جزئياتي ازتعميرات اساسي پتروشيمي شازند

شريک خارجي نيامد، خودمان دست به کار شديم

مشعل  مديرعامل شرکت پتروشيمي شازند در نشست خبري با رسانه ها از انجام موفقيت آميز تعميرات اساسي (اورهال) پتروشيمي شازند خبر داد و گفت: در اين اقدام بي سابقه و راهبردي، تعميرات اساسي 17 واحد توليدي و پنج واحد پشتيبان و يوتيليتي اين شرکت در کمتر از يک ماه انجام شد.

ابراهيم ولدخاني افزود: اين اورهال در شرايطي انجام شده که بسياري از همکاران خودمان، اين اقدام را عاقلانه نمي دانستند و شرکت طرف قرارداد خارجي و لايسنسور، انجام اين کار را کاملا رها کرده بود و حمايت و نظارتي از سوي آنها وجود نداشت.

ولدخاني با بيان اينکه توربين هاي الفيني پتروشيمي شازند 14 سال قبل اورهال شده بود و در اين چند سال بسيار بيشتر از ظرفيتشان فعاليت داشتند و لازم بود هرچه زودتر اورهال اين واحد انجام شود، افزود: اين اقدام با اتکا به نيروهاي داخلي و همراهي 7 هزار نيروي ثابت و موقت انجام شد و قطعات مورد نياز نيز کاملا داخلي تامين شد. در واقع تأمين قطعات واحدهاي پتروشيمي به دليل «هاي تک» (فناوري پيشرفته) اين صنعت در شرايط کنوني ميسر نبود، اما توانستيم اين رکورد را در تعمير، تجهيز و ساخت قطعات مورد نياز اين اورهال داشته باشيم و حالا اين امکان را داريم که چنين تجربه اي را در اختيار همه واحدهاي پتروشيمي کشور قرار دهيم.

ولدخاني با اشاره به اينکه اورهال شرکت پتروشيمي شازند، ريسک بالايي را به دليل«هاي تک» بودن واحدها براي ما داشت، ادامه داد: اين شرکت تا هشت سال ديگر نيازي به انجام عمليات اورهال ندارد. از يک سال قبل برنامه اين اورهال را در دستور کار گذاشتيم و براي شرکت طرف قرارداد هم الزامات را اعلام کرديم و حتي زودتر از موعد برنامه را شروع کرديم تا به زمان شروع تحريمها برخورد نکنيم، اما آنها در اين عمليات با ما همکاري نکردند و در نهايت تصميم گرفتيم با تکيه بر توان داخلي و اعتماد به نفس اين کار را شروع کنيم که سرانجام ظرف يک ماه و حتي چند ساعت زودتر از برنامه اين هدف بدون کوچکترين حادثه يا خسارت جاني براي کارکنان محقق شد.

وي با بيان اينکه براي تعمير، تامين و نصب برخي سيستم ها، حضور لايسنسور الزامي بود که با وجود عدم حضور اين شرکت خارجي، خودمان کار را اجرا کرديم و در برخي موارد همچون تعمير و تعويض تيپ فلر مجتمع با 25 تن کار بزرگي انجام شد، ضمن آنکه در زمان انجام اين اورهال، واحدهاي PP بدون توقف به کار خود ادامه دادند.

ولدخاني تاکيد کرد: براي اورهال اين مجموعه بايد 15 ميليون يورو هزينه مي شد، اما تنها حدود 4 ميليون دلار هزينه شد که صرفه جويي قابل توجهي را شامل مي شود، همچنين در جريان اين اورهال، حدود يکصد قطعه اساسي که بايد در تجهيزات مورد استفاده قرار مي گرفت، اسکن و نقشه هاي فني آنها تهيه شد و ديگر نياز به واردات آنها نداريم. افزون بر اين موارد حدود 600 قطعه را داخلي سازي کرديم.

ولدخاني با اشاره به نقش اساسي کاتاليست در واحدهاي پتروشيمي گفت: پارسال يک کاتاليست را بومي سازي کرديم که صرفه جويي بالغ بر 5 ميليون دلار را براي شرکت به همراه داشت؛ بومي سازي کاتاليست ديگري نيز با همکاري شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي در حال نهايي شدن است که اميدواريم امسال به نتيجه برسد.

او با بيان اينکه با اين اورهال به دنبال توليد بيشتر نيستيم، افزود: تلاشمان اين است محصولاتي توليد کنيم که حاشيه سود بالاتري داشته باشد، ضمن آنکه در اين مدت هم فروش خوبي داشته ايم و در شرايط سخت سال گذشته 400 ميليون دلار ارزآوري داشته ايم که در سامانه نيما عرضه کرديم.

مديرعامل شرکت پتروشيمي شازند درباره پروژه هاي مختلف محيط زيستي در دست اجرا گفت: در حال حاضر بخش عمده پساب هاي داخلي مجتمع که مخلوط به روغن است بازيابي و از چرخه ريسايکل عبور کرده و دوباره در مجتمع مورد استفاده قرار مي گيرد. ضمن آنکه اين آمادگي را داريم که پساب شهرهاي همجوار خود را هم بازيابي کنيم تا براي فضاي سبز و نيازهاي محيطي ديگر مورد استفاده قرار گيرد.

