گفت و گوي «مشعل» با تنيسورهاي نفتي قهرمان جهان

استعدادهاي درخشاني در   خانواده صنعت نفت وجود دارد

تجربيات ورزشي مان را در اختيار فرزندان كاركنان نفت قرارمي دهيم

مسابقات اوپن تنيس روي ميز بزرگسالان جهان از 20 سپتامبر (29 شهريور) به ميزباني كشور تركيه ودر دو بخش انفرادي و دوبل (دونفره) با حضور 470 بازيكن منتخب از سراسر دنيا برگزار شد.سيد علي آل ياسين و محسن رياحي،  همكاران نفتي در اداره بازرسي فني و عمليات کالا شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران با درخشش دراين مسابقات موفق شدند پرچم کشورمان را به اهتزاز در آورند. سيد علي آل ياسين در بخش انفرادي در دسته دوم رده سني 30 تا 40 سال اوپن تنيس روي ميز بزرگسالان جهان با كسب مدال طلا به مقام قهرماني دست يافت. همچنين در بخش مسابقات دوبل (دونفره) تيم دوبل مشترك محسن رياحي  و سيد علي آل ياسين  پس از انجام بازي هاي سخت و نفسگير،  موفق به كسب مدال برنز و مقام سوم جهان شدند.به همين منظور با اين دو قهرمان و همکار نفتي گفت وگويي داشتيم که با هم مي خوانيم.

   ازخودتان بگوييد.

 سيد علي آل ياسين،  متولد سال 63 در تهران هستم. مدرک کارشناسي ارشد مهندسي شيمي دارم. كارمند رسمي وزارت نفت هستم و در ستاد مركزي شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران کار مي کنم.

من هم  محسن رياحي،  متولد سال 67 در بندر ماهشهر هستم. پدرم عضو خانواده بزرگ صنعت نفت است و به دليل انتقال ايشان در سال 81 به تهران،  به اين شهر نقل مکان کرديم. در رشته كارشناسي مهندسي شيمي و كارشناسي ارشد مديريت بازرگاني تحصيل کرده ام.

    چه شد که تنيسور شديد و از چه زماني تنيس روي ميز را شروع کرديد؟ 

 آل ياسين: در سال 73 و به دليل علاقه ام به رشته تنيس روي ميز،  فعاليت در اين رشته ورزشي را زير نظر مربي و كادر فني هيات تنيس روي ميز شروع كردم و حدود 25 سال است كه به طور حرفه اي در اين زمينه فعاليت مي كنم.

رياحي: به نوعي شروع اين ورزش را مديون خانواده مهندس زرين آبادي هستم كه از همكاران نفتي پدرم در پتروشيمي بودند. ايشان براي تولد 7 سالگي ام راكت پينگ پنگ به من هديه دادند و باعث شدند كه پاي من به سالن مرحوم نويد حجازي شركت ملي صنايع پتروشيمي در ماهشهر تحت نظر جمشيد نوروزي (مربي) باز شود. به اين ترتيب من هم تنيس روي ميز را شروع کردم.

   دراين رشته چه مقام هايي کسب و در چه تيم هايي بازي کرديد و سابقه حضوردر چه مسابقاتي را داريد؟

آل ياسين: در سال هاي 81 تا 86 تمام مقام هاي قهرماني مسابقات تنيس روي ميز دانشجويان كشور را به دست آوردم و به مدت 6 سال عضو تيم ملي تنيس روي ميز دانشجويان ايران بودم و در تمامي مسابقات بين المللي و قهرماني دانشجويان جهان حضور فعال داشتم. بهترين مقامي كه در مسابقات ملي دانشجويان كسب كردم،  قرار گرفتن تيم ايران،  بين10 تيم برتر مسابقات قهرماني تنيس روي ميز دانشجويان جهان سال 82 در كشور مجارستان بود. در رده هاي سني نونهالان،  نوجوانان و جوانان هميشه جزو بازيكنان برتر تنيس روي ميز كشور بودم و مقام هاي اول تا سوم مسابقات قهرماني كشور را در سال هاي 76 تا 81 به دست آوردم. از سال 84 تا 92 هم در ليگ دسته يكم كشور حضور فعال داشتم و طي اين سال ها براي باشگاه هاي بانك تجارت،  بام گستر مركزي،  شهرداري و نفت بازي كردم.

رياحي: من بيشتر در سطح آموزشگاه ها بازي کردم و در اين رده موفق شدم مقام سوم مدارس استان خوزستان (مقطع ابتدايي)،  مقام دوم مدارس استان خوزستان(مقطع راهنمايي)، پنجم مدارس كشور،  سوم نوجوانان استان خوزستان با تيم پتروشيمي رازي را کسب کنم. همچنين در مسابقات داخلي نفت موفق به کسب مقام اول مسابقات كاركنان شركت پالايش و پخش و مقام سوم المپيادهاي سراسري وزارت نفت شدم.

