نگه داشته شده است. فقط محققان خیلی خاص اجازه دارند از این آرشیو محرمانه بازدید کنند؛ البته آنها نیز با محدودیت هایی مواجه هستند و نمی توانند به تمام اسناد این کتابخانه دسترسی داشته باشند.

 

جزيره آتشفشاني سرتسي

اين جزيره که در جنوب ايسلند قرار گرفته، جزو ميراث جهاني يونسکو است. سرتسي از فوران آتشفشان در سال 1342 شکل گرفت و پس از آن نيز حيات جانوري و گياهي روي آن گسترش يافت. اهميت اين جزيره براي جامعه علمي به حدي است که هيچ کس به غير از تعداد کمي از دانشمندان اجازه ورود به آن را ندارد.

شهر  متروکه چرنوبیل

با حادثه ای که در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶، در نیروگاه اتمی چرنوبیل اتفاق افتاد، این شهر به دلیل تشعشعات بیش از حد مواد رادیواکتیو خالی از سکنه شد. در چرنوبیل مناطق زیادی با حصارهایی محافظت شده اند تا از ورود مردم به آنجا جلوگیری شود. هیچ کس بدون مجوز رسمی، اجازه بازدید و ورود به چرنوبیل خطرناک را ندارد.

خزانه بذر سوالبارد

این انبار در جزیره ای دورافتاده در مجمع الجزایر سوالبارد نروژ قرار دارد. در این خزانه مجموعه منحصربه فردی از انواع بذرهای مواد غذایی گیاهی از جمله بادمجان، کاهو، سیب زمینی، ذرت و غیره وجود دارد که از آنها محافظت می شود. شرایط ویژه دمایی این انبار یخی، این امکان را به وجود آورده که بقای بعضی از محصولات کشاورزی مثل گندم را تا ۱۷۰۰ سال آینده تضمین کند. آنهایی که علاقه مند به دیدن این انبار هستند، به صورت آنلاین این امکان برایشان فراهم شده، اما عده بسیار کمی هستند که اجازه ورود به این مخزن را دارند.

جزيره مارها

 اين جزيره که در اقيانوس اطلس و در 93 کيلومتري سائوپائولو واقع شده يک منطقه ممنوعه محسوب مي شود. محققان عنوان مي کنند که در هر يک مترمربع از اين جزيره، يک تا پنج مار زندگي مي کند. مارهايي که بشدت سمي هستند و طول برخي از آنها به بيش از نيم متر مي رسد. به همين دليل حضور در اين جزيره خطرناک ممنوع شده است.

شهر متروکه سنترالیا

این شهر در کلمبیا قرار گرفته و بخارهای ناشی از سوختن زغال سنگ در معدن زیرزمینی آن و فرونشست ناشی از آتش سوزی، مردم این منطقه را به ترک شهر وادار کرد. سنترالیا بزرگ ترین محل آتش سوزی زغال سنگ است. نکته جالب اینکه این معدن از سال ۱۹۶۲ در حال سوختن است و گفته می شود که زغال سنگ موجود در زیر زمین آن به قدری زیاد است که می تواند تا ۲۵۰ سال آینده هم بسوزد.

غار لاسکواس

 این غار که در فرانسه قرار دارد، در سال 1940، نقاشی های ماقبل تاریخش کشف و بعد از جنگ جهانی دوم به یک سایت گردشگری تبدیل شد. نقاشی های کشف شده در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدند و بازدیدکنندگان زیادی داشتند، اما بعد از اینکه مشخص شد کربن مونوکسید حاصل از تنفس به نقاشی ها صدماتی   وارد می کند، بازدید از این غار از سال ۱۹۶۳ ممنوع شد. اجازه ورود به غار، تنها به محققان و نیروهای محافظت کننده از بناهای تاریخی داده می شود.