گفت وگو با مشاور امور زنان و خانواده  مديريت اکتشاف  شرکت ملي نفت

توانمندی ها محدودیت ها را کمرنگ کرده است

مشعل: امور زنان و خانواده، به عنوان يکي از بخشهاي لازم، اما کمتر پرداخته شده شرکت هاي زيرمجموعه هاي دولتي و از جمله صنعت نفت، تحولات و برنامه هاي ريز و درشت زيادي دارد که يا گفته نشده و يا در ميانه خبرهاي مهمتر عموما ناديده گرفته شده است. افزايش تعداد کارکنان زن و موفقيت هاي قابل توجه و چشمگير آنها در موقعيت هاي مختلف کاري آنقدر بوده که ديگر نمي توان از کنار اين بخش جدايي ناپذير شرکت ها و سازمان ها بي تفاوت عبور کرد.

ليلا عبدالله زاده، مشاور مدير اکتشاف شرکت ملي نفت ايران در امور زنان و خانواده است که علي رغم تصدي مسؤوليت «کارشناس پژوهش در امور مهندسي نفت»، مسؤوليت مشاور مدير در امور زنان و خانواده و چند وظيفه ديگر را هم به عهده دارد. وظايفي که به گفته او چارت سازماني و منفعت مادي ندارند؛ اما او و ديگر زنان همکارش در مديريت اکتشاف، سال هاست که آن وظايف را انجام مي دهند.  او حدود 20 سال سابقه کار در مديريت اکتشاف دارد و شروع به کارش هم از سال 78 با مديريت اکتشاف بوده و از سال 94 نيز به عنوان مشاور مدير در امور زنان و خانواده معرفي شده است. رشته تحقيقي او شيمي بوده و سال ها قبل همانند بسياري از کارکنان نفت از طريق آزمون جذب نفت شده است. عبدالله زاده همواره به دنبال امور اجرايي بوده است، به همين دليل پيگيري ارتقاء جايگاه زنان شاغل در مديريت اکتشاف و ساير مسؤوليت هاي اجتماعي را به عهده گرفته است.  او فرهنگ سازي و تغيير نگرش مديران، شناسايي زنان توانمند و تهيه بانک اطلاعاتي از آنها، ارتقاء توانمندي هاي زنان شاغل، پيگيري مطالبات آنها و ... را از مهمترين وظايف امور زنان و خانواده بر مي شمرد و مي گويد: موفقيت در برگزاري نشست هاي تخصصي و کارگاه هاي آموزشي در حوزه زنان و خانواده نشانه توجه مديريت اکتشاف به اين حوزه است، چرا که از زمان تصوي اين مسئووليت تاکنون 19 نشست و کارگاه برگزار شده است.  او مي افزايد: به جز برخي کارگاه ها، که در حوزه سلامت خانم هاست، ساير کارگاه ها با حضور همکاران مرد و زن برگزار شده و اتفاقا همکاران مرد از برگزاري کارگاه ها و دريافت فايل جلسات استقبال ميکنند و اين فايل ها را در اختيار خانواده خود قرار مي دهند.

 مشارکت آقايان در کارگاه ها چشمگير است

او مي گويد: در آخرين کارگاه آموزش توان افزايي که با موضوع مديريت استرس برگزار شد، 40 درصد شرکت کنندگان، آقايان بودند و اين توجه و همراهي قوت قلبي براي او و همکارانش بوده است. عبدالله زاده مي افزايد: کارگاه ها عموما با محوريت توان افزايي زنان شاغل و مهارت هاي ارتباطي درون خانواده بوده و برترين کارگاه با محوريت خانواده و با رويکرد تئوري انتخاب و با تدريس دکتر علي صاحبي برگزار شد و مديران و همسران آنها در آن حضور داشتند و استقبال زيادي از آن صورت گرفت.
او يکي ديگر از کارگاه هاي مورد استقبال را «تحکيم بنيان خانواده براي همسران همکاران اقماري» عنوان مي کند و ادامه ميدهد: کارگاه هايي براي توان افزايي فردي، شغلي و اجتماعي زنان شاغل و نقش زنان در توسعه، ارتقای سلامت و بهبود کيفيت زندگي با رويکرد خودمراقبتي نيز برگزار شده که بيشتر درباره پيشگيري از بيماري هاي جسمي و روحي و آسيب هاي اجتماعي مبتلا به خانم ها بوده است.
عبدالله زاده مي گويد: تلاش مي کنيم در هر سال حداقل 5 کارگاه متناسب با نيازهاي کارکنان و رويکردهاي سازمان برگزار شود که البته موضوعات ارتقای توانمندي زنان و خانواده و خودمراقبتي در اولويت قرار دارد. مشاور امور زنان و خانواده مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت، با بيان اينکه خدمات مشاوره اي به همکاران، از سوی افرادي مسلط و با تعامل خوب که از کيفيت عملکرد بالايي برخوردار هستند، انجام مي شود، می گوید: به عنوان نمونه دکتر اسکيان، داراي مدرک دکترا روانشناسي به عنوان مشاور در امور خانواده يک روز در هفته به شرکت مي آيند و مشاوره مي دهند و جالب است بدانيد که وقت هاي اين مشاور با توجه به استقبال همکاران تا دو ماه آينده پر است. اين در حالي است که در ابتدا فرهنگ مشورت با مشاور بسيار ضعيف بود و پيش بيني استقبال کمي مي شد، اما با فرهنگ سازي صورت گرفته، استقبال زيادي از مشاوره ها شد و 30 درصد از مخاطبان اين مشاور را آقايان تشکيل مي دهند و بسياري از کارمندان مراجعه مي کنند و خواستار ادامه اين روند هستند.