   پس سابقه حضور در تيم ملي را هم داريد؟

 آل ياسين: بله به غير از حضور در تيم ملي دانشجويان چند دوره در اردوهاي تيم ملي رده هاي سني مختلف حضور داشتم.

رياحي: من در هيچ رده اي در تيم ملي حضور نداشتم.

   چه شد که نفتي شديد؟

آل ياسين: من در مقطع کارشناسي ارشد رشته مهندسي شيمي رتبه (يک) بود و دانش آموخته ممتاز و پژوهشگر برتر دانشجويي در سال 86 شناخته و يک سال بعد بورسيه استخدامي وزارت نفت (شركت پالايش و پخش) شدم و پس از گذراندن دوره كارورزي،  در پالايشگاه اراك (واحدهاي بهره برداري و مهندسي پالايش) فعاليت خود را شروع کردم. در سال 95 به ستاد مركزي شركت خطوط لوله نفت منتقل شدم و هم اكنون در اداره بازرسي فني مشغول به خدمت هستم.

رياحي: در سال 90 از طريق آزمون سراسري به استخدام پالايشگاه اراك درآمدم و در سال 93 به شركت خطوط لوله و مخابرات نفت منتقل شدم و هم اكنون در اداره عمليات كالاي شركت خطوط لوله مشغول به خدمت هستم.

   در ورزش نفت و المپياد ها هم شرکت داشتيد؟

آل ياسين: تا سال 95 در تمامي مسابقات و المپيادهاي ورزشي پالايش و پخش و وزارت نفت حضور فعال داشتم و مقام هاي اول تا سوم رده هاي تيمي و انفرادي رشته تنيس روي ميز را كسب كردم. از سال 95 به بعد هم كه تمامي مسابقات و المپياد هاي ورزشي نفت تعطيل شدند.

رياحي: در مسابقات داخلي نفت هميشه حضوري فعال داشتم و كسب مقام اول مسابقات كاركنان شركت پالايش و پخش و مقام سوم المپيادهاي سراسري وزارت نفت از افتخارات من است.

   کيفيت مسابقات جهاني که در آن حضور داشتيد،  در چه سطحي بود؟

آل ياسين: در شهريور سال 98 با دعوت هيات تنيس روي ميز استان تهران،  راهي مسابقات اوپن تنيس روي ميز بزرگسالان 2019 جهان در تركيه شدم كه در دو بخش انفرادي و دوبل با حضور بيش از 400 بازيكن مطرح از سراسر دنيا برگزار شد و از سطح کيفي بالايي برخوردار بود.

رياحي: مسابقات با حضور بيش از 400 ورزشكار از كشورهايي چون روسيه،  اوكراين،  چين،  ژاپن و... به ميزباني كشور تركيه در رده سني بزرگسالان 30 سال به بالا برگزار شد و سطح خيلي بالايي داشت. همه براي قهرماني آمده بودند و يکي از بهترين مسابقاتي بود که در آن حضور داشتم.

    فکر مي کرديد قهرمان شويد؟

آل ياسين: با توجه به اينكه چند سال بود در مسابقات برون مرزي شركت نكرده بودم،  خيلي فکر نمي کردم در مسابقات مدال يا مقام کسب کنم؛ اما به دليل حضور در تمرين هاي بسيار منسجم و مستمري كه 2 ماه قبل از مسابقات برگزار شد،  با آمادگي بالا و شرايط روحي و جسمي بسيار خوبي در مسابقات حضور پيدا كردم و توانستم با استفاده از تجربيات گذشته و ارائه بازي هاي خوب و كم خطا،  مدال طلاي مسابقات انفرادي دسته دوم بزرگسالان و مدال برنز مشترك مسابقات دوبل (دو نفره) اوپن جهاني 2019 تركيه را به دست آورم و بسيار خرسندم كه توانستم نماينده شايسته اي در اين مسابقات براي كشورمان باشم.

رياحي: در ابتداي شروع مسابقات از خودم انتظار بالايي براي كسب مدال نداشتم؛ اما به دليل داشتن تمرين كافي و شرايط روحي و جسمي مطلوب،  توانستم با ارائه بازي هاي خوب،  مدال برنز جهان و مقام سوم مشترك دوبل دونفره مسابقات اوپن جهاني 2019 تركيه را به دست آورم.     

   آيا اين تجربيات را در اختيار فرزندان نفتي قرار مي دهيد؟

آل ياسين: بسيار مشتاق هستم که تجربيات ورزشي ام را در اختيار فرزندان كاركنان نفت قرار دهم تا شاهد رشد و پيشرفت سطح ورزش اين فرزندان عزيز باشيم؛ اما اين امر نيازمند حمايت امور ورزش نفت و در اختيار گذاشتن حداقل امكانات ورزشي براي كاركنان و فرزندان است و بدون فراهم کردن بسترهاي لازم،  چنين امكاني ميسر نيست.

رياحي: ما در سطح فرزندان همكاران وزارت نفت،  استعداد هاي بسيار خوبي داريم از جمله عباسي (شركت ملي نفت)،  رمضانپور و ترك زبان (خطوط لوله و مخابرات نفت) و خانم علوي (صنايع پتروشيمي) كه نيازمند توجه بيش از پيش هستند.

