رئيس جمهوري: کنار مردم مناطق سيل زده سيستان و بلوچستان هستيم

رئيس جمهوري در جمع مردم مناطق سيل زده استان سيستان و بلوچستان گفت: مطمئن باشيد دولت و همه ما در کنار شما هستيم، مشکلات شما را حل خواهيم کرد و شما را فراموش نمي کنيم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز شنبه (28 دي ماه) پس از بازديد از مناطق سيل زده استان سيستان و بلوچستان و شهرستان چابهار، با حضور در ميان مردم روستاي کلاني از بخش دشتياري شهرستان چابهار گفت: متاسفانه در باران اخير مشکلاتي براي مردم منطقه پيش آمده، خانه ها را آب گرفته و راه هاي ارتباطي و مسيرهاي رفت و آمدهاي مردم دچار مشکل شده و اموال آنها از بين رفته است.

وي با بيان اينکه بازسازي ويراني ها و درمان مصدومان احتمالي و جبران خسارت ها، اقدام هايي فوري است که بايد انجام شود، افزود: خوشبختانه سازمان هواشناسي پيش از آغاز بارش ها پيش بيني کرده و هشدار و اخطار لازم را داده بود که اين بسيار مهم است و سبب شده که ما خسارت جاني در اين سيل نداشته باشيم و خسارت هاي مالي قابل جبران است.

رئيس جمهوري با بيان اينکه اين حادثه سبب مي شود بسياري از طرح ها و پروژه هايي که بايد در استان انجام شود، با جديت و تلاش بيشتري پيگيري شود، تصريح کرد: در مسير بازديد از مناطق سيل زده وزراي راه و شهرسازي، نيرو و کشور توضيح دادند که در اين منطقه نياز به ساخت پل هايي است و جاده هاي ويران شده بايد ترميم و بازسازي شود که اين اقدام ها با جديت پيگيري خواهد شد. روحاني با اشاره به گزارش وزير نيرو در مسير بازديد در اين مناطق گفت: خوشبختانه برق روستاها وصل شده و البته مردم اين روستاهاي سيل زده همچنان با مشکلاتي روبه رو هستند که رسيدگي و رفع خواهد شد. وي با بيان اينکه اين حادثه سبب مي شود تکميل بسياري از طرح هاي توسعه استان تسريع شود، افزود: درست است که سيل براي شما مشکل ايجاد کرد، اما در آينده براي اين استان منشا خير خواهد شد. سيستان و بلوچستان در دولت تدبير و اميد در سطح جهان جايگاه ديگري پيدا کرده است و امروز چابهار براي بسياري از کشورها مرکز تردد و حمل ونقل شده است.

 

نقش شرکت هاي نفت و گاز در کاهش تبعات تغيير اقليم

انتشار گازهاي گلخانه اي با همکاري متخصصان محيط زيست و صنعت نفت و گاز سريع تر کاهش مي يابد.

مديريت امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت در گزارشي نوشت: شرکت هاي نفت و گاز در مباحث تغيير اقليم به عنوان مخالفان سياست هاي اقليمي معرفي مي شوند، در حالي که دوقطبي کردن اين مباحث نتيجه اي ندارد.

