ته سیگارتان را جا نگذارید

شايد اين متن از معدود نوشته هايي باشد که با رويکردي نسبتا مثبت براي افراد سيگاري نوشته مي شود و با يک توصيه و پيشنهاد سعي مي کند آنها را با ضرر کمتري براي محيط زيست تحمل کند. شايد افراد سيگاري در مورد استفاده از سيگار به اطميناني رسيده باشند و همه مضرات آن را هم قبول کرده باشند؛ اما قرار نيست علاوه بر ضرري که براي خود و گاه اطرافيانشان دارند، با ته سيگار کوچکي که ممکن است ناچيز به نظر بيايد، براي محيط زيست هم آلودگي ايجاد کنند.

سيگار جدا از ضرر و زياني که براي سلامت فرد و اطرافيانش که بوي سيگار را استنشاق مي کنند، دارد، عوارض زيست محيطي هم از خود به جا مي گذارد. به عبارتي ممکن است افراد به سيگار کشيدن و همه عوارض آن اصرار داشته باشند؛ اما نبايد با اين انتخاب، به خودشان اجازه بدهند به محيط زيست که به همه انسان ها تعلق دارد، آسيب بزنند. به همين دليل از افراد سيگاري خواسته مي شود که قسمت باقيمانده سيگار يعني فيلتر آن را در طبيعت رها نکنند و آن را داخل سطل زباله هاي قابل بازيافت بيندازند.

ته سيگار، ظاهر کوچکي دارد که ممکن است بسياري از افراد آن را زباله ندانند و به راحتي در هر جايي آن را رها کنند و زير پا بيندازند. در حالي که ماجرا تازه شروع مي شود و اين ته سيگار و فيلتر داخل آن سفري طولاني را در طبيعت شروع مي کند. ته سيگار يک ماده مصنوعي و غير قابل تجزيه است که تصفيه خانه ها نمي توانند مواد آلي سنگين آن را تصفيه کنند و احتمال دارد، اين آلاينده در آب مصرفي مردم وجود داشته باشد. در فيلتر باقيمانده از سيگارهاي دودشده، مواد سمي و فلزات سنگين خطرناک ديگري چون نيکوتين، سرب، مس و کروم هم وجود دارد که در يک بسته متشکل از 12 هزار الياف پلاستيکي در هم تنيده مانند استات سلولز و تجزيه ناپذير جاسازي شده اند؛ موادي که سالانه سبب مرگ ميليون ها پرنده و آبزيان ساکن در تالاب ها، درياچه ها، رودخانه ها و درياهاي آزاد مي شود. بر اساس گفته کارشناسان، تجزيه و تخريب سلولز در طبيعت در شرايط بي هوازي بين يک تا دو ماه، در خاک بين شش تا 9 ماه و در آب هاي شيرين 36 ماه طول مي کشد، بنابراين يکي از معضلات زيست محيطي ناشي از استعمال دخانيات از جمله سيگار، صرف نظر از ضررهاي آن بر سلامت انسان ها، دفع ته سيگارها (فيلتر سيگار) در محيط زيست است که آلودگي خاک و اثرات منفي در رشد گياهان، جانداران و پرندگان را به دنبال دارد. فيلتر سيگار از طريق روان آب ها و باران به جريان هاي آبي منتقل و با ورود به زنجيره غذايي، سبب مسموميت پستانداران دريايي، موجودات آبزي، لاک پشت ها و... مي شود و تنوع زيستي را تهديد مي کند.

