دورهمی خانوادگی را چطور جذاب کنیم؟

يلدا نزديک است، دورهمي هاي خانوادگي هم کم نيستند، اما اگر بخواهيم خودمان را زنداني قاب کوچک تلفن هاي همراهمان نکنيم و بيشتر رودررو با اطرافيان و دوستان و اعضاي خانواده مان لحظاتي شاد را بگذرانيم، چه شيوه هايي براي اين دورهم بودن و شاد بودن بلديم. اينکه تنها حرف بزنيم و در کنار هم فيلم يا سريال تماشا کنيم، کفايت مي کند؟ خاطره بگوييم، آلبوم خانوادگي نگاه کنيم و به گذشته ها برويم؟ در هر خانواده و گروه سني مي تواند اين عادات دورهمي هاي خانوادگي با هم فرق داشته باشد، اما مهم اين است که به هر بهانه اي با شادي و آرامش کنار هم باشيم و خاطره هاي بيشتري را با هم بسازيم. گاهي يک دورهمي که سال ها قبل چند خانواده کنار هم داشته اند، هنوز هم مرجع  خاطراتي شيرين و خنده دار هستند؛ يک بازي پانتوميم که يکي از بزرگترها براي جوانترها اجرا کرده و حسابي همه را به خنده انداخته يا يک شعر که کودکي براي خاله يا عمويش خوانده و در خاطر همه باقي مانده است! همه اينها شايد در آن لحظات براي ما اتفاق بزرگي نباشند، اما سال ها بعد اين خاطرات مهمترين داشته هاي ما مي شوند و چه خوب است که بيشتر از اين خاطرات براي خودمان بسازيم، اما براي اين دورهمي هاي خانوادگي و فاميلي چه شيوه هايي وجود دارد تا بيشتر خوش بگذرد و لحظات شاد بيشتري را بسازيم. بهتر است برخي از اين راه ها را مرور کنيم.

* در شرايط اقتصادي اين روزها که هزينه هاي رستوران و مراکز تفريحي گران است، دورهمي هاي خانوادگي مي تواند بار ديگر به کمک خانواده ها بيايد و زمان کوتاهي محدوده فضاي خانواده را شاد کند و اعضاي خانواده را به دور از تلفن همراه و تبلت و ساير شبکه هاي اجتماعي، به هم نزديک تر کند.

*متناسب با تعداد اعضاي خانواده و مهمانان، صندلي هايي را دورهم بچينيم تا همه در کنار هم و رودر روي هم باشيم و بخواهيم تا يکي از اعضاي خانواده که معمولا سابقه و توانايي بيشتري در خاطره گويي و بذله گويي دارد، يکي از خاطرات مشترک خانوادگي را تعريف کند تا باب خاطره هاي گذشته باز شود. اين يادآوري خاطرات مي تواند خود به روز به يادماندني ديگري تبديل شود.

*اگر تعدادتان زياد نيست، مي توانيد يک فيلم کمدي و خنده دار را بگذاريد و مقابل تلويزيون روي زمين يا روي کاناپه اي کنار هم بنشينيد و کلي خوراکي کنارتان بگذاريد و همزمان که فيلم مي بينيد، کلي بگوييد و بخنديد. اين مورد را براي آخر هفته هاي خانواده هايي که مشغله زيادي دارند و زمان کمي را در طول هفته در کنار هم هستند، مي توان توصيه کرد.

*اگر به فوتبال و ورزش هاي گروهي علاقه داريد يا طرفدار يک تيم خاص هستيد، مي توانيد در بازي هاي نهايي و فينال يا بازي هاي ملي تعداد ديگري از اعضاي خانواده و دوستان را دورهم جمع کنيد و در کنار کُري خواندن هاي معمول طرفداران هر تيم، لحظات شادي را در کنار هم بگذرانيد.

*روزهاي تولد، سالگردهاي ازدواج، شب يلدا يا حتي همين آخر هفته هاي معمولي هرکدام بهانه هاي خوبي هستند تا پدر و مادرها را کنارتان بياوريد و به بهانه هاي کوچک؛ گذشته و زحماتشان را يادآوري کنيد. مثل اينکه وقتي پدر ماموريت هاي زيادي مي رفت، شما و خواهر، برادرها و مادرتان چطور کارهاي خانه را انجام مي داديد و در اين ميان چند خاطره هم مرور کنيد.

*اگر تعداد جوانترها و نوجوانان بيشتر است، مي توانيد چند بازي پرطرفدار گروهي مثل «شاه، دزد و وزير»، «دوز»، «اسم و فاميل»، «اسم روي پيشاني»، « مافيا» و «پانتوميم» يا بسياري ديگر از بازي هاي گروهي را انجام دهيد. اين بازي هاي هيجان و شادي زيادي به همراه دارند و تمام اعضاي گروه را به چالش مي کشند.