 بسياري از شرکت هاي بزرگ نفت و گاز تهديدهاي تغيير اقليمي را قبول دارند و مي خواهند بخشي از راه حل باشند. از آنجا که اين شرکت ها بخش ضروري براي موفقيت انتقال به انرژي پاک هستند، چنين ديدگاهي نقطه عطفي براي اجراي سياست هاي اقليمي است. شرکت هاي نفت و گاز از نظر مقياس، بودجه تحقيق و توسعه، تخصص و زيرساخت از توانمندي لازم براي گسترش منابع انرژي کم کربن و توسعه فناوري نوين برخوردارند. بودجه تحقيق و توسعه آنها چند برابر شرکت هايي است که فقط بر تجديدپذيرها تمرکز دارند و مي توانند بسياري از شرکت هاي دانش بنيان فعال در فناوري انرژي پاک را تأمين مالي کنند.  تاکنون 13 شرکت بزرگ نفت و گاز با عضويت در «ائتلاف اقليمي نفت و گاز» متعهد شده اند يک ميليارد دلار در صندوق تأمين مالي توسعه فناوري هاي کاهش انتشار سرمايه گذاري کنند. مشارکت فعال شرکت هاي بزرگ انرژي در انتقال به آينده انرژي کم کربن نبايد به قطع عرضه يا افزايش قيمت سوخت منجر شود. در حالي که حدود 60 درصد انرژي جهان هنوز از نفت و گاز تامين مي شود، اين شرکت ها نمي توانند و نبايد تجارت اصلي نفت و گاز خود را يک شبه رها کنند. براي کاهش انتشار، هيچ چيزي مضرتر از قطع  برق، کمبود بنزين و افزايش قيمت سوخت نيست. عموم مردم خواهان آينده اي سبز هستند، اما نمي خواهند زندگي آنها مختل شود، يا رفاه اقتصادي آنها در معرض خطر قرار گيرد. شرکت هاي نفت و گاز نمي توانند سريع تر از فناوري، بازار و نياز عمومي حرکت کنند. تقاضا به همان اندازه عرضه در بازارها نقش دارد و اين طور نيست که توليدات صنعت نفت بدون مشتري باشد. در حقيقت، تقاضاي جهاني انرژي همچنان روند افزايشي دارد و در سال 2018، حدود 2.3 درصد رشد داشته است. شرکت هاي بزرگ نفت و گاز براي شتاب بخشيدن به سرمايه گذاري هاي بلندمدت در فناوري هاي کم کربن، به سياست هاي پايدار و قيمت هاي قابل پيش بيني نياز دارند؛ به همين دليل، تعدادي از مديران اين شرکت ها بيش از يک دهه است که از قيمت گذاري کربن دفاع مي کنند.

 

معيارهاي فني فهرست حداقل رتبه برچسب انرژي به دولت رسيد

پيشنهاد وزارت نفت درباره معيارها و ويژگي هاي فني فهرست حداقل رتبه برچسب انرژي تجهيزات هيدروکربوري بخش ساختمان در دستور کار کميسيون امور زيربنايي، صنعت و محيط زيست هيئت دولت قرار گرفته است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دفتر هيئت دولت، مطابق ماده (11) قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي، معيارها و مشخصات فني و استاندارد اجباري انرژي تجهيزات و ماشين آلات انرژي بر و فرآيندهاي صنعتي، معدني و کشاورزي و همچنين استاندارد کيفيت انواع سوخت هاي مصرفي و برق به ترتيبي که توليدکنندگان و واردکنندگان موارد مذکور، ملزم به رعايت آن هستند از سوي کارگروهي متشکل از نمايندگان وزارت خانه هاي نفت، نيرو، معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري، موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران و سازمان حفاظت محيط زيست و وزارتخانه هاي ذي ربط تدوين مي شود و به تصويب هيئت وزيران مي رسد.

در اين باره وزارت نفت به منظور اجرايي شدن آيين نامه اجرايي ماده (15) قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي، متن پيشنهادي معيارها و مشخصات فني فهرست حداقل رتبه برچسب انرژي تجهيزات هيدروکربوري بخش ساختمان، مشمول آيين نامه اجرايي فوق را که از سوي کارگروه ماده (11) قانون مورد اشاره تاييد شده، به منظور سير مراحل تصميم گيري به هيئت دولت ارسال کرده است. مطابق اين پيشنهاد، همه دستگاه هاي اجرايي، نهادها، موسسات، شرکت ها و واحدهاي صنعتي دولتي و نيروهاي نظامي و انتظامي موظف هستند تجهيزات مورد نياز خود را با رعايت حداقل رتبه برچسب انرژي خريداري کنند.

