حمايت  همه جانبه وزارت نفت از ورزش همگاني و قهرماني

حضور بيش از 160 تيم در  ورزش قهرماني 

نفت در حوزه مسؤوليت اجتماعي حتي فراتر از تکاليف عمل کرده است

با گذشت چند هفته از صدور ابلاغيه وزير نفت در خصوص اجراي ماده 13 قانون برنامه پنجم و ماده 94 قانون برنامه ششم توسعه، که هرگونه هزينه در ورزش حرفه اي از سوي دستگاه هاي اجرايي کشور ممنوع اعلام شده و متعاقب آن، اين وزارتخانه نيز نمي تواند در ورزش حرفه اي، تيم داري و براي آن هزينه کند، باز هم عده اي از پيشکسوتان و کارشناسان ورزش، بخصوص رشته فوتبال در اظهارنظرهايي مختلف بدون آگاهي، وزير نفت و سياست هاي وزارت نفت را زير سؤال مي برند!

سياوش بختياري زاده، فوتباليست پيشکسوت خوزستاني که از قضا کارمند نفت است، در اظهارنظري گفته است، اگر وزارت نفت نمي خواهد در ورزش براي جوانان هزينه کند، پس ما بايد از چه کسي انتظار هزينه داشته باشيم؟!

در پاسخ به اين پيشکسوت نفتي و ساير ورزش دوستان، بويژه دنبال کنندگان اخبار فوتبال و ورزش نفت، بايد بگوييم که وزارت نفت در راستاي مسووليت اجتماعي خود، نسبت به ساير ارگان ها، وزارتخانه ها و سازمان هاي ديگر در ورزش همگاني و قهرماني کشور بيشتر هزينه مي کند. 

 وزير نفت بر اساس سياست هاي تدوين شده، به توسعه ورزش همگاني در اين وزارتخانه و ضرورت اجراي فعاليت هاي سلامت محور اشاره دارد و مي گويد: اگرچه ماموريت اصلي صنعت نفت، در زمينه اکتشاف، توسعه، توليد و پالايش نفت، گاز و اقدامات مرتبط در بالادست و پايين دست تعريف شده و اموري همچون تيم داري، باشگاه داري و فعاليت در حوزه ورزش حرفه اي در حيطه وظايف صنعت نفت نيست؛ اما نکته اي که براي ما اهميت ويژه اي دارد، اين است که کارکنان از سلامت جسمي و روحي برخوردار باشند.

تاکيد بر ورزش همگاني و سلامت محور

به همين منظور و با توجه به تأکيد وزير نفت بر توسعه ورزش همگاني و همچنين عملکرد قابل قبول چهار شرکت اصلي در حوزه ورزش و سلامت، در ورزش نفت تصميم گرفته شده که در گام اول، فعاليت هاي سلامت محور، جايگزين برنامه هاي مسابقه محور شود که البته اين تصميم به آن معنا نيست که اصلاً به ورزش قهرماني توجه نشود. بنابراين با توجه به اهداف گفته شده، دو رويکرد در اولويت قرار گرفته است؛ رويکرد اول، توسعه امکانات ورزشي و تسهيل دسترسي کارکنان و خانواده هاي آنان به خدمات ورزشي و اجراي کامل طرح حلقه سلامت و رويکرد دوم پرداختن به ورزش قهرماني در راستاي مسووليت اجتماعي است.

 در رويکرد اول و به منظور تسهيل دسترسي کارکنان به اماکن و خدمات ورزشي، طرحي در شوراي مرکزي ورزش وزارت نفت و شوراي اداري به تصويب رسيد و از سوي وزير نفت ابلاغ شد که به موجب آن، از اين پس چهار شرکت اصلي وزارت نفت موظف هستند مطابق ابلاغيه شوراي اداري صنعت نفت و بر اساس سيستم هاي مبتني بر فناوري اطلاعات، دسترسي نامحدود خانواده صنعت نفت به خدمات ورزشي را از نظر موقعيت جغرافيايي تسهيل کنند و اين امر بايد بعد از تعيين بودجه و سازوکار اجرايي مشخص، در هيات مديره چهار شرکت اصلي به تصويب برسد که به طور حتم با اجراي همه جانبه اين طرح، به صورت ملموس و معناداري شاهد توسعه ورزش همگاني و دسترسي بيش ازپيش خانواده صنعت نفت به تسهيلات ورزشي خواهيم بود. سپس در همين بخش و به منظور اجراي کامل طرح سلامت، پايش وضعيت سلامت کارکنان در دو حوزه قلبي - عروقي و اسکلتي - عضلاني آغاز خواهد شد و بعد از بررسي وضعيت سلامت کارکنان در اين دو حوزه، اقدامات ورزشي متناسب با مشکلات جسمي آنان شروع مي شود. 

