همه چیز تاریخ انقضا دارد

 

همه ما در خانه وسايلي داريم که شايد سال تا سال سراغشان نرويم، وسايلي که گاهي اوقات به خاطر نو بودن و استفاده نشدن، دلمان نمي آيد آنها را دور بريزيم و گاهي هم تصورمان بر اين است که وسايل مورد استفاده مان چيزي نيست که تاريخ انقضا داشته باشد که بخواهيم بعد از مدتي آنها را دور بريزيم يا عوض کنيم. بيشتر افراد بر اين باورند همه چيزهايي که استفاده مي کنند؛ از وسايل شخصي، کيف و کفش گرفته تا مواد غذايي و آرايشي را مي توان بدون در نظر گرفتن تاريخ انقضايشان استفاده کرد، باور غلطي که  با کمي تحقيق و مطالعه مي توان آن را تغيير داد. اگر شما هم چنين تصوري داريد، اين مطلب را به دقت بخوانيد تا متوجه شويد که ناديده گرفتن تاريخ انقضا و ندانستن آن چه خطرهايي را ممکن است متوجه سلامت ما کند.

کفگیر: ۲ سال

کفگیر، قاشق و برخی وسایلی را که با غذا در تماس هستند، هر دو سال یک بار باید تعویض کرد. در این بین کفگیرهای چوبی از همه ارجح ترند.

تشک: ۸ تا ۱۰ سال

همزمان با خرید بالش، فکری هم به حال تشک هایی بکنید که 8 تا 10 سال از آنها استفاده کرده اید و حالا دیگر تاریخ مصرفشان گذشته است. فراموش نکنید که که تشک ها را هر شش ماه یک بار برگردانید تا از پوسیده شدن آنها جلوگیری شود.

گوشی هوشمند: ۲ تا ۳ سال

اصلا تعجب ندارد؛ براساس تحقیقات علمی ثابت شده که گوشی های هوشمند هم تاریخ انقضا دارند و تنها دو تا سه سال می توان از آنها انتظار عملکرد مناسب داشت. با سر رسیدن تاریخ انقضای گوشی های هوشمند، اختلالات آنها هم کم کم خود را نشان می دهد، مثل باد کردن باتری، هنگ کردن، دیر شارژ شدن و... .

کفش ورزشی: 400 کیلومتر

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به طور مداوم از کفش ورزشی تان استفاده می کنید، بهتر است بدانید که قسمت ضربه گیر، کفه ها و پشت کفش به سرعت مستهلک می شوند، این یعنی تاریخ انقضایشان سر رسیده و باید به فکر خرید کفش ورزشی دیگری بود.

بالش: ۲ تا ۳ سال

مطمئنا برایتان عجیب است، اما بالش ها را بعد از دو، سه سال باید تعویض کرد. جدا از جنس محتویات داخل بالش، استفاده طولانی مدت از آنها به تغییر شکل شان منجر می شود و کنه های گرد و غبار هم ممکن است در آن نفوذ کنند و باعث بیماری شوند.

اسفنج ظرفشویی: ۲ هفته

مدت زمان استفاده مفید و بهداشتی از اسفنج های ظرفشویی فقط دو هفته است، پس تعویض این اسفنج ها را به هیچ وجه پشت گوش نیندازید.

برس آرایشی – اسفنج آرایشی: ۵ سال – ۶ ماه

برس ها و اسفنج های آرایشی هم تاریخ انقضا دارند. برس های آرایشی همانطور که بعد از هر باراستفاده باید شسته شوند، بعد از گذشت پنج سال دیگر قابل استفاده نیستند. اسفنج های آرایشی هم هر شش ماه یک بار باید تعویض شوند. با این کار کمک زیادی به شادابی پوستتان می کنید.

شانه: یک سال

شاید ندانید، اما عمر مفید شانه و برس فقط یک سال است، حتی اگر آنها را به طور مرتب بشویید و تمیز نگه دارید.

آب اکسیژنه: ۲ ماه

در جعبه کمک های اولیه هر خانه ای می توان آب اکسیژنه را یافت، اما شاید خیلی ها ندانند که این ماده بعد از باز شدن، تنها دو ماه تاریخ انقضا دارد و پس از آن خواصش را از دست می دهد.

تخته برش چوبی: ۳ سال

این را دیگر همه می دانند که تخته های برش هر سه سال یک بار باید دور انداخته شوند، چون شکاف های ایجاد شده روی آنها محیط مناسبی برای رشد باکتری ها به وجود آورده است.

عینک آفتابی: ۲ سال

یکی از موارد مهمی که در بیشتر مواقع نادیده گرفته می شود، استفاده طولانی مدت از عینک های آفتابی است. تعجب نکنید، این عینک ها هم مانند بسیاری از وسایل دیگر تاریخ انقضا دارند که مطمئنا آن را نمی دانستید. اشعه های فرابنفش تاثیر منفی روی لنزهای عینک می گذارند، به طوری که بعد از مدتی، لنز عینک های آفتابی توانایی مقابله با این اشعه ها را از دست می دهند. بنابراین بهترین روش برای حفاظت از چشم ها در برابر اشعه های فرابنفش تعویض عینک های آفتابی است.

ادویه جات: ۲ سال

جمع آوری ادویه های کمیاب نه تنها باعث دورریختن پولتان می شود، بلکه با نگهداری طولانی مدت طعم و مزه آنها نیز از بین می رود. ادویه جات تنها دو سال قابل استفاده هستند و بعد از این مدت خواص و مزه شان را از دست می دهند.

حوله: ۳ سال

حوله به دلیل مرطوب بودن، محل مناسبی برای رشد باکتری هاست. شست و شوی بیش از حد آن هم باعث پوسیدگی می شود؛ بنابراین تنها راهی که پیش رو دارید، این است که حوله هایتان را هر سه سال یک بار تعویض کنید.

خمیر دندان و مسواک: یک سال- ۳ ماه

همان طور که همه می دانند، مسواک را باید هر سه ماه یک بار تعویض کرد تا به محل رشد باکتری ها تبدیل نشود. خمیر دندان هم بعد از باز شدن فقط یک سال قابل استفاده است. حالا دوروبرتان را نگاه کنید، اگر خمیردندانی دارید که در آن باز شده، قبل از استفاده به تاریخ انقضایش توجه کنید.

چای کیسه ای: ۶ ماه

تاریخ انقضای چای کیسه ای هم تنها شش ماه است، حتی اگر مهر و موم شده باشد. چای کیسه ای را به دلیل قابلیت تخمیر برگ ها نمی توان بیش از شش ماه استفاده کرد.

کفش های راحتی: 6 ماه

کفش های راحتی و آنهایی که برای فعالیت های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرند را هم باید پس از شش ماه استفاده مداوم تعویض کرد، چون بعد از این مدت به محل مناسبی برای رشد قارچ ها تبدیل می شوند.

 

چرا بند کفش به خودی خود باز می شود

 

براي همه ما پيش آمده با وجود اينکه بند کفش مان را محکم گره زده ايم، اما باز شده است و با وجود چندين بار گره زدن، باز هم بند کفش هايمان باز مي شود. اتفاقي که هميشه ذهن مان را درگير کرده که چرا با وجود گره هاي محکم، باز هم چنين اتفاقي رخ مي دهد. پاسخ چرايي اين اتفاق را در ادامه اين مطلب آورده ايم.

 شايد به نظرتان مضحک باشد، اما پژوهش هايي روي باز شدن مداوم بند کفش انجام شده است. همانطور که ما روي باز شدن بند کفش مان حساس هستيم، پژوهشگران هم اين حساسيت را داشته اند و در خصوص آن به مطالعه و پژوهش پرداخته اند.   بررسي پژوهشگران نشان داده است، حرکت آونگي پاها و تعامل آنها با زمين، نيروي متقابلي ايجاد مي کند که از طريق زبانه کفش و سوراخ هاي بند به صورت تدريجي به گره منتقل مي شود، کم کم آن را سست مي کنــد و وقتي گره به انــدازه کافي سست شد، خود به خود باز مي شود.

با اين حال برخي گره ها ديرتر باز مي شوند، بنابراين اگر به روشي صحيح بتوانيد بند کفش تان را گره بزنيد، ديرتر هم براي گره دوباره مجبور به توقف خواهيد شد. البته اگر به مدت طولاني پياده روي کنيد اين گره هم به دليل همان حرکت آونگي که گفته شد، باز مي شود.