پیشگیری بهتر از درمان است

بيشتر ويروس ها از طريق تماس منتشر مي شوند، به خصوص ويروس هاي سرماخوردگي و آنفلوانزا. بنابراين در فصول سرد سال بهتر است مراقب بيماري هاي شايع باشيم و از ابتلا به برخي بيماري ها پيشگيري کنيم. سرماخوردگي، يکي از بيماري هاي شايع فصول سرد سال است. البته در سال هاي اخير بيشتر از سرماخوردگي، شاهد شيوع آنفلوانزا بوديم که متاسفانه امسال به شکل خطرناکي خود را نشان داده و تاکنون جان تعدادي از هموطنانمان را گرفته است.  هميشه پيشگيري بهتر از درمان بوده و باعث شده است خطرهاي ابتلا به بيماري کاهش يابد. رعايت برخي نکات بسيار ساده، اما با اهميت مي تواند سهم زيادي در پيشگيري از بيماري هاي ويروسي داشته باشد؛ بنابراين توجه به آنها بسيار ضروري است و مي تواند سلامت شما را در برابر بيماري ها تضمين کند. در ادامه به برخي از اين نکات اشاره کرده ايم که اگر آنها را جدي بگيريد، گرفتار بيماري هاي ويروسي نمي شويد.

واکسینه شوید

 اولین قدم برای پیشگیری از بیماری های ویروسی واکسیناسیون است. در شرایطی که برخی بیماری های ویروسی در کشور شیوع پیدا کرده، بهترین توصیه این است که تمام افراد سالم واکسینه شوند تا جلوی ابتلای افراد بیشتر به این بیماری ها گرفته شود.

دست های خود را بشویید

ویروس ها ممکن است از طریق تماس غیرمستقیم گسترش یابد. مثلا فردی که سرما خورده، با عطسه کردن روی دست خود و پس از آن لمس کردن یک جسم می تواند ویروس خود را به نفر بعدی که این جسم را لمس می کند، منتقل کند. پس بهترین روش برای جلوگیری از بیماری شستن دست هاست.

موقع سرفه جلوی دهانتان با آرنج بگیرید

 موقع عطسه یا سرفه اگر دست ها را جلوی دهانتان بگیرید، ویروس ها به دستان شما می چسبند و به هر چیزی که دست بزنید ویروس را منتقل می کنید، پس بهترین راه این است که زمان عطسه یا سرفه، آرنج خود جلوی دهانتان بگیرید تا از این طریق بتوانید انتشار ویروس ها را کاهش دهید.

سطوح مشترک را ضدعفونی کنید

ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا تا 72 ساعت می توانند در سطوح مشترک زنده بمانند. برای از بین بردن آنها بهتر است از محصولات ضدعفونی کننده برای تمیز کردن تلفن، دستگیره ها، کلیدهای روشنایی و... کمک بگیرید.

ویتامین D را فراموش نکنید

کمبود ویتامین D ممکن است به علائمی از قبیل رشد ضعیف استخوان، مشکلات قلبی عروقی و سیستم ایمنی ضعیف منجر شود. بنابراین مصرف غذاهایی که منبع خوبی از ویتامین D هستند، مثل زرده تخم مرغ، قارچ، ماهی آزاد، گوشت گاو و... را در برنامه غذایی روزانه تان بگنجانید تا بتوانید با تامین ویتامین D مورد نیاز بدن با بیماری ها مقابله کنید.

آب بنوشید

نوشیدن آب به اندازه کافی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و در پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا موثر است. اگر بیمار شوید هم آب سیستم بدن شما را تراز و بدنتان را دوباره هیدراته و سموم را دفع می کند.

به اندازه کافی بخوابید

انسان حداقل به 8 ساعت خواب نیاز دارد تا بتواند مقاومت بیشتری در برابر ویروس ها نشان دهد. مطالعات نشان داده افرادی که خواب کافی ندارند و از این میزان کمتر می خوابند، حدود 3 درصد بیشتر از آنهایی که به اندازه می خوابند در معرض ابتلا به ویروس ها قرار می گیرند. دلیل این اتفاق هم این است که بدن سیتوکین ها را که نوعی پروتئین هستند، در مدتی که خواب هستید، آزاد می کند و آنها با تنظیم سیستم ایمنی بدن به مبارزه با عفونت ها می پردازند. پس خواب کافی را فراموش نکنید.