 نگاه مثبت مديريت اکتشاف به ما انگيزه داد

او ادامه مي دهد: علي رغم شرايط بودجه و محدوديت هاي مالي به وجود آمده با مساعدت مهندس هندي، مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران و همکاري خانم اسکيان، اين ارتباط مستمر باقي مانده است.
عبدالله زاده به همراهي و ديد مثبت مديريت فعلي اکتشاف شرکت ملي نفت و نگاه متفاوت و مثبت تر مهندس سید صالح هندي که زمينه انگيزه بيشتر را فراهم کرده، اشاره دارد و مي گويد: وجود جايگاه مشاور امور زنان و خانواده و اجراي ماموريت هاي مختلف، نگاه ها را به اين حوزه تغيير داده و در عين حال افزايش حضور خانم ها در شرکت هاي تابعه و وابسته به وزارت نفت، سطح بالاي تحصيلات و توانمندي ها و ... نگاه مديران ارشد و مياني را به حضور زنان تغيير داده است. پيش از اين تصور بر اين بود که خانم هاي شاغل صرفا در سمت منشي گري فعال هستند و زنان عمدتا براي سمت هاي غير فني معرفي مي شدند، اما با تلاش هاي انجام شده الان اين نگاه کمرنگ تر شده و در مديريت اکتشاف، مديران ديد مثبت و همراهي خوبي با زنان شاغل و توانمند دارند.

عبدالله زاده با اشاره به محدودیت ها و چالش های پیش روی امور زنان و خانواده ، به نبود ساختار و سمت مشاور امور زنان و خانواده اشاره کرد و افزود: درست است که من یا هر کدام از مشاوران امور زنان با جان و دل این مسئولیت را پذیرفته ایم اما برای امور مختلف مثل برگزاری کارگاه های آموزشی ، نیاز به ارتباط با واحدهای مختلف داریم که درخواست این کمک ها بدون ساختار مصوب و بودجه مشخص کار را سخت می کند. او تاکيد دارد که بسياري از زنان به دليل عدم انتصاب مسؤوليت هاي رده سرپرستي و در نتيجه عدم تجربه کافي مسؤوليت هاي حساس را در شرکت هاي سازمان ها نمي پذيرند و مي گويد: عدم اعتماد و حمايت از سوي خانواده و همسر، بي اعتمادي برخي از رؤسا به کارمند زن و... هنوز هم وجود دارد که با فرهنگ سازي تلاش داريم اين نگاه را تغيير دهيم. در عين حال برخي از دوره هاي آموزشي و ماموريت ها در داخل يا خارج از کشور برگزار مي شود که زنان براي حضور در آنها موفق به جلب موافقت خانواده خود نشده و زمينه بهبود شرايط شغلي آنها فراهم نمي شود.   او با بيان اينکه تفاوت نگاه بين همکاران مرد و زن در ميان مديران ارشد کمرنگ شده؛ اما هنوز وجود دارد و لازم است زنان موفق نفت را بيشتر معرفي کنيم، ادامه مي دهد: بزرگترين چالش زنان، عدم برخورداري از امکانات و مزايا به صورت عادلانه است. به عنوان نمونه علي رغم اينکه همکاران زن و مرد سرانه مساوي در بيمه پرداخت مي کنند اما کارمندان زن امکان استفاده از تسهيلات درماني براي فرزندانشان را ندارند که به نظر مي رسد در اين خصوص و موارد مشابه بايد در قوانين بازنگري صورت گيرد.

 اميدواريم کلاس هاي تعطيل شده دوباره فعال شود

او با اشاره به برگزاري کلاس هاي آموزشي و ورزشي براي بانوان در اين مجموعه مي گويد: تاکنون کلاس هاي بدنسازي، يوگا، تيراندازي و اردوهاي ورزشي را براي بانوان برگزار کرديم و شرايط استفاده از استخر براي کارکنان فراهم شده است. البته برخي کلاس ها مثل يوگا و بدنسازي به دليل مشکلاتي فعلا تعطيل هستند که خواستار و پيگير برگزاري مجدد آنها هستيم. همچنين برگزاري کارگاه آموزشي در پارک گياه شناسي از ديگر اقدامات بوده که با استقبال همکاران رو به رو شد.

