رئيس جمهوري:

ايران با تداوم رشد مصرف دوباره واردکننده بنزين مي شود

رئيس جمهوري گفت: مصرف بنزين پارسال و امسال با افزايش روبه رو بوده، با توجه به اينکه امسال مصرف بنزين ما روزانه 97 ميليون ليتر در روز بوده است، با اضافه شدن اين رقم، بايد در سال 1400 دوباره واردکننده بنزين باشيم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حسن روحاني، عصر روز يکشنبه (26 آبان ماه) در نشست هيئت دولت با بيان اينکه اساس و هدف دولت در طرح حمايت معيشتي، کمک به خانوارهاي متوسط و کم درآمد در شرايط تحريم اقتصادي و فشارها به معيشت مردم بود، گفت: براي اين کار سه راه بيشتر نداريم يا بايد ماليات مردم را افزايش و از محل آن پرداختي را انجام دهيم، يا بايد نفت بيشتري صادر کنيم و از پول نفت براي اين امور استفاده کنيم يا از يارانه ها مقداري بکاهيم و آن مقداري که حاصل مي شود، در اختيار خود مردم قرار گيرد.

وي افزود: مردم ما آگاه هستند که فروش نفت ما با محدوديت هايي روبه روست، اگر هم روبه رو نبود، پول نفت براي اين گونه مصارف خيلي مناسب نيست؛ در سال هايي همانند سال 90، 110 ميليارد دلار در يک سال درآمد نفتي داشتيم و اکنون با آن شرايط خيلي متفاوت است، ماليات را نيز نمي توان افزايش داد. اوضاع اقتصادي جامعه شرايطي است که مي شود ماليات متعادلي از مردم دريافت کرد.

رئيس جمهوري تصريح کرد: ماه هاي مديد اين بحث در ميان کارشناسان و متخصصان مطرح بود که چگونه بايد از قشور کم درآمد در سال 98 حمايت کنيم تا زماني که گشايش اقتصادي حاصل شود و چگونه بايد از مردم حمايت کنيم که وظيفه ماست. نکته دوم، در اين دولت تلاش کرديم، توليد بنزين را افزايش دهيم.

در تامين بنزين خودکفا شده ايم

روحاني ادامه داد: در سال 92 مقدار توليد روزانه بنزين 56 ميليون ليتر بود که اکنون در سال 98 به 107 ميليون ليتر رسيده است، پس در تامين بنزين مورد نياز کشور خودکفا شده ايم و توانستيم روي پاي خود بايستيم زيرا پيش تر براي واردات بنزين ميلياردها دلار پول خرج مي کرديم، افزون بر اينکه خريد و واردات بنزين نيز مشکلات خاص خود را داشت.

مصرف بنزين ايران از ميانگين کشورهاي ديگر بالاتر است

وي عنوان کرد: مصرف بنزين پارسال و امسال افزايش يافت، يعني در سال 98 به طور ميانگين 9.7 دهم درصد، مصرف بنزين افزايش يافته است، رقمي حدود 10 درصد و اگر اين روند ادامه يابد و سال آينده همين روند باشد، با توجه به اينکه امسال مصرف بنزين ما روزانه 97 ميليون ليتر در روز بوده است، با اضافه شدن اين رقم امسال و سال آينده، بايد در سال 1400 دوباره واردکننده بنزين باشيم. ضمن اينکه مصرف در کشور ما از حد ميانگين کشورهاي ديگر، بالاتر و بيشتر است و اين هم معضلي براي محيط زيست و زندگي مردم به وجود مي آورد.

 

معاون سازمان برنامه و بودجه:

کمتر از يک سوم مصرف بنزين کشور با قيمت آزاد خواهد بود

معاون سازمان برنامه و بودجه با بيان اينکه با اجراي طرح مديريت مصرف سوخت، شاهد کاهش مصرف بنزين خواهيم بود، گفت: کمتر از يک سوم مصرف بنزين کشور با قيمت آزاد خواهد بود. به گزارش سازمان برنامه و بودجه، حميدرضا عدل با بيان اينکه تنها 25 ميليون ليتر بنزين از 95 ميليون ليتر مصرفي کشور به قيمت آزاد فروخته مي شود، گفت: دولت براي خودروهاي دولتي سهميه اي در نظر نگرفت تا سرانجام به نفع مردم باشد. وي با بيان اينکه سال آينده روزانه شاهد کاهش 6 تا 10 ميليون ليتر بنزين خواهيم بود، افزود: از سال 96 تا 97 با افزايش حدود 14 درصدي مصرف بنزين روبه رو بوديم و اين افزايش مصرف بابت قاچاق سوخت به کشورهاي منطقه بود. معاون سازمان برنامه و بودجه تصريح کرد: تفاوت قيمت بنزين در ايران با کشورهاي همسايه دست کم 5 هزار تومان است.