از استرس دوری کنید

بین استرس روانی مزمن و بیماری های جسمی ارتباط مستقیمی وجود دارد. کنترل استرس راه موثری برای داشتن سلامت عمومی است. به دنبال رفع استرس هایتان باشید و تمرینات موثر در این زمینه را امتحان کنید.

وعده های غذایی رنگی یادتان نرود

پخت و پز با مواد غذایی رنگی به شما کمک می کند تا طیف گسترده ای از ویتامین ها را دریافت کنید. ویتامین هایی که با خوردن آنها می توانید نیاز بدن را برطرف و از بروز و ابتلا به بیماری جلوگیری کنید.

از لمس صورت خودداری کنید

میکروب ها از طریق بینی و چشم ها وارد می شود، بنابراین بهتر است از لمس صورت خودداری کنید و همان طور که گفتیم، دست ها را به طور مرتب بشویید.

 

سنبل الطیب

گیاهی چند ساله است که ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا می رود. قسمت مورد استفاده سنبل الطیب یا علف گربه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد، استفاده می شود. این گیاه، پس از خشک شدن به رنگ قهوه ای درمی آید و طعم تلخی دارد، اما بسیار خوشبو و معطر است. گل های سنبل الطیب به رنگ سفید یا صورتی و به صورت خوشه ای است. این گیاه خواص زیادی دارد که از جمله آن می توان به درمان بی خوابی، کاهش اضطراب و استرس، درمان بیش فعالی کودکان، کاهش فشار خون، درمان دیابت و قند، تقویت حافظه، درمان آرتروز، سیاتیک و... اشاره کرد.

نکته: با اینکه سنبل الطیب خواص زیادی دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارض ناگواری به دنبال داشته باشد.

 

 

درمان بريدگي هاي کوچک

با وجود احتياط، اما پيشگيري از ايجاد زخم هاي کوچک گاهي غيرممکن به نظر مي رسد. با اين حال مراقبت از اين زخم ها و درمان به موقع آنها موضوع مهمي است که در بيشتر مواقع ناديده گرفته مي شود و گاهي مشاهده شده که تاخير در درمان آنها به ديگر بيماري ها منتهي شده است.

به همين خاطر در ادامه مواردي را آورده ايم که مي توانيد با استفاده از آنها به بهبود سريع اين زخم هاي کوچک کمک کنيد.

* براي جلوگيري از خونريزي به سرعت روي زخم را فشار دهيد.

* محل زخم را با محلول ملايم آب گرم و صابون بشوييد تا تميز و از هرگونه آلودگي پاک شود. بعد از شستن زخم با پنبه آغشته به پروکسيدهيدروژن، آن را ضدعفوني کنيد.

* براي جلوگيري از عفونت، کرم حاوي آنتي بيوتيک روي زخم بگذاريد.

  * آن را باندپيچي کنيد تا آلوده نشود.

* از بانداژهاي ضدآب استفاده کنيد.

* زخم هاي کوچک ظرف دو روز به خوبي درمان مي شوند، پس اجازه دهيد زخم خوب شود، سپس بانداژ آن را برداريد.

* زخم در حال بهبود را در معرض نور خورشيد قرار ندهيد، چراکه ممکن است جاي زخم براي هميشه باقي بماند.

* اگر زخم خوب نشد يا بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنيد، چون ممکن است زخم عفونت کرده باشد.

 

نکته ها و هشدارها

بهتر است در سن  10 ، 11 سالگي واکسن کزاز بزنيد و هر 10 سال يک بار واکسن تقويتي تزريق کنيد. اين کار از ابتلا به بيماري هاي پيچيده اي که به خاطر زخم هاي عفوني ايجاد مي شوند، پيشگيري مي کند.

   * هميشه در کيف يا در ماشين خود يک کرم آنتي بيوتيک، يک بسته دستمال الکلي و بانداژ داشته باشيد تا هنگام نياز از آنها استفاده کنيد.