همکاری با فعالان صنعت کشتی سازی نروژ ادامه می یابد
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران لازمه گسترش روابط تجاری ایران و نروژ را توسعه روابط بانکی عنوان کرد و گفت: این شرکت با تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات کشتی نروژی از ۲۰ سال گذشته همکاری داشته است و این همکاری ها همچنان ادامه دارد. سیروس کیان ارثی در سمینار مشترک ایران و نروژ با عنوان «فرصت های دریانوردی ایران و نروژ» که در شهر اسلو برگزار شد، اظهار کرد: شرکت های نروژی با توجه به برنامه نوسازی ناوگان، در فهرست تامین کنندگان تجهیزات و قطعات مورد نیاز کشتی ها قرار دارند. مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با تاکید بر اهمیت روابط بانکی در توسعه روابط تجاری ایران و نروژ، به وضع ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران و برنامه نوسازی ناوگان این شرکت و همچنین توسعه ناوگان حمل LNG و LPG اشاره کرد. کیان ارثی با اشاره  به لازم‎الاجرا شدن قانون کاهش گوگرد سوخت کشتی‎ها در سال ۲۰۲۰ گفت: شرکت ملی نفتکش برای اجرای قوانین بین‎المللی، قراردادی را با پژوهشگاه صنعت نفت با هدف کاهش گوگرد سوخت کشتی‏‎ها امضا کرده است. به گزارش شرکت ملی نفتکش ایران، سمینار مشترک ایران و نروژ با عنوان «فرصت های دریانوردی ایران و نروژ» پنجشنبه (۲ آذر) در اسلو پایتخت این کشور برگزار شد. در این سمینار که با همکاری اتحادیه مالکان کشتی نروژ و در محل این اتحادیه برگزار شد، سیروس کیان ارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، محمد سعیدی، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، رئیس انجمن مالکان کشتی نروژ، لارش نوردروم، سفیر نروژ در جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از مدیران شرکت های ایرانی و نروژی حضور داشتند.


۵۰ هزار بن کارت تحویل بازنشستگان صنعت نفت شد
طی حدودیک ماه گذشته، بیش از ۵۰ هزار بن کارت تحویل بازنشستگان صنعت نفت در سراسر کشور شده است. روابط عمومی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اعلام کرد: بازنشستگانی که تاکنون موفق به مراجعه برای دریافت بن کارت خودنشده اندلازم است در اسرع وقت با مراجعه به نمایندگی های صندوق، بن کارت خودرا دریافت کنند. بن کارت رفاه دارای ۶۵۰ هزار تومان اعتبار است. معادل مبلغ ریالی بن کارت نیز برای بازماندگان به صورت نقدی و به نسبت سهم هر یک از بازماندگان به حساب های مشخص آنان واریز می شود.

 

 

  مدیرعامل شرکت انتقال گاز خبرداد:
افزایش حجم انتقال سالانه گاز به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب
 تا افق ۱۴۰۴

 مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: با افزایش خطوط لوله، یارد، ایستگاه های تقویت فشار و دیگر تاسیسات، میزان انتقال گاز تا افق ۱۴۰۴ به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در سال می رسد. سعید توکلی با بیان این که کشور ما در منطقه از لحاظ وسعت تأسیسات تقویت فشار گاز رتبه نخست و در دنیا، رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است، گفت: وقوع زلزله در کرمانشاه نشان داد به لحاظ ایمنی خطوط گاز کشور شرایطی مطلوب داریم. وی افزود: این موضوع، وظیفه ما را در بخش تعمیرات، نگهداشت و بهره برداری دقیق تر و کامل تر از خطوط انتقال گاز و دیگر تأسیسات و تجهیزات گازی سنگین تر می کند، زیرا زیرساخت های نفت و گاز یک کشور از مهم ترین مسائلی است که با جان مردم سر و کار دارد. توکلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که هم اکنون، ۳۵ هزار و ۵۹۰ کیلومتر خطوط فشارقوی انتقال گاز، ۴۰ مرکز بهره برداری خطوط لوله و ۷۹ ایستگاه تقویت فشار گاز در حال بهره برداری است که تا پایان سال،  تعداد این ایستگاه ها به ۸۱ مورد می رسد، گفت: این در حالی است که پارسال، انتقال ۲۳۴ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از طریق این شرکت و شبکه انتقال گاز کشور صورت گرفته است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به توانایی های این شرکت برای رسیدن به اهداف مورد نظر تا افق ۱۴۰۴ تصریح کرد: روند توسعه ای این شرکت تا افق ۱۴۰۴، افزایش ۷۵ درصدی اجرای خط انتقال گاز، افزایش ۸۵ درصدی در تعداد مراکز بهره برداری خطوط لوله (یارد)، افزایش ۷۰ درصدی تعداد ایستگاه های تقویت فشار و افزایش ۷۱ درصدی در میزان انتقال گاز و رسیدن به حجم انتقال گاز به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در سال تا افق ۱۴۰۴ است.
توکلی با تشریح بخشی از آمارهای جهانی در صنعت انتقال گاز یادآور شد: بر اساس آمار جهانی، ۳۵ درصد از تعمیرات خط لوله غیرضروری است، همچنین هزینه های ناشی از خوردگی، بین ۴ تا ۵ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می دهد، این آمار در حالی است که تاکنون فقط ۱۵ تا ۲۵ درصد زیان های ناشی از خوردگی قابل مهار بوده و ۵۰ درصد از آسیب های خط لوله در کل دنیا، ناشی از دخالت های شخص ثالث است. وی تأکید کرد: اگر   بتوانیم این ۳۵ درصد تعمیرات غیرضروری خطوط لوله را حتی به ۱۰ درصد کاهش دهیم نیز، با حجم بالایی از کاهش نفرات و منابع، روبه رو خواهیم بود. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: تنها راهی که می تواند ما را به این هدف نزدیک و از تعمیرات غیرضروری رها کند، استفاده و پیاده سازی سیستم مدیریت سلامت یکپارچه خطوط لوله است. وی با اشاره به این که در طراحی مسیر خطوط انتقال می باید با بررسی کامل خطوط، تمامی شرایط مد نظر قرار گیرد، گفت: در این صورت، اگر خط انتقال گاز را در جای درست و با اقلیم درست، جانمایی کنیم، این موضوع به ما کمک می کند که در همان زمان طراحی، زمینه کاهش هزینه های نگهداری را ایجاد و آسیب های ۵۰ درصدی ناشی از دخالت های شخص ثالث را کمتر کنیم. توکلی بحث پارامترهای کنترل دوره بهره برداری را یکی از مهم ترین مباحث در خطوط انتقال گاز عنوان کرد و گفت: ما در شرکت انتقال گاز به عنوان یک شرکت پیشرو، از سیستم های به روز که استانداردهای لازم در این باره را دارند، استفاده کرده و به این ترتیب، می توانیم بدون این که تغییراتی در بخش نصب و بهره برداری رخ دهد، افزون بر ۵۱ درصد از هزینه های روتین تعمیر و نگاهداری خود را کاهش دهیم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه بحث مدیریت خوردگی لوله، به عنوان بحثی مهم در این زمینه مطرح است، گفت: در باره حریم خط لوله نیز، رویکرد و دیدگاه جدیدی مورد نیاز است؛ ضمن آن که بحث طراحی و ساخت این خطوط و پوشش مورد استفاده برای آنها اهمیت بسیار زیادی دارد که چنانچه به این مسائل به درستی اهمیت داده شود، طول عمر خط لوله را می توان به بالای ۳۰ سال نیز افزایش داد.
توکلی در پایان، مأموریت شرکت انتقال گاز را انتقال پاک، ایمن، مطمئن و پایدار گاز طبیعی دانست و برای تحقق این موضوع گفت: باید با برون سپاری فعالیت ها و کارها از فضا، ایده و فرصت های بیرون از شرکت، بیشتر استفاده کنیم.