متاسفانه فيلترهاي سيگار تخريب پذير نيستند و شماري از مواد بسيار سمي در آنها وجود دارد. اين فيلترها از سلولز استات تشکيل شده اند. به اين معنا که اشعه ماوراي بنفش، اين ماده را به قطعات کوچک تر تجزيه مي کند. با اين حال مواد آلاينده موجود در اين قطعات به طور کامل از بين نمي روند و در نتيجه اين مواد در خاک ها، آبها و سواحلي که در آن زندگي مي کنيم، وجود دارند و ظاهر مناظر ما را زشت و غير جذاب مي کنند. در جنبش هاي زيست محيطي که براي نجات زمين در همه نقاط دنيا و از جمله در ايران فعال شده اند، فعالان محيط زيست به دنبال راه هايي هستند که اولا افراد سيگاري را به نينداختن ته سيگار به طبيعت و دفع سالم آن ترغيب کنند و ديگر اينکه راهکارهايي را براي دفع بهداشتي و برگشت فيلتر به چرخه طبيعت و يا حتي کاهش تعداد آن پيدا کنند؛ اما از آنجا که فيلتر سيگار بخش زيادي از آلودگي ها و سموم سيگار را براي ورود به ريه فرد کاهش مي دهد، کارخانه هاي بزرگ توليد سيگار نمي توانند فيلتر را از سيگار حذف کنند، پس لازم است به دنبال قسمت اول ماجرا يعني دفع بهداشتي ته سيگار از لحظه اول يعني از دست فرد مصرف کننده باشيم. براي اين موضوع هم پيشنهادهاي مختلفي مطرح شده که مستقيم به فرهنگ سازي، تاکيد روي اطلاع رساني و فشار اجتماعي برمي گردد. چنانچه افراد سيگاري در زمان انداختن ته سيگار خود به جايي غير از سطل هاي زباله با واکنش همراهان، دوستان، اعضاي خانواده و يا افراد ديگر در اماکن عمومي رو به رو شوند، قطعا سعي مي کنند آن را در جايي غير از سطل زباله رها نکنند. بسياري از مسافران و گردشگراني که سيگاري هستند، بطري آب يا نوشابه اي را در کوله يا خودروي خود دارند تا فيلترها را به طور جداگانه در آن جمع کنند و يکجا به سطل زباله بيندازند. مهم اين است که افراد به اين موضوع اهميت دهند، اينکه چطور اين کار را اجرايي کنند، به ابداع و ابتکار افراد برمي گردد؛ اما برندي ايراني هم پيشنهاد جالبي براي جلوگيري از دفع غير بهداشتي فيلتر سيگار پيشنهاد داده که مي تواند جذاب باشد. اين گروه جوان که نام گروهشان «سيگارس» است، پاکت هاي سيگاري را توليد مي کند که به «مصرف کنندگان سيگاري است که براي محيط زيست خود اهميت قائل هستند» اختصاص دارد. افراد سيگاري مي توانند فيلتر سيگار را در اين پاکت ها که چند بار مصرف است، نگه دارند و در زمان مناسب آنها را در سطل زباله خالي کنند. در واقع «سيگارس»، يک زيرسيگاري چند بار مصرف است که مثل پاکت سيگار کوچک است و در جيب جا مي شود و مي توان آن را همراه خود داشت.

 

یکی از کارشناسان فنی شرکت ملی حفاری ایران موفق شد

ساخت پمپ هیدرولیک تیغه ای تاپ درایو حفاری

 

کارشناس تعمیرات مکانیک تاپ درایو (گرداننده فوقانی دستگاه حفاری) مدیریت نگهداری و تعمیرات شرکت ملی حفاری ایران موفق به ساخت پمپ هیدرولیک تیغه ای این تجهیز با افزایش راندمان کار شد.  عبدالله ارزانی که 10 سال است در مدیریت نت به کار اشتغال دارد، در این باره گفت: با توجه به نیاز مبرم به پمپ تیغه ای در سیستم روانکاری گیربکس تاپ درایو دکل حفاری و ایجاد اختلال در این سیستم و به سبب ضعف در متعلقات داخلی پمپ برای افزایش راندمان، تدابیری اصلاحی اندیشیده شد.  وی افزود: در این ارتباط، با تغییرات بهینه در سیستم پره های انتقال سیال و مکانیکال و جایگزین بلبرینگ مناسب برای مجموعه، زمینه افزایش راندمان، آسان سازی تعمیر، کاهش زمان انتظار و بهینه سازی محصول فراهم شد که ضمن کاهش هزینه، موجب بومی سازی این قطعه کاربردی نیز شده است.