 بنابراين با توجه به اين رويکرد بايد گفت که سياست هاي هزينه اي حوزه ورزش وزارت نفت، با رويکرد توسعه ورزش همگاني و اولويت بخشي به سلامت کارکنان و خانواده هاي آنان صورت گرفت و حساسيت هاي ايجاد شده در خصوص اين ابلاغيه، به طور کامل، در آگاهي نداشتن برخي افراد از قوانين کشور و مقررات صنعت نفت ريشه دارد.

حضور بيش از 160 تيم در ورزش قهرماني

از بخش همگاني که بگذريم، نوبت به ورزش قهرماني مي رسد که وزارت نفت، در اين بخش هم نسبت به وزارتخانه هاي ديگر پيشتاز بوده است، به طوري که با وجود تمام محدوديت ها، شاهد حمايت همه جانبه وزير نفت از ورزش در مناطق نفت خيز جنوب و ساير استان ها در حوزه مسووليت اجتماعي بوده ايم تا جايي که امروز  بيش از 160 تيم قهرماني در مناطق نفت خيز جنوب و ساير استان ها، تحت حمايت صنعت نفت قرار دارند.از اين رو مي توان گفت که وزير نفت در حوزه مسووليت اجتماعي، حتي فراتر از تکاليف عمل کرده و ارائه اظهارنظرهايي که صرفاً از جهت گيري هاي شخصي نشات مي گيرد، دور از انصاف است. حضور فعال بيش از 160 تيم در رشته هاي مختلف ورزشي، از تيم هاي پايه گرفته تا بزرگسالان، گواه اين موضوع است که نفت در بخش قهرماني هم هزينه مي کند. به طور مثال حضور تيم هاي نفت اهواز، نفت اميديه، نفت و گاز گچساران، نفت مسجدسليمان و ملي حفاري اهواز در رشته فوتبال و فوتسال که همراه با تيم هاي پايه افزون بر بيش از 20 تيم مي شود، حکايت از اين موضوع دارد که نفت به ورزش قهرماني هم بها مي دهد.نکته جالب توجه اين است که بيشتر بازيکنان اين تيم ها، جوانان بومي و فرزندان نفتي هستند که در مسابقات مختلف، در ليگ هاي کشوري و استاني نيز نتايج قابل قبولي گرفته اند و به ورزش کشور هم کمک مي کنند.البته اين بخش کوچکي از حضور نفت در ورزش قهرماني است؛ چراکه تمامي اين شرکت ها و شرکت هاي ديگري مانند پالايش نفت آبادان، پتروشيمي بندر امام و ساير پتروشيمي ها و حتي پالايشگاه هاي ديگر، علاوه بر فوتبال، در رشته هايي چون کشتي، وزنه برداري، واليبال، بسکتبال، هندبال، گلف، دووميداني، تنيس روي ميز، تنيس خاکي، شنا، واترپلو و... در دو بخش بانوان و آقايان  و در تمام رده هاي سني از نونهالان تا بزرگسالان در ورزش قهرماني کشور حضوري فعال دارند و عناوين بي شماري به دست آورده اند، حتي در برخي رشته ها با حضور در مسابقات بين المللي با نام نفت، براي کشور عناوين قهرماني کسب کرده اند، مانند درخشش تيم هاي بسکتبال نفت آبادان يا پتروشيمي بندر امام که در آسيا با کسب مقام قهرماني و سومي خوش درخشيدند يا تيم وزنه برداري ملي حفاري و مناطق نفت خيز جنوب که بر بام آسيا ايستادند يا دووميداني کاران نفت تهران که در مسابقات آسيايي براي کشور مقام کسب کردند و ده ها عنوان قهرماني ديگر که سوابق آن موجود است.  از اين رو تأکيد مي کنيم که نفت همسو با اهداف مسووليت اجتماعي خود و با هزينه کردن در بخش ورزش قهرماني، باعث کشف استعدادهاي بومي، بخصوص در استان خوزستان شده که از دل آنها قهرمانان ملي بيرون مي آيد. با اين اوصاف بايد گفت که ابلاغيه اخير وزير نفت به هيچ عنوان جايگاه ورزش در صنعت نفت را تضعيف نمي کند؛ بلکه روح اين ابلاغيه باعث تقويت جايگاه ورزش کارکنان و خانواده هاي آنان و ورزش قهرماني هم مي شود.

