کارنامه درخشان وزارت نفت در 6 سال گذشته

 جهانگيري: جاي قدرداني و حمايت، بيشترين هجمه ها عليه وزارت نفت است

معاون اول رئيس جمهوري اظهار کرد: جاي تعجب است که وزارت نفت با وجود کارنامه درخشان خود بايد به جاي حمايت و قدرداني، بيشترين فشارها و هجمه ها را متحمل شود.

به گزارش پايگاه خبري معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري روز دوشنبه (25 شهريورماه) در نشست ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي با اشاره به گزارش وزير نفت درباره پيشرفت ها و دستاوردهاي کشور در بخش نفت و گاز در اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي گفت: اقدام هاي انجام شده در اين حوزه به طور کامل منطبق با سياست هاي اقتصاد مقاومتي است و بايد با جديت تداوم يابد.

وي با بيان اينکه همه ويژگي هاي اقتصاد مقاومتي نظير دانش بنيان بودن، مردمي کردن اقتصاد، برون گرايي، درون زايي و عدالت بنياني در طرح هاي اجرا شده در صنعت نفت و گاز کشور نمايان است، تصريح کرد: ايجاد ارزش افزوده و ممانعت از خام فروشي، افزايش برداشت نفت و گاز از ميدان هاي مشترک، واگذاري طرح ها به پيمانکاران داخلي و بخش خصوصي و فراهم کردن زمينه براي حضور دانشگاه ها و شرکت هاي استارتاپي، از دستاوردهاي بزرگ وزارت نفت است که بايد در اين زمينه از مديران اين وزارتخانه قدرداني کنيم.

جهانگيري ادامه داد: يکي از بخش هايي که در دولت تدبير و اميد به طور جدي متحول شد، بخش نفت و گاز کشور بود که اين تحول مديون مديريت صحيح و دقيقي است که به شکلي قابل ستايش توانسته محدوديت ها در توسعه اين صنعت را برطرف کند.

معاون اول رئيس جمهوري ضمن ابزار تاسف از هجمه ها و فشارها بر وزارت نفت گفت: جاي تعجب است که وزارت نفت با وجود کارنامه درخشان خود بايد به جاي حمايت و قدرداني، بيشترين فشارها و هجمه ها را متحمل شود.

جهانگيري با اشاره به وضع اين صنعت در شروع کار دولت يازدهم و تاثير تحريم ها در فروش فراورده هاي نفت و گاز اظهار کرد: در آن زمان با توجه به عدم فروش و ذخيره شدن ميعانات گازي در کشتي ها، برخي از مديران دولت گذشته تأکيد داشتند که ممکن است با استمرار اين شرايط ميدان پارس جنوبي با تعطيلي روبه رو شود.

تکميل همه طرح هاي نيمه تمام پارس جنوبي

 وي يادآور شد: با وجود کمبود منابع و حتي نبود سرمايه گذاري خارجي، مديريت کارآمد مهندس زنگنه و همکارانش سبب شد نه تنها اين اتفاق رخ ندهد، بلکه همه طرح هاي نيمه تمام در ميدان گازي پارس جنوبي تکميل شد و از آن مهم تر شاهد ايجاد بازار مصرف و فروش محصولات آن باشيم. معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به اينکه براي اجراي طرح هاي بزرگ، تأمين منابع مالي و فروش نفت و گاز در دوره تحريم ده ها پرسش از نظر فني وجود داشت، افزود: ما در ميدان مشترک پارس جنوبي با قطر برداشت برابري داشتيم، اما در يک دوره قطري ها موفق شدند برداشت خود را از اين ميدان چند برابر افزايش دهند. خوشبختانه در 6 سال گذشته موفق شديم با تکميل طرح هاي نيمه تمام و اجراي طرح هاي جديد در توليد و برداشت روزانه گاز از اين کشور جلو بيفتيم. جهانگيري ادامه داد: در ميدان مشترک غرب کارون توانسته ايم ظرفيت توليد را از 50 هزار بشکه به 350 هزار بشکه نفت افزايش دهيم، اين در حالي است که در اين ميدان ده ها شرکت بزرگ بين المللي در عراق فعاليت مي کنند تا برداشت بيشتري از اين ميدان مشترک داشته باشند.

