رئيس جمهوري:

قيمت اصلاح شد تا واردکننده بنزين نشويم

رئيس جمهوري با بيان اينکه درآمد 31 هزار ميليارد توماني طرح اصلاح قيمت بنزين در اختيار اقشار آسيب پذير قرار مي گيرد، گفت: علت اجراي طرح اصلاح قيمت بنزين اين بود که با افزايش بي رويه مصرف، در شرايط تحريم نيازمند واردات بنزين نشويم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، سه شنبه (12 آذرماه) در ديدار با جمعي از افراد داراي معلوليت، نخبگان معلول و نمايندگان تشکل هاي فعال در حوزه معلولان، در تشريح مشکلات پيش روي دولت گفت: در دو سال اول دولت يازدهم در تحريم قرار داشتيم، بعد از آن با کاهش شديد قيمت نفت مواجه شديم؛ به طوري که قيمت نفت به طور ميانگين از 112 دلار در هر بشکه به کمتر از 30 دلار رسيد و فشار اقتصادي زيادي به دولت وارد شد. وي افزود: البته اواخر سال 94 و در سال 95 با اجرايي شدن توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توانستيم نفت بفروشيم و روابط بانکي و تجاري با کشورها داشته باشيم و سرمايه گذاران خارجي و داخلي موفق به سرمايه گذاري در کشور شدند و شرايط بهتر شد، اما دوباره با خروج غيرقانوني آمريکا از برجام با مشکل تحريم و فشار اقتصادي بي سابقه اي مواجه شديم.

رئيس جمهوري به تحريم بي سابقه آمريکا عليه ملت ايران با خروج از برجام و اعمال فشار اقتصادي سنگين به ملت اشاره و تصريح کرد: اين تحريم هاي بي سابقه که به گفته خودشان سخت ترين فشار اقتصادي بوده است با اين هدف انجام شد که به خيال خودشان تا پايان سال 98 ما را به زانو درآورند و نه تنها آمريکا که کشور جاني و تروريست است، ساير کشورها نيز فکر مي کردند اين اتفاق در مورد ايران خواهد افتاد.

روحاني ادامه داد: باوجود همه اين فشارهاي اقتصادي سنگين و تحريم هاي ناعادلانه، مردم ايران عزت خود را حفظ کردند و با مقاومت و تحمل سختي ها، از شرايط سخت ايجاد شده عبور کرده و پيروز شدند و نشان دادند که با ايستادگي و مقاومت خود اجازه نخواهند داد دشمن به اهدافش دست يابد.

وي با تاکيد بر اينکه همه تلاش ما اين است که فشار را بر قشر آسيب پذير کاهش دهيم، گفت: علت اجراي طرح اصلاح قيمت بنزين اين بود که با افزايش بي رويه مصرف، در شرايط تحريم نيازمند واردات بنزين نشويم.

رئيس جمهوري با بيان اينکه با ادامه روند افزايش مصرف بنزين، در سال 1400 دوباره به واردکننده بنزين تبديل مي شديم، افزود: براي اينکه بتوانيم خودکفا باشيم و مصرف بنزين را کنترل کنيم، طرح سهميه بندي و اصلاح قيمت بنزين اجرا شد و درآمد حاصل از اين طرح که حدود 31 هزار ميليارد تومان است نيز به طور کامل در اختيار اقشار آسيب پذير جامعه قرار مي گيرد.

روحاني عنوان کرد: اين دولت در همين شرايط سخت گاز را به زاهدان رساند و در همين شرايط سخت بود که خط ترانزيت ريلي از جمهوري آذربايجان و روسيه تا رشت و بندرعباس امتداد يافت و در آينده تا چابهار ادامه مي يابد.

 

 

نماينده رئيس جمهوري در نشست سران جي يي سي اف عنوان کرد:

ضرورت همکاري و هماهنگي بيشتر اعضاي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز

نماينده رئيس جمهوري در پنجمين نشست سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (جي يي سي اف) بر ضرورت همکاري و هماهنگي بيشتر کشورهاي عضو اين مجمع تاکيد کرد و گفت: سهم گاز طبيعي در سبد انرژي ايران به پشتوانه دانش و استفاده از توان داخلي و در شرايط تحريم به بيش از 70 درصد رسيده است.

