پاییز دل انگیز هزاررنگ همه چیز  مهیای سفر است

 

 

شبنم اعماري -  پاييز بهترين فصل سفر براي کساني است که دوستدار طبيعت هزاررنگ هستند. پادشاه فصل ها که از راه مي رسد، همه چيز مهياي سفر است و گشت و گذار در پاييز، حس و حال خاص خودش را دارد. مسافرت در اين فصل حال دلتان را خوب مي کند و لبخند روي لبانتان مي آورد؛ وزش باد ملايم، برگ هاي رنگارنگ و جاده هاي خلوت همگي نشان از آن دارد که مي توانيد دل به جاده بسپاريد و سفري خاطره انگيز را تجربه کنيد.اگر دلتان براي يک مسافرت به ياد ماندني تنگ شده، با ما همراه باشيد تا با بهترين مقاصد پاييزي آشنا شويد.

 

سفرهاي زيارتي

در پاييز مي توان با خيالي آسوده، سفرهاي زيارتي را برنامه ريزي کرد. در اين فصل به دليل تمام شدن تعطيلات، شهرهاي زيارتي خلوت تر از هميشه هستند. اين خلوت بودن، نه تنها هزينه هاي سفر را کاهش مي دهد، بلکه ترافيکي هم در مسيرتان وجود ندارد. علاوه بر اين شهرهاي زيارتي هم مانند ديگر شهرهاي ايران، پاييزي دل انگيز دارند که در کنار زيارت، لذت سفر را صدچندان مي کند.

 

کويرنوردي

حدود يک چهارم ايران را مناطق کويري دربر گرفته اند، مناطقي شگفت انگيز که مي تواند مقصد سفر هاي پاييزي باشد. علاوه بر دو کوير مشهور ايران (کوير مصر در خور و بيابانک اصفهان و مرنجاب در شمال شهرستان آران)، مي توانيد راه کوير کاشان و کوير ابوزيدآباد را در پيش بگيريد.

 در اين منطقه علاوه بر کويرنوردي، جاذبه هاي ديدني چون قلعه هاي تاريخي، شهر زيرزميني «اويي» که قديمي ترين شهر زيرزميني دنياست و کاروانسرا و آب انبار صفوي نيز وجود دارد که با بازديد از آنها مي توانيد لذت سفرتان را دوچندان کنيد.کوير جندق، کوير خارتوران، کويرنوردي درياچه نمک يا روستاي نايبند (ماسوله کوير) و... از ديگر مناطق کويري هستند که مي توانند گزينه مناسبي براي سفرهاي پاييزي باشند.

 

شهرهاي جنوبي و گرمسيري

از ديگر نقاط ديدني ايران در پاييز مي توان به شهرهاي جنوبي و گرمسيري اشاره کرد.پاييز برگ ريز هزاررنگ، بهترين فصل براي سفر به شهرهاي جنوبي و گرمسيري است. انتخاب قشم و کيش شايد گزينه خوبي باشد، اما بهتر است ديدن ديگر شهرها را هم فراموش نکنيد؛ کرمان، يزد، زاهدان، بندرعباس، قسمت هاي جنوبي اصفهان و شيراز.

 

شهرهاي شمالي

طبيعت زيباي شمال ايران با داشتن گونه هاي مختلف گياهي و جانوري در تمام فصول سال ديدني است؛ اما لذت بردن از زيبايي هاي اين خطه از کشور را در پاييز هم نبايد از دست داد. در تک تک شهرها و روستاهاي شمال، پاييز ديدني است. درختان رنگارنگ، نم باران، موج خروشان دريا و نسيم دل انگيز پاييزي در کنار قدم زدن در ساحل و کوچه باغ هاي شمال، آرامشي وصف ناپذير را براي مسافران به ارمغان مي آورد. در اين ديار به هر طرف که بنگريد، چيزي جز زيبايي نمي بينيد. زيبايي که در پاييز بيش از هر زمان ديگري به چشم مي آيد.

 

جنگل نوردي

در پاييز، جنگل نوردي هم حسي خاص به انسان منتقل مي کند. حسي که به محض پا گذاشتن به جنگل و ديدن آن همه زيبايي پنهان در مه، تو را غرق رويا مي کند، خيالي دلنشين که دلت نمي خواهد از آن بيرون بيايي.جنگل هاي 2 هزار و 3 هزار، گرگان، ابر، جنگل ارسباران، درفک و... مي توانند گزينه هاي خوبي براي جنگل نوردي پاييزي تان باشد.