سرمايه گذاري 7 ميليارد دلاري براي جمع آوري گازهاي همراه نفت

وي با بيان اينکه همواره مردم از هدررفت و سوختن گازهاي همراه نفت به دلايل زيست محيطي و اقتصادي گلايه مند بودند، گفت: در اين 6 سال بيش از 7 ميليارد دلار براي جمع آوري گازهايي که هدر مي رفت سرمايه گذاري شده و با ايجاد محصول جديد، خوراک بخشي از صنايع پتروشيمي کشور نيز تأمين شده است. رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي از تغيير سوخت صنايع کشور از سوخت مايع به گاز به عنوان يکي از مهم ترين دستاوردهاي وزارت نفت ياد و تصريح کرد: با اين دستاورد، صنايع و نيروگاه هاي کشور از اين بابت ديگر نگراني ندارند و در حوزه زيست محيطي نيز، اين اقدام آثار شگرفي به دنبال داشته است. معاون اول رئيس جمهوري افزود: در طول دولت تدبير و اميد به بيش از 14 هزار روستا گازرساني شده که معادل عملکرد همه دولت هاي گذشته در اين زمينه است و نکته مهم اين دستاورد استفاده نکردن از بودجه دولت است. وي به بازديد خود از پالايشگاه ستاره خليج فارس در سال 1392 اشاره کرد و گفت: هر مديري که دستي در اجراي طرح هاي صنعتي داشت، در آن مقطع اگر از اين پالايشگاه بازديد مي کرد، متوجه مي شد که پيشبرد اين طرح به ويژه با توجه به مسائل مربوط به منابع مالي آن غيرممکن است، اما با اصلاح مديريت طرح و روش هاي اتخاذشده براي تأمين منابع مالي، پالايشگاه ستاره خليج فارس به بهره برداري رسيد و امروز رکوردهاي توليد بنزين کشور به ويژه بنزين مطابق با استاندارد يورو به بالاترين حد ممکن رسيده است، به طوري که امروز ميزان آلاينده ها در هواي شهرهاي بزرگ کشور به حداقل رسيده است. جهانگيري ادامه داد: مايه افتخار است که در کشور نفت خيز ما پس از صد سال که از آغاز کار اين صنعت مي گذرد، دانشگاه هاي ما در عرصه اکتشاف، استخراج، توليد و تامين زنجيره محصولات و قطعات مصرفي وارد شده اند تا جوانان و مهندسان کشور در عرصه کار و عمل به دانش بومي اين صنعت دست يابند.

ناکامي آمريکايي ها در صفر کردن فروش نفت ايران

رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي از وزارت اقتصاد و دارايي، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملي خواست از بخش نفت و گاز حمايت هاي لازم را انجام دهند تا روند رو به رشد اين صنعت آسيبي نبيند و مردم و کشور از مزاياي توسعه بخش نفت و گاز کشور بهره مند شوند. معاون اول رئيس جمهوري ادامه داد: در اين زمينه اگر نياز باشد، شوراي عالي هماهنگي اقتصادي قواي سه گانه آماده است مصوبه هاي لازم را براي توسعه صنعت نفت و گاز کشور اتخاذ کند. وي با قدرداني از وزير نفت و مجموعه همکاران وي در پيشبرد برنامه هاي صنعت نفت و گاز کشور با وجود تحريم هاي آمريکا و تلاش اين کشور براي به صفر رساندن فروش نفت کشور تصريح کرد: خوشبختانه آمريکايي ها در زمينه به صفر رساندن فروش نفت ايران ناموفق بوده اند و ما از همه توان و ظرفيت موجود براي فروش نفت استفاده مي کنيم.

 

سخنگوي دولت:

 ايران از خريداران فعال نفت استقبال   مي کند

سخنگوي دولت با بيان اينکه تعهد ما در برجام در مقابل تعهد ديگر کشورهاست، گفت: هر کشوري بخواهد در قبال خريد نفت ايران فعال باشد، ما استقبال خواهيم کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، علي ربيعي، روز دوشنبه (25 شهريورماه) در نشست هفتگي با خبرنگاران با اشاره به اينکه ما يک بار تحت تحريم، مذاکره کرده ايم، از اين رو بار ديگر اين کار را انجام نمي دهيم، گفت: چارچوب ها مشخص است، ما مي گوييم اگر قرار است مذاکره اي انجام شود، بايد به ابتداي کار بازگرديم.