 

شانزدهمين نمايشگاه بين المللي انرژي کيش برگزار شد

نمايش توانمندي و قدرت سازندگان داخلي 

مشعل: شانزدهمين نمايشگاه بين المللي انرژي کيش، عرصه ارائه توانمندي هاي سازندگان داخلي بود که فناوري بومي و ايراني در حوزه طراحي و ساخت انواع تجهيزات و ...  را در معرض نمايش گذاشتند. اين گردهمايي تخصصي که روز دوشنبه 30 دي ماه افتتاح و به مدت سه روز با رويکرد معرفي توان و ظرفيت هاي شرکت هاي مهندسي، پيمانکاري، مشاور، دانش بنيان، استارت آپ ها و سازندگان کالا و تجهيزات صنايع نفت، گاز، پالايش، پتروشيمي، برق و انرژي به ميزباني جزيره کيش برگزار شد، با اعلام آمادگي مجدد سازندگان داخلي براي تامين نياز صنعت نفت و ايجاد کنسرسيوم هايي بين سازندگان داخلي به منظور تامين مگاپروژه هاي در دست ساخت اين صنعت و طرح مواردي همچون پيوستن ايران به جمع صادرکنندگان کاتاليست در منطقه خاورميانه  همراه بود. شانزدهمين نمايشگاه بين المللي انرژي کيش، همزمان با اعمال تحريم هاي بين المللي با هدف حمايت از ساخت داخل و راهکارهاي مقابله با آثار تحريم ها با مشارکت شرکت هاي دانش بنيان، استارت آپ ها، سازندگان و تجهيزات صنعت نفت کشور برگزار شد  و اين رويکرد منجر به افزايش 20 درصدي مشارکت کنندگان داخلي در اين گردهمايي بين المللي شد.

در اين گردهمايي فعالان، سازندگان و متخصصان صنعت نفت ايران با مشارکت بيش از 140 شرکت داخلي و بين المللي از کشورهاي چين، ايتاليا، ژاپن، انگليس، هلند، امارات متحده عربي، روسيه و کره جنوبي، انجمن ها و تشکل هاي صنفي صنايع نفت، گاز، پالايش، پتروشيمي، برق و انرژي حضور داشتند. از جمله هدفگذاري اين نمايشگاه، فرصت مشارکت بيشتر سازندگان ايراني همزمان با برنامه هاي وزارت نفت به منظور بومي سازي 10 قلم کالاي پرمصرف صنعت نفت کشور شامل تجهيزات سرچاهي و رشته تکميلي درون چاهي، پمپ هاي درون چاهي، انواع مته هاي حفاري، انواع شيرهاي کنترلي، ايمني و تجهيزات جانبي، انواع لوله ها، الکتروموتورهاي ضد انفجار و دور متغير، ماشين هاي دوار، فولادهاي آلياژي CRYOGENICS، ابزارهاي اندازه گيري حفاري و ساخت پيگ هاي هوشمند بوده است. در همين زمينه مجيد محمدپور، رئيس هيات مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران در حاشيه اين نمايشگاه اعلام کرد که سهم سازندگان و صنعتگران ايراني در تامين کالا و تجهيزات صنعت نفت به 85 درصد رسيده و تاکنون براي 65 درصد کالاهاي پرمصرف صنعت نفت، دانش فني تعريف شده و براي بومي سازي 20 درصد ديگر کالاها از مسير مهندسي معکوس اقدام شده است. نکته مورد اشاره در صحبت هاي محمدزاده، ايجاد کنسرسيوم هايي بين سازندگان داخلي براي تامين مگاپروژه هاي در دست ساخت صنعت نفت در شرايط تحريم بود. او گفت: سازندگان تجهيزات صنعت نفت از تمامي ظرفيت ها و فرصت ها براي مقابله با تحريم و تامين کالاهاي مورد نياز طرح ها و تاسيسات صنعت نفت کشور استفاده خواهند کرد. محمدپور با اشاره به ايجاد کنسرسيوم هايي بين سازندگان داخلي براي تامين مگاپروژه هاي در دست ساخت صنعت نفت در شرايط تحريم از دستور کار ويژه انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت به منظور مشارکت با شرکت هاي دانش بنيان و استارت آپ ها خبر داد. توانمندي سازندگان داخل در عرصه تامين نياز کاتاليست هاي صنعت نفت به همت شرکت هاي دانش بنيان در حال انجام است و طبق اعلام عبدالرضا حميدي، نايب رئيس انجمن توليدکنندگان کاتاليست همزمان با اعمال تحريم هاي غيرقانوني آمريکا، ايران به جمع کشورهاي توليدکننده کاتاليست هاي پرمصرف در صنايع نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي پيوسته و از مجموع کاتاليست هاي پرمصرف در صنعت نفت کشور تاکنون توليد داخلي با دانش ايراني 44 کاتاليست انجام شده است. به گفته او، در شرايط کنوني در کنار تأمين نياز داخلي، ايران به جمع صادرکنندگان کاتاليست در منطقه خاورميانه پيوسته است. مجموعه هاي نفت نيز در مأموريت هاي مختلف حمايت از سازندگان داخلي را در دستور کار دارند. در همين زمينه  شهسوار  ارغش، رئيس منطقه کيش در شرکت نفت فلات قاره ايران در حاشيه بازديد از شانزدهمين نمايشگاه انرژي کيش، يکي از سياست هاي کلان ابلاغي مديرعامل شرکت نفت فلات قاره را استفاده از ظرفيت و توان سازندگان داخلي و ايراني تجهيزات صنعت نفت خواند و گفت: به همين منظور، در حاشيه برگزاري نمايشگاه انرژي کيش با تعدادي از سازندگان و صنعتگران کالا و تجهيزات مصرفي در صنايع فراساحلي صنعت نفت گفت وگو و آخرين توانمندي هاي شرکت هاي ايراني مورد ارزيابي و بازديد نمايشگاهي قرار گرفت.