*همه اين موارد در شرايطي بود که دورهمي خانوادگيتان در خانه باشد. حال اگر در ويلايي خارج از شهر هستيد، به پيک نيک و دورهمي بيرون شهر رفته ايد يا خانه شما حياط دارد و مي توانيد در فضاي باز تفريح کنيد، فرصت بازي هايي مثل «طناب کشي»، «صندلي موزيکال»، «منجمد شو» يا «نخند» و... را از دست ندهيد. اين بازي ها براي سرگرم شدن کودکان و نوجوانان بسيار خوب است و بزرگترها را هم درگير همين بازي ها مي کند و کودک درونشان فعال مي شود.

*يکي از جذابيت هاي بيشتر دورهمي هاي خانوادگي، غذاست. معمولا غذاهايي که خانم هاي خانه براي دورهمي ها آماده مي کنند، غذايي است     که طرفداران زيادي دارد و همه براي   خوردن آن لحظه شماري مي کنند، اما در دورهمي هاي داخل يا بيرون از خانه معمولا کباب کردن، يکي از تفريحات مخصوص براي آقايان خانه است و مي تواند اعضاي خانه را دور آتش يا منقلي که براي کباب کردن آماده کرده اند، جمع کند. 

 

برگزاری نشست خانواده، تحولات عصر حاضر و چالش های پیش رو

در ادامه سلسله نشست های تخصصی خانواده در سال 98، سومین نشست نیز 12 آذرماه با محور «خانواده، تحولات عصر حاضر و چالش های پیش رو» با حضور علی صاحبی، مربی ارشد، عضو هیئت علمی و موسس مرکز آموزش واقعیت درمانی در ایران برگزار شد. دومین دوره این نشست 25 آبان ماه با محور «مدیریت بسترهای اجتماعی زمینه ساز و تقویت کننده روابط موازی در خانواده با نگاهی ویژه به فضای مجازی و محیط کار» در سالن اجتماعات ساختمان اصلی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برگزار شد. این سلسله نشست های تخصصی خانواده با تلاش دفتر امور زنان و خانواده وزارت نفت برگزار می شود.

 

ابراهیم

«ابراهيم»، نام نهمين آلبوم استوديويي محسن چاوشي است که با ترانه هاي حسين صفا و تنظيم هاي محسن چاوشي، فرشاد حسامي و شهاب اکبري و با نوازندگي عادل روحنواز، ميثم مروستي و توحيد نوري در سال گذشته منتشر و پرفروش ترين آلبوم موسيقي همان سال شد. شش قطعه از هشت قطعه اين آلبوم مجوز گرفت و چاوشي در اين آلبوم فضاهاي جديدي را تجربه کرد. ابراهيم از نظر فضاي هنري با آلبوم هاي گذشته چاوشي متفاوت است.

 

روح گریان من

کتاب «روح گريان من» با عنوان اصلي the tears of my soul، داستان واقعي يک جاسوس زن کره اي به نام کيم هيون هي است که با نام مستعار کيم اوک هوآ در سازمان جاسوسي کره شمالي فعاليت مي کرد و پرواز 858 هواپيمايي کره جنوبي را منفجر کرد. هدف کيم هيون هي و کر ه شمالي از اين اقدام، جلوگيري از برگزاري بازي هاي المپيک و اتحاد دوباره دو کره بود که البته با شکست مواجه شد. اين کتاب از سوي انتشارات ققنوس تاکنون هشت بار تجديدچاپ شده است. اين زن کره اي در نوجواني ناخواسته از خانواده اش جدا و وارد حزب مي شود و سخت ترين آموزش هاي نظامي را از سر مي گذراند و در نهايت نيز به عنوان جاسوس به بسياري از کشورهاي جهان سفر مي کند. اين کتاب را فرشاد رضايي ترجمه کرده است.

 در قسمتي از کتاب مي خوانيم:

«انگار مسيرم تا رسيدن به جايگاه متهم قرار بود تا ابد ادامه پيدا کند و وقتي بالاخره توانستم بنشينم، ديگر نتوانستم جلو خودم را بگيرم. قلبم تندتند مي تپيد و بدنم بي اراده مي لرزيد. گريه ام گرفت و فقط يک کلمه را مدام زير لب زمزمه مي کرد : مامان. فرايند ملال آور محاکمه شروع شد، ولي من نمي توانستم تمرکز کنم؛ انگار از قبل مشخص شده بود که قرار است به اعدام محکومم کنند. من هواپيماي پرواز 858 هواپيمايي کره جنوبي را منفجر کرده بودم. من مسئول مرگ 115 انسان هستم... .»

 

رضا

داستان فيلم کوتاه است، فاطمه از رضا طلاق مي گيرد، اما رضا هنوز دوستش دارد و نمي خواهد او را فراموش کند. عليرضا معتمدي بازيگر، فيلمنامه نويس و کارگردان اين فيلم است که به تهيه کنندگي کيومرث پوراحمد ساخته شده است. سحر دولتشاهي، ستاره پسياني، رضا داودنژاد، افسر اسدي، سولماز غني، پانته آ مرزبانيان و نسيم ميرزاده نيز از ديگر بازيگران اين فيلم هستند که در حال حاضر در ليست اکران سينماي گروه هنر و تجربه قرار گرفته است.