   ظرفيت تنيس روي ميز نفت را چطور مي بينيد؟

آل ياسين: رشته تنيس روي ميز، سومين رشته پر طرفدار دنياست و در كشورمان هم طرفداران بسيار زيادي در همه رده هاي سني دارد و با وجود استعدادهاي درخشاني كه در ميان كاركنان و فرزندان كاركنان نفت ديده مي شود،  ظرفيت بسيار بالايي در زمينه سرمايه گذاري در اين رشته وجود دارد كه با كمي توجه و اراده مسؤولان ورزش نفت،  قطعا شاهد افتخار آفريني بازيكنان اين رشته براي وزارت نفت خواهيم بود.

رياحي: خوشبختانه در يك دهه اخير،  نگاه به اين رشته حرفه اي تر و سرمايه گذاري خوبي در سطح فدراسيون تنيس روي ميز انجام شده و اميدوارم روز به روز شاهد پيشرفت ورزشكاران بخصوص در اين رشته در وزارت نفت و در ميان همکاران باشيم.

   با اين اوصاف،  سرمايه گذاري در نفت در رشته تنيس روي ميز فايده اي دارد؟

آل ياسين: سرمايه گذاري در رشته تنيس روي ميز كه رشته نسبتا كم خرجي در مقايسه با ساير رشته هاي ورزشي ديگر است،  بسيار پر بازده و اثربخش خواهد بود،  به طوري كه در حال حاضر تعداد قابل توجهي از بازيكنان مطرح دسته يكم تنيس روي ميز كشور در تمام رده هاي سني،  عضو خانواده نفت(كاركنان و فرزندان) هستند. از اين رو اگر شرايطي فراهم مي شد كه با تاسيس باشگاه فرهنگي - ورزشي نفت و حضور دائم اين باشگاه در ليگ هاي معتبر كشور،  از اين پتانسيل ارزشمند موجود در نفت با كمترين هزينه ممكن استفاده و بهره برداري شود،  قطعا تاثير بسيار چشمگيري بر اثر بخشي و افزايش بازده فعاليت هاي كاري كاركنان نفت خواهد گذاشت و بدون ترديد اين اقدام با محوريت رشد و توسعه منابع انساني نفت در مسير تعالي سازمان،  مي تواند بسيار مفيد و موثر باشد.

رياحي: جالب است بدانيد که اين رشته از سوي مستشاران نفتي كمپاني هاي انگليسي در جنوب (آبادان و مسجد سليمان) وارد كشور شده و از ورزش هاي پرطرفدار در بين نفتي هاست و به نوعي اين ورزش در خون ما نفتي ها جريان دارد. پينگ پنگ به تمرکز بالا نياز دارد و از فوايد آن مي توان به افزايش سرعت عمل،  تقويت هوش و عملكرد مغز،  جلوگيري از بيماري آلزايمر در سنين بالا،  جلوگيري از افسردگي و بيماري هاي روحي اشاره كرد.

    توصيه اي هم براي بهتر شدن اين رشته و کلا ورزش در نفت داريد؟

آل ياسين: من اعتقاد دارم که حمايت از ورزش كاركنان و فرزندان نفت و نيز برنامه ريزي،  در رشد و توسعه آينده ورزش نفت بسار تاثير گذار است،  از اين رو مسؤولان بايد براي بهره وري بيشتر و سلامت کارکنان و خانواده هاي آنها در تمام رشته ها برنامه هاي ورزشي را افزايش دهند،  بخصوص در رشته تنيس روي ميز که ورزش کم هزينه اي است.

رياحي: ارتقاي سطح ورزشي خود و ترويج اين رشته در ميان همكاران و خانواده هايشان با توجه به كم هزينه بودن اين رشته،  نسبت به ساير رشته هاي ورزشي،  كه مستلزم همكاري مسؤولان ذيربط است.

   حرف آخر؟

آل ياسين: در پايان از همسرم تشكر ويژه دارم كه با تمام مشغله هاي كاري و ورزشي من و نيز دوري از خانواده به خاطر حضور در مسابقات ورزشي،  هميشه و در همه حال پشتيبان و مشوق اصلي من در ورزش بوده و سپاسگزار لطف و محبت ايشان هستم. همچنين فرصت را مغتنم مي شمارم و از تمامي مربيان دلسوز و زحمتكشم مجيد حقدين و محمد سميعي تشكر مي كنم،  بويژه از آقاي مجيد صالحي كه زحمات بسيار زيادي براي رشد و پيشرفت من در رشته تنيس روي ميز كشيده اند.

رياحي: با توجه به تاثير ورزش و ارائه خدمات رفاهي بر روحيه و بهره وري كاركنان و تاثير متقابل افزايش بودجه هاي ورزشي و رفاهي بر ارتقاي سطح كيفي سازمان و كاهش هزينه هاي درماني،  اميد است که ورزش همكاران و خانواده هايشان بيش از پيش مورد توجه قرار گيرند.