منابع مالی طرح های جهش سوم پتروشیمی مشخص است

مدير طرح هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اينکه طرح هاي جهش دوم و سوم پتروشيمي به لحاظ تأمين منابع مالي مشکلي نخواهند داشت، گفت: بيشتر طرح هاي جهش سوم از سوي هلدينگ هاي پتروشيمي اجرا مي شود که در بورس حضور دارند و محصول توليد و صادر مي کنند.

علي محمد بساق زاده با اشاره به اينکه طرح هاي آينده صنعت پتروشيمي در جهش سوم به تحول در اين صنعت پيشرو منجر مي شود، اظهار کرد: اين طرح ها بيشتر از سوي هلدينگ هاي پتروشيمي اجرا خواهند شد، بنابراين تأمين منابع مالي پروژه تسهيل مي شود و اين طرح ها علاوه بر تکميل زنجيره ارزش، سودآور نيز هستند.

عضو هيئت مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه طرح هاي جهش دوم صنعت پتروشيمي با حداقل بيش از 50 درصد پيشرفت تا سال 1400 وارد سرويس مي شوند، گفت: منابع مالي مورد نياز اين طرح ها پيش بيني شده است.

وي در مورد شرايط تأمين منابع مالي طرح هاي جهش سوم صنعت پتروشيمي تاکيد کرد: بيشتر طرح هاي جهش سوم از سوي هلدينگ هاي پتروشيمي اجرا مي شود که در بورس حضور داشته و محصول توليد و صادر مي کنند، بنابراين تأمين منابع مالي براي هلدينگ هاي پتروشيمي تسهيل مي شود.

مدير طرح هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي يادآور شد: به عنوان مثال، تأمين منابع مالي منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي که فعاليت خود را 15 سال پيش آغاز کرد از محصولات توليدي صادراتي صورت مي گرفت، اما در شرايط جديد، افزون بر استفاده از شرايط گذشته از اعتبار هلدينگ ها و ارزش سهام شرکت ها بهره برداري مي شود. از سوي ديگر، دولت، وزارت نفت و شرکت ملي صنايع پتروشيمي همان طور که درآمد ارزي پتروشيمي ها را به سمت تأمين نياز جاري جهت داده اند، مقدار زيادي را نيز براي تأمين منابع مالي پروژه هاي سرمايه اي هدايت خواهند کرد.

بساق زاده ادامه داد: بر اين اساس طرح هاي جهش دوم و سوم پتروشيمي به لحاظ منابع مالي مشکلي نخواهند داشت، اما پروژه هاي بعد از سال 1404 به گونه اي تعريف خواهند شد که علاوه بر تکميل زنجيره ارزش، ظرفيت بيشتري ايجاد کنند و به سرمايه گذاري کمتري نياز داشته باشند.

وي با اشاره به اينکه ويژگي بارز طرح هاي تعريف شده در جهش سوم پتروشيمي بازدهي و سوددهي بالاست، تصريح کرد: وزارت نفت همچنين به منظور تأمين خوراک طرح هاي پتروشيمي، پروژه هاي بالادست نفتي را براي تأمين خوراک به پتروشيمي ها واگذار کرده است. براي مثال، ان جي ال 3200 براي تأمين خوراک زنجيره پتروشيمي بندرامام و پالايشگاه بيدبلند خليج فارس براي تأمين خوراک زنجيره پروژه هاي منطقه دنا در اختيار هلدينگ خليج فارس قرار گرفته است. بساق زاده در مورد ورود شرکت هاي پتروشيمي در صنايع پايين دست پتروشيمي يادآور شد: برخي محصولات صنايع تکميلي نيز در آينده از سوي پتروشيمي ها توليد خواهد شد و با جديت دنبال توسعه صنايع پايين دستي هستيم.

 

  زنگنه:

هر زمان دولت سهمیه بندی بنزین را ابلاغ کند، اطلاع رسانی می کنیم

وزير نفت با بيان اينکه هر زمان دولت دستور و ابلاغي براي سهميه بندي بنزين بدهد، آن را به اطلاع مردم مي رسانيم، گفت: بهتر است در اين باره شايعه پراکني نشود، زيرا مطالب منتشرشده در رسانه ها نتيجه اي جز نگران کردن مردم ندارد.

به گزارش خانه ملت، بيژن زنگنه روز سه شنبه (21 آبان ماه) پس از حضور در کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران ضمن توضيح مباحث مطرح شده در اين نشست، توضيحاتي را درباره مخزن جديد نفتي کشف شده و بحث هاي مطرح شده درباره سهميه بندي بنزين ارائه کرد.