وي افزود: اين سال ها با اقدامات مختلف زيست محيطي و همکاري با سازمان محيط زيست تلاش کرده ايم تا آلايندگي ها را به حداقل برسانيم و خطوط قرمز تعيين شده را رعايت کنيم.

او افزود: پتروشيمي شازند از سال ها قبل مورد پايش آنلاين اداره کل محيط زيست استان قرار دارد و در زمينه مسائل زيست محيطي آزمايش ها و بازديدهاي دوره اي از مجموعه صورت مي گيرد و حتي مشعل اين پتروشيمي آنقدر کوچک است که ديده نمي شود.

ولدخاني درباره اشتغال زايي اين مجتمع گفت: در شرايط کاري بسيار سخت سال گذشته تا امروز توانستيم مطالبات کارگري را پرداخت کنيم و بدون هيچ تنش کارگري به فعاليتمان ادامه دهيم. در دوسال گذشته نيز حدود 750 نفر نيروي کار را تنها از استان جذب کرده ايم که بخش قابل توجهي از آنها از روستاها و شهرها و شهرک هاي اطراف مجتمع بوده اند. اگرچه پتروشيمي صنعتي «هاي تک» است و نياز به نيروهاي متخصص دارد و ما اجازه به کارگيري از نقاط مختلف کشور را داريم اما با توجه به فشارهاي اقتصادي و اجبار منطقه اي، اقدام به جذب اين نيروها کرده ايم.

 

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي خبر داد:

سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری  جهش های دوم  و سوم پتروشیمی

مشعل - معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با اشاره به جهش سوم صنعت پتروشيمي، از سرمايه گذاري 23 ميليارد دلاري در اين زمينه خبر داد و گفت: حجم سرمايه گذاري پيش بيني شده و در دست اقدام براي جهش هاي دوم و سوم در صنعت پتروشيمي 40 ميليارد دلار است.

بهزاد محمدي روز دوشنبه (25 شهريورماه) در نشست خبري سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست با اشاره به تأثير حائز اهميت صنعت پتروشيمي در اقتصاد کشور گفت: اين صنعت يک نظام اقتصادي در کشور است که روز به روز با بهره برداري از طرح هاي جديد، نقش آن پررنگ تر مي شود. البته توسعه متوازن نياز به برنامه ريزي دارد و يک شب صورت نمي گيرد.وي با اشاره به برنامه ها و اقدام هاي صورت گرفته در جهت تحقق جهش دوم صنعت پتروشيمي افزود: ظرفيت توليد اين صنعت تا پايان سال 1400 به 100 ميليون تن مي رسد و درآمد 17 ميليارد دلاري کنوني محصولات پتروشيمي را به 25 ميليارد دلار مي رساند؛ به اين ترتيب 27 طرح پتروشيمي از امسال تا سال 1400 به بهره برداري مي رسد و طبق برنامه طرح هاي پتروشيمي متانول کاوه، الفين ايلام و متانول بوشهر و PVR تخت جمشيد امسال افتتاح خواهند شد. محمدي سال 99 را سال پرکار و پر رونق براي صنعت پتروشيمي عنوان و تصريح کرد: سال آينده 16 طرح و سال 1400 هفت طرح ديگر صنعت پتروشيمي به بهره برداري خواهند رسيد که با تحقق جهش دوم صنعت پتروشيمي، شمار مجتمع هاي پتروشيمي کشور از 56 به 83 مجتمع مي رسد.مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اينکه پروژه هاي جهش سوم پتروشيمي از سال 1400 تا 1404 اجرايي خواهند شد، ادامه داد: در مجموع 26 پروژه پتروشيمي با پيشرفت هاي مختلف وجود دارد که با برنامه ريزي انجام شده و بهره برداري از آنها ظرفيت صنعت به سالانه 133 ميليون تن و ارزش کل محصولات پتروشيمي به 37 ميليارد دلار تا پايان سال 1404 خواهد رسيد.