او با اعلام اينکه هر سال دو بار نمايشگاه عفاف و حجاب در مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت برگزار مي شود، مي افزايد: اين نمايشگاه در راستاي ترويج فرهنگ عفاف و حجاب و تاکيد بر فرم و پوشش اداري و تسهيل خريد براي همکاران برگزار مي شود. همچنين اقدام هاي ديگري همچون برگزاري «جشنواره غذاي سالم»، «اولين برنامه ژئوتوريسم»، «اولين جشنواره يلدا» و «نمايشگاه عکاسي تخصصي زمين شناسي» را هم انجام داده ايم که همه آنها پربار بود و استقبال زيادي از آنها صورت گرفت.

عبدالله زاده با اشاره به امور خيريه اي که از گذشته در مديريت اکتشاف وجود داشته است، مي گويد: از سال 96 و از زماني که آقاي هندي در اين مديريت حضور داشتند، پيشنهاد شوراي نيکوکاري مطرح و با مساعدت هاي وي اساسنامه آن تنظيم و کار رسميت پيدا کرد.

او مي افزايد: از گذشته وام هايي با مبلغ کم براي امور ضروري وجود داشت؛ اما در ادامه محور اصلي امور خيريه، «کمک به آموزش و تحصيل کودکان مناطق محروم تهران» شد و در اولين اقدام، فرزندان ايتام و کودکان بدسرپرست يا بي سرپرست در دستور کار قرار گرفتند و در حال حاضر سه مدرسه در جنوب تهران را پوشش مي دهيم که يکي از اين مدارس 49 کودک با بيماري خاص دارد. بتازگي هم با بيمارستان مفيد مذاکراتي داشتيم و قرار شد در حد توانمان چند کودک را تحت پوشش داشته باشيم.

او مي گويد: درعين حال براي افزايش درآمدهاي خيريه از نيروهايي که فعاليت و توانمندي هنري دارند، درخواست همکاري کرديم و به کمک آنها کلاس هاي آموزش نقاشي و ويتراي برگزار و هزينه برگزاري آن را به حساب شوراي نيکوکاري واريز مي کنيم. همچنين در کنار اين کارها نمايشگاه خيريه براي فروش محصولات هنرجويان و هنرمندان برگزار مي کنيم و درآمد آن هم به خيريه (شوراي نيکوکاري) اختصاص مي يابد؛ البته اين درآمدها جدا از کمک هاي همکاران مديريت اکتشاف است که معمولا به صورت ماهيانه و مستمر به حساب خيريه واريز مي شود.

 

اپلیکیشن های کاربردی 

AMOLED Walls

اين برنامه، بيش از 100 ها تصوير زمينه را در اختيار شما قرار مي دهد، اما وجه تمايز اين اپليکيشن با ساير نرم افزارهاي وال پيپر در اين است که تصاوير موجود در اين نرم افزار، همگي از عمق زياد رنگ مشکي برخوردار هستند که براي نمايشگرهاي «امولد» بسيار مناسب است.

MNML Screen Recorder

اين برنامه، يک نرم افزار فيلمبرداري از صفحه نمايش است که براحتي از نوار اعلان فعال مي شود. نکته قابل توجه در اين برنامه، نبود هيچ گونه تبليغات و کيفيت بالاي فيلمبرداري در آن است.

GSam Battery Monitor

با استفاده از اين اپليکيشن اندرويدي مي توانيد تقريبا به هر گونه اطلاعات مرتبط با باتري دستگاه که به آن فکر مي کنيد، دسترسي داشته باشيد. اين برنامه ليستي از اطلاعات جامع را در اختيار کاربر قرار مي دهد و بدون ترديد يکي از کاربردي ترين برنامه هاي اندرويدي کنوني موجود محسوب مي شود.

 

داستان عکس

7 مهر، روزي است که به بهانه رشادت هاي آتش نشانان، روز ملي آتش نشاني و ايمني نامگذاري شده است. سال 1359 درست در همين روز بود که پالايشگاه آبادان در جنگ ايران و عراق از سوي دشمن مورد حمله هوايي قرار گرفت. پس از اين اتفاق، آتش نشانان براي اطفاي حريق وارد عمل شدند؛ اما اين بار آتش تنها دشمن آنها نبود؛ بلکه در حين اطفاي حريق بار ديگر اين پالايشگاه بمباران شد و تعداد زيادي از آتش نشانان در اين حادثه شهيد شدند.