وزير نفت:

قاچاق بنزين بسيار کم است

وزير نفت گفت: قاچاق بنزين بسيار کم است، قاچاق گازوييل هم با اينکه وجود دارد؛ اما عدد آن زياد نيست.

بيژن زنگنه، روز يکشنبه (17 آذرماه) در حاشيه آيين گشايش نخستين رويداد توسعه فناوري ويژه اقلام پرمصرف صنعت گاز در جمع خبرنگاران درباره اينکه چرا برخي اصرار دارند موضوع قاچاق را که مربوط به نفت گاز است، به بنزين ارتباط دهند، گفت: از همان برادران بپرسيد، دليلشان چيست؟ واقعيت اين است که قاچاق بنزين بسيار کم است، قاچاق گازوييل هم با اينکه وجود دارد، اما عدد آن زياد نيست و از ارقامي که عنوان مي کنند، خيلي کمتر است.وي درباره نيت افرادي که اين ارقام را اعلام مي کنند، اظهار کرد: نيتشان  الي الله است. وزير نفت درباره اهميت استفاده از محصولات داخلي اظهار کرد: مهم تر از محصولات موجود در اين نمايشگاه، ظرفيت هاي ارزشمند جوانان است که وجود دارد. جوانان مي توانند در حوزه نفت و گاز کشور کارهاي بزرگي انجام دهند، اما نياز است براي اين ظرفيت تقاضا به وجود آوريم. وي همچنين در خصوص منابع صندوق پژوهش و فناوري صنعت نفت افزود: بزودي اين صندوق در صورت تاييد از سوي صندوق پژوهش رياست جمهوري، با سرمايه اوليه 100 ميليون تومان راه اندازي مي شود تا به اين واسطه از شرکت هاي دانش بنيان و استارت آپ هاي اين حوزه حمايت شود.زنگنه با بيان اينکه تسهيلات اين صندوق، نه تنها به شرکت هاي دانش بنيان مستقر در پارک فناوري ري اختصاص مي يابد؛ بلکه به همه شرکت هاي دانش بنيان فعال در حوزه نفتي تخصيص خواهد يافت، گفت: اين شرکت ها از اجزاي زيست بوم فناوري هستند و ما بايد شرايط مناسبي را براي آنها ايجاد کنيم.زنگنه در پاسخ به اينکه شما عنوان کرديد در صورت داشتن وقت، به عنوان منتور در کنار تيم ها قرار خواهيد گرفت، اظهار کرد: بله حتما اين کار را انجام مي دهم، زيرا فکر مي کنم يکي از وظايف ما کمک به جوانان در حوزه کسب وکار است.

 

تدبير نفت براي بهره‎مندي از ظرفيت‎هاي بخش خصوصي

۲۵۰۰ فرصت شغلی در غرب کارون ایجاد شد

مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: با بهره مندي از الگوي برون سپاري فعاليت ها در توسعه ميدان هاي غرب کارون، همگام با پيشرفت طرح هاي توسعه اي اين منطقه در 6 سال اخير، شرکت هاي خصوصي تقويت شدند و بالغ بر 2500 فرصت شغلي مستقيم در غرب کارون ايجاد شد.

جهانگير پورهنگ درباره دستاوردهاي صنعت نفت در منطقه عملياتي غرب کارون در سال هاي اخير عنوان کرد: راه اندازي فاز نخست تلمبه خانه نفت غرب کارون با ظرفيت اسمي 400 هزار بشکه در روز از اقدام هاي قابل توجه در اين منطقه بوده و قرار است ظرفيت اين تلمبه خانه در فاز دوم توسعه به بيش از 700 هزار بشکه در روز برسد.وي راه اندازي تصفيه خانه هاي آب صنعتي آزادگان و يادآوران با مجموع ظرفيت 90 هزار بشکه در روز، احداث و راه اندازي خط لوله 20 اينچ انتقال نفت خام از واحد بهره برداري دارخوين به تلمبه خانه غرب کارون به طول 80 کيلومتر و احداث نيروگاه توليد برق غرب کارون با ظرفيت اسمي 500 مگاوات را از ديگر دستاوردهاي وزارت نفت در گستره عملياتي غرب کارون برشمرد و در اين زمينه، به مواردي ديگر از جمله آغاز احداث کارخانه گاز و گاز مايع 3200، شروع عمليات اجرايي کارخانه فرآورش و نمکزدايي ميدان آزادگان جنوبي و امضاي قرارداد توسعه ميدان هاي نفتي سپهر و جفير اشاره کرد.پورهنگ با بيان اينکه قرارداد توسعه ميدان سهراب نيز با شرکتي ايراني امضا خواهد شد، ادامه داد: در حوزه جمع آوري گازهاي همراه نيز اقدام هايي صورت گرفته که از آن جمله مي توان به انعقاد قرارداد جمع آوري گازهاي مشعل واحد بهره برداري غرب کارون به ميزان 50 ميليون فوت مکعب در روز با يک شرکت ايراني اشاره کرد.به گفته وي، کشف ميدان نفتي در جزيره مينو در آبادان و کشف مخزن بزرگ نفتي نام آوران از ديگر دستاوردهاي وزارت نفت در گستره عملياتي مناطق نفت خيز جنوب و حوزه عملياتي غرب کارون به شمار مي رود.پورهنگ اظهار کرد: پس از پايان مراحل توسعه هر يک از ميدان هاي حوزه غرب کارون از سوي شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) به عنوان مجري طرح، راهبري توليد از ميدان ها به شرکت نفت و گاز اروندان واگذار مي شود که بتازگي مسؤوليت بهره برداري از ميدان آزادگان جنوبي به اين شرکت واگذار شده است.مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در ادامه به خدمات اين شرکت در حوزه مسؤوليت‎هاي اجتماعي اشاره و اظهار کرد: اين شرکت همسو با مسؤوليت‎هاي ذاتي خود، همواره بر صيانت از زيست‎بوم و تامين رفاه مناطق پيراموني حوزه عملياتي خود تاکيد دارد. براي نمونه مي‎توان به احداث ورزشگاه فوتبال 15هزار نفري در شهرستان خرمشهر و ساخت درمانگاه شهرستان دارخوين، همياري و کمک‎رساني به مناطق در معرض سيلاب در اوايل امسال و همچنين بازسازي مدارس و منازل و زيرساخت‎هاي روستايي که سيل به آنها آسيب رسانده بود، اشاره کرد.پورهنگ از اخذ مصوبه و مجوزهاي لازم براي احداث دو باب مدرسه استثنايي همسو  با عمل به مسؤوليت اجتماعي در خرمشهر نيز خبر داد.