 امنیت شبکه انتقال گاز مانع از اختلال گازرسانی  
مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: امنیت و سلامت کافی در شبکه انتقال گاز، سبب گازرسانی صحیح و به موقع به بخش های خانگی، صنعتی و صادراتی می شود. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز در گفت و گو با خبرنگار شانا، به بررسی شبکه انتقال گاز در کشور پرداخت و گفت: با وجود آنکه در بسیاری از نقاط کشور شاهد کاهش دما و آغاز بارش برف و باران بوده ایم، اما با مشکلی در شبکه انتقال گاز کشور روبه رو نشده ايم.
وی افزود: زمانی که شبکه انتقال گاز ایمنی و سلامت کافی نداشته باشد با هر حادثه طبیعی یا غیرطبیعی ( مانند زلزله کرمانشاه یا بارندگی زیاد و غیره) دچار نقص شده که این موضوع سبب اختلال گازرسانی در کریدورهای مختلف می شود.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ادامه داد: شبکه انتقال گاز کشور به طور مداوم تحت نظارت و بازرسی از لحاظ حفظ ایمنی و استاندارد قرار دارد و انجام تعمیرات اساسی در مقاطع زمانی دقیق و همچنین اجرای عملیات پیگرانی هوشمند، از جمله این نظارت هاست که سبب می شود کوچک ترین نقص احتمالی در کوتاه ترین زمان مشخص و رفع شود تا امنیت شبکه انتقال همواره پایدار بماند. توکلی درباره مصرف گاز در کشور اظهار کرد: از گاز به عنوان نعمتی ارزشمند و سرمایه ملی، باید به شکلی صحیح استفاده کرد، با توجه به کاهش دما در فصل زمستان، اهمیت گازرسانی مطلوب و به موقع به تمام بخش های خانگی، صنعتی و صادراتی دوچندان می شود که البته این موضوع به همت بخش های مختلف شرکت ملی گاز محقق شده، اما صرفه جویی در مصرف و استفاده بهینه موجب جلوگیری از سوزانده شدن بیهوده این منبع گران بها و تبدیل آن به ارزش افزوده برای کشور خواهد بود. وی تصریح کرد: در بحث صادرات گاز میان ایران و بازارهای هدف، سقفی برای صادرات گاز در قراردادها مشخص می شود که بر این اساس، هرچه از محل صرفه جویی و مصرف بهینه در داخل کاسته شود، به میزان صادرات گاز افزوده می شود که سبب ارتقای جایگاه ایران به عنوان صادرکننده گاز خواهد شد.

صادرات  ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان  
مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: بر اساس قرارداد تهاتر برق میان ایران و ارمنستان برای صادرات گاز و دریافت برق، در هشت ماه نخست امسال ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان صادر شده است. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز درباره صادرات گاز به ارمنستان به خبرنگار شانا گفت: بر اساس قرارداد امضا شده میان دو کشور، ایران گاز خود را به ارمنستان صادر  و در مقابل آن برق دریافت می کند. وی افزود: ایران از مرز نوردوز با یک خط لوله اختصاصی ۳۰ اینچ به طول ۱۱۰ کیلومتر در تبریز، روزانه حدود یک میلیون مترمکعب گاز به ارمنستان صادر می کند. مدیرعامل شرکت انتقال گاز درباره حجم گاز صادراتی به این کشور گفت: در سال ۹۵ طبق قرارداد، ۳۶۵ میلیون مترمکعب و در نیمه نخست امسال ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز از این خط لوله به ارمنستان صادر شده، البته ظرفیت سالانه خط لوله صادراتی حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب است. ایران و ارمنستان سال ٢٠٠٤ میلادی (١٣٨٣ شمسی) یک قرارداد تهاتر گاز و برق برای مدت ۲۰ سال امضا کردند که بر اساس آن گاز صادراتی ایران به مصرف نیروگاه های تولید برق در ارمنستان می رسد و در عوض ایران از ارمنستان، برق وارد می کند.

 

   نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه در مجلس مطرح کرد:
پایانه های نفتی ایران، جایگاه    برتر منطقه خلیج فارس

نماینده دیر، کنگان، عسلویه و جم در مجلس شورای اسلامی، شرکت پایانه های نفتی ایران را دروازه دیپلماسی نفت خواندو گفت: پایانه های نفتی ایران به جایگاه برتر در منطقه خلیج فارس نزدیک می شود. سکینه الماسی، در دیدار با سیدپیروز موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران به تلاش های انجام شده در این شرکت اشاره کردو گفت: فعالیت های انجام شده در شرکت پایانه های نفتی ایران نویدبخش چشم اندازی بسیار روشن و آشکار است.
نماینده دیر، کنگان، عسلویه و جم در مجلس شورای اسلامی افزود: فعالیت ها و عملکردهای توسعه محور مدیریت این شرکت در مسیر تعالی و با پویایی عمیق و یک تفکر راهبردی به گونه ای ثمربخش بوده که پایانه های نفتی ایران را به دروازه دیپلماسی نفت جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است. وی تصریح کرد: هم اکنون این شرکت به سمت دستیابی به جایگاه نخست پایانه های نفتی در سطح منطقه خلیج فارس و سومین پایانه نفتی برتر جهان حرکت کرده است. الماسی همچنین از تلاش های مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران همسو با تقویت زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی محیط های پیرامونی صنعت نفت در استان بوشهر قدردانی کرد.