 

فصلي که غم انگيز نيست

صداي پاي پاييز را که مي شنوي، دلت پر مي کشد براي قدم زدن روي برگ هاي خشک رنگارنگ جدا شده از درخت. به دنبال جايي آرام و کنجي دنج مي گردي که اندکي بياسايي و خستگي از تن به در کني.  پاييز که از راه مي رسد، هر گوشه از ايران رنگ و بويي خاص به خود مي گيرد. رنگ و بويي که تابلويي از رنگ ها و نقش ها را پيش رويت قرار مي دهد و به معناي واقعي زيبايي را به بهترين شکل ممکن مقابل چشمانت به تصوير مي کشد. پاييز با آن نم باران و هياهوي بادهاي تندش که به يکباره برگ هاي درختان را فرو مي ريزد، زيبايي اش را دوچندان مي کند. صداي پاي پاييز را که مي شنوي، درمي يابي که تابستان رخت بربسته و جايش را به فصل هزاررنگ داده، فصلي که طبيعت خوشرنگ تر از هر زمان ديگري پيش رويت خودنمايي مي کند.  پاييز، فصل قاصدک هايي است که به دنبال روزنه اي براي ورود به خانه ها مي گردند تا نويد آمدن پاييز را بدهند. پاييز فصل غم انگيزي نيست، در ميان هياهوي اين فصل مي توان غم و غصه ها را روي برگ درختان آويخت تا با بادهاي پاييزي فرو بريزند و به دست فراموشي سپرده شوند. در اين فصل مي توان دل ها را از محنت و رنج ها پاک کرد و منتظر رويش ديگر بود. بياييد باور کنيم که پاييز هم مانند بهار، فصل تولدي ديگر است.

 

مرواربافي(سبدبافي)

 يکي از رشته هاي صنايع دستي که به جرات مي توان گفت، تنيده شدن احساس در تاروپود چوب است، مرواربافي نام دارد. مروار، نوعي چوب ترکه اي اسـت که پس از فرايند نرم شدن، از سوي افرادي که به آنها مروارباف مي گويند، بافته مي شود و شکل خاصي به خود مي گيرد.

خاستگاه اين صنعت استان هاي گيلان، تهران، خوزستان و همدان است و شهرستان ملاير و برخي از روستاهاي آن همچون قشلاق، گوراب و داويجان نيز پرچمدار اين صنعت دستي هستند.  مراحل ساخت مروار به اين شکل است که تركه ها پس از چيده شدن از سوي باغداران و زمينداران به مرواربافان فروخته مي شود. اين افراد ابتدا اين ترکه ها را با قيچي پاك و سپس آنها را با توجه به ضخامتي که دارند، دسته بندي مي كنند و در داخل مخزن آب يا ديگ پخت قرار مي دهند. پس از پخت كه يک نيمروز طول مي کشد، پوست ترکه ها را کنده و آنها را قاچ مي كنند. با توجه به ظروفي كه قرار است توليد شود، مرواربافان مانند فرش برايش تارو پود در نظر مي گيرند و مشغول بافتن مي شوند.

از جمله محصولاتي که مرواربافان توليد مي کنند، مي توان به سبـدهاي گرد کوچک و بزرگ، بيضي شکل يا قايقي کوچک و بزرگ، کاسه در اندازه هاي مختلف، سبدهاي کشکولي، پنجره اي و جاي ميوه، سبد دو طبقه و سه طبقه، جاي لباس، جاي روزنامه، انواع لوستر، انواع شکلات خوري، جاي نخ و سوزن، جاي تخم مرغ، ميز و صندلي، مبل و محصولات متنوع ديگر اشاره کرد. در مرواربافي علاوه بر ترکه هاي مروار، از مواد ديگري مانند تخته سه لايي، انواع ميخ، روغن جلا و مفتول هاي سيمي نيز استفاده مي شود. ابزارآلات توليد مروار هم عبارتند از: اره، رنده، چکش، انبردست، گازانبر و قيچي باغباني.