وي در پاسخ به پرسشي درباره اينکه آيا سهميه بندي بنزين امسال اتفاق مي افتد يا خير، گفت: هر زمان دولت چنين دستوري و ابلاغي به وزارت نفت بدهد، سهميه بندي بنزين را اجرا مي کنيم، البته بهتر است در اين باره شايعه پراکني نشود، زيرا مطالب منتشر شده در رسانه هاي مختلف نتيجه اي جز نگران کردن مردم ندارد. وزارت نفت هر وقت دستوري درباره سهميه بندي بنزين دريافت کند آن را به اطلاع مردم مي رساند.

وزير نفت به کشف مخزني جديد با نام «نام آوران» در خوزستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از اين کشف جديد استقبال کردند و آن را به ملت ايران تبريک گفتند.

زنگنه با بيان اينکه مخزن نفتي «نام آوران» مشترک نيست، گفت: ميدان هاي ديگري نيز زير مخزن نام آوران، مانند ميدان هاي منصوري، سوسنگرد، آب تيمور، سپهر، جفير و دارخوين کشف شده اند، بنابراين طرح هايي هم براي توسعه اين ميدان ها مدنظر داريم.

وي ادامه داد: براي نمونه ميدان نفتي آب تيمور جزو طرح هايي بود که قرارداد آن تا مرز امضا شدن پيش رفت، اما به دليل تحريم ها متوقف شد، بنابراين تلاش مي کنيم دوباره در جريان توسعه قرار گيرد.

 

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران خبر داد:

خداحافظی نیروگاه زاهدان با سوخت مایع

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به راه اندازي اولين ايستگاه «TBS» و گازرساني به جايگاه سي ان جي زاهدان، از احداث حدود يک هزار و 770 کيلومتر خط لوله گاز در استان سيستان و بلوچستان خبر داد و اعلام کرد: همه واحدهاي نيروگاه برق زاهدان به شبکه گاز متصل و مصرف سوخت مايع در اين نيروگاه متوقف شده است.حسن منتظر تربتي، روز شنبه (18 آبان ماه) در بازديد از آخرين پيشرفت هاي گازرساني در سطح استان سيستان و بلوچستان که با همراهي احمد موهبتي، استاندار، فرمانداران، شهرداران، روساي شوراي شهر، مديران ارشد صنعت گاز و شرکت هاي گاز استاني معين انجام شد، درباره آخرين وضعيت اجراي طرح هاي گازرساني اين استان گفت: در بخش اجرا، پروژه ها نسبت به گذشته از پيشرفت خوبي برخوردارند و تعدادي از ايستگاه هاي TBS و شبکه گاز شهر زاهدان آماده بهره برداري شده است.وي با اعلام اين که ايستگاه اصلي CGS دوم زاهدان آماده بهره برداري شده و تا سه روز ديگر آماده تزريق و راه اندازي مي شود، تصريح کرد: پروژه هايي که در سطح شهر زاهدان بر عهده شرکت هاي گاز استاني معين بوده به خوبي انجام شده و تقريبا پيشرفت 50 درصدي دارد و پيش بيني مي کنيم بخش زيادي از شبکه تا اوايل زمستان امسال گازدار شود و اميدواريم بتوانند علمک ها را هم نصب کنند.

پيگيري وزير نفت براي شتاب گيري روند گازرساني

معاون وزير نفت با اشاره پيگيري شخص وزير نفت براي تسريع در اجراي طرح هاي گازرساني در سيستان و بلوچستان، اظهار کرد: هم اکنون پروژه ها طبق روال انجام مي شود و مشکلي نيست، به گونه اي که اگر کارهاي مشابه در استان هاي ديگر در مدت حدود 10 سال انجام شده، در شهر زاهدان در بازه زماني سه ساله انجام و تکميل مي شود.وي در ادامه درباره ديگر پروژه هاي گازرساني که در استان سيستان و بلوچستان تعريف شده نيز، توضيح داد: قسمت اول خط لوله زاهدان به زابل در حال اجراست و در قسمت دوم نيز پيمانکار اجرايي تجهيز کارگاه را انجام داده و بخشي از لوله ها را تامين کرده است.تربتي ادامه داد: درخصوص جنوب استان، بحث ايرانشهر به چابهار جزو پروژه هاي استراتژيک است و زيرساخت هاي خوبي را براي توسعه استان ايجاد مي کند که پيمان سپاري آن انجام گرفته و چهار پيمانکار قوي براي انجام آن انتخاب شده اند که تجهيز کارگاه انجام و عمليات اجرايي آن آغاز شده است.