 آمادگی کامل پایانه‎  برای مقابله با شرایط بدجوی در خارک
به دنبال شرایط نامساعدجوی، بادشدیدو بارش باران سنگین به همراه رعدو برق در جزیره خارک، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران دستور آماده باش و آمادگی کامل برای رعایت تمهیدات لازم به منظور مقابله با شرایط بدجوی در پایانه نفتی خارک را صادر کرد. همه تمهیدات لازم برای مقابله با شرایط بدجوی در پایانه نفتی خارک مهیاست و از این رو بودکه آتش سوزی مخزن ذخیره سازی نفت خام شماره ۴۵ در این پایانه نفتی که بر اثر صاعقه رخ داد، با اقدام به موقع آتش نشانان پایانه نفتی خارک و با آمادگی پیشین در عرض ۳۱ دقیقه مهار شد. با وجودطوفان و رعدو برق شدید، تاسیسات ذخیره سازی و صادراتی نفت خام کشور در پایانه نفتی خارک در شرایط ایمن قرار داشتندو کارکنان شرکت پایانه های نفتی ایران در جزیره خارک در آماده باش کامل برای مقابله با بروز هرگونه شرایط اضطراری بودندو با توجه به پیش بینی  های هواشناسی مبنی بر شدت گرفتن بارندگی این منطقه، همچنان در آماده باش قرار دارد.

 

  نوسازی و بازسازی اسکله آذرپاد  در دستور کار پایانه‎های نفتی
مدیرعامل شرکت پایانه‎های نفتی ایران از برنامه این شرکت برای نوسازی و بازسازی اسکله آذرپاد خبر داد و گفت: این اقدام در ادامه برنامه‎های این شرکت برای حفظ و ارتقای زیرساخت‎های صادرات نفت کشور اجرایی می‎شود. سیدپیروز موسوی در جمع ناخدایان یدک‎کش‎ها و کارکنان ایمنی پایانه نفتی خارک، درباره برنامه افزایش ظرفیت‎های عملیاتی زیرساخت‎های صادراتی نفت خام در شرکت پایانه‎های نفتی گفت:  پروژه‎های خوبی را به این منظور طراحی و اجرا کرده‎ایم و برنامه‎هایی را نیز برای اجرا در دستور کار داریم. وی ایمنی، دقت، چابکی و سرعت را از شاخص‎های مهم کاری در پایانه نفتی خارک اعلام کرد و افزود: هم اکنون مشتری‎های بین‎المللی نفت خام ایران این پایانه نفتی را تحسین می‎کنند.  موسوی با بیان این که اسکله‎ها و پهلوگاه‎ها ویترین پایانه‎های نفتی ایران هستند، ادامه داد: وقتی نفتکش‎ها که مشتریان بین‎المللی به شمار می‎روند، به پایانه‎های صادرات نفت ایران می‎آیند، باید شاهد تجهیزات و اسکله‎های روزآمد باشند.  به گفته این مقام مسئول، به دلیل رعایت معیارهای لازم، پایانه نفتی خارک در پایانه‎های منطقه و حتی جهان جایگاه ویژه‎ای یافته است و امسال هم برنامه نوسازی و بازسازی اسکله آذرپاد در دستور کار شرکت پایانه‎های نفتی قرار می‎گیرد.  موسوی گفت: این اسکله مخصوص نفتکش‎های غول پیکر با گنجایش بیش از ۳۰۰ هزار تن است.  مدیرعامل شرکت پایانه‎های نفتی ایران خاطرنشان کرد:   اردیبهشت ماه پارسال، رکورد صادرات هشت میلیون بشکه نفت در روز در این شرکت ثبت شد و توان لازم برای افزایش دوباره این ظرفیت وجود دارد.  

 


