پیام تبریک وزیرنفت به مناسبت سال نو میلادی

وزير نفت در پيامي فرارسيدن آغاز سال نو ميلادي را به مسيحيان جهان و کارکنان مسيحي صنعت نفت تبريک گفت.

متن پيام بيژن زنگنه، وزير نفت به شرح زير است:

«آغاز سال 2020 ميلادي را به پيروان پيامبر بزرگ الهي و مبشر صلح و دوستي حضرت عيسي بن مريم (ع) به ويژه همکاران ارجمند مسيحي تبريک گفته با اين اميد که سال جديد ميلادي سالي پر از موفقيت، آرامش، صلح و آزادي براي همه ملت ها باشد، شادکامي و سربلندي همگان را از درگاه خالق يکتا خواستارم.»

 

مصرف روزانه 530 میلیون مترمکعب گاز  در بخش خانگی

مدير ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران اعلام کرد: مصرف روزانه گاز بخش خانگي کشور، اوايل دي ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، شاهد افزايش 160 ميليون مترمکعبي بوده است.

مهدي جمشيدي دانا گفت: مصرف گاز بخش خانگي کشور در ابتداي دي ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال با افزايش 160 ميليون مترمکعبي، از روزانه 370 ميليون مترمکعب به 530 ميليون مترمکعب در روز رسيده است. وي با بيان اينکه با احتساب افزايش شمار مشترکان جديد، سالانه 3 تا 4 درصد به حجم مصرف گاز کشور افزوده مي شود، تصريح کرد: کاهش دما و ماندگاري سامانه سرد در تعدادي از استان هاي کشور، از جمله عوامل افزايش قابل توجه مقدار مصرف گاز بخش خانگي به شمار مي آيد.

مدير ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران بر گازرساني پايدار به مشترکان بخش خانگي حتي در دورترين نقاط کشور به عنوان اولويت نخست شرکت ملي گاز ايران تاکيد کرد و گفت: مصرف بهينه و رعايت الگوي مصرف از سوي مشترکان بخش خانگي مي تواند زمينه ساز افزايش حجم گازرساني به بخش هاي صنعتي و نيروگاهي شود.

 

معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني وزير نفت تاکيد کرد:

نگاه ویژه به تلاشگران خط مقدم تولید  نفت و گاز در دریا

معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني وزير نفت با اشاره به ابلاغيه وزير نفت مبني بر موثر شدن پرداخت فوق العاده تخصصي به کارکنان شاغل در دريا گفت: بايد نسبت به سرمايه انساني صنعت نفت به ويژه کارکنان شاغل در دريا که در خط مقدم توليد نفت و گاز مشغول فعاليت هستند، نگاه ويژه داشت.

فرزين مينو در گفت‎وگو با خبرنگار شانا درباره ابلاغيه اخير وزير نفت درباره نحوه پرداخت فوق‎العاده هاي تخصصي به کارکنان شاغل در دريا عنوان کرد: اين ابلاغيه که ماحصل تاکيد و پيگيري شخص وزير نفت و ماموريت ويژه‎اي بود که ايشان به عهده مجموعه منابع انساني وزارت نفت گذاشت، حدود 300 نفر از کارکنان شرکت ملي نفت ايران شاغل در سه شرکت نفت فلات قاره ايران، نفت و گاز پارس و ملي حفاري ايران را شامل مي شود.

وي افزود: موضوع اين ابلاغيه شامل آن دسته از کارکنان شاغل در درياست که با توجه به دريافت سقف حقوق، فوق‎العاده‎هاي تخصصي براي آنان بي‎اثر بود و با ابلاغيه وزير نفت و بهبود بازدهي فوق‎العاده تخصصي، براي افزايش انگيزه کاري اين کارکنان گامي برداشته شد.

