فواید مصرف گوشت بلدرچین

اين حيوان ريزجثه پرجنب و جوش که از خانواده قرقاول است، گوشت لذيذي دارد که بسيار پرخاصيت است. در طب سنتي هم به خواص گوشت بلدرچين اشاره شده است، در حالي که بيشتر افراد از فوايد مصرف  آن  آگاه نيستند، به همين بهانه در ادامه به برخي خواص و فوايد گوشت بلدرچين اشاره کرده ايم.

خوراک بلدرچین

مواد لازم:

بلدرچین: 5 عدد

پیاز: 2 عدد بزرگ

سیب زمینی: یک عدد

فلفل دلمه ای: یک عدد

قارچ: 3 عدد خرد شده

کره : یک قاشق سوپخوری

رب انار: یک قاشق سوپخوری

رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن مایع: به میزان لازم

رزماری (اختیاری)

طرز تهیه

پیازها را خیلی ریز خرد می کنیم و با یک قاشق سوپخوری کره و یک قاشق روغن مایع روی حرارت ملایم گاز تا جایی که آبش گرفته شود، سرخ می کنیم. بلدرچین ها ی تمیز و  شسته شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طلایی شود. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و یک عدد فلفل دلمه ای که نگینی خرد شده را روی بلدرچین ها می ریزیم. یک لیوان پوره گوجه فرنگی یا یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی هم به دیگر مخلفاتمان اضافه می کنیم. تا سرخ شدن رب به تفت دادن مواد ادامه می دهیم. بوی خامی رب  که گرفته شد، کمی آب جوش به غذا اضافه می کنیم تا روی بلدرچین ها را بپوشاند.  سیب زمینی را درشت خرد کرده و به ظرف غذایمان اضافه می کنیم و روی شعله ملایم می گذاریم تا جا بیفتد. در 10 دقیقه پایانی هم قارچ خرد شده و یک قاشق سوپخوری رب انار اضافه می کنیم. افزودن رب انار در آخرین مرحله پخت، باعث می شود رنگ خورش  و سیب زمینی تیره نشود. در صورت داشتن رزماری می توانید در 10 دقیقه اول پخت، یک شاخه آن را روی بلدرچین ها بگذارید، این کار عطر خوبی به غذای شما می دهد.

تقویت استخوان ها

گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم است. دو ماده مغذی که فواید زیادی برای سلامت استخوان ها دارند. با مصرف گوشت بلدرچین می توان از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کرد.

ترمیم بافت های بدن

از دیگر فواید استفاده از گوشت بلدرچین، باید به ترمیم بافت های آسیب دیده بدن اشاره کرد. پروتیین موجود در گوشت بلدرچین به بازسازی بعضی از بافت ها و سلول ها کمک می کند و می تواند میزان تولید هورمون ها و آنزیم ها را در بدن افزایش دهد.

رفع مشکلات گوارشی

اختلال در دستگاه گوارش، فرایند هضم و جذب مواد غذایی را مشکل می کند و ریسک

 مشکلات گوارشی را بالا می برد. مطالعات انجام شده، نشان داده که مصرف منظم گوشت بلدرچین می تواند بسیاری از این مشکلات را برطرف کند و دستگاه گوارشی را در وضعیت مطلوبی قرار دهد.

تقویت کننده سیستم ایمنی

مصرف منظم گوشت بلدرچین به دلیل دارا بودن ترکیبات مغذی، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. محققان می گویند  مصرف گوشت این پرنده کوچک،باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و  ابتلا به بیماری ها را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. علاوه بر این، داشتن سیستم ایمنی قوی باعث می شود باکتری ها و انگل هایی که احتمال ورود آنها به بدن وجود دارد نیز نابود شوند.

مقابله با کم خونی

آهن موجود در گوشت بلدرچین، کمبود خون در بدن را جبران می کند و نقش زیادی در مقابله با بیماری های کم خونی دارد.

مراقبت از پوست

گوشت بلدرچین نه تنها دارای ویتامین A و ویتامین B است، بلکه ویتامین E هم دارد. ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین در جلوگیری از پیری زودرس بسیار موثر است. همچنین با مصرف گوشت بلدرچین می توانید به بازسازی پوست نیز کمک کنید.

سلامت قلب

پروتيين موجود در گوشت بلدرچين، سطح کلسترول بد خون (LDL) را در بدن پايدار مي کند. به همين دليل متخصصان، استفاده از گوشت بلدرچين را براي سلامت قلب توصيه مي کنند.

مشکلات تنفسي

يکي از مهم ترين فوايد گوشت بلدرچين، برطرف کردن مشکلات تنفسي است. محققان معتقدند که مصرف گوشت بلدرچين مي تواند به رفع مشکلاتي چون آسم، توبرکلوزيس و ديستروفي عروقي کمک کند.

تامين انرژي بدن

گوشت بلدرچين داراي مقادير زيادي ويتامين B2 است که مي تواند کربوهيدرات ها را به قند تبديل کند. اين قندها به عنوان ماده انرژي زا از سوي بدن مورد استفاده قرار مي گيرند.

