رئيس جمهوري خبر داد:

هزينه 800 ميليون دلاري ازسرگيري برداشت از چاه هاي نفتي در سال 94

 

رئيس جمهوري اعلام کرد اواخر سال 94، 800 ميليون دلار هزينه ترميم و راه اندازي اين چاه ها شد و در سال 95 بالاترين فروش نفت را داشتيم و اين سال، سال رشد اقتصادي ايران و بالاترين رشد اقتصادي ايران در سطح جهان بود. به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز سه شنبه (21 آبان ماه) در نشست شوراي اداري استان کرمان با بيان اينکه همه به خوبي مي دانيم در شرايط عادي و ساده اي در کشور نيستيم، گفت: اگر از آغاز انقلاب اسلامي و اواخر سال 57 تاکنون را در نظر گيريم، در اين 41 سال سخت ترين روزها و سال ها، اين سال ها و ماه هاي اخير بوده است، به گونه اي که از ابتداي انقلاب تاکنون هرگز زماني نبوده که براي فروش نفت و حرکت يک کشتي نفتکش از بندرهاي ايران به دنيا تا اين حد دچار مشکل شويم. وي افزود: تنها يک بار در دوران جنگ تحميلي در سال 64، دو هفته فروش نفت کشور قطع شد و ديگر تکرار نشد و در اينجا ياد مي کنم از آيت الله هاشمي رفسنجاني که در آن دوران فرمانده جنگ بودند و همان حادثه سبب شد مسؤولان کشور ستاد پدافند کل کشور را تشکيل دادند تا اين حادثه ديگر تکرار نشود.

رئيس جمهوري با بيان اينکه کسي که به مسائل بودجه و اقتصاد کشور آشنا نيست، ممکن است بگويد، حالا ايرادي ندارد که نفت هم نفروشيم و مي توانيم بگذاريم براي بعد، ادامه داد: هيچ اشکالي ندارد مي توانيم همه اين منابع و معادني را هم که استفاده مي کنيم براي آينده بگذاريم، يا از زمين هاي کشاورزي هيچ استفاده اي نکنيم، اما حقيقت اين است که منابع بزرگ خدادادي براي استفاده بوده و در بستن و تخته کردن و قفل زدن هنر نيست، بلکه گشودن اين درها اهميت دارد.

روحاني تصريح کرد: در سال 90 و 91 تحريم فشار آورد و سبب کاهش فروش نفت شد و پس از برجام فروش نفت آزاد شد و از يک ميليون بشکه نفت به 2 ميليون و 800 هزار بشکه رسيديم.

وي با اشاره به اينکه پس از رفع تحريم ها بسياري از چاه هاي نفت کشور نياز به ترميم و آماده سازي داشت، گفت: در اواخر سال 94، 800 ميليون دلار هزينه ترميم و راه اندازي اين چاه ها شد و در سال 95 بالاترين فروش نفت را داشتيم و اين سال، سال رشد اقتصادي ايران و بالاترين رشد اقتصادي ايران در سطح جهان بود.

رئيس جمهوري با اشاره به اينکه وقتي نفت استخراج نمي شود، پس از مدتي به خط کردن آن، هزينه برمي دارد، افزود: امروز وقتي کشور با مشکلات فروش نفت مواجه مي شود، چگونه بايد کشور اداره شود؟

روحاني ادامه داد: بودجه سالانه کشور، حدود 450 هزار ميليارد تومان است که شايد امسال بيشتر هم شود و ما اين پول را نياز داريم تا در خزانه براي مصارف دولت و ارائه خدمات به مردم اعم از آموزش وپرورش، بهداشت و درمان، حقوق کارمندان و بازنشستگان، رسيدگي به معلولان و اقشار کم درآمد و مجموع خدماتي که بايد ارائه کنيم، هزينه شود. اين سؤال مطرح مي شود که اين 450 هزار ميليارد تومان بايد از کجا به دست بيايد؟

وي با اشاره به انتقادهايي که از دولت به دليل تأخير در اجراي پروژه ها و برنامه ها مي شود، گفت: بدون پول که نمي شود کاري کرد و انجام امور نياز به تأمين منابع دارد.

