مشاغلی که ربات ها تهدیدشان می کند

از سال ها پيش درباره ورود هوش مصنوعي و ربات ها به زندگي انسان صحبت مي شد؛ مسئله اي که پيشرفت فناوري به آن سرعت بخشيده تا حالا در تمام صنايع تهديدي براي مشاغل مختلف باشد. اتفاقي که نمي توان جلوي آن را در سال هاي پيش رو در محيط هاي کاري گرفت. در حال حاضر در بسياري از مشاغل، به خصوص در کارخانه ها با ورود اتوماسيون، ربات ها بسياري از کارگران را بيکار کرده اند؛ اتفاقي که در آينده نيز بيش از پيش شاهد آن خواهيم بود و افراد بيشتري شغل شان را از دست خواهند داد. در ادامه به شغل هايي اشاره مي کنيم که با ورود ربات ها بيش از ديگر مشاغل در معرض خطر قرار مي گيرند.

کارگران کارخانه ها: براساس آمار و با ورود اتوماسيون، ربات ها بسياري از کارگران کارخانه ها را بيکار کرده اند. دليل اين اتفاق هم سريع تر، دقيق تر و مقرون به صرفه بودن استفاده از ربات هاست. در صنعت خودرو نيز، کشورهاي پيشرفته سعي کرده اند ربات ها را جايگزين نيروي کار کنند. اين روند به يک رويکرد جهاني تبديل شده و به مرور زمان به کشورهاي ديگر نيز تسري پيدا خواهد کرد. همين موضوع سبب شده است در آينده وضعيت کارگراني که در کارخانه ها کار مي کنند، دستخوش چالش هايي جدي شود.

کشاورزان: آمارها نشان مي دهد مکانيزه شدن بسياري از امور کشاورزي، باعث افزايش بهره وري در اين صنعت شده است. با افزايش قيمت زمين، ماشين آلات، مواد شيميايي و دستمزد کارگران، راهکارهايي که در حال حاضر فناوري در ارتباط با هزينه ارائه کرده، به صرفه تر است. به نظر مي رسد دوراني که کشاورزان به صورت انفرادي يا جمعي مشغول کار بودند، آخرين روزهاي خود را سپري مي کند.

صندوقداران: در آينده اي نه چندان دور، ربات ها مي توانند به راحتي از عهده مشاغلي که به هيچ تجربه و تحليل انساني نياز ندارند، برآيند. امروزه در سوپرمارکت ها و فروشگاه هاي بزرگ، هزاران سامانه با قابليت خودتشخيصي جايگزين صندوقداران شده است. اين سامانه هاي هوشمند توانايي آن را دارند که بر مبناي برچسب ها و بارکدهاي روي کالاها از طريق اسکنرهاي خودکار، صورت حساب مشتريان را آماده و هزينه را از کارت بانکي آنها کم کنند؛ بنابراين مشتريان بدون آنکه در صف هاي طولاني صندوق ها بايستند، صورت حسابشان را پرداخت مي کنند. اين اتفاق به مرور زمان باعث مي شود صندوقداران زيادي کار خود را از دست بدهند.

اپراتورهاي تلفني: 99 درصد اپراتورهاي تلفني وظيفه شان را بايد به ربات ها بسپارند. ربات ها نه تنها اين توانايي را دارند که طي 24 ساعت شبانه روز و هفت روزه هفته اين کار را انجام دهند، بلکه قادرند انرژي خود را حفظ کنند و تحت تاثير ادبيات مخاطبان هم قرار نگيرند.

کارمندان بانک: دستگاه هاي خودپرداز توانسته اند خدمات مورد نياز مشتريان را پوشش دهند. با حضور ربات ها، بسياري از کارمندان بانک نيز کارشان را از دست خواهند داد.

حسابداري: اين رشته هم با ورود ربات ها دستخوش تغييرات زيادي خواهد شد؛ رشته اي که پيش بيني شده در آينده در ميان مردم و شرکت هاي کوچک جايگاهي نداشته باشد و افراد با استفاده از نرم افزارهاي حسابداري بسيار آسان بتوانند کارهايشان را انجام دهند. البته بايد گفت که حسابداران ماهر همواره مورد نياز سازمان ها و شرکت ها هستند و شايد تغييرات کمي در بازار کارشان ايجاد شود.

کارگران خدمات پستي: اين گروه نيز در معرض از دست دادن کار خود قرار دارند. افرادي که محموله هاي پستي را دسته بندي مي کنند، کارمندان و پستچي ها به شدت خطر جايگزيني را حس خواهند کرد، نه به اين دليل که ربات ها مي توانند اين کارها را انجام دهد، به اين دليل که با فراگير شدن اينترنت و افزايش استفاده از شبکه هاي اجتماعي، به احتمال زياد روش هاي قديمي منسوخ خواهد شد.

اپراتورهاي پر و خالي کردن ماشين ها: جايگزيني ربات ها در مشاغلي همچون بسته بندي و پر و خالي کردن ماشين ها نيز اتفاقي است که در آينده شاهد آن خواهيم بود. استفاده از ربات ها براي آماده سازي محصولات، لود کردن ماشين ها يا انبار و ذخيره کردن کالاها به سرعت در حال افزايش است. در حال حاضر آمازون يکي از مراکزي است که از ربات ها براي ذخيره سازي و انتقال قفسه هاي کالاهاي خود استفاده مي کند.

اپراتور اتصال تجهيزات الکتريکي و الکترونيکي: ماشين ها به خاطر دقت و کارآيي بالايي که براي انجام کار دارند، مي توانند در اين شغل به کار گرفته شوند. در سال هاي آينده شاهد ربات هاي جايگزين در اينگونه مشاغل خواهيم بود و کارگران زيادي بيکار خواهند شد.