توصیه

درست است که گوشت بلدرچین فواید زیادی دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می تواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند. این مشکلات عبارتند از:

- مشکلات کلیوی

- تشکیل سنگ کلیه

- جلوگیری از جذب مواد مغذی

- صدمه دیدن متابولیسم

- تجمع کلسترول

- پایین آمدن فشار خون

 

ژله ویترینی گل رز

 

مواد لازم:

ژله آلوئه ورا: 2 بسته

ژله هلو :يک و نيم بسته

بستني ليواني وانيلي :يک عدد

طرز تهيه گل رزها:

يک بسته ژله هلو را با يک دوم ليوان آب جوش حل و بعد روي حرارت کتري بن ماري مي کنيم. در همان حالت 2 قاشق غذاخوري بستني را اضافه مي کنيم. خيلي هم نمي زنيم، چون مي خواهيم دو رنگ شود. ظرفي 25×15 انتخاب و آن را خيس مي کنيم، سپس کيسه فريزر را ته ظرف پهن کرده و ژله را رويش مي ريزيم. به مدت يک ربع در يخچال مي گذاريم. حالا ژله ما آماده است. براي اينکه آن را به شکل گل دربياوريم، بايد يک برش صاف و يه برش دالبر بزنيم.

روش تهيه ژله

براي اين مدل قالب که ژله به سختي از آن جدا مي شود، يک بسته ژله آلوورا را با يک ليوان آب جوش حل و بن ماري مي کنيم تا سفت تر شود و راحت از قالب در بيايد. کف قالب را خوب چرب مي کنيم و ژله را مي ريزيم، وقتي نيم بند شد گل رزهايمان را رويش مي چينيم، سپس بسته بعدي آلوورا را با يک و نيم ليوان آب جوش حل و بن ماري مي کنيم، وقتي خنک شد طي دو مرحله روي گل رزها مي ريزيم تا گل ها بالا نياد و در آخر هم پنج قاشق ژله هلو را با سه چهارم ليوان آب جوش حل و بن ماري مي کنيم، وقتي خنک شد، دو قاشق غذاخوري بستني وانيلي را که به دماي محيط رسيده به آن اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا يک رنگ در بيايد و روي مابقي ژله مي ريزيم. وقتي ژله خوب بست، آن را به مدت نيم ساعت بيرون مي گذاريم تا به دماي محيط برسد، سپس روي آن را کمي سشوار مي گيريم تا به راحتي برگردد. حالا ژله شما آماده است.

 

حلوای دورنگ سنتی

مواد لازم:

آرد :دو و یک دوم پیمانه

کره :۱۰۰گرم

پودر قند :یک پیمانه

پودرهل : یک قاشق سوپخوری

پودر کاکائو :یک قاشق چایخوری

پودر پسته : برای تزیین

وانيل : به میزان لازم

طرز تهیه:

آرد را درون قابلمه می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم و مدام هم می زنیم تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی هم رنگش تغییر کند (تقریبا ۴۵ دقیقه)، سپس کره را کم کم اضافه می کنیم (این مرحله خیلی مهم است، باید مواظب باشیم که مواد نه خیلی سفت شود و نه حالت شل پیدا کند). اول ۵۰ گرم کره را اضافه می کنیم، بعد ۵۰ گرم بعدی را تا جایی که نیاز باشد کم کم اضافه می کنیم، کره را به مدت یک دقیقه باید تفت بدهیم. آن را از روی حرارت برمی داریم و صبر می کنیم تا کمی از حرارت بیفتد. پودر قند و پودر هل را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشیم تا مواد سرد نشود، چون موادمان حالت خمیری ندارد، اگر سرد شود، نمی توان در ظرف آن را فشرده کرد. نصف مواد آماده را برمی داریم و تا قالب گرم است، درون آن می ریزیم، سپس با پشت قاشق فشار می دهیم تا خوب فشرده شود.(برای این کار می توان از ظرف پیرکس مستطیلی استفاده کرد)

به نصف دیگر مواد پودر کاکائو اضافه می کنیم و با قاشق خوب هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند. حالا این مواد کاکائویی را روی مواد قبلی می ریزیم و کار قبلی را تکرار می کنیم. با پشت قاشق فشار می دهیم تا مواد خوب فشرده و منسجم شود. در آخر هم روی آن پودر پسته می پاشیم.

مي توانيد اول حلوای كاكائويي را بريزيد، سپس حلواي ساده یا اینکه اول حلوای ساده را بریزید بعد کاکائویی، این بستگی به سلیقه شما دارد. ظرف حلوا را داخل یخچال قرار می دهیم تا خنک شود. زمانی که خوب خنک شد، آن را بیرون می آوریم و اجازه می دهیم به دمای محیط برسد، حالا حلوای آماده را به صورت لوزی برش می زنیم و در ظرف مورد نظر می چینیم.

 نکته: به جای کره می توانید از روغن جامد یا مخلوطی از روغن جامد و روغن مایع (نصف نصف ) هم استفاده کنید، ولی حلوا با کره حلوا لطیف تر می شود.

حتما صبر کنید که آرد و کره کمی از حرارت  بیفتد، بعد پودر قند را اضافه کنید.

به هیچ وجه آرد را با حرارت متوسط یا زیاد تفت ندهید، چون رنگش زود عوض می شود و حلوا بو و طعم سوختگی می گیرد.