 

  ايجاد مسيرهاي جديد هوايي براي کاهش مصرف سوخت هواپيماها

وزير راه و شهرسازي از خلق مسيرهاي جديد هوايي، نوسازي ناوگان حمل ونقل جاده اي، شهرسازي هوشمند و توليد سوخت با سولفور کم براي کشتي ها به عنوان برنامه هاي ايران براي پايداري محيط زيست و کاهش مصرف انرژي خبر داد.

به گزارش ايرنا، محمد اسلامي روز دوشنبه (27 آبان ماه) در مراسم ششمين کنفرانس بين المللي منطقه اي تغيير اقليم که در کتابخانه ملي در تهران برگزار شد، درباره اقدام هاي اين وزارتخانه براي پايداري محيط زيست گفت: يکي از مسائل در دستور کار وزارت راه، خلق مسيرهاي جديد هوايي براي پيمايش کمتر هواپيماهاست.

وي گفت: بر اين اساس با کوتاه کردن مسيرهاي هوايي توانستيم هم براي پروازهاي داخلي و هم پروازهاي عبوري در مصرف انرژي صرفه جويي کنيم.

وزير راه و شهرسازي برنامه دوم وزارت راه را نوسازي ناوگان حمل ونقل جاده اي اعلام کرد و گفت: تلاش داريم بتوانيم نوسازي ناوگان جاده اي را ادامه دهيم و از اين طريق آلايندگي زيست محيطي را کاهش دهيم.

اسلامي با اشاره به مبحث 19 مقررات ملي ساختمان که بر مصرف بهينه انرژي تاکيد دارد، گفت: با تدوين اين قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي در ساختمان ها در دستور کار قرار مي گيرد و سازمان نظام مهندسي موظف به اعمال اين قانون در ساخت وسازها مي شود، از سازمان نظام مهندسي انتظار داريم که به طور حتم اين مبحث را در طراحي ساختمان ها نظارت و اعمال کند. رعايت اين مبحث از سوي دستگاه هاي ذي ربط و مردم مي توانند سهمي بسزا در کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي داشته باشد.

وي توليد سوخت با سولفور کم براي کشتي ها را برنامه ديگر ايران براي پايداري محيط زيست اعلام کرد و گفت: تلاش داريم با استفاده از ظرفيت ملي و توان شرکت هاي دانش بنيان، اين سوخت را در داخل توليد و به کمک سلامت درياها بياييم.

وزير راه و شهرسازي خبر داد که دولت تدبير و اميد در بخش ناوگان ريلي توانسته است خطوط ريلي کشور را از 4 هزار و 700 کيلومتر به 14 هزار و 400 کيلومتر افزايش دهد و گفت: اين مقدار افزايش خطوط ريلي به اضافه طرح هاي درحال مطالعه و اجرا نشان از عزم ايران براي بهينه سازي مصرف انرژي براي رسيدن به محيط زيست پايدار دارد.

اسلامي حرکت به سمت شهرسازي هوشمند را از ديگر جهت گيري هاي وزارت راه و شهرسازي براي کنترل مصرف انرژي دانست.

 

نگراني درباره از نفس افتادن توليد نفت شيل آمريکا

دبيرکل اوپک اعلام کرد که توليدکنندگان نفت آمريکا درباره کاهش سريع رشد توليد در اين صنعت نگران هستند. به گزارش شبکه خبري سي ان بي سي از ابوظبي، محمد سانوسي بارکيندو، دبيرکل سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرد که با وجود سال دشواري که اين سازمان پشت سر گذاشته است، درباره افت قيمت نفت به دليل جهش توليد نفت شيل در آمريکا نگران نيست. وي با استناد به کند شدن رشد توليد نفت شيل تصريح کرد: کساني که بايد بيش از ديگران نگران باشند، خود توليدکنندگان نفت شيل هستند. دبيرکل اوپک افزود: هنگام صحبت با شماري از توليدکنندگان، به ويژه در صنعت شيل، يک نگراني روزافزون از جانب خود آنها وجود دارد که کند شدن تدريجي رشد توليد نفت شيل در حال تبديل شدن به توقفي سريع است. بارکيندو گفت: آمارها نيز به تدريج اين مسئله را نشان مي دهند؛ آنها بهره برداران و سرمايه گذاران هستند و به ما مي گويند که با توجه به مجموعه چالش هايي که پيش روي آنهاست، ما احتمالا نسبت به آنها (درباره صنعت شيل آمريکا) خوش بين تر هستيم.

   

سبقت روسيه از عربستان در سودبري از توافق کاهش توليد

روسيه امسال نسبت به عربستان پول بيشتري از توافق جهاني کاهش توليد نفت به دست آورده و اين مسئله نشان مي دهد عربستان بخش بزرگ تري از بار کاهش توليد نفت را به دوش کشيده است. به گزارش خبرگزاري بلومبرگ، آژانس بين المللي انرژي در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که پس از آغاز کاهش توليد نفت سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از پايان سال 2016 ميلادي تاکنون، عربستان به طور ميانگين توليد نفت خود را 10 برابر بيشتر از روسيه کاهش داده است. با اين همه، داده هاي اين گزارش نشان داد سهم عربستان از سود مالي اضافي ناشي از اين کاهش توليد، تنها سه چهارم سود روسيه بوده است. درآمد ناخالص روسيه در نفت در سال 2019 ميلادي به طور ميانگين 670 ميليون دلار در روز بوده است. اين رقم 180 ميليون دلار در روز بيش از درآمدهاي اين کشور در سه ماه چهارم سال 2016 ميلادي است. اين در حالي است که عربستان در سال 2019 ميلادي به طور ميانگين 630 ميليون دلار در روز از نفت درآمد داشته که تنها 125 ميليون دلار بيش از درآمدهاي آن در سه ماه چهارم سال 2016 ميلادي است.  