تمکين از قانون

آنچه در خصوص اين موضوع به صراحت مي توان عنوان کرد، آن است که حساسيت هاي به وجود آمده درباره اين ابلاغيه و هجمه هاي اخير، ناشي از آگاهي نداشتن افراد از قانون برنامه پنجم و ششم توسعه است که به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده و اتفاق جديدي نيست. بر مبناي ماده 13 قانون برنامه پنجم و ماده 94 قانون برنامه ششم توسعه، هرگونه هزينه در ورزش حرفه اي از سوي دستگاه هاي اجرايي کشور ممنوع اعلام شده و بعيد مي دانيم منتقدان ابلاغيه، از وزارت نفت و شخص آقاي زنگنه انتظار داشته باشند که خارج از محدوده قانون عمل کند. بنابراين اگر افرادي به بند(2) سياست هاي ابلاغي هزينه اي حوزه ورزش صنعت نفت اعتراضي دارند، بايد اعتراض خود را متوجه اين قانون بدانند، نه وزارت نفت که قصد رعايت کامل قوانين را دارد. در خصوص تيم هاي فوتبال نفت آبادان، پارس جنوبي جم و مسجدسليمان که در زمره ورزش حرفه اي فعاليت مي کنند، بايد گفت که با استناد به قوانين وزارت ورزش و جوانان و همچنين بر مبناي قوانين فدراسيون جهاني فوتبال (FIFA) وکنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC)، تيم هاي فوتبال ليگ برتر ايران،  حرفه اي محسوب مي شوند و بايد در قالب قانون تجارت  غيردولتي- ثبت شرکت ها  فعاليت کنند، از اين رو بايد از سيستم دولتي جدا شوند.

 

ادامه روند شکست ناپذيري نفتي ها در ليگ برتر فوتبال

اگر بگوييم تيم هاي نفتي حاضر در ليگ برتر فوتبال ايران در ليگ نوزدهم نتايج قابل قبولي گرفته اند، پر بيراه نگفته ايم و بايد اذعان کرد که با توجه به امکانات و شرايطشان، يکي از بهترين دوره هاي فوتبالي خود را درحالي که يک سوم فصل طي شده، پشت سر گذاشته اند.

تيم فوتبال نفت مسجدسليمان با هدايت مهدي تارتار در طول 9 هفته گذشته، به هيچ تيمي نباخته است. نفتي هاي مسجد سليمان در هفته نهم و در دربي خوزستان، ميزبان فولاد خوزستان بودند که بعد از 90 دقيقه، به تساوي بدون گل رضايت دادند؛ البته شاگردان تارتار 2 گل در اين ديدار به ثمر رساندند که داور، آنها را مردود اعلام کرد.

نفت آبادان، ديگر تيم نفتي حاضر در اين رقابت ها که اين هفته به قائمشهر رفته بود، موفق شد نساجي اين شهر را در خانه اش متوقف کند. شاگردان اسکوچيچ مانند شاگردان تارتار در اين ديدار يک گل به ثمر رساندند که داور آن را قبول نکرد تا آنها هم بعد از 90 دقيقه، به تساوي بدون گل رضايت دهند. تيم فوتبال نفت آبادان به جز شکست در هفته دوم در تهران، مقابل پرسپوليس در 8 ديدار ديگر به هيچ تيمي در بيرون و داخل خانه نباخته است.