محمد نهاونديان در پنجمين نشست سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز که در مالابوي گينه استوايي برگزار شد، اظهار کرد: کشورهاي صادرکننده گاز هم از منظر امنيت انرژي و هم از جنبه عرضه انرژي پاک، نقش اساسي در توسعه پايدار جهان ايفا مي کنند و لازم است با همکاري و مشارکت از اين ظرفيت براي رشد، پيشرفت و افزايش رفاه کشورهاي عضو مجمع و ساير کشورها استفاده کنند.وي به تجربه موفق ايران در دسترسي 95 درصد جمعيت ايران به گاز و همچنين جايگزيني گاز با سوخت هاي آلاينده در بخش هاي حمل ونقل و توليد برق اشاره کرد و با بيان اينکه سهم گاز طبيعي در سبد مصرف انرژي ايران به بيش از 70 درصد رسيده است، افزود: اين همه به پشتوانه دانش و استفاده از توان داخلي انجام شده، در حالي که ايران تحت فشارهاي تروريسم اقتصادي آمريکا در قالب تحريم يکجانبه قرار گرفته است. نهاونديان با بيان اينکه هم اکنون برخي کشورهاي عضو مجمع کشورهاي صادرکننده گاز تحت تحريم هاي آمريکا قرار دارند و آمريکا با اتکاي تسلط بر سيستم مالي و بانکي و سوء استفاده از موقعيت دلار در صحنه جهاني، فشار زيادي بر ديگر کشورها وارد مي کند، تصريح کرد: پيشنهادم اين است کشورهاي عضو مجمع کشورهاي صادرکننده گاز از ارزهاي جايگزين در تبادلات و همچنين به صورت مديريت شده از روش هاي ايمن تبادل در فناوري بلاکچين و ارزهاي ديجيتال استفاده کنند. نماينده رئيس جمهوري در پنجمين نشست سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز ادامه داد: موضوع تحريم در بيانيه مجمع به عنوان بندي مستقل مورد توجه قرار گرفت و کشورهاي عضو مخالفت خود را با تحريم ها و قوانين فرامليتي به دليل اختلال در امنيت انرژي اعلام کردند. نهاونديان ضمن اشاره به طرح پويش صلح هرمز اعلامي از سوي رئيس جمهوري ايران، خواستار همکاري و تشريک مساعي دولت هاي منطقه در تحقق آن شد و گفت: از همه اعضاي جي يي سي اف نيز تقاضا مي شود با همدلي و همکاري هر چه بيشتر کشورهاي جهان نقش خود را براي برخورداري از آينده اي بهتر، امن تر و پيشرفته تر به خوبي ايفا کنند.

 


رئيس دفتر رئيس جمهوري:

تعيين زمان اجراي اصلاح قيمت بنزين در اختيار شوراي عالي امنيت ملي بود

رئيس دفتر رئيس جمهوري گفت: رئيس جمهوري با حساسيت و دغدغه بسيار زيادي مسائل رخ داده در کشور پس از اصلاح قيمت بنزين را دنبال مي کرد و سخنان ايشان هم به معناي سلب مسئوليت از خود نبوده و نيست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، محمود واعظي با نادرست خواندن برداشت هاي صورت گرفته درباره سخنان رئيس جمهوري در آذربايجان شرقي درباره اجراي طرح مديريت مصرف سوخت گفت: منظور رئيس جمهوري به هيچ وجه سلب اختيار و مسئوليت از خود در قضيه اصلاح قيمت بنزين نبوده است، بلکه به تفويض اختيار به شوراي عالي امنيت ملي کشور اشاره داشتند که در دولت هاي مختلف امري معمول بوده و از اساس محل اجراي طرحي در اين ابعاد که نيازمند مشارکت همه ارکان نظام و دستگاه هاي غيردولتي و نظامي و انتظامي، شوراي عالي امنيت ملي کشور است.