رئيس منطقه کيش در شرکت نفت فلات قاره با اشاره به عرضه توانمندي شرکت هاي سازنده ايراني در حوزه کوتينگ بتني خطوط لوله زيردريايي يا شمع هاي بتني به عنوان زيرسازه سکوها و جکت هاي نفت و گازي تصريح کرد: در اين نمايشگاه سازندگان ايراني آخرين فناوري بومي و ايراني در حوزه طراحي و ساخت انواع تجهيزات سرچاهي نفت و گاز را به معرض نمايش گذاشته اند. او همچنين با اشاره به انتقال بالغ بر 83 ميليارد فوت مکعب گازهاي همراه نفت ميادين سيري به کيش اعلام کرد: با جايگزيني گاز با گازوييل در سبد سوخت نيروگاه هاي کيش، معادل يک ميليارد دلار در مصرف گازوييل صرفه جويي شده است. رئيس منطقه کيش در شرکت نفت فلات قاره ايران در ادامه با بيان اينکه از آذرماه 1385 طرح انتقال گازهاي همراه نفت جزيره سيري به کيش با ساخت خط لوله اي 82 کيلومتري آغاز شده است، بيان کرد: در اين مدت بالغ بر 83 ميليارد فوت مکعب گازهاي همراهي که پيشتر سوزانده  مي شد، جمع آوري و به جزيره کيش به منظور تامين گاز نيروگاه هاي برق انتقال داده شده است. به گفته او، با انتقال گاز سيري به نيروگاه هاي برق کيش تاکنون در مصرف بيش از 15 ميليون بشکه گازوييل صرفه جويي حاصل شده که ارزش گازوييل صرفه جويي شده بالغ بر يک ميليارد دلار برآورد  مي شود. ارغش با بيان اينکه هم اکنون تاسيسات تقويت فشار موجود در جزيره کيش از توان و ظرفيت انتقال روزانه معادل 25 ميليون فوت مکعب گاز برخوردار است، خاطرنشان کرد: هم اکنون دو نيروگاه شمالي و جنوبي جزيره کيش پتانسيل مصرف گاز طبيعي به جاي فراورده هاي نفتي را دارند.