این اقدام مرهون اعتماد و حمایت وزیر نفت است

احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب نيز در اين مراسم با اشاره به اينکه قرارداد توسعه پارسي و پرنج نخستين قراردادي است که در قالب مدل قراردادي اين شرکت به امضا مي رسد، توضيح داد: پيشنهاد اين مدل قراردادي در سال 95 مصوبه هيات مديره شرکت ملي نفت ايران را دريافت کرد و پس از آن نفت خيز اجازه يافت مذاکرات قراردادي 4 ميدان (9 مخزن) را با اين مدل پيگيري کند که در اين رهگذر، 18 تفاهمنامه امضا و چند طرح توسعه ميدان تدوين شد. طرح توسعه ميدان هاي پارسي و پرنج هم يکي از اين طرح ها بود که با گروه مپنا نهايي و توافقنامه آن حدود يک سال ونيم قبل با اين شرکت امضا شد. در اين مدت، مذاکرات فشرده فني، حقوقي و مالي دنبال و خوشبختانه اين مذاکرات امروز به قرارداد منتهي شد. امضاي اين قرارداد   از آن نظر که نخستين قرارداد در قالب الگوي قراردادي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب است،   اهميت دارد  و آن را مرهون اعتماد و حمايت هاي همه جانبه وزير نفت و همچنين پشتيباني ستاد شرکت ملي نفت ايران مي دانيم.

او در ادامه، پيچيدگي ها و مختصات مخزني ميدان نفتي پارسي را مورد اشاره قرار داد و گفت: توسعه اين ميدان، نيازمند بهره مندي و پياده سازي فناوري هاي ازدياد برداشت است که اميدواريم با اجراي قرارداد توسعه پارسي، اين مهم محقق شود. ميدان پارسي از ميدان هايي است که از اوايل دهه 70 به بعد، طرح تزريق گاز در آن اجرا مي شود. اين ميدان با برخورداري از مخزني شکاف خورده، پيچيدگي هاي خاصي دارد و با توجه به وجود بخش قابل توجهي نفت در بخش گاززده و آب زده مخزن پارسي، اميدواريم توسعه اين ميدان که نيازمند بهره مندي از فناوري هاي ازدياد برداشت است، به افزايش توليد از ميدان کمک کند. در حالي که توليد ميدان پارسي در مقطعي از زمان به حدود 450 هزار بشکه هم مي رسيد؛ اما امروز در مجموع از اين دو ميدان حدود 52 هزار بشکه نفت برداشت مي شود که با اجراي قرارداد توسعه، اين رقم بايد به 85 هزار بشکه برسد.

محمدي گفت: بر مبناي قرارداد توسعه پارسي و پرنج، حجم تزريق گاز به اين دو ميدان بايد به ترتيب به 280 ميليون فوت مکعب و 24 ميليون فوت مکعب در روز برسد. اميدواريم با اجراي اين قرارداد، ضريب بازيافت نهايي توليد نفت ميدان هاي پارسي و پرنج افزايش يابد.

او با اشاره به اينکه طرح هاي متعددي در حوزه صنعت نفت در استان خوزستان تعريف شده و در حال اجراست، ابراز اميدواري کرد که اين طرح ها به ثمر بنشيند و زمينه رشد و پيشرفت در استان خوزستان را فراهم کند.

عباس علي آبادي، مديرعامل گروه مپنا با اشاره به فعاليت هاي اين گروه اشاره کرد: در حوزه ساخت توربوکمپرسورهاي مورد نياز صنعت نفت نيز پيشرفت هاي زيادي حاصل شده و بزودي کمپرسوري که در تاريخ صنعت نفت بي نظير خواهد بود، از سوي واحد تحقيقات و توسعه اين شرکت ساخته و به صنعت نفت تقديم مي شود. شرکت مپنا در زمينه سيستم هاي کنترل و بويلرها و سامانه هاي فرايندي نيز وارد شده و طرح هاي مربوط به اين تجهيزات بزودي عملياتي خواهد شد.