رئيس جمهوري عنوان کرد: بالاترين مالياتي که پيش بيني مي کنيم سال آينده بتوانيم دريافت کنيم 150 هزار ميليارد تومان است و اين سؤال مطرح مي شود که 300 هزار ميليارد تومان مابقي نياز را دولت بايد از کجا بياورد؟ در حالي که گمرکات ما در مجموع حدود 20 هزار ميليارد تومان و يکسري درآمدهاي متفرقه ديگر هم داريم، اما آن درآمد اصلي که کشور را اداره مي کند، پول نفت است.

روحاني گفت: اگر در شرايط عادي قرار داشتيم، سالانه 60 ميليارد دلار نفت مي فروختيم و با تبديل آن به ريال حدود 600 ميليارد تومان يعني 2 برابر آنچه نياز داشتيم به راحتي به دست مي آورديم. اداره کشور نياز به ريال دارد و بايد آن را تأمين کنيم و اين در حالي است که 30 درصد منابع مالي کشور از طريق ماليات و عوارض به دست مي آيد، اما در برخي کشورهاي دنيا 100 درصد از طريق ماليات تأمين مي شود.

 

معاون پارلماني رئيس جمهوري:

 بودجه 99 با رويکرد قطع وابستگي به نفت تدوين شد

معاون پارلماني رئيس جمهوري گفت: بودجه سال آينده با رويکرد قطع وابستگي به نفت تدوين شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، حسينعلي اميري در شوراي اداري شهرستان کهنوج جنوب کرمان با اشاره به تاکيد مقام معظم رهبري بر تنظيم بودجه بدون وابستگي به نفت گفت: بودجه سال 99 در دستور کار قرار گرفته و در ستاد تنظيم بودجه، جلسات آن آغاز و با رويکرد قطع وابستگي به نفت تدوين شده است. وي افزود: بحث بودجه در نشست هاي آينده دولت مطرح و پس از تصويب به مجلس شوراي اسلامي تقديم مي شود. معاون پارلماني رئيس جمهوري تصريح کرد: عدالت در بحث توزيع بودجه، بودجه عملياتي، کارا بودن بودجه، قطع وابستگي بودجه به نفت، تاکيد بر منابع داخلي و ملاحظه بر اقتصاد مقاومتي که مورد تاکيد مقام معظم رهبري و همچنين يکي از سياست هاي راهبردي دولت است، از مهم ترين ويژگي هاي بودجه سال آينده به شمار مي رود.

 

با حضور در کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي

وزير نفت به پرسش هاي نمايندگان مجلس پاسخ داد

وزير نفت با حضور در کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي به پرسش هاي نمايندگان پاسخ داد. اسدالله قره خاني، در گفت وگو با خبرنگار شانا، درباره نشست عصر روز سه شنبه (21آبان ماه) کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت گفت: در اين نشست، علي اکبر کريمي، نماينده اراک، خنداب و کميجان در مجلس شوراي اسلامي از وزير نفت درباره توليد سوخت کم سولفور براي شناورها پرسش هايي را مطرح و عنوان کرد که قرار است از 11 دي ماه امسال هيچ شناوري اجازه تردد با سوختي غير از سوخت کم سولفور را نداشته باشد. اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي افزود: وزير نفت در پاسخ به پرسش نماينده سوال کننده درباره توليد سوخت کم سولفور براي شناورها عنوان کرد که در شرايط خاص کشورها مي توانند به جاي اين سوخت، از سوخت هاي موجود نيز استفاده کنند. وي تصريح کرد: در اين نشست، نماينده سوال کننده از پاسخ هاي وزير نفت درباره سوخت سولفور براي شناورها قانع نشد و اين پرسش به صحن علني مجلس شوراي اسلامي ارجاع داده شد.