وي با اشاره به اينکه تصميم گيري درباره اصلاح قيمت بنزين عملي بسيار ضروري و مورد تاييد و تاکيد همه ارکان نظام بوده و اجراي آن هم شجاعت بسيار زيادي مي طلبيد، افزود: رئيس جمهوري با علم به اينکه اجراي اين تصميم حياتي و ضروري از حساسيت و اهميت بالايي برخوردار است، شخصا در چند نشست مربوط به تصميم گيري و چگونگي اجراي اين طرح حضور داشت، اما سرانجام به منظور تسهيل در اجراي طرح و تصميم گيري درباره زمان اجراي آن، اختيارات خود را به وزير کشور و رئيس شوراي عالي امنيت ملي کشور تفويض کرد. طبيعي است تفويض اختيار به شوراي عالي امنيت ملي کشور با هدف کار جمعي، هماهنگي بيشتر با دستگاه هاي خارج از دولت و تصميم هاي کارشناسانه بوده است.

رئيس دفتر رئيس جمهوري با بيان اينکه رئيس جمهوري افزون بر نشست هاي شوراي عالي هماهنگي اقتصادي و نشست هاي هيئت دولت، جلسات اختصاصي ديگري براي طرح اصلاح قيمت بنزين و نحوه هزينه کرد درآمد حاصل از افزايش قيمت بنزين براي توزيع بسته هاي حمايت معيشتي تشکيل و تصميم گيري کرده است، گفت: وقتي آخرين بررسي ها و هماهنگي ها در اين باره انجام شد، دکتر روحاني به آقاي رحماني فضلي دستور داد که هر زماني شوراي عالي امنيت ملي کشور مناسب تشخيص دادند، رأسا اقدام کند.

 

رئيس مجلس شوراي اسلامي:

تلاش آمريکا براي به صفر رساندن فروش نفت ايران بي ثمر بوده است

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: رفتار آمريکا عاري از منطق و تلاش آنها براي به صفر رساندن فروش نفت ايران بي ثمر بوده است. به گزارش خانه ملت، علي لاريجاني، روز دوشنبه (11 آذرماه) در ديدار با يوسف بن علوي، وزير امور خارجه عمان گفت: نقش عمان در ايجاد فضاي صلح و آرامش در منطقه قابل توجه بوده و روابط بين دو کشور همواره خوب و در حال پيشرفت بوده است. وي با بيان اينکه براي مردم مسجل شده که ترامپ با ايران عناد دارد، افزود: رفتار آمريکا عاري از منطق و تلاش آنها براي به صفر رساندن فروش نفت ايران بي ثمر بوده است.

در ادامه يوسف بن علوي گفت: بايد از فرصت به وجود آمده براي برطرف کردن بحران هاي منطقه استفاده کنيم، به ويژه که ايران پايگاه صلح در منطقه است.

وزير امور خارجه عمان تصريح کرد: شکي نيست تحريم کشوري که پرچم صلح را در دست دارد، پسنديده نيست. در همين حال که هدف تحريم هاي آمريکا، تحقق نيافته است و اين موضوع بايد جدي گرفته شود.

 

بر اساس مصوبه شوراي اقتصاد

خودروهاي عمومي براي دوگانه سوز شدن کمک بلاعوض مي گيرند

بر اساس مصوبه شوراي اقتصاد، دولت از محل صرفه جويي در مصرف بنزين، به وانت بارها، تاکسي ها، ون ها و مسافربرهاي شخصي براي گاز سوز کردن کمک بلاعوض ارائه مي دهد. شوراي اقتصاد در نشست فوق العاده روز دوشنبه (11 آذرماه) بنا به پيشنهاد مشترک وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه با هدف حمايت و کاهش هزينه هاي حمل ونقل عمومي و بهبود هواي شهرها، به استناد ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير تصويب کرد که براي تبديل خودروهاي عمومي و مسافربر شخصي بنزين سوز به سي ان جي سوز (کارخانه اي و کارگاهي)، اصل و فرع تسهيلات مالي را که به مالکان خودروها يا کارخانه ها پرداخت مي شود، تضمين و بازپرداخت کند. اين مصوبه بيش از يک ميليون و 400 هزار خودرو را در برمي گيرد و همه خودروهاي تاکسي، وانت، ون و مسافربر شخصي کشور شامل اين مصوبه مي شوند.

سقف تعهد دولت در اين مصوبه براي پرداخت کمک بلاعوض به مالکان خودروهاي ياد شده، بيش از 6 هزار و 500 ميليارد تومان است که از محل صرفه جويي در مصرف بنزين سهميه اي تامين و پرداخت خواهد شد.