سخنگوي دولت افزود: اگر ابتکار اروپايي ها محقق شود، ديدارهايي خواهيم داشت، بايد منافع و آبروي مردم کشور را تامين کنيم، بايد اطمينان داشته باشيم که تحريمي وجود نخواهد داشت.

وي به موضوع پيشنهاد فرانسه براي تامين خط اعتباري 15 ميليارد دلاري اروپا براي ايران اشاره و تصريح کرد: اين پيشنهاد مشروط بر اين است که ما نفت خود را بفروشيم و پول آن هم به کشور بازگردد. بدون ترديد تعهد ما در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در برابر اجراي تعهدهاي طرف هاي مقابل است.

ربيعي به موضوع حمله به تاسيسات نفتي عربستان و ارتباط دادن آن به ايران توسط مقام هاي آمريکايي اشاره و عنوان کرد: متاسفانه اين يک سنت آمريکايي است که اينگونه اقدام ها را به ايران ربط مي دهند، اما بدون شک اين اقدام بازتاب طبيعي سرکوب منطقه است. ما نفعي از آن نخواهيم برد، ايران هميشه به دنبال منطقه اي امن و آرام است.

 

 

نايب رئيس کميسيون انرژي تاکيد کرد:

تعيين تکليف ميدان هاي مشترک تا پايان دولت

نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، تکيه بر توان داخلي را موضوعي ضروري در صنعت نفت دانست و گفت: تعيين تکليف ميدان هاي مشترک نفت و گاز تا پايان دولت و با استفاده از توانمندي هاي داخلي ستودني است.

حسين اميري خامکاني در گفت وگو با خبرنگار شانا در اين باره گفت: تکيه بر اقتصاد مقاومتي و ظرفيت هاي داخلي، امروز به خوبي در سياست هاي وزارت نفت مشاهده مي شود و وزير نفت نيز به آن اذعان دارد.

وي افزود: خوشبختانه برداشت ايران از نفت و گاز ميدان هاي مشترک در چند سال گذشته افزايش محسوسي داشته است، همچنين ايجاد ارزش افزوده و ممانعت از خام فروشي و واگذاري طرح ها به پيمانکاران داخلي و بخش خصوصي، از ديگر دستاوردهاي وزارت نفت است.نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي رويکرد وزارت نفت براي تعيين تکليف ميدان هاي مشترک تا پايان دولت را ستودني دانست و تصريح کرد: بدون شک با برنامه ريزي دقيق، تعيين تکليف همه ميدان هاي مشترک تا پايان دولت دوازدهم امکان پذير است و استفاده از توانمندي هاي داخلي نيز تحريم ها را بي اثر خواهد کرد.اميري خامکاني موضوع به صفر رساندن صادرات نفت ايران را شکست خورده دانست و عنوان کرد: آمريکا در زمينه به صفر رساندن فروش نفت ايران ناموفق بوده است و ما نيز از همه توان و ظرفيت خود براي فروش نفت استفاده مي کنيم.نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي همچنين به موضوع توسعه صنعت پتروشيمي اشاره کرد و گفت: در آينده اي نزديک جهش سوم صنعت پتروشيمي رقم مي خورد و افتتاح طرح هاي مختلف صنعت پتروشيمي در يکي دو سال گذشته بيانگر آن است که اين صنعت يک نظام اقتصادي در کشور است که هم اکنون و با بهره برداري از طرح هاي جديد، نقش پررنگ تري نيز در اين نظام اقتصادي ايفا مي کند.

 

با قيمت پايه 56 دلار و 78 سنت انجام مي شود

عرضه 2 ميليون بشکه نفت خام سبک در بورس انرژي

2 ميليون بشکه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل بورس انرژي با قيمت پايه 56 دلار و 78 سنت براي هر بشکه عرضه مي شود.

اطلاعيه عرضه 2 ميليون بشکه نفت خام سبک شرکت ملي نفت ايران در رينگ بين الملل بورس انرژي به قيمت پايه 56 دلار و 78 سنت براي هر بشکه روز سه شنبه (26 شهريورماه) منتشر شد.

بر اساس قانون بودجه سال 98، وزارت نفت مکلف است ماهانه حداقل 2 ميليون بشکه نفت خام سبک، 2 ميليون بشکه نفت خام سنگين و 2 ميليون بشکه ميعانات گازي عرضه کند که عرضه هاي امسال از جمله عرضه اين هفته بر اساس اين قانون است.