معاون وزير نفت با بيان اينکه غواصان و کارکنان شاغل در سکوهاي بهره برداري و سکوهاي حفاري، در شرايط بسيار ويژه و سختي فعاليت مي‎کنند که هيچ پرداختي نمي‎تواند قدردان تلاش‎ها و سختي‎هاي کاري اين همکاران باشد، ادامه داد: وزير نفت به طور ويژه بهبود پرداخت فوق‎العاده‎هاي تخصصي اين کارکنان (مشمول ابلاغيه) را پيگيري مي‎کرد و با توجه به در نظر گرفتن ابتداي سال 98 به عنوان زمان اعمال اين ابلاغيه، بک‎پي ماه‎هاي پيشين به مشمولان ابلاغيه پرداخت خواهد شد.

وزير نفت طي ابلاغيه اي خطاب به معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني وزير نفت، افزايش سقف پرداخت فوق العاده هاي تخصصي به کارکنان شاغل در دريا را بلامانع خواند. در ابلاغيه وزير نفت به فرزين مينو آمده است: «با توجه به ارزش والاي خدمات همکاران مستقر در دريا و به منظور قدرشناسي در حد مقدور از اين زحمات و موثر نمودن پرداخت فوق العاده هاي تخصصي مشاغل در نظام جبران خدمات اين دسته از همکاران، چنانچه پرداخت فوق العاده هاي تخصصي غواصي (کد 0231)، صعوبت شرايط کار و محيط کار در دريا (کدهاي 0118 و 1018) و کار در سکوي حفاري در خليج فارس (کد 0225) منجر به ضرورت پرداخت، فراتر از سقف ابلاغي مقرر در نامه شماره م ت س 785901/1 تاريخ 1398/2/25 شود، افزايش سقف پرداخت ابلاغي به ميزان 15 درصد، از ابتداي سال 1398، صرفا براي همکاران مشمول در شرکت نفت فلات قاره ايران، شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ملي حفاري ايران بلامانع است».

 

آغاز برداشت گاز از سومین سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی

به دنبال تکميل عمليات لوله گذاري خط لوله بين فازي پالايشگاه فاز 14 به پالايشگاه فاز 12، برداشت گاز از عرشه 14B آغاز و از طريق اين خط لوله به پالايشگاه نهم پارس جنوبي منتقل شد.

محمدمهدي توسلي پور، مجري طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي با اعلام اين خبر گفت: سومين عرشه گازي اين طرح در حوزه مشترک پارس جنوبي که تيرماه امسال در خليج فارس نصب شده بود، از شامگاه چهارشنبه (چهارم دي ماه) عملياتي شد و در روزهاي آينده به ظرفيت نهايي خود مي رسد.

وي با اشاره به تعهد شرکت نفت و گاز پارس مبني بر افزايش ظرفيت برداشت گاز به ميزان 680 ميليون مترمکعب در روز تا پايان سال افزود: سکوي 14B با هدف برداشت روزانه 14.2 ميليون مترمکعب گاز، تيرماه امسال از سوي شناور تندگويان به موقعيت مخزني خود واقع در 105 کيلومتري ساحل کنگان منتقل شد و شناور نصاب HL-5000 اين ابرسازه 2400 تني را در منطقه مورد نظر نصب کرد.

مجري طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي تصريح کرد: با توجه به ادامه فعاليت هاي اجرايي در احداث رديف هاي پالايشگاهي فاز 14 پارس جنوبي مقرر شد با احداث خط لوله بين فازي به طول پنج کيلومتر، از ظرفيت هاي فرآورشي موجود در پالايشگاه نهم استفاده و گاز استحصالي از سکوهاي فراساحل فاز 14 به طور موقت به پالايشگاه فاز 12 پارس جنوبي براي فرآورش منتقل شود.

توسلي پور با بيان اينکه مراحل آزمايش و راه اندازي اين خط لوله پايان يافته است، اظهار کرد: مراحل انتقال گاز ترش سکوي 14B به پالايشگاه نهم پارس جنوبي آغاز شده است و پس از انجام عمليات جداسازي ميعانات گازي، رطوبت گيري و شيرين سازي به شبکه سراسري گاز ارسال خواهد شد.

