میوه ها و سبزی های سم زدا

خوردن غذا در بدن، به مرور زمان و با بالا رفتن سن باعث ايجاد باکتري و سموم زيادي مي شود که ممکن است خطرهاي ابتلا به بيماري را افزايش دهد. به همين دليل متخصصان، سم زدايي بدن را مفيد مي دانند و توصيه مي کنند که براي در امان ماندن از بيماري، خوراکي هايي را مصرف کنيم که سم زدا هستند. مصرف برخي سبزي ها و ميوه ها مي تواند به هضم بهتر غذا کمک کند و باعث جلوگيري از رسوب مواد سمي در بدن شود.

لیموترش

همان طور که همه می دانند، لیموترش خواص زیادی دارد و مصرف آن باعث تمیزی دستگاه گوارش می شود. علاوه بر این لیموترش ادرار آور است، پس می تواند کلیه ها را فعال تر کند تا مواد سمی و زائد بیشتری از بدن دفع شود. هیچ چیز به اندازه آب لیموترش نمی تواند در خارج شدن سموم بدن موثر باشد.

ترب سیاه

کیسه صفرا و کبد را می توان با مصرف این ترب تمیز کرد. برای استفاده از خواص این ماده غذایی بهتر است آن را رنده و به سالادهایتان اضافه کنید. علاوه بر این می توانید آب ترب را بگیرید و مثل آبمیوه آن را مصرف کنید.

کلم

این سبزیجات (کلم سبز، گل کلم، کلم برگ، کلم بروکسل، بروکلی و...)، بهترین سم زدا برای بدن هستند، به این دلیل که کلم ها باعث تحریک کبد می شوند و همین مساله سبب خارج شدن مواد سمی بدن می شود. انواع کلم ها را می توان به صورت خام یا پخته استفاده کرد و از خاصیت سم زدایی آنها در ایجاد سلامتی بهره برد.

سیر

به دلیل دارا بودن ترکیبات فراوان، سم زدای فوق العاده ای  محسوب می شود. با مصرف این ماده غذایی پرخاصیت می توان سموم و مواد زائد بدن، به ویژه آلودگی هایی مانند سرب و جیوه را دفع کرد. علاوه بر این، سیر خاصیت ضدباکتریایی دارد، به همین دلیل می تواند پاک کننده خوبی برای روده ها باشد.

جعفری

اگر به دنبال یک ضدعفونی کننده عالی هستید، جعفری مصرف کنید. این سبزی معطر و پرطرفدار ادرارآور است و باعث تحریک کلیه ها می شود و نقش مهمی در دفع سموم بدن دارد. با اضافه کردن جعفری به سالاد، پاستا، سوپ و دیگر غذاها کمک زیادی به خارج شدن سموم از بدنتان می کنید.

چغندرقند

چغندرقند هم یکی دیگر از مواد غذایی سم زداست که به دلیل داشتن «متیونین» به رفع مواد زائد بدن کمک می کند. «بتانین» موجود در آن نیز باعث می شود اسیدهای چربی که در کبد انباشته شده اند، زودتر تجزیه شوند. مصرف چغندر قند را می توان برای دوره های سم زدایی مورد استفاده قرار داد و نتیجه آن را هم دید.

میوه های قرمز

میوه های قرمز رنگ هم جزو خوراکی های فوق العاده سم زدا هستند. در بین میوه های قرمز، توت فرنگی دارای خواص زیادی است. این میوه با پتاسیم بالایی که دارد می تواند به تمیز شدن کبد کمک زیادی کند. مصرف میوه هایی چون تمشک، شاه توت آلبالو و... را هم فراموش نکنید.

سیب

این میوه حاوی فیبر موثری به نام پکتین است که به مواد سنگین و زائد می چسبد و آنها را به آسانی دفع می کند. علاوه بر این، تاثیر پکتین را در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و دفع مدفوع نباید نادیده گرفت. پس تا می توانید سیب بخورید و تاثیر شگفت انگیز آن را ببینید.