 

اجرای بیش از ۴۰۰ پروژه  مسؤولیت اجتماعی

  اجرا و پیگیری بیش از ۴۰۰ پروژه مسؤولیت اجتماعی در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در سال‎های اخیر، در کارنامه عملکرد این شرکت ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اعلام این خبر گفت: احداث ۳۱۰ پروژه آبرسانی روستایی، ۳۲ مورد پل سازی، احداث ۳۰ مدرسه، احداث ۲۰ مسجد، ۱۰ مجتمع فرهنگی ورزشی، ۶ مورد برق رسانی و تکمیل موزه گنجینه های نفت مسجدسلیمان با ۱۳۶ میلیارد ریال از جمله این طرح هاست. وی افزود: همچنین اجرای پروژه های راهسازی در اطراف اهواز، حمیدیه باوی و کارون با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال، اختصاص بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال به منظور اصلاح شبکه دفع فاضلاب مناطق پیرامونی کلانشهر اهواز به دستور وزیر نفت که بخشی از آن هزینه شده و بخش دیگر آن نیز در آینده ای نزدیک تخصیص داده می شود، از دیگر طرح های عمرانی عام المنفعه مناطق نفت خیزجنوب در محیط پیرامونی اطراف تاسیسات نفتی است.

محمدی تصریح کرد: دو پروژه راهسازی جاده مواصلاتی ایذه - مسجدسلیمان - هفتکل و پروژه راهسازی امیدیه - جایزان - آغاجاری که با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد در دست اجراست، از دیگر اقدام های این شرکت برای محرومیت زدایی و آبادانی است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب در ادامه به پروژه های در دست اقدام و تکمیلی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز جنوب اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر ۲۲۹ پروژه عام المنفعه نیز از سوی شرکت ملی نفت ایران در استان خوزستان در قالب طرح های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه سازی و خدماتی با اعتباری معادل ۴ هزار و ۹۲۳ میلیارد ریال هزینه شده و همچنین ۵۶۴ پروژه عام المنفعه نیز با اعتباری افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال در حال اجراست.

 

 

افزایش ظرفیت مخازن ذخیره سازی میعانات گازی پارس جنوبی

ظرفیت مخازن ذخیره سازی میعانات گازی پارس جنوبی با بهره برداری از پنجمین مخزن این پروژه به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه رسید.

این مخزن با قابلیت ذخیره سازی ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی، پس از دریافت میعانات گازی فرآوری شده در پالایشگاه های پارس جنوبی مورد بهره برداری قرار گرفت.

پارسال چهار مخزن از مجموع هشت مخزن موجود در پروژه احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی با ظرفیت ذخیره سازی ۲ میلیون بشکه به بهره برداری رسید.

عملیات احداث تاسیسات ذخیره سازی و اندازه گیری میعانات گازی پارس جنوبی با هدف ذخیره سازی ۴ میلیون بشکه میعانات گازی فازهای پارس جنوبی در حال اجراست و پیش بینی می شود سه مخزن باقی مانده این پروژه به تدریج و با فاصله زمانی ۱۰ تا ۱۵ روز از یکدیگر تا نیمه بهمن امسال تکمیل شوند و به بهره برداری برسند.