 

اعلام بخشي از دستاوردهاي نفتي از سوي مديرعامل شرکت ملي نفت ايران

اتکاي حداکثري به شرکت هاي ايراني

مسعود کرباسيان، معاون وزير نفت گفت: اجراي طرح هاي در حال اجراي شرکت ملي نفت ايران مانند طرح راهبردي انتقال نفت خام گوره به جاسک و طرح نگهداشت و افزايش توليد نفت، با اتکاي حداکثري به ظرفيت شرکت هاي ايراني در جريان است.

طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک

 کرباسيان گفت: در طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک که اجراي آن با اعتبار 1.8 ميليارد دلار در دستور کار شرکت ملي نفت ايران است، احداث خط لوله اي هزار کيلومتري هدفگذاري شده که تاکنون در اين زمينه، 150 هزار تن تختال از فولاد مبارکه تحويل و از اين ميان، 70 هزارتن در شرکت اکسين به ورق تبديل شده است. تاکنون بالغ بر هزار و 600 ميليارد تومان اعتبار  به  اين طرح راهبردي اختصاص يافته است، پيشرفت بخش هاي ديگر اين طرح از جمله احداث اسکله و گوي شناور، ساخت پمپ ها، احداث تلمبه خانه ها و... نيز در حال اجراست. بيش از 90 درصد اين طرح ملي با اتکا به توان و ظرفيت شرکت هاي ايراني عملياتي مي شود.

طرح نگهداشت و افزايش توان توليد نفت

مديرعامل شرکت ملي نفت در بخش ديگري از صحبت هاي خود، به طرح نگهداشت و افزايش توان توليد نفت اشاره کرد و گفت: در اجراي اين طرح، تاکنون 10 قرارداد امضا شده و 9 قرارداد ديگر نيز تا پايان سال امضا خواهد شد که در مسير اجراي قراردادهاي امضاشده، 15 دکل حفاري فعال و حتي برخي چاه ها عملياتي شده اند. بيش از 80 درصد کالاهاي سفارش گذاري شده در طرح نگهداشت و افزايش توليد نفت، کالاهاي ساخت داخل هستند که اين موضوع نشان دهنده رويکرد حمايتي وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران از توان داخلي است.

دو اکتشاف مهم

دو اکتشاف بزرگ شامل کشف مخزن نام آوران و ميدان گازي ارم، ديگر موضوعي بود که کرباسيان به عنوان يکي از دستاوردهاي مهم شرکت ملي نفت ايران در سال 1398 به آن اشاره کرد و افزود: تشريح عملکرد شرکت ملي نفت ايران در حوزه ميدان هاي مشترک نفت و گاز، حمايت از توليد داخل و توليد در ميدان هاي دريايي، هر کدام مباحث مهمي است که حتما در جاي خود بعدها درباره آنها توضيح خواهم داد.

 

وزير نفت در جمع خبرنگاران اعلام کرد:

حمايت ايران از کاهش توليد در اوپک

بيژن زنگنه در حاشيه امضاي قرارداد طرح بهبود بازيافت، افزايش توليد و بهره برداري از ميدان هاي پارسي و پرنج، بين شرکت ملي نفت ايران و گروه مپنا، پاسخگوي پرسش هاي خبرنگاران شد که وزير را در موضوعات متنوع از بنزين تا ويروس کرونا و نشست اوپک، بابک زنجاني و... مورد سوال قرار دادند که در ادامه مي آيد.

تامين مالي طرح ها از سوي شرکت هاي ايراني: بخشي از اين منابع مالي را مي توان از بازار سرمايه تامين کرد، صندوق توسعه ملي يکي از منابع تامين مالي است؛ اما هم اکنون با توجه به وضعيت اقتصادي کشور بايد به منابعي غير از صندوق توسعه ملي توجه کرد.

سهميه بنزين نوروزي: اين موضوع در حيطه وظايف ما نيست و هر وقت به ما ابلاغ کردند، ما آن را اجرا مي کنيم؛ اما فعلا پيشنهادي مطرح نيست.