وي راه اندازي سکوهاي جديد در ميدان مشترک پارس جنوبي را تضمين کننده عرضه پايدار و کافي گاز عنوان کرد و افزود: با توجه به فرا رسيدن فصل سرما و نياز کشور به سوخت زمستاني، سکوي 14B مطابق با برنامه زمان بندي از پيش تعيين شده، در مدار بهره برداري قرار گرفت تا بخشي از تقاضاي روزافزون گاز براي مصارف خانگي، تجاري و صنعتي را تأمين کند.

مجري طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبي گفت: با دستيابي به ظرفيت کامل برداشت گاز از سکوي 14B، افزون بر توليد روزانه 14.2 ميليون مترمکعب گاز شيرين، روزانه 20 هزار بشکه ميعانات گازي و 100 تن گوگرد و سالانه 250 هزار تن گاز مايع و 250 هزار تن اتان فرآوري مي شود، به اين ترتيب ظرفيت توليد گاز در بخش فراساحل فاز 14 پارس جنوبي به 42 ميليون مترمکعب گاز (معادل يک و نيم ميليارد فوت مکعب) در روز خواهد رسيد.

بنابراين گزارش، بخش دريايي فاز 14 پارس جنوبي شامل چهار عرشه (دو سکوي اصلي و دو سکوي اقماري) هرکدام با ظرفيت برداشت 500 ميليون فوت مکعب گاز از ميدان مشترک پارس جنوبي است و سکوي 14B، دومين سکوي اصلي و سومين سکو از چهار سکوي توليدي اين طرح است.

سکوهاي اصلي 14A و اقماري 14C با ظرفيت برداشت روزانه هر کدام 14.2 ميليون مترمکعب گاز (معادل 500 ميليون فوت مکعب) به ترتيب از نيمه ارديبهشت و ابتداي آبان ماه پارسال عملياتي شده اند.

////

 

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت:

کنشگری و اطلاع رسانی شفاف و به موقع، رسالت اصلی روابط عمومی هاست

کسری نوری، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با تاکید بر عبور از قالب های کلیشه ای در بخش های مختلف روابط عمومی های صنعت نفت، کنشگری و اطلاع رسانی شفاف و بهنگام را رسالت اصلی روابط عمومی ها خواند.

وی در نخستین نشست هم اندیشی روابط عمومی های شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران گفت: بخشی از دغدغه های افکار عمومی در مسائل مرتبط با صنعت نفت، به شیوه های مربوط به اطلاع رسانی وابسته است و از این منظر نقش روابط عمومی ها در سازمان اهمیت بیشتری می یابد.

نوری افزود: لازم است برنامه منسجمی در حوزه اطلاع رسانی در روابط عمومی های صنعت نفت تدوین و در آن به رویکرد اطلاع رسانی بهنگام و شفاف توجه شود.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت، عبور از رویکردها و قالب های کلیشه ای در ارتباطات را از ضرورت های اطلاع رسانی موثر خواند و تاکید کرد: روابط عمومی ها باید از عنصر خلاقیت در ارتباطات و اطلاع رسانی به صورت گسترده استفاده کنند.وی با اعلام اینکه بسیاری از مردم از دشواری های کار عملیاتی و دغدغه های کارکنان صنعت نفت بی اطلاع هستند، گفت: این بی اطلاعی، سبب بروز قضاوت های نادرست درباره صنعت حیاتی نفت می شود که باید به آن توجه ویژه داشت.نوری در ادامه از ایجاد انگیزه و تعهد به عنوان دو محور اصلی فعالیت در روابط عمومی های صنعت نفت یاد و اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی روابط عمومی در شرایط کنونی کنشگری است. از این رو بایسته است روابط عمومی ها با شناسایی و پیش بینی مسائل پیش رو، از گسترش جوسازی های مغرضانه در صنعت نفت جلوگیری کنند.نخستین نشست هم اندیشی روابط عمومی های شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران، روز سه شنبه (دهم دی ماه) با حضور جمعی از مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران و رؤسا و فعالان روابط عمومی های وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، در سالن شهید بهشتی وزارت نفت برگزار شد.