 

هتل های سنتی ایران

اقامت يکي از اصول مهم مسافرت است. اصلي که هميشه قبل از سفر بايد به آن توجه کرد. يافتن اقامتگاه کار سختي نيست، اما انتخاب مکان مناسب با ويژگي هاي خاص و منحصر به فرد مطمئنا سفري لذت بخش را برايتان رقم خواهد زد، به خصوص اگر اقامتگاهي سنتي باشد. اصفهان علاوه بر جاذبه هاي ديدني فراوان، هتل هاي سنتي زيادي دارد که هر يک به تنهايي روايتگر هزاران تاريخ است.

هتل عباسي    اين بنا که در اصل يک کاروانسراي قديمي300 ساله است و امروز تغيير کاربري داده، در زمان شاه سلطان حسين صفوي ساخته شده است. اين هتل سنتي داراي معماري بسيار زيبا و بي نظير است که با حضور در آن به قدري محو معماري فوق العاده اش مي شويد که زمان از دستتان خارج مي شود. در هتل عباسي مي توانيد موسيقي سنتي گوش دهيد، در راهروهاي طولاني اش قدم بزنيد و کاشي کاري ها و گچ بري هاي زيبايش  را به نظاره بنشينيد. طبيعت بکر باغ هتل هم بر جذابيت هاي اين بناي سنتي افزوده است.

هتل عتيق     بهترين جاي اين هتل، اتاق شاه نشين آن است، حتي تصور خوابيدن در اين اتاق رويايي هم لذت بخش است. با انتخاب اين هتل به عنوان يک اقامتگاه سنتي شايد از گشت و گذار بازبمانيد. اين را به آن دليل مي گوييم که اگر لحظاتي براي صرف نوشيدني روي تخت هاي حياط بنشينيد، چنان محو فضاي دلنشين اطرافتان مي شويد که دلتان نمي خواهد از جايتان بلند شويد.

هتل بالي خور     اين هتل سنتي با آن ديواره هاي کاه گلي، در عين سادگي، اقامتگاهي بي نظير است. انتخاب هتل بالي خور مي تواند روزهاي گرم کوير را قابل تحمل تر و تماشاي آسمان پرستاره را برايتان هيجان انگيزتر کند. اينجا مي توانيد درخواست لحاف و تشک دست دوز داشته باشيد و در ميان کوير، زير سقف کاهگلي يک بناي زيبا، شبي را به صبح برسانيد و اقامتي تکرار نشدني را تجربه کنيد.

هتل بخردي     اين هتل که قدمتش به قرن 10 مي رسد، امکانات رفاهي مدرني دارد که در کنار حس و حال سنتي، اقامتي شاهانه را برايتان رقم مي زند. در کنار اقامت دلپذيري که در اين خانه قديمي داريد، طعم غذاهاي سنتي خوشمزه را هم امتحان کنيد.از ديگر اقامتگاه هاي تاريخي اصفهان مي توان به هتل سنتي بارانداز، ابن سينا و... اشاره کرد.

 

سوغات ایران

 

شهر باستاني کاشان علاوه بر تمام زيبايي هاي معماري و فرهنگي اش، سوغاتي پر از عطر، طعم و رنگ هاي زندگي بخش دارد که باعث مي شود مسافران دست خالي اين شهر را ترک نکنند.

عرقيات

کاشان از گذشته تاکنون به داشتن بهترين عرقيات گياهي مشهور است. همچنين گلاب و مراسم گلابگيري اين شهر نيز زبانزد عام و خاص است.

شيريني حاجي بادومي

 در تمام مغازه ها و کوچه و پس کوچه هاي کاشان مي توانيد اين شيريني خوش عطر را پيدا کنيد.

 کلوچه سنتي

هر شهر و دياري، نان و کلوچه مختص به خود را دارد که کاشان هم از اين قاعده مستثنا نيست. کاشاني ها در ايام نوروز با اين کلوچه ها از مهمانان خود پذيرايي مي کنند.

باقلوا

از آن دسته شيريني هايي است که در شهرها و کشورهاي مختلف تهيه مي شود، اما باقلواي کاشان چيز ديگري است؛ چراکه از انواع مغز ها در آن استفاده شده است.

پشمک و قطاب

 ديگر سوغاتي هاي اين شهر است.

فرش و گليم

کاشان از قديم به هنرهاي سنتي معروف بوده و يکي از مهم ترين مراکز توليد قالي، پارچه هاي ابريشمي، مخمل، حرير و ديبا به شمار مي رفته است. اين شهر در زمينه توليد فرش ماشيني با 70 درصد کل توليد فرش ماشيني کشور، مقام اول را به خود اختصاص داده است.