برگزاري نشست فوق العاده اوپک با توجه به شيوع ويروس کرونا: صحبت هايي در اين زمينه مطرح شد؛ اما بعد فروکش کرد. فعلا نشست فوق العاده اوپک در همان تاريخ 4 و 5 مارس (15 و 16 اسفندماه) برگزار مي شود. ميزان کاهش توليد را تنها نبايد با نگاه رياضي و اعداد ديد؛ بلکه هر کشور دلايل خاص خود را براي کاهش توليد دارد که پيچيده است. ايران از کاهش توليد نفت به مقداري که اکثريت با آن موافق باشند، حمايت خواهد کرد. اگر قرار است نشستي زودتر برگزار شود، پيش از آن بايد تفاهم شده باشد، نه اينکه بنشينيم و بحث کنيم و نتيجه اي نداشته باشد. اگر از پيش تفاهم نشده باشد، چه فايده اي دارد در نشستي بدون تفاهم حاضر شويم؛ زيرا اين موضوع خود سبب کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني مي شود.

گسترش ويروس کرونا و تاثير آن بر تقاضا: اين ويروس تقاضا را کاهش داده است؛ اما سرانجام اگر آمريکايي ها بخواهند درست عمل کنند، بايد جنجال ديگري به پا کرده و دو تا کشور ديگر را هم تحريم کنند تا بازار براي نفت خودشان باز شود. به نظر من همه کارهايي که آمريکا انجام مي دهد، بخشي از آن به اين دليل است که توازن بين عرضه و تقاضا ايجاد کند تا نفت خود را ارزان نفروشد.‎

طرح فراگير پالايشي سيراف: در آيين نامه مصوب دولت، طرح فراگير پالايشي سيراف با اولويت ديده شده است که خوراک آن با ميعانات گازي خواهد بود و توليد آنها مي تواند هم فرآورده باشد و هم بخشي از آن به خوراک واحدهاي پتروپالايشي اختصاص يابد.

اجراي ساخت پالايشگاه ها و پتروپالايشگاه ها: نوع ديگري از حضور در بازار نفت است، يعني اينکه به صورت فراورده در بازار حضور داشته باشيم؛ البته اين تفکر که فقط فراورده صادر کنيم، کسي نمي تواند ما را تحريم کند و کسي هم قائل به تحريم ما نيست، از نظر من قابل اثبات نيست؛ اما اينکه اگر کساني مي خواهند براي توليد فراورده سرمايه گذاري کنند و ما نيز از آنها حمايت کنيم، اين هم جزو برنامه هاي ماست، بويژه براي پتروپالايشگاه ها.

 ‎ بررسي استفاده از سوخت گاز مايع (ال پي جي) در خودروها: من عددي درباره خودروهاي ال پي جي سوز نگفتم. گفتم تعدادي از خودروها به طريق غير استاندارد ال پي جي مصرف مي کنند و کمبود ال پي جي که در مقطعي براي بخش خانگي ايجاد شد، به دليل اين موضوع بود. هم اکنون کل ال پي جي توليد پالايشگاه هايمان در داخل توزيع مي شود؛ اما دائم تکرار مي شود که ما کمبود داريم. به همين دليل ناچار شديم تقريبا به شرکت هاي توزيع کننده الزام کنيم که مقدار حداقلي را بايد به خانوارها تحويل دهند. ‎ گاز طبيعي فشرده (سي ان جي) سوخت اصلي ماست و هنوز درباره ال پي جي به اين نتيجه نرسيده ايم که بايد سوخت اصلي ما باشد.

آخرين وضع پرونده بابک زنجاني: فعلا درباره بابک زنجاني صحبتي نمي کنم.

بازنشر کليپ سال 1396 مبني بر تاخت زدن اموال خود با قاليباف: اين موضوع تازه نيست و مربوط به سال 1396 است و آن مقطع جوابش را دادم. حالا يک عده اي دوباره آن را بازنشر کردند. با چه هدفي؟ من متوجه هستم چه کار مي کنند.