آغاز پيمان سپاري شهر ميرجاوه

معاون وزير نفت در امور گاز ادامه داد: در بخش شرق استان سيستان و بلوچستان نيز پيمانکار خط لوله گاز خاش به ميرجاوه، لوله مورد نياز را تامين کرده و در حال کار است. شبکه گذاري شهر خاش هم شروع شده و ميرجاوه به زودي وارد پيمان سپاري مي شود. عمليات اجرايي گازرساني به شهر دلگان نيز آغاز شده است.به گفته اين مقام مسئول، اقدام هاي مرتبط با تامين گاز استان سيستان و بلوچستان حجم بسيار زيادي از کار را شامل مي شود که براي خطوط لوله فشار قوي حدود 1770 کيلومتر خط لوله تامين کرده ايم که حدود 1000 کيلومتر آن پيمانکار اجرايي دارد و براي باقي خط نيز، طراحي ها در حال انجام است.

توسعه شبکه گاز ديار مهرباني تا 2 سال آينده

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با بيان اين که اين پروژه ها براساس برنامه زمان بندي تعريف شده تکميل خواهند شد، ادامه داد: چنين حجمي از کار در هيچ استان ديگري نبوده و اين استان در اولويت کاري ما قرار دارد که اميدواريم تا دو سال آينده عمليات گازرساني به سراسر اين استان تکميل شود.تربتي تاکيد کرد: اميدواريم با زيرساخت هاي در حال انجام در حوزه گاز، طي چهار تا پنج سال آينده شاهد رشد صنايع گازسوز در استان و سيستان و بلوچستان باشيم که محصولات با ارزش افزوده بيشتر توليد کنند.

جايگزيني گاز با سوخت هاي مايع در نيروگاه ها

مديرعامل شرکت ملي گاز ايران همچنين در خصوص آخرين وضعيت گازرساني به نيروگاه هاي برق اين استان گفت: بر اساس بند «ق» و ماده 12 قانون رفع موانع توليد، توجيه اقتصادي پروژه هاي گازرساني مبني بر سوخت جايگزين بود که در شهر زاهدان و ايرانشهر هم اکنون همه واحدهاي نيروگاه زاهدان از سوخت گاز استفاده مي کنند و صرفه جويي خوبي از اين محل ايجاد شده است.حسن منتظرتربتي، اعلام کرد: دو نيروگاه در چابهار و مکران وجود دارد که با احداث خط لوله ايرانشهر به چابهار به گاز متصل مي شوند و مصارف اقتصادي اين طرح از محل صرفه جويي تامين مي شود، زيرا سوختي که هم اکنون در اين دو نيروگاه مصرف مي شود، هزينه بر است و البته منافع بيشتري نيز توليد خواهد کرد.

 

امضاي تفاهمنامه همکاري وزارت نفت و سازمان نظام مهندسي معدن

تفاهم نامه همکاري به منظور مشارکت و بهره مندي از خدمات، تخصص هاي آموزشي، علمي، پژوهشي و فني متقابل و توانايي هاي بالفعل طرفين در مسائل و حوزه هاي مشترک ميان معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت و سازمان نظام مهندسي معدن ايران امضا شد.

اين تفاهم نامه همکاري، روز سه شنبه (21 آبان) به امضاي سعيد محمدزاده، معاون مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت و داريوش اسماعيلي، رئيس سازمان نظام مهندسي معدن ايران رسيد.

محمدزاده درمراسم امضاي تفاهم نامه با سازمان نظام مهندسي معدن ايران با تاکيد بر ضرورت بهره مندي از ظرفيت هاي علمي و تجربي موجود در کشور خاطرنشان کرد: صنعت نفت به دنبال شکل گيري ارتباط مستمر و در عين حال کاربردي ميان مجموعه دانشگاهي و صنعت است که اميدواريم با امضاي اين تفاهم نامه، گامي در مسير تحقق اين هدف برداشته شود.

به گفته او، تاکنون 25 قرارداد بزرگ ميان بخش هاي بالادستي و پايين دستي صنعت نفت به صورت مگاپروژه با دانشگاه ها به امضا رسيده و همچنين در حوزه اکتشاف نيز شاهد قراردادهاي ارزشمندي هستيم که همه اين قراردادها با توان و ظرفيت مجموعه علمي و فناوري داخل کشور در دست پيگيري است.

اين مقام مسئول گفت: همان طور که توسعه صنعت و فناوري مورد تاکيد است، مسئله توسعه زيست بوم فناوري نيز از آن دست موضوع هاي مهم در معاونت مهندسي است که هم اکنون با همکاري برخي شرکت هاي استارت آپي و دانش بنيان در حال پيگيري است.

داريوش اسماعيلي، رئيس سازمان نظام مهندسي معدن ايران هم در اين مراسم اظهاراميدواري کرد با امضاي اين تفاهم نامه، در مراحل بعدي گام هاي عملي و اجرايي برداشته شود و زمينه ساز رشد اقتصاد کشور باشد.