پرخاصیت های تابستانی

بسياري از افراد در طول روز دچار کم آبي مي شوند، مسئله اي که احساس خستگي و کاهش انرژي بدن را به همراه دارد؛ به همين دليل توصيه پزشکان براي برقراري تعادل بدن اين است که خوراکي هايي را استفاده کنيد که علاوه بر سم زدايي و پاکسازي بدن، از خستگي و کاهش انرژي نيز پيشگيري کنند. در ادامه بهترين خوراکي هايي که مي توانيد آنها را مصرف کنيد، برايتان آورده ايم.

هندوانه و ملون ها

طبيعت و مزاج هندوانه سرد است و بيش از 91 درصد آب دارد. اين ميوه، منبع غني ليکوپن است و به دليل فعاليت آنتي اکسيداني، خطر سکه مغزي را کاهش مي دهد. هندوانه خاصيت ضدالتهابي دارد و به دليل مقادير بالاي ويتامين ها و مواد معدني خطر ابتلا به بيماري ها را کاهش مي دهد. علاوه بر هندوانه، ملون ها (خربزه، طالبي و گرمک) نيز با داشتن مقادير بالايي آنتي اکسيدان به کاهش راديکال هاي آزاد بدن کمک مي کنند.

خيار

مانند هندوانه حدود 95 درصد آب دارد. خيار با دارا بودن خاصيت ضدالتهابي به کاهش التهاب بدن کمک مي کند و به دليل داشتن آنتي اکسيدان هاي متعدد از ابتلا به سرطان و بيماري هاي قلبي و عروقي پيشگيري مي کند. اين ميوه، سرشار از ويتامين B، ويتامين B5 و ويتامين B7 است که مي تواند در کاهش استرس و اضطراب نقشي تاثيرگذار داشته باشد.

مرکبات

تمام مرکبات سرشار از آنتي اکسيدان، ويتامين C و فيبر هستند، به همين دليل از ابتلا به سرطان و بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کنند. استفاده از آب مرکبات تازه هم مي تواند گزينه خوبي باشد.

موز

موز حاوي دوپامين است، ماده اي شيميايي که به بهبود خلق و خو کمک مي کند و خطر ابتلا به استرس و اضطراب را کاهش مي دهد. آنتي اکسيدان ها، ويتامين ها، مواد معدني و فيبر موجود در موز به کاهش راديکال هاي آزاد بدن کمک مي کنند و باعث لاغري و کاهش وزن، درمان ديابت نوع 2، تقويت سيستم عصبي و افزايش گلبول هاي سفيد خون مي شوند.

هلو

يکي ديگر از ميوه هاي پرخاصيت هلو است . اين ميوه به دليل مقادير بالاي مواد مغذي، به سلامت بدن و پوست کمک مي کند.

آب نارگيل

به دليل دارا بودن مقادير بالاي ويتامين هاي ضروري، مواد معدني و ساير مواد مغذي، يکي از بهترين نوشيدني هاست که خطر ابتلا به سرطان را کاهش مي دهد.

ريواس

سرشار از فيبر است و به سلامت دستگاه گوارش و بهبود حرکات روده، در درمان و پيشگيري از يبوست کمک مي کند. توصيه مي شود آب ساقه ريواس (برگ هاي ريواس به دليل مقادير بالاي اسکاليک اسيد سمي هستند) را با آب سبزيجات تازه ترکيب کنيد تا از خواص آن بهره مند شويد.

پياز

از نظر طب قديم پياز طبعي گرم و خشک دارد و داراي خواص زيادي است. از مهم ترين خاصيت هاي پياز مي توان به سم زدا بودن آن اشاره کرد.

گوجه فرنگي

به دليل مقادير بالاي فلاونوئيد ها و ساير مواد شيميايي موجود در گوجه فرنگي، خطر ابتلا به سرطان، به ويژه سرطان پروستات کاهش مي يابد.

سبزيجات برگ سبز

سبزيجاتي که داراي برگ سبز هستند(کرفس، اسفناج، کاهو، گل کلم و...) از بروز عوارضي مانند سکته قلبي و مغزي پيشگيري مي کنند. باعث کاهش کلسترول مي شوند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش مي دهند.

ماست

باکتري لاکتوباسيلوس موجود در ماست خواص زيادي دارد، به همين دليل مصرف اين ماده لبني توصيه شده است. ماست داراي ويتامين D است و به محکم شدن استخوان ها کمک مي کند. فسفر موجود در اين ماده لبني باعث تقويت حافظه مي  شود.