نمایشگاه  تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری آغاز به‎کار می‎کند
پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری همزمان با یکم دی ماه، سی و هشتمین سالگرد تاسیس شرکت ملی حفاری ایران، در اهواز آغاز به‎کار می‎کند.
 مهدی معینی‎فر، رئیس روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران در این باره گفت: در نمایشگاه امسال، تعداد قابل توجهی قطعات و تجهیزات ساخت داخل رونمایی می‎شود و نیازهای شرکت در تعامل میان کارشناسان بخش‎های مختلف شرکت ملی حفاری از جمله پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت، تدارکات و امور کالا و بازاریابی و امور بین الملل با سازندگان قطعات و تجهیزات مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
 وی با اشاره به اینکه سایت ثبت نام نمایشگاه بین المللی استان خوزستان در حال ثبت نام از شرکت‎ها و مجموعه‎های علاقه‎مند برای حضور در نمایشگاه پانزدهم ساخت تجهیزات صنعت حفاری است، ادامه داد: تیم مجرب اجرایی از ملی حفاری و شرکت نمایشگاه‎ها خدمات ثبت نام از متقاضیان، جانمایی و برنامه ریزی این نمایشگاه را به عهده دارند.
 معینی‎فر افزود:   در این نمایشگاه ۲ نشست تخصصی در موضوع ساخت قطعات و تجهیزات کاربردی در صنعت حفاری با حضور نمایندگان شرکت‎های دانش بنیان، مراکز علمی پژوهشی و تحقیقاتی و صاحبنظران در این عرصه تشکیل و انتظارات و چالش‎های موجود بررسی می‎شود.
 وی یادآور شد: این رویداد صنعتی با توجه به تخصصی بودن، مخاطبان خاص خود را دارد و فرصت بسیار ارزنده‎ای به منظور آشنایی تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی با ظرفیت‎ها و توانمندی‎های یکدیگر و هم‎افزایی با متخصصان و کارشناسان صنعت حفاری در بخش تامین نیازها و ابعاد کمی و کیفی همکاری های دو جانبه و چند جانبه است.
 بر اساس اعلام شرکت ملی حفاری ایران، پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری در روزهای یکم تا چهارم دی ماه امسال، هر روز از ساعت ۹ تا ۱۷ میزبان علاقه مندان خواهد بود.

 

 یکپارچه شدن فرآیندها در تدوین استانداردهای  صنعت  نفت
رئیس امور آزمایشگاه های استاندارداستان تهران گفت: هم اکنون در برخی محصولات صنعت نفت استانداردهای اجباری وجوددارد.
مریم کریمی در سومین همایش و نمایشگاه ملی تجهیزات و موادآزمایشگاهی صنعت نفت ایران با بیان اینکه روان کننده های روغنی و گریس ها دارای استانداردهای اجباری هستندو الزاما بایدپروانه استانداردبگیرند، افزود: استانداردهایی که در این زمینه نوشته شده است، مرجع جهانی داردو وقتی که این شرکت ها  بتواننداستانداردملی ایران را دریافت کنند، به راحتی می توانندمحصولات  خودرا با آن چیزی که در دنیا موردتاییداست، انطباق بدهند.
وی با اشاره به این که برخی استانداردهای مهم ماننداستانداردبنزین و نفت سفیدتدوین شده است، ادامه داد: برخی متاسفانه فکر می کنندتولیدات کنونی نمی تواندبه حداستانداردبرسد، این درحالی است که ما استانداردهای لازم را تدوین کرده ایم.
کریمی با بیان این که وزارت نفت در تدوین استانداردها از سطح ملی به سطح جهانی گام برداشته است، گفت: سعی می کنیم با تدوین استانداردجهانی برای صنعت نفت ایران، شکاف ایجادشده بین صنعت نفت و فناوری های جدیدجهان را کاهش دهیم.
به گفته وی، نفت یک صنعت بین المللی است که هیچ صنعتی در کشور معادل آن نیست؛ بنابراین استانداردهای تدوین شده در آن نیز بایدبه گونه ای باشدکه بتوانددر عرصه ملی و جهانی به تولیدفناوری و اجرای طرح های توسعه ای منتهی شود.
رئیس امور آزمایشگاه های استاندارداستان تهران با بیان این که زیرساخت همه نظام های فنی و اجرایی در استانداردخلاصه شده است، ادامه داد: دوام و بقای بخش کالا، خدمات و تجهیزات صنعت نفت نیز به استانداردهای این بخش بستگی دارد؛ بنابراین بایددر تدوین استانداردآن دقت لازم صورت گیرد.
کریمی با تاکیدبر تدوین روش های کارآمددر بخش استانداردهای صنعت نفت، گفت: با یکپارچه شدن فرایندها در تدوین استانداردهای صنعت نفت، شاهدکوتاه شدن مسیر این فرایندو همچنین سرعت اجرای کار خواهیم بود.
وی تاکیدکرد: سعی می کنیم با تدوین استانداردجهانی برای صنعت نفت ایران، شکاف ایجادشده بین صنعت نفت و فناوری های جهانی را کاهش دهیم و سبب توسعه دیگر بخش های کشور شویم، زیرا رشدصنعت نفت سبب رشددیگر بخش های اقتصادی می شود.