نسخه پيچي دارو: اينگونه مشاغل هم از بين خواهد رفت، زيرا در حال حاضر در برخي   داروخانه هاي دنيا، فناوري ربات ها به کمک مردم آمده و وظيفه تهيه و بسته بندي داروي بيماران را به عهده گرفته است. پيش بيني ها بر اين است که در آينده نزديک تمام داروخانه ها به اين سيستم مجهز و رشته نسخه پيچي و داروسازي به کلي منسوخ شود.

علوم ارتباطات: در عصر فناوري و با به وجود آمدن شبکه هاي اجتماعي مختلف از جمله کانال هاي تلگرامي و اينستاگرامي، دنبال کردن اخبار از طريق رسانه ها در حال کمرنگ شدن است. همچنين با توجه به اينکه بخش زيادي از منابع خبرگزاري ها و نشريات چاپي از طريق آگهي به دست مي آيد، درآمدهاي تبليغاتي در چند سال اخير با افت شديدي روبه رو شده است؛ موضوعي که رسانه هاي ارتباط جمعي را به صرافت استفاده از نرم افزارهاي هوشمند انداخته، به طوري که اين نرم افزارها کارايي بالاتري نسبت به گزارشگران، نويسندگان و... دارند.

برنامه ريزان و اپراتورهاي ماشين آلات عمراني: راه اندازي، اجرا يا برنامه ريزي براي ماشين آلات عمراني در حال واگذاري به ربات هاست. براساس بررسي ها گفته مي شود که اين شغل به سمت مکانيزه شدن مي رود.

آموزگاران: با توجه به اينکه روش هاي آموزش در سال هاي اخير به کلي تغيير کرده، اين امکان به وجود آمده که بتوان مدارک مورد نياز را در هر مقطعي از طريق اينترنت دريافت کرد. به مرور زمان و در سال هاي نه چندان دور نيز بسياري از مردم ترجيح مي دهند ديگر به آموزشگاه ها مراجعه نکنند و بسياري از آموزش هاي عملي و کارگاهي را از طريق برنامه هاي کاربردي، کلاس ها يا ويديوهاي آنلاين به دست آورند. همين موضوع باعث خواهد شد سطح دستمزد و البته تعداد آموزگاران در سيستم هاي آموزشي کاهش يابد.

افزون بر مواردي که ياد شد؛ رانندگان، آشپزهاي رستوران ها، کارمندان فست فودها، آهنگسازان، وکلا و... نيز از اين قاعده مستنثي نخواهند بود.

 

دانستني هاي کشورهاي جهان

ایران دقیق ترین تقویم را دارد

همه کشورهاي روي کره زمين، شاخصه اي مختص به خود دارند که با آنها توانسته اند در دنيا مطرح شوند و مورد توجه قرار گيرند.  در ادامه به برخي کشورها و شاخصه هاي جالبي که باعث شناخته شدن آنها در دنيا شده است، اشاره کرده ايم.

ایران: تقویم ایران، دقیق ترین تقویمی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

هند: بزرگترین تولیدکننده شیر جهان است.

اندونزی:  بیشترین تعداد گونه های پستانداران را دارد.

ایالت متحده:  بیشترین تعداد مهاجر در جهان را دارد.

کلمبیا: طولانی ترین جشنواره فیلم را در جهان دارد.

برزیل: بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان است.

بنگلادش: بلندترین دلتای خانگی در جهان را دارد.

مکزیک: بزرگترین تولیدکننده نقره جهان به شمار می رود.

آلمان: بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده ناخالصی در جهان است.

ترکیه: کشوری است که بالاترین جمعیت پناهنده در جهان را دارد و از آنها میزبانی می کند.

کره جنوبی: بالاترین تعداد ثبت اختراع جهان را داراست.

چین: بزرگترین تولیدکننده برنج در جهان است.

مراکش: بیش از 75 درصد از ذخایر فسفر جهان در این کشور واقع شده است.

ویتنام: بلندترین غار جهان در این کشور قرار گرفته است.

پاکستان: تامین کننده 80 درصد از توپ های مورد استفاده در فوتبال حرفه ای دنیاست.

عراق: اولین جایی است که در آن سیستم نوشتن و ثبت خاطرات و تاریخ انجام شد.

فرانسه: بزرگترین تولیدکننده عطر جهان است.

میانمار: بزرگترین کتاب را در جهان دارد که درون یک سنگ قرار گرفته  و دارای 732 هزار و 1460 صفحه است.

ایتالیا: بزرگترین پخش تلویزیونی و بالاترین تعداد سایت را در جهان دارد.

ازبکستان: بزرگترین معدن طلای جهان را دارد.

لهستان:  نیکلاس کوپرنیک، اخترشناس معروف اهل این کشور است.

مصر: اولین کسانی بودند که تقویم 365 روز را به 12 ماه تقسیم کردند.

اوکراین: عمیق ترین و با کیفیت ترین ایستگاه مترو زیرزمینی جهان را دارد.

عربستان سعودی:  بزرگترین صادرکننده نفت جهان است .

تانزانیا: طولانی ترین و بلندترین کوه آزاد جهان را دارد(کلیمانجارو).

اوگاندا: بیش از 50 درصد از گوریل های جهان در کوه های این کشور زندگی می کنند.

الجزایر: بزرگترین صادرکننده بوتان در جهان است که در سیلندرهای ال پی جی مورد استفاده قرار می گیرد.

مالزی: بزرگ ترین غارها در این کشور واقع شده اند.