جوانه ها

ويتامين ها، مواد معدني، آنتي اکسيدان ها و آنزيم هاي موجود در جوانه ها، از بدن در برابر راديکال هاي آزاد محافظت مي کنند. طبيعت و مزاج جوانه ها سرد است، به همين دليل مي توان از آنها براي تهيه انواع سالاد و ساندويچ استفاده کرد.

 

پيشگيري از بيماري در طب سنتي

حفظ تعادل بدن از نظر طبع و مزاج، يعني سلامتي. هرگاه بدن به هر دليلي از حالت تعادل خارج شود؛ گرمي، سردي، خشکي يا رطوبت در آن افزايش پيدا مي کند و باعث بروز بيماري مي شود.  تمام جنبه هاي زندگي مان تحت تاثير طبيعت بدن قرار دارد. نوع تغذيه ما مي تواند بر همه اعضاي بدن از مغز و اعصاب گرفته تا قلب، معده، کبد و کليه ها تاثيرات مهمي داشته باشد.  در بعضي از مزاج ها، خوردن غذاي نامناسب ممکن است عواقب ناخوشايند زيادي را به دنبال داشته باشد. به همين خاطر، افراد بايد با مزاج خود، محيطي که در آن زندگي مي کنند و طبيعت مواد غذايي مورد مصرفشان آشنايي داشته باشند تا با تغذيه مناسب بتوانند از بروز بيماري ها جلوگيري کنند.   بنابراين همه انسان ها براي داشتن زندگي سالم، وزن مناسب و آرامش روحي، به شناختن مزاج يا طبيعت خود نياز دارند. اهميت شناخت طبع ها به اندازه اي است که والدين با توجه به آن مي توانند مشکلات احتمالي فرزندانشان را رفع کنند.  براساس باورهايي که در طب سنتي وجود دارد، اگر يک فرد با توجه به طبع و مزاج خود تغذيه کند، کمتر بيمار مي شود. به همين خاطر شناخت طبع بر هر فردي لازم و ضروري است و از طريق آن مي توان از بسياري از مشکلاتي که ممکن است پيش آيد، پيشگيري کرد. بهترين و منطقي ترين روش در طب سنتي اين است که افراد ابتدا طبع و مزاج خود را بشناسند، سپس مناسب با آن تغذيه کنند تا هيچ گاه دچار بيماري و کسالت نشوند.

 

آشنايي با گياهان دارويي

گياهان دارويي کاربردهاي زيادي دارند، به حدي که مي توان از آنها براي درمان بسياري از بيماري ها و مشکلات سلامتي استفاده کرد. بيشتر اوقات مردم تصور مي کنند که داروهاي شيميايي اثرگذاري زيادي بر درمان بيماري ها دارند و آنها سريع تر درمان مي شوند. اين در حالي است که بيشتر افراد غافل از عوارضي هستند که داروهاي شيمياي ممکن است در پي داشته باشد. گياهان دارويي، اما هر کدام به نوعي مي تواند براي درمان بيماري ها و افزايش قدرت و توان اعضاي داخلي و ظاهري بدن مورد استفاده قرار گيرد بدون آنکه عوارضي داشته باشد.

برگ بو

گياهي خوشبو و هميشه سبز است که فوايد زيادي براي بدن دارد. برگ بو که گياهي ادويه اي است، سرشار از مواد معدني و ويتامين هاست. ويتامين C که در دفع راديکال هاي آزاد و تقويت سيستم ايمني بدن نقش مهمي دارد از مهم ترين ترکيب هاي موجود در اين ادويه است. همچنين ويتامين A موجود در اين گياه به قدرت بينايي کمک مي کند و در پيشگيري از ابتلا به سرطان ريه و دهان نقش دارد. وجود تعدادي از ويتامين هاي ب کمپلکس نظير نياسين، پيريدوکسين، پنتوتنيک و ريبوفلاوين در اين ادويه در سنتز آنزيمي و عملکرد سيستم عصبي و تنظيم متابوليسم بدن اثرگذارند. اين ادويه منحصر به فرد حاوي مقادير قابل توجهي مواد معدني نظير مس، پتاسيم، کلسيم، منگنز، آهن، سلنيوم، روي و منيزيم است که در سلامت فرد نقشي حياتي دارند.

خواص دارويي

- مقابله با انواع سرطان

- داراي خاصيت ضد التهابي، آنتي اکسيداني، ضد باکتريايي و ضد قارچي

- کاهش علائم اختلالات گوارشي و درمان ناراحتي هاي معده

- درمان سردرد و ميگرن

- رفع بي اشتهايي

- درمان سرما خوردگي، سرفه و آنفلوانزا

- توليد گلبول قرمز

- کاهش تب و...