 

پذيرش اسيد سولفوريک پتروشيمي اروميه در بورس کالا

مديريت پذيرش و بازاريابي شرکت بورس کالاي ايران با صدور اطلاعيه اي اعلام کرد اسيد سولفوريک پتروشيمي اروميه مورد پذيرش قرار گرفت. کريم دلجوان، مديرعامل پتروشيمي اروميه با اعلام اين مطلب افزود: پذيرش کالاي اسيد سولفوريک شرکت پتروشيمي اروميه پس از بررسي مدارک و مستندات در دويست وچهل ويکمين نشست کميته عرضه در تاريخ 19 آبان ماه 98 در بازار اصلي بورس تصويب شد.

 

تمديد توافق جهاني کاهش توليد نفت

مديرعامل شرکت لوک اويل روسيه پيش بيني کرد توافق جهاني کاهش توليد نفت تمديد خواهد شد. به گزارش خبرگزاري رويترز از ابوظبي، واگيت الکپروف، مديرعامل شرکت لوک اويل روسيه، اعلام کرد که اين شرکت انتظار دارد توافق جهاني کاهش توليد نفت تمديد شود. شرکت لوک اويل، دومين شرکت بزرگ نفتي در روسيه است. قرار است سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش در ماه دسامبر امسال در وين، پايتخت اتريش، گردهم بيايند و درباره آينده توافق جهاني کاهش توليد نفت تصميم بگيرند.

 

عراق سهم عربستان را از بازار نفت تصاحب کرد

داده هاي يک مؤسسه مشاوره اقتصادي نشان داد پس از حمله به تأسيسات نفتي عربستان، صادرات نفت عراق به چين و هند افزايش يافته است. به گزارش پايگاه اينترنتي مؤسسه آي اچ اس مارکيت، گزارش اين مؤسسه درباره حمل ونقل دريايي نفت عراق در ماه اکتبر امسال نشان داد مجموع حجم صادرات نفت اين کشور در ماه گذشته ميلادي کمي پايين تر از 3 ميليون و 500 هزار بشکه در روز بوده است. با اين همه، داده ها نشان مي دهد که صادرات نفت عراق در دوره يادشده به واردکنندگان عمده همچون چين و ژاپن، بيشتر از معمول بوده است. پس از حمله به تأسيسات نفتي عربستان و افزايش نگراني ها درباره زمان بازگشت توليد اين کشور به سطح عادي، نفت ديگر توليدکنندگان حاشيه خليج فارس جذاب تر شد. به نظر مي رسد عراق بسيار سريع جلو آمده و نفت خود را از اواخر ماه سپتامبر امسال به چين و هند فروخته و سازمان دولتي بازاريابي نفت عراق (سومو) قيمت رسمي فروش نفت خود را در ماه اکتبر امسال افزايش داده است.

 

 

ريسک قيمت نفت زير 50 دلار در کمين اوپک و متحدانش

سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش اگر کاهش توليد نفت خود را تشديد نکنند، با خطر افت قيمت نفت به کمتر از 50 دلار روبه رو مي شوند. به گزارش خبرگزاري بلومبرگ، با وجود نزديک شدن به نشست اوپک و متحدانش در چند هفته آينده، اين توليدکنندگان نفت هيچ تلاشي براي اقدام شديدتر به منظور تقويت قيمت ها نشان نمي دهند. با اين همه، برخي پيش بيني کنندگان تأثيرگذار مي گويند تجديد مازاد عرضه نفت مي تواند سبب سقوط قيمت ها در آغاز سال آينده ميلادي شود. طبق پيش بيني بانک هاي مورگن استنلي، سيتي گروپ، اگر اوپک و متحدانش تشديد کاهش توليد خود را اعلام نکنند، قيمت نفت ممکن است به 45 دلار براي هر بشکه برسد. بانک بي ان پي پاريباس نيز پيش بيني کرد قيمت نفت به نزديک 50 دلار براي هر بشکه سقوط مي کند. مارتين راتس، استراتژيست جهاني نفت در بانک مورگن استنلي، گفت: دورنماي عرضه مازاد نفت بر بازار در سال 2020 ميلادي سايه انداخته است؛ يا اوپک کاهش توليد خود را شدت مي بخشد، يا قيمت نفت به حدود 45 دلار براي هر بشکه سقوط مي کند و اين مسئله سبب کند شدن رشد توليد نفت شيل آمريکا مي شود که بازار را متوازن خواهد کرد. 