40 ميليارد دلار سرمايه گذاري در جهش هاي  دوم و سوم

وي با بيان اينکه حدود 40 مجوز طرح پتروشيمي صادر شده است که در مرحله تأمين سرمايه و فناوري هستند، گفت: شرکت ملي صنايع پتروشيمي اين مجوزها را از محاسبه جهش دوم و سوم صنعت پتروشيمي خارج کرده است، همچنين حجم سرمايه گذاري طرح هاي جهش دوم 17 ميليارد دلار و طرح هاي جهش سوم صنعت پتروشيمي 23 ميليارد دلار است. او يادآور شد: حجم سرمايه گذاري پروژه هاي در دست اجراي کنوني صنعت پتروشيمي 40 ميليارد دلار است که 13 ميليارد دلار آن فاينانس شده از منابع داخلي و خارجي است و براي تکميل طرح هاي پتروشيمي جهش دوم صنعت پتروشيمي تا سال 1400 به حدود 5 ميليارد دلار سرمايه نياز داريم که منابع آن پيش بيني شده است. وي با اشاره به اينکه صنعت پتروشيمي سالانه 33 ميليون تن خوراک از پالايشگاه هاي نفت و گاز و واحدهاي ان جي ال دريافت مي کند، گفت: 25 ميليون تن خوراک به صورت مستقيم و 8 ميليون تن مربوط به سوخت مصرفي در صنعت است که اين ميزان خوراک معادل 650 هزار بشکه نفت مي شود.مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه هم اکنون 54 مجتمع توليدي و دو مجتمع سرويس دهنده در صنعت پتروشيمي کشور وجود دارد، ادامه داد: ظرفيت توليد اين صنعت هم اکنون 65.8 ميليون تن است که اين رقم در سال 92 حدود 57 ميليون تن بود. به عبارتي صنعت پتروشيمي سالانه 31 ميليون تن محصول نهايي دارد که قابل عرضه به بازارهاي داخلي و خارجي است. از اين ميزان حدود 22.5 ميليون تن محصول صادر و 8.5 ميليون تن در بازارهاي داخلي مصرف مي شود که 5 ميليون تن آن به صورت عرضه در بورس است.معاون وزير نفت با بيان اينکه 108 هزار نفر به طور مستقيم در مجموع طرح ها و مجتمع هاي توليدي پتروشيمي اشتغال دارند، افزود: اين رقم در سال 1400 به 123 هزار نفر خواهد رسيد و اشتغال غيرمستقيم عددي بيش از اين رقم است.

بومي سازي 25گروه  کاتاليستي تا 1400

به گفته وي، 44 نوع محصول شيميايي و 18 نوع محصول پليمري با 300 گريد مختلف در صنعت پتروشيمي توليد مي شود.مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اينکه در دو حوزه کسب دانش فني توليد محصولات و کاتاليست هاي پرمصرف در حوزه پژوهش و فناوري فعاليت مي شود، گفت: از 40 نوع گروه کاتاليستي، 16 گروه تا به حال بومي و صنعتي شده است که در داخل کشور توليد مي شود و 9 گروه در حال بومي سازي تا سال 1400 است که اميدواريم 25 گروه کاتاليستي تا سال 1400 بومي سازي شوند. معاون وزير نفت با اشاره به اينکه صنعت پتروشيمي در هاب هاي ماهشهر، عسلويه و ديگر مناطق کشور در حال فعاليت است، اظهار کرد: توسعه صنعت پتروشيمي با تأکيد وزير نفت در سواحل خزر در استان هاي گلستان، مازندران و گيلان ضمن حفظ مسائل زيست محيطي از پارسال در دستور کار است. براي اين مناطق پروژه اي تعريف شده است که به دليل دسترسي به منابع گازي بتواند با خوراک گاز کار کند و با توجه به جمعيت اين استان ها تکرارپذير باشد و ان شاءالله مهرماه اين طرح معرفي مي شود. سرمايه گذار اين طرح که به احتمال زياد در استان گيلان اجرا مي شود نيز، مشخص شده است.وي با اشاره به اينکه همزمان باتوسعه بايد به موضوع تأمين خوراک نيز توجه شود، ادامه داد: هم اکنون 6 طرح تأمين خوراک صنعت پتروشيمي در حال اجرا وجود دارد که سه طرح آن ان جي ال است. اين 6 طرح تأمين خوراک تا سال 1402 به بهره برداري خواهند رسيد و 15 ميليون تن خوراک دريافتي صنعت پتروشيمي را افزايش خواهد داد.معاون وزير نفت در ادامه نمايشگاه ايران پلاست را مهم ترين رويداد در حوزه پتروشيمي ارزيابي کرد و گفت: سيزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست از 31 شهريورماه تا سوم مهرماه با حضور 570 شرکت داخلي، 35 شرکت خارجي، 12 هيئت از 10 کشور خارجي و 14 کشور به صورت افتخاري برگزار مي شود.مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اينکه نمايشگاه ايران پلاست کانوني براي تعميق ارتباط توليدکنندگان صنعت پتروشيمي و بنگاه هاي متعدد در صنعت پليمر و پلاستيک و افزايش کسب وکار است، گفت: 850 هزار نفر اشتغال در 15 هزار بنگاه فعال در صنايع پايين دست پتروشيمي وجود دارد.

احتمال حضور وزيران نفت و انرژي 11 کشور در حاشيه ايران پلاست

محمدي به توجه ويژه وزارت نفت به شرکت هاي استارتاپ و دانش بنيان افزود: اين شرکت ها حضور فعالي در سيزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست خواهند داشت و آنها را به عنوان بازوي کمکي براي وزارت نفت مي دانيم و اميدواريم که اثربخشي بيشتري در کل کشور به ويژه صنعت پتروشيمي داشته باشند.معاون وزير نفت به برگزاري همايش اکوپلاست در حاشيه سيزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست اشاره و اظهار کرد: از وزيران نفت و انرژي 11 کشور از کشورهاي آسياي ميانه و کشورهاي همسايه براي حضور در اين همايش دعوت شده است که اين همايش به منظور افزايش همکاري در در زمينه صنعت پتروشيمي برگزار مي شود.