 

 افزايش توليد نفت عمان در ماه اکتبر

توليد نفت عمان در ماه اکتبر امسال به بيش از 980 هزار بشکه در روز رسيد. به گزارش خبرگزاري شينهوا از مسقط، وزارت نفت و گاز عمان ديروز (شنبه، 25 آبان ماه) اعلام کرد که مجموع توليد نفت اين کشور در ماه اکتبر امسال به 30 ميليون و 540 هزار بشکه، معادل 985 هزار و 175 بشکه در روز رسيد. صادرات نفت اين کشور در اين دوره به 971 هزار و 995 بشکه در روز رسيد.

براساس گزارش وزارت نفت و گاز عمان، واردات نفت ژاپن از اين کشور در ماه اکتبر امسال کاهش و واردات نفت ويتنام از عمان افزايش داشته است.

 

رئيس هيئت مديره انجمن صنفي سي ان جي:

شرايط دوگانه سوز کردن خودروها بايد تسهيل شود

رئيس هيات مديره انجمن صنفي سي ان جي کشور گفت: اکنون که قيمت بنزين اصلاح شده است، بايد تلاش کرد شرايط استفاده از سوخت جايگزين (سي ان جي) تا حد ممکن براي مردم تسهيل شود.

به گزارش ايرنا، محسن جوهري اظهار کرد: در نتيجه تورم شديد دو سال اخير، هزينه تبديل خودروهاي بنزيني به دوگانه سوز به شدت افزايش يافته که ضروري است دولت از محل درآمد اصلاح قيمت بنزين، دوگانه سوز کردن خودروها را تسهيل کند.

وي با اشاره به اينکه نگراني اصلي تنها در حوزه توليد خودروهاي پايه گازسوز و تبديل ناوگان است، گفت: پيشنهاد ما حذف تعرفه واردات خودروهاي پايه گازسوز خارجي براي استفاده قشرهاي مختلف کشور از اين سوخت پاک است که در اين باره مکاتباتي با کميسيون صنايع و معادن و کميسيون انرژي مجلس انجام شده و اميد است با همکاري آنها در آينده اي نزديک محقق شود.

رئيس هيات مديره انجمن صنفي سي ان جي تاکيد کرد: با توجه به سرمايه گذاري هاي عظيم انجام شده قبلي و بسترسازي هاي مناسب انجام شده، مسلم ترين گزينه جايگزين، استفاده از سوخت ارزان سي ان جي است.

وي تصريح کرد: هم اکنون 2 هزار و 472 جايگاه با ظرفيت اسمي عرضه روزانه 68 ميليون مترمکعب سي ان جي در کشور وجود دارد و نگراني بابت پاسخگويي به افزايش مراجعه هاي مردم از اين ناحيه نيست، اما ضروري است در اين بخش کمک به جايگاه داران و شرکت هاي بهره بردار مدنظر قرار گيرد.

 

سخنگوي دولت:

گازرساني به همه روستاها تا پايان دولت دوازدهم

سخنگوي دولت گفت: طرح هاي راه سازي، برق رساني و گازرساني روستاها با جديت در حال پيگيري است و تا پايان دولت، روستايي بدون گاز نمي ماند.

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، علي ربيعي در حاشيه مراسم افتتاح دوره آموزشي بين المللي مديريت طرح هاي اشتغال روستايي در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخشي از نابرابري هايي که در سال هاي متعدد به وجود آمده مربوط به روستاييان است و برنامه ريزي دولت نيز در جهت گسترش زيرساخت هاي روستايي براي جلوگيري از مهاجرت شکل گرفته و دولت يازدهم و دوازدهم روي جاده هاي روستايي و دسترسي ريلي کارهاي بسيار مهمي انجام داده است.

وي افزود: ارتباطات اينترنتي هم از ديگر مواردي بود که در اين جهت بسياري از روستاها به اينترنت متصل و همچنين آب آشاميدني بيش از 90 درصد روستاها برقرار شد.

سخنگوي دولت تصريح کرد: در جهت طرح اشتغال روستايي نيز تا کنون 11500 ميليارد تومان وام به روستاييان پرداخت شده و همچنين 2 هزار ميليارد تومان براي بهزيستي روستاييان اختصاص يافته است.

ربيعي ادامه داد: بيمه روستاييان و عشاير نيز ارزان شده است و تاکنون 3 ميليون و 300 هزار روستايي بيمه شده اند تا در دوره سالمندي بدون درآمد نمانند.