نان های نازک و مغزدار

   شهلا خاتون آباد

کرپ يا کريپ، نان نازک و ظريفي است که شباهت زيادي به پنکيک دارد. کلمه کرپ به فرانسوي(برخي هم معتقدند يوناني) از ريشه لاتينcrispa  به معناي «پيچاندن» گرفته شده است. اين نان ظريف که طرز تهيه بسيار ساده اي دارد، پس از طبخ با مواد مختلفي از جمله مرغ، گوشت، پنير و... پر و به غذايي خوشمزه تبديل مي شود. پس اگر به دنبال تنوع غذايي هستيد، تهيه کرپ ها را که سبک، مقوي و بدون برنج هستند، امتحان کنيد. در اين شماره براي شما خوانندگان هميشه همراه، طرز تهيه يک کرپ سالم و خوشمزه را آموزش مي دهيم که مي تواند گزينه خوبي براي وعده هاي غذايي تان باشد.

 

طرز تهیه مواد میانی

ابتدا در تابه مقداری کره ریخته و مرغ را در آن تفت دهید. سپس برگ بو و یک عدد پیاز را به آن اضافه کنید. کمی پودر سیر بزنید و بگذارید با مقداری آب بپزد، به طوری که یک پیمانه از آب آن باقی بماند. وقتی مرغ خوب پخت، آن را ریش ریش کنید. آب مرغ را از صافی رد کنید و بگذارید تا کمی خنک شود. ذرتی را که با مقداری آب و نمک پخته اید، آبکش کنید. پیاز دوم را ریز کرده و در روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود. حالا فلفل دلمه ای خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخورد. در این مرحله مرغ را اضافه کرده و کمی نمک، فلفل و زعفران به موادتان بیفزایید و دوباره تفت دهید. قارچ ها را ورقه ورقه کرده وبه مواد بالا اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن ذرت، رب گوجه فرنگی و سبزی هاست، همه مواد را خوب تفت دهید تا آبشان کاملا کشیده شود. زیر حرارت را خاموش کنید و پنیر پیتزای رنده شده را درون مواد بریزید و خوب مخلوط کنید.

 

کرپ مرغ و سبزیجات

مواد لازم

سینه مرغ: یک عدد

قارچ: 2 پیمانه

پنیر پیتزای رنده شده: یک پیمانه

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

فلفل دلمه ای رنگی خرده شده(نگینی): نصف پیمانه

ذرت پخته شده: نصف پیمانه

پیاز: ۲عدد

سبزی (ریحان و جعفری ساتوری شده): ۳ قاشق سوپخوری

کره: 500 گرم

برگ بو: ۵ عدد

پودر سیر، نمک و فلفل: به میزان لازم

روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه خمیر کرپ

ابتدا فر را روشن کنید تا کمی گرم شود، سپس آرد را با مقدار کمی نمک مخلوط و سه مرتبه الک کنید تا کاملا هوا بخورد و سبک شود. در ظرفی تخم مرغ ها را بشکنید و خوب هم بزنید. در صورت تمایل می توانید کمی زعفران به آن اضافه کنید. در این مرحله شیر را بیفزایید و پس از مخلوط کردن بتدریج آرد را اضافه کنید تا مایه ای صاف و رقیق به دست آید. اگر مایه شما غلیظ بود، می توانید از آب مرغی که کنار گذاشته اید، به آن بیفزایید. داخل تابه کره بریزید و اجازه دهید گرم شود، سپس مقداری از خمیر را داخل آن بریزید به طوری که سطح تابه را بپوشاند و بعد از پخت یک لایه نازک خمیر داشته باشید، نه بیشتر!

 درون هر نان کرپ، مقداری از مایه آماده شده مرغ و پنیر قرار دهید و آن را به هر شکلی که دوست دارید تا بزنید یا بپیچید. پس از آماده شدن تمام نان کرپ ها، مواد را درون سینی فری که چرب کرده اید، بچینید و داخل فر قرار دهید تا پنیر آب شود. کرپ های آماده تان را درون ظرف مورد نظر بگذارید و روی آنها را با جعفری خرد شده تزیین کنید. این غذا باید داغ سرو شود.  نکته: در صورت نداشتن فر می توانید پس از ریختن پنیر، مواد را روی حرارت قرار دهید تا پنیر ها آب شوند، سپس درون نان ها گذاشته و سرو کنید. همچنین به جای مرغ می توانید از سویا، گوشت چرخ کرده یا ژامبون استفاده کنید. به جای ذرت هم می توان از نخودفرنگی استفاده کرد.

 

مواد خمیر

تخم مرغ: 3 عدد

آرد: یک پیمانه

شیر: یک و نیم پیمانه

زعفران: به میزان لازم (اختیاری)

 

شیرینی خشک

    مريم روزبهاني

مواد لازم

کره: 130گرم

آرد:200گرم

پودر شکر: 70گرم

تخم مرغ: يک عدد

وانيل: يک چهارم قاشق چايخوري

شکلات تخته اي: مقداري براي تزيين

طرز تهيه

آرد و پودر شکر را مخلوط کرده و کره سرد را اضافه و با دست مواد را مخلوط کنيد و کمي ورز دهيد تا جايي که مثل خرده نان شود. حالا تخم مرغ را اضافه کرده و کاملا مخلوط کنيد تا خمير نرم و لطيفي به دست آيد و به دست نچسبد. اگر خمير شل بود و حالت چسبندگي داشت، مي توانيد کمي آرد اضافه کنيد. در اين مرحله خمير را داخل کيسه فريزر گذاشته و به مدت يک ساعت در يخچال قرار دهيد تا استراحت کند. در اين بين فر را روشن کنيد تا گرم شود.

بعد از سپري شدن زمان استراحت، خمير را درون نايلون با وردنه به قطر 3 تا 4 ميل باز کنيد و قالب بزنيد (قالب کوچک) و روي سيني فري که کاغذ روغني گذاشته ايد و از قبل گرم شده، بگذاريد. مواد بايد با دماي 180درجه و به مدت 20 دقيقه درون فر بماند. بعد از بيرون آوردن شيريني خشک از فر، آن را با شکلات تخته اي آب شده تزيين کنيد.