 

مخالفت نمايندگان مجلس با بررسي طرح اساسنامه شرکت ملي گاز

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با درخواست بررسي طرح اساسنامه شرکت ملي گاز ايران مخالفت کردند. به گزارش خبرنگار شانا، نمايندگان در نشست علني روز دوشنبه (20 آبان ماه) مجلس شوراي اسلامي با درخواست تعدادي از نمايندگان درباره رسيدگي به طرح اساسنامه شرکت ملي گاز ايران طبق اصل 85 قانون اساسي، با 62 رأي موافق، 97 رأي مخالف و 11 رأي ممتنع مخالفت کردند. سيدعلي ادياني، رئيس کميته تدوين اساسنامه شرکت ملي گاز ايران و عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي قبل از رأي گيري درباره اين طرح گفت: اين طرح بدون ترديد يکي از مهم ترين طرح هاي تصويبي مجلس دهم و کارنامه اين دوره تلقي مي شود. وي با بيان اينکه اساسنامه شرکت ملي گاز ايران در سال 1356 به تصويب مجلس قبل از انقلاب رسيده است، افزود: شرکت ملي گاز بر اساس نظر شوراي نگهبان، 42 سال در خلأ قانوني اداره مي شده و هيچ دولتي لايحه اساسنامه آن را ارائه نکرده است. کميته تدوين، اساسنامه شرکت ملي گاز را شکل داد و بررسي هاي لازم روي اين اساسنامه انجام شده، همچنين اين طرح بر اساس قانون اساسي و اسناد بالادستي تهيه شده است. کليات طرح جديد نمايندگان مجلس براي اصلاح اساسنامه شرکت ملي گاز ايران، ششم مردادماه در کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با 86 ماده تصويب و مقرر شد در صحن علني بررسي شود، اما نمايندگان در نشست علني روز 26 مردادماه مجلس شوراي اسلامي، طرح اساسنامه شرکت ملي گاز ايران را براي رسيدگي بيشتر به کميسيون انرژي، طبق اصل 85 قانون اساسي ارجاع دادند که نمايندگان امروز (20 آبان ماه) با بررسي اين طرح مخالفت کردند.

عرضه گازوييل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي در بورس انرژي

رينگ بين الملل بورس انرژي ايران روز چهارشنبه شاهد عرضه گازوييل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران بود. به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز چهارشنبه (22 آبان ماه) شاهد عرضه کالاهاي حلال 410 عمده پالايش نفت اصفهان، آيزوريسايکل، بلندينگ نفتا حلال 410، حلال 404 و نفتاي سنگين تصفيه نشده پالايش نفت شيراز و ريفورميت و هيدروکربن سنگين پتروشيمي بوعلي سينا بود و برش سنگين و رافينت شرکت پتروشيمي نوري، حلال 402 پالايش نفت اصفهان، گاز مايع مجتمع گاز پارس جنوبي (شرکت ملي گاز ايران)، نفت سفيد و گازوييل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در رينگ بين الملل عرضه شد. روز سه شنبه (21 آبان ماه) کالاهاي آيزوريسايکل، حلال 400، حلال 402، حلال 406، حلال 410 و حلال 503 پالايش نفت اصفهان، برش سنگين، سوخت کوره سبک و نيتروژن مايع پتروشيمي تبريز، برش سنگين پتروشيمي جم، برش سنگين شرکت پتروشيمي اميرکبير، حلال 402 پالايش نفت تبريز، رافينت پتروشيمي بيستون، متانول پتروشيمي زاگرس، متانول پتروشيمي شيراز و متانول شرکت متانول کاوه در رينگ داخلي و بنزين اکتان 91 و گازوييل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.

در اين روز بيش از 188.867 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 10.634 ميليارد و 135 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران دادوستد شد.