اين پانزدهمين عرضه نفت خام سبک در رينگ بين الملل بورس انرژي در دوره جديد و هشتمين عرضه در سال 98 است. خريداران مي توانند تا سه ماه پس از انجام معامله، محموله را تحويل بگيرند و تحويل محموله در ديگر مناطق منوط به تاييد شرکت ملي نفت ايران امکان پذير است. بر اساس اين گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژي ايران در همسويي با تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي مبتني بر ايجاد تنوع در روش هاي فروش نفت و استفاده از ظرفيت هاي بخش غيردولتي به منظور صادرات نفت خام در دستور کار قرار گرفته است.

 

سخنگوي وزارت امور خارجه:

عدد و رقم ها درباره حجم همکاري با چين واقعيت ندارد

سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: اعداد و ارقام و موضوع هايي که در رسانه ها درباره سرمايه گذاري چين در صنايع نفت و گاز ايران مطرح شده واقعيت ندارد، اما موضوع سرمايه گذاري دو کشور همواره وجود داشته و جزئي از برنامه راهبردي ايران و چين است.به گزارش ايرنا، سيدعباس موسوي، روز دوشنبه (25 شهريورماه) در نشست با خبرنگاران با اشاره به اتهام زني به ايران درباره حمله هاي اخير پهپادي به تاسيسات نفتي عربستان گفت: پنج سال است که يمن درگير جنگ خونين است و ائتلاف سعودي با حمايت کشورهاي غربي جنايات گسترده اي عليه ملت يمن مرتکب شده است. طبيعي است که مردم و ارتش يمن به اين جنايات ها واکنش نشان دهند.وي افزود: ايران اعلام کرده است که از مردم يمن و حقوق آنها دفاع مي کند، اما اينکه اين گونه اقدام هاي دفاعي به ايران نسبت داده شود، دروغ حداکثري است که در ادامه ناکامي هايشان است.

سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: ما از اين اقدام ها تعجب نمي کنيم، کشورهاي وابسته همچنان وابسته هستند و آنهايي که قرار است آنها را بدوشند، اين حرف ها را مي زنند تا به اين کشورهاي وابسته احساس امنيت دهند؛ اين حرف ها بي اساس و محکوم هستند.موسوي درباره گفت وگوهاي ايران با کشورهاي منطقه به دليل حمله هاي اخير يمني ها به تاسيسات نفتي عربستان عنوان کرد: اين حملات ارتباطي به اين گفت وگوها ندارد، جنگي بين يمن و ائتلاف سعودي در جريان است و اين مسائل ربطي به ايران ندارد، با اين حال ايران هميشه از مظلومان دفاع مي کند.

وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه آيا اروپا اقدامي انجام داده که موجب بازنگري ايران در اجراي گام سوم برجام شود، گفت: هنوز اتفاق خاصي در اجراي تعهداتشان رخ نداده که ما بخواهيم بازنگري کنيم. اگر روال به همين منوال باشد، گام چهارم هم اجرايي خواهد شد.سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اخباري مبني بر سرمايه گذاري چين در صنايع نفت و گاز ايران گفت: ما سند جامع راهبردي با چين امضا کرده ايم که آن سند بر روابط همه جانبه و راهبردي ايران و چين تاکيد مي کند.

 اين کشور شريک نخست تجاري ما در جهان است و روابط ما نيز راهبردي است.موسوي با اشاره به سفر اخير وزير امور خارجه کشورمان به پکن افزود: در سفر اخير ظريف به چين، پيش نويس سند جامع همکاري ها ارائه شد که در حال بررسي است. در اين سند و ديگر اسناد، موضوع هاي مختلف همکاري ميان دو کشور گنجانده خواهد شد؛ عدد و رقم ها و موضوع هايي که در رسانه ها مطرح شده، واقعيت ندارد، اما موضوع سرمايه گذاري دو کشور همواره وجود داشته و جزيي از برنامه راهبردي ايران و چين است.سخنگوي وزارت امور خارجه درباره احتمال موافقت ترامپ با ايجاد خط اعتباري فرانسه براي حفظ برجام، تصريح کرد: ايران پس از بي عملي کشورهاي اروپايي، اقدام هايي انجام داده و آنها هم متعهد به اجراي تعهدهايي بودند که خريد نفت ايران و تسهيل مبادلات بانکي جزو اين تعهدها بود.