 

گیاهان دارویی

زنجبیل پرخاصیت

زنجبيل يا زنجفيل گياه گرمسيري است که ارتفاع آن به 2 متر مي رسد و برگ ها و ساقه قرمزرنگي دارد. اين گياه جادويي پرخاصيت که طي قرن هاي طولاني از ريشه و دمنوش آن براي درمان انواع درد ها و بيماري ها استفاده مي شد، به دليل عطر و طعم بي نظيري که دارد، يکي از ادويه هاي شناخته شده و پرکاربرد آشپزخانه است.  زنجبيل علاوه بر اينکه يک آنتي باکتريال طبيعي است؛ منگنز، فسفر، مس، منيزيم کلسيم، سديم و آهن نيز دارد. از لحاظ ويتامين ها، حاوي مقدار کمي ويتامين هاي B1، B2 و B3 و C است. همچنين ريشه زنجبيل منبع غني نشاسته است و مقدار بالايي چربي و پروتئين دارد. از خواص مصرف زنجبيل هم مي توان به کاهش درد، برطرف کردن نفخ، رفع مشکلات گوارشي، پيشگيري از سرطان و... اشاره کرد.

 

توصیه ها را جدی بگیرید

مواد سمی و خطرناک

دانشمندان در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيده اند برخي موادي که ما زياد از آنها استفاده مي کنيم، بيش از اندازه سمي و خطرناک هستند، به حدي که بايد در مصرف آنها بيش از پيش دقت کنيم. به اعتقاد آنها استفاده بيش از حد اين مواد در سرطاني شدن سلول هاي بدن تاثيرگذار است؛ بنابراين توصيه مي کنند تا جايي که مي توانيم کمتر از اين مواد سمي و خطرناک که در ادامه به برخي از آنها اشاره کرده ايم، استفاده کنيم.     

 

شيرين کننده هاي مصنوعي

براساس تحقيقات، مشخص شده که شيرين کننده هاي مصنوعي مانند (سايکلاميت) خطر سرطان را افزايش مي دهند. براي حل اين مشکل «ساخارين» در مواد غذايي به جاي شيرين کننده هاي مصنوعي مورد استفاده قرار مي گيرد، در حالي که طبق تحقيقات، عملکرد «ساخارين» در بدن نشان داده که تمام محصولاتي که در آنها ساخارين وجود دارد هم باعث سرطاني شدن سلول ها مي شوند.

[Text Box: 2]  دهان شويه ها

گفته مي شود دهان شويه هاي حاوي اتانول نيز احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزايش مي دهد. دانشمندان بر اين باورند که اتانول بافت هاي دهاني را در برابر مواد سرطانزا آسيب پذير مي کند. توصيه آنها هم براي استفاده از دهان شويه ها اين است که چند روز در ميان به صورت غرغره مصرف شوند. همچنين افراد سيگاري و کساني که سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود دارد يا ريسک ديگر فاکتورهاي ابتلا به سرطان را دارند، بهتر است از دهان شويه هاي بدون اتانول استفاده کنند.

[Text Box: 3]  استاتين

نوعي داروي کاهنده کلسترول و فشارخون است که دانشمندان در تحقيقاتي که انجام داده اند، دريافته اند افرادي که از داروهاي حاوي استاتين در مقادير بالا استفاده مي کنند، درصد ابتلا به سرطان هايي مانند سرطان سينه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزايش مي يابد.

[Text Box: 4]  ضدعرق ها

آلومينيوم موجود در ضدعرق ها و دئودورانت ها که «پارابن» ناميده مي شود نيز مثل هورمون استروژن عمل مي کند و استفاده بيش از حد آن، خطر ابتلا به سرطان سينه در زنان را افزايش مي دهد. دانشمندان دريافته اند افراد زيادي که 99 درصد جمعيت جامعه را تشکيل مي دهند در معرض مواد حاوي «پارابن» مانند مواد آرايشي- بهداشتي گوناگون و مواد غذايي قرار دارند.

[Text Box: 5]  رنگ مو

استفاده بيش از حد اين ماده خطرناک شيميايي هم افرادي را که به طور مکرر به رنگ کردن موي خود مي پردازند در معرض ابتلا به سرطان قرار مي دهد.پژوهش ها نشان داده، مواد شيميايي مضر در رنگ موها نه تنها خطرناک است، بلکه خطر ابتلا به انواع سرطان را چند برابر مي کند.