پارس جنوبي جم ديگر تيم نفتي حاضردر رقابت هاي ليگ برتر فوتبال ايران نيز مانند دو هم نام خود در اين هفته بازنده نبود. شاگردان فراز کمالوند در هفته نهم در خانه موفق شدند تيم صدرنشين سپاهان را با نتيجه يک بريک متوقف کنند؛ البته پارسي ها در بيرون خانه تيم محکمي نبودند؛ اما در خانه و در ورزشگاه تختي جم به هيچ تيمي باج نداده اند و رکورد 5 بازي بدون شکست را به نام خود ثبت کرده اند. پارس جنوبي 5 بازي مقابل تيم هاي ذوب آهن، سايپا، نساجي، صنعت نفت آبادان و سپاهان انجام داده که در هيچ کدام از اين مسابقات، شکستي نداشته است. حاصل کار شاگردان کمالوند در اين بازي ها، يک برد مقابل سايپا و 4 تساوي مقابل تيم هاي ديگر بوده که اين تيم را در خانه شکست ناپذير باقي گذاشته است.

 

صعود مشترک کوهنوردان شرکت ملي نفت و پخش کردستان به بنار سور

به مناسبت روز ملي كوهنوردي،گروه كوهنوردي شركت ملي نفت ايران در يک برنامه مشترک با کارکنان پخش منطقه کردستان به کوه بنارسوركيوه (به معني كوه قرمز) كه حدفاصل بانه و سردشت به طرف مرز ايران وعراق قراردارد، با ارتفاع 2500 متري صعود کردند.

کوهنوردان شرکت ملي نفت ايران صبح زود به اتفاق كاركنان منطقه پخش كردستان صعود به سمت قله را شروع کردند و بعد از پيمودن حدود 6 ساعت، از ميان دره ها با شيب ملايم و در بعضي جاها شيب تند و عبور از ارتفاعات و روستاهاي قادر بيك، كوخ يونس، ارمرده، مني سارگ وسوربان به قله رسيدند.

 اعضاي گروه كه موفق به اخذ گواهينامه صعود شدند، عبارتند از:

عبدالله گيتي منش، آكو رحماني، خالداريان، اكبررشيد نژاد، واحد بلالي، راشد روحي، مسعود احمدي، آرش مهرپناه، ستارمراديان، كمال محمدي، اميدحسيني، عبدالله محمودي، مصطفي فرجي، نوري نصرالله زاده، لقمان عبداللهي، (خالد عباسيان، حامدعباسيان ومحمدرموزي راهنماهاي محلي)، مصطفي قادرسرخي نژاد، محمدعلي شيخلو، صفرعلي كشاورز، فريدون ابوقداره، سيد مصطفي احمدي نسب، مصطفي باقري، ناصرقره باقري، محمدعلي عبادي، منصوررشيدي، عبدالله شاهرخ، مسعوداصغري، عبدالله امامي كوهپايه، محمد ديم كاران، موسي الرضا كريميان، محمدعلي مجد، سهيل مجد، مهدي باقر پور( عكاس)، بهنام جداييان(مربي)، ناصر امامي، منصوررحيم زادگان، اميرپور شريف، محسن صداقتي، محمدرضا مرادي، فرامرز فرجي و حسين باقرزاده.

 

درخشش دختران   پتروشيمي بندرامام در تنيس روي ميز

دو تنيسور نوجوان باشگاه پتروشيمي بندرامام توانستند با کسب چند مقام به تيم منتخب جوانان استان خوزستان پيوسته و راهي مسابقات کشوري تنيس روي ميز شوند.

 مسابقات تنيس روي ميز نوجوانان بانوان استان خوزستان به ميزباني اهواز و با حضور 33 بازيکن از سراسر استان خوزستان در مجموعه ورزشي جهان پهلوان تختي برگزار شد.

 در اين مسابقات سارا رمضاني و آيه آباد، دو تنيسور باشگاه پتروشيمي بندرامام با مربيگري زهرا علوي توانستند به ترتيب مقام دوم و چهارم اين مسابقات را کسب کنند.

اين دو نوجوان با کسب اين مقام ها توانستند به جمع تيم منتخب جوانان استان خوزستان پيوسته و خود را براي حضور در مسابقات کشوري تنيس روي ميز آماده کنند.تيم بانوان تنيس روي ميز پتروشيمي بندرامام، چندي پيش توانستند قهرمان مسابقات رنکينگ نوجوانان و آزاد جوانان شهرستان بندرماهشهر در اين رشته شود.