ارزانی با اشاره به اینکه به جز مورد پیش گفته، در سال های اخیر مبادرت به ابداع چند طرح دیگر کرده که همگی به ثبت رسیده است، اظهار کرد: گریس پمپ پنوماتیک هوشمند با قابلیت شمارش دفعات پمپاژ، گریس پمپ هیدرولیکی اتوماتیک دبی متغیر صنعتی، سیستم روانکاری اتوماتیک گیربکس تاپ درایو حفاری و سیستم روانکاری گیربکس تاپ درایو حفاریMH با قابلیت مستقل سازی از واحد HPU از جمله این ابداعات است.  این کارشناس فنی شرکت ملی حفاری ایران توضیح داد: دستگاه تاپ درایو (گرداننده فوقانی) بخشی از تجهیزات اصلی در دکل های حفاری نفت و گاز است که عملیات اتصال لوله های حفاری یا راندن جداری چاه به هنگام عملیات حفاری را به عهده دارد.

 

شهر دیوونه

شهر ديوونه، نام آلبوم جديد احسان خواجه اميري است که ترانه هاي آن را  زهرا عاملي، ساره تاجيک، آرش مهرابي، عاطفه حبيبي، روزبه بماني ومهدي ايوبي سروده اند و اميرحسين فيضي، وحيد پويان، فرشيد ادهمي، احسان خواجه اميري، بهداد ظهراني و پدرام کشتکار ازآهنگسا زان آن بوده اند. اين آلبوم در بهمن سال97 منتشر شده است.

 

و سپس هیچ کس نبود

اين رمان، يکي از معروف ترين داستان هاي اسرارآميز جهان است که از سوي آگاتا کريستي، ملقب به ملکه جنايت، نوشته شده و يک فيلم تلويزيوني نيز بر اساس اين کتاب و با همين نام ساخته شده است.

شهرت آگاتا کريستي به 66 رمان و 14 داستان او در ژانر راز و رمز است. بيش از 30 فيلم نيز بر اساس اين داستان ها ساخته شده است.

 در آغاز داستان، آنها 10 نفر بودند و مجموعه اي عجيب و غريب از غريبه ها که براي آخر هفته به جزيره اي خصوصي احضار شده بودند و ميزبانشان، ميليونري غيرعادي و ناشناس است که در جزيره حضور ندارد. تمام چيزي که مهمانان با هم در آن اشتراک دارند، گذشته کثيفي است که مايل نيستند آشکارش کنند و رازي که سرنوشتشان را رقم مي زند.

هر کدام از آنها، براي قتل علامتگذاري شده اند و يکي يکي به دام مرگ مي افتند و قبل از اينکه آخر هفته تمام شود، هيچکس باقي نمي ماند.

بر اساس اين داستان اجراي تئاتري از سوي خود کريستي تنظيم شد و برخلاف متن اصلي بزرگترين تغييري که در آن داد، اين بود که دو تن از شخصيت هاي نمايشنامه (و متعاقباً در همه نسخه هاي تلويزيوني و سينمايي) در پايان داستان نجات يافتند.

 بايد همواره به خاطر داشت که فقط خود کريستي - و نه کسي ديگر- مسؤول اين تغيير فاحش در انتهاي قصه است. براساس اين رمان، لااقل پنج اقتباس سينمايي و تلويزيوني ساخته شد که تا حد زيادي به طرح اوليه وفادار بودند و تعداد بي شماري اقتباس آزاد نيز موجود است.

 

رد خون

رد خون، دنباله فيلم سينمايي ماجراي نيمروز به کارگرداني محمدحسين مهدويان، تهيه کنندگي سيد محمود رضوي و نويسندگي حسين تراب نژاد و ابراهيم اميني محصول سال 1397 است. اين فيلم در سي وهفتمين دوره جشنواره فيلم فجر رونمايي شد و با نامزدي در 12 رشته اين جشنواره، توانست 3 سيمرغ بلورين به دست آورد. جواد عزتي، بهنوش طباطبايي، هادي حجازي فر و محسن کيايي از بازيگران مطرح اين فيلم در حال اکران هستند.