لذت بردن از غذا خوردن

    داريوش اعماري

تصور بسياري از ما از غذا خوردن اين است که با اين کار نياز بدن را تامين مي کنيم، در حالي که اين تصوري غلط است. شايد با غذا خوردن نياز بدن و انرژي مورد نظر تامين شود، اما فراموش نکنيد که وعده هاي غذايي، بخش مهمي از زندگي هستند که مي توانند لذت خوردن غذا و دور هم بودن را دوچندان کنند. اين قسمت از زندگي روزمره، نه تنها بي اهميت نيست، بلکه بسيار لذت بخش هم هست.

يکي از اسرار شاد زندگي کردن، بهره بردن از جذابيت هاي حداقلي محيط هاي روزمره اطراف است. جذابيت هاي بااهميتي که گاهي آنها را ناديده مي گيريم و کم اهميت مي شماريم، مثل غذا خوردن.

پس فراموش نکنيد که غذا خوردن هم يکي از جذابيت هاي حداقلي زندگي است که بايد به آن اهميت بدهيم و از آن لذت ببريم.
مانی پلو

مواد لازم

برنج: 3 پیمانه

لپه: 2 پیمانه

کشمش پلویی: 250 گرم

گوشت گوسفند یا فیله گوساله(چرخ کرده یا خرد شده): 300 تا 500 گرم

پیاز خرد شده و سرخ شده: 2 عدد

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

زیره سیاه: یک قاشق چایخوری (به دلخواه)

روغن: به مقدار لازم

طرزتهیه

پیازها را خرد می کنیم و به همراه گوشت تفت می دهیم. وقتی گوشت خوب تفت خورد، به آن کمی ادویه و زردچوبه اضافه می کنیم و با افزودن دو لیوان آب اجازه می دهیم تا خوب بپزد. قبل از برداشتن گوشت از روی حرارت، کمی زعفران، نمک و فلفل به آن اضافه و صبر می کنیم تا آب گوشت کاملا کشیده شود. کشمش را شسته و آن را جداگانه تفت می دهیم. علاوه بر کشمش، لپه را هم باید جداگانه بپزیم. حین پخت، کف روی لپه را بهتر است بگیریم و یک بار هم آبش را خالی کنیم تا نفخ آن از بین برود. در تابه کمی روغن می ریزیم و لپه پخته را تفت می دهیم. گوشت و پیازی را که از قبل آماده کرده ایم، به آن اضافه می کنیم و در آخر کشمش را می افزاییم. اگر تمایل داشتید می توانید کمی زیره و زعفران هم به این مواداضافه کنید. حالا نوبت برنج است؛ برنجمان را می توانیم به صورت کته یا آبکش آماده کنیم. مواد آماده شده را لا به لای برنج می ریزیم و منتظر می مانیم تا برنج دم بکشد. موادی را که لابه لای برنجمان گذاشته ایم موقع سرو مخلوط می کنیم. مانی پلویمان آماده است، آن را درون ظرف دلخواه می ریزیم و به سلیقه دلخواه تزیین می کنیم.

نکات مهم:

این غذا را می توانید با مرغ یا کوفته قلقلی هم سرو کنید.

  مانی پلو بدون گوشت هم قابل سرو است.

 مقدار کشمش و دیگر مواد این غذا را می توانید مطابق با ذائقه خود کم و زیاد کنید.

  مواد مانی پلو را می توانید به این روش که آنها را تفت دهید و روی برنج بکشید هم سرو کنید.

 در مانی پلو از زرشک و رشته پلویی هم استفاده می کنند که این به ذائقه افراد بستگی دارد. اگر بخواهید می توانید این دو را هم به دیگر موادتان اضافه کنید و یک مانی پلوی تمام عیار دامغانی بپزید.

 

موس قهوه

    شهره سعيدي

اگر به نوشيدن قهوه علاقه داريد، بهتر است خوردن برخي مشتقات آن را هم امتحان کنيد. موس قهوه، دسري خوشمزه است که به راحتي مي توان آن را تهيه کرد.

 

مواد لازم

شير: يک ليوان

زرده تخم مرغ: 4 عدد

شکر: 250 گرم

پودر قهوه: 20 گرم

خامه: به ميزان لازم

طرز تهيه

ابتدا شير را در يک قابلمه مي ريزيم و روي حرارت مي گذاريم. زماني که شير ولرم شد، پودر قهوه را اضافه مي کنيم و هم مي زنيم. تخم مرغ ها را در ظرفي مي شکنيم و زرده و سفيده ها را از هم جدا مي کنيم. زرده ها را با همزن برقي خوب مي زنيم تا سفت شود و کف کند، حالا آن را به شير و قهوه آماده شده، اضافه مي کنيم.

موقع اضافه کردن شکر است، آن را هم اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا جايي که غلظت موادمان مثل ماست چکيده شود. حالا زير شعله را خاموش مي کنيم و مواد را داخل ظرف هاي بلوري مي ريزيم و به مدت 45 تا 60 داخل يخچال قرار مي دهيم تا سفت و خنک شود. موس قهوه آماده است، مي توانيد آن را با خامه، شکلات و... تزيين کنيد و از خوردنش لذت ببريد.

 

کرپ موز و شکلات

    شهلا خاتون آباد

کرپ يا کريپ، يک نوع نان بسيار نازک خوشمزه است که به آن پنکيک نيز مي گويند.

مواد لازم

آرد سفيد: يک پيمانه

تخم مرغ: يک عدد

شير: يک ليوان

موز: 2 عدد

کره آب شده يا روغن: 2 قاشق سوپخوري

شکر: يک قاشق غذاخوري

بيکينگ پودر: يک سوم قاشق چايخوري

شکلات آب شده: به ميزان لازم

وانيل: به ميزان لازم (به دلخواه)

طرز تهيه

ابتدا تخم مرغ، شکر، شير و روغن را با هم خوب مخلوط و آرد و بيکينگ پودر را داخل ديگر مواد الک مي کنيم تا يک مايع يکدست به دست آيد. مايع کرپ بايد طوري باشد که به راحتي از ملاقه پايين بريزد. اگر احساس کرديد که مايع کرپتان سفت است، مي توانيد به آن کمي شير اضافه کنيد. يک تابه گرد برداريد و روي حرارت قرار دهيد، وقتي کره آب يا روغن داغ شد، با ملاقه از مايع کرپي که آماده کرده ايد، داخل تابه بريزيد. تابه را بگردانيد تا مايع کرپ کاملا کف آن را بگيريد. با ايجاد شدن حباب ريز روي کرپ و طلايي شدن اطرافش، آن را برگردانيد تا طرف ديگرش هم بپزد.در اين مرحله، سعي کنيد روغن اضافه کرپ ها را بگيريد تا زمان پيچيدن خمير نشوند. شکلات هايي را که از قبل بن ماري(حرارت دادن) کرده ايد، يک طرف کرپتان پخش کنيد تا يکدست شود، موزها را حلقه کنيد(اگر دوست داشتيد با کره کمي تفت دهيد). حالا روي قسمت شکلاتي کرپ ها موز بچينيد و آن را به هر شکلي که دوست داريد، بپيچيد. براي تزيين کرپ هايتان مي توانيد از کمي پودر قند و باقيمانده